Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 2 ώρες πρίν, Eternity είπε:

Φορά ανετα ρούχα, μια φόρμα πχ και ας έχεις και μια σερβιέτα μαζί σου. Σε δημόσιο νοσοκομείο μας είχαν πει να έχουμε νυχτικο μαζί μας, σε ιδιωτικό αλλάζεις και βάζεις αυτό που σου δίνουν αυτοί. Καλή σου επιτυχία! 

Εγώ σήμερα έχω κάτι σουβλιες ψηλά στο στήθος.... το στήθος σαν στήθος ούτε πρήξιμο ούτε πόνος. Κορίτσια πιο τεστ να πάρω να κάνω? Δεν έχω κάνει ποτέ τεστ. 

Clearblue πρώιμης ανίχνευσης,θα δείξει σίγουρα,πάρε αν θες και το διπλό που έχει μέσα και το ψηφιακό και το απλο.Ποτε λες να το κάνεις?

πρίν από 11 λεπτά , Lila86 είπε:

Εγώ πρώτη φορά πήρα το iq τεστ που αργότερα διάβασα στις κριτικές ότι βγάζει αρνητικά ενώ είσαι έγκυος. Εμένα μου έβγαλε θετικό 🤷🏼‍♀️ έχω δοκιμάσει και το clearblue αλλά δεν ήμουν έγκυος οπότε σωστό το αρνητικό του.. έχω διαβάσει όμως αρκετές κοπέλες που παίρνουν τα τεστακια της hοmetest τα πολλαπλά και γενικά είναι έγκυρα! Δεν νομίζω ότι βοηθάω πολυ με αυτά που γράφω 😂 αλλά εγώ σαν άνθρωπος μπορεί και να έπαιρνα και ένα απ'ολα!!!

To clearblue είναι όντως το καλύτερο,ούτε να ψάχνω αποχρώσεις στις γραμμουλες,ούτε τπτ.Μπαμ θετικά μου τα έβγαζε,ενώ την ίδια μέρα το self clear το έβγαζε πιο αχνό θετικο

ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΜΗΤΕΡΩΝ ΓΙΑ ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ

Recommended Posts

...και γι αυτό τα χρήματα που παίρνουν είτε από τις μάνες ,είτε από ΕΣΠΑ, τα ονομάζουν τροφεία γιατί δίνουν τροφή ,αλλιώς θα τα ονομάζαν δίδακτρα ή έξοδα πάρκιν παιδιών.

Πολύ καλό, αλλά δεν ισχύει :-). Αν ήταν έτσι, θα μπορούσαμε να τα πηγαίνουμε μόνο την ώρα του φαγητού τα παιδιά, να τρώνε και να φεύγουν! :-)

Τροφεία είναι η αμοιβή του τροφέα ή της τροφού, όπου τροφός παλαιότερα ήταν ίσως αποκλειστικά αυτή που τάιζε το μωρό (παραμάνα), σήμερα όμως έχει κυρίως την έννοια αυτού/ής που ανατρέφει. Αρα τα τροφεία είναι η αμοιβή των ανθρώπων που ανατρέφουν (και όχι απαραίτητα ταϊζουν) το παιδί μας :-)

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 8,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Στον δημοτικό σταθμό που πήγε η κόρη μου, το ωράριο εισόδου ήταν από τις 7 έως τις 8μιση το πρωί (κλείδωναν την πόρτα στις 8μιση) και μπορούσες να πάρεις τα παιδιά από τις 12μιση που τελείωναν το φαγητό τους έως τις 15:45.

Η ώρα του πρωινού ήταν στις 9, στις 10 το πρόγευμα και στις 12 το μεσημεριανό.

Τελικά αν κατάλαβα καλά, 01/09 πάμε στον παιδικό με το παιδί? Δεν διάβασα όλες τις απαντήσεις...

Μέχρι τις 2/9 θα έχουν φτάσει οι ονομαστικές εντολές τοποθέτησης στους σταθμούς , γράφει η ΕΕΤΑΑ , σιγά μη φτάσουν λέω εγώ.

Τί κάνεις ;

Το τηλέφωνο του σταθμού που σε πήραν το ξέρεις.

Μετά τις 25/8 πάρε τηλέφωνο , πες τους πως σε πήραν στο σταθμό τους θα θα σου πουν αυτοί.ΑΝ ΘΈΛΕΙς ΜΠΟΡΕΊς ΝΑ ΤΟΥς ΡΩΤΉΣΕΙς ΑΝ ΜΠΟΡΕΊς ΝΑ ΠΑς ΤΟ ΠΑΙΔΊ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΤΙς εγγραφές και όταν έρθει η εντολή την υπογράφεις.

Εμείς έτσι κάνουμε και δεν μας αρνηθήκαν δυο χρόνια τώρα.

Την εντολή τοποθέτησης την υπογράψαμε αρκετά αργότερα , μιας και δεν είχαν φτάσει στην ώρα τους(τα ταχυδρομεία τα ρώτησε η ΕΕΤΑΑ ; )

Πρόβλημα δεν αντιμετωπίσαμε κανένα.

Πολύ καλό, αλλά δεν ισχύει :-). Αν ήταν έτσι, θα μπορούσαμε να τα πηγαίνουμε μόνο την ώρα του φαγητού τα παιδιά, να τρώνε και να φεύγουν! :-)

Τροφεία είναι η αμοιβή του τροφέα ή της τροφού, όπου τροφός παλαιότερα ήταν ίσως αποκλειστικά αυτή που τάιζε το μωρό (παραμάνα), σήμερα όμως έχει κυρίως την έννοια αυτού/ής που ανατρέφει. Αρα τα τροφεία είναι η αμοιβή των ανθρώπων που ανατρέφουν (και όχι απαραίτητα ταϊζουν) το παιδί μας :-)

Στους δημοτικούς ισχύει.

τροφεία (τα) ουσ.[< αρχ. τροφεια πληθ. του αρχ. τροφείον<τροφεύω ] η αμοιβή της τροφού// τα έξοδα για την τροφή Μπαμπινιώτης

αλλιώς θα θα λέγαν ανατροφεία. :D

Το δεν ισχύει αναφερόταν στην ερμηνεία που έδωσες, όχι στο αν ταϊζουν τα παιδιά :-)

τροφεία (τα) ουσ.[< αρχ. τροφεια πληθ. του αρχ. τροφείον<τροφεύω ] η αμοιβή της τροφού// τα έξοδα για την τροφή Μπαμπινιώτης

αλλιώς θα θα λέγαν ανατροφεία. :D

Οπως έγραψες παραπάνω, (το ίδιο σου είχα γράψει κι εγώ)

Τροφεία είναι η αμοιβή του τροφέα ή της τροφού,

η πρώτη ερμηνεία στο λεξικό είναι η αμοιβή της τροφού. Αρα σ'αυτό συμφωνούμε :-)

Ψάξε τώρα στη λέξη τροφός, να δεις που λέει ότι είναι αυτός που ανατρέφει! :-)

Στανταρ το μπαχαλο καλα κρατει!

πηρα τωρα τηλ στο αρμοδιο γραφειο για τους δημοτικους παιδικους και μου ειπαν πως ανοιγουν επισημα για τη σχολικη χρονια

5 σεπτεμβριου,δευτερα δηλαδη και πως τοτε πρεπει λεει να παμε να τα γραψουμε.

Μα του λεω ο εεταα λεει πως απο τις 2 ως τις 6 σεπτ πρεπει να γραψουμε τα παιδια μας, πως οι σταθμοι ανοιγουν στις 5? Παρτε λεει τηλεφωνο στις 2 του μηνα (παραρασκευη) να δειτε αν θα ειναι ανοιχτα!

Καλα προβλεπω τον πανικο και τις ουρες που θα βρουμε μπροστα μας για να γραφτουμε....

Διαφημίσεις

Το δεν ισχύει αναφερόταν στην ερμηνεία που έδωσες, όχι στο αν ταϊζουν τα παιδιά :-)

Οπως έγραψες παραπάνω, (το ίδιο σου είχα γράψει κι εγώ)

η πρώτη ερμηνεία στο λεξικό είναι η αμοιβή της τροφού. Αρα σ'αυτό συμφωνούμε :-)

Ψάξε τώρα στη λέξη τροφός, να δεις που λέει ότι είναι αυτός που ανατρέφει! :-)

τροφός είναι αυτή που δίνει το γάλα της και όχι αυτή που δίνει μπιμπερό με το γάλα που θα της πας εσύ.

Οι δημοτικοί δίνουν τροφή και τα χρήματα τα ονομάζουν τροφεία ,πέρα από τις άλλες παροχές και δεν χρειάζεται να ψάξω το Μπαμπινιώτη.

Αν σε ενδιαφέρει , ψάξτο εσύ.

Στανταρ το μπαχαλο καλα κρατει!

πηρα τωρα τηλ στο αρμοδιο γραφειο για τους δημοτικους παιδικους και μου ειπαν πως ανοιγουν επισημα για τη σχολικη χρονια

5 σεπτεμβριου,δευτερα δηλαδη και πως τοτε πρεπει λεει να παμε να τα γραψουμε.

Μα του λεω ο εεταα λεει πως απο τις 2 ως τις 6 σεπτ πρεπει να γραψουμε τα παιδια μας, πως οι σταθμοι ανοιγουν στις 5? Παρτε λεει τηλεφωνο στις 2 του μηνα (παραρασκευη) να δειτε αν θα ειναι ανοιχτα!

Καλα προβλεπω τον πανικο και τις ουρες που θα βρουμε μπροστα μας για να γραφτουμε....

δε χρειάζεται πανικός,μια χαρά θα γίνουν οι εγγραφές.

Το πιο σωστό που σου είπαν,πάρτε τηλέφωνο.

τροφός είναι αυτή που δίνει το γάλα της και όχι αυτή που δίνει μπιμπερό με το γάλα που θα της πας εσύ.

Οι δημοτικοί δίνουν τροφή και τα χρήματα τα ονομάζουν τροφεία ,πέρα από τις άλλες παροχές και δεν χρειάζεται να ψάξω το Μπαμπινιώτη.

Αν σε ενδιαφέρει , ψάξτο εσύ.

Εγώ το είχα ήδη ψάξει πριν κάνω το πρώτο μου σχόλιο (και μη μου θυμώνεις :-) )

Τροφός (σύμφωνα με το δικό μου λεξικό του Δημητράκου) είναι (εκτός από την παραμάνα) αυτός/η που ανατρέφει.

Επίσης, τροφεία δεν τα ονομάζουν μόνο οι Δημοτικοί σταθμοί, αλλά ΟΛΟΙ οι σταθμοί. Και προφανώς δεν τα ονομάζουν έτσι επειδή θηλάζουν τα παιδιά :-)

Ονομάζονται τροφεία, επειδή είναι η αμοιβή τους για την "ανατροφή" - διαπαιδαγώγιση των παιδιών.

(Αλλιώς δεν θα ονομαζόταν παιδικοί σταθμοί, αλλά παιδικά εστιατόρια :-) )

Εγώ το είχα ήδη ψάξει πριν κάνω το πρώτο μου σχόλιο (και μη μου θυμώνεις :-) )

Τροφός (σύμφωνα με το δικό μου λεξικό του Δημητράκου) είναι (εκτός από την παραμάνα) αυτός/η που ανατρέφει.

Επίσης, τροφεία δεν τα ονομάζουν μόνο οι Δημοτικοί σταθμοί, αλλά ΟΛΟΙ οι σταθμοί. Και προφανώς δεν τα ονομάζουν έτσι επειδή θηλάζουν τα παιδιά :-)

Ονομάζονται τροφεία, επειδή είναι η αμοιβή τους για την "ανατροφή" - διαπαιδαγώγιση των παιδιών.

(Αλλιώς δεν θα ονομαζόταν παιδικοί σταθμοί, αλλά παιδικά εστιατόρια :-) )

Γιατί να σου θυμώσω;

Εκτός αν αντιλαμβάνεσαι τον διάλογό μας ως ανταγωνιστικό παιχνίδι.

Η αλήθεια είναι πως βαρέθηκα λίγο.

Και για να το κλείσω εκ μέρους μου ,τροφός ήταν αυτή που είχε και τα καθήκοντα του βυζάγματος.

Αλλιώς τους λέγαν παιδαγωγούς.

Κι αν τροφός ,κυριολεκτικά,μπορεί να είναι και ο άντρας , τότε θα στείλω επιστολή στους λεξικογράφους η λέξη τροφός να αναγράφεται διπλού γένους(ο/η) , όπως ο/η παιδαγωγός.

Επίσης σε όλες τις ιδιωτικές σχολές να τα ονομάζουν τροφεία και όχι δίδακτρα.

Το ό,τι οι ιδιωτικοί σταθμοί μπορει(δεν είμαι σίγουρος) να τα βαφτίζουν τροφεία ,δε σημαίνει πως δεν αντιγράψαν τον όρο από τους δημοτικούς που παρέχουν και τροφή.

Όσο για το πνευματώδες , "Αλλιώς δεν θα ονομαζόταν παιδικοί σταθμοί, αλλά παιδικά εστιατόρια " , κανείς δεν είπε πως οι παιδικοί που παρέχουν τροφή, δεν παρέχουν τίποτα άλλο πέραν της τροφής.

Εκτός αν στα εστιατόρια που πάμε μας διαπαιδαγωγούν κιόλας , οπότε τον εστιάτορα να τον φωνάζω Κύριε παιδαγωγέ.

Ή ας εισηγηθούμε στους παιδικούς , τα τροφεία να τα βαφτίσουν ανατροφεία.

Και για να γίνω και εγώ λίγο πνευματώδης,αν εξαιρέσουμε τις άλλες παροχές για να βαφτίσουμε τους σταθμούς "παιδικά εστιατόρια" , τότε τους σταθμούς που δεν προσφέρουν τροφή , ας τους εξαιρέσουμε και εμείς τις υπόλοιπες παροχές και να τα βαφτίσουμε "παιδικά πάρκινγκ".

Εν κατακλείδι και για να ξαναγυρίσουμε σε αυτό που ενδιαφέρει όλους όσους μπήκαν σε δημοτικούς σταθμούς , και που ήταν αφορμή να ξεκινήσει ο εποικοδομητικός μας -και ουχί ανταγωνιστικός-οι δημοτικοί σταθμοί προσφέρουν δικό τους φαγητό και είναι μέσα στην τιμή όπως κι αν την ονομάσουμε αυτή(την τιμή).

Και επειδή όπως σου ανέφερα , ψιλοβαρέθηκα .-

Διαφημίσεις

Οκ αρα καταληγουμε πως τα παιδια στους δημοτικους σταθμους τρεφονται! Κατα τα αλλα αν καποια μαμα η μπαμπας σε δημοτικο σταθμο εχει μαθει ποτε ανοιγουν φετος για "εγγραφες" - τοποθετησεις πολυ θα ηθελα να μου πει. Ευχαριστω

Κορίτσια καλησπέρα. Μου πήραν και τα δύο τα παιδιά μέσω προγράμματος. Το ένα όμως σε δημοτικό σταθμό και το άλλο σε ιδιωτικό. Γιατί όμως έγινε έτσι; Είχα βάλει ακριβώς τις ίδιες επιλογές. Δεν είμαι αχάριστη αλλά δουλεύω μέχρι αργά, δεν έχω βοήθεια και δεν ξέρω τι να κάνω

μηπως το ενα παιδι ειναι ανω των 2μισι και το αλλο κατω των 2μισι και με τα μορια των απο πανω σου δεν εφτασαν για να εχεις την ιδια επιλογη επιτυχημενα και για τα 2? παλι καλα να λες που τα πηραν και τα 2. το προβλημα ακριβως ποιο ειναι?

Να κι ένα ενδιαφέρον εδάφιο(το έχω κοκκινίσει) από την πρόσκληση του 2008 που την φροντίδα της υλοποίησης τότε την είχε ο Ο.Ε.Ε (οργανισμός εργατικής εστίας)

"...

3.1 Δικαίωμα συμμετοχής

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μητέρες :

· βρεφών, νηπίων, παιδιών ή/και

· νηπίων, παιδιών, εφήβων με Ειδικές Ανάγκες,

που επιθυμούν να εγγράψουν τα τέκνα τους σε:

- Βρεφικούς, Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς, για βρέφη από 2 μηνών έως 2,5 ετών και νήπια και παιδιά από 2,5 ετών έως 4 ετών συμπληρωμένων (των 4 ετών) μέχρι την 31/12/2008

- Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Ολοκληρωμένης Φροντίδας για παιδιά βρεφικής και προσχολικής ηλικίας από 8 μηνών και παιδιά με αναπηρία από 2,5 ετών έως 4 ετών συμπληρωμένων (των 4 ετών) μέχρι την 31/12/2008

- Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (Κ.Δ.Α.Π.) για παιδιά από 6 έως 12 ετών και παιδιά με ελαφράς μορφής κινητικά ή αισθητηριακά προβλήματα και

- Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες (Κ.Δ.Α.Π.-Μ.Ε.Α.) για παιδιά με αναπηρία και εφήβους με νοητική υστέρηση ή/και κινητική αναπηρία

και που πληρούν σωρευτικά τις εξής προϋποθέσεις:

α) Έχουν την ελληνική υπηκοότητα ή την υπηκοότητα κράτους-μέλους της ΕΕ ή είναι Ελληνίδες Ομογενείς ή είναι αλλοδαπές από τρίτες χώρες και διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα.

β) Έχουν ετήσιο συνολικό δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα, το οποίο δεν υπερβαίνει το ποσό των 24.000 €, προσαυξανόμενο κατά 1.000 € εάν έχουν ένα τέκνο, 2.000 € εάν έχουν δύο τέκνα και 10.000 € εάν έχουν τρία τέκνα. Το ποσό των 10.000 € θα προσαυξάνεται κατά 1.000 € για κάθε τέκνο πέραν του τρίτου.

γ) Είναι εργαζόμενες στην Ελλάδα(μισθωτές, αυτοαπασχολούμενες, αυτοαπασχολούμενες στον πρωτογενή τομέα), ή συμμετέχουν σε Ενεργητικές Πολιτικές Απασχόλησης (ΕΠΑ), ή λαμβάνουν ή έχουν λάβει τακτικό επίδομα ανεργίας από τον Ο.Α.Ε.Δ. οποιαδήποτε χρονική περίοδο κατά τους τελευταίους 24 μήνες προ της δημοσίευσης της παρούσας. Εξαιρούνται οι μόνιμοι ή αορίστου χρόνου υπάλληλοι Δημοσίου, Ν.Π.Δ.Δ. και Ο.Τ.Α. (α΄και β΄βαθμού).

Στις γυναίκες που θα επιλεγούν (ωφελούμενες) θα προσφέρονται θέσεις φροντίδας και φιλοξενίας για τα τέκνα τους, από τις προαναφερόμενες Δομές. Η διάθεση των θέσεων στις ωφελούμενες θα γίνεται μέσω «εντολών τοποθέτησης» από τον ΟΕΕ. ..."

ολόκληρη η πρόσκληση (μάλλον δεν ενδιαφέρει κανέναν πλέον) στο παρακάτω λίνκ.

http://www.idimon.gr/site/xPage.asp?LangId=1&psid=6456&sid=9778

Τώρα πότε πήγαν στους σταθμούς τα παιδιά όταν η αίτηση μπορούσε να γίνει μέχρι 24/10/08 ποιος ξέρει (καλά το γράφει κι αυτό , ρητορική ερώτηση)

Ευτυχώς την επόμενη χρονιά που πήραμε κι εμείς μέρος βελτιώσαν τις ημερομηνίες και γίναν όπως τώρα , αρχές καλοκαιριού.

Αυτο που κοκκινησες ειναι το πιο ενδιαφερον. θα εμειναν τοσες κενες θεσεις που για να καλυφθουν αρχισαν να παιρνουν αιτησεις και με μεγαλυτερα εισοδηματα; Καταλαβε κανεις ποτε εγινε αυτη η αλλαγη; Ανακοινωθηκε καπου; Γιατι κ εγω δε την εζω πετυχει πουθενα. Παντως οι ημερομηνιες αιτησεων ειναι λογικες δηλ. Βλεπανε οι σταθμοι ποσες κενες θεσεις εχουν αφου ειχαν ξεκινησει ηδη και τις εδιναν στο προγραμμα. Ετσι σιγουρα δε θα εμφανιζονταν φαινομενα οπωσπερσι και φετος που ολοκληροι δημοι εβαζαν ολες τις θεσεις των δημ. Σταθμων στο προγραμμα και ετσι εργαζομενοι του δημοσιου δε μπορουσαν να κανουν καν αιτησεις !!!

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...