Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• Συγχαρητηρια στα κοριτσια που ειχαν θετικο αποτελεσμα! Μια ηρεμη και τελειομηνη εγκυμοσυνη ευχομαι. Σχετικα με την αδεια εγω πηρα απευθειας επαπειλουμενη καθως δεν ηθελα να ρισκαρω να συμβει το οτιδηποτε. Εστειλα στην υπηρεσια μου αναρρωτικη που μου την εγραψε ιδιωτης κανονικα και στην αρχη μ ζητησαν κ εναν υπερηχο. Η επιτροπη δε μς καλεσε ποτε αλλα ειμαι εκπαιδευτικος δε γνωριζω με βεβαιοτητα αν η διαδικασια ειναι ιδια για ολο τον δημοσιο τομεα. 

ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΜΗΤΕΡΩΝ ΓΙΑ ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ

Recommended Posts

Ειμαι να σκασω! Και απο οτι βλεπω δεν ειμαι η μονη που της κανει τη ζωη δυσκολη ο σταθμος!

Λοιπον, στην ενημερωση που μας εκαναν μας ειπαν οτι τα παιδια καθε μερα κανουν Αγγλικα, μουσικικοκινητικη και γυμναστικη και καποιες φορες στα εικαστικα πηλο. Ολα αυτα ειναι εξτρα και αν θελουμε τα παιδια μας να συμμετεχουν πρεπει να δινουμε 196 για 9 μηνες, αλλα 1700 ευρω δηλαδη. Αν δεν συμμετεχουμε τοτε την ωρα των δραστηριοτητων τα παιδια μας θα πηγαινουν με την αλλη ομαδα και θα απασχολουνται με κατι αλλο (ετσι γενικα κι αοριστα). Επισης δεν θα συμμετεχουν καθολου στις σχολικες γιορτες γιατι η προετοιμασια των γιορτων γινεται στα αντιστοιχα μαθηματα απο θεατρολογο, μουσικο κλπ και αφου δεν θα συμμετεχουμε δεν θα μπαινουν στην γιορτη....

Εγινα εξαλλη και τσακωθηκαμε! Δηλαδη αν δεν πληρωσω το παιδι μου θα ειναι στο περιθωριο του σχολειου? Δεν θα συμμετεχει στα σχολικα δρωμενα? Δεν με νοιαζει για τις δραστηριοτητες αλλα τη μη συμμετοχη στις γιορτες την θεωρω απαραδεκτη διακριση σε βαρος του παιδιου! Οταν της το ειπα μου λεει, ''δηλαδη οι αλλοι γονεις τα εχουν τα λεφτα για πεταμα και εσεις οχι? Κοψε απο κατι αλλο, κοψε το τσιγαρο αν καπνιζεις για να τα δωσεις!'' (δεν καπνιζω-ασχετο)

Ντοινγκ!! Μου ηρθε κεραμιδα! Της λεω, δηλαδη για 10 μερες που θα ετοιμαζουν την γιορτη το παιδι δεν μπορει να μπαινει στο μαθημα της μουσικης που θα ετοιμαζουν το τραγουδακι γιατι δεν θα πληρωνω τη δασκαλα? Τα 2800 του εσπα δεν φτανουν γιαυτο? Και μου λεει ''εγω την καλοκαιρινη μου γιορτη ξεκιναω να την ετοιμαζω απο τον ιανουαριο, ξεχαστε αυτα που ξερατε, εδω δεν τα ανεβαζουμε στη σκηνη να λενε λαλαλα ενα τραγουδι, εδω κανουμε φοβερα πραγματα'' (χολυγουντ μου ηρθε να της πω...).

Στο τελος της ειπα να μου τα δωσει γραπτως αυτα που μου λεει για να ρωτησω και στο εσπα και με εδιωξε με τροπο (''δεν εχω χρονο για χασιμο, νομιζω ειπαμε οτι ειχαμε να πουμε'')

Ειμαι να σκασω! Θελω να της κανω καταγγελια και για τον τροπο που με αντιμετωπισε αλλα και για αυτη την περιθωριοποιηση των παιδιων του εσπα. Δεν ειμαστε οι παρακατιανοι που τους κανει χαρη!

Τι μπορω να κανω, να στειλω mail στο εσπα? Πραγματικα ηθελα να γλιτωσω φετος τα λεφτα του σταθμου και τωρα εξαιτιας της θα αναγκαστω να τον παω στον παλιο του σταθμο. Ειλικρινα προτιμω να τον παω εκει και να πληρωνω παρα να τα δωσω σε αυτην.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 8,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Εμας μας το εδωσε κ γραπτωςκ μας ειπε αν θελουμε να το υπογραψουμε για να το στειλει κ καλα στο εεταα μαζι με το χαρτ που υπογραφουμε!

ο σταθμος αυτος εχει 14 παιδακια με ΕΣΠΑ κ 2 χωρις ΕΣΠΑ,αρα προσπαθει μαλλον να βρει κ απο αλλου λεφτα!

Εκλεισα ραντεβου να την δω αυριο γιατι δεν μου τα ειχε πει απο τον ιουλιο αυτα κ δηλωσα μονο αυτη στο ΕΣΠΑ Κθελω εξηγησεις.ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΠΑΝΤΩΣ ΝΑ ΔΕΚΤΩ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ,ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΩ.

Επισης ξερω πως περισι απο μαμα εκει πως αυτα ολα δεν τα χρεωνε επιπλεον στα παιδια με ΕΣΠΑ (βεβαια παλι 2 ειχε χωρις ΕΣΠΑ).

Ειμαι κ εγω να σκασω γιατι με κανει να νιωθω ασχημα που δεν εχω 1100ευρω για το παιδι μου....

Ειμαστε 3,5 χρονων καΤηγορια Α2

Ξεχασα να πω πως στο χαρτι γραφει πως χρειαζονται εξωτερικοι συνεργατες γι αυτο κ ξερω (περισι τουλαχιστον)πως οι ιδιες κοπελες τα εκαναν αυτα εκτος απο τη μουσικη που ερχοταν μια κοπελα.

Μπορει καποιος να με βοηθησει? Πως κανω καταγγελια? Ψαχνω και σε αυτο το θεμα, ολο και καπου θα εχει γραφτει κατι, αλλα ειναι τεραστιο και δεν βρισκω κατι!

Απο αυτα που σας ειπα τι λετε θα βγαλω ακρη? Υπαρχει περιπτωση να με βαλουν σε αλλον σταθμο? (ξερω οτι δεν μπορουμε να αλλαξουμε δομη)

Μπορει καποιος να με βοηθησει? Πως κανω καταγγελια? Ψαχνω και σε αυτο το θεμα, ολο και καπου θα εχει γραφτει κατι, αλλα ειναι τεραστιο και δεν βρισκω κατι!

Απο αυτα που σας ειπα τι λετε θα βγαλω ακρη? Υπαρχει περιπτωση να με βαλουν σε αλλον σταθμο? (ξερω οτι δεν μπορουμε να αλλαξουμε δομη)

Όντως πολύ κουφά αυτά που ακούω να συμβαίνουν φέτος .

Καταρχήν χτυπάς ένα τηλέφωνο στην ΕΕΤΑΑ , και τους λες την περίπτωση . Καλό θα ήταν να ρωτήσεις αν μπορεί το παιδί να φύγει από εκεί και να πάει σε κάποιον άλλο παιδικό . Και ίσως καλό θα ήταν να τους προτείνεις εσύ σε πιο θα προτιμούσες .

Έχω την αίσθηση ότι με τα κουφά που λέει η συγκεκριμένη ιδιοκτήτρια , δεν θα είσαι η μόνη που θα πάρει τηλέφωνο στην ΕΕΤΑΑ . Ίσως θα ήταν ακόμα καλύτερα να έβρισκες και άλλες μητέρες που είναι μέσω ΕΣΠΑ στον συγκεκριμένο σταθμό , και να κανονίσετε να πάρετε όλες μαζί τηλέφωνο , και να πείτε ότι εδώ είμαστε πχ άλλες 3-4 που θέλουμε να καταγγείλουμε τον συγκεκριμένο σταθμό .

Αυτό που ξέρω ότι κάνει η ΕΕΤΑΑ , είναι εφόσων υπάρχουν αρκετές καταγγελείες , βγάζει εκτός τον σταθμό από το πρόγραμμα και τους κόβει την χρηματοδότηση .

Βλέπω πάντως φέτος οι καταγγελιές να πέφτουν σύννεφο . Οπότε ελπίζω η ΕΕΤΑΑ να βάλει σε ορισμένους ''χέρι'' , προκειμένου να καταλάβουν και οι υπόλοιποι ....

Διαφημίσεις

Όντως πολύ κουφά αυτά που ακούω να συμβαίνουν φέτος .

Καταρχήν χτυπάς ένα τηλέφωνο στην ΕΕΤΑΑ , και τους λες την περίπτωση . Καλό θα ήταν να ρωτήσεις αν μπορεί το παιδί να φύγει από εκεί και να πάει σε κάποιον άλλο παιδικό . Και ίσως καλό θα ήταν να τους προτείνεις εσύ σε πιο θα προτιμούσες .

Έχω την αίσθηση ότι με τα κουφά που λέει η συγκεκριμένη ιδιοκτήτρια , δεν θα είσαι η μόνη που θα πάρει τηλέφωνο στην ΕΕΤΑΑ . Ίσως θα ήταν ακόμα καλύτερα να έβρισκες και άλλες μητέρες που είναι μέσω ΕΣΠΑ στον συγκεκριμένο σταθμό , και να κανονίσετε να πάρετε όλες μαζί τηλέφωνο , και να πείτε ότι εδώ είμαστε πχ άλλες 3-4 που θέλουμε να καταγγείλουμε τον συγκεκριμένο σταθμό .

Αυτό που ξέρω ότι κάνει η ΕΕΤΑΑ , είναι εφόσων υπάρχουν αρκετές καταγγελείες , βγάζει εκτός τον σταθμό από το πρόγραμμα και τους κόβει την χρηματοδότηση .

Βλέπω πάντως φέτος οι καταγγελιές να πέφτουν σύννεφο . Οπότε ελπίζω η ΕΕΤΑΑ να βάλει σε ορισμένους ''χέρι'' , προκειμένου να καταλάβουν και οι υπόλοιποι ....

το θεμα ειναι αν ο σταθμος εχει το δικαιωμα να περασει καποια καθημερινα μαθηματα κατω απο τον ορο εξτρα παροχες κ να χρεωσει τις μαμαδες του εσπα με χιλιαρικο κ βαλε ευρω.(το χρονο)

Γιατι αυτο γινεται τωρα...

το θεμα ειναι αν ο σταθμος εχει το δικαιωμα να περασει καποια καθημερινα μαθηματα κατω απο τον ορο εξτρα παροχες κ να χρεωσει τις μαμαδες του εσπα με χιλιαρικο κ βαλε ευρω.(το χρονο)

Γιατι αυτο γινεται τωρα...

Την πρωτη χρονια που μπηκε στο ΕΣΠΑ η μικρη μου στο σταθμο που πηγαιναμε ηδη 2 χρονια πριν χωρις Εσπα η διευθυντρια μου εστειλε ενα εντυπο με δραστηριοτητες που εγραφε και την τιμη διπλα π.χ. αγγλικα 20/μηνα, μουσικη 15/μηνα κτλ. Τις περισοτερες απο αυτες την προηγουμενη χρονια τις εκαναν κανονικα χωρις να πληρωνουμε εξτρα. Οταν την ρωτησα γιατι υπαρχει χρεωση μου ειπε οτι αν μαζευτουν παιδακια και δηλωσουν πως θελουν καποια δραστηριοτητα απο αυτες θα φερει εξωτερικη δασκαλα και εγω τις ειπα οτι αυτα τα καναμε και περυσι με τις δασκαλες που υπηρχαν. Ετσι και εγω μιλησα με αλλες μαμαδες που γνωριζα ηδη απο τον σταθμο μας και δεν δηλωσαμε τιποτα απο αυτα που μας εδωσε μιας και ουτε οι αλλες μαμαδες θελανε να πληρωσουν εξτρα δραστηριοτητες περα απο κολυμβητηριο που θα καναμε ετσι και αλλιως και τα παει ο σταθμος σε εξωτερικο κολυμβητηριο. Μια χαρα τα παιδια μας κανανε και αγγλικα και μουσικη και γιορτη και γενικα καναμε το ιδιο προγραμμα με την προηγουμενη χρονια χωρις να πληρωσουμε τιποτα εξτρα!

4fnbp3.png

fdBUp2.png

Την πρωτη χρονια που μπηκε στο ΕΣΠΑ η μικρη μου στο σταθμο που πηγαιναμε ηδη 2 χρονια πριν χωρις Εσπα η διευθυντρια μου εστειλε ενα εντυπο με δραστηριοτητες που εγραφε και την τιμη διπλα π.χ. αγγλικα 20/μηνα, μουσικη 15/μηνα κτλ. Τις περισοτερες απο αυτες την προηγουμενη χρονια τις εκαναν κανονικα χωρις να πληρωνουμε εξτρα. Οταν την ρωτησα γιατι υπαρχει χρεωση μου ειπε οτι αν μαζευτουν παιδακια και δηλωσουν πως θελουν καποια δραστηριοτητα απο αυτες θα φερει εξωτερικη δασκαλα και εγω τις ειπα οτι αυτα τα καναμε και περυσι με τις δασκαλες που υπηρχαν. Ετσι και εγω μιλησα με αλλες μαμαδες που γνωριζα ηδη απο τον σταθμο μας και δεν δηλωσαμε τιποτα απο αυτα που μας εδωσε μιας και ουτε οι αλλες μαμαδες θελανε να πληρωσουν εξτρα δραστηριοτητες περα απο κολυμβητηριο που θα καναμε ετσι και αλλιως και τα παει ο σταθμος σε εξωτερικο κολυμβητηριο. Μια χαρα τα παιδια μας κανανε και αγγλικα και μουσικη και γιορτη και γενικα καναμε το ιδιο προγραμμα με την προηγουμενη χρονια χωρις να πληρωσουμε τιποτα εξτρα!

Ισως να ειναι μια λυση κ αυτο αλλα εγω δεν ξερω καμια αλλη μανουλα απο εκει απλα ξερω πως φετος 14 παιδακια στα 16 ειναι με ΕΣΠΑ κ ελπιζω πολλες κοπελες να αρνηθουν κ αυτες να πληρωσουν εξτρα.

Σε εμας δεν μας εδωσε δυνατοτητα επιλογης δραστηριοτητων, πχ αγγλικα ναι μουσικη οχι κλπ. Ηταν ή ολα ή τιποτα, αρα ή 200 ευρω ή τα παιδια εξω απο ολα ΚΑΙ απο τις γιορτες.

Εγω στις γιορτες κολλησα περισσοτερο, τι θα πω δηλαδη στο παιδι μου, γιατι δεν συμμετεχει?

Και νομιζω πως η σχολικη γιορτη ειναι βασικο μερος του σχολειου, δεν ειναι μεγαλη διακριση (ρατσισμος βασικα) να μην συμμετεχουν τα παιδια του οικονομικου πακετου?

Ας μην εμπαινε στο εσπα αν δεν μπορουσε να μας αφομοιωσει, οχι να νιωθουμε εμεις ασχημα που δεν εχουμε να την πληρωνουμε... Οσο τα σκεφτομαι αλλο τοσο νευριαζω...

Πραγματικά νιώθω πολύ τυχερή που προς το παρόν (3η χρονιά παιδικού φέτος) έχω μείνει μακριά από αρπακτικά... Στον σταθμό μας ότι έξτρα υπάρχει, γίνεται απ όλα τα παιδάκια χωρίς έξτρα χρήματα (πόσο μάλλον τόσα πολλά χρήματα). Επίσης οι γιορτές είναι υπερπαραγωγή και δεν πληρώνουμε ευρώ. Όλα γίνονται με τα χέρια και την αγάπη των παιδαγωγών για τη δουλειά τους.

Να πω λοιπόν κάτι... ΑΝ πριν τις αιτήσεις είχατε φροντίσει να επισκεφθείτε τους σταθμούς που δηλώσατε, αν ενημερωθήκατε πλήρως για το εκπαιδευτικό τους πρόγραμμα και για τις τυχόν έξτρα δραστηριότητες όπως αυτές περιγράφονται στην προκήρυξη (εκδρομές, κολυμβητήριο κ.λπ.) και τώρα σας λένε άλλα, κάντε τους καταγγελία στην ΕΕΤΑΑ άμεσα. Αν δεν ασχοληθήκατε καν με το πρόγραμμα του σταθμού που δηλώσατε, κάντε καταγγελία γιατί είναι αντιεπαγγελματίες και επικίνδυνοι για τα παιδιά μας αλλά να ξέρετε πως φέρετε μεγάλο μερίδιο ευθύνης.

YqE6p2.png

IqItp3.png

Διαφημίσεις

Πραγματικά νιώθω πολύ τυχερή που προς το παρόν (3η χρονιά παιδικού φέτος) έχω μείνει μακριά από αρπακτικά... Στον σταθμό μας ότι έξτρα υπάρχει, γίνεται απ όλα τα παιδάκια χωρίς έξτρα χρήματα (πόσο μάλλον τόσα πολλά χρήματα). Επίσης οι γιορτές είναι υπερπαραγωγή και δεν πληρώνουμε ευρώ. Όλα γίνονται με τα χέρια και την αγάπη των παιδαγωγών για τη δουλειά τους.

Να πω λοιπόν κάτι... ΑΝ πριν τις αιτήσεις είχατε φροντίσει να επισκεφθείτε τους σταθμούς που δηλώσατε, αν ενημερωθήκατε πλήρως για το εκπαιδευτικό τους πρόγραμμα και για τις τυχόν έξτρα δραστηριότητες όπως αυτές περιγράφονται στην προκήρυξη (εκδρομές, κολυμβητήριο κ.λπ.) και τώρα σας λένε άλλα, κάντε τους καταγγελία στην ΕΕΤΑΑ άμεσα. Αν δεν ασχοληθήκατε καν με το πρόγραμμα του σταθμού που δηλώσατε, κάντε καταγγελία γιατί είναι αντιεπαγγελματίες και επικίνδυνοι για τα παιδιά μας αλλά να ξέρετε πως φέρετε μεγάλο μερίδιο ευθύνης.

Εγω οχι μονο πηγα να το δω αλλα πηγα κ το παιδακι μου εκει λιγους μηνες,

πληρωνα (αφου δανειστικα )οσα δινει το ΕΣΠΑ δηλαδη 250ευρω το μηνα,

εκανε ολα τα μαθηματα,ηταν πολυ χαρουμενο.

Τον ιουνιο τους ειπα πως ειμαι μεσα στα κριτηρια του Εσπα κ πως θα το προσπαθησω κ πως αν το παρω θα το ξαναφερω το παιδι γιατι διαφορετικα αδυνατω να ξαναδανειστω.

Μου ειπαν βεβαιωσ κ να μην ανησυχω κ πως ολα θα πανε καλα.

Πηγα τους ειδα για καλο χειμωνα πριν βγουν τα αποτελεσματα κ παλι μου ειπαν πως ολα θα πανε καλα κ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ για λεφτα.

Κ προχθες που πηγα ολο χαρα να υπογραψω μου ΤΟ ειπαν πολυ δισταχτηκα

κ χθες μου εστειλαν κ το χαρτι να υπογραψω αν θα δινω 90ευρω/μηνα.

Ναπω κ παλι πως κ φετος κ περισι περιπου ολα τα παιδακια ειναι με ΕΣΠΑ

κ περισι δεν πληρωναν ΤΙΠΟΤΑ ΕΞΤΡΑ εκτοσ απο το πρωινο μετα το Μαρτιο.

(μιλουσε με μια μαμα εκει που φετος δεν ειναι)

Σημερα το εεταα δεν το βρισκω.

Ειμαι χαλια γιατι ειχα μια πολυ καλη σχεση μαζι τους κ τωρα νιωθω ασχημα κ δεν ξερω τι να κανω για να μην βγαλουν κατι κακο στο παιδι.

Να πω επισης πως ειμασταν τοσο χαρουμενοι κ σιγουροι για εκει που δεν δηλωσα αλλους σταθμους....

Εγω οχι μονο πηγα να το δω αλλα πηγα κ το παιδακι μου εκει λιγους μηνες,

πληρωνα (αφου δανειστικα )οσα δινει το ΕΣΠΑ δηλαδη 250ευρω το μηνα,

εκανε ολα τα μαθηματα,ηταν πολυ χαρουμενο.

Τον ιουνιο τους ειπα πως ειμαι μεσα στα κριτηρια του Εσπα κ πως θα το προσπαθησω κ πως αν το παρω θα το ξαναφερω το παιδι γιατι διαφορετικα αδυνατω να ξαναδανειστω.

Μου ειπαν βεβαιωσ κ να μην ανησυχω κ πως ολα θα πανε καλα.

Πηγα τους ειδα για καλο χειμωνα πριν βγουν τα αποτελεσματα κ παλι μου ειπαν πως ολα θα πανε καλα κ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ για λεφτα.

Κ προχθες που πηγα ολο χαρα να υπογραψω μου ΤΟ ειπαν πολυ δισταχτηκα

κ χθες μου εστειλαν κ το χαρτι να υπογραψω αν θα δινω 90ευρω/μηνα.

Ναπω κ παλι πως κ φετος κ περισι περιπου ολα τα παιδακια ειναι με ΕΣΠΑ

κ περισι δεν πληρωναν ΤΙΠΟΤΑ ΕΞΤΡΑ εκτοσ απο το πρωινο μετα το Μαρτιο.

(μιλουσε με μια μαμα εκει που φετος δεν ειναι)

Σημερα το εεταα δεν το βρισκω.

Λυπάμαι καλή μου δεν έχεις άλλη επιλογή κάνε καταγγελία, πήγαινε απευθείας στην εταα. Σε καταλαβαίνω ΑΠΟΛΥΤΑ, το έζησα πέρισυ, μόλις τους κόψαν τα 400 ευρώ η ιδιοκτήτρια ζήτησε 1700 ευρώ, 170 το μήνα και ειδικά για μένα 150 ευρώ επειδή είμαι μονογονέας. Αρνήθηκα να τα δώσω και η απάντηση ήταν "πάρε το παιδί σου και φύγε", (δεν το είπε η ίδια η ιδιοκτήτρια για να μην λέμε και ψέμματα αλλά η κόρη της, αχ αυτοί που σπουδάζουν οικονομικά σαν νούμερα μας βλέπουν). Έτσι ακριβώς όπως το λέω, άλλωστε θα έπαιρναν την επόμενη ωφελούμενη στην θέση μου. Έμεινα άναυδη από τις τρελλές ευγένειες και τα χαμόγελα περάσαμε στο πάρτο και φύγε. Ευτυχώς από την ετααα με είχαν συμβουλέψει να υπογράψω εντολή τοποθέτησης και επειδή φοβήθηκα για την μικρή την διέκοψα έκανα αμέσως καταγγελία. Η ιδιοκτήτρια του σταθμού με πήρε τηλέφωνο να μάθει γιατί δεν έρχεται η μικρή μόλις μίλησε με την εταα. Περιττό να πω ότι ήμουν άκρως ευγενής και τους εξήγησα ότι κατανοώ ότι τους έγινε μείωση κλπ αλλά όπως τους είπα είναι θέμα μεταξύ της δομή και της εταα και πως θα κάνω αυτό που θα ζητήσει η εταα. Το πρόγραμμα αυτό το νόημα έχει, να μην πληρώνει ο γονέας κάτι που δεν είναι συμφωνημένο. Το θέμα λύθηκε μόνο με την καταγγελία. Η δομή αρνήθηκε ότι μου είχε ζητήσει αυτά τα χρήματα και πως εγώ δεν κατάλαβα καλά και τελικά έδωσα μόνο 50 ευρώ για την σίτιση. Και βέβαια ενώ δεν ήμουν υποχρεωμένη έδωσα και 150 για χορό (τι θα έκανε η μικρή θα κοίταγε)...και γραφική ύλη 100 ευρώ (την οποία ήδη κάλυπτε η εταα). Προσπάθησα να μην δώσω έκταση σε όλο το θέμα. Δυστυχώς όμως κάποιες φορές δεν γίνεται αλλιώς.

Η δική μου ξεκάθαρη συμβουλή είναι εάν δεν μπορείς οικονομικά να τα δώσεις, πες τους ότι λυπάμαι αλλά θα κάνω καταγγελία. Ενημέρωσε τους και εάν σου λένε τα ίδια τότε προχώρησε. Μην μασάς. Σε καταλαβαίνω πως νοιώθεις, φοβάσαι μήπως δεν προσέχουν το παιδί. Κοίτα ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Τα παιδιά που πληρώνουν cash τα παραπροσέχουν γιατί πολύ απλά είναι ζεστό χρήμα και ΝΑΙ ας μην κρυβόμαστε και οι παιδικοί σταθμοί έχουν υπαλλήλους που πρέπει να πληρωθούν και εφορία κλπ. Δεν λέω ότι δεν προσέχουν τα άλλα, αλλά υπάρχει μια διαφορά. Δεν πιστεύω ότι θα του έκαναν τίποτα κακό ούτε ότι θα το άφηναν ατάιστο ή κάτι τέτοιο, απλά δεν θα τρελένονταν, εφαγε καλώς δεν έφαγε δεν θα πεθάνουν κιόλας.

Τώρα βέβαια υπάρχει και η λύση της απόλυτης απάντησης, και καταλαβαίνω ότι είναι τρομερά δύσκολο να μιλήσεις ανοιχτά μαζί τους, ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΛΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ, ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΧΩ, ΤΗΝ ΕΣΤΕΙΛΑ ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΚΟΣΤΟΣ. Καταλαβαίνω ότι βέβαια αν κάνεις κάτι τέτοιο ίσως νοιώσεις μειονεκτικά απέναντι τους αλλά πίστεψε με ούτε καταγγελεία θα χρειαστεί ούτε τίποτα. Ο σταθμός αυτή την στιγμή λειτουργεί έτσι απέναντι σου γιατί πολύ απλά νομίζει ότι έχεις την δυνατότητα και δεν τα δίνεις, πάντα κοιτάνε να βγάλουν και το επιπλέον. Αυτό είναι ένα θέμα όταν νομίζουν ότι εσύ μπορείς αλλά στην πραγματικότητα δεν μπορείς.

Ε Κ Π Λ Η Ξ Η κορίτσια...!!

Να ετοιμάζεστε για τροφεία!!

Εμ stethi, δεν είναι δυνατόν να συμβαίνει μόνο σε εσένα, με προβλημάτισε πολύ το θέμα σου και επειδή πέρισυ το θέμα μου ήρθε ουρανοκατέβατο και ήμουν απροετοίμαστη, είπα σήμερα να μιλήσω με την δομή. Τους ρώτησα εάν τους καλύπτει το ποσό του ΕΣΠΑ και εάν όλα καλά και η απάντηση ήταν ότι οι γονείς θα πρέπει να καταβάλουν τροφεία. Τους ενημέρωσα ότι στην πρόσκληση για τις μητέρες πουθενά δεν γράφει για τροφεία και πως δεν μας έχουν αναφέρει κάτι. Μου είπαν ότι θα λάβουμε ενημέρωσει.

Λοιπόν έχουμε και λέμε

Τροφεία 60 ευρώ (πέρισυ ήταν 50)

Σχολικό εμείς δεν έχουμε

Χορός ετήσιο ποσό 150

Κολύμβηση 300 ετήσιως (δεν την έστειλα πέρισυ, ούτε και φέτος)

Γραφική ύλη πέρα του ποσού που δίνει η εταα, δεν έχει ακόμα καθοριστεί.

Λοιπόν αυτά από εμένα. Προσωπικά θα τα δώσω γιατί ήμαστε σε λογικά πλαίσια και γιατί όταν δήλωσα τον σταθμό, ναι το είχα φανταστεί ότι πάλι τα ίδια θα είχαμε. Περιττό να πω ότι δεν τους έχουν πληρώσει την 3η δόση ακόμα από την εταα. Προσωπικά ο κύριος λόγος που θέλω να τα δώσω είναι γιατί πολύ απλά, η σίτιση και θερμανση είναι άμεσες ανάγκες των παιδιών και επειδή πρέπει να καλυφθούν, τα 60 ευρώ το μήνα είναι ένα βοήθημα ώστε να μην περιμένουν τις δόσεις της εταα για να φάνε τα παιδάκια μας και να θερμανθούν.

Εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω γιατί η εταα δεν μπορεί να κάνει μια σωστή συνεννόηση ώστε ο γονιός πραγματικά να ξέρει τι θα κάνει. Εγώ επέλεξα με βάση την περσινή εμπειρία. Δεν μπορώ να φανταστώ τι θα γινόταν εάν έβαζα ένα σταθμό που θα μου ζήταγε....δεν ξέρω εγώ τι.

οπως τα λες ειναι κ αυτο θα κανω αν επιμεινει.

Απλα νομιζα πως αυτη η κοπελα αγαπουσε τη δουλεια της κ πως δεν εβλεπε τα πιαδια μονο Ευρω.

Δυστυχώς τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία λειτουργούν πρώτα ως επιχειρήσεις, λυπάμαι ειλικρινά. Ο σταθμός πρώτα θέλησε να διασφαλίσει την θέση, δηλαδή ότι θα τον δηλώσει κάποια ωφελούμενη μητέρα και μετά φανερώνει τις οικονομικές του απαιτήσεις. Μην νομίζεις όλοι οι σταθμοί το ίδιο κάνουν. Το διαπίστωσα εγώ πέρισυ γιατί έψαχνα να κάνω μεταγραφή και όλοι θέλαν τροφεία απλά όχι τόσα πολλά. Με την καταγγελία πέτυχα το 150 ή 170 να γίνει 50 ευρώ, ήταν μεγάλη διαφορά, άλλος πάλι σταθμός ζήταγε μόνο 30 ευρώ. Για να καταλάβεις πήγα σε έναν άλλο κοντινό σταθμό και ήταν μέσα στην ευγένεια κλπ και μου ζήτησε τροφεία μόνο 30. Τελικά δεν τον επέλεξα γιατί θα είχα και σχολικό. έλα μου όμως που μετά από μήνες έμαθα ότι μια μανούλα έστελνε εκεί το κοριτσάκι της, σε πληροφορώ ότι ήταν πολύ δυσαρεστημένη μα πάρα πολύ. Και τελικά βγήκε η αλήθεια, ΝΑΙ αλλιώς είναι για τα παιδιά του ΕΣΠΑ η συμπεριφορά και αλλιώς για αυτά που πληρώνουν κανονικά. Επίσης υπάρχει διαφορά ανάμεσα στα παιδιά του ΕΣΠΑ που δεν φέρουν αντιδραση σε τροφεία και χρεώσεις και αλλιώς σε εκείνα που αμέσως τρέχουν οι γονείς να καταβάλουν τα χρήματα.

Δεν ξέρω ποια είναι η οικονομική σου κατάσταση αν μπορείς ή όχι να δώσεις τα 100 ευρώ. Έχεις και σχολικό;; μήπως να μην συμμετείχε σε όλες τις δραστηριότητες αλλά σε κάποιες ώστε το 100 να γίνει πχ 60 ή 50 ώστε να σου ήταν ποιο εύκολο ;; αναρωτιέμαι τώρα θα σου ζητήσει και έξτρα χρήματα για τροφεία ;; αφού τα 100 είναι μόνο για δραστηριότητες. Τελικά δεν μου είπες ποιος είναι ο σταθμός;; κοίτα αν είναι από τους πολύ πρωτοκλασσάτους.....τότε άστα βράστα....εκεί παίζονται άλλα θέματα, βρε κάλή μου μήπως να ζήταγες μεταγραφή μήπως να πήγαινες στην εταα και να έλεγες, χίλια συγνώμη αλλά δεν ήξερα ότι θα έπρεπε να πληρώσω τόσα πολλά και να βρεις κάποιο σταθμό οικονομικότερο;; δες και κάποιον άλλο σταθμό και ρώτα εάν ζητάνε κάτι και πόσο;;

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...