Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 36 λεπτά , Eternity είπε:

Λοιπόν χωρίς πλάκα τώρα, το σεξ μην το υποτιμάς... υπάρχει κοπέλα που είχε κάνει 4 εμβρυομεταφορες με κουλούρα χοριακη και πριν την 5η εμβρυομεταφορα έμεινε μόνη της έγκυος σε ηλικία 42,5 παρακαλώ! Είναι και η τύχη στη μέση. Στο εύχομαι να μη χρειαστείς το γιατρό πάρα μόνο για οδηγίες εγκυμοσύνης! 

Κορίτσια ερώτηση. Είναι κάποια κοπέλα που είναι έγκυος και δουλεύει στο δημόσιο να μου πει τι κάνει με την άδεια?.... τα χω ξεχάσει.... προς το παρόν πήρα 3 ημέρες αναρρωτικη μέχρι να κάνω και τη 2η χοριακη γιατί δε θέλω ακόμη να ανακοινώσω την εγκυμοσύνη. 

Αν έχεις χρόνια στην υπηρεσία οπότε έχεις κ αρκετές μέρες αναρρωτικής, σου γράφει ο γιατρός σου τις αναρρωτικες μέχρι να βγεις σε άδεια κύησης. Ίσως σε καλέσουν από την επιτροπή που όπως έχω καταλάβει δεν πας εσύ αλλά κάποιος δικός σου, συνήθως ο σύζυγος. Τώρα αν είσαι νέα υπάλληλος κ δεν έχει πολλές μέρες αναρρωτικής έχει λίγη διαδικασια

Γύρισα σήμερα από το ραντεβού με τον γιατρό, προχωράμε καλα, οι παλμοί μας.οπως πρέπει κ η ανάπτυξη τους όπως πρέπει κ αυτή με την εβδομάδα που είμαι. Επίσης κ τα δύο μεγαλώνουν μέχρι στιγμής το ίδιο. Τη μεθεπόμενη Παρασκευή πάω για την αυχενική!!! Τα συμπτώματα έχουν υποχωρήσει τελείως θα έλεγα, μόνο κάποιες στιγμές να με πιάσει κάποια αδιαθεσία!!

ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΜΗΤΕΡΩΝ ΓΙΑ ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 8,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

να ρωτησω κατι ισως λιγο χαζο,συγνωμη..ειναι πιο ασφαλες με κουριερ?ευχαριστω!

Σε σχέση με το απλό ταχυδρομείο , μάλλον είναι πιο σίγουρο ότι θα φτάσει με το κουριερ στην ώρα του . Πέρισυ με speedex αν θυμάμαι καλά , μου είχαν χρεώσει 9 Ευρώ ( χωρίς να ζητήσω αριθμό πρωτοκόλλου πίσω ) . Ίσως και με το πόρτα-πόρτα τον ΕΛΤΑ που είναι και αυτό κουριερ , να χρεώνουν λιγότερο .

Είναι η τρίτη χρονιά που φτιάχνουμε τα χαρτιά , και το είχαμε αναλύσει και πέρισυ αυτό .

Αυτό που μπαίνει στο κουτάκι της αίτησης είναι το ''Συνολικό Δηλωθέν Εισόδημα'' που υπάρχει στο Γ1 του εκκαθαριστικού ( υπόχρεου + συζύγου ) και από κάτω τα ποσά από τους κωδικούς 431-432-659-660 .

Παρακολουθώ το site και όντως έχεις μεγάλη εξοικείωση με το θέμα, εδώ όμως υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Στην αίτηση που συμπληρώσαμε πέρυσι έγραφε

<<Συνολικό ετήσιο δηλωθέν οικογενειακό εισόδηµα οικονοµικού έτους 2011

Αφορά εισοδήµατα που αποκτήθηκαν κατά το έτος 2010 και ∆ΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΕΡΒΑΙΝΟΥΝ ΤΙΣ 40.000 ? (Υπόχρεου + συζύγου)>>

Φέτος γράφει

<<Συνολικό ετήσιο φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα οικονομικού έτους 2012 (Αφορά εισοδήματα που αποκτήθηκαν από 1/1/11 – 31/12/11και υπολογίζονται και τα αυτοτελώς φορολογούμενα εισοδήματα **)

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΕΡΒΑΙΝΟΥΝ ΤΙΣ 30.000? (μέχρι 2 παιδιά) ή 35.000? (για 3 ή 4 παιδιά) ή 40.000? (από 5 παιδιά και άνω) (Υπόχρεου + συζύγου)

ΚΑΙ

Αυτοτελώς φορολογηθέντα εισοδήματα (υπόχρεου + συζύγου)>>

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗ ΛΕΞΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ

Διαφημίσεις

Παρακολουθώ το site και όντως έχεις μεγάλη εξοικείωση με το θέμα, εδώ όμως υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Στην αίτηση που συμπληρώσαμε πέρυσι έγραφε

<<Συνολικό ετήσιο δηλωθέν οικογενειακό εισόδηµα οικονοµικού έτους 2011

Αφορά εισοδήµατα που αποκτήθηκαν κατά το έτος 2010 και ∆ΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΕΡΒΑΙΝΟΥΝ ΤΙΣ 40.000 ? (Υπόχρεου + συζύγου)>>

Φέτος γράφει

<<Συνολικό ετήσιο φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα οικονομικού έτους 2012 (Αφορά εισοδήματα που αποκτήθηκαν από 1/1/11 – 31/12/11και υπολογίζονται και τα αυτοτελώς φορολογούμενα εισοδήματα **)

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΕΡΒΑΙΝΟΥΝ ΤΙΣ 30.000? (μέχρι 2 παιδιά) ή 35.000? (για 3 ή 4 παιδιά) ή 40.000? (από 5 παιδιά και άνω) (Υπόχρεου + συζύγου)

ΚΑΙ

.

ΑΠ΄ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΜΟΥ ΤΟ ΠΗΡΕΣ!!!

pm4hp3.pngVPk9p3.png

<<Συνολικό ετήσιο δηλωθέν οικογενειακό εισόδη΅α οικονο΅ικού έτους 2011

Αφορά εισοδή΅ατα που αποκτήθηκαν κατά το έτος 2010 και ∆ΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΕΡΒΑΙΝΟΥΝ ΤΙΣ 40.000 ? (Υπόχρεου + συζύγου)>>

Φέτος γράφει

ΚΑΙ

Το ''συνολικό δηλωθέν εισόδημα'' + ''τα αυτοτελώς φορολογούμενα εισοδήματα'' ΔΕΝ πρέπει να υπερβαίνουν τα παραπάνω ποσά . Στο pdf με τις οδηγίες συμπλήρωσης της αίτησης , το ξεκαθαρίζει αυτό .

''

Για τον υπολογισμό του ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ θα υπολογίζονται

α) το ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΔΗΛΩΘΕΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑ του υπόχρεου και της συζύγου και

β) από το σύνολο των αυτοτελώς φορολογηθέντων εισοδημάτων (υπόχρεου και συζύγου) θα

υπολογίζονται οι ΚΩΔΙΚΟΙ:............ ''

Πιθανών στην γλώσσα τον φοροτεχνικώνκαι τον λογιστών το ''φορολογητέο'' με το ''δηλωθεν'' να είναι το ίδιο . Μιας και σύμφωνα με το εισόδημα που δηλώνεις , δεν φορολογήσε κιόλας ;;;

Δεν θυμάμαι τώρα σε ποια σελίδα είναι , αλλά και πέρισυ είχαμε ξανακάνει αυτή την κουβέντα , και στο τέλος είχαμε καταλήξει ότι αυτό που μπαίνει είναι το ''δηλωθέν'' που γράφει στο εκκαθαριστικό .

Φέτος γράφει

ΚΑΙ

Σωστα! Αυτό γράφει η αίτηση

Ενώ στις οδηγίες γράφει :

ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ

β) από το σύνολο των αυτοτελώς φορολογηθέντων εισοδημάτων (υπόχρεου και συζύγου) θα

υπολογίζονται οι ΚΩΔΙΚΟΙ:

- 431 & 432 (καθαρά κέρδη συμμετοχής σε ημεδαπές Ο.Ε. και Ε.Ε. ή κοινωνίες αστικού δικαίου ή αστικές

κερδοσκοπικές ή μη εταιρίες ή συμμετοχικές ή αφανείς εταιρίες ή κοινοπραξίες) και οι

- 659 & 660 (αμοιβές και μισθοί μελών Δ.Σ. ανώνυμης εταιρίας που έγινε παρακράτηση φόρου 35%,

αποζημίωση ν.2112/1920, ωφέλεια από πώληση εταιρικού μεριδίου, μερίσματα ημεδαπών Α.Ε., κέρδη που

διανέμουν ημεδαπές ΕΠΕ και συνεταιρισμοί, μερίσματα από αλλοδαπές ανώνυμες εταιρίες, αλλοδαπές

ΕΠΕ, εισόδημα από REPOS, συντάξεις αλλοδαπής προέλευσης, κέρδη από πώληση μετοχών, μερίσματα

ημεδαπών και αλλοδαπών ναυτιλιακών εταιριών, τόκοι καταθέσεων τραπεζών-έντοκων γραμματίων &

ομολόγων του Δημοσίου-τόκοι από ομολογίες& ομολογιακών δανείων)

και στην προκύρηξη:

Σημειώνεται ότι δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν οι ενδιαφερόμενες που έχουν οικογενειακό

εισόδημα, το οποίο δεν υπερβαίνει τις 30.000 ? για μητέρες που έχουν έως 2 παιδιά, 35.000? για

μητέρες που έχουν 3 ή τέσσερα παιδιά και 40.000 για μητέρες που έχουν από 5 παιδιά και άνω.

Στο εισόδημα περιλαμβάνεται το φορολογητέο εισόδημα καθώς και το σύνολο των αυτοτελώς

φορολογηθέντων εισοδημάτων.

επίσης στην προκύρηξη:

Κριτήρια επιλογής και μοριοδότηση

Εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις συμμετοχής, θα ισχύσουν κριτήρια μοριοδότησης για την επιλογή

των ωφελουμένων, τα οποία θα είναι τα εξής:

α) Το χαμηλό ετήσιο δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα.

Τελικά τι ισχύει βρε παιδιά?

Μιας και σύμφωνα με το εισόδημα που δηλώνεις , δεν φορολογήσε κιόλας ;;;

Όχι φίλε Λευτέρη , δεν πάει έτσι.

Εσύ μπορεί να δηλώνεις εισόδημα χ , αλλά με βάση τα τεκμήρια (πχ ιδιοκατοίκηση , αυτοκίνητο κλπ) η εφορία να σε φορολογεί για εισόδημα χ+ψ.

Το δηλωθέν με το φορολογητέο είναι 2 εντελώς διαφορετικά πράγματα.

Διαφημίσεις

Το ''συνολικό δηλωθέν εισόδημα'' + ''τα αυτοτελώς φορολογούμενα εισοδήματα'' ΔΕΝ πρέπει να υπερβαίνουν τα παραπάνω ποσά . Στο pdf με τις οδηγίες συμπλήρωσης της αίτησης , το ξεκαθαρίζει αυτό .

''

υπολογίζονται οι ΚΩΔΙΚΟΙ:............ ''

Πιθανών στην γλώσσα τον φοροτεχνικώνκαι τον λογιστών το ''φορολογητέο'' με το ''δηλωθεν'' να είναι το ίδιο . Μιας και σύμφωνα με το εισόδημα που δηλώνεις , δεν φορολογήσε κιόλας ;;;

Δεν θυμάμαι τώρα σε ποια σελίδα είναι , αλλά και πέρισυ είχαμε ξανακάνει αυτή την κουβέντα , και στο τέλος είχαμε καταλήξει ότι αυτό που μπαίνει είναι το ''δηλωθέν'' που γράφει στο εκκαθαριστικό .

Τονίζω ξανά ότι μέχρι πέρυσι δεν έγραφε φορολογητέο.

Μπορεί κάποιος για παράδειγμα να έχει δηλωθέν εισόδημα 2000Ε, αλλά φορολογητέο 4000Ε γιατί υπάρχουν τα τεκμήρια για σπίτι ή αυτοκίνητο που μπορεί να έχει.

Οι οδηγίες είναι όντως έτσι αλλά μήπως έχουν να κάνουν με τον υπολογισμό των μορίων;

Όχι φίλε Λευτέρη , δεν πάει έτσι.

Εσύ μπορεί να δηλώνεις εισόδημα χ , αλλά με βάση τα τεκμήρια (πχ ιδιοκατοίκηση , αυτοκίνητο κλπ) η εφορία να σε φορολογεί για εισόδημα χ+ψ.

Το δηλωθέν με το φορολογητέο είναι 2 εντελώς διαφορετικά πράγματα.

Εμένα πάντως στο κουτάκι Ε1 του εκκαθαριστικού , και το ''Συνολικό Δηλωθέν Εισόδημα '' και το ''Φορολογητέο Εισόδημα '' είναι ακριβώς το ίδιο . Και έχω αυτοκίνητο ,και ένα ποσοστό από το σπίτι της μάνας μου και και κάτι ρίζες ελιές . :)

Τονίζω ξανά ότι μέχρι πέρυσι δεν έγραφε φορολογητέο.

Μπορεί κάποιος για παράδειγμα να έχει δηλωθέν εισόδημα 2000Ε, αλλά φορολογητέο 4000Ε γιατί υπάρχουν τα τεκμήρια για σπίτι ή αυτοκίνητο που μπορεί να έχει.

Οι οδηγίες είναι όντως έτσι αλλά μήπως έχουν να κάνουν με τον υπολογισμό των μορίων;

Απλώς να θυμίσω ότι για εισοδήματα κάτω από 6.000 Ευρώ , για τον υπολογισμό των μορίων , θα λαμβάνετε το ποσό των 6.000 Ευρώ .

α) Το χαμηλό ετήσιο δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα.

Τα μόρια που θα δοθούν θα υπολογίζονται βάσει του τύπου: [(Α/Ε)Χ100] / 12, όπου Α= 24.000?,

προσαυξανόμενο κατά 1.000? εάν η μητέρα έχει ένα τέκνο, 2.000? εάν έχει δύο τέκνα και 10.000?

εάν έχει τρία τέκνα (το ποσό των 10.000? θα προσαυξάνεται κατά 1.000? για κάθε τέκνο πέραν του

τρίτου) και Ε= το ετήσιο δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα.

Στις περιπτώσεις που το ποσό της φορολογικής δήλωσης είναι μικρότερο από 6.000 ? τότε

λαμβάνεται υπόψη για τον υπολογισμό των μορίων το ποσό των 6.000 ?.

Εμένα πάντως στο κουτάκι Ε1 του εκκαθαριστικού , και το ''Συνολικό Δηλωθέν Εισόδημα '' και το ''Φορολογητέο Εισόδημα '' είναι ακριβώς το ίδιο . Και έχω αυτοκίνητο ,και ένα ποσοστό από το σπίτι της μάνας μου και και κάτι ρίζες ελιές . :)

αυτό σημαίνει ότι οι αποδοχές που δηλώνεις καλύπτουν τα τεκμήριά σου, οπότε και φορολογείσαι σύμφωνα με τις αποδοχές σου, ωστόσο αν οι αποδοχές σας ήταν μικρότερες από τα τεκμήριά σας, στο κουτάκι του δηλωθεν θα φαινόταν ο μισθός σου και στο κουτάκι του φορολογητέου θα φαίνονταν τα τεκμήρια σου(το ίδιο ισχύει και για της συζύγου) και σύμφωνα με αυτά θα φορολογηθείς κιόλας, για αυτό όλοι ψάχνονται με τα τεκμήρια, γιατί αν δεν εχεις να τα καλύψεις φορολογείσαι σύμφωνα με τα αυτά(εξού και το φορολογητέο).

Να τις χαίρεσαι τις ελιές σου κι ελπίζω να βγάζετε το λαδάκι της χρονιάς!!!

Σε σένα τυχαίνει και συμπίπτουν τα ποσά.

Σε μένα πχ το 2011 ο άντρας μου άνεργος , δηλώσαμε το επίδομα ανεργίας αλλά η εφορία έκρινε και μας φορολόγησε για περισσότερο εισόδημα ( ο άντρας μου έχει ποσοστό από σπίτι στο χωριό και ένα αυτοκίνητο)

Φέτος 2013, εγώ τετράωρη στη δουλειά , το ποσό που δηλώνω είναι άλλο και θα φορολογηθώ με άλλο διότι έχω το σπίτι στο όνομα μου κι εχω κι ένα αυτοκίνητο...και θεωρεί η εφορία ότι αυτά που έχω μου δίνουν τεκμαρτό εισόδημα μεγαλύτερο του δηλωθέντος πραγματικού...

Και για την ιστορία δεν είμαι μεγαλογιατρός που δηλώνει πχ 10.000 ? κι έχει σπίτι 200τμ και αυτοκίνητο 3000cc , ένα νορμάλ σπίτι έχω και ένα citroen 1400...

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...