Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr

ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΜΗΤΕΡΩΝ ΓΙΑ ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ

Recommended Posts

Μην ξεχνιέστε, το εκκαθαριστικό του 2012 θέλει, όχι το φετινό. Τα εισοδήματα του2011,όχι τα φετινά.

Ευχαριστώ Λευτέρη, αλλά και το χειμώνα 2010/2011 πήρα ταμείο ανεργίας (δηλαδή πήρα ταμείο τον Ιανουάριο μέχρι Απρίλιο και Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2011), οπότε αυτά μετράνε ή όχι. Αυτό δεν καταλαβαίνω.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 8,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ακόμη δεν ξεκινήσαμε άρχισε το Ράδιο αρβύλα!!

Λοιπόν θα παρακαλέσω άλλη μία φορά αν δεν είμαστε σίγουροι για κάποια πληροφορία να την κρατάμε για τον ευατό μας , ώστε να μην παίρνουμε στο λαιμό μας κι άλλους ανθρώπους!

Διάβασα στην πρόσκληση και εντόπισα τα εξής:

1.Για το δικαίωμα υποβολής αίτησης:

Σημειώνεται ότι δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν οι ενδιαφερόμενες που έχουν οικογενειακό εισόδημα, το οποίο δεν υπερβαίνει τις 30.000 ? για μητέρες που έχουν έως 2 παιδιά, 35.000? για μητέρες που έχουν 3 ή τέσσερα παιδιά και 40.000 για μητέρες που έχουν από 5 παιδιά και άνω.

Στο εισόδημα περιλαμβάνεται το φορολογητέο εισόδημα καθώς και το σύνολο των αυτοτελώς φορολογηθέντων εισοδημάτων.

Διαβάζοντας το παραπάνω εγώ καταλαβαίνω ότι για να κάνεις αίτηση πρέπει

το φορολογητέο εισόδημα συν τα αυτοτελή φορολογηθέντα ποσά να τα προσθέσουμε .

2.Για τη μοριοδότηση :

Τα μόρια που θα δοθούν θα υπολογίζονται βάσει του τύπου: [(Α/Ε)Χ100] / 12, όπου Α= 24.000?,

προσαυξανόμενο κατά 1.000? εάν η μητέρα έχει ένα τέκνο, 2.000? εάν έχει δύο τέκνα και 10.000?

εάν έχει τρία τέκνα (το ποσό των 10.000? θα προσαυξάνεται κατά 1.000? για κάθε τέκνο πέραν του

τρίτου) και Ε= το ετήσιο δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα.

Στις περιπτώσεις που το ποσό της φορολογικής δήλωσης είναι μικρότερο από 6.000 ? τότε

λαμβάνεται υπόψη για τον υπολογισμό των μορίων το ποσό των 6.000 ?.

Ε= το ετήσιο δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα

Εδώ δεν λέει τίποτα για πρόσθεση του δηλωθέντος με τα αυτοτελή φορολογηθέντα ποσά , άρα γράφεις το ετήσιο δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα.

Έτσι το καταλαβαίνω εγώ.

Ευχαριστώ Λευτέρη, αλλά και το χειμώνα 2010/2011 πήρα ταμείο ανεργίας (δηλαδή πήρα ταμείο τον Ιανουάριο μέχρι Απρίλιο και Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2011), οπότε αυτά μετράνε ή όχι. Αυτό δεν καταλαβαίνω.

Δες τι αναγράφεται στο εκκαθαριστικό σου για το φορολογικό έτος 2012.

Μόνο έτσι θα είσαι σίγουρη τι πρεπει να μετρήσεις και τι όχι.

Κοιτάς την ενότητα Δ.

Ακόμη δεν ξεκινήσαμε άρχισε το Ράδιο αρβύλα!!

Λοιπόν θα παρακαλέσω άλλη μία φορά αν δεν είμαστε σίγουροι για κάποια πληροφορία να την κρατάμε για τον ευατό μας , ώστε να μην παίρνουμε στο λαιμό μας κι άλλους ανθρώπους!

Διάβασα στην πρόσκληση και εντόπισα τα εξής:

1.Για το δικαίωμα υποβολής αίτησης:

Σημειώνεται ότι δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν οι ενδιαφερόμενες που έχουν οικογενειακό εισόδημα, το οποίο δεν υπερβαίνει τις 30.000 ? για μητέρες που έχουν έως 2 παιδιά, 35.000? για μητέρες που έχουν 3 ή τέσσερα παιδιά και 40.000 για μητέρες που έχουν από 5 παιδιά και άνω.

Στο εισόδημα περιλαμβάνεται το φορολογητέο εισόδημα καθώς και το σύνολο των αυτοτελώς φορολογηθέντων εισοδημάτων.

Διαβάζοντας το παραπάνω εγώ καταλαβαίνω ότι για να κάνεις αίτηση πρέπει

το φορολογητέο εισόδημα συν τα αυτοτελή φορολογηθέντα ποσά να τα προσθέσουμε .

2.Για τη μοριοδότηση :

Τα μόρια που θα δοθούν θα υπολογίζονται βάσει του τύπου: [(Α/Ε)Χ100] / 12, όπου Α= 24.000?,

προσαυξανόμενο κατά 1.000? εάν η μητέρα έχει ένα τέκνο, 2.000? εάν έχει δύο τέκνα και 10.000?

εάν έχει τρία τέκνα (το ποσό των 10.000? θα προσαυξάνεται κατά 1.000? για κάθε τέκνο πέραν του

τρίτου) και Ε= το ετήσιο δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα.

Στις περιπτώσεις που το ποσό της φορολογικής δήλωσης είναι μικρότερο από 6.000 ? τότε

λαμβάνεται υπόψη για τον υπολογισμό των μορίων το ποσό των 6.000 ?.

Ε= το ετήσιο δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα

Εδώ δεν λέει τίποτα για πρόσθεση του δηλωθέντος με τα αυτοτελή φορολογηθέντα ποσά , άρα γράφεις το ετήσιο δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα.

Έτσι το καταλαβαίνω εγώ.

Χμμμ.. Εδώ φαίνεται να έχεις δίκιο, αν και δεν έχει λογική να είναι διαφορετικό το κριτήριο για τη συμμετοχή και διαφορετικό το κριτήριο επιλογής..

Να κάναμε μία ερώτηση στην ΕΕΤΑΑ;

Χμμμ.. Εδώ φαίνεται να έχεις δίκιο, αν και δεν έχει λογική να είναι διαφορετικό το κριτήριο για τη συμμετοχή και διαφορετικό το κριτήριο επιλογής..

Να κάναμε μία ερώτηση στην ΕΕΤΑΑ;

Το τι εχει λογική και τι όχι μην το ψάχνεις στην Ελλάδα...

Πάντως και το να υπολογίζονται τα αυτοτελώς φορολογούμενα ποσά όπως πχ το ταμείο ανεργίας ή η αποζημίωση απόλυσης μου φαίνεται άδικο.

Πάλι καλά που δεν υπολογίζουν το τεκμαρτό...

Διαφημίσεις

Το τι εχει λογική και τι όχι μην το ψάχνεις στην Ελλάδα...

Πάντως και το να υπολογίζονται τα αυτοτελώς φορολογούμενα ποσά όπως πχ το ταμείο ανεργίας ή η αποζημίωση απόλυσης μου φαίνεται άδικο.

Πάλι καλά που δεν υπολογίζουν το τεκμαρτό...

Επίσης και τη δικαιοσύνη να μην την πολυ-ψάχνουμε στην Ελλάδα αλλά για να είμαστε σίγουροι έστειλα email στην ΕΕΤΑΑ.

Μόλις έχω απάντηση θα το κοινοποιήσω και εδώ.

Τουλάχιστον να έχουμε κάποια επίσημη ενημέρωση για να ξέρουμε πως να πορευτούμε..

Δεν είμαι στο PC τώρα για να συγκρίνω την φετινή με την περυσινή προκήρυξη, θα το κάνω μετά. Αλλά τώρα που τα λέτε αυτά μια σκέψη μου πέρασε.... μήπως δηλωνωντας τις τυχόν αποζημιώσεις από απόλυση, θέλουν να μειώσουν λίγο τον κόσμο που θα μπορεί να κάνει αιτηση;;;; Λέω τώρα εγώ......

καλησπερα θελω να κανω 2 ερωτησεις

1 επειδη ειμαι και ξανθια και ειναι η πρωτη φορα που θα κανω αιτηση μεσω εσπα η φορολογικη δηλωση που γραφει 2013 θελουν;

2 η μικρη μου ειναι 19μηνων σε ποια κατηγορια θα δηλωσω στην 2μ-2,5χρ - 8μ-2,5χρ η 18μ-2,5χρ ειναι το ιδιο; η κατι δεν καταλαβα σωστα

ευχαριστω πολυ!

α!και κατι ακομα ο αντρας μου ειναι ανεργος εδω και ενα πανω απο ενα χρονο αλλα δεν παιρνει πια επιδομα τι γινεται σε αυτη την περιπτωση

καλησπερα θελω να κανω 2 ερωτησεις

1 επειδη ειμαι και ξανθια και ειναι η πρωτη φορα που θα κανω αιτηση μεσω εσπα η φορολογικη δηλωση που γραφει 2013 θελουν;

2 η μικρη μου ειναι 19μηνων σε ποια κατηγορια θα δηλωσω στην 2μ-2,5χρ - 8μ-2,5χρ η 18μ-2,5χρ ειναι το ιδιο; η κατι δεν καταλαβα σωστα

ευχαριστω πολυ!

α!και κατι ακομα ο αντρας μου ειναι ανεργος εδω και ενα πανω απο ενα χρονο αλλα δεν παιρνει πια επιδομα τι γινεται σε αυτη την περιπτωση

Στο πρώτο : χρειάζεται το εκκαθαριστικό σημείωμα του 2012 , για εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2011 . Το περυσινό δηλαδή .

Στο δεύτερο : έχει σχέση πόσο χρονών θα είναι το παιδί στις 30-09-2013 . Από αυτά που γράφεις καταλαβαίνω ότι η μικρή είναι 19 μηνών τώρα , οπότε στις 30-09 θα είναι 22 μηνών . Δηλαδή 1 χρονού και 10 μηνών . Οπότε θα μπορείς να δηλώσεις σταθμούς από την κατηγορία Α1.1 , Α1.2 , Α1.3 και Β1 .

Όσο για τον άντρα που είναι άνεργος : Εάν ο σύζυγος είναι μακροχρόνια άνεργος, απαιτείται βεβαίωση από τον Ο.Α.Ε.Δ ότι είναι

τουλάχιστον δώδεκα συνεχόμενους μήνες άνεργος κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.

Στο πρώτο : χρειάζεται το εκκαθαριστικό σημείωμα του 2012 , για εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2011 . Το περυσινό δηλαδή .

Στο δεύτερο : έχει σχέση πόσο χρονών θα είναι το παιδί στις 30-09-2013 . Από αυτά που γράφεις καταλαβαίνω ότι η μικρή είναι 19 μηνών τώρα , οπότε στις 30-09 θα είναι 22 μηνών . Δηλαδή 1 χρονού και 10 μηνών . Οπότε θα μπορείς να δηλώσεις σταθμούς από την κατηγορία Α1.1 , Α1.2 , Α1.3 και Β1 .

Όσο για τον άντρα που είναι άνεργος , το πρόγραμμα δεν τον λαμβάνει υπόψιν . Μόνο το τι κάνουν οι μητέρες ενδιαφέρονται .

σε ευχαριστω παρα πολυ!!:P

Διαφημίσεις

σε ευχαριστω παρα πολυ!!:P

Εάν ο σύζυγος είναι μακροχρόνια άνεργος, απαιτείται βεβαίωση από τον Ο.Α.Ε.Δ ότι είναι

τουλάχιστον δώδεκα συνεχόμενους μήνες άνεργος κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.

Τώρα πρόσεξα ότι στην προκύρηξη αναφέρει και το παραπάνω . Και αν είναι μακροχρόνια άνεργος λαμβάνεις και 10 μόρια παραπάνω . Συγνώμη αλλά μου ξέφυγε αυτό :(

Εάν ο σύζυγος είναι μακροχρόνια άνεργος, απαιτείται βεβαίωση από τον Ο.Α.Ε.Δ ότι είναι

Τώρα πρόσεξα ότι στην προκύρηξη αναφέρει και το παραπάνω . Και αν είναι μακροχρόνια άνεργος λαμβάνεις και 10 μόρια παραπάνω . Συγνώμη αλλά μου ξέφυγε αυτό :(

και παλι ευχαριστω!

Συγκρίνοντας την φετινή προκύρηξη με την περυσινή , βρήκα και ένα ενδιαφέρον που λέει για την περίπτωση ισοβαθμίας μεταξύ υποψηφίων :

'' γ) ........... Αν εξαντληθούν όλα τα παραπάνω κριτήρια χωρίς να καταστεί

δυνατός ο καθορισμός της σειράς μεταξύ των ισοβαθμούντων, προηγείται η μητέρα με τον

μεγαλύτερο αριθμό που δημιουργείται από την αναδιάταξη των ψηφίων του ΑΦΜ με την εξής σειρά

ψηφίων το 9ο, 7ο, 1ο, 4ο, 3ο, 6ο, 8ο, 5ο και 2ο ψηφίο του ΑΦΜ). Ο αριθμός αυτός είναι μοναδικός

για κάθε μητέρα και έτσι δεν προκύπτουν ισοβαθμίες. ''

Τελικά είναι πολύ μπροστά οι άνθρωποι της ΕΕΤΑΑ , με φαντασία :) :) :)

Επίσης προσέξτε και αυτό :

'' β) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (που να έχει εκδοθεί εντός του τελευταίου τριμήνου πριν

από την ημερομηνία δημοσίευσης της παρούσας πρόσκλησης) ''

Και για αυτό που λέτε με το εισόδημα . Αυτό που καταλαβαίνω εγώ είναι ότι :

Οικογενειακό Εισόδημα = Φορολογητέο Εισόδημα + Αυτοτελή Φορολογητέα Εισοδήματα

Και το χρησιμοποιείς και στον τύπο του υπολογισμού των μορίων το παραπάνω Οικογενειακό Εισόδημα .

Συγκρίνοντας την φετινή προκύρηξη με την περυσινή , βρήκα και ένα ενδιαφέρον που λέει για την περίπτωση ισοβαθμίας μεταξύ υποψηφίων :

'' γ) ........... Αν εξαντληθούν όλα τα παραπάνω κριτήρια χωρίς να καταστεί

δυνατός ο καθορισμός της σειράς μεταξύ των ισοβαθμούντων, προηγείται η μητέρα με τον

μεγαλύτερο αριθμό που δημιουργείται από την αναδιάταξη των ψηφίων του ΑΦΜ με την εξής σειρά

ψηφίων το 9ο, 7ο, 1ο, 4ο, 3ο, 6ο, 8ο, 5ο και 2ο ψηφίο του ΑΦΜ). Ο αριθμός αυτός είναι μοναδικός

για κάθε μητέρα και έτσι δεν προκύπτουν ισοβαθμίες. ''

Τελικά είναι πολύ μπροστά οι άνθρωποι της ΕΕΤΑΑ , με φαντασία :) :) :)

Επίσης προσέξτε και αυτό :

'' β) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (που να έχει εκδοθεί εντός του τελευταίου τριμήνου πριν

από την ημερομηνία δημοσίευσης της παρούσας πρόσκλησης) ''

Και για αυτό που λέτε με το εισόδημα . Αυτό που καταλαβαίνω εγώ είναι ότι :

Οικογενειακό Εισόδημα = Φορολογητέο Εισόδημα + Αυτοτελή Φορολογητέα Εισοδήματα

Και το χρησιμοποιείς και στον τύπο του υπολογισμού των μορίων το παραπάνω Οικογενειακό Εισόδημα .

για να καταλβω εγω που το εχω απο περσι δεν εισχυει και πρεπει να βγαλω νεο αλλα θα ειναι ακυρο;

για να καταλβω εγω που το εχω απο περσι δεν εισχυει και πρεπει να βγαλω νεο αλλα θα ειναι ακυρο;

Αύριο το πρωί , πας μια βόλτα από το δημοτολόγιο του δήμου σου , και βγάζεις ένα καινούργιο Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης , και είσαι οκ :)

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...