Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr

ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΜΗΤΕΡΩΝ ΓΙΑ ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ

Recommended Posts

Ελπίζω ότι φέτος η ΕΕΤΑΑ δεν θα αρχίσει να υποκύπτει σε πιέσεις , και να αλλάζει κάθε εβδομάδα το τι χαρτιά θα ζητάει , όπως πέρισυ . Θετικό πάντως είναι ότι θα δέχεται πλέον μόνο μέσω ταχυδρομείου και courier τις αιτήσεις , οπότε δεν θα γίνεται το μπάχαλο τον προηγούμενων χρόνων . Για να δούμε .......

Τα δικά μας πάντως χαρτιά , είναι ήδη έτοιμα , ταξινομημένα , και περιμένουμε τις ημερομηνίες υποβολής :)

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 8,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ελπίζω ότι φέτος η ΕΕΤΑΑ δεν θα αρχίσει να υποκύπτει σε πιέσεις , και να αλλάζει κάθε εβδομάδα το τι χαρτιά θα ζητάει , όπως πέρισυ . Θετικό πάντως είναι ότι θα δέχεται πλέον μόνο μέσω ταχυδρομείου και courier τις αιτήσεις , οπότε δεν θα γίνεται το μπάχαλο τον προηγούμενων χρόνων . Για να δούμε .......

Τα δικά μας πάντως χαρτιά , είναι ήδη έτοιμα , ταξινομημένα , και περιμένουμε τις ημερομηνίες υποβολής :)

ο παλιος ειναι αλλιως λεμε ....

και εμενα ετοιμα ειναι. εχουμε μπλεξει λιγο με το ΚΕΠΑ που θελω να θεωρησω την αναπηρια του αντρα μου. ενα ατομο για ολους τους αναπηρους στο νομο. χαμος λεμε..... ειναι και 15 μορια παραπανω, δε γινεται να μην στειλεις το χαρτι αυτο....

Νομίζω όλους μας συμφέρει το φετινό εκκαθαριστικό αλλά το δίκαιο και το σωστό είναι εφόσον ανακοίνωσαν το περυσινό (και πάντα αυτό γινόταν απ την έναρξη του προγράμματος), αυτό και να παραμείνει μέχρι τέλους. Εγώ βέβαια έχω ελάχιστες ελπίδες αλλά δεν πειράζει, την αίτησή μου θα την κάνω όπως πάντα.

Να ρωτήσω κάτι. Μπορείς να δηλώσεις έως 4 παιδικούς και έως 2 ΚΔΑΠ. Άρα μπορώ πχ να δηλώσω 1 παιδικό και 2 ΚΔΑΠ. Σωστά; Το ωράριο των ΚΔΑΠ είναι απογευματινό τον χειμώνα έτσι;

YqE6p2.png

IqItp3.png

Απλώς να πώ , σε αυτούς που πρώτη φορά θα κάνουν τα χαρτιά μέσω ΕΕΤΑΑ , και μπαίνουν πρώτη φορά και διαβάζουν το συγκεκριμένο θέμα εδώ . Διαβάστε προσεκτικά την πρόσκληση . Και 1 και 2 και 32 φορές . Και ότι δεν βγάζετε άκρη , εδώ είναι ο κόσμος να βοηθήσει , που τα έχουμε φάει στην μάπα και έχουμε βγάλει τα μάτια μας , τα τελευταία 2 τουλάχιστον χρόνια :)

Επίσης μην απελπίζεστε αν θεωρείτε ότι βγάζετε λίγα μόρια . Ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται . Με μια σωστή επιλογή τον σταθμών , μπορεί να βρεθείτε ''μέσα'' , και άλλοι που συγκεντρώνουν πολλά μόρια να ''μείνουν'' στην απέξω ......

Τέλος μην μένετε μόνο στο ΕΣΠΑ . Κάντε χαρτιά και για Δημοτικούς σταθμούς της πόλης σας , όπως και αιτήσεις για προνήπιο ( όσοι είναι σε κατάλληλη ηλικία , του 2009 δηλαδή ) . Μια μαμά που ενώ έχει περάσει μέσω ΕΣΠΑ , μπορεί να προτιμήσει να πάει το παιδί προνήπιο παρά σε παιδικό , και να ανοίξει η θέση στον παιδικό που θα σας βάλει ''μέσα'' . Όπως είπα και πρίν , ποτέ δεν ξέρεις .....

Εμείς φέτος κάναμε τα χαρτιά και σε Δημοτικό σταθμό , και στο προνήπιο της περιοχής , και θα κάνουμε και μέσω ΕΕΤΑΑ . Όσο περισσότερες επιλογές , τόσο καλύτερα !!!!

Θυμάστε τα όρια πέρυσι, πρόπερυσι (δυο χρονιές πήγαμε παιδικό με το ΕΣΠΑ) αλλά φέτος με το 30000 είμαστε απ' έξω για ελάχιστο και μάλιστα εγώ άνεργη...

είχαν ψηλότερο όριο περυσι αν θυμάστε πείτε μου έτσι για την ιστορία...

eNeap2.pngTSzHp3.png

Διαφημίσεις

αφου το διαβασα μου δημιουργηθηκαν οι εξης αποριες:

λεει οτι δικαιωμα συμμετοχης εχουν οι μητερες με φορολογητεο εισοδημα μεχρι 30.000 ευρω.

για τον υπολογισμο μοριων βαζει το δηλωθεν.

αυτα τα 2 ομως μπορει να ειναι διαφορετικα ποσα.

τα υπολογιζουμε οπως λεει ή θα βρεθουμε προ εκπληξεων?

Και πάλι οι οδηγίες είναι ξεκάθαρες:

Το εισόδημα το υπολογίζεις ως το άθροισμα των:

1. Συνολικό δηλωθέν εισόδημα

2. Αυτοτελή φορολογούμενα

Στο εκκαθαριστικό σου δηλαδή πας στο κουτί Δ. (ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ) και προσθέτεις το "ΣΥΝΟΛΟ" για τους δύο συζύγους καθώς και το "ΑΥΤΟΤ. ΦΟΡΟΛ. ΠΟΣΑ. ΚΤΛ." για τους δύο συζύγους.

Το σύνολο των παραπάνω είναι το εισόδημα που πρέπει να γράψεις στην αίτηση σου προς την ΕΕΤΑΑ.

Πέρσι ζητούσαν μόνο το "ΣΥΝΟΛΟ"¨. Φέτος όμως τα κριτήρια είναι πιο αυστηρά.

Ελπίζω να βοήθησα..

Θυμάστε τα όρια πέρυσι, πρόπερυσι (δυο χρονιές πήγαμε παιδικό με το ΕΣΠΑ) αλλά φέτος με το 30000 είμαστε απ' έξω για ελάχιστο και μάλιστα εγώ άνεργη...

είχαν ψηλότερο όριο περυσι αν θυμάστε πείτε μου έτσι για την ιστορία...

Αν δεν κάνω λάθος ήταν ? 40.000

Μην απογοητεύεσαι από τώρα, μπορεί να δεχθούν και τη δήλωση του 2013. Πέρσι το ίδιο έγινε λόγω του ότι πολλές οικογένειες είχαν χάσει μεγάλο μέρος των εισοδημάτων τους από το 2010 στο 2011.

την αποζημιωση απολυσης τη μετραμε?

Προσθέτεις τα ποσά των κατηγοριών που αναφέρω παραπάνω.

Είναι πολύ εύκολο εάν έχεις το εκκαθαριστικό σου μπροστά σου, θα καταλάβεις ποιες είναι οι κατηγορίες που μετράμε.

Αν δεν κάνω λάθος ήταν ? 40.000

Μην απογοητεύεσαι από τώρα, μπορεί να δεχθούν και τη δήλωση του 2013. Πέρσι το ίδιο έγινε λόγω του ότι πολλές οικογένειες είχαν χάσει μεγάλο μέρος των εισοδημάτων τους από το 2010 στο 2011.

ευχαριστω Mariasimina θα το παρακολουθησω...

eNeap2.pngTSzHp3.png

Διαφημίσεις

Καλησπέρα!

Παρακολουθώ το θέμα από πέρυσι αλλά είναι η πρώτη φορά που γράφω.

Σχετικά με το εκκαθαριστικό σημείωμα που ζητάνε το παλιό, έχω ήδη στείλει email διαμαρτυρίας στην ΕΕΤΑΑ, και μου απάντησαν.

Τα παραθέτω αν θέλει κάποια κοπέλα να στείλει και αυτή κάτι ανάλογο μπας και τους πιέσουμε και κάνουν καμιά τροποποίηση όπως πέρυσι.

Καλημέρα σας.

Με το παρόν μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα ήθελα να σας επιστήσω την προσοχή σχετικά με τα δικαιολογητικά που ζητούνται να προσκομίσουν οι μητέρες για να ενταχθούν στο ανωτέρω πρόγραμμα και πιο συγκεκριμένα αναφέρομαι στο εκκαθαριστικό σημείωμα που ζητείται να είναι του οικονομικού έτους 2012 (δηλαδή για εισοδήματα που αποκτήθηκαν από 1/1/2011 έως 31/12/2011).

Προσωπικά εγώ - όπως φαντάζομαι και πολλές άλλες μητέρες- έχω υποστεί δραματική μείωση του εισοδήματός μου από το 2011 έως και σήμερα και θεωρώ ότι είναι κατάφωρη αδικία να μοριοδοτηθώ βάσει εισοδημάτων που αποκτήθηκαν 2 χρόνια πριν.

Επιπλέον πέρυσι δινόταν η δυνατότητα στις μητέρες που κατέθεταν τα δικαιολογητικά να καταθέσουν εκκαθαριστικό σημείωμα του προηγούμενου έτους, δηλαδή πολλές μητέρες που θα ξανασυμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα καταθέσουν το ίδιο εκκαθαριστικό σημείωμα.

Ακόμη δεν μπορώ να καταλάβω το συλλογισμό σας, γιατί να μην κατατεθεί το εκκαθαριστικό σημείωμα του οικονομικού έτους 2013, αφού η λήξη της υποβολής φορολογικών δηλώσεων είναι τέλος Ιουνίου, αλλά ακόμα και να δοθεί παράταση αποκλείεται να ξεπεράσει την καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων ένταξης στο παρόν πρόγραμμα.

Εν αναμονή της απαντήσεώς σας καθώς και των άμεσων ενεργειών σας για την επίλυση του θέματος.

Η άμεση απάντησή τους:

Καλημέρα σας.

Σας ενημερώνω πως το εκκαθαριστικό του 2012 επιλέχθηκε γιατί αυτό προέκυψε ως αίτημα από τη Διαβούλευση καθώς και από το γεγονός πως εφόσον οι περισσότεροι δεν έχουν ακόμη υποβάλει Φορολογική Δήλωση δεν προλάβαιναν να έχουν εκκαθαριστικό. Να σημειωθεί πως η εκτύπωση του προσωρινού εκκαθαριστικού από το ΤΑΧΙs έχει πλέον αλλάξει.

Πολύ σωστά σου απάντησαν. Επίσης, χθες μόλις διάβασα οτι η παράταση υποβολής φορολογικής δήλωσης πάει σίγουρα για Αύγουστο και συζητάται έντονα και ο Σεπτέμβριος.

Σαφώς και είναι λάθος να ζητάνε εκκαθαριστικό για τα εισοδήματα του 2011 απ τη στιγμή που η ζωή των οικογενειών έχει αλλάξει άρδην έκτοτε αλλά θεωρώ πως αν θέλουν να κάνουν αλλαγές στην προκήρυξη, ας γίνει έως την ανακοίνωση των τελικών δομών, δηλαδή ΠΡΙΝ την έναρξη των δικών μας αιτήσεων. Να μην επαναληφθεί το μπάχαλο το περυσινό.

YqE6p2.png

IqItp3.png

Και πάλι οι οδηγίες είναι ξεκάθαρες:

Το εισόδημα το υπολογίζεις ως το άθροισμα των:

1. Συνολικό δηλωθέν εισόδημα

2. Αυτοτελή φορολογούμενα

Στο εκκαθαριστικό σου δηλαδή πας στο κουτί Δ. (ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ) και προσθέτεις το "ΣΥΝΟΛΟ" για τους δύο συζύγους καθώς και το "ΑΥΤΟΤ. ΦΟΡΟΛ. ΠΟΣΑ. ΚΤΛ." για τους δύο συζύγους.

Το σύνολο των παραπάνω είναι το εισόδημα που πρέπει να γράψεις στην αίτηση σου προς την ΕΕΤΑΑ.

Πέρσι ζητούσαν μόνο το "ΣΥΝΟΛΟ"¨. Φέτος όμως τα κριτήρια είναι πιο αυστηρά.

Ελπίζω να βοήθησα..

Καλησπέρα,

άντε πάλι. Άγχος! Αν και φέτος το βλέπω δύσκολο... κάνω εδώ και χρόνια αιτήσεις, αλλά αυτά με τα "αυτοτ. φορολ. ποσά" δεν καταλαβαίνω.

Είμαι εποχιακή, το χειμώνα πήρα ταμείο ανεργίας, που δεν φορολογείται, αυτό μετράει στα αυτοτ. φορολ. ή όχι;

Ευχαριστώ για όσους μπορούν να βοηθήσουν.

Καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά.

Καλησπέρα,

άντε πάλι. Άγχος! Αν και φέτος το βλέπω δύσκολο... κάνω εδώ και χρόνια αιτήσεις, αλλά αυτά με τα "αυτοτ. φορολ. ποσά" δεν καταλαβαίνω.

Είμαι εποχιακή, το χειμώνα πήρα ταμείο ανεργίας, που δεν φορολογείται, αυτό μετράει στα αυτοτ. φορολ. ή όχι;

Ευχαριστώ για όσους μπορούν να βοηθήσουν.

Καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά.

Μην ξεχνιέστε, το εκκαθαριστικό του 2012 θέλει, όχι το φετινό. Τα εισοδήματα του2011,όχι τα φετινά.

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...