Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 7 λεπτά , Eternity είπε:

Κορίτσια μου καλημέρα! Σήμερα κράτησα το 1ο θετικό τεστ ούρων στα χέρια μου! Ένας σταυρός πολύ έντονος! Πήρα το clearblue του 1ος λεπτού. Όλο το βράδυ δε μπορούσα να κοιμηθώ. Κάποια στιγμή είχα σκάσει για τουαλέτα αλλά η ώρα ήταν 1. 30 το βράδυ! Αν ήταν αρνητικο αντε να κοιμηθώ εγώ μετά... οπότε σηκώθηκα ξανά στις 8.Ο άντρας μου έφυγε έξω βόλτα και περίμενε τηλέφωνο! Χαχαααα! Δε μπορώ να το πιστεψω... δεν το περίμενα.... όμως θελω βήμα βήμα τη φορά γιατί με το ιστορικό αποβολών που έχω φοβάμαι πολύ. 

Συγχαρητήρια!!! Εύχομαι κ με μια τεράστια χοριακή!!

ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΜΗΤΕΡΩΝ ΓΙΑ ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ

Recommended Posts

Αντί να καθόμαστε και να το "κουβεντιάζουμε" μεταξύ μας βγάζοντας , ίσως, λάθος συμπεράσματα, μήπως θα ήταν πιο σωστό όποιος έχει αμφιβολίες για το αν και τι πρέπει να πληρώσει να κάνει μια έγγραφη ερώτηση στην ΕΕΤΑΑ (παίρνοντας αριθμό πρωτοκόλλου) και να περιμένει τη γραπτή απάντηση της;

Καθόμαστε και ερμηνεύουμε ανακοινώσεις της ΕΕΤΑΑ, αναπαράγουμε φήμες, προσθέτουμε άγχος στο ήδη υπάρχον, δημιουργούμε εντυπώσεις χωρίς να έχουμε μια επίσημη γραπτή θέση/ανακοίνωση της ΕΕΤΑΑ που "τρέχει" το πρόγραμμα.

Έβγαλε ο σύλλογος των παιδικών σταθμών μια ανακοίνωση προς τους σταθμούς για να απαιτήσουν τροφεία. Συγγνώμη κιόλας, αλλά ποσώς με απασχολεί τι αναφέρει η ανακοίνωση του συλλόγου τους!!!

Αν δημιουργηθεί ένας σύλλογος γονέων και ανακοινώσει προς τα μέλη του ότι θα πρέπει οι παιδικοί σταθμοί να κάνουν και μασάζ στα παιδιά, τους γονείς και τους συγγενείς τους (όχι όλους, μέχρι τρίτου βαθμού) θα πρέπει οι παιδικοί σταθμοί να το κάνουν;

Για ποιό λόγο λοιπόν να συμμορφωθώ εγώ με την ανακοίνωση του συλλόγου τους;

Και στο κάτω κάτω, ο κάθε παιδικός σταθμός έχει υπογράψει μια σύμβαση με την ΕΕΤΑΑ και όχι ο σύλλογος.

Και αν ο σταθμός αθετήσει τη συμφωνία και παραβεί τους όρους, θα έχει ο ίδιος ο σταθμός κάποιες κυρώσεις που προβλέπονται από τη σύμβαση.

Απλά τα πράγματα:

α) έχω απορία; β) ρωτάω γραπτώς, γ) παίρνω γραπτή απάντηση από την ΕΕΤΑΑ, δ) με αυτή την απάντηση λειτουργώ ως προς το τι πρέπει να πληρώσω και τι όχι.

Όσο για τις οφελούμενες από την επαρχία, αυτές καλό θα είναι να υποβάλλουν την ερώτησή τους με συστημένη επιστολή.[/quote

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΑΝΟΥΛΕΣ!!ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΧΑΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΑΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΙΔ.ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑς ΗΤΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΙΤΗΣΗΣ.ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΛΟΙΠΟΝ Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ,ΟΤΙ ΠΗΡΕ ΤΗΛ.ΤΗΝ ΕΤΑΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟ ΠΟΣΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΧΡΕΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΙΠΑΝ 35 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΑΚΙ.ΕΤΣΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΤΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΑΜΕ 35 ΕΥΡΩ,ΩΣΤΟΣΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΗΣ ΗΡΘΕ ΦΑΞ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΧΡΕΩΣΟΥΝ 50-70 ΕΥΡΩ.ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΗ ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΜΕ ΑΡΘ.ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΠΟΥ ΝΑ ΟΡΙΖΕΙ ΤΟ ΠΟΣΟ.ΒΕΒΑΙΑ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΠΟΣΟ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΛΛΙΩΣ,ΓΙΑ ΕΥΝΟΗΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΟΥΝ ΦΕΤΟΣ.................

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 8,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Αντί να καθόμαστε και να το "κουβεντιάζουμε" μεταξύ μας βγάζοντας , ίσως, λάθος συμπεράσματα, μήπως θα ήταν πιο σωστό όποιος έχει αμφιβολίες για το αν και τι πρέπει να πληρώσει να κάνει μια έγγραφη ερώτηση στην ΕΕΤΑΑ (παίρνοντας αριθμό πρωτοκόλλου) και να περιμένει τη γραπτή απάντηση της;

Καθόμαστε και ερμηνεύουμε ανακοινώσεις της ΕΕΤΑΑ, αναπαράγουμε φήμες, προσθέτουμε άγχος στο ήδη υπάρχον, δημιουργούμε εντυπώσεις χωρίς να έχουμε μια επίσημη γραπτή θέση/ανακοίνωση της ΕΕΤΑΑ που "τρέχει" το πρόγραμμα.

Έβγαλε ο σύλλογος των παιδικών σταθμών μια ανακοίνωση προς τους σταθμούς για να απαιτήσουν τροφεία. Συγγνώμη κιόλας, αλλά ποσώς με απασχολεί τι αναφέρει η ανακοίνωση του συλλόγου τους!!!

Αν δημιουργηθεί ένας σύλλογος γονέων και ανακοινώσει προς τα μέλη του ότι θα πρέπει οι παιδικοί σταθμοί να κάνουν και μασάζ στα παιδιά, τους γονείς και τους συγγενείς τους (όχι όλους, μέχρι τρίτου βαθμού) θα πρέπει οι παιδικοί σταθμοί να το κάνουν;

Για ποιό λόγο λοιπόν να συμμορφωθώ εγώ με την ανακοίνωση του συλλόγου τους;

Και στο κάτω κάτω, ο κάθε παιδικός σταθμός έχει υπογράψει μια σύμβαση με την ΕΕΤΑΑ και όχι ο σύλλογος.

Και αν ο σταθμός αθετήσει τη συμφωνία και παραβεί τους όρους, θα έχει ο ίδιος ο σταθμός κάποιες κυρώσεις που προβλέπονται από τη σύμβαση.

Απλά τα πράγματα:

α) έχω απορία; β) ρωτάω γραπτώς, γ) παίρνω γραπτή απάντηση από την ΕΕΤΑΑ, δ) με αυτή την απάντηση λειτουργώ ως προς το τι πρέπει να πληρώσω και τι όχι.

Όσο για τις οφελούμενες από την επαρχία, αυτές καλό θα είναι να υποβάλλουν την ερώτησή τους με συστημένη επιστολή.

Πολύ σωστό σε βρίσκω!!!

Απλά τα πράγματα:

Όσο για τις οφελούμενες από την επαρχία, αυτές καλό θα είναι να υποβάλλουν την ερώτησή τους με συστημένη επιστολή.[/quote

Φίλε/η fotis-m

Να ενημερώσω την ομήγυρη λοιπόν πως εγώ έχω στείλει μνμ μέσω e-mail -καθώς τηλεφωνικά ήταν αδύνατον να βγάλω γραμμή:rolleyes:- στην ΕΕΤΑΑ ρωτώντας κατά πόσο είναι νόμιμο να ζητάει ο χ παιδικός 70 ευρώ τον μήνα για σίτιση ανά παιδί περιμένοντας οδηγία εκ μέρους τους εάν θα πρέπει να συμμορφωθώ ή εάν πρέπει να προβώ (δυνητικά) σε καταγγελία... είναι μέρες τώρα... και ακόμη απάντηση δεν έχω λάβει...

ΑΝ ποτέ απαντήσουν θα ενημερώσω και εδώ !!!

Να ενημερώσω την ομήγυρη λοιπόν πως εγώ έχω στείλει μνμ μέσω e-mail ... ...είναι μέρες τώρα... και ακόμη απάντηση δεν έχω λάβει...

Ακόμα και το email θεωρείται επίσημο "έγγραφο" αρκεί να πληροί κάποιες προϋποθέσεις (πλήρη στοιχεία αποστολέα με ταχυδρομική διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ). Αν τα έχεις δηλώσει αυτά, υποχρεούνται να σου απαντήσουν εντός (νομίζω) 30 ημερών.

Χαμογελάστε γιατί χανόμαστε...

Ας ρίξουμε μια ματιά στην πρόσκληση 1035/19-06-2012 της ΕΕΤΑΑ http://www.eetaa1.gr/enarmonisi/paid..._2012_2013.zip στο ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 2012_ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΜΗΤΕΡΕΣ-νέα πρόσκληση.doc σελίδα 13 δεύτερη παράγραφος

"Τα ανωτέρω ποσά καλύπτουν το συνολικό κόστος των παρεχόμενων υπηρεσιών, πλην της μετακίνησης για τις Δομές των περιπτώσεων Α1.1, Α1.2, Α2, Β1 και Β2, ανά θέση και ως εκ τούτου, ο Ανάδοχος δεν δύναται να προβεί σε είσπραξη τροφείων ή άλλης μορφής διδάκτρων ή οποιουδήποτε αντιτίμου από τις ωφελούμενες (όπως για παράδειγμα κόστος εγγραφής) ή δαπάνες διοργάνωσης εκδηλώσεων στο πλαίσιο των θρησκευτικών εορτών ή εθνικών επετείων."

Επίσης, στην σελίδα 8 αναφέρει πως "Επίσης, σε περίπτωση υπέρβασης του συνολικού προϋπολογισμού της Πρόσκλησης, ο δικαιούχος μπορεί να προβεί σε οριζόντια μείωση του εγκεκριμένου ποσού ανά Φορέα /Δομή."

Δηλαδή η οριζόντια μείωση του ποσού είχε ήδη προβλεφθεί, με την υφιστάμενη πρόσκληση, ενώ εξακολουθεί να ισχύει πως δεν μπορούν να μας ζητήσουν λεφτά για ΚΑΜΙΑ υποχρεωτική υπηρεσία. (μόνο για μετακίνηση, εκδρομές κλπ). Η σίτιση, τουλάχιστον για τους ιδιωτικούς, είναι υποχρεωτική υπηρεσία, αφού δεν δέχονται φαγητό από το σπίτι. Μέχρι να τροποποιηθεί η πρόσκληση (όπως π.χ.έγινε με την 1322/16-07-2012 τροποποίηση για το έτος απόκτησης εισοδήματος) και σύμφωνα και με αυτά που γράφει η εντολή τοποθέτησης (όταν υπογράφετε πρέπει να σας δίνουν το αντίγραφο) δεν πρέπει να δώσουμε ούτε ένα ευρώ, καθώς δεν έχουν το δικαίωμα να το πάρουν.

Ανακοινώθηκε από την ΕΕΤΑΑ, μεταξύ άλλων:

"Σημειώνεται ότι, σύμφωνα και με το ανωτέρω έγγραφο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, και κατόπιν της προκύπτουσας μείωσης των ετήσιων ανώτατων ορίων δαπάνης, η σίτιση θα περιλαμβάνει υποχρεωτικά τη παροχή προγεύματος ή απογευματινού."

και προσπαθούν να μας πείσουν οι παιδικοί πως λέει να μην μας δίνουν μεσημαριανό. Λάθος. Λέει απλά πως η σίτιση περιλαμβάνει πρόγευμα. Για όλους.

Αντιλαμβάνομαι πως υπάρχει όντως πρόβλημα με την μείωση που έχουν υποστεί οι παιδικοί και αντιστοιχεί σε 33 ευρώ το μήνα (επί 11 μήνες), όμως μέχρι να πάρουν μια απόφαση (όχι ανακοίνωση) από τα κεντρικά δεν είναι δουλειά μας να διαπλεκτιζόμαστε με τους παιδικούς για το αν θα τους πληρώσουμε.

Μέχρι να αλλάξει κάτι, ΔΕΝ θα τους πληρώσουμε, και ας πιέσουνε αυτοί την ΕΕΤΑΑ να βγάλει ανακοίνωση. Και τα παιδιά μας θα τρώνε κανονικά (τουλάχιστον για τις δομές που έχουνε δηλώσει σίτιση).

Επικαλούνται επίσης το έγγραφο του συλλόγου τους που τους ζυστήνει να ζητάνε 50 έως 70 ευρώ. Ας φτιάξουμε κι εμείς μια ανακοίνωση από το forum (ως σύλλογος ωφελούμενων μητέρων) που να αποφασίσουμε πως όχι απλά δεν θα πληρώσουμε για τη σίτιση, αλλά θα ζητάμε και 10 ευρώ το μήνα από τους παιδικούς επειδή τους κάναμε τη χάρη και τους προτιμήσαμε. Τι λέτε, θα τα δώσουν;:o Γιατί τα 70 άκουσα πως υπάρχουν γονείς που τα έδωσαν..:( τι να πω!

Διαφημίσεις

σα συλλογος δε μπορουμε να υπογραψουμε γιατι πρεπει να υπρχει πρωτα ενας επισημος συλλογος και για να ανοιξει συλλογοπρεπει και να πληρωσεις να εχεις καταστατικα κλπ,,,,,

μονο σα πολιτες νομιζω οτι γινεται να το κανουμε χωρις να ανφερομαστε σα συλλογος ηδη το ιδιο συζηταμε και στο φατζοβιβλιο,,,,

ειμαι κ εγω απο τις μητερες που ο παιδικος που πηραν τη κορη μου ζηταει τρελα λεφτα!μετα απο πολλες επισκεψεις στο εσπα ο υπαλληλος μου εξηγησε οτι το εσπα εκοψε 360 ευρω απο καθε παιδι οποτε κ αυτα επιβαρυνομαστε ,ουτε εγγραφες,ουτε γραφικη υλη ουτε τιποτε αλλο.καποιοι παιδικοι σταθμοι οντως ζητανε απο τις φιλες μου ακριβως αυτο το ποσο.οχι ομως αυτος που περασα εγω!!!ενω ειχαν τηλεφωνικη επικοινωνια με τον υπαλληλο του εσπα (μπροστα μου)να τους λεει πως αυτο που κανουν ειναι παρανομο κ οτι κινδυνευουν να βγουν εξω απο το προγραμμα,εξακολουθουν να μου πουλανε το ιδιο παραμυθι.μεχρι κ ραντεβου με την διευθυντρια του παιδικου μου κλεισανε!ειμαι περιεργη τι θα μου πει.ξερεις καποιος με σιγουρια τελικα τι δικαιουμαστε κ τι οχι?:confused:

Kanonika ετσι οπως το βλεπω εγω ουτε τα 360 πρεπει να δωσετε.... οσοι θελουν να ειναι στο προγραμμα, ας ειναι με την μειωμενη επιδοτηση...

Αλλα αν τουλαχιστον τελικα απο εεταα σας λενε οτι ΠΡΕΠΕΙ να επιβαρυνθείτε, ενω κι αυτοι δεν βγαζουν καμια ανκοινωση-κενο νόμου δηθεν-σαφεστατα δεν επιβαρυνεστε με τιποα ανω των 360 ευρω....και μετακινηση οσα αρχικα ειχαν συμφωνησει....

eNeap2.pngTSzHp3.png

Εμας για την κατηγορια Α1.2 μου ζητησαν 20 ευρω το μηνα, απο οταν το παιδι ξεκινησει να τρωει εκει,τωρα τον πηγαινω μεχρι τη μια το μεσημερι.

Αν χρειαστει να τον ταισουν εκει ,οσο ακομα τρωει βραστα και αλεσμενα,θα του στελνω εγω το φαγητο του.

Οταν ξεκινησει να τρωει τα δικα τους φαγητα τοτε θα πληρωσω.

Η φιλη μου σε αλλον σταθμο πρεπει να δωσει 45 ευρω για το καθε παιδι (διδυμα) και δεν δεχονται φαγητο απο το σπιτι.

Τι να πω? Ο καθενας οτι θελει κανει και οτι θελει ζηταει!

r1OMp3.png KcCbp3.png

Διαφημίσεις

Να ενημερώσω την ομήγυρη λοιπόν πως εγώ έχω στείλει μνμ μέσω e-mail -καθώς τηλεφωνικά ήταν αδύνατον να βγάλω γραμμή:rolleyes:- στην ΕΕΤΑΑ ρωτώντας κατά πόσο είναι νόμιμο να ζητάει ο χ παιδικός 70 ευρώ τον μήνα για σίτιση ανά παιδί περιμένοντας οδηγία εκ μέρους τους εάν θα πρέπει να συμμορφωθώ ή εάν πρέπει να προβώ (δυνητικά) σε καταγγελία... είναι μέρες τώρα... και ακόμη απάντηση δεν έχω λάβει...

Ομοίως!

Αν παρω απαντηση θα σας πω...

Xgu4p2.pngSAJdp2.png

καλησπερα

μου ηρθε και εμενα ραβασακι σημερα να δωσω 50 ? για το μεσημεριανο. εγω ανηκω στην περιφερεια πελοποννησου και δεν δοθηκαν επιπλεον θεσεις την δευετρη φορα. δεν εχω καταλαβει κατι. εχουν κοψει και απο την δικη μας περιφερεια???

επίσης κατι που διαβασα πολλες φορες.... πως γινεται ενω εγινε μειωση 362 ? να καλουμαστε να δωσουμε 50-70 ? το μηνα. πως προεκυψε αυτο το νουμερο???δηλαδη αν δεν γινοταν μειωση παλι θα μας ζητουσαν χρηματα? αυτο να καταλαβω? και αυτο που διαβασα θα το χρησιμοποιησω. συμβαση με την εεταα δεν εχει κανει κανενας συλλογος αλλα ο καθε παιδικος μονος του.

εγω εχω εντολη τοποθετησης που λεει 2900. δεν με εχει ειδοποιησει κανεις οτι πρεπει να υπογραψω νεα τοποθετηση.

για να κλεισω ηδη δινω 80 ? μεταφορα για 6 χιλιομετρα πηγαινε και 6χλμ να γυρισει το παιδι. τα βρισκω πολλα αλλα δεν βολευιμαι αλλιως να πηγαινω εγω τον μικρο. τωρα ζητανε αλλα 50 ?. ΔΕΝ ΕΧΩ.

τι κανουμε????

Καλημέρα,

σήμερα το πρωί υπογράψαμε την εντολή στον σταθμό, βέβαια δεν τους έχουν πάει οι λίστες ακόμα (!). Δεν ρώτησα τίποτα για τα τροφεία, είναι δημοτικός παιδικός βέβαια, αλλά ποτέ δεν ξέρεις...

Καλή σχολική χρονιά σε όλα τα παιδάκια.

GaiGp3.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...