Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• Εμένα μου έχουν σπάσει τα νεύρα γιατί έχει καθυστερήσει πολύ η περίοδος , στις 21 μέρες στον προηγούμενο κύκλο ξεκίνησα το αίμα και λίγες μέρες μετά είχα την αρνητική χοριακή. Κράτησε 7 ολόκληρες μέρες αλλά καθάρισα και την περασμένη Παρασκευή έκανα και υστεροσκόπηση. Τώρα είναι λόγος η ταλαιπωρία με την αποτυχημένη εξωσωματική και την επέμβαση να έχει καθυστερήσει τόσο; Σήμερα έχω φτάσει 32 ημέρες κύκλο και τα νεύρα έχουν βαρέσει κόκκινο! Γενικά ο κύκλος μου είναι ότι να ναι αλλά αναρωτιέμαι ( ίσως λόγω και της ανησυχίας που έχω κατά βάθος με την χαμηλή αμη 1,29) πόσες μέρες σας έχει βγάλει μάξιμουμ από το σύνηθες η διαδικασία της εξωσωματικής; Πριν ξεκινήσω είχα ρυθμιστεί κάπως κοντά στις 28 ημέρες (25-30) , τώρα έτσι θα πάει;

ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΜΗΤΕΡΩΝ ΓΙΑ ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ

Recommended Posts

lefter_2004, για κοίτα εδώ :

(από τη σελίδα του υπουργείου παιδείας)

http://archive.minedu.gov.gr/el_ec_page969.htm

Από κάτω υπάρχει σχεδιάγραμμα που περιλαμβάνει τους παιδικούς σταθμούς στις βαθμίδες εκπαίδευσης.

Επίσης από τη σελίδα της βουλής http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/8c3e9046-78fb-48f4-bd82-bbba28ca1ef5/SYNTAGMA.pdf

Χωρίς ιδιαίτερες νομικές γνώσεις, αυτό που καταλαβαίνω από μια πρόχειρη ματιά είναι πως, ναι μεν δεν αποτελούν οι παιδικοί υποχρεωτική εκπαίδευση, αλλά αποτελούν εκπαιδευτική βαθμίδα και το κράτος μέσα από το σύνταγμα προκύπτει πως οφείλει να μου τη παρέχει δωρεάν!

Η ιδιωτική εκπαίδευση, βάση συντάγματος, αποτελεί επιλογή και όχι λύση ανάγκης, σε ΟΛΕΣ τις βαθμίδες.

Σε τελική ανάλυση και το Πανεπιστήμιο δεν είναι υποχρεωτικό, αλλά είναι δωρεάν.

Ναι αλλά αν παρατηρήσεις στο σχεδιάγραμμα στο τέλος

Η βαθμίδα της πρωτοβάθμιας ξεκινά στο Νηπιακά τμήματα στο κουτί 4.....κ δεν συμπεριλαμβάνει το Παιδικοί σταθμοί κουτί 3

εντιτ 1

Και διαφωνώ μαζί σου ΔΕΝ αποτελούν εκπαιδευτική βαθμίδα.....αν αποτελούσαν θα βρισκόταν στην υποχρεωτική εκπαίδευση που έχει θεσπιστεί στο κράτος μας.

εντιτ2

Η Εκπαίδευση στην Ελλάδα είναι υποχρεωτική για όλα τα παιδιά μεταξύ των ηλικιών 6-15, δηλαδή περιλαμβάνει την Πρωτοβάθμια (Δημοτικό) και την κατώτερη Δευτεροβάθμια (Γυμνάσιο). H σχολική ζωή, όμως, των μαθητών μπορεί να ξεκινά από την ηλικία των 2,5 ετών (προσχολική εκπαίδευση) σε ιδρύματα (ιδιωτικά και δημόσια) που ονομάζονται Βρεφονηπιακοί Παιδικοί Σταθμοί. Ορισμένοι Βρεφονηπιακοί Παιδικοί σταθμοί διαθέτουν και Νηπιακά Τμήματα που λειτουργούν παράλληλα προς τα Νηπαιγωγεία.

Και τα ονομάζει ιδρύματα.....όχι σχολεία!!

εντιτ3

Ναι δεν είναι υποχρεωτικό το πανεπιστήμιο ή τα ΤΕΙ αλλά αποτελούν εκπαιδευτική βαθμίδα βάση του συντάγματός ενώ οι παιδικοί σταθμοί οχι.

Και για να γίνει αυτό που συζητάμε τότε θα πρέπει να θεσπιστεί υποχρεωτική βαθμίδα ο παιδικός σταθμός από την ηλικία των 2,5ετών κάτι που είναι αμφιλεγόμενο {Δεν νομίζω πως θέλουν ΟΛΕΣ οι μητέρες να στείλουν τα παιδιά τους στον παιδικό από τα 2μιση} δεν συμφωνούν όλοι κ θελει ριζική αλλαγή σε δομές, εγκαταστάσεις παιδικούς σταθμούς για να υποδεχτεί ένα κράτος ΟΛΑ τα νήπια της χώρας του υποχρεωτικά από την ηλικία των 2μιση ετών. Δεν είναι κάτι τόσο εύκολο.....θα πρέπει να χτιστούν οι χίλιοι μύριοι παιδικοί σταθμοί....να προσληφθούν οι χίλιοι μύριοι νηπιαγωγοί, μάγειρες , καθαρίστριες και και και.... Και αυτό δεν γίνεται ούτε σε μια νύχτα ούτε σε ένα χρόνο. Θα ήταν μια αναδιοργάνωση που θα κρατούσε τουλάχιστον 10 χρόνια.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 8,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Απλά ξέρεις τί γίνετε? Στα προνήπια την περίοδο των εγγραφών δεν ζητάνε όλα τα δικαιολογητικά π.χ. εκκαθαριστικό.Γίνετε η κλήρωση τον Σεπτέμβριο κι αν κληρωθεί το παιδί σου τότε πηγαίνεις τα δικαιολογητικά.Πολύ μπερδεμένη η κατάσταση γενικά..Νομίζω γενικότερα ότι ο δήμος καλαμαριάς λειτουργεί πολύ καλύτερα σε τέτοια θέματα και σαν δήμος είναι πολύ καλύτερος.Μένει η συνυφάδα μου Καλαμαριά και από αυτά που μου λέει τουλάχιστον υπάρχει άλλου είδους οργάνωση..εμείς εδώ ότι να 'ναι..τα πάρκα μόνες μας τα καθαρίζουμε για να παίξουνε τα παιδιά μας...τέλος πάντων άλλαξα θέμα...;)

Εμείς εδώ, Καλαμαριά, δεν έχουμε πάρκα:rolleyes:

Τέσπα, γενικά είμαστε οργανωμένος δήμος, αλλά τα πάρκα είναι ένα καυτό θέμα μας.

Wktmp2.png

qIogp3.png

kalamaraki

Η βαθμίδα της πρωτοβάθμιας ξεκινά στο Νηπιακά τμήματα στο κουτί 4.....κ δεν συμπεριλαμβάνει το Παιδικοί σταθμοί κουτί 3

εντιτ 1

Και διαφωνώ μαζί σου ΔΕΝ αποτελούν εκπαιδευτική βαθμίδα.....αν αποτελούσαν θα βρισκόταν στην υποχρεωτική εκπαίδευση που έχει θεσπιστεί στο κράτος μας.

εντιτ2

Η Εκπαίδευση στην Ελλάδα είναι υποχρεωτική για όλα τα παιδιά μεταξύ των ηλικιών 6-15, δηλαδή περιλαμβάνει την Πρωτοβάθμια (Δημοτικό) και την κατώτερη Δευτεροβάθμια (Γυμνάσιο). H σχολική ζωή, όμως, των μαθητών μπορεί να ξεκινά από την ηλικία των 2,5 ετών (προσχολική εκπαίδευση) σε ιδρύματα (ιδιωτικά και δημόσια) που ονομάζονται Βρεφονηπιακοί Παιδικοί Σταθμοί. Ορισμένοι Βρεφονηπιακοί Παιδικοί σταθμοί διαθέτουν και Νηπιακά Τμήματα που λειτουργούν παράλληλα προς τα Νηπαιγωγεία.

Και τα ονομάζει ιδρύματα.....όχι σχολεία!!

εντιτ3

Ναι δεν είναι υποχρεωτικό το πανεπιστήμιο ή τα ΤΕΙ αλλά αποτελούν εκπαιδευτική βαθμίδα βάση του συντάγματός ενώ οι παιδικοί σταθμοί οχι.

1. Ερμηνεύεις λανθασμένα τον πίνακα, εδώ δεν είναι ο χώρος να σου εξηγήσω πώς διαβάζεται

2. Αποτελούν εκπαιδευτική βαθμίδα και για την παιδαγωγική αξία έχουν γραφτεί υπερβολικά πολλά επίσημα κείμενα, απλά δεν είναι και πάλι ο χώρος να τα παραθέσει κανείς όλα. Με τη λογική σου, αφού τα Παν/μια δεν είναι υποχρεωτικά, δεν αποτελούν βαθμίδα;

3. Ιδρυμά από το Εκπαιδευτικό Ίδρυμα, ίδρυμα προ-ΣΧΟΛΙΚΗΣ εκπαίδευσης, όπου το παιδι ξεκινά σε ηλικία τη ΣΧΟΛΙΚΗ του ζωή. Όπως κάθε τομέας, έτσι και η εκπαίδευση έχει την ορολογία της :)

4. Το σύνταγμα ΔΕΝ καθορίζει το οργανόγραμμα της εκπαίδευσης, το Υπουργείο παιδείας κάνει αυτή τη δουλειά ΚΑΤΕΕ, ίδρυση ΤΕΙ , ΙΕΚ, ΕΠΑΛ, όλα αυτά είναι δουλειά του Υπουργείου και της Βουλής όπου ψηφίζονται)

Και εν πάση περίπτωση προσπαθώ, με τον τρόπο μου, να ενημερώσω για τα δικαιώματά μας- είμαι με το μέρος του συμφέροντος των γονέων. (κι εγώ μαμά με μωρό στον παιδικό είμαι, που δεν μπορεί και ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ να πληρώνει για κάτι που έπρεπε να της παρέχει η πολιτεία).

ΔΕΝ μπορώ να καταλάβω λοιπόν γιατί εισπράττω μόνο άρνηση και αμφισβήτηση; Τόσο πολύ/πολλοί έχουν πια προσπαθήσει να σας εξαπατήσουν, που αμέσως ψάχνετε να βρείτε το κρυμμένο ελάττωμα;

Τελικά είμαστε άξιοι της μοίρας μας- όταν δεν γνωρίζουμε και αμφισβητούμε οι ίδιοι τα δικαιώματά μας, πώς να περιμένουμε άλλος να τα σεβαστεί και να τα παραχωρήσει...

έντιτ:

Ενημερωτικά, λέγοντας βαθμίδες εκπαίδευσης δεν εννούμε σχολείο, γυμνάσιο κ.λ.π., εννοούμε : Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια, Τριτοβάθμια, Μεταδευτεροβάθμια κ.λ.π., και αυτό ορολογία είναι :)

kalamaraki

1. Ερμηνεύεις λανθασμένα τον πίνακα, εδώ δεν είναι ο χώρος να σου εξηγήσω πώς διαβάζεται

2. Αποτελούν εκπαιδευτική βαθμίδα και για την παιδαγωγική αξία έχουν γραφτεί υπερβολικά πολλά επίσημα κείμενα, απλά δεν είναι και πάλι ο χώρος να τα παραθέσει κανείς όλα. Με τη λογική σου, αφού τα Παν/μια δεν είναι υποχρεωτικά, δεν αποτελούν βαθμίδα;

3. Ιδρυμά από το Εκπαιδευτικό Ίδρυμα, ίδρυμα προ-ΣΧΟΛΙΚΗΣ εκπαίδευσης, όπου το παιδι ξεκινά σε ηλικία τη ΣΧΟΛΙΚΗ του ζωή. Όπως κάθε τομέας, έτσι και η εκπαίδευση έχει την ορολογία της :)

4. Το σύνταγμα ΔΕΝ καθορίζει το οργανόγραμμα της εκπαίδευσης, το Υπουργείο παιδείας κάνει αυτή τη δουλειά ΚΑΤΕΕ, ίδρυση ΤΕΙ , ΙΕΚ, ΕΠΑΛ, όλα αυτά είναι δουλειά του Υπουργείου και της Βουλής όπου ψηφίζονται)

Και εν πάση περίπτωση προσπαθώ, με τον τρόπο μου, να ενημερώσω για τα δικαιώματά μας- είμαι με το μέρος του συμφέροντος των γονέων. (κι εγώ μαμά με μωρό στον παιδικό είμαι, που δεν μπορεί και ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ να πληρώνει για κάτι που έπρεπε να της παρέχει η πολιτεία).

ΔΕΝ μπορώ να καταλάβω λοιπόν γιατί εισπράττω μόνο άρνηση και αμφισβήτηση; Τόσο πολύ/πολλοί έχουν πια προσπαθήσει να σας εξαπατήσουν, που αμέσως ψάχνετε να βρείτε το κρυμμένο ελάττωμα;

Τελικά είμαστε άξιοι της μοίρας μας- όταν δεν γνωρίζουμε και αμφισβητούμε οι ίδιοι τα δικαιώματά μας, πώς να περιμένουμε άλλος να τα σεβαστεί και να τα παραχωρήσει...

1}Δεν τον ερμηνεύω λάθος , ξέρω πολύ καλά να διαβάζω κ να καταλαβαίνω τα διαγράμματα.

2}Δεν αποτελεί υποχρεωτική εκπαιδευτική βαθμίδα αν θες να το γράψω ποιο αναλυτικά. Και δεν κάνω αντιπαράθεση μαζί σου για το αν έχει παιδαγωγική αξία ή όχι. Για μένα πχ η ιδανική ηλικία ένταξης ενός νηπίου σε ένα σχολικό περιβάλλον είναι τα 3 έτη. Και σου ξαναείπα κ εξήγησα ναι τα πανεπιστήμια δεν είναι υποχρεωτικά αλλά αποτελούν εκπαιδευτική βαθμίδα όπως κ έχει θεσπιστεί.

3}Ναι οκ.....με την ορολογία....θα παίζουμε με τις λέξεις. Οκ συμφωνώ ναι είναι ίδρυμα...εκπαιδευτικό όχι όμως υποχρεωτικής εκπαίδευσης {Νιώθεις την ανάγκη να μου αποδείξεις ότι χειρίζεσαι καλύτερα την ελληνική κ τις εκπαιδευτικές ορολογίες από μένα πάσο... καλά κάνεις για αυτό άλλωστε είμαι μια ταπεινή εκπαιδευτικός εικαστικών αμειβόμενη με το υπέρογκο ποσό των 843ευρώ/μήνα κ όχι φιλόλογος ούτε δασκάλα πρωτοβάθμιας πάω πάσο.:cool:}

4}Και εγώ μαζί σου είμαι κ για τα δικαιώματα κ για όλα , αλλά άλλο το τι ισχύει κ άλλο το τι θα ήθελα να ισχύει γιατί ούτε εγώ έχω να πληρώνω όπως κ εσύ κ όλοι μας. Η πολιτεία/κράτος όμως έχει θεσπίσει αυτό....το να το αλλάξω λόγω κοινωνικών αλλαγών, λόγω κρίσης δεν γίνεται σε μια νύχτα....

Άρνηση εισπράττεις από εμένα τουλάχιστον γιατί κατά τη δική μου γνώμη παρερμηνεύεις το σχεδιάγραμμα. Το δικαίωμα σου στην δημόσια δωρεάν παιδεία το κράτος σου αυτή τη στιγμή το έχει θεσπίσει στην ηλικία των 6ετών από εκεί κ πέρα αν θέλεις/θέλουμε να το αλλάξουμε ναι θα πρέπει να γίνουν κινήσεις , διαμαρτυρίες να να να αλλά δεν γίνεται σε μια νύχτα ούτε σε ένα χρόνο. Και δεν πρόκειται ποτέ των ποτών {χε χε} να το κάνει γιατί για να το κάνει θα πρέπει να ξοδέψει τοοοοοοσα χρήματα όσο ποτέ για να εισάγει όλα τα νηπια της χώρας του από την ηλικία των 2μιση. Να αγωνιστώ ναι....αλλά όχι να ονειροπολώ ότι μπορώ να καταφέρω κάτι τέτοιο....επιστημονική φαντασία μου κάνει σκεπτόμενη για οποιοδήποτε κράτος οχι μόνο για την Ελλάδα

Και αναφορικά για ένα δείγμα χωρών της Ε.Ε για το πότε ξεκινάει η υποχρεωτική εκπαίδευση http://www.alfavita.gr/artra/art5_3_9_1012.php

πχ Η Αγγλία που τόσο καλά οργανωμένη είναι στα 5....η Φινλανδία στα 7....αυτοί έχουν καλύτερες δομές/χρήματα κτλ από εμάς...γιατί δεν το έκαναν άραγε?? :rolleyes::rolleyes:

ρε παιδια μην τα μπλεκουμε, ετσι οπως τα λεει το καλαμαρι και ο λεφτερης ειναι με τους σταθμούς...

νομίζω ξεκαθαρα ούτε καν διοικητικά δεν υπαγονται στο υπουργειο παιδίας αλλα στους δήμους!

Επομένως το καθεστως λειτουργιας το καθοριζουν τα ιδια, αν θελουν ειναι δωραν αν δεν θελουν εδνε είναι τελος.

Οπως τα δημοτικα ιατρια πχ....παροχη του δημυο ειναι, σου λεει οκ δωρεαν επισκεψεις αλλα φαρμακα δεν γραφω. Λειτουργουν με δικο τους τροπο. Δεν ειναι υποχρεωμενοι λοιπον οι δημοτικοι να ειναι δωρεάν.

Επισης οπως δεν ειναι δωρεαν τα ιδιωτικά σχολεια πρωτοβθμιας δευτεροβαθμιας κλπ, αλλα επειδη ειναι κατω απο την αιγιδα του υπουργειου υποχρεωνται να κανουν συγκεκριμενη υλη κλπ.

eNeap2.pngTSzHp3.png

Διαφημίσεις

kalamaraki

Δεν τον ερμηνεύω λάθος , ξέρω πολύ καλά να διαβάζω κ να καταλαβαίνω τα διαγράμματα.

οκ, καταλήγουμε στο οτι ερμηνεύουμε διαφορετικά τον πίνακα:)

Νιώθεις την ανάγκη να μου αποδείξεις ότι χειρίζεσαι καλύτερα την ελληνική κ τις εκπαιδευτικές ορολογίες

Καμία ανάγκη να αποδείξω κάτι, απλά τονίζω τη ανάγκη όταν μιλά κανείς για εξειδικευμένα θέματα να προσπαθεί να τα ερμηνεύει σωστά- πίσω από τις λέξεις "κρύβονται" διάφορες ερμηνείες και εξηγήσεις.

είμαι μια ταπεινή εκπαιδευτικός εικαστικών

Είμαστε περίπου συνάδελφοι λοιπόν, οπότε μην μου παριστάνεις τη χαζούλα, εντάξηηηηη; :-P

αλλά όχι να ονειροπολώ ότι μπορώ να καταφέρω κάτι τέτοιο..

Να σου θυμίσω την αρχή μια ομιλίας: "I have a dream that one day...."

Από όνειρα ξεκίνησαν όλες οι μεγάλες αλλαγές, από ανθρώπους και από τα οράματά τους...

Τέλος ποτέ δεν υποστήριξα πως θέλω να αλλάξουν οι ηλικίες υποχρεωτικής εκπαίδευσης. Υποστηρίζω πως έχω το δικαίωμα να μου παρέχει η πολιτεία δωρεάν προσχολική εκπαίδευση για το παιδί μου.

Αν τώρα κανείς θεωρεί πως ο παιδικός δεν αποτελεί εκπαίδευση, πάω πάσο- βαφτίστε το κοινωνική παροχή, το ίδιο μου κάνει :)

(Είδες το παιχνίδι με τις λέξεις, χαχχα)

Να ρωτήσω κάτι που δεν κατάλαβα καθόλου? Τι είναι η πρόσκληση Α και Β? Γιατί τα παιδάκια μου περάσανε και τα δυο στον ίδιο παιδικό σταθμό αλλά το ένα στην πρόσκληση Α και το άλλο στην πρόσκληση Β. Και δεν έχω ιδέα τι είναι! :)

Πρωτοβάθμια εκπαίδευση ( νηπιαγωγείο+Δημοτικό σχολείο ) + Δευτοβάθμια εκπαίδευση (Γυμνάσιο) + Τριτοβάθμια εκπαίδευση( ΤΕΙ-Πανεπιστήμιο) ανήκουν στην Δημόσια Δωρεάν Παιδεία ( αυτό ξέρω και αυτό καταλαβαίνω και από το διάγραμμα του Υπουργείου) .

Ιδίως η πρωτοβάθμια και η δευτεροβάθμια , που είναι και υποχρεωτικές , οφείλει το κράτος να σου παρέχει θέσεις για να πας . Δεν πας πχ στο Δημοτικό να γράψεις το παιδί σου , και σου λένε ''συγνώμη αλλά γεμίσαμε από θέσεις και δεν μπορούμε να σε δεχτούμε'' . Όπως επίσης δεν καλείσαι να πληρώσεις και για την συγκεκριμένη παροχή ( δεν ισχύουν δίδακτρα ) .

Ο παιδικός σταθμός ναι μεν είναι μια παροχή , που στην παρέχει ο Δήμος σου όμως , όχι το κεντρικό κράτος , την οποία όμως αν θες δεν την χρησιμοποιείς . Από το νηπιαγωγείο αντίθετα , θες δεν θες , πρέπει να περάσει το παδί σου , αν θέλεις να συνεχίσει μετά στο Δημοτικό ( σωστά ; ) .

Η λειτουργία των Δημοτικών Παιδικών σταθμών , εναπόκειται στους εκάστοτε Δήμους και όχι στο κεντρικό κράτος . Αυτή φροντίζουν για τις κτηριακές εγκαταστάσεις , για τις προσλήψεις προσωπικού , για την επιλογή των παιδιών . Αντίθετα ακριβώς με το ότι συμβαίνει στις υπόλοιπες βαθμίδες της εκπαίδευσης , που τον έλεγχο τον έχει το Υπουργείο Παιδείας και το κεντρικό κράτος .

Κακός ισχύουν αυτά ; Ίσως .

Μπορούν να αλλάξουν ; Πάλι ίσως , μετά από πιέσεις .

Πότε μπορούν να αλλάξουν ; Σε βάθος χρόνου ( πολύ βάθος όμως ) .

Είναι ολίγον ουτοπικό να περιμένεις όμως ότι επειδή 50.000 δεν θα πάνε παιδκό φέτος , από του χρόνου αυτό το σύστημα θα αλλάξει . Χώρια ότι για να αλλάξει , χρειάζονται λεφτά , πολλά λεφτά , πολλά παραπάνω από τα 125 μυρια που λείπουν φέτος :)

Για αυτό και είχα πει και πριν ημέρες , ότι πίεση θα πρέπει να ασκηθεί και στους Δήμους της χώρας , όχι μόνο προς την ΕΕΤΑΑ . Να πιεστούν όσοι Δήμοι μπορούν , να βάλουν το χέρι στην τσέπη , να κόψουν από χαζά έξοδα που δίνουν δεξιά και αριστερά πχ χορούς και πανηγύρια , και να τα δώσουν για να ενισχύσουν τους Δημοτικούς παιδικούς τους σταθμούς , προκειμένου φέτος να πάρουν όσο το δυνατόν περισσότερα παιδάκια .

οι δημοι μεσω του προεδρου τους (πχ ο δημαρχος αγιων αναργυρων εδω στην αθηνα ) εχουν αρχισει και αυτοι πιεζουν και το τρεχουν το θεμα ,,,,,,σημερα παντου εχει μιλησει ο κυριος,,,,

Διαφημίσεις

μιας που συζητατε για την εκπεδευση να κανω μια ερωτηση σχετικα με το εσπα? λεει για τα νηπια που μπορουν να ειναι με το προγγραμμα.... συμπληρωμένων κατά το μήνα εγγραφής (1-30/9/2012), μέχρι την ηλικία εγγραφής στην υποχρεωτική εκπαίδευση (νηπιαγωγείο).

οταν ενας παιδικος του προγραμματος διαθετει και νηπια τι ισχυει?

μιας που συζητατε για την εκπεδευση να κανω μια ερωτηση σχετικα με το εσπα? λεει για τα νηπια που μπορουν να ειναι με το προγγραμμα.... συμπληρωμένων κατά το μήνα εγγραφής (1-30/9/2012), μέχρι την ηλικία εγγραφής στην υποχρεωτική εκπαίδευση (νηπιαγωγείο).

οταν ενας παιδικος του προγραμματος διαθετει και νηπια τι ισχυει?

Φαντάζομαι μιλάς για ιδιωτικό σταθμό.

To πρόγραμμα δεν επιδοτεί θέσεις σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία , αλλά μόνο σε βρεφικούς-παιδικούς-ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΑΜΕΑ.

Φαντάζομαι μιλάς για ιδιωτικό σταθμό.

To πρόγραμμα δεν επιδοτεί θέσεις σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία , αλλά μόνο σε βρεφικούς-παιδικούς-ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΑΜΕΑ.

και για ιδιωτικο μιλαω απλα σε αυτο που ειμαστε και εμεις διαθετει και νηπια και ειπα μηπως ισχυει κατι τετοιο οπως με το προνηπιο.

τωρα θα μου πεις το προνηπιο δεν ειναι υποχρεωτικο:tongue::tongue::tongue:

Να και κάτι επίσημο:

http://eacea.ec.europa.eu/education/eurydice/documents/eurybase/structures/041_EL_EL.pdf

σελίδα 1: Διαβάζουμε και βλέπουμε στον πίνακα:

α)προσχολική εκπαίδευση (είναι βαθμίδα τελικά, έτσι ονομάζεται) μέχρι 4 ετών

β) προσχολική εκπαίδευση που ανήκει στην βαθμίδα της πρωτοβάθμιας, από 4 ετών (προνήπιο)!!!!

σελίδα 16:

Η προσχολική εκπαίδευση στην Ελλάδα προσφέρεται σε Νηπιαγωγεία αρμοδιότητας του Υπουργείου

Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων (ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ Δ.Β.Μ.Θ.), σε Παιδικούς και

Βρεφονηπιακούς Σταθμούς των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) καθώς και σε

αντίστοιχους ιδιωτικούς σταθμούς προσχολικής αγωγής

ΟΚ, οκ, οι δήμοι τα διαχειρίζονται :oops:

Τα

Νηπιαγωγεία είναι δυνατό να δεχθούν και παιδιά των 4 ετών.

!!!!!
Στην πλειονότητά τους τα Nηπιαγωγεία και οι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί είναι κρατικά.
!!!!!!!!
Ωστόσο υπάρχουν και ορισμένα ιδιωτικά. Στα κρατικά Νηπιαγωγεία η φοίτηση είναι δωρεάν. Στους

κρατικούς Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς κατά κανόνα καταβάλλονται μηνιαία δίδακτρα. Οι

ιδιωτικοί Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί λειτουργούν υπό την εποπτεία του Υπουργείου Υγείας

και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Ναι, ναι, δεν ανήκουν στο υπουργείο Παιδείας, αλλά στο Υπουργείο Υγείας!!!!!!:idea:

Ο Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί εξυπηρετούν εργαζόμενους κυρίως γονείς προσφέροντας στα

παιδιά τους ασφαλή διαμονή και κατάλληλη αγωγή. Σε αυτούς τους χώρους τα παιδιά αναπτύσσονται

σωματικά, νοητικά, συναισθηματικά και κοινωνικά προκειμένου να μεταβούν ομαλά από το

οικογενειακό στο σχολικό περιβάλλον. Στους Παιδικούς Σταθμούς γίνονται δεκτά παιδιά από 2,5 έως 4

ετών. Στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς εγγράφονται παιδιά από 6 μηνών έως 4 ετών.

Αυτά είναι τα στοιχεία που δίνουμε στην Ευρώπη, πόσο κοντά στην πραγματικότητα είναι τελικά και γιατί είναι ουτοπικό να ζητά κανείς πράγματα;

Πότε είδατε τελευταία τετράχρονο να γίνεται δεκτό σε νηπιαγωγείο, και μάλιστα δωρεάν όπως ορίζει η έκθεση αυτή;

Και, αφού οι κρατικοί παιδικοί και βρεφονηπιακοί είναι περισσότεροι !!!!! πού είναι οι θέσεις που προσφέρουν και γιατί οι ιδιωτικοί έχουν θέσεις;

Και πόσοι δήμοι τελικά προσφέρουν θέσεις για παιδιά 6 μηνών σε βρεφονηπιακούς;

Ναι, συμφωνώ πως μια ριζική αλλαγή θα απαιτούσε κόπο και χρόοοοοονια πολλά, αλλά το να ανταποκρίνεται η πραγματικότητα σε όσα γράφονται σε επίσημη έκθεση είναι πια τόσο ουτοπικό;

Όσο για τους δήμους, σύμφωνοι, είναι υπεύθυνοι, αλλά την χρηματοδότηση από πού την παίρνουν; Για αυτό μιλώ για την πολιτεία και όχι για τους- δήμους. Δεν ξέρω τελικά αν θα έπρεπε να στραφεί κανείς σε υπουργείο παιδείας ή υγείας ή οικονομικών, εκεί είμαι τελείως αδιάβαστη :)

Με συγχωρείς αλλά δεν κατάλαβα που είναι η αντίρρησή σου σε αυτά που παρέθεσες , και που αντιβαίνουν αυτά που γράψαμε παραπάνω ; :)

Αυτό βρήκα με ένα search στο google :

http://edu.klimaka.gr/leitoyrgia-sxoleivn/nipiagogio/704-leitoyrgia-scholeiwn-eggrafes-nhpiwn-nhpiagwgei.html

3. Σο νηπιαγωγείο φοιτούν δύο ηλικίες νηπίων.

Η πρώτη ηλικία (νήπια) περιλαμβάνει τα νήπια, τα οποία στις 31 Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής συμπληρώνουν ηλικία πέντε (5) ετών. Η δεύτερη ηλικία (προνήπια) περιλαμβάνει τα νήπια, τα οποία στις 31 Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής συμπληρώνουν ηλικία τεσσάρων (4) ετών

Τώρα αν όντως παρέχουν δωρεάν φοίτηση τα νηπιαγωγεία , και αν οι θέσεις επαρκούν , φαντάζομαι εξαρτάτε από τον κάθε Δήμο , το πόσα λεφτά είναι διατεθειμένος να προσφέρει για να φτιάξει κτήρια και να προσλάβει προσωπικό . Ίσως όσο μικρότερος είναι = λιγότερα παιδία , να είναι πιο εύκολο για αυτόν . Σε μεγάλους δήμους πχ Ηράκλειο , Πάτρα , Λάρισα κ.α. που τα παιδία αναλογικά είναι περισσότερα , θα πρέπει να ξοδεψει αρκετά παραπάνω χρήματα που δεν ξέρω και αν τα διαθέτει κιόλας .

Εδώ πάντως Ηράκλειο γνωρίζω ότι υπάρχουν Δημοτικοί Βρεφονηπιακοί σταθμοί που δέχονται βρέφη μέχρι 2,5 χρονών ( δεν θυμάμαι όμως αν είναι από 6 μηνών ή 8 )

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...