Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 8 λεπτά , dimi.tra είπε:

Εμ ούτε θέμα περιβάλλοντος μήτρας είναι εκεί να δεις τι έχω κάνει. Ο γιατρός μου είναι πολύ υπέρ των προβιοτικών ξεκίνησα τον κύκλο εμβρυομεταφορας με 2 κουτιά προβιοτικά κολπικά και άλλα δύο από το στόμα (έχω μεγάλους κύκλους και πολλές ημέρες μέχρι την εμβρυομεταφορα). Μικροβιωμα 97% γαλακτοβακιλους και 3% φυσική μικροχλωριδα, υστεροσκοπηση για διόρθωση σχήματος, η μήτρα μου ήταν σαν «θρόνος» 🤭, το ενδομήτριο άψογο οκ λίγο προς το λεπτό αλλά πάντα έτσι ήταν στην ζωή μου, δεν είχα ποτέ μεγαλύτερο και δεν υπάρχει λόγος , όπως μου είπε ο γιατρός μου, ανησυχίας. Βέβαια μου είπε στην επόμενη εμβρυομεταφορά θα πάμε σε τεχνητό κύκλο γιατί φοβάται μην αγχώνομαι με τον φυσικό. Μου έχει δώσει συστάσεις για την διατροφή από την πρώτη ημέρα που ξεκινήσαμε κουβέντα για εξωσωματική. Ομοίως και ο ενδοκρινολόγος μου. Δεν σε φορτώνει φάρμακα και από αντιβιώσεις το ελάχιστο δυνατό, μόνο αν είναι απολύτως απαραίτητο. Και ο σύζυγος το θέμα με τον εντεροκοκκο η αντιβίωση ήταν για το ελάχιστο και ότι πιο φιλικό, πάντα σε συνδυασμό με προβιοτικά και τις βιταμίνες του και έγινε κατόπιν συνεννόησης μεταξύ των γιατρών μας δεν ήταν άντε πάρε κ εσύ έτσι για να έχεις. Γενικά και να αρρωστήσουμε το πρώτο πράγμα που λέμε σε όποιο γιατρό έχουμε είναι πως προσπαθούμε για παιδί και ευτυχώς κανένας δεν μας φορτώνει φάρμακα και αντιβιώσεις χωρίς σοβαρή αιτία. 
      Γενικά τα προβιοτικά, πρεβιοτικά, διατροφή, αντιοξειδωτικά και ενισχυτικά είναι στην καθημερινότητά μας ούτως ή άλλως δλδ δεν τα ξεκίνησα τώρα, έτσι ήμουν από πάντα. Είναι και μερος της δουλειάς μου. Χρησιμοποιούμε συγκεκριμένα βότανα, ανθοιαματα και βάμματα ειδικά σχεδιασμένα για υποβοήθηση στην υπογονιμότητα. Βελονισμό δεν έχω κάνει πρόσφατα. Στο παρελθόν ναι αλλά κ αυτό ότι είχε να μου δώσει μου το έδωσε. Ισως ξανά πάω για κάποιες συνεδρίες, θα το συζητήσω με τον ειδικό. Δεν λέω δεν βοηθάνε όλα αυτά, ο σύζυγος μου που ζήτησε να βάλει κάποια πράγματα στη ζωή του, από 3% μορφολογία πήγε στο 7%. Προφανώς κάτι από όλα αυτά δουλεύει, μπορεί και όλα μαζί δεν ξέρω. Αλλα δεν τα κάνω γιατί ψάχνω να βρω μια λύση, είναι ο τρόπος ζωής μας να χρησιμοποιούμε πράσινο σαπούνι από ελαιόλαδο και στερεά σαμπουάν χωρίς parabens και να πίνουμε τριβόλι ή λυγαριά, δλδ δεν είναι κάτι που δεν θα έκανα ούτως ή άλλως. Γενικά η άποψη μου είναι πως δεν είναι σωστό να κάνει κάποιος ακραίες αλλαγές στην ζωή του, δεν θα δει κάποια άμεση διαφορά, ίσως σε βάθος χρόνου αλλά όταν λέμε χρόνο εννοούμε χρόνο όχι μέρες ή μήνες. Θέλει να το έχεις αποφασίσει και να είσαι εκεί όχι να το κάνεις γιατί κάποιος στο είπε. 
      Κι εδώ έρχομαι σε αυτό που λέει η @Losr να είσαι γιολο! Γενικά έχω καλή διάθεση. Το έχω δουλέψει πάρα πολύ αυτό μέσα μου, να είμαι ήρεμη, χαρούμενη με την ζωή μου και τις επιλογές μου. Τι να κάνω; Να το ρίξω στα ναρκωτικά;;; 😂 Κάπνιζα παλιά, το έκοψα εδώ και 7 χρόνια προφανώς δεν θέλω να το αρχίσω πάλι αλλά αν είναι να κάνω παιδί ε ας γίνω τσιμινιέρα! Δεν θεωρώ πως είναι θέμα τύχης, απλά δεν έχουν αποσαφηνιστεί όλοι οι μηχανισμοί που οδηγούν στην σύλληψη. Δλδ κάτι υπάρχει στα υπογόνιμα ζευγάρια που σε άλλα δεν υπάρχει και απλά δεν έχει βρεθεί και ίσως να μην βρεθεί ποτέ. Για εμένα σημασία έχει να είσαι καλά με τον εαυτό σου σε κάθε βήμα σου και μπορεί να λέτε ότι όντως είμαι γιολο ή παίρνω τίποτα ναρκωτικά αλλά όχι. Εχω φτάσει εδώ περνώντας από όλα τα στάδια, την θλίψη, την απώλεια, την ελπίδα, την απογοήτευση, την απόγνωση, τις ατέλειωτες νύχτες που κλαις στα σκοτάδια μην σε πάρει κανένας χαμπάρι… μέσα από κάθε βήμα έφτασα εδώ. Το επόμενο βήμα θέλω να είναι η εσωτερική μου γαλήνη αυτό προσπαθώ. Δεν είμαι καμία τρελή με τα ματζούνια επιστήμονας είμαι (οκ λίγο τρελή μπορεί και να είμαι ποιος σπουδάζει βιοεπιστημες και είναι νορμαλ στα μυαλά;) και έξω βγαίνω και ταξίδια πήγαινα (τώρα δεν έχουμε λεφτά 🤭 ) και θα πιω κι ένα κρασάκι και θα φάω κ ένα γλυκό όταν το θέλω και κιλά έβαλα και κιλά έχασα. Άνθρωπος είμαι κι εγώ. Και αυτό είναι το σημαντικότερο να μην ξεχνάμε ότι είμαστε άνθρωποι με ανάγκες και συναισθήματα! 

Καλημερα κοριτσι μου. Διαβασα τα τελευταια σου μηνυματα. πραγματικα εχεις τα παντα ελεγμενα, ολα ιδανικα κι εναν παρα πολυ καλο και μετρημενο τροπο ζωης (τωρα δηλδη οπως λες το να κανεις κι ενα βελονισμο και να παρεις σαμπουαν πλακα χωρις χημικα, μεταξυ μας δεν θα σε αφησει εγκυο, ας ειμαστε ρεαλιστες). κατα την αποψη μου το σπερμα σας ειναι ικανοποιητικοτατο για εξωσωματικη. δεν ξερω αν εχει και κανενα απολυτως νοημα να κανετε περαιτερω ελεγχο και γιατι τωρα στο γυρναει εκει ο γιατρος, διοτι οτι και να βρεθει… τι;;; εφοσον υπαρχει ενας ικανοποιητικος αριθμος φυσιολογικων σπερματοζωαριων, το θεμα σπερμα, τελος. τα λεω και τα ξαναλεω διοτι εχω ψαχτει τοσο πολυ στο κομματι αυτο σε οτι γιατρο υπαρχει και δεν υπαρχει και το εχω αναλυσει και κανει νια νια… πως να το πω… και προσωπικα εχω πετυχει τοσες εμφυτευσεις με σπερμα απο βιοψιες απο εναν ανθρωπο με αζωοσπερμια που βρισκαμε μετρημενα κουκια κυριολεκτικα κι αυτα μετα απο χρονια ορμονοθεραπεια. και παλι εβλεπες ολοι οι γιατροι να λενε αφου τα βρισκουμε, προχωραμε. δεν χωλαινει εκει το πραγμα. το θεμα ειναι να βρεθει ενα καλο εμβρυο. αν με ρωτας, μην χανεις χρονο με προσθετες εξετασεις, εισαι 36, η ηλικια προφανως κι ειναι μια χαρα απο την αλλη ομως οσο περναει, παλι θα το γυρνανε σε σενα και θα σου λενε ααα εισαι πανω απο 35, πεφτει η ποιοτητα των ωαριων, περισσοτερες χρωμοσωμιακες κτλ κτλ κτλ. οποτε δωσε τωρα φορτσα να κανεις διεγερση να μαζεψεις ωαριακια και να ελπιζεις οτι θα προκυψουν καλες ποιοτικα βλαστοκυστες. εκει πρεπει να πονταρεις κατα την αποψη μου. θα σου κατσει το καλο το εμβρυο. να εισαι σιγουρη. εφοσον εχεις τα παντα ολα ελεγμενα, βουρ για διεγερση. μην αποπροσανατολιζεσαι με εξετασεις και ματζουνια. κανεις ηδη υπεραρκετα πραγματα και μπραβο σου. οι περισσοτερες γυναικες δεν κανουν ουτε το 1/10. μιλαγα χτες με την αρχιμαια του κεντρου που ειμαι και τις μερες του πασχα ειχανε πανω απο 20 θετικες χοριακες, (αν θες σου στελνω σε πμ το κεντρο γιατι εχει ενδιαφερον να μπεις ινσταγκραμ να διαβασεις που καθε τοσο αναρτουν γρηγορο ιστορικο ανα περιπτωση και ποτε πετυχανε τελικα, ετσι πληροφοριακα ρε παιδι μου) συζητουσαμε για διατροφες κτλ και της λεω τελικα ολες αυτες οι κοπελες που ανεβαζετε καθε τοσο κανουνε τιποτα φοβερο και τρομερο στον τροπο ζωης; και μου απανταει θα σου ειμαι ειλικρινης και θα σου πω οτι 8/10 δεν κανουν καθολου αλλαγες στον τροπο ζωης τους. εσυ ηδη εχεις πολυ σωστο και χελθι λαιφ σταιλ. πραγματικα εχεις καθε προγνωστικο να εχεις πολυ καλα ωαρια, μην χανεις χρονο. παρτα. δεν ξερω αν καταλαβαινεις τον τροπο που τα λεω, αλλα πραγματικα πιστευω οτι αυτο που θες ειναι καλες βλαστοκυστες. τιποτα περισσοτερο τιποτα λιγοτερο. εκει ειναι το κλειδι. εχεις κανει μια ετ μονο κι αυτο με μετριες. στην ουσια εγω θα σου λεγα μηδενισε κοντερ, γιατι ειναι σαν να μην εκανες. αν μου ελεγες οτι εχεις κανει 2-3ετ με αριστες , να καθομασταν να ψαξουμε και το ενα και το αλλο και το παραλλο. αλλα εσυ κοπελα μου εισαι το ακρως αντιθετο. οοοολα τα χεις ελεγμενα , πραγματα που αλλες ελεγχουν μετα απο απανωτες αποτυχιες. οποτε το θεμα ειναι τα εμβρυα. θα στο λεω και θα στο ξαναλεω. 

ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΜΗΤΕΡΩΝ ΓΙΑ ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 8,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλημέρα, στη Ρόδο ακούγεται πολύ έντονα πως θα κλείσουν τρεις δημοτικοί σταθμοί κι ένα ΚΔΑΠ. Αν υπάρχει άλλη μανούλα από το ίδιο νησί ας μου στείλει πμ. Τι να πω..από το κακό στο χειρότερο πάμε.

Και κάτι εντελώς άσχετο με το θέμα, επειδή έπεσα θύμα κλοπής προσέχετε τώρα λόγω της ζέστης να μην αφήνετε ανοιχτά παράθυρα-πόρτες αμέσως γινόμαστε στόχος.

Γιασεμακι-

για πες μου βρε κουκλα που διαφωνεις..

Θεωρώ πως έχει δοθεί στην επιστολή πολύ βάρος στα θέματα σχετικά με την εεταα, γιατί δεν είχε ενημερώσει, με ποιό τρόπο μοριοδότησε και μοίρασε θέσεις κ.λ.π. και όχι αρκετό βάρος στο πραγματικό πρόβλημα: τελικά δεν υπάρχουν θέσεις ούτε στο έσπα ούτε στους δημόσιους σταθμούς για τόσο πολλά παιδιά.

Η εεταα είναι μεγάλος οργανισμός, με σύμβουλους και δικηγόρους. "Τυπικά " έχει απαντήσει στις απορίες αυτές και είναι "καλυμμένη", οπότε δεν ξέρω αν έχει νόημα να τους πιέζει κανείς για αυτό το θέμα.

Για μένα θα ήταν σημαντικότερο να αναδειχθεί πως η πολιτεία δεν διαθέτει χρηματοδότηση για κάτι τόσο σημαντικό και να πιεστεί να τη διαθέσει. Πώς; Είτε δίνοντας στο έσπα αυτά που λείπουν ή δίνοντας στους δήμους.

Δε νομίζω πως οι μαμάδες τελικά ενδιαφέρονται τόσο για μια εξήγηση ή μια συγγνώμη αλλά για μια θέση σε σταθμό, δωρεάν με έσπα ή με μικρή συμμετοχή στον δημόσιο.

Τέλος πιστεύω πως είναι πιο σημαντικό να πιέσει κανείς για τους δημοτικούς, μπας και υπάρξει αύξηση θέσεων γενικά στους δημόσιους σταθμούς, ώστε του χρόνου που δεν θα έχουμε έσπα να μην είναι πάλι το ίδιο...

Τώρα, με μια χώρα οικονομικά κατεστραμμένη, όπου γίνονται περικοπές σε υγεία παιδεία και άλλα σημαντικά δε γνωρίζω και αυτό που θα ζητούσα εγώ αν είναι ρεαλιστικό, αλλά η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευτάια :)

Καλημερα

Ειμαστε και μεις απο τους επιλαχοντες...

Χθες ο δημος μας ανακοινωσε τα αποτελεσματα των παιδικων σταθμων (εκτος εσπα). Στο πρωτο τμημα του μοναδικου παιδικου σταθμου πηρε μολις 26 παιδακια (!!!!!) +9 απο το ΕΣΠΑ (απο τις 40 εγκεκριμενες θεσεις), συνολο 35 παιδακια σε ολοκληρο το δημο αντι για 70 που ηταν περισυ!!! Εκοψαν ενα ολοκληρο τμημα 35 παιδιων λογω ελλειψης χρηματοδοτησης...

Προφανως καποιοι δημοι βασιζονταν στα χρηματα του ΕΣΠΑ για την ομαλη λειτουργεια των παιδικων και εφοσον δεν προχωρησε το θεμα, προτιμησαν να καταργησουν τις θεσεις...Ειμαι ΟΡΓΙΣΜΕΝΗ!!!!

Καλημερα

Ειμαστε και μεις απο τους επιλαχοντες...

Χθες ο δημος μας ανακοινωσε τα αποτελεσματα των παιδικων σταθμων (εκτος εσπα). Στο πρωτο τμημα του μοναδικου παιδικου σταθμου πηρε μολις 26 παιδακια (!!!!!) +9 απο το ΕΣΠΑ (απο τις 40 εγκεκριμενες θεσεις), συνολο 35 παιδακια σε ολοκληρο το δημο αντι για 70 που ηταν περισυ!!! Εκοψαν ενα ολοκληρο τμημα 35 παιδιων λογω ελλειψης χρηματοδοτησης...

Προφανως καποιοι δημοι βασιζονταν στα χρηματα του ΕΣΠΑ για την ομαλη λειτουργεια των παιδικων και εφοσον δεν προχωρησε το θεμα, προτιμησαν να καταργησουν τις θεσεις...Ειμαι ΟΡΓΙΣΜΕΝΗ!!!!

Kαλημέρα...δηλ τα πράγματα γίνονται ακόμα χειροτερα???

yXNfp3.png

l63xp2.png

2k1Up2.png

Διαφημίσεις

Γιασεμακι-

Θεωρώ πως έχει δοθεί στην επιστολή πολύ βάρος στα θέματα σχετικά με την εεταα, γιατί δεν είχε ενημερώσει, με ποιό τρόπο μοριοδότησε και μοίρασε θέσεις κ.λ.π. και όχι αρκετό βάρος στο πραγματικό πρόβλημα: τελικά δεν υπάρχουν θέσεις ούτε στο έσπα ούτε στους δημόσιους σταθμούς για τόσο πολλά παιδιά.

Η εεταα είναι μεγάλος οργανισμός, με σύμβουλους και δικηγόρους. "Τυπικά " έχει απαντήσει στις απορίες αυτές και είναι "καλυμμένη", οπότε δεν ξέρω αν έχει νόημα να τους πιέζει κανείς για αυτό το θέμα.

Για μένα θα ήταν σημαντικότερο να αναδειχθεί πως η πολιτεία δεν διαθέτει χρηματοδότηση για κάτι τόσο σημαντικό και να πιεστεί να τη διαθέσει. Πώς; Είτε δίνοντας στο έσπα αυτά που λείπουν ή δίνοντας στους δήμους.

Δε νομίζω πως οι μαμάδες τελικά ενδιαφέρονται τόσο για μια εξήγηση ή μια συγγνώμη αλλά για μια θέση σε σταθμό, δωρεάν με έσπα ή με μικρή συμμετοχή στον δημόσιο.

Τέλος πιστεύω πως είναι πιο σημαντικό να πιέσει κανείς για τους δημοτικούς, μπας και υπάρξει αύξηση θέσεων γενικά στους δημόσιους σταθμούς, ώστε του χρόνου που δεν θα έχουμε έσπα να μην είναι πάλι το ίδιο...

Τώρα, με μια χώρα οικονομικά κατεστραμμένη, όπου γίνονται περικοπές σε υγεία παιδεία και άλλα σημαντικά δε γνωρίζω και αυτό που θα ζητούσα εγώ αν είναι ρεαλιστικό, αλλά η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευτάια :)

Το βάρος έχει δοθεί στην ΕΕΤΑΑ γιατί η τραγική κατάσταση των παιδικών σταθμών αυτή τη χρονική στιγμή είναι δεδομένη! Δυστυχώς σ αυτό το θέμα ελάχιστα μπορούμε να κάνουμε, γι αυτό πήραμε ελπίδες από την ΕΕΤΑΑ επειδή το μεγαλύτερο κομμάτι της χρηματοδότησης θα ήταν απ έξω και σίγουρα θα ήταν για όλους ανάσα. Τα χρήματα υπάρχουν εκεί- όπως θα λεγε και μια ψυχή- απλά αδιαφορούν τόσο καιρό στο πως θα τα αποροφήσουν.

ANGEL2

πήραμε ελπίδες από την ΕΕΤΑΑ επειδή το μεγαλύτερο κομμάτι της χρηματοδότησης θα ήταν απ έξω και σίγουρα θα ήταν για όλους ανάσα. Τα χρήματα υπάρχουν εκεί- όπως θα λεγε και μια ψυχή- απλά αδιαφορούν τόσο καιρό στο πως θα τα αποροφήσουν.

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου αλλά διαφωνώ εδώ:

η τραγική κατάσταση των παιδικών σταθμών αυτή τη χρονική στιγμή είναι δεδομένη!

κι εδώ

σ αυτό το θέμα ελάχιστα μπορούμε να κάνουμε

Δεν μπορώ να δεχτώ ως δεδομένο το να στερεί η πολιτεία από τις οικογένειες τη δυνατότητα να στείλουν τα παιδιά της σε δημόσια ιδρύματα.

Δε μου αρέσει η μοιρολατρεία.

Έχω επίγνωση της τραγικής οικονομικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται η χώρα, από την άλλη όμως δεν μπορώ να δεχτώ πως απλά δεν θα έχω καμία κοινωνική παροχή και θα πώ κι ευχαριστώ.

Όσο για το αν μπορεί να κάνει κανείς κάτι, η απάντηση βρίσκεται στην δράση που ξεκινήσατε- μια χούφτα μαμάδες μέσα σε 2 μέρες κάνατε να βουήξουν τα μέσα ενημέρωσης, να μαζευτούν κοντά 3000 μέλη στη σελίδα σας, να συγκεντρώσετε ένα σωρό υπογραφές!

Σκέψου να ήταν κάτι που αφορά πιο μεγάλη μερίδα ανθρώπων, οι δημόσιοι σταθμοί, όπου θα συμμετείχαν οι εργαζόμενοι, οι δήμοι, οι άνεργοι νηπιαγωγοί, οι γονείς, όλοι!

Και μια διευκρίνηση- όλα αυτά μακριά από πολιτικές και ιδεολογίες, μιλάω απλά για διεκδίκηση.

Αυτή είναι η διαφωνία μου, πως θεωρώ πως ήταν μια καλή ευκαιρία να είναι λίγο πιο γενική η επιστολή, να θίξει και θέματα που θα βρούμε μπροστά μας του χρόνου, όταν χωρίς ΕΣΠΑ και οι 94000 θα ψάχνουμε μια ανύπαρκτη θεσούλα στους δημόσιους σταθμούς...

(ενημερωτικά, όταν έκανα αίτηση για βρεφονηπιακό στο δήμο μου, πριν το εσπα, η υπάλληλος μου είπε καταχωρώντας την αίτηση να μην έχω καμία ελπίδα , αφού σε έναν τεράααααστιο δήμο παίρνουν μόνο 30 παιδάκια- δεν είναι τραγικό;)

Μην συγχέετε τους Δημοτικούς παιδικούς σταθμούς , με τα νηπιαγωγία και τα Δημοτικά σχολεία .

Ο Δημοτικός παιδικός σταθμός είναι μια έξτρα παροχή ( για αυτό και πληρώνεις και τροφεία κιόλας ) , αντίθετα με τα νημπιαγωγία και τα Δημοτικά σχολεία τα οποία υπάγονται στο πλαίσιο της Δημόσια και Δωρεάν Παιδείας ( υποτίθεται ) . Ο βρεφικός και παιδικός σταθμός δεν ανήκουν στην υποχρεωτική εκπαίδευση , και για αυτό δεν υπάγονται στην ίδια κατηγορία με τα νηπιαγωγεία .

Στο νηπιαγωγείο και στο Δημοτικό δεν σου ζητάν λεφτά για τροφεία ( ακόμα ) , και δεν υπάρχει περιθώριο να σε απορρίψουν όταν πας να γράψεις το παιδί σου εκεί , άσχετα με το εισόδημα άσχετα με την οικογενειακή κατάσταση άσχετα με το που είσαι δημότης .

Οι Δημοτικοί παιδικοί σταθμοί είναι μια παροχή των Δήμων , αντίθετα το Δημοτικό σχολείο είναι μια παροχή του ευρύτερου Ελληνικού Κράτους .

Μην συγχέετε τους Δημοτικούς παιδικούς σταθμούς , με τα νηπιαγωγία και τα Δημοτικά σχολεία .

Ο Δημοτικός παιδικός σταθμός είναι μια έξτρα παροχή ( για αυτό και πληρώνεις και τροφεία κιόλας ) , αντίθετα με τα νημπιαγωγία και τα Δημοτικά σχολεία τα οποία υπάγονται στο πλαίσιο της Δημόσια και Δωρεάν Παιδείας ( υποτίθεται ) . Ο βρεφικός και παιδικός σταθμός δεν ανήκουν στην υποχρεωτική εκπαίδευση , και για αυτό δεν υπάγονται στην ίδια κατηγορία με τα νηπιαγωγεία .

Στο νηπιαγωγείο και στο Δημοτικό δεν σου ζητάν λεφτά για τροφεία ( ακόμα ) , και δεν υπάρχει περιθώριο να σε απορρίψουν όταν πας να γράψεις το παιδί σου εκεί , άσχετα με το εισόδημα άσχετα με την οικογενειακή κατάσταση άσχετα με το που είσαι δημότης .

Οι Δημοτικοί παιδικοί σταθμοί είναι μια παροχή των Δήμων , αντίθετα το Δημοτικό σχολείο είναι μια παροχή του ευρύτερου Ελληνικού Κράτους .

Εκτός αν έχεις 4χρονο παιδί που τότε ούτε στα νηπιαγωγεία το δέχονται εκτός και αν περισσέψουνε κενές θέσεις από τα νήπια...κλάψ'τα Χαράλαμπε δηλαδή!

Από τις 20 αιτήσεις(ενδεικτικά) παίρνουνε με κλήρωση(υποτίθεται) 2-3 προνήπια!

:rolleyes:

Όταν η ζωή σου δίνει 100 λόγους για να κλάψεις...

Δείξ'της ότι υπάρχουν 1000 λόγοι για να χαμογελάς...!

Υ.Γ. Στην περιοχή μου τουλάχιστον σε απορρίπτουν αν δεν είσαι δημότης του σχολείου που θέλεις να κάνεις εγγραφή..παίζει ρόλο η διεύθυνση κατοικίας και την πιστοποιούνε με έναν λογαριασμό της ΔΕΗ.Καταλαβαίνεις βέβαια ότι όλοι μαζεύουνε λογαριασμούς από γιαγιάδες παππούδες φίλους για να μπορέσουνε να κάνουνε εγγραφή σε πολλά σχολεία και να έχουνε περισσότερες πιθανότητες!Αυτό ισχύει για τα νήπια και τα προνήπια επειδή γίνεται χαμός κάθε χρόνο με τον αριθμό των παιδιών.Από την πρώτη δημοτικού και μετά δεν ξέρω αν ισχύει το ίδιο.

Διαφημίσεις

Υ.Γ. Στην περιοχή μου τουλάχιστον σε απορρίπτουν αν δεν είσαι δημότης του σχολείου που θέλεις να κάνεις εγγραφή..παίζει ρόλο η διεύθυνση κατοικίας και την πιστοποιούνε με έναν λογαριασμό της ΔΕΗ.Καταλαβαίνεις βέβαια ότι όλοι μαζεύουνε λογαριασμούς από γιαγιάδες παππούδες φίλους για να μπορέσουνε να κάνουνε εγγραφή σε πολλά σχολεία και να έχουνε περισσότερες πιθανότητες!Αυτό ισχύει για τα νήπια και τα προνήπια επειδή γίνεται χαμός κάθε χρόνο με τον αριθμό των παιδιών.Από την πρώτη δημοτικού και μετά δεν ξέρω αν ισχύει το ίδιο.

Τατάσα

στον δικό μου δήμο ναι μεν ζητάνε λογαριασμό ΔΕΚΟ αλλά σου λένε πως θα πρέπει να είναι ή στο δικό σου όνομα ή στου συζύγου σου....δεν παίζει σε εμάς αυτό το σενάριο κ είναι απόλυτοι σε αυτό, εδώ σε εμάς τουλάχιστον.

Επίσης κ για τα δημοτικά το ίδιο γίνεται. Τουλάχιστον στα δημοτικά που έχω δουλέψει εγώ.

Τατάσα

στον δικό μου δήμο ναι μεν ζητάνε λογαριασμό ΔΕΚΟ αλλά σου λένε πως θα πρέπει να είναι ή στο δικό σου όνομα ή στου συζύγου σου....δεν παίζει σε εμάς αυτό το σενάριο κ είναι απόλυτοι σε αυτό, εδώ σε εμάς τουλάχιστον.

Επίσης κ για τα δημοτικά το ίδιο γίνεται. Τουλάχιστον στα δημοτικά που έχω δουλέψει εγώ.

Δυστυχώς σε εμάς δεν έχουνε σαν προυπόθεση να είναι στο όνομα των γονέων και κάθε χρόνο έχουμε τα ίδια..μένουνε έξω παιδιά που ανήκουνε στο συγκεκριμένο σχολείο και παίρνουνε τις θέσεις τους παιδάκια που ανήκουνε σε άλλα νηπιαγωγεία :evil: ..κι αυτό γιατί πολλοί ισχυρίζονται ότι δεν είναι ιδιoκτήτες του εκάστοτε σπιτιού αλλά ενοικιαστές. Μιλάω για τον δήμο πυλαίας.

Δυστυχώς σε εμάς δεν έχουνε σαν προυπόθεση να είναι στο όνομα των γονέων και κάθε χρόνο έχουμε τα ίδια..μένουνε έξω παιδιά που ανήκουνε στο συγκεκριμένο σχολείο και παίρνουνε τις θέσεις τους παιδάκια που ανήκουνε σε άλλα νηπιαγωγεία :evil: ..κι αυτό γιατί πολλοί ισχυρίζονται ότι δεν είναι ιδιoκτήτες του εκάστοτε σπιτιού αλλά ενοικιαστές. Μιλάω για τον δήμο πυλαίας.

Ναι συμφωνώ , κ εμείς ενοικιαστές είμαστε αλλά αναφέρεται το όνομα του συζύγου μου κάτω από της σπιτονοικοκυράς μου σε κάποιους λογαριασμούς.

Και η εξακρίβωση επίσης μόνιμης κατοικίας γίνεται κ από το εκκαθαριστικό.

Εντιτ

Εγώ για δήμο καλαμαρίας

lefter_2004, για κοίτα εδώ :

(από τη σελίδα του υπουργείου παιδείας)

http://archive.minedu.gov.gr/el_ec_page969.htm

Η Εκπαίδευση στην Ελλάδα είναι υποχρεωτική για όλα τα παιδιά μεταξύ των ηλικιών 6-15, δηλαδή περιλαμβάνει την Πρωτοβάθμια (Δημοτικό) και την κατώτερη Δευτεροβάθμια (Γυμνάσιο). H σχολική ζωή, όμως, των μαθητών μπορεί να ξεκινά από την ηλικία των 2,5 ετών (προσχολική εκπαίδευση) σε ιδρύματα (ιδιωτικά και δημόσια) που ονομάζονται Βρεφονηπιακοί Παιδικοί Σταθμοί. Ορισμένοι Βρεφονηπιακοί Παιδικοί σταθμοί διαθέτουν και Νηπιακά Τμήματα που λειτουργούν παράλληλα προς τα Νηπαιγωγεία.

Από κάτω υπάρχει σχεδιάγραμμα που περιλαμβάνει τους παιδικούς σταθμούς στις βαθμίδες εκπαίδευσης.

Επίσης από τη σελίδα της βουλής http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/8c3e9046-78fb-48f4-bd82-bbba28ca1ef5/SYNTAGMA.pdf

Σύνταγμα της Ελλάδας - Άρθρο 16

παράγραφος 4. Όλοι οι Έλληνες έχουν δικαίωμα δωρεάν παιδείας, σε όλες τις βαθμίδεςτης, στα κρατικά εκπαιδευτήρια...

Χωρίς ιδιαίτερες νομικές γνώσεις, αυτό που καταλαβαίνω από μια πρόχειρη ματιά είναι πως, ναι μεν δεν αποτελούν οι παιδικοί υποχρεωτική εκπαίδευση, αλλά αποτελούν εκπαιδευτική βαθμίδα και το κράτος μέσα από το σύνταγμα προκύπτει πως οφείλει να μου τη παρέχει δωρεάν!

Η ιδιωτική εκπαίδευση, βάση συντάγματος, αποτελεί επιλογή και όχι λύση ανάγκης, σε ΟΛΕΣ τις βαθμίδες.

Σε τελική ανάλυση και το Πανεπιστήμιο δεν είναι υποχρεωτικό, αλλά είναι δωρεάν.

Ναι συμφωνώ , κ εμείς ενοικιαστές είμαστε αλλά αναφέρεται το όνομα του συζύγου μου κάτω από της σπιτονοικοκυράς μου σε κάποιους λογαριασμούς.

Και η εξακρίβωση επίσης μόνιμης κατοικίας γίνεται κ από το εκκαθαριστικό.

Εντιτ

Εγώ για δήμο καλαμαρίας

Απλά ξέρεις τί γίνετε? Στα προνήπια την περίοδο των εγγραφών δεν ζητάνε όλα τα δικαιολογητικά π.χ. εκκαθαριστικό.Γίνετε η κλήρωση τον Σεπτέμβριο κι αν κληρωθεί το παιδί σου τότε πηγαίνεις τα δικαιολογητικά.Πολύ μπερδεμένη η κατάσταση γενικά..Νομίζω γενικότερα ότι ο δήμος καλαμαριάς λειτουργεί πολύ καλύτερα σε τέτοια θέματα και σαν δήμος είναι πολύ καλύτερος.Μένει η συνυφάδα μου Καλαμαριά και από αυτά που μου λέει τουλάχιστον υπάρχει άλλου είδους οργάνωση..εμείς εδώ ότι να 'ναι..τα πάρκα μόνες μας τα καθαρίζουμε για να παίξουνε τα παιδιά μας...τέλος πάντων άλλαξα θέμα...;)

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...