Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr

Cafe Mανουλες Ιανουαριου-Φεβρουαριου 2012

sophie jolie

Recommended Posts

το εχω παθει κ εγω στο αντιστροφο!ειχα βρει μια γνωστη μου που ηταν εγκυος κ νομιζα οτι απλα παχυνε! κ με ρωτουσε πως παει η εγκυμοσυνη μου κ εγω δεν τη ρωτησα τιποτα! ξεφτιλα καλε!

σχολαω κοριτσια!! καλο σ/κ!!

bye!!!!!!!!!!!!!!!!!!:D

Χεχεχε συμβαίνουν αυτά!!

Στο καλο να πας! Καλο Σαββατοκυριακο!!

Θα σχολασω και εγω σε κανενα 10λεπτο! Επιτέλους Παρασκευή, έφτασε το Σαββατοκυριακο!!!!

XJQXp2.png

P8UPp2.png

PatMp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 55,9k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• fouskitsa82

6607

• dolphin73

5860

• kalliopi poul

5830

• εφακη

4884

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Posted Images

Kαλησπερα κοριτσια..αν και καταλαβα οτι μονη μου μιλαω...Ειχα τοσες δουλειες το πρωι σε ΙΚΑ , ΟΑΕΔ κ γενικα εξω και μετα εκατσα να σας διαβασω ...πως να σας προλαβω??Εισαστε πολυ-γραφοτατες!!!

Λοιπον να σας πω κ τα δικα μου νεα.Εχθες πηγαμε στην γιατρο.Ολα καλα με τον μπομπιρα κ εχει παρει αρκετα γραμμαρια.Ειναι περιπου 650 αν και μου φαινεται οτι ο το καθε μηχανημα βγαζει τα δικα του.Το λεω αυτο γιατι πριν 10 μερες στην β'επιπεδου σε αλλο μηχανημα μου ειπε 450 ..Βεβαια η γιατρος μου ειπε ειναι νωρις να ασχολουμαστε με τα γραμμαρια ..δεν εφτασε ο καιρος κ ολα πανε καλα!!Εχθες παντως καθοταν με το κεφαλι πανω κ τα ποδια κατω κ σημερα το πρωι με εχει ξυπνησει απο τις 7 ..Κλωσταει κλωσταει κλωσταει..και παει ο υπνος μου...χαχαχα!!Τουλαχιστον ειμαι χαρουμενη γι'αυτο!

Οσο για τον σιδηρο μου εγραψε legofer 3 φορες την ημερα...Ετσι οπως παω δεν θα περναω ουτε απ'εξω απ'την τουαλετα(απο την δυσκοιλιοτητα) χαχαχα!

Επισης εκλεισα ραντεβου για υπερηχο καρδιας εμβρυου 1η Νοεμβρη.Μου το ειχε πει απο την αρχη οτι το θελει κ λεω οκ ας το κανουμε κ αυτο..

Οσο για τα αδελφια που λετε ειναι καλο να εχεις καλη σχεση γιατι εν τελει ολοι στην οικογενεια μας καταληγουμε.Δεν λεω με την αδελφη μου καλα τα παμε αλλα ωρες κ φορες ζηλευει οχι με κακια αλλα οτι κανω εγω θελει να το κανει ..Και οταν οι γονεις μου δινουν περισσοτερη σημασια σε μενα εκεινη σκαει...Ουσιαστικα δεν εχουμε θεματα κ οταν με ενοχλει κατι που λεει της το λεω δεν κρυβομαστε..

Οσο για τις φιλιες , αφηστε ολοι εχουμε καει απο τετοια..Εγω ειχα σαν αδελφη μου το παιδι της νονας μου.Ειματσε μαζι απο τοτε που γεννηθηκαμε , εχουμε 3 μερες διαφορα !!Με παντρεψε τον Ιουνιο του 2010 κ 3 μηνες αργοτερα εξαφανιστηκε...Ειχε τα δικα της λεει, δεν μπορουσε να συμβαδισει με εμας κ κατι αρλουμπες !!!Τελεια ηρθε να μου ανακοινωσει οτι παντρευεται κ 25 μερες πριν το γαμο ηρθε με το προσκλητηριο κ μια κοιλια μεχρι εκει!!Ηταν 5 μηνων κ βεβαια δεν ξεραμε τιποτα.

Τα υπολοιπα εννοουνται..Οταν σπασει το γυαλι δεν ξανακολλαει..Απλα στεαχωριεμαι μερικες φορες γιατι δεν περιμενα τετοια αντιμετωπιση..!

ClTwp3.png

zjQ4p3.png

Ο μικρος μας Δημητρης ηρθε στον κοσμο 20-01-2012

εγω παντως και ολες οι κοπελες που γεννησαμε στον ιδιο γιατρο κ καναμε καισαρικη κ φαγαμε αμεσως μια χαρα ηρθαν τα εντερά τους στη θεση τους!αυτο που λες για τα εντερα και οτι επιβαλλεται 2 μερες διαιτα που το εχεις διαβασει???

Για δες μονο στο parents τι λενε οι κοπελες που γεννησαν με καισαρικη για τη διαιτα που εκαναν μετα.

Αυτο για τα εντερα μεσα στο ΙΑΣΩ και μεσα στο ΜΗΤΕΡΑ που γεννησε αδερφη μου το λενε οι μαιες, ρωτα και θα δεις.

3Gz7p3.png?5cHmUUoQΤα αντρακια μου!!! aaDPp3.png?AkLVSpTEoAKkp3.png?779pTsvT

Η πριγκηπισσα μας γεννηθηκε στις 4-2-2012!!

Στην ΠΡΩΤΗ καισαρικη αναφερομαι κοπελια και οχι στη δευτερη.ΚΑΙ ΝΑΙ περπατησα.γιατι να σου πω ψεμματα δηλαδη??!!εγω οπως και ολες οι κοπελες που γεννησαμε με τον ιδιο γιατρο ΦΑΓΑΜΕ!!!δεν καταλαβαινω γιατι με αμφισβητεις!!!ελα παναγία μου!

Γιατι να μη σε αμφισβητω?? Την αλλη φορα μου ελεγες οτι σου ειχαν πει πως πρεπει οπωσδηποτε να κανεις καθε μηνα την anti-xa και μετα απο 2 μερες μου ελεγες οτι ουτε και εσενα στο ειχε ζητησει αυτο ο γιατρος σου.

Διαφημίσεις

επανηλθα κ εγω.ετοιμο κ το φαγακι αλλα εκανα χαζοδουλιτσες κ πονεσε η μεση μου.

Σοφη μου συγχαρητηρια για τα νεακια απο το μωρουλι σου!!

διαβασα κ για την αδερφουλα σου κ στεναχωρεθηκα ρε κοριτσι!μακαρι συντομα να ξαναμεινει εγκυος κ να πανε ολα καλα,να μη στεναχωριεται!

πραγματι σχετικα με τις φιλιες,ειναι πολυ ασχημο να απομακρυνεσαι απο ατομα που τα εχεις τοσο κοντινα.ειναι ενα σοκ,αλλα ειναι μεσα στο προγραμμα κ αυτο.ποιος ξερει τι γινεται και σπαει το γυαλι,οπως λες!το παν ειναι να ειμαστε καλα κ αγαπημενοι με την οικογενεια μας!οπως ειπες κ εσυ,εκει καταληγουμε και εκει ειναι το λιμανι μας!οι φιλοι,οσοι ενδιαφερονται πραγματικα,καλοδεχουμενοι!

GjJbp3.png7IWup3.png

Η λεχώνα μετά την καισαρική τομή δεν μπορεί να κινηθεί άνετα. Παρόλα αυτά μπορεί να σηκωθεί από το κρεβάτι την επόμενη μέρα της εγχείρησης και επιβάλλεται να περπατήσει, όσο δύσκολο και να είναι, ώστε να αρχίσουν να επανέρχονται σταδιακά οι σωματικές της λειτουργίες (και θα την βοηθήσει να αποβάλλει τα αέρια). Η ειδική δίαιτα επιβάλλεται για λίγες μόνο ημέρες. Η ροή των λοχείων είναι κανονική σαν να είχε γεννήσει με φυσιολογικό τοκετό. Η καισαρική τομή δεν εμποδίζει σε τίποτα την διαδικασία του θηλασμού

Αυτα τα λεει στο site: IVF-EMBRYO.GR , και οτι αφορα την καισαρικη και τη διαιτα μετα

Λαμπρινη.

H καισαρική τομή

kaisariki1.jpgΗ καισαρική τομή είναι μια χειρουργική επέμβαση στην οποία ο γυναικολόγος ανοίγει το κατώτερο μέρος της κοιλιάς και με μια τομή στην μήτρα εξάγει το έμβρυο. Η καισαρική τομή μπορεί να είναι επείγουσα κατά τη διάρκεια της εξέλιξης ενός φυσιολογικού τοκετού, ή μπορεί να έχει προγραμματισθεί από πριν.Σε ποιες περιπτώσεις γίνεται καισαρική τομή;

Η χειρουργική επέμβαση καισαρικής τομής γίνεται είτε προγραμματισμένα σε κυήσεις όπου είναι γνωστό από πριν ότι ο φυσιολογικός τοκετός είναι αδύνατος ή επικίνδυνος, είτε σε επείγουσα βάση όταν υπάρχουν ενδείξεις δυσφορίας του εμβρύου ή κίνδυνος για τη μητέρα. Αναλυτικά οι ενδείξεις για το έμβρυο είναι: Ανώμαλη θέση μέσα στη μήτρα (πχ εγκάρσιο σχήμα), πολύ μεγάλα έμβρυα, ορισμένες περιπτώσεις πολλαπλής εγκυμοσύνης καθώς επίσης ανατομικές ανωμαλίες του εμβρύου που δεν επιτρέπουν φυσιολογικό τοκετό. Οι ενδείξεις από την μητέρα είναι: Σοβαρή προεκλαμψία, ενεργός ερπητική βλάβη, καρκίνος του τραχήλου, αδυναμία πρόκλησης τοκετού. Άλλες ενδείξεις είναι: Επιπωματικός πλακούντας, αποκόλληση πλακούντα με δυσφορία του εμβρύου, πρόπτωση ομφαλίου λώρου, μεγάλοι όγκοι της πυέλου που εμποδίζουν το φυσιολογικό τοκετό, προηγηθείσα κάθετη καισαρική τομή. Σε κάθε περίπτωση ο γυναικολόγος θα κρίνει και θα αποφασίσει την καλύτερη στρατηγική για την έγκυο και το έμβρυο.

Τι πιθανότητες έχει μια γυναίκα που ξεκινάει φυσιολογικό τοκετό τελικά να καταλήξει σε καισαρική τομή;

Περίπου 20% των πρωτοτόκων γυναικών τελικά καταλήγουν σε καισαρική τομή για διάφορους λόγους: αναστολή του τοκετού, απουσία συστολών μήτρας, αδυναμία καθόδου του εμβρύου, δυσφορία του εμβρύου κλπ.

kaisariki2.jpg

Τι γίνεται σε μια καισαρική τομή;

Η γυναίκα οδηγείται στο χειρουργείο και της χορηγείται αναισθησία (είτε γενική, είτε επισκληρίδιος ή ραχιαία). Ο γυναικολόγος συνήθως κάνει μια μικρή οριζόντια τομή στο κατώτερο μέρος της κοιλιάς και αφού ανοίξει τα κοιλιακά τοιχώματα κάνει μια τομή στην μήτρα και βγάζει το έμβρυο και το παραδίδει στη ομάδα περιποίησης του νεογνού. Στη συνέχεια αφού αφαιρέσει και τον πλακούντα ράβει τη μήτρα και τα κοιλιακά τοιχώματα μέχρι το δέρμα της κοιλιάς. Ενώ το νεογνό βγαίνει σε μερικά λεπτά από την έναρξη του χειρουργείου, η διαδικασία της αποκατάστασης της μήτρας και των τοιχωμάτων της κοιλιάς μπορεί να πάρει αρκετή ώρα, προκειμένου να εξασφαλιστεί επαρκής αιμόσταση και να γίνουν όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι.

kaisariki3.jpg

Τι γίνεται μετά το χειρουργείο;

Η γυναίκα συνήθως αισθάνεται ήπια ναυτία, ιδίως αν έχει λάβει γενική αναισθησία. Μόλις περάσει το πρώτο 24ωρο μια ή δύο νοσηλεύτριες θα βοηθήσουν τη γυναίκα να σηκωθεί από το κρεβάτι και θα την ενθαρρύνουν να αρχίσει να κινείται, προκειμένου να μειωθεί η πιθανότητα ανάπτυξης θρόμβων στα κάτω άκρα. Υπάρχουν πλέον πάρα πολλά και πολύ αποτελεσματικά παυσίπονα φάρμακα, οπότε η γυναίκα θα πρέπει να ζητήσει επαρκή αναλγησία αν αισθάνεται ότι πονάει. Μέσα στο επόμενο 24ωρο θα αφαιρεθούν οι ενδοφλέβιοι οροί και ο ουροκαθετήρας και η γυναίκα μπορεί να αρχίσει να πίνει υγρά και σιγά-σιγά να σιτίζεται με σούπες. Τα ράμματα του δέρματος αν δεν είναι απορροφήσιμα αφαιρούνται σε 5-6 ημέρες

Και αυτο Λαμπρινη, οσον αφορα την 1η καισαρικη που σε βοηθουν να σηκωθεις την επομενη μερα.Γιατι στη 2η ok.σε σηκωνουν την ιδια μερα.Αυτο ειναι απο το site:FEMME.GR περι καισαρικης και μετα απο ολικη .

Για να μη λες οτι ειναι λογια δικα μου δλδ.

Η λεχώνα μετά την καισαρική τομή δεν μπορεί να κινηθεί άνετα. Παρόλα αυτά μπορεί να σηκωθεί από το κρεβάτι την επόμενη μέρα της εγχείρησης και επιβάλλεται να περπατήσει, όσο δύσκολο και να είναι, ώστε να αρχίσουν να επανέρχονται σταδιακά οι σωματικές της λειτουργίες (και θα την βοηθήσει να αποβάλλει τα αέρια). Η ειδική δίαιτα επιβάλλεται για λίγες μόνο ημέρες. Η ροή των λοχείων είναι κανονική σαν να είχε γεννήσει με φυσιολογικό τοκετό. Η καισαρική τομή δεν εμποδίζει σε τίποτα την διαδικασία του θηλασμού

Αυτα τα λεει στο site: IVF-EMBRYO.GR , και οτι αφορα την καισαρικη και τη διαιτα μετα

Λαμπρινη.

Κι εγώ αυτά που λες Αννα ξέρω...Όλες μου οι γνωστές που γέννησαν με καισαρικη δεν τρωγανε για 2 μερες και μονο βρεχανε τα χειλη με λιγο τσαι... Σε αναγκάζουν να σηκωθείς την δευτερη μερα να περπατησεις με το ζορι για να λειτουργησεις... Η θεια μου που ειναι χρονια στα χειρουργεια τωρα βγηκε σε συνταξη το ίδιο μου ειπε.. Αλλά οκ μπορεί όντως να υπάρχει και ο γιατρός της Λαμπρινής που να λειτουργεί αλλιώς..Τι να πω? Και με ολική που γεννησε μια φίλη μου στην Πτολεμαιδα δεν έφαγε και δεν ηπιε τις 2 πρωτες μερες,δεν εχει να κανει με την ολικη ή μη αλλα με το ανοιγμα της κοιλιάς που έτσι κι αλλιώς είναι και στις δυο περιπτωσεις το ιδιο.... Μην χαλάτε όμως τις καρδιές σας βρε!!Οτι ειναι να γινει θα γινει!!! Θα ψωμολισάξω οκ!!! Και αν είναι να μου δωσουν να φαω ακομα καλύτερα!!!:tongue:

1554962n1w34v73a9.gif Βικτωρία 18-01-2012

9AcEp2.png

nyy2p2.png

η αληθεια ειναι οτι κ εγω συγγενεις κ φιλες που εχω και γεννησαν με καισαρικη,αυτα που λεει η Αννα ξερω.αλλα δεν αποκλειω οτι ο γιατρος τηα Λαμπρινης μπορει να λειτουργει καπως διαφορετικα.κ εχει δικιο η Δωρα,δεν ειναι λογος να χαλιεστε μεταξυ σας!αχ,αυτες οι ορμονες μας!!

αχ κοριτσαρες νομιζω πως πετρωνει η κοιλια μου ωρες ωρες.καμια 3-4 φορες τη μερα σιγουρα το παθαινω..δεν ποναω,αλλα μου ειναι αβολο αρκετα.διαβασα οτι το εχουν κ αλλες κοπελες κ πως ειναι φυσιολογικο.και παιρνω ηδη μαγνησιο..λογικα θα μου το αυξησει..

GjJbp3.png7IWup3.png

Διαφημίσεις

Σε οτι αφορα το γιατρο της ok. το δεχομαι, αλλα οχι οτι μετα απο ολικη κανεις και βολτες μεσα στο μαιευτηριο την επομενη ωρα! Απο επισκλειριδιο ναι, γιατι στο 2ο επισκλ. εκανα, και με σηκωσαν αμεσως.

τι γινεται κοριτσια πραγματικα δεν προλαβαινω να σχολιασω ολα οσα θα ηθελα δεν τα θυμαμαι κ ολα! χαχαχα... εγω παλι εχω τρελλο μπουκωμα.. δεν αναπνεω απο την μυτη κ εχω παλι κ τρελλη δυσκοιλιοτητα εδω κ 3 μερες. γαμωτο πανω που ειπα οτι βελτιωθηκε...

Αννα δεν εχω ιδεα τι γινεται μετα την καισαρικη. κ με τρομαζει να το σκεφτομαι να σου πω τη αληθεια....το να μην φαω νομιζω καλο θα μου κανει με τοσα που θα εχω παρει. παντως κ μενα μου φαινεται οτι δεν ειναι λογικο να φας μετα απο την καισαρικη. οσο κ να ναι ειναι επεμβαση.

Α! εμενα δεν κλωτσαει ακομα απλα το νιωθω να κινειται...

Σ' αγαπω τοσο πολυ...

JGUxp2.png

Σε οτι αφορα το γιατρο της ok. το δεχομαι, αλλα οχι οτι μετα απο ολικη κανεις και βολτες μεσα στο μαιευτηριο την επομενη ωρα! Απο επισκλειριδιο ναι, γιατι στο 2ο επισκλ. εκανα, και με σηκωσαν αμεσως.

Αυτό ήταν μέχρι να αποφασιστεί πως είναι το σωστό για την καισαρική πήρα μια απόφαση!! Δεν γεννάω,δεν γεννάω!!!! Πως λέμε δεν πληρώνω..κάτι τετοιο!!!!:tongue::tongue::tongue:

9AcEp2.png

nyy2p2.png

στο δευτερο εκανες επισκληριδιο με καισαρικη? η κανονικο?

Σ' αγαπω τοσο πολυ...

JGUxp2.png

τι γινεται κοριτσια πραγματικα δεν προλαβαινω να σχολιασω ολα οσα θα ηθελα δεν τα θυμαμαι κ ολα! χαχαχα... εγω παλι εχω τρελλο μπουκωμα.. δεν αναπνεω απο την μυτη κ εχω παλι κ τρελλη δυσκοιλιοτητα εδω κ 3 μερες. γαμωτο πανω που ειπα οτι βελτιωθηκε...

Αννα δεν εχω ιδεα τι γινεται μετα την καισαρικη. κ με τρομαζει να το σκεφτομαι να σου πω τη αληθεια....το να μην φαω νομιζω καλο θα μου κανει με τοσα που θα εχω παρει. παντως κ μενα μου φαινεται οτι δεν ειναι λογικο να φας μετα απο την καισαρικη. οσο κ να ναι ειναι επεμβαση.

Α! εμενα δεν κλωτσαει ακομα απλα το νιωθω να κινειται...

Που είσαι ρε Μαργκαρέτ??? Εγω το είπα δεν γεννάω!!! Κάνε κι εσύ το ίδιο..Απεργία γέννας!! χα χα!! Γιατι αν ειναι να εχω το μπουκωμα στην καισαρικη,να θελω να φυσηξω και να ποναω στα ραμματα και να μην πινω νερο!!Ε,αυτό ηταν δεν γεννάω!!!!!!!

9AcEp2.png

nyy2p2.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...