Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr

Cafe Mανουλες Ιανουαριου-Φεβρουαριου 2012

sophie jolie

Recommended Posts

Αχαχα εμένα ο Μάνος λέει 'κακή μπέμπα, κάνω νταντά, σα δείρω'!!!

Με την κούνια βλέπω και εγώ όταν του αναφέρω πως θα την πάρει η μπέμπα, συναίσθημα αρνητικό. Ίσως θα έπρεπε για κάποιο διάστημα να κόψω τις συζητήσεις για την μπέμπα.

εγώ δεν το αναφέρω κάθε μέρα.. αλλά πάλι αρνητικο τον βλέπω.... δεν ξέρω... καποιος τρόπος θα υπάρχει....

XJQXp2.png

P8UPp2.png

PatMp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 55,9k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• fouskitsa82

6607

• dolphin73

5860

• kalliopi poul

5830

• εφακη

4884

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Posted Images

Εμενα οταν γεννηθηκε ο μικρος ο μεγαλος ηταν ηδη στο δικο του δωματιο απο 9 μηνων και το καινουριο του κρεβατι του το βαλαμε πριν γεννηθει ο μικρος. Ηταν 2χρ. και 9 μηνων οταν ηρθε το μωρο και το βαλαμε στην κουνια και δεν τον ενοιαξε καθολου, αφου ειχε συνηθισει το κρεβατι του.

3Gz7p3.png?5cHmUUoQΤα αντρακια μου!!! aaDPp3.png?AkLVSpTEoAKkp3.png?779pTsvT

Η πριγκηπισσα μας γεννηθηκε στις 4-2-2012!!

Εμενα οταν γεννηθηκε ο μικρος ο μεγαλος ηταν ηδη στο δικο του δωματιο απο 9 μηνων και το καινουριο του κρεβατι του το βαλαμε πριν γεννηθει ο μικρος. Ηταν 2χρ. και 9 μηνων οταν ηρθε το μωρο και το βαλαμε στην κουνια και δεν τον ενοιαξε καθολου, αφου ειχε συνηθισει το κρεβατι του.

Στο δωμάτιο του τον είχα βάλει από 4 μηνών... ποτέ δεν ειχα πρόβλημα....το προβλημα δημιουργήθηκε όταν πήγαμε διακοπές τοκαλοκαίρι στην επιστροφή δεν ηθελε με τίποτε να μινει μόνος του... δεν ξέρω ίσως φοβήθηκε ότι θα φύγουμε να τον αφήσουμε μόνο του;; στις αρχές τον έβαζα κοιμησμενο στο κρεβατάκι του και ξυπνούσε την νυχτα και έκλαιγε και ήθελε αγκαλιές και κοιμόταν μόνο όταν τον έβαζα πάνω μου ξαπλωμένη...πιστεύα ότι με το μεγάλο κρεβάτι θα του αρέσει και θα μάθει πάλι να κοιμάτε μονος του αλλά δεν.... οχι ότι δεν τον ενθουσίασε το κρεβάτι αλλά δεν ξέρω γιατι αντιδρά έτσι.....

XJQXp2.png

P8UPp2.png

PatMp2.png

Μα στο δικό του δωμάτιο είναι και ο δικός μου από 7 μηνών. Το κρεβάτι του θα του το βάλω σε κανέναν μήνα! Το θέμα είνα να μάθει να κοιμάται μόνος εκεί, χωρίς παρέα!

KYvKp2.png

5NmIp3.png

Διαφημίσεις

Αντωνία πόσο καιρό έχεις κάνει την αλλαγή?

το μεγάλο κρεβάτι εννοεις;;; ενταξει μωρε 2 νυχτες έχει δεν έχω απαιτήσεις απο την 2η νύχτα... αλλα έχω την αίσθηση ότι κάτι φοβάται από την μέρα που πηγαμε διακοπες και δεν μένει μόνος του πλεον..

XJQXp2.png

P8UPp2.png

PatMp2.png

Κοριτσια εδω ειμαι!!!!!! Τι ειπατε μεχρι τωρα καλε και γραψατε τοσα πολλά?? Παω να διαβασω στα γρηγορα και ερχομαι να πω κι εγω την γνωμη μου!!

1554962n1w34v73a9.gif Βικτωρία 18-01-2012

9AcEp2.png

nyy2p2.png

το μεγάλο κρεβάτι εννοεις;;; ενταξει μωρε 2 νυχτες έχει δεν έχω απαιτήσεις απο την 2η νύχτα... αλλα έχω την αίσθηση ότι κάτι φοβάται από την μέρα που πηγαμε διακοπες και δεν μένει μόνος του πλεον..

Φωτάκι του έχεις στο δωμάτιό του? Μήπως φοβάται το σκοτάδι?

Πάντως να κοιμάται μόνος του από την μια μέρα στην άλλη δεν γίνεται. Θέλει προσπάθεια. Αρχικά μένεις μαζί του μέχρι να κοιμηθεί, μετά φεύγεις λίγο πριν κοιμηθεί, μετά 10 λεπτά πριν κοιμηθεί κτλ. Έχω διαβάσει διάφορα βιβλία που αναφέρουν μεθόδους, αυτή νομίζω ταιριάζει καλύτερα σε εμάς γιατί όσες μιλούν για κλάμα τις απορρίπτω. Τώρα αν δουλέψει στην πράξη δεν το ξέρω!

KYvKp2.png

5NmIp3.png

Φωτάκι του έχεις στο δωμάτιό του? Μήπως φοβάται το σκοτάδι?

Πάντως να κοιμάται μόνος του από την μια μέρα στην άλλη δεν γίνεται. Θέλει προσπάθεια. Αρχικά μένεις μαζί του μέχρι να κοιμηθεί, μετά φεύγεις λίγο πριν κοιμηθεί, μετά 10 λεπτά πριν κοιμηθεί κτλ. Έχω διαβάσει διάφορα βιβλία που αναφέρουν μεθόδους, αυτή νομίζω ταιριάζει καλύτερα σε εμάς γιατί όσες μιλούν για κλάμα τις απορρίπτω. Τώρα αν δουλέψει στην πράξη δεν το ξέρω!

Οχι δεν είναι το σκοτάδι...δεν περιμένω απο την μια μέρα στην άλλη αν και όταν ήταν πιο μικρός απο την μια μέρα στην άλλη τον έβαλα μόνο του και ούτε διαμαρτυρηθηκε.....σου είπα.. το πρόβλημα δημιουργήθηκε απ'όταν ήρθαμε πίσω από τις διακοπές... και εκεί είχαμε μεγάλο πρόβλημα... δεν ήθελε να κοιμηθεί πουθενά...μόνο στο πάτωμα... του κακοφάνηκε κατάλαβα εγώ και ήθελε να πάει σπίτι τπυ.. τώρα γιατι συνεχίζει αυτή την αντιδραση δεν ξέρω...

ναι ρε συ να μείνω μαζι του...πως να μείνω όμως αφού δεν θέλει να μεινει στο δωμάτιο του..θέλει να είναι στο δικο μας κρεβάτι... αυτό που λές αν το καταφερνα θα ήμουν ευχαριστημένη.. πως όμως;;;;

XJQXp2.png

P8UPp2.png

PatMp2.png

Κοριτσια σας διαβασα... Λοιπον δικη μου γνώμη,ο θηλασμος ειναι καλός αλλα οχι και μεχρι 3 ετων!!!! Γνωμη μου ειναι οπως λενε οι γιατροι που εχω ακουσει σε πολλες εκπομπες,οτι το μωρο πρεπει να παρει το μητρικο γαλα για οσο αυτο θελει και οσο μπορει και η μανα... Εγω πχ δεν θα μπορουσα για χρονια να θηλαζω!! Σαφως και ειναι καλο το μητρικο γαλα αλλα καλο ειναι μονο αν ειναι καλο αυτο που εμεις τρωμε οποτε στις εποχες που ζουμε δεν εισαι με τιποτα σιγουρος!!! Τωρα επισης δεν πιστευω οτι υπαρχει καλυτερο απο το ενστικτο της μανας !!!! Δεν νομιζω οτι χρειαζονται βιβλια και μελετη για τον θηλασμο... Οι γιαγιαδες και οι μανες μας ειχαν ενημερωση απο κάπου? Ολα γινοντουσαν ενστικτωδως!! Ισως γι αυτο στην εποχη μας οι μαμαδες μπερδευονται γιατι το καθε βιβλιο πχ γραφει αλλα και ο καθε γιατρος υποστηριζει άλλα... Αν αφηναμε την μανα να λειτουργησει με το δικο της ενστικτο θα ηταν καλυτερα τα πραγματα σε αυτο το θεμα!!!

Εγω παντως θελω και θα προσπαθησω να θηλασω... Τον υποστηριζω τον θηλασμο αλλα ως ενα σημειο!!!

9AcEp2.png

nyy2p2.png

Διαφημίσεις

Δωράκι οι μητέρες παλιότερα δεν είχαν επιλογή. Αν δεν θήλαζαν δεν μπορούσαν να μεγαλώσουν τα παιδιά τους, τόσο απλά. Οπότε ξεπερνούσαν τα οποιαδήποτε προβλήματα, υπήρχαν και οι παραμάνες που βοηθούσαν. Σήμερα έχουμε εναλλακτικές και εκεί μπερδεύεται το πράγμα.

Ένστικτο είναι όταν η μητέρα δεν έχει άλλες ασχολίες και σίγουρα όχι τους σημερινούς ρυθμούς ζωής. Αν όλη μέρα ήταν στο σπίτι χωρίς άλλες φροντίδες και χωρίς άλλες υποχρεώσεις ναι θα θήλαζε. Σήμερα όμως στους 1-2 μήνες ή περισσότερο πρέπει να γυρίσει στην δουλειά της. Μην συγκρίνεις το τότε με το τώρα.

Η μητέρα ως ένα σημείο μπορεί να ελέγξει τι τρώει, μπορείς εσύ όμως σαν μητέρα να ελέγξεις τι τρώει η αγελάδα που θα παράγει το γάλα για το μωρό σου????

KYvKp2.png

5NmIp3.png

Οχι δεν είναι το σκοτάδι...δεν περιμένω απο την μια μέρα στην άλλη αν και όταν ήταν πιο μικρός απο την μια μέρα στην άλλη τον έβαλα μόνο του και ούτε διαμαρτυρηθηκε.....σου είπα.. το πρόβλημα δημιουργήθηκε απ'όταν ήρθαμε πίσω από τις διακοπές... και εκεί είχαμε μεγάλο πρόβλημα... δεν ήθελε να κοιμηθεί πουθενά...μόνο στο πάτωμα... του κακοφάνηκε κατάλαβα εγώ και ήθελε να πάει σπίτι τπυ.. τώρα γιατι συνεχίζει αυτή την αντιδραση δεν ξέρω...

ναι ρε συ να μείνω μαζι του...πως να μείνω όμως αφού δεν θέλει να μεινει στο δωμάτιο του..θέλει να είναι στο δικο μας κρεβάτι... αυτό που λές αν το καταφερνα θα ήμουν ευχαριστημένη.. πως όμως;;;;

Παλι γνωμη μου,γιατι μανα δεν ειμαι ακομα...

Εμεις τα μαθαινουμε ετσι τα παιδια... Ο ξαδερφος μου πχ απο μηνων το μωρο δεν το πηρε ποτε διπλα τους στο κρεβατι ή στην κουνια μαζι τους... Το μωρο μπορει να εκλεγε καποιες φορες αλλα απο 2 μηνων κοιμαται μονο του ακι ετσι εμαθε τωρα!!! Αν το βαλεις απο την αρχη μαζι σου εχασες το παιχνιδι!! Μια φιλη μου 6 χρονων τωρα τον καταφεραν να φυγει απο την κρεβατοκαμαρα!!! Βεβαια κι εγω να μην λεω μεγαλες κουβεντες γιατι το πρωτο παιδι ειναι αλλιως,μετα καταλαβαινεις τα λαθη σου!

9AcEp2.png

nyy2p2.png

Κοριτσια σας διαβασα... Λοιπον δικη μου γνώμη,ο θηλασμος ειναι καλός αλλα οχι και μεχρι 3 ετων!!!! Γνωμη μου ειναι οπως λενε οι γιατροι που εχω ακουσει σε πολλες εκπομπες,οτι το μωρο πρεπει να παρει το μητρικο γαλα για οσο αυτο θελει και οσο μπορει και η μανα... Εγω πχ δεν θα μπορουσα για χρονια να θηλαζω!! Σαφως και ειναι καλο το μητρικο γαλα αλλα καλο ειναι μονο αν ειναι καλο αυτο που εμεις τρωμε οποτε στις εποχες που ζουμε δεν εισαι με τιποτα σιγουρος!!! Τωρα επισης δεν πιστευω οτι υπαρχει καλυτερο απο το ενστικτο της μανας !!!! Δεν νομιζω οτι χρειαζονται βιβλια και μελετη για τον θηλασμο... Οι γιαγιαδες και οι μανες μας ειχαν ενημερωση απο κάπου? Ολα γινοντουσαν ενστικτωδως!! Ισως γι αυτο στην εποχη μας οι μαμαδες μπερδευονται γιατι το καθε βιβλιο πχ γραφει αλλα και ο καθε γιατρος υποστηριζει άλλα... Αν αφηναμε την μανα να λειτουργησει με το δικο της ενστικτο θα ηταν καλυτερα τα πραγματα σε αυτο το θεμα!!!

Εγω παντως θελω και θα προσπαθησω να θηλασω... Τον υποστηριζω τον θηλασμο αλλα ως ενα σημειο!!!

Συμφωνώ!

XJQXp2.png

P8UPp2.png

PatMp2.png

Δωράκι οι μητέρες παλιότερα δεν είχαν επιλογή. Αν δεν θήλαζαν δεν μπορούσαν να μεγαλώσουν τα παιδιά τους, τόσο απλά. Οπότε ξεπερνούσαν τα οποιαδήποτε προβλήματα, υπήρχαν και οι παραμάνες που βοηθούσαν. Σήμερα έχουμε εναλλακτικές και εκεί μπερδεύεται το πράγμα.

Ένστικτο είναι όταν η μητέρα δεν έχει άλλες ασχολίες και σίγουρα όχι τους σημερινούς ρυθμούς ζωής. Αν όλη μέρα ήταν στο σπίτι χωρίς άλλες φροντίδες και χωρίς άλλες υποχρεώσεις ναι θα θήλαζε. Σήμερα όμως στους 1-2 μήνες ή περισσότερο πρέπει να γυρίσει στην δουλειά της. Μην συγκρίνεις το τότε με το τώρα.

Η μητέρα ως ένα σημείο μπορεί να ελέγξει τι τρώει, μπορείς εσύ όμως σαν μητέρα να ελέγξεις τι τρώει η αγελάδα που θα παράγει το γάλα για το μωρό σου????

Το ξαναείπα και πριν.. εγω ποτε δεν έδωσα στο μωρό μου γαλα φρέσκο αγελαδας.. σκόνη του δίνω.. δεν ξερω αν περιέχει συστατικά του αγελαδινού μέσα...

XJQXp2.png

P8UPp2.png

PatMp2.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...