Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr

Cafe Mανουλες Ιανουαριου-Φεβρουαριου 2012

sophie jolie

Recommended Posts

Τι εννοείς έμπρακτα, ποιο πράγμα? Ο θηλασμός είναι μια εμπειρία διαφορετική για κάθε άτομο, έχει να κάνει με ζωντανούς οργανισμούς δεν υπάρχει Πρωτόκολλο και κανόνες. Λειτουργείς αναλόγως την περίσταση. Η θεωρία απλά βοηθάει σε κάποια προβλήματα που προκύπτουν και αποδεικνύει κάποια πράγματα που κάποιοι αγνοούν ή παρανοούν.

Αν διαπιστωνεται τελικα πως ενα παιδι εχει μεγαλωσει καλυτερα απο ενα αλλο στο θεμα της υγειας, αυτο κανεις δεν το ξερει πιστευω!

3Gz7p3.png?5cHmUUoQΤα αντρακια μου!!! aaDPp3.png?AkLVSpTEoAKkp3.png?779pTsvT

Η πριγκηπισσα μας γεννηθηκε στις 4-2-2012!!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 55,9k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• fouskitsa82

6607

• dolphin73

5860

• kalliopi poul

5830

• εφακη

4884

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Posted Images

Λεω χειμωνας θα ειναι, μεσα θα ειμαι κλεισμενη, ολοι θα λειπουν απο το πρωι, ας ξαναπροσπαθησω , μπορει και η μπεμπα αυτη τη φορα να ειναι πιο ευκολη απο τους αλλους, αν νοικιασω και ενα θηλαστρο απο αυτα....

Να σου πω...Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Αρχικά βάζεις το μωρό στο στήθος όποτε κλάψει, συνήθως τις πρώτες μέρες αυτό ζητάει και μέχρι να γνωριστείτε απαιτείται χρόνος. Εννοείται έχεις φροντίσει να είναι αλλαγμένη, στεγνή κτλ

Το θήλαστρο δεν το χρειάζεσαι οπωσδήποτε. Αν όλα πάνε καλά δεν θα το χρειαστείς, αν πάλι το χρειαστείς σε 1-2 μέρες το έχεις στο σπίτι σου. Συνήθως το στέλνουν την επομένη.

KYvKp2.png

5NmIp3.png

7 χρονων??OH MY GOD!!

Ναι και διαφωνώ πολύ μ' αυτό.. Παν μέτρον άριστον..!

το κουρασαμε το θεμα!!η καθε μια θα κανει οτι νομιζει πως ειναι το σωστο για την ιδια και το παιδι της!!!

πειτε κατι αλλο:tongue::tongue::tongue::tongue:

Έχεις δίκαιο Έφη.. Να αλλάξουμε λίγο κλίμα;;

Χτες ήταν η 2η νυχτα του γιου μου στ κρεβάτι το μεγάλο!!! Και δεν ξύπνησε την νύχτα και χαίρομαι γι' αύτό.. δεν ξέρω όμως τι να κάνω για να κοιμάτε μόνος του... βασικά θέλει να κοιμάτε στο κρεβάτι μας μαζί μας και μόλις κοιμηθεί τον πέρνουμε στο δικό του και είναι εντάξει... τι να κάνω για να καταλάβει ότι πρέπει να κοιμάτε μόνος του στο δωμάτιο του;; Θα ρθει και το μικρό σε λίγο και όπως καταλαβαίνεται θα είμαστε όλοι μαζί στο δωμάτιο της μαμας και του μπαμπα...

Κοριτσια........... δεν σας είπα............. χτες πήγα επίσκεψη σε μια φίλη μου που έχει ένα μικρούλη 7 μηνων.... ο γιος μου δίχνει να ενθουσιάζετε "οοοο το νινι, μωακι μικλο, οοοοοοοοο" κτλ κτλ. και σαν τον χαιδευε τον βλέπω και πιέζει την κιλιά του και του τηνέστρειβε.... κοριτσια φοβήθηκα πολύ.... του θύμωσα και του εξήγησα ότι δεν κάνουμε έτσι στα μωράκια τα μικρα γιατι είναι κρίμα θα κλαίει είναι αβοήθητο κτλ κτλ... μετά σαν καθόμασταν παλι τον βλέπω σηκώνετε και παει πανω στο μωρό.. τον χαιδευε πάλι μέχρι που έμπειξε τα νύχια του στο ποδαράκι του...... και μετα σκαρφάλωνε στο καροτσάκι του να καθησει πάνω του:shock: ουφφφφφ τι να κάνω;;;; θα μου το σκοτώσει το μικρό όταν έρθει με το καλο..........

XJQXp2.png

P8UPp2.png

PatMp2.png

Αν διαπιστωνεται τελικα πως ενα παιδι εχει μεγαλωσει καλυτερα απο ενα αλλο στο θεμα της υγειας, αυτο κανεις δεν το ξερει πιστευω!

Μα όταν λέμε πως ένα παιδί αρρωσταίνει λιγότερο, έχει λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσει κάποια προβλήματα υγείας όπως σακχαρώδη διαβήτη, να έχει προβλήματα οδοντοσοιχίας, η μητέρα έχει μικρότερη πιθανότητα να εμφανίσει καρκίνο στήθους και ωοθηκών και χιλιάδες άλλα που διαβάζουμε κατά καιρούς, είναι διαπιστώσεις που έχουν γίνει μετά από μελέτες. Δεν είναι αυθαίρετα συμπεράσματα μερικών εξυπνάκηδων.

KYvKp2.png

5NmIp3.png

Διαφημίσεις

Να σου πω...Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Αρχικά βάζεις το μωρό στο στήθος όποτε κλάψει, συνήθως τις πρώτες μέρες αυτό ζητάει και μέχρι να γνωριστείτε απαιτείται χρόνος. Εννοείται έχεις φροντίσει να είναι αλλαγμένη, στεγνή κτλ

Το θήλαστρο δεν το χρειάζεσαι οπωσδήποτε. Αν όλα πάνε καλά δεν θα το χρειαστείς, αν πάλι το χρειαστείς σε 1-2 μέρες το έχεις στο σπίτι σου. Συνήθως το στέλνουν την επομένη.

Τοτε βγαινοντας απο το ιασω μου εδιναν στην εξοδο διαφορα φυλλαδια που ηταν για ενοικιαση θηλαστρου και δεν τους εδινα σημασια!

Μετα ουτε να τα βρω μπορουσα στα φαρμακεια ουτε ιντερνετ ειχαμε...

Τωρα ισως νοικιασω ενα για να μην αφηνω το γαλα μεσα και πετρωνει.

Χτες ήταν η 2η νυχτα του γιου μου στ κρεβάτι το μεγάλο!!! Και δεν ξύπνησε την νύχτα και χαίρομαι γι' αύτό.. δεν ξέρω όμως τι να κάνω για να κοιμάτε μόνος του... βασικά θέλει να κοιμάτε στο κρεβάτι μας μαζί μας και μόλις κοιμηθεί τον πέρνουμε στο δικό του και είναι εντάξει... τι να κάνω για να καταλάβει ότι πρέπει να κοιμάτε μόνος του στο δωμάτιο του;; Θα ρθει και το μικρό σε λίγο και όπως καταλαβαίνεται θα είμαστε όλοι μαζί στο δωμάτιο της μαμας και του μπαμπα...

Κοριτσια........... δεν σας είπα............. χτες πήγα επίσκεψη σε μια φίλη μου που έχει ένα μικρούλη 7 μηνων.... ο γιος μου δίχνει να ενθουσιάζετε "οοοο το νινι, μωακι μικλο, οοοοοοοοο" κτλ κτλ. και σαν τον χαιδευε τον βλέπω και πιέζει την κιλιά του και του τηνέστρειβε.... κοριτσια φοβήθηκα πολύ.... του θύμωσα και του εξήγησα ότι δεν κάνουμε έτσι στα μωράκια τα μικρα γιατι είναι κρίμα θα κλαίει είναι αβοήθητο κτλ κτλ... μετά σαν καθόμασταν παλι τον βλέπω σηκώνετε και παει πανω στο μωρό.. τον χαιδευε πάλι μέχρι που έμπειξε τα νύχια του στο ποδαράκι του...... και μετα σκαρφάλωνε στο καροτσάκι του να καθησει πάνω του:shock: ουφφφφφ τι να κάνω;;;; θα μου το σκοτώσει το μικρό όταν έρθει με το καλο..........

αν ξαπλωνεις εσυ στο κρεβατι του λιγο μαζι του μεχρι να κοιμηθει??μεχρι να συνηθησει!!το μικρος σου και αυτος πολυ μικρουλης ειναι και δεν καταλαμβαινει οτι του κανει κακο ,καλο θα ηταν να παρεις κανενα βιβλιο σας αυτα που ελεγε εχτες η ελευθερια!!μπορει να σε βοηθησει!!!

QNUSp3.png

4UmYp3.png

Μα όταν λέμε πως ένα παιδί αρρωσταίνει λιγότερο, έχει λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσει κάποια προβλήματα υγείας όπως σακχαρώδη διαβήτη, να έχει προβλήματα οδοντοσοιχίας, η μητέρα έχει μικρότερη πιθανότητα να εμφανίσει καρκίνο στήθους και ωοθηκών και χιλιάδες άλλα που διαβάζουμε κατά καιρούς, είναι διαπιστώσεις που έχουν γίνει μετά από μελέτες. Δεν είναι αυθαίρετα συμπεράσματα μερικών εξυπνάκηδων.

Καλα ειναι να μη σου τυχει! Ξερω μεγαλες γυναικες που ειχαν θηλασει και αρρωστησαν απο αυτο και αλλες που δεν θηλασαν δεν επαθαν τιποτα!

Ενταξει δε λεω μπορει σε ενα μικρο ποσοστο να σε βοηθαει ο θηλασμος αλλα ξερεις ποτε τι γινεται με το υπολοιπο ποσοστο??

Αντωνία το ίδιο θέμα έχω και εγώ με τον γιο μου. Για να κοιμηθεί, θέλει κάποιον δίπλα μας και να που Άννα δεν είναι θέμα θηλασμού τελικά αλλά παιδιού:)

Ελπίζω και εγώ όταν τον μεταφέρω στο μονό κρεβάτι να αλλάξουμε λίγο συνήθειες, δεν είμαι και πολύ αισιόδοξη όμως. Νομίζω θέλει προσπάθεια και επιμονή, έτσι ακούω από άλλες μητέρες που είχαν το ίδιο πρόβλημα. Αρχικά να ακολουθείς μια ρουτίνα ύπνου, μπάνιο, γάλα, παραμυθάκι και νανά στο κρεβάτι. Τώρα το πως θα κοιμάται μόνος μόνος θέλει προσπάθεια. Τον βάζεις, σηκώνεται, τον ξαναβάζεις κτλ αυτό μπορεί να κρατήσει και 1-2 ώρες. Είναι και στο παιδί φαντάζομαι, πάντως και εγώ θα έχω θέμα.

Η αντίδρασή τους μωρέ στα μωράκια είναι κάπου φυσιολογική. Τα βλέπουν σαν παιχνίδια. Ο δικός μου προχθές που είδαμε ένα νεογέννητο αδιαφόρησε πλήρως πάντως. Ε μια αντίδραση θα την έχουμε σίγουρα.

KYvKp2.png

5NmIp3.png

αν ξαπλωνεις εσυ στο κρεβατι του λιγο μαζι του μεχρι να κοιμηθει??μεχρι να συνηθησει!!το μικρος σου και αυτος πολυ μικρουλης ειναι και δεν καταλαμβαινει οτι του κανει κακο ,καλο θα ηταν να παρεις κανενα βιβλιο σας αυτα που ελεγε εχτες η ελευθερια!!μπορει να σε βοηθησει!!!

Του το πρότεινα Έφη. του πρότεινα επίσης να πάει με τον μπαμπα του να κοιμηθεί γιατι του έχει και λιγο περισσότερη αδυναμία απο μ'ενα και παιζουν κιολας τουμπες στο κρεβάτι αλλά δεν΄θέλει. ο άτρας μου του πρότεινε να΄πάμε όλοι μαζί στο κρεβάτι του και πάλι δεν θέλει...

XJQXp2.png

P8UPp2.png

PatMp2.png

Διαφημίσεις

Αυτο θα της ελεγα και εγω, για να συνηθισει στο κρεβατι του πρεπει να εισαι και εσυ εκει τον πρωτο καιρο ,καθιστη η ο μπαμπας του διαβαζοντας του κατι! Να μαθει οτι εκει θα ξαπλωνει, αν το μαθει αυτο τελειωσε το θεμα!

Αντωνία το ίδιο θέμα έχω και εγώ με τον γιο μου. Για να κοιμηθεί, θέλει κάποιον δίπλα μας και να που Άννα δεν είναι θέμα θηλασμού τελικά αλλά παιδιού:)

Ελπίζω και εγώ όταν τον μεταφέρω στο μονό κρεβάτι να αλλάξουμε λίγο συνήθειες, δεν είμαι και πολύ αισιόδοξη όμως. Νομίζω θέλει προσπάθεια και επιμονή, έτσι ακούω από άλλες μητέρες που είχαν το ίδιο πρόβλημα. Αρχικά να ακολουθείς μια ρουτίνα ύπνου, μπάνιο, γάλα, παραμυθάκι και νανά στο κρεβάτι. Τώρα το πως θα κοιμάται μόνος μόνος θέλει προσπάθεια. Τον βάζεις, σηκώνεται, τον ξαναβάζεις κτλ αυτό μπορεί να κρατήσει και 1-2 ώρες. Είναι και στο παιδί φαντάζομαι, πάντως και εγώ θα έχω θέμα.

Η αντίδρασή τους μωρέ στα μωράκια είναι κάπου φυσιολογική. Τα βλέπουν σαν παιχνίδια. Ο δικός μου προχθές που είδαμε ένα νεογέννητο αδιαφόρησε πλήρως πάντως. Ε μια αντίδραση θα την έχουμε σίγουρα.

Υπαρχουν ομως περιπτωσεις που για να το θηλαζουν τη νυχτα το εχουν η μαζι τους στο κρεβατι τους η διπλα τους στην κουνια για παρα πολυ καιρο, ετσι συνηθιζει!

Σιγουρα δεν είνα θέμα θηλασμού αφου ήδη έχει αδυναμία στον μπαμπα του! μια ρουτίνα έχουμε ακριβώς όπως το είπες.. μπανακι, γαλατάκι στο κρεβάτι λίγο παιχνιδάκι με τον μπαμπα και τραγουδάκι με την μαμα...δεν μένει μόνος του όμως.. και δεν θέλω να τον κάνω να κλαίει να νιώθει ότι τον διώχνω...και όταν αρχίσει να κλαίει ο μικρός μου δεν σταματάει:rolleyes:

Θέλει να ξαπλώνουμε όλοι μαζί αλλά στο δικό μας κρεβάτι όχι στο δικό του...

XJQXp2.png

P8UPp2.png

PatMp2.png

Τοτε βγαινοντας απο το ιασω μου εδιναν στην εξοδο διαφορα φυλλαδια που ηταν για ενοικιαση θηλαστρου και δεν τους εδινα σημασια!

Μετα ουτε να τα βρω μπορουσα στα φαρμακεια ουτε ιντερνετ ειχαμε...

Τωρα ισως νοικιασω ενα για να μην αφηνω το γαλα μεσα και πετρωνει.

Γιατί να πετρώνει? Αν θηλάζει αποκλειστικά το μωρό δεν πετρώνει, αδειάζει εκείνο το στήθος.

Κοίτα, δεν είναι τόσο απλό. Μέχρι τις 40 μέρες που εδραιώνεται ο θηλασμός καλύτερα να μην μπλέξεις με θήλαστρα. Το γάλα κατεβαίνει με τις θηλαστικές κινήσεις που κάνει το μωρό στο στήθος. Αυτές τις κινήσεις προσπαθούν να μιμηθούν αυτά τα νοσοκομειακά θήλαστρα, γι'αυτό και είναι ιδανικά για μόνιμη άντληση αλλά δεν έχουν την ίδια επιτυχία. Κάποιες δεν καταφέρνουν να αντλούν μετά από ένα διάστημα, το στήθος δεν ανταποκρίνεται και δεν συνεργάζεται με το θήλαστρο. Με απλά λόγια αν μπορείς, απόφυγέ το!

Για θήλαστρα δες εδώ.

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=20862

Για ενοικίαση εγώ είχα ενοικιάση από εδώ

http://klinikum.gr/

KYvKp2.png

5NmIp3.png

Ειναι πολυ μικρος για να μιλας για την αντιδραση του στη θεα ενος μωρου.Απλα θα τον προσεχεις οταν θα ειναι διπλα του.

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...