Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr

Cafe Mανουλες Ιανουαριου-Φεβρουαριου 2012

sophie jolie

Recommended Posts

Εσύ λοιπόν μας μεταφέρεις την άποψη της παιδιάτρου σου...Τι να σου πω βρε κοπελιά, οι περισσότεροι παιδίατροι τα ίδια λένε...θες να σου στείλω σε πμ. επίσημα σάιτ και έρευνες με ανθρώπους σοβαρούς και ειδικούς στον θηλασμό για να την ενημερώσεις όταν την ξαναδείς?

Δυστυχώς, το είπα και πριν οι περισσότεροι αρμόδιοι φορείς είτε δεν έχουν τις γνώσεις είτε τις έχουν και απλά δεν είναι τεκμηριωμένες, το θέμα είναι ό,τι παραπλανούν τον κόσμο.

Όταν ο γιος μου ήταν 40 ημερών και τον πήγα στο νέο παιδίατρο με ρώτησε τι γάλα πίνει 'λέω θηλάζει αποκλειστικά' και ξέρεις τι μου απάντησε 'και τον φτάνει???' Λέω δείτε την ανάπτυξή του και θα δούμε...Σε 30 μέρες είχε πάρει 2.200 κιλά και 10 πόντους ύψος, δεν μου ξαναμίλησε ποτέ μα ποτέ για το αν χορταίνει, αν τον φτάνει, αν αν...Άνθρωπος σοβαρός, διαβασμένος, με παρότρυνε να θηλάζω τουλάχιστον μέχρι το 1 έτος.

Αυτό με το βάρος δεν είναι απόλυτο.... ξέρω 2 συγκεκριμένα κοπελλες που θήλαζαν αποκλειστικά και το μωρό δεν έπερνε βάρος .. όταν ξεκίνησαν συνδιασμό είδαν ότι το μωρό άρχισε να βάζει.. δεν ξέρω αν παίζεί ρολο και η ποιότητα του γάλακτος που παράγεις.. άκουσα για παχύρευστο και για αραιό γάλα.. δεν ξέρω..εγώ δεν έψαξα το θέμα όσο εσείς... πάντως όπως και νάχει η κάθε μια κάνει ότι όπως την βολεύει...πάντως εγώ με τα όσα πέρασα το πήρα απόφαση...

Η οικογενειακή μας παθολόγος όταν με ρώτησε αν θήλασα τον γιό μου και της είπα όχι μου είπε "ε δεν πειράζει και εμένα η κόρη μου που ήθελε μέχρι 7 χρονών τι κατάλαβα;;":shock::shock:

XJQXp2.png

P8UPp2.png

PatMp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 55,9k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• fouskitsa82

6607

• dolphin73

5860

• kalliopi poul

5830

• εφακη

4884

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Posted Images

Τωρα οποια το καταφερνει καλα κανει και μπραβο της!

Παντως εξακολουθω να λεω πως θα προσπαθησω ξανα!

3Gz7p3.png?5cHmUUoQΤα αντρακια μου!!! aaDPp3.png?AkLVSpTEoAKkp3.png?779pTsvT

Η πριγκηπισσα μας γεννηθηκε στις 4-2-2012!!

Τωρα οποια το καταφερνει καλα κανει και μπραβο της!

Παντως εξακολουθω να λεω πως θα προσπαθησω ξανα!

Και μπράβο σου.. μακάρι να ειχα την δύναμη και το κουράγιο σου να ξαναπροσπαθήσω και εγώ....

XJQXp2.png

P8UPp2.png

PatMp2.png

Αυτό με το βάρος δεν είναι απόλυτο.... ξέρω 2 συγκεκριμένα κοπελλες που θήλαζαν αποκλειστικά και το μωρό δεν έπερνε βάρος .. όταν ξεκίνησαν συνδιασμό είδαν ότι το μωρό άρχισε να βάζει.. δεν ξέρω αν παίζεί ρολο και η ποιότητα του γάλακτος που παράγεις.. άκουσα για παχύρευστο και για αραιό γάλα.. δεν ξέρω..εγώ δεν έψαξα το θέμα όσο εσείς... πάντως όπως και νάχει η κάθε μια κάνει ότι όπως την βολεύει...πάντως εγώ με τα όσα πέρασα το πήρα απόφαση...

Η οικογενειακή μας παθολόγος όταν με ρώτησε αν θήλασα τον γιό μου και της είπα όχι μου είπε "ε δεν πειράζει και εμένα η κόρη μου που ήθελε μέχρι 7 χρονών τι κατάλαβα;;":shock::shock:

Το εχω ακουσει και αυτο με το γαλα και ισως και το δικο μου να ειναι ετσι γιατι δεν χορταιναν!

Και μπράβο σου.. μακάρι να ειχα την δύναμη και το κουράγιο σου να ξαναπροσπαθήσω και εγώ....

και εγω σαν και σενα δεν εχω ουτε την δυναμη ουτε το κουραγιο!!!:(:(

QNUSp3.png

4UmYp3.png

Διαφημίσεις

Υπαρχουν παντα 2 αποψεις για ολα τα θεματα οπως και για αυτο με τις παιδιατρους.Ετσι και με τα βιολογικα προιοντα που τα αγοραζα και εγω και στο τελος ειπαν οτι τους βαζουν λιπασμα απο βιομηχανικα αποβληττα!!

Ασε μην το ψαχνεις γιατι δε θα βρεις ακρη!

Ναι μόνο που όσον αφορά στα βιολογικά προιόντα αναγκαζόμαστε να πιστέψουμε όσα μας λένε, ό,τι είναι βιολογικά δηλαδή και ας μην είναι, ΄δεν έχουμε τρόπο να το αποδείξουμε.

Όσον αφορά στον θηλασμό, μπορούμε εύκολα να διαπιστώσουμε αν αυτά που μας λένε είναι αληθινά ή όχι.

KYvKp2.png

5NmIp3.png

Ναι μόνο που όσον αφορά στα βιολογικά προιόντα αναγκαζόμαστε να πιστέψουμε όσα μας λένε, ό,τι είναι βιολογικά δηλαδή και ας μην είναι, ΄δεν έχουμε τρόπο να το αποδείξουμε.

Όσον αφορά στον θηλασμό, μπορούμε εύκολα να διαπιστώσουμε αν αυτά που μας λένε είναι αληθινά ή όχι.

Πως το διαπιστωνουμε αυτο???

Δεν είναι απόλυτο αλλά τα παιδιά που θηλάζουν βάζουν περισσότερο βάρος αρχικά, έχουν μεγαλύτερη ανάπτυξη. Οι καμπύλες ανάπτυξης για βρέφη που θηλάζουν διαφέρουν για όσα δεν θηλάζουν.

Οι 2 κοπέλες που λες μπορεί να μην θήλαζαν σωστά, να έκαναν συχνές εναλλαγές στο στήθος και το μωρό να έπαιρνε μόνο το αραιό γάλα, όχι το παχύ. Κάποιες αλλά είναι σπανιότατες αυτές οι περιπτώσεις, δεν έχουν καλή ποιότητα γάλακτος. Δεν είναι τυχαίο ό,τι στην Αφρική που πεινάνε όλες οι μητέρες θηλάζουν αποκλειστικά με σαφώς μεγαλύτερη επιτυχία από ό,τι κάνει ο Δυτικός κόσμος που καλοτρώει!

Η παθολόγος για να φτάσει να θηλάζει μέχρι τα 7 έτη, μάλλον κάτι θα ήξερε περισσότερο. Το 'τι κατάλαβα' μπορεί να σημαίνει πολλά και διάφορα.

KYvKp2.png

5NmIp3.png

Πως το διαπιστωνουμε αυτο???

Με μελέτη και ψάξιμο. Αν διαβάσεις λίγο (δεν αναφέρομαι προσωπικά σε σένα, γενικώς μιλάω) θα διαπιστώσεις πως έχει το θέμα.

Μπράβο σου που θα ξαναπροσπαθήσεις, κάθε παιδί είναι διαφορετικό όπως και η μητέρα κάθε φορά έχει άλλη ψυχολογία και αντοχές.

KYvKp2.png

5NmIp3.png

7 χρονων??OH MY GOD!!

Διαφημίσεις

Ναι ακριβώς. Είναι δικαίωμα κάθε μητέρας πως θα μεγαλώσει το παιδί της, δεν υπάρχει σωστό και λάθος απλά καλό και καλύτερο. Αυτό πιστεύω.

Πάντως όποια κοπέλα θέλει πληροφορίες και υλικό ή βοήθεια σε κάτι μπορώ να βοηθήσω όπου μπορώ.

KYvKp2.png

5NmIp3.png

Με μελέτη και ψάξιμο. Αν διαβάσεις λίγο (δεν αναφέρομαι προσωπικά σε σένα, γενικώς μιλάω) θα διαπιστώσεις πως έχει το θέμα.

Μπράβο σου που θα ξαναπροσπαθήσεις, κάθε παιδί είναι διαφορετικό όπως και η μητέρα κάθε φορά έχει άλλη ψυχολογία και αντοχές.

Εννοω αν διαπιστωνεται εμπρακτα για τη θεωρια το ξερω αυτο!

Εννοω αν διαπιστωνεται εμπρακτα για τη θεωρια το ξερω αυτο!

Τι εννοείς έμπρακτα, ποιο πράγμα? Ο θηλασμός είναι μια εμπειρία διαφορετική για κάθε άτομο, έχει να κάνει με ζωντανούς οργανισμούς δεν υπάρχει Πρωτόκολλο και κανόνες. Λειτουργείς αναλόγως την περίσταση. Η θεωρία απλά βοηθάει σε κάποια προβλήματα που προκύπτουν και αποδεικνύει κάποια πράγματα που κάποιοι αγνοούν ή παρανοούν.

KYvKp2.png

5NmIp3.png

Λεω χειμωνας θα ειναι, μεσα θα ειμαι κλεισμενη, ολοι θα λειπουν απο το πρωι, ας ξαναπροσπαθησω , μπορει και η μπεμπα αυτη τη φορα να ειναι πιο ευκολη απο τους αλλους, αν νοικιασω και ενα θηλαστρο απο αυτα....

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...