Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr

Cafe Mανουλες Ιανουαριου-Φεβρουαριου 2012

sophie jolie

Recommended Posts

Καλα κατσε να ξεκινησει παιδικο και τα λεμε!!

Αυτο το σταδιο της 1ης χρονιας δεν το γλιτωνεις, και εμενα με τον σταθμο αρχισαν να αρρωσταινουν, δλδ μετα τα 2,5χρ.

Εννοείται θα αρρωστήσει, δεν θηλάζει πια. Αλλά λιγότερο από ένα παιδί που δεν έχει θηλάσει, αυτό υποστηρίζει και ο παιδίατρός μου.

Κορίτσια μην βγάζετε τόσο εύκολα συμπεράσματα. Ο θηλασμός είναι ιδανική τροφή για ένα παιδί μέχρι τα 2 έτη...Υπάρχουν έρευνες και επιστημονικές μελέτες. Για όποια ενδιαφέρεται μπορώ να τις δώσω συγκεκριμένες πηγές.

Το τι θα κάνει κάθε μητέρα είναι προσωπικό της θέμα και αξιοσέβαστη η άποψή της. Ναι υπάρχουν περιπτώσεις που μια θηλάζουσα μητέρα δεν είναι υγιής ψυχικά και ψυχολογικά, πιέζεται πολύ και τότε πιστεύω πως η σχέση μητέρας-βρέφους τίθεται σε κίνδυνο, ο θηλασμός έρχεται σε δεύτερη μοίρα.

Όμως κανένας δεν μπορεί να με πείσει πως το γάλα που παράγει η αγελάδα για το μοσχαράκι της, το γάλα που παράγει η κατσίκακι για το μικράκι της, είναι καλύτερο γάλα για το δικό μου παιδί από αυτό που παράγω εγώ.

KYvKp2.png

5NmIp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 55,9k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• fouskitsa82

6607

• dolphin73

5860

• kalliopi poul

5830

• εφακη

4884

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Posted Images

Δεν είπα ότι δεν αρρωσταίνουν ποτέ τα παιδάκια που θηλάζουν αλλά όχι και τόσο συχνά.. εμένα ο γιος μου που θήλασε μόνο 2 εβδομαδες αρρώστησε 2 φορές περσυ τον χειμώνα και μια φορά φέτος το καλοκαίρι..

Δεν αντιλέγω ότι ο θηλασμός ειναι κάτι πολύ καλό για το παιδί.. τι γίνεται όμως με την μητέρα αν είναι με ψυχολογικά 24 ώρες το 24ωρο;;

Αυτο λεω και εγω, μπορει να ειναι καλος για τον 1ο καιρο και εγω ειμαι αυτη που λεει πως θα ξαναπροσπαθησω, αλλα αν δω οτι παιδευομαι παλι χωρις αντικρισμα και οτι ειμαι χαλια ψυχολογικα και μετα την 3η καισαρικη και με τα κιλα μου τοτε σιγουρα θα το κοψω!!

Παντως το να θηλαζει ενα παιδι 3 χρονων το βρισκω πραγματικα γελοιο!!

Ασε που μετα δεν ξεκολαει απο πανω σου, εδω αυτο συμβαινει και με ενα μωρο 8 μηνων αμα εχει μαθει!

3Gz7p3.png?5cHmUUoQΤα αντρακια μου!!! aaDPp3.png?AkLVSpTEoAKkp3.png?779pTsvT

Η πριγκηπισσα μας γεννηθηκε στις 4-2-2012!!

Κορίτσια όλα είναι σχετικά...είναι θέμα της κάθε κοπέλας... ότι νιώθει η κάθε μια μας... μακάρι να τα καταφέρναμε όλες να θηλάσουμε.. τι να κάνουμε όμως;; παρά να με πάνε κατευθείαν στο τρελλάδικο....Τώρα δεν ξέρω ποσο καλό κάνει ο θηλασμός και για πόσο διαρκεί εγώ δεν θα το μάθω ποτέ μου.. θα έχω και τον μεγάλο μου δεν μπορώ να ρισκάρω να είμαι μεστα νεύρα όλη μέρα...

XJQXp2.png

P8UPp2.png

PatMp2.png

Δεν είπα ότι δεν αρρωσταίνουν ποτέ τα παιδάκια που θηλάζουν αλλά όχι και τόσο συχνά.. εμένα ο γιος μου που θήλασε μόνο 2 εβδομαδες αρρώστησε 2 φορές περσυ τον χειμώνα και μια φορά φέτος το καλοκαίρι..

Δεν αντιλέγω ότι ο θηλασμός ειναι κάτι πολύ καλό για το παιδί.. τι γίνεται όμως με την μητέρα αν είναι με ψυχολογικά 24 ώρες το 24ωρο;;

Απαντάω στο προηγούμενο μήνυμα σε αυτό.

Τελοσπάντων, εγώ είμαι υπερ του θηλασμού. Πέρασα πολλά, έμεινα μήνες άυπνη, πέρασα δύσκολα και όμως ακόμη επιμένω. Δεν είναι εύκολο, όχι με όλα τα μωρά, κάποια είναι πολύ απαιτητικά. Ανυπομονώ πότε θα κουρνιάσει στο στήθος μου η μικρή, είναι ένα συναίσθημα που δεν φεύγει ποτέ από το μυαλό σου, μια σχέση ιδιαίτερη, γιατί μόνο η μητέρα μπορεί να προσφέρει αυτό το 'φάρμακο' στο παιδί της.

Και θεωρώ και άτοπο να προσπαθήσω να πείσω μια μητέρα για το αυτονόητο χωρίς να έχω κανένα συμφέρον.

KYvKp2.png

5NmIp3.png

Αυτο λεω και εγω, μπορει να ειναι καλος για τον 1ο καιρο και εγω ειμαι αυτη που λεει πως θα ξαναπροσπαθησω, αλλα αν δω οτι παιδευομαι παλι χωρις αντικρισμα και οτι ειμαι χαλια ψυχολογικα και μετα την 3η καισαρικη και με τα κιλα μου τοτε σιγουρα θα το κοψω!!

Ασε που μετα δεν ξεκολαει απο πανω σου, εδω αυτο συμβαινει και με ενα μωρο 8 μηνων αμα εχει μαθει!

ναι και μην ξεχνας οτι εγω τουλαχιστω θα επιστρεψω πισω δουλεια οταν το παιδι θα ειναι 4 μηνων αμα το θηλαζω τι θα γινει?και αν δεν πιανει μπιμπερο μετα:confused::confused::confused::confused:

QNUSp3.png

4UmYp3.png

Διαφημίσεις

Κορίτσια όλα είναι σχετικά...είναι θέμα της κάθε κοπέλας... ότι νιώθει η κάθε μια μας... μακάρι να τα καταφέρναμε όλες να θηλάσουμε.. τι να κάνουμε όμως;; παρά να με πάνε κατευθείαν στο τρελλάδικο....Τώρα δεν ξέρω ποσο καλό κάνει ο θηλασμός και για πόσο διαρκεί εγώ δεν θα το μάθω ποτέ μου.. θα έχω και τον μεγάλο μου δεν μπορώ να ρισκάρω να είμαι μεστα νεύρα όλη μέρα...

Αυτό ακριβώς, συμφωνώ απόλυτα Αντωνιά μου.

KYvKp2.png

5NmIp3.png

ναι και μην ξεχνας οτι εγω τουλαχιστω θα επιστρεψω πισω δουλεια οταν το παιδι θα ειναι 4 μηνων αμα το θηλαζω τι θα γινει?και αν δεν πιανει μπιμπερο μετα:confused::confused::confused::confused:

Στις 40 μέρες εδραιώνεται ο θηλασμός που σημαίνει πως και πιπίλα και μπιμπερό μπορείς να του ξεκινήσεις. Στους 4 μήνες μπορείς να έχεις κάνει τράπεζα μητρικού γάλατος να δίνει άλλος το γάλα σου στο παιδί ή να αντλείς στην δουλειά αν σε βολεύει κάτι τέτοιο. Ένα μωρό 4 μηνών ξέρει πολύ καλά τον θηλασμό και μέχρι τους 6-7 που ξεκινάει στέρεες μπορείς να καλύψεις το κενό με τις μεθόδους που σου είπα.

KYvKp2.png

5NmIp3.png

Ναι μέχρι 3 χρονων παραπάει.. θυμάμαι όταν ερχόταν να τις πάρει απο την γιαγιά μου πεταγοντουσαν πάνω της και όπως ήταν τα έβγαζε έξω... ήταν λίγο αηδιστηκο να βλέπεις ένα μωρο 3 χρονων θα θέλει το β..ι της μάνας της....Καλό κουράγιο σου εύχομαι!!!! Εγώ δεν έχω τέτοια αντοχή στο να ξαναπροσπαθήσω....

Εννοείται θα αρρωστήσει, δεν θηλάζει πια. Αλλά λιγότερο από ένα παιδί που δεν έχει θηλάσει, αυτό υποστηρίζει και ο παιδίατρός μου.

Κορίτσια μην βγάζετε τόσο εύκολα συμπεράσματα. Ο θηλασμός είναι ιδανική τροφή για ένα παιδί μέχρι τα 2 έτη...Υπάρχουν έρευνες και επιστημονικές μελέτες. Για όποια ενδιαφέρεται μπορώ να τις δώσω συγκεκριμένες πηγές.

Το τι θα κάνει κάθε μητέρα είναι προσωπικό της θέμα και αξιοσέβαστη η άποψή της. Ναι υπάρχουν περιπτώσεις που μια θηλάζουσα μητέρα δεν είναι υγιής ψυχικά και ψυχολογικά, πιέζεται πολύ και τότε πιστεύω πως η σχέση μητέρας-βρέφους τίθεται σε κίνδυνο, ο θηλασμός έρχεται σε δεύτερη μοίρα.

Όμως κανένας δεν μπορεί να με πείσει πως το γάλα που παράγει η αγελάδα για το μοσχαράκι της, το γάλα που παράγει η κατσίκακι για το μικράκι της, είναι καλύτερο γάλα για το δικό μου παιδί από αυτό που παράγω εγώ.

Εγώ του δικού μου είναι σχεδόν 2 χρονων και ακόμα σκονη του δίνω.. δεν ξέρω αν έχει συστατικά του αγελαδινού μέσα αλλά όταν ρώτησα την παιδίατρο πότε να κόψω την σκονη και να δώσω φρέσκο αγελαδινό μου είπε όχι ακόμα γιατι το αγελαδινό δεν έχει βιταμίνες για το μωρό ενώ οι σκονη τα περιέχει όλα.... δεν ξέρω... τι να πω..

Είναι και αυτό που λέει η Έφη.. έχουμε και αυτό με την δουλειά εμεις που θα επιστρέψουμε όταν θα είναι 4 μηνων... από τις 8 μέχρι τις 5 θα είμαι στο γραφείο... να έχω και τον θηλασμό;;;; ουυυυυυυυυυυ ΄σίγουρα στο τρελλοκομείο θα με κλείσουνε και θα έχω και 2 παιδια....:D:D

XJQXp2.png

P8UPp2.png

PatMp2.png

Στις 40 μέρες εδραιώνεται ο θηλασμός που σημαίνει πως και πιπίλα και μπιμπερό μπορείς να του ξεκινήσεις. Στους 4 μήνες μπορείς να έχεις κάνει τράπεζα μητρικού γάλατος να δίνει άλλος το γάλα σου στο παιδί ή να αντλείς στην δουλειά αν σε βολεύει κάτι τέτοιο. Ένα μωρό 4 μηνών ξέρει πολύ καλά τον θηλασμό και μέχρι τους 6-7 που ξεκινάει στέρεες μπορείς να καλύψεις το κενό με τις μεθόδους που σου είπα.

Καλημέρα κοριτσάκια!!! Είμαι επίσκεψη για καφέ κ είπα να μπω να σας πω γειά! Πάντως κ εμένα ο θηλασμός με απασχολεί πολύ!

1554962n1w34v73a9.gif Βικτωρία 18-01-2012

9AcEp2.png

nyy2p2.png

Καλημέρα κοριτσάκια!!! Είμαι επίσκεψη για καφέ κ είπα να μπω να σας πω γειά! Πάντως κ εμένα ο θηλασμός με απασχολεί πολύ!

καλημερα δωρα!!!βολτουλα ε??ωραια καλα να περασεις!!

QNUSp3.png

4UmYp3.png

Διαφημίσεις

Καλη σου μέρα!! τυχερούλα.. επισκεψη ε;; εμεις στην δουλειά!

Πάντως όσες κοπέλες ξέρω 50-50 ήτανε να τα καταφέρουν... σκεφτείτε εγώ που δεν κατάφερα να θηλάσω και με έπερνε μια φιλη τηλέφωνο μόλις είχε γεννήσει και πήγαινα σπιτι της και την βοηθούσα στο να θηλάσει το μωρό....Ολα είναι θέμα ψυχολογίας νομίζω....

XJQXp2.png

P8UPp2.png

PatMp2.png

Αντωνία για ένα παιδάκι 3 ετών αλλά και για την μητέρα του ο μητρικός θηλασμός καλύπτει και άλλες ανάγκες, ψυχολογικής φύσεως. Ζητάει την επαφή, την αγκαλιά, το 'η μανούλα είναι εδώ' και χίλια δυο άλλα που δεν μπορεί να τα νιώσει ένας τρίτος που βλέπει απλά μια εικόνα μπροστά του.

Εγώ θα επιστρέψω στην δουλειά όταν η μπέμπα θα είναι 3 μηνών. Λύσεις υπάρχουν, το αν κάποιος αποφασίσει να θηλάσει ή όχι είναι καθαρά προσωπικό θέμα.

KYvKp2.png

5NmIp3.png

Δεν προσπαθουμε να σε πεισουμε οτι τα αλλα γαλατα ειναι καλυτερα, σαφως και οχι για ενα μωρο, αλλωστε δεν θα το συζητουσαμε καν αυτο το θεμα του θηλασμου!! Αλλα παντα μιλαμε για ενα μωρο που δεν τρωει ακομη στερεες τροφες ,απο εκει και περα ομως ειναι περιττο!

Αν ειναι ομως να εχω σ...α ψυχολογια , να μενω αυπνη και με 2 παιδια πισω ακομη που θα εχω την απαιτηση να ανεχτουν τα νευρα μου, οπως και ο αντρας μου , και αν ειναι να αφεθω σαν γυναικα ψυχικα αλλα και σωματικα.... αυτα πιστευω εννοουν και τα κοριτσια οχι πως το γαλα της μανας δεν ειναι καλο για το μωρο!!

3Gz7p3.png?5cHmUUoQΤα αντρακια μου!!! aaDPp3.png?AkLVSpTEoAKkp3.png?779pTsvT

Η πριγκηπισσα μας γεννηθηκε στις 4-2-2012!!

Καλη σου μέρα!! τυχερούλα.. επισκεψη ε;; εμεις στην δουλειά!

Πάντως όσες κοπέλες ξέρω 50-50 ήτανε να τα καταφέρουν... σκεφτείτε εγώ που δεν κατάφερα να θηλάσω και με έπερνε μια φιλη τηλέφωνο μόλις είχε γεννήσει και πήγαινα σπιτι της και την βοηθούσα στο να θηλάσει το μωρό....Ολα είναι θέμα ψυχολογίας νομίζω....

Και ψυχολογίας και γνώσεων και τεχνικής και του περιβάλλοντος γύρω σου. Πολλοί οι παράγοντες που επηρεάζουν, όσο πιο διαβασμένος είσαι τόσο πιο εύκολο είναι να τα πας καλά. Δυστυχώς η ενημέρωση σε νοσοκομεία, μαιευτήρια, μαιευτήρες και παιδιάτρους είναι αν όχι αθλία τουλάχιστον ελλιπής, κατά 70-80%. Βλέπεται τα οικονομικά συμφέροντα και εκεί καλά κρατούν! Δεν είναι τυχαίο που φεύγοντας από το μαιευτήριο σε φορτώνουν με ξένο γάλα!

KYvKp2.png

5NmIp3.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...