Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 1 λεπτό , Makelen είπε:

Επειδη γραφετε για την αυχενικη.. ηθελα να ρωτησω κι εγω κατι. Τα αποτελεσματα ξερω οτι βγαινουν βασει καποιων αλγοριθμων, συμπεριλαμβανομενου της ηλικιας της μητερας. Οταν εχεις κρυοσυντηρημενα εμβρυα.. ο υπολογισμος γινεται βασει της ηλικιας των εμβρυων ή της 'σημερινης' ηλικιας της μητερας; 

Κανονικά είναι της ηλικίας που τα κρύοσυντηρήσες αλλά επειδή στον υπέρηχο υπολογίζουν Κ άλλα πράγματα όπως πχ πιθανότητες για προεκλαμψία κτλ νομίζω ότι σαν ηλικία περνούν την ηλικία που γίνετε η κύηση.  Εκτός Κ αν είναι τόσο μεγάλη η διαφορά που το ζητήσεις εσύ να στα υπολογίσουν 

Αλλά επειδή είναι Κ οι εξετάσεις αίματος τότε βλακεία σου λέω την ηλικία σου περνούν που είσαι εγκυος

Βέβαια τα αποτελέσματα εντάξει δεν θα είναι το ίδιο αν τα έχεις κρυοσυντηριμενα πχ για 10 χρόνια θα βγούνε πλαστά . 

Τώρα για 3 χρόνια δεν κάνει την διαφορά 

Cafe Mανουλες Ιανουαριου-Φεβρουαριου 2012

sophie jolie

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 55,9k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• fouskitsa82

6607

• dolphin73

5860

• kalliopi poul

5830

• εφακη

4884

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Posted Images

κοριτσια εφτασα και εγωωωωωωωωωωωωω

τελεια η αυχενικη ολα καλα!!!το μωρο μεγαλωσε πολυ:tongue::tongue::tongue:

θα κανω αγορακι!!!!

Παει και αυτο..Με το καλο και η β' επιπεδου τωρα!!:-P

R96J9O8.jpgR96Jp3.png

Λιώνω με κάθε σας χαμόγελο..

8wYFp2.png

Βούλα για να πάρεις το εξάμηνο και πριν κάνεις αίτηση και την εγκρίνει ο ΟΑΕΔ χρειάζεσαι χαρτί από τον εργοδότη ό,τι συμφωνεί να δώσει το 6μηνο. Αν δεν το δώσει, αίτηση δεν μπορείς να κάνεις.

Εγώ πάντως ακόμη με προδέρμ πλένω τα ρουχαλάκια του γιου μου. Μ'αρέσει αυτή η μωρουδίλα!

KYvKp2.png

5NmIp3.png

Βούλα για να πάρεις το εξάμηνο και πριν κάνεις αίτηση και την εγκρίνει ο ΟΑΕΔ χρειάζεσαι χαρτί από τον εργοδότη ό,τι συμφωνεί να δώσει το 6μηνο. Αν δεν το δώσει, αίτηση δεν μπορείς να κάνεις.

Εγώ πάντως ακόμη με προδέρμ πλένω τα ρουχαλάκια του γιου μου. Μ'αρέσει αυτή η μωρουδίλα!

ει χρήση η μητέρα.

Από τον περασμένο Απρίλιο, το υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, μέσω τις ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, θεσμοθέτησε μόνο για τις μητέρες που είναι ασφαλισμένες στο ΙΚΑ, και αυτό υπό προϋποθέσεις) τη δυνατότητα επιπλέον 6μηνης άδειας, της λεγόμενης «ειδικής άδειας μητρότητας». Τα χρήματα στη νέα μητέρα, τα οποία έχουν οριστεί σε 739,56 ευρώ το μήνα μικτά (όπως αναπροσαρμόσθηκαν από την 1η Μαΐου) τα καταβάλει ο ΟΑΕΔ.

Κατά συνέπεια, οι ασφαλιστικές εισφορές αφαιρούνται από το παραπάνω ποσό, με αποτέλεσμα ο Οργανισμός να καταβάλλει τελικώς πολύ μικρότερο ποσό στη νέα μητέρα. Δικαιούχοι της ειδικής εξάμηνης άδειας, είναι οι μητέρες, οι οποίες, κατά την έναρξή της απασχολούνταν με καθεστώς πλήρους απασχόλησης, έχουν ενεργή εργασιακή σχέση οποιασδήποτε μορφής (ορισμένου ή αορίστου χρόνου), είναι ασφαλισμένες στο ΙΚΑ – ΕΤΑΜ και υπάγονται στο άρθρο 9 της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας 2004-2005.

Αυτό έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση της ΓΣΕΕ, καθώς οι εξαιρέσεις και οι συσταλτικές ερμηνείες, περιορίζουν το πεδίο εφαρμογής μιας καταρχήν θετικής νομοθετικής πρωτοβουλίας, η οποία όμως κατά την εφαρμογή της έχει λάβει αρνητικά χαρακτηριστικά, προκαλώντας απογοήτευση, αίσθημα αδικίας και αντιδράσεις μεγάλου αριθμού εργαζόμενων μητέρων.

Με εγκυκλίους έχουν αποκλειστεί οι εργαζόμενες μητέρες σε Τράπεζες, Ασφαλιστικές Εταιρίες, Ναυτιλιακά Γραφεία και Πρακτορεία, μητέρες που είναι ασφαλισμένες στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, όμως οι παροχές μητρότητας βάρυνανάλλους φορείς πχ τέως ΤΑΞΥ, ή μητέρες εργαζόμενες στο Δημόσιο Τομέα με σύμβαση ή συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου.

Ημερομηνία έναρξης της ειδικής παροχής προστασίας της μητρότητας ορίζεται η επομένη της λήξης της άδειας κυοφορίας-λοχείας του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ή και της κανονικής αδείας (εφόσον αυτό είναι απαραίτητο με βάση τις ετήσιες προθεσμίες για την χορήγησή της) ή και της ισόχρονης προς το μειωμένο ωράριο άδειας που προβλέπεται από το άρθρο 9 της ΕΓΣΣΕ των ετών 2004-2005.

Υπολογίζεται πως, υπό προϋποθέσεις, μια νέα μητέρα ασφαλισμένης το ΙΚΑ μπορεί να λάβει συνολικά έως και 14,5 μήνες άδεια. Να σημειωθεί ότι μπορεί να γίνει χρήση του συνόλου ή τμήματος της 6μηνης άδειας, χωρίς δυνατότητα μεταφοράς ή χρήσης της σε άλλη χρονική στιγμή.

Εφόσον ζητηθεί εγγράφως από την εργαζόμενη, ο εργοδότης δεν έχει δυνατότητα άρνησης.

Καθώς το «μισθό» τον καταβάλει ο ΟΑΕΔ, η ενδιαφερόμενη μητέρα, ή αντιπρόσωπός της, οφείλει να υποβάλλει αίτηση στην τοπική υπηρεσία του Οργανισμούς, στον τόπο κατοικίας της, προσκομίζοντας τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

α. βεβαίωση εργοδότη, από την οποία θα προκύπτει η ενεργή εργασιακή σχέση κατά την έναρξη της άδειας μητρότητας, το είδος, η μορφή, η διάρκεια της εργασιακής σχέσης, οι μηνιαίες αποδοχές, η ημερομηνία πρόσληψης και προκειμένου για τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου η ημερομηνία λήξης τους, καθώς και η λήψη της ετήσιας κανονικής άδειας, που ενδεχομένως χορηγήθηκε μετά την άδεια λοχείας ή την ισόχρονη προς το μειωμένο ωράριο άδειας. Το σχετικό έντυπο παρέχεται από τον ΟΑΕΔ ή αντλείται από την ιστοσελίδα του.

β. αντίγραφο απόφασης επιδόματος μητρότητας (κυοφορίας – λοχείας) από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

γ. υπεύθυνη δήλωση της δικαιούχου, με την οποία αναλαμβάνει την υποχρέωση να γνωστοποιήσει εντός 8 ημερών στην Υπηρεσία του ΟΑΕΔ οποιαδήποτε μεταβολή της εργασιακής της σχέσης. Στην ίδια δήλωση θα αναφέρονται ο αριθμός μητρώου της ασφαλισμένης στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και ο αριθμός φορολογικού μητρώου

δ. αριθμός λογαριασμού (ΙΒΑΝ) Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος της δικαιούχου (φωτοτυπία της αντίστοιχης σελίδας του βιβλιαρίου τραπέζης).

Ο χρόνος απουσίας από την εργασία λογίζεται ως χρόνος πραγματικής υπηρεσίας για τον υπολογισμό της άδειας, της προϋπηρεσίας, τον καθορισμό της αμοιβής και της αποζημίωσης σε περίπτωση απόλυσης αλλά και κάθε δικαιώματος που απορρέει από τις διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας κλπ.

Παράλληλα, είναι και συντάξιμος χρόνος, αφού ο ΟΑΕΔ υποχρεούται να αποδίδει στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ τις προβλεπόμενες εισφορές για τον κλάδο σύνταξης. Η ειδική αυτή άδεια διακόπτεται εφόσον η δικαιούχος παραιτηθεί, προσληφθεί και απασχοληθεί από νέο εργοδότη, αν με αίτησή της ζητήσει τη διακοπή της, καθώς και σε κάθε περίπτωση λύσης της εργασιακής σχέσης, εντός του εξαμήνου.

Τελος επισημαίνεται ότι ισχύει απαγόρευση απόλυσης έως και ένα έτος από τον τοκετό, εκτός εάν ισχύει σπουδαίος λόγος ο οποίος δεν σχετίζεται με μειωμένη απόδοση της γυναίκας λόγω της βιολογικής της κατάστασης. Στην περίπτωση της ειδικής άδειας, ο πατέρας δεν μπορεί να κάνει χρήση του δικαιώματος.

*Σορρυ για το μεγαλο ποστ αλλα ισως ενδιαφερει πολλες αυτο..

Ελευθερια, εγω στο ιντερνετ τα βλεπω για αυτο και λεω..Τωρα δεν ξερω τι παιζει στην πραγματικοτητα..

R96J9O8.jpgR96Jp3.png

8wYFp2.png

Διαφημίσεις

Koritsia gia sas xana kai signomi pou sas zalizo.esas sas vgikan anasfalies kai fovies tora me tin egkimosini?epidi emena ne den xero an ine fisiologiko i epidi perasa polla thelo na perno parapano kero me ton antra mou kai oxi me filous.

αχ κοριτσακι μου σε ολες σχεδον βγαινουν διαφορα συναισθηματικα περιεργα! εγω ακομα δεν το εχω πει σε ολους γιατι λειπουν διακοπες κ περιμενω να τους το πω απο κοντα. κ εγω με τον αντρα μου νιωθω πιο ανετα απο ολους κ με την αδερφη μου. με τις παρεες ετσι κ αλλιως δεν μπορω τωρα να συμβαδισω γιατι ολοι καπνιζουν κ δεν αντεχω. ενταξει μωρακι θα κανουμε... αλλαζουν μερικες προτεραιοτητες ετσι δεν ειναι?:P:p

Σ' αγαπω τοσο πολυ...

JGUxp2.png

Αμ η πραγματικότητα είναι το θέμα Βούλα. Ο εργοδότης μπορεί να μην πληρώνει θεωρητικά για σένα όσο καιρό λείπεις, αλλά ουσιαστικά και απουσιάζεις από την εργασία σου και ο χρόνος απουσίας υπολογίζεται σαν πραγματικός χρόνος εργασίας όσα προβλέπει ο νόμος, ετήσια άδεια, επιδόματα εργασίας κτλ.

KYvKp2.png

5NmIp3.png

Αμ η πραγματικότητα είναι το θέμα Βούλα. Ο εργοδότης μπορεί να μην πληρώνει θεωρητικά για σένα όσο καιρό λείπεις, αλλά ουσιαστικά και απουσιάζεις από την εργασία σου και ο χρόνος απουσίας υπολογίζεται σαν πραγματικός χρόνος εργασίας όσα προβλέπει ο νόμος, ετήσια άδεια, επιδόματα εργασίας κτλ.

Εγω το εχω πει στη δουλεια μου για να εχω και το κεφαλι μου ησυχο..Δεν ειδα καμια περιεργη αντιδραση..Ισως και στις εταιριες να ειναι πιο δυσκολο να το παιξουν τραλαλα!!Και ενταξει..στην ουσια ο εργοδοτης ενα μηνα πληρωνει μονο..Τον πρωτο απόσο ξερω!

Τελος παντων..Βαση νομου, αν ο οαεδ σου δωσει το 6μηνο, ο εργοδοτης δεν μπορει να πει οχι..Τωρα αν πει..:rolleyes:

R96J9O8.jpgR96Jp3.png

8wYFp2.png

Για να πάρεις το εξάμηνο το ΟΑΕΔ πρέπει να είσαι ασφαλισμένη στο ΙΚΑ. 2ον να έχεις δικαίωμα να πάρεις τα επιδόματα μέσω ΙΚΑ και 3ον να έχεις ενεργή σύμβαση εργασίας και εννοείται να συμφωνήσει ο εργοδότης σου!

Το πήρα στην προηγούμενη εγκυμοσύνη, σε αυτήν δεν πρόκειται γιατί απολύομαι περίπου Σεπτέμβρη-Οκτώβρη και μπαίνω ταμείο ανεργίας.

1ον ασφαλισμενη ειμαι στο ικα

2ον να εχω δικαιωμα στα επιδοματα τι εννοεις? να εχω 200 ενσημα τα τελευταια 2 χρονια? αν ειναι ετσι δεν εχω...

3ον εχω ενεργη συμβαση εργασιας.

τελικα με βλεπω μονο με το επιδομ τοκετου.

κ συγνωμη οταν σταματησω την δουλεια στον 7ο, απο που θα πληρωνομαι?

ωχωχωωωχωχωχ....ασχημα τα πραγματα...

Σ' αγαπω τοσο πολυ...

JGUxp2.png

Διαφημίσεις

1ον ασφαλισμενη ειμαι στο ικα

2ον να εχω δικαιωμα στα επιδοματα τι εννοεις? να εχω 200 ενσημα τα τελευταια 2 χρονια? αν ειναι ετσι δεν εχω...

3ον εχω ενεργη συμβαση εργασιας.

τελικα με βλεπω μονο με το επιδομ τοκετου.

κ συγνωμη οταν σταματησω την δουλεια στον 7ο, απο που θα πληρωνομαι?

ωχωχωωωχωχωχ....ασχημα τα πραγματα...

Για να παρεις τα επιδοματα πρεπει να εχεις 200 ενσημα τα τελευταια 2 χρονια..Αμα σταματησεις το 7ο, νομιζω τον 1ο μηνα πληρωνεσαι απο τον εργοδοτη και τον επομενο απο το ικα..Αν αυτα που σου δωσει το ικα, δεν φτανουν τα λεφτα που θα επαιρνες αν θα δουλευες κανονικα, τοτε τα υπολοιπα στα δινει ο οαεδ..Εε?Καλα δεν τα λεω?Βεβαια δεν ξερω πως λεγεται το καθε επιδομα..Τα μπερδευω..

R96J9O8.jpgR96Jp3.png

8wYFp2.png

κοριτσια κ του αιματος (της αυχενικης) τελειες βγηκαν!!!!!! ειμαι πολυ χαρουμενηηη!

και εμενα ολα βγηκαν τελεια!!!ειδα τα τικερακια μασ και προσεξα οτι μαζι παμε!!!!

QNUSp3.png

4UmYp3.png

Για να παρεις τα επιδοματα πρεπει να εχεις 200 ενσημα τα τελευταια 2 χρονια..Αμα σταματησεις το 7ο, νομιζω τον 1ο μηνα πληρωνεσαι απο τον εργοδοτη και τον επομενο απο το ικα..Αν αυτα που σου δωσει το ικα, δεν φτανουν τα λεφτα που θα επαιρνες αν θα δουλευες κανονικα, τοτε τα υπολοιπα στα δινει ο οαεδ..Εε?Καλα δεν τα λεω?Βεβαια δεν ξερω πως λεγεται το καθε επιδομα..Τα μπερδευω..

μωρε δεν θα εχω τα 200 ενσημα αυτο ειναι το θεμα. δουλευω απο τον ιουλιο κ πιο πριν ημουν ανεργη εναμιση χρονο.... αλλα δεν εχω καταλαβει αφου δουλευω τωρα οταν σταματησω απο που θα πληρωνομαι? απο πουθενα?

Σ' αγαπω τοσο πολυ...

JGUxp2.png

και εμενα ολα βγηκαν τελεια!!!ειδα τα τικερακια μασ και προσεξα οτι μαζι παμε!!!!

μπραβο κοριτσακι!!!!! συγχαρητηρια!!!! ναι μαζι ειμαστε. βεβαια μου ειπε ο γιατρος οτι το μωρο ειναι μια εβδομαδα πιο μεγαλο αλλα προς το παρον δεν αλλαζω τικερακι. θα δουμε!

Σ' αγαπω τοσο πολυ...

JGUxp2.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...