Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr

Ευγονία - Λαϊνάς

Recommended Posts

καλημέρα κορίτσια!!!

Χαιρομαι που περάσατε ωραία...φαγατε και το γλυκάκι σας ατιμούτσικα:tongue::tongue:

Εγώ ξυπνησα νωρίς σημερα γιατι θα κατεβω λιγο στο κεντρο για μια δουλειά και για καφεδάκι με μια φιλη.

Για την Agelik να ευχηθούμε τωρα καλή ξάπλα και καλή επιτυχία;)

Kopelia θα ετυχε στη Δημητρούλα...μπορεί απλά να μην ηταν η μερα της!

Φιλιά σε ολες

SV6vp3.png

LWoFp3.png

Διαφημίσεις

Καλημερα κουκλες πολυ χαρηκα που περασατε καλα στο καφεδακι σας ελπιζω να τα καταφερω και γω μια φορα να πιουμε ολες μαζι καφε!!!!

Λενι μου επιτελους ηρθε η περιοδος αντε να φυγει και η κυστη να ξεκινισεις και συ σιγα σιγα.

Δομνινα μου πολυ χαρηκα που σας αρεσε ο γιατρος ευχομαι οτι καλυτερο κουκλα μου και για σενα.

Piggy μου τρεχεις και συ τωρα με την μετακομιση ευχομαι ολα καλα να πανε με την δουλεια.Ποτε φευγεις?

Gemini μου καλα να περασεις με την φιλεναδα σου στον καφε!!!

Αγγελικουλα μου σε σκεφτομαι συνεχεια ευχομαι ολα καλα να πανε ξαπλωσε τωρα να ξεκουραστεις και ολες μαζι θα περιμενουμε μια τεραστια χοριακη!!!!

Κοπελια μου με το καλο να κανουν την εμφανιση τους τα πρωτα δοντακια!!!!

pXWyp3.png

Τη θετική ενέργεια και την καλή σας σκέψη, παρακαλώ να στείλετε και ο Θεός να πέψει...

Κοριτσάκια μου γλυκά καλημέρα κι από μένα!

Όντως χθες περάσαμε πολύ όμορφα.. Γνώρισα από κοντά την Πίγκυ και τη Λένη μας και ομολογώ πως είναι και οι δυο κουκλάρες! Η κοιλίτσα της πίγκυ στρουμπουλή στρουμπουλή και η Λένη μας μοντέλο σωστό!

Εγώ ήμουν κυρία πάντως.. γλυκάκι δεν έφαγα..ήπια ένα τσάι φράουλα και μετά που πήγα σπίτι χτύπησα τα φασολάκια που είχα μαγειρέψει!

Λενάκι ούτε η πάβλοβα έχει καφέ μέσα.. γι' αυτό είμαι σίγουρη!

Κοπελιά μου δυσάρεστο το καθήκον σου χθες.. και σίγουρα ένα σωρό αναμνήσεις σε κατέκλυσαν.. Να τον θυμάσαι χαρούμενο, γελαστό και ευτυχισμένο..

Το μωράκι της παρέας μας - για τη Δημητρούλα λέω καλέ - βγάζει δοντάκια; είναι κι αυτό ένα ζόρι που πρέπει να περάσουν όλα τα μωράκια! Κουράγιο μανούλα..

Agelik μου χαίρομαι που πήγαν όλα θαυμάσια για σένα και εύχομαι σε 10 μέρες να ακούσουμε ένα τριψήφιο νούμερο χοριακής. Θέλω να σε ευχαριστήσω ξανά για τη μεσολάβησή σου και τα καλά λόγια που είπες στον Βασιλόπουλο!

Lucky μου είμαι σίγουρη ότι κι εσείς τον Μάη θα ακούσετε χαρμόσυνα νέα! Ανυπομονούμε κι εμείς μαζί σου!

Φιλιά πολλά!

L2qIp2.png

Λενάκι ούτε η πάβλοβα έχει καφέ μέσα.. γι' αυτό είμαι σίγουρη!

Ρε κορίτσια αυτός ο Παρλιαρος με εχει πάρει στο λαιμό του...

Ποιο γλυκό είναι εκείνο που το σερβίρουν πριν την οπερα και είναι ΤΙΓΚΑ στον καφε???

Μήπως το λένε οπερα? Τώρα που το είπα κάτι μου λεει... Το θυμάται καμια το επεισόδιο? Αυτο σκεφτόμουν εχτες όπως και να χει...

Πάντως και που απέφυγα τον καφέ, στις 5.30 ξύπνησα.

Εχω πάρα πολύ αγχος με την μετακόμιση και βλέπω συνέχεια όνειρα και ξυπνάω αξημέρωτα. Τωρα προσκυνάω από τη νύστα...

Lucky μου πρέπει να φύγω 15-20 Μαρτίου, τότε μπορώ να πετάξω...

Ελπίζω να τα έχω τακτοποιήσει όλα ως τότε...

c12e25debb.png

Κι εγώ λατρεύω τον καφέ και ότι γλυκό περιέχει καφέ.. Το αγαπημένο μου παγωτό είναι η μόκα και το εσπρέσσο... Όταν είχε βγάλει η Νιρβάνα εκείνο το θεϊκό παγωτό 10 - 10 τα έπαιρνα τα κυπελάκια..

Μήπως Πίγκυ μου εννοείς το τιραμισού;

L2qIp2.png

Διαφημίσεις

Κι εγώ λατρεύω τον καφέ και ότι γλυκό περιέχει καφέ.. Το αγαπημένο μου παγωτό είναι η μόκα και το εσπρέσσο... Όταν είχε βγάλει η Νιρβάνα εκείνο το θεϊκό παγωτό 10 - 10 τα έπαιρνα τα κυπελάκια..

Μήπως Πίγκυ μου εννοείς το τιραμισού;

Οχι... θα ψάξω συνταγες του Παρλιαρου και θα σας πω...

c12e25debb.png

Να το....

Κέικ Όπερα: Γαλλική συνταγή, Παρλιάρος

19 Ιουνίου 2010, 16:42

font_decrease.giffont_enlarge.gif

keikopera_696522339.jpg

Η μποέμικη ζωή του Παρισίου, οι πολυσυζητημένες παραστάσεις της όπερας και η γαλλική φινέτσα ενσωματώνονται με τη βουτυρόκρεμα, τον καφέ και τα υπόλοιπα υλικά του περίφημου κέικ Όπερα, αναδεικνύοντάς το στον πιο σημαντικό, ίσως, πρεσβευτή της γαλλικής ζαχαροπλαστικής.

Η συνταγή του κέικ Όπερα είναι πρόσφατη. Σύμφωνα με πηγές, έφτιαχναν ένα είδος κέικ Όπερα ήδη από το 1890. Οι περισσότεροι ιστορικοί, πάντως, θεωρούν ότι είναι επινόηση του 20ου αι., με ρίζες όμως που φτάνουν μέχρι τη Ρωμαϊκή εποχή. Η πρακτική της δημιουργίας γλυκών τύπου κέικ σε επίπεδα με γλυκαντικές ουσίες ξηρούς καρπούς και αρωματισμένα με κρασιά ήταν γνωστή στις κουζίνες της Μέσης Ανατολής. Οι Ρωμαίοι υιοθέτησαν αυτή την τεχνική και την μετέδωσαν στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Για μια ακόμα φορά, οι ιστορικοί στην προσπάθεια τους να ανακαλύψουν ποιος επινόησε πρώτος τη συνταγή του κέικ όπερα μπερδεύονται. Σύμφωνα με μια άποψη το γλυκό επινοήθηκε στο καφέ της Όπερας του Παρισίου και μάλιστα σκόπιμα. Περιείχε γερές δόσεις καφέ, ώστε να τονωθούν οι θεατές και να παρακολουθήσουν τις μεγάλες σε διάρκεια όπερες του Βάγκνερ. Μια δεύτερη θεωρία, που μάλλον έχει περισσότερους οπαδούς, υποστηρίζει ότι το κέικ επινόησε ο περίφημος Γάλλος ζαχαροπλάστης Louis Clichy. To παρουσίασε στην έκθεση γαστρονομίας του Παρισίου το 1903, βάζοντας την υπογραφή του στην κορυφή του γλυκίσματος.

Το υπογεγραμμένο κέικ γνώρισε αμέσως τεράστια επιτυχία και οι Παριζιάνοι έκαναν ουρές έξω από το κατάστημά του. Μια τρίτη θεωρία μπερδεύει ακόμα πιο πολύ την ιστορία. Την πατρότητα του κέικ όπερα διεκδίκησαν οι ιδιοκτήτες του ζαχαροπλαστείου Dalloyau. Όπως ισχυρίστηκαν, το κέικ επινοήθηκε το 1955 από το σεφ του μαγαζιού τους Gavillon και η γυναίκα του, Andre Gavillon, το ονόμασε ''κέικ Όπερα'' προς τιμήν μιας πρίμα μπαλαρίνας της Όπερας του Παρισιού.

Πάντως από όλα αυτά ένα είναι σίγουρο: αν ο Πύργος του Άιφελ ήταν γλυκό, θα ήταν κέικ Όπερα.

Καλή τύχη αν την επιχειρήσετε !

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΙΣΚΟΤΟ:

4 αυγά

4 κρόκοι αυγού

220 γρ. αμύγδαλο σκόνη

175 γρ. ζάχαρη

4 ασπράδια αυγού (120 γρ.)

100 γρ. ζάχαρη

100 γρ. αλεύρι

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:

400 γρ. καφές φίλτρου

150 γρ. ζάχαρη

10 γρ. καφές στιγμιαίος

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ:

170 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο

120 γρ. γάλα

40 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

20 γρ. βούτυρο

500 γρ. βουτυρόκρεμα (βλ. παρακάτω). Την ανακατεύουμε με 10 γρ, καφέ στιγμιαίο και ½ ποτηράκι καφέ εσπρέσσο

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΥΤΥΡΟΚΡΕΜΑ:

5 κρόκοι αυγού

280 γρ. ζάχαρη

100 γρ. νερό

360 γρ. βούτυρο εκτός ψυγείου

1 δόση Ιταλική μαρέγκα (βλ. παρακάτω)

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΚΗ ΜΑΡΕΓΚΑ:

2 ασπράδια αυγού (70 γρ.)

100 γρ. και 35 γρ. ζάχαρη

40 γρ. νερό

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ:

250 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια

250 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

1 κουταλιά της σούπας μέλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΙΣΚΟΤΟ:

Στο μίξερ χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα τα αυγά, τη σκόνη αμυγδάλου και τα 175 γρ. ζάχαρη για 15 λεπτά περίπου. Σταματάμε το χτύπημα και χτυπάμε τα ασπράδια με τα 100 γρ. ζάχαρη σε μαρέγκα. Ενσωματώνουμε στο προηγούμενο μείγμα ανακατεύοντας απαλά με μία μαρίζ και προσθέτουμε το αλεύρι. Απλώνουμε το μείγμα σε τρεις λαδόκολλες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 10-12 λεπτά.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:

Διαλύουμε το στιγμιαίο καφέ στο ζεστό καφέ φίλτρου μαζί με τη ζάχαρη.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ:

Ζεσταίνουμε το γάλα μαζί με την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο. Αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα και ομοιογενοποιούμε.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ:

Βράζουμε την κρέμα γάλακτος και την αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Προσθέτουμε το μέλι και ομοιογενοποιούμε καλά.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΥΤΥΡΟΚΡΕΜΑ:

Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη στους 118οC. Παράλληλα χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους έως ότου ασπρίσουν. Αδειάζουμε μέσα το σιρόπι συνεχίζοντας το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα έως ότου κρυώσει. Προσθέτουμε το μαλακό βούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα έως ότου το μείγμα αφρατέψει και ενσωματώνουμε την ιταλική μαρέγκα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΚΗ ΜΑΡΕΓΚΑ:

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα 100 γρ. ζάχαρη με το νερό και την τοποθετούμε στη φωτιά. Αφήνουμε να βράσει στους 118οC. Παράλληλα χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια με τα 35γρ. ζάχαρη και αδειάζουμε μέσα σʼ αυτά το σιρόπι συνεχίζοντας το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα έως ότου κρυώσει.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ:

Σε ένα παραλληλόγραμμο τσέρκι βάζουμε ένα μπισκότο και με ένα πινέλο το βρέχουμε με το σιρόπι. Απλώνουμε τη μισή βουτυρόκρεμα, καλύπτουμε με το δεύτερο μπισκότο το οποίο βρέχουμε με το σιρόπι καφέ. Αδειάζουμε την κρέμα σοκολάτας, βάζουμε το τρίτο μπισκότο που βρέχουμε πάλι με το σιρόπι του καφέ και τελειώνουμε με την υπόλοιπη βουτυρόκρεμα. Αφήνουμε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη για λίγη ώρα και γλασάρουμε με την επικάλυψη.

c12e25debb.png

Κοριτσάκια μου γυρισα...

Δομνινα κι εγώ ειμαι σιγουρη οτι η Πάβλοβα δεν εχει καφε... Μπράβο που σταθηκες και στο υψος σου και δεν εφαγες γλυκάκι!

Piggy αυτο δεν ειναι γλυκό...ειναι υπερπαραγωγή!!! Νομίζω αν το φτιάξεις πρέπει μετα να το φας ολο μονο σου για να ανταμοίψεις τον εαυτό σου:tongue:

Αλήθεια το εχεις φτιάξει ποτέ?

Για τον υπνο κι εγώ ξυπν'αω συχν'α πυκνά κατα τις 5-6 το πρωι και μετα δε μα ξαναπαίρνει ευκολα....Και ολο σκεφτομαι!! Ειναι το άγχος που ερχεται σιγά σιγα. Κι εσύ σιγουρα θα χεις περισσότερο με τη μετακόμιση!

Πω πω κοντευεις δηλαδή...μας φεύγεις:(

SV6vp3.png

LWoFp3.png

Piggy αυτο δεν ειναι γλυκό...ειναι υπερπαραγωγή!!! Νομίζω αν το φτιάξεις πρέπει μετα να το φας ολο μονο σου για να ανταμοίψεις τον εαυτό σου:tongue:

Αλήθεια το εχεις φτιάξει ποτέ?

Για τον υπνο κι εγώ ξυπν'αω συχν'α πυκνά κατα τις 5-6 το πρωι και μετα δε μα ξαναπαίρνει ευκολα....Και ολο σκεφτομαι!! Ειναι το άγχος που ερχεται σιγά σιγα. Κι εσύ σιγουρα θα χεις περισσότερο με τη μετακόμιση!

Πω πω κοντευεις δηλαδή...μας φεύγεις:(

Σιγα μην καθήσω να φτιάξω τέτοιο πραγμα!

Εχτες μου πρότεινε η Λενη να πάρω Σαρλοτ γιατι είχε ξαναφάει εκει και ηταν λεει πολύ ωραιο. Εγώ τα μπερδεψα με την οπερα και νόμιζα ότι εχει καφε και δεν το πηρα... Απο κει ξεκινησε η όλη συζητηση.

Απο χτες εσπαγα το κεφαλι μου να θυμηθω ποιο γλυκο εχει καφε...

Αυτο το αγχος πια... Αστα... Τελειωμό δεν έχει! Μια για την εγκυμοσυνη μια για τα υπολοιπα...

Ασε που κλείνω μια δουλεια, ανοίγουν 3! Πόσο πια??? Που να κοιμηθει και αυτο το μυαλο...

Κοντευω, αν και μου φαινεται ότι εχω μαραθώνιο μπροστά μου! Αλλά δεν σας φευγω... Εδω θα είμαι. Οπως ελεγα και στη Λενη εσεις ειστε οι μόνες που δεν θα χάσω καθόλου γιατι όπου και να είμαι μπορώ να σας πάρω μαζί μου! Απλά θα σας γράφω λίγο αλλοπρόσαλλες ώρες...:tongue:

Με παρηγορεί αυτή η σκέψη πολυ!

c12e25debb.png

Καλησπέρα σε όλες:)

Αγγελικ μου σου εύχομαι να έχεις μια πολύ καλή χοριακή και γρήγορα να μετράμε την δική σου κοιλίτσα!!! Ξεκουράζεσαι τώρα? Μη κάνεις καμία δουλειά και όταν γυρίσεις στην δουλειά σου, να προσπαθείς να είσαι καθιστή και χωρίς άγχος και πίεση. Καλή επιτυχία κούκλα μου!!!

Δομνίνα μου και στα δικά σου. Να έρθει γρήγορα ο καιρός που θα ευχόμαστε σε σένα μια θετική χοριακή.

Gemini πού πηγατε για καφέ? ΜΠήκες στο κέντρο?

Λένη καλώς την δέχτηκες και σου εύχομαι να είναι απο τις τελευταίες φορές που την δέχεσαι και την περιμένεις (την περίοδο εννοώ)

Μισπίγκυ μου οι αυπνίες είναι και της εγκυμοσύνης, είναι και απο όλα αυτά που έχεις να κάνεις. Σιγά σιγά όμως. Όλα θα γίνουν. Κι αν κάτι δεν προλάβεις, θα το κάνουν οι γονείς σου...Διδυμάκια τους ετοιμάζεις, θα πετάνε απο την χαρά τους αν μπορούν να σε βοηθήσουν σε κάτι.

Lucky μου ηρεμήσατε με τον αντρούλη σου? Έχετε αισιοδοξία για το μέλλον σας σαν γονείς? Θα δεις οτι ο Θεός θα το κάνει και σε σας το θαύμα Του και θα μετράμε και την δική σου κοιλίτσα... :)

Μελανία γυρίσατε στο σπίτι σας? Περιμένουμε τα νέα σου και την εμπειρία σου...

Η Δήμητρα σήμερα έχει πάλι γκρινίτσα και δαγκώνει συνέχεια τα χείλη της. Ειδικά το κάτω χείλος το έχει μελανιάσει. Της δίνω διάφορα αντικείμενα να δαγκώνει που είναι για τα ούλα, αλλάτα πετάει. Θέλει μόνο την πιπίλα, ή το χείλος της ή το δάχτυλό μου. Υποφέρει το καημένο και δεν μπορώ να το βοηθήσω, αλλά ξέρω οτι θα περάσει και οτι πρέπει να γίνει κι αυτό :) Σ'ημερα βγήκαμε και μια βόλτα, αλλά σπάστηκα λίγο. ΤΗν είχα έτοιμη για έξω, πήγαινα να ντυθώ κι εγώ και μου χτυπησαν τα πεθερικά μου να ανέβουν να δουν τη μικρή. Εντάξει, λέω ελάτε, αλλά θα βγούμε σε λίγο μια βόλτα τώρα που έχει καλό καιρό. Βρε κορίτσια, ήρθαν, έπαιξαν με την Δημητρα, κοιμήθηκε η μπέμπα, κάθησαν κι άλλο, ήρθε και η μητέρα μου να δει αν γυρίσαμε, κι αυτοί ακόμα εδώ. Έφυγαν στις 2 τελικά...Αλλά εμείς με την Δήμητρα την βόλτα μας την πήγαμε μεσημεριανή. Δεν πειράζει, αρκεί που βγήκαμε, απλά ήθελα να γκρινιάξω λίγο, χιχι.

Καλό απόγευμα να έχετε όλες!Πολλά΄φιλιά!

Διαφημίσεις

Πίγκυ μου και μόνο που διάβασα τη συνταγή άρχισαν να μου τρέχουν τα σάλια!

Αλλά όπως πολύ σωστά είπες κι εσύ.. σιγά μην κάτσω να φτιάξω αυτό το πράγμα!

Άραγε την πουλάνε πουθενά ή ο Παρλιάρος κάνει το κομμάτι του;

Κοπελιά μου υπομονή με τα δοντάκια.. δυστυχώς είναι κάτι που δεν μπορείτε να το αποφύγετε.. αν σου κάνει διάρροια μην ανησυχήσεις από τα δόντια είναι!

L2qIp2.png

Piggy μου να ξερεις οτι κι εμείς θα ειμαστε εδώ για σενα...Και πράγματι δε θα αλλάξει τιποτα!!!

Kopelia στο κεντρο πηγαμε Αγ. ΝΙκολάου.., ειχε παρκάρει κοντα η φιλη μου κι εγώ διαπίστωσα οτι δεν ειμαι για πολλά πολλά:( Πλεον κουράζομαι πολύ ευκολα...Εσύ μενεις κεντρο ε? Αρα κατεβαίνεις ευκολα με τα πόδια, να μη ρωτησω που πήγατε!

Υπομονη με τη Δημητρούλα, αν βγαζει δοντια ειναι πραγματικό ζορι και για κεινη...

SV6vp3.png

LWoFp3.png

Καλημερα και απο μενα, παλι απο το κινητο γιατι δεν εχουμε δικτυο σημερα...

Και εγω καλα ειμαι, παλι ξυπνησα αλλα στις 7 και ξανακοιμηθηκα.

Περιμενω πως και πως νεα της Μελανιας!!

Μα που ειστε ολες? Φιλια πολλα!

c12e25debb.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...