Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 28 λεπτά , Nima21 είπε:

Κατάλαβα.. κάνεις διαδικασία δηλ! Τις Prolutex δεν τις ξέρω, τυπου arvekap ειναι; αλλά φαντάσου στις cetrotide πχ  πιο πολυ με ζοριζε η μεταφορά φαρμάκου παρα η βελόνα που δεν την ελεγες καθόλου μικρη! Αλλα επειδη την έπαιρνα λιγες μερες εκανα υπομονη.. σιγουρα βεβαια συνηθεια ειναι ολα! Αφου ειμαστε πολλες παρηγοριεμαι!! Χαχα! Σε ευχαριστώ  παρα πολυ!!!! Να πανε ολα καλά και να εχεις μια υπέροχη εγκυμοσυνη!!!!! 

Τέλεια!! Σε ευχαριστώ!!!

Ευχαριστώ πολύ!!! Πραγματικά με ηρεμούν τα σχόλια σας!!! Ωραίο ακουγεται και το tip με το παγάκι! Θα το έχω υπόψιν!! Καλό υπολοιπο εγκυμοσύνης!!! 

Ναι ναι,σαν τις arvekap

πρίν από 28 λεπτά , Nima21 είπε:

Κατάλαβα.. κάνεις διαδικασία δηλ! Τις Prolutex δεν τις ξέρω, τυπου arvekap ειναι; αλλά φαντάσου στις cetrotide πχ  πιο πολυ με ζοριζε η μεταφορά φαρμάκου παρα η βελόνα που δεν την ελεγες καθόλου μικρη! Αλλα επειδη την έπαιρνα λιγες μερες εκανα υπομονη.. σιγουρα βεβαια συνηθεια ειναι ολα! Αφου ειμαστε πολλες παρηγοριεμαι!! Χαχα! Σε ευχαριστώ  παρα πολυ!!!! Να πανε ολα καλά και να εχεις μια υπέροχη εγκυμοσυνη!!!!! 

Τέλεια!! Σε ευχαριστώ!!!

Ευχαριστώ πολύ!!! Πραγματικά με ηρεμούν τα σχόλια σας!!! Ωραίο ακουγεται και το tip με το παγάκι! Θα το έχω υπόψιν!! Καλό υπολοιπο εγκυμοσύνης!!! 

Ναι ναι,σαν τις arvekap

• Μου αρέσει 1

Μανούλες Μαΐου 2023

Mar-micky

Recommended Posts

πρίν από 13 λεπτά , Elenst είπε:

Και μεις Μαρίλια έχουμε!!!! Θα βάλω τη μαμά μου και το μπαμπάς μου Μαρία και Ηλία... :)

Για άδεια δεν έχω ψάξει τίποτα (είμαι αναπληρώτρια δασκάλα και τα πράγματα για μας είναι λίγο ζοφερά)... Θα ψαχτω όμως τον άλλο μήνα γιατί λογικά σε κάνα 2-3 μήνες πρέπει να βγούμε...

εγώ θα πάω προγραμματισμένα καισαρική γύρω στις 15 μαϊου αλλά θα μου βάλει για τις άδειες Πητ 1 Ιουνίου.... 

Αχ μου αρέσει τόσο πολύ το όνομα, βγάζει κάτι παιχνιδιάρικο και πολύ κοριτσίστικο! 😍 Έχεις κανονίσει από τώρα για τον τοκετό;; Για την καισαρική εννοώ

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1,7k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

πρίν από 46 λεπτά , Spring_girl είπε:

Αχ μου αρέσει τόσο πολύ το όνομα, βγάζει κάτι παιχνιδιάρικο και πολύ κοριτσίστικο! 😍 Έχεις κανονίσει από τώρα για τον τοκετό;; Για την καισαρική εννοώ

Ναι στο περίπου είπαμε....πάντα είναι 38 βδομάδες κλεισμένες...

Βέβαια να σου πω την αλήθεια ακόμα δεν αποφάσισα αν θα γεννήσω με τη γιατρό που με βλέπει σε ιδιωτικό ή αν θα αλλάξω γιατρό που να ξεγενναει σε δημόσιο....πρέπει άμεσα να αποφασίσω.....

Καλημερα κοριτσια κι καλή εβδομάδα! Πολύ ωραια ονόματα! Εμείς θα την ονομάσουμε Αγγελική αλλά σίγουρα θα τη φωνάζουμε με κάποιο υποκοριστικό που δεν ξέρω ακόμα.

Σχετικα με όσα δικαιούμαστε: 1. Εγω στην επόμενη επίσκεψη στο γιατρο θα του ζητησω να κάνει ηλεκτρονικά στο σύστημα αυτό που πρέπει και να περάσει ημερομηνία ΠΗΤ για να ξεκινήσει η διαδικασία γραφειοκρατίας: να το περάσουν από τη δουλειά μου στο έργανι (;) ότι θα φύγω τέλος Μαρτίου  και μετά να πάρω εγω το χαρτι για το επίδομα. 

2. σχετικά με τις άδειες μετά: αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι το εξής: παλιά έπαιρνες ή το 6μηνο ή μειωμένο ωράριο . Μήπως γνωρίζετε τωρα με το 9μηνο πως διαμορφώνεται το μειωμένο; Όπου διαβάζω αναφέρουν το 9μηνο αλλά στο μειωμένο λένε ότι δικαιούμαστε ότι και πριν με το εξάμηνο. 

• Μου αρέσει 1

πρίν από 40 λεπτά , μάφιν είπε:

Καλημερα κοριτσια κι καλή εβδομάδα! Πολύ ωραια ονόματα! Εμείς θα την ονομάσουμε Αγγελική αλλά σίγουρα θα τη φωνάζουμε με κάποιο υποκοριστικό που δεν ξέρω ακόμα.

Σχετικα με όσα δικαιούμαστε: 1. Εγω στην επόμενη επίσκεψη στο γιατρο θα του ζητησω να κάνει ηλεκτρονικά στο σύστημα αυτό που πρέπει και να περάσει ημερομηνία ΠΗΤ για να ξεκινήσει η διαδικασία γραφειοκρατίας: να το περάσουν από τη δουλειά μου στο έργανι (;) ότι θα φύγω τέλος Μαρτίου  και μετά να πάρω εγω το χαρτι για το επίδομα. 

2. σχετικά με τις άδειες μετά: αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι το εξής: παλιά έπαιρνες ή το 6μηνο ή μειωμένο ωράριο . Μήπως γνωρίζετε τωρα με το 9μηνο πως διαμορφώνεται το μειωμένο; Όπου διαβάζω αναφέρουν το 9μηνο αλλά στο μειωμένο λένε ότι δικαιούμαστε ότι και πριν με το εξάμηνο. 

Αλλο το 6μηνο (πλεον 9μηνο) αλλο το μειωμενο. Τα παιρνεις κ τα δυο. Απλα αν δε θες να παρεις μειωμενο (δλδ 1-2 ωρες λιγοτερες τη μερα) μπορεις να το παρεις μαζεμενο σε μορφη αδειας το οποιο βγαινει περιπου 1 μηνας νομιζω.. 

• Μου αρέσει 1

πρίν από 9 λεπτά , Elle12 είπε:

Αλλο το 6μηνο (πλεον 9μηνο) αλλο το μειωμενο. Τα παιρνεις κ τα δυο. Απλα αν δε θες να παρεις μειωμενο (δλδ 1-2 ωρες λιγοτερες τη μερα) μπορεις να το παρεις μαζεμενο σε μορφη αδειας το οποιο βγαινει περιπου 1 μηνας νομιζω.. 

αν καποιος επιλεξει μειωμενο για ποσο καιρο ειναι;

Διαφημίσεις

πρίν από 11 λεπτά , Στελλα33 είπε:

Οι εργαζόμενες μητέρες δικαιούνται:
(α) Για το χρονικό διάστημα 30 μηνών από τη λήξη της άδειας λοχείας, δηλαδή 9 βδομάδες μετά τον τοκετό (Ε.Γ.Σ.Σ.Ε. 2004, άρθρο 8), είτε να προσέρχονται αργότερα, είτε να αποχωρούν νωρίτερα κατά μία ώρα κάθε ημέρα από την εργασία τους.
(β) Εναλλακτικά με συμφωνία του εργοδότη, το ημερήσιο ωράριο των μητέρων μπορεί να ορίζεται μειωμένο κατά δύο (2) ώρες ημερησίως για τους πρώτους δώδεκα (12) μήνες και σε μία (1) ώρα ημερησίως για έξη (6) επιπλέον μήνες (Ε.Γ.Σ.Σ.Ε. 2002 –2003, άρθρο 6)
(γ) Εναλλακτικά, μπορεί να χορηγηθεί στη μητέρα ισόχρονη άδεια με αποδοχές σε συνεχείς ημέρες, εντός της χρονικής περιόδου κατά την οποία δικαιούται μειωμένου ωραρίου για τη φροντίδα του παιδιού (άρθρο 9 Ε.Γ.Σ.Σ.Ε. 2004). Η εναλλακτική χορήγηση τις άδειας προϋποθέτει αίτηση της εργαζόμενης μητέρας και αντίστοιχη συμφωνία του εργοδότη και χορηγείται εφάπαξ ή τμηματικά. Για τον υπολογισμό της ισόχρονης άδειας, αφαιρούνται από τα συγκεκριμένα 2 ½ έτη (μειωμένο κατά μία ώρα ωράριο), τα διαστήματα της άδειας (2 ετών), οι Κυριακές και επί πενθημέρου και τα Σάββατα, καθώς και οι εξαιρετέες εορτές (εφόσον κατά τα συγκεκριμένα έτη δεν συμπτίπτουν με Σάββατο ή Κυριακή). Ο αριθμός των ημερών (και συνεπώς και των ωρών) που προκύπτει διαιρείται δια 8 (όσο το ωράριο επί πενθημέρου). Το πηλίκο της διαίρεσης αποτελεί τον αριθμό των εργασίμων ημερών που δικαιούται η τεκούσα.

Είναι επίσης δυνατή, κατόπιν συμφωνίας με τον εργοδότη, η χρήση του μειωμένου ωραρίου κατά ένα μέρος ως συνεχούς άδειας και κατά το υπόλοιπο σε ώρες για το διάστημα που απομένει.

Υποχρέωση χορήγησης άδειας θηλασμού και φροντίδας έχει και ο νέος εργοδότης, στον οποίο προσελήφθη η τεκούσα, μετά από τη λύση της σχέσης εργασίας με τον πρώτο εργοδότη, για το υπόλοιπο χρονικό διάστημα μέχρι τη συμπλήρωση των 30 μηνών από τον τοκετό.
Τη μείωση του ωραρίου δικαιούται αναλογικώς και η απασχολούμενη με μειωμένο ημερήσιο ωράριο.
Η παραίτηση από τη λήψη της εν λόγω άδειας είναι άκυρη, η δε άρνηση χορήγησής της συνιστά βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας.
Για την άδεια θηλασμού και φροντίδας παιδιού και το θέμα περιέλευσης της τεκούσας σε εγκυμοσύνη, ισχύουν τα εξής: Με τη χορήγηση της άδειας μητρότητας, διακόπτεται το μειωμένο ωράριο και επαναχορηγείται για το νέο πλέον τέκνο μετά από τη λήξη της νέας λοχείας.

• Μου αρέσει 1

2 ώρες πρίν, Στελλα33 είπε:

α! αρα μπορείς να κάνεις χρήση 9μηνη άδεια και μετά αφού επκιστρέψεις και χρήση μειωμένου? χάρηκα τώρα! νόμιζα ότι επιλέγεις είτε το ένα είτε το άλλο

πρίν από 51 λεπτά , μάφιν είπε:

α! αρα μπορείς να κάνεις χρήση 9μηνη άδεια και μετά αφού επκιστρέψεις και χρήση μειωμένου? χάρηκα τώρα! νόμιζα ότι επιλέγεις είτε το ένα είτε το άλλο

Και εγω τωρα τα μαθαινω! Εισαι στον ιδιωτικο η δημοσιο τομεα;

πρίν από 18 λεπτά , Στελλα33 είπε:

Και εγω τωρα τα μαθαινω! Εισαι στον ιδιωτικο η δημοσιο τομεα;

ναι μωρέ την @Elle12 ήθελα να ρωτήσω αλλά έχω και πολύ δουλειά σήμερα και τα μπέρδεψα☺️ ειμαι στον ιδιωτικό τομέα! βέβαια λόγω θέσης δεν νομίζω ότι μπορώ να λείψω τόσο πολύ αλλά και πάλι θέλω να ξέρω τι δικαιούμαι. 

από τα λίγα που γνωρίζω είναι ότι και για τα επιδόματα και για την άδεια 2 μήνες πριν/2 μήνες μετά, πρέπει να καταχωρήσει ο γιατρός σου ηλεκτρονικά την ημερομηνία τοκετού και μετά μπορείς να ζητήσεις το επίδομα τοκετού και να βγει και η ημερομηνία άδειας από τη δουλειά σου (η 2 μήνες πριν άδεια). 

να κάνω και μια χαζή ερώτηση? στο 9μηνο δεν παίρνουμε τον κανονικό μας μισθό αλλά του ΟΑΕΔ τον κατώτατο σωστά?

• Μου αρέσει 1

πρίν από 16 λεπτά , μάφιν είπε:

ναι μωρέ την @Elle12 ήθελα να ρωτήσω αλλά έχω και πολύ δουλειά σήμερα και τα μπέρδεψα☺️ ειμαι στον ιδιωτικό τομέα! βέβαια λόγω θέσης δεν νομίζω ότι μπορώ να λείψω τόσο πολύ αλλά και πάλι θέλω να ξέρω τι δικαιούμαι. 

από τα λίγα που γνωρίζω είναι ότι και για τα επιδόματα και για την άδεια 2 μήνες πριν/2 μήνες μετά, πρέπει να καταχωρήσει ο γιατρός σου ηλεκτρονικά την ημερομηνία τοκετού και μετά μπορείς να ζητήσεις το επίδομα τοκετού και να βγει και η ημερομηνία άδειας από τη δουλειά σου (η 2 μήνες πριν άδεια). 

να κάνω και μια χαζή ερώτηση? στο 9μηνο δεν παίρνουμε τον κανονικό μας μισθό αλλά του ΟΑΕΔ τον κατώτατο σωστά?

Ο γιατρος ποτε πρεπει να το κανει αυτο; Οταν πλησιαζουν οι μερες για τις 56μερες πριν η και τωρα ; Τον κανονικο μισθο σιγουρα οχι αλλα δε νομιζω οτι ειναι ο κατωτατος του οαεδ! Εχει να κανει με την συμβαση σου αλλα και παλι δεν ξερω πως βγαινει!

Διαφημίσεις

πρίν από 11 λεπτά , Στελλα33 είπε:

Ο γιατρος ποτε πρεπει να το κανει αυτο; Οταν πλησιαζουν οι μερες για τις 56μερες πριν η και τωρα ; Τον κανονικο μισθο σιγουρα οχι αλλα δε νομιζω οτι ειναι ο κατωτατος του οαεδ! Εχει να κανει με την συμβαση σου αλλα και παλι δεν ξερω πως βγαινει!

Τον κατωτατο παιρνεις νομιζω. Τα 612€ καθαρα δλδ, ασχετως μισθοδοσιας σου. Τουλαχιστον η κολλητη που ειναι στο δημοσιο με 900€ ετσι της ειπαν..

• Μου αρέσει 1

πρίν από 14 λεπτά , Στελλα33 είπε:

δεν ξέρω πότε ακριβώς το κάνει να σου πω την αλήθεια αλλά εγώ σκέφτηκα να του πω να το κάνει τώρα για να έχω χρόνο μπροστά μου. Θα πάω τη Δευτέρα που θα έχω μπει μόλις στον 6ο. Θα τον ρωτήσω και θα σου πω! μπορεί να είναι πολύ νωρίς και να μην γίνεται...

σε άλλα νέα κορίτσια ξεκίνησαν οι εκπτώσεις από σήμερα να ξέρετε🤗

• Μου αρέσει 1

17 ώρες πρίν, Elenst είπε:

Και μεις Μαρίλια έχουμε!!!! Θα βάλω τη μαμά μου και το μπαμπάς μου Μαρία και Ηλία... :)

Για άδεια δεν έχω ψάξει τίποτα (είμαι αναπληρώτρια δασκάλα και τα πράγματα για μας είναι λίγο ζοφερά)... Θα ψαχτω όμως τον άλλο μήνα γιατί λογικά σε κάνα 2-3 μήνες πρέπει να βγούμε...

εγώ θα πάω προγραμματισμένα καισαρική γύρω στις 15 μαϊου αλλά θα μου βάλει για τις άδειες Πητ 1 Ιουνίου.... 

Σου είπαν από τώρα ημερομηνία για γέννα?? Ποσο θα είσαι 15 Μαίου;;;

Α σορυ τώρα διάβασα την επόμενη σελίδα! Εμένα δε μου λένε τίποτα προς το παρόν

Ξεκινήσατε ψώνια; Πείτε μου τι θα πάρετε για Μάιο γιατί προβληματίζομαι! Μάλλον θα αρχίσουμε με φόρμακια μακρυμάνικα ε;

1 hour ago, Katerinaaa είπε:

Σου είπαν από τώρα ημερομηνία για γέννα?? Ποσο θα είσαι 15 Μαίου;;;

Α σορυ τώρα διάβασα την επόμενη σελίδα! Εμένα δε μου λένε τίποτα προς το παρόν

Ξεκινήσατε ψώνια; Πείτε μου τι θα πάρετε για Μάιο γιατί προβληματίζομαι! Μάλλον θα αρχίσουμε με φόρμακια μακρυμάνικα ε;

Νομίζω κάποια μακρυμάνικα  λετπά για αρχή νούμερο 0-1 και ίσως κανένα πιο χοντρό. Έχουν και τα h&m πολύ ωραία απλά φορμάκια βαμβακερά και οικονομικά. Εγώ κυρίως θέλω να πάμε να δούμε για καρότσι τώρα στις εκπτώσεις που είναι το πιο ακριβό. 

• Μου αρέσει 1

πρίν από 52 λεπτά , μάφιν είπε:

Νομίζω κάποια μακρυμάνικα  λετπά για αρχή νούμερο 0-1 και ίσως κανένα πιο χοντρό. Έχουν και τα h&m πολύ ωραία απλά φορμάκια βαμβακερά και οικονομικά. Εγώ κυρίως θέλω να πάμε να δούμε για καρότσι τώρα στις εκπτώσεις που είναι το πιο ακριβό. 

Κι εγώ αυτά διαβάζω τώρα, είμαστε στα χαμένα γενικά 😅 Φορμα εξόδου από το μαιευτήριο βρηκα κάτι σε στυλ ολόσωμο μπουφάν αλλά δεν είναι υπερβολή για Μάιο;

Εμείς πήραμε καρότσι που βρήκαμε προσφορά, και θα περιμένουμε εκπτώσεις για κούνια συρταριερα κτλ! 

• Μου αρέσει 1

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...