Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 8 ώρες πρίν, Nima21 είπε:

Συγνώμη αυτο για το καλοκαιρι ισχυει γενικα ή ειναι δικό σας συμπέρασμα βασει εμπειριων; Προσωπικα τις χειροτερες περιοδους αγχους τις περναω τα καλοκαιρια (και μενω και σε νησι), φετος το καλοκαιρι οσες εγκυουλες ηξερα ειχαν περασει ολες γαστρεντεριτιδα οπως και ο κορωνοιος θέριζε... Επισης λογω ζεστης σε κλειστους χώρους με ερ κοντισιον ανοιχτο, παλι τα μικροβια δινουν και παιρνουν.. ασε που τον χειμώνα προσωπικα μπορω πολυ πιο ευκολα να αποφυγω φιλια, αγκαλιές και συνευρεσεις με συνωστισμο γιατι εχω έτοιμη τη δικαιολογια οτι κρυωσα!! Χαχα Οχι τπτ αλλα ακομα και θαλασσα μας απαγορεύουν να παμε.. οποτε θα διαφωνησω σε αυτο, κυριως γιατι το εζησα και ξερω..

Λυπαμαι πολυ.. ολα σου φαίνονται βουνό και χάος αυτη τη στιγμη, το ξερω, ολες το ξέρουμε αλλα να ξέρεις θα περασει αυτο το συναίσθημα... Μερα με τη μερα θα εισαι καλυτερα, πιο δυνατη να συνεχισεις τον αγωνα σου  ! Η ηλικια σου ειναι σιγουρα συμμαχος σου και μη σκεφτεσαι ακομα τη δωρεα.. γνωμη μου! Μιλα με τους γιατρους σου, παρε και 2η γνωμη αν μφιβαλλεις και προχωρα! Σίγουρα υπάρχει ενα υγιες εμβρυο για εσας! Το τσιγαρο καλα εκανες και το εκοψες,  iqos έκανα και εγω και το εκοψα  απο την πρωτη ετ, συνολο 7μηνο και δεν μου λειπει.. θα δεις και διάφορα στο πορτοφόλι σου! Παρε τον χρονο σου τωρα να ηρεμησεις και με το νεο  ετος θα πανε ολα καλύτερα... Ευχομαι για ολες μας ... Στελνω νοερη αγκαλια ... Το ξερω, το περασα προσφατα,  ειναι δυσκολο, ποναει,αλλα θα εισαι καλυτερα μερα με τη μερα.. στο υποσχομαι!!!

Αρχές καλοκαιριού με τέλος άνοιξης όχι μέσα στον καύσωνα... Πχ Μάιος Ιούνιος. 

Εκτός από το υποκειμενικό που μπορεί να ζεις στο νησί με το ανχος  η άνοιξη Κ το καλοκαίρι έχουν τις λιγότερες ιώσεις ο οργανισμός δεν καταπονητε από το κρύο η μέρα είναι μεγαλύτερη βγαίνεις περισσότερο έξω στο φως κάνεις περισσότερες βόλτες έξω στον καθαρό αέρα Κ στον ήλιο . Ο οργανισμός είναι στα καλητερα του την άνοιξη Κ αρχές καλοκαιριού Κ η ψυχολογία .. μπορεί να σας έτυχαν ιώσεις αλλά εντάξει αντικειμενικά το καλοκαίρι δεν αρρωσταίνει τόσο πολύ ο κόσμος Κ επίσης υπάρχει Κ καλύτερη ψυχολογία  .. 

Θεωρείς τυχαίο ότι τα περισσοτερα  πλάσματα στην γη αναπαράγονται την άνοιξη Κ το καλοκαίρι? Είναι απλώς οι συνθήκες που ευνοούν. 

Εντάξει δεν λέμε ότι θα αποτύχεις άλλη εποχή αλλά είναι ένα θετικό ότι ο καιρός είναι καλύτερος Κ η ψυχολογία πιο ανεβασμένη στους περισσότερους ανθρώπους τουλάχιστον . .. 

2 ώρες πρίν, Neverstop είπε:

Κάτι είχα ακούσει και για το ότι η ζέστη βοηθά μέσα την κατάσταση στη μήτρα, δεν θυμάμαι τι ακριβώς αλλά κι εγώ έχω ακούσει πως είναι καλύτερα να μείνεις έγκυος αρχές καλοκαιριού.

Όλη η φύση ανθίζει την άνοιξη Κ το καλοκαίρι ο άνθρωπος δεν λειτουργεί ανάποδα . Άσχετα που το έχουμε ξεχάσει ότι πάμε παράλληλα με την φύση το σώμα κάποια πράγματα τα θυμάται. 

Μανούλες Φεβρουαρίου 2023

Recommended Posts

@Ardenέχω ραντεβού την άλλη Πέμπτη.... Με παρακολουθει ο γιατρός που έκανα την αυχενική. Μου είπε πρέπει να κλείσω μήνα στην 16 βδομάδα για να δούμε τον τράχηλο γιατί πιο πριν δεν είνσι σταθερός .. 11/8 ήταν 22.5mm.αρκετα κοντός.... Αν είνσι ακόμα έτσι μαλλον πάω για περιδεση..  Την αμνιοπαρακεντηση με τέτοιο τράχηλο δε γίνεται να τη κάνω ακόμα.... Πάντως τον ρώτησα αν πρέπει να είμαι ξαπλωμένη κλπ.... Μου είπε όχι βαριές δουλειες και μη σηκώνω βάρος... Ο τράχηλος λέει μπορεί να ανοίξει κ σε μια μέρα.   Έλεος έχουν δει πολλά τα μάτια του.... Θα δούμε παντως 4 εκ είσαι πολύ καλά.. Συνεχίζεις κ περνεις τα utrogestan πρωί βράδυ? Χάπια?  Επικίνδυνο ειναι όταν το μωρό μεγαλώνει κ περνει κιλά.  Εκεί θέλει πολύ προσοχή ο τράχηλος.. Τώρα είνσι ακόμα μικρούλια... Τα σαλοσπιρ για πιο λόγο τα περνεις? 

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,8k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

πρίν από 16 λεπτά , Penny__ είπε:

@Ardenέχω ραντεβού την άλλη Πέμπτη.... Με παρακολουθει ο γιατρός που έκανα την αυχενική. Μου είπε πρέπει να κλείσω μήνα στην 16 βδομάδα για να δούμε τον τράχηλο γιατί πιο πριν δεν είνσι σταθερός .. 11/8 ήταν 22.5mm.αρκετα κοντός.... Αν είνσι ακόμα έτσι μαλλον πάω για περιδεση..  Την αμνιοπαρακεντηση με τέτοιο τράχηλο δε γίνεται να τη κάνω ακόμα.... Πάντως τον ρώτησα αν πρέπει να είμαι ξαπλωμένη κλπ.... Μου είπε όχι βαριές δουλειες και μη σηκώνω βάρος... Ο τράχηλος λέει μπορεί να ανοίξει κ σε μια μέρα.   Έλεος έχουν δει πολλά τα μάτια του.... Θα δούμε παντως 4 εκ είσαι πολύ καλά.. Συνεχίζεις κ περνεις τα utrogestan πρωί βράδυ? Χάπια?  Επικίνδυνο ειναι όταν το μωρό μεγαλώνει κ περνει κιλά.  Εκεί θέλει πολύ προσοχή ο τράχηλος.. Τώρα είνσι ακόμα μικρούλια... Τα σαλοσπιρ για πιο λόγο τα περνεις? 

Ναι συνεχίζω να παίρνω προγεστερόνη των 200 mg 3 φορές την ημέρα  από το στόμα. Κ εμένα παρ ολο που για την ώρα είναι καλός ο τράχηλος, προσπαθώ να ξεκουράζομαι όσο το δυνατόν περισσότερο αλλά δεν είμαι και συνέχεια ξαπλα. Σαλοσπιρ 160 μου πρότεινε να πάρω ο γιατρός που μου έκανε την αυχενική λόγω πιθανότητας προεκλαμψιας αλλά δεν έχω ξεκινήσει ακόμα. Ο γυναικολόγος μου θεωρεί ότι δεν το χρειάζομαι. Η αιματολογος λέει να το ξεκινήσω. Κ εγώ προβληματίζομαι.. Φοβάμαι μη μου συμβεί καμία αιμορραγία..

@Arden@arden στην αυχενική έγραφε πιθανότητες Για προεκλαμψία 1/160 και δε μου το ανέφεραν καθόλου οι γιατροί.. Η αιματολογος είναι πιο ειδική για το θέμα... Λογικά πρέπει να την ακούσεις. .. Αυτή η προγεστερονη δε σε ενοχλει?  Δε παλεύεται πολύ ζάλη και υπνηλία.. Την περνω κολπικά και καπως σώθηκα 

πρίν από 8 λεπτά , Penny__ είπε:

@Arden@arden στην αυχενική έγραφε πιθανότητες Για προεκλαμψία 1/160 και δε μου το ανέφεραν καθόλου οι γιατροί.. Η αιματολογος είναι πιο ειδική για το θέμα... Λογικά πρέπει να την ακούσεις. .. Αυτή η προγεστερονη δε σε ενοχλει?  Δε παλεύεται πολύ ζάλη και υπνηλία.. Την περνω κολπικά και καπως σώθηκα 

Εμένα έγραφε 1/32.. ναι το ξέρω ότι πρέπει να το ξεκινήσω..

Η προγεστερόνη με ενοχλούσε παρα πολύ, μου έφερνε τρομερή ζαλάδα, αλλά τώρα νιώθω καλύτερα..μάλλον την συνήθισα.. ΧΑ ΧΑ 

2 hours ago, Penny__ said:

@N.Angel   Αλήθεια πόσα κιλά πήρες μέχρι ώρας?  Σήμερα τσίμπησα άλλο 1 κιλό στα 61.1 πφφφ... +3 μέχρι ώρας... Η ζυγαριά ασταμάτητη... Θα προσπαθήσω να βάλω τέρμα στα 70.  Ρούχα μου έρχονται όλα ευτυχώς...  Με σουτιέν 2 νούμερο ξεκίνησα αχαχα Αχα και τώρα έχει Παει στο 3 και καμαρώνω.... αχαχαχ ..   Αλήθεια σου έπεσε τόσο ο αιματοκριτης?  Έχεις εμετούς?    Εγώ πίνω πρωί βράδυ σίδηρο και δεν μπορώ να πάω τουαλέτα... Με 43 αιματοκριτη θα το σταματήσω, δε μου χρειάζεται.... Άπαπα μαρτύριο κάθε πρωί στο wc με τπτ 

Ξεκινησα γενικα με οριακο αιματοκριτη οποτε πεφτει κ μου ειπε ο γιατρος στο 30 θα παει..εγω που σεν παιρνω σιδηρο δυσκολευομαι παλι με την τουαλετα πολλες φορες κανω κ 3 μερες να παω..απο κιλα πρεπει να εχω παρει 6 μεχρι στιγμης..ξεκινησα 61,5 κ ηθελα τρομαρα μου να μην περασω τα 70!! Απο εμετους εκανα συνηθως μια φορα την μερα η κ λιγοτερο αλλα γενικα κρατιομουν γιατι δεν μπορω τον εμετο,..

Διαφημίσεις

Εγώ έπαιρνα προγεστερονη μέχρι τη 12η εβδομάδα σε χάπι...μετά μου είπε να τη σταματήσω..  τώρα για τα υπόλοιπα που λέτε δεν έχω ιδέα εδώ είναι κάπως διαφορετικά τα πράγματα από ότι έχω καταλάβει...δε μου αναφερανε τίποτα ούτε για τράχηλο ούτε για αιματοκρίτη κλπ...τις προάλλες ρώτησα τη γιατρο μου αν πρέπει να πάρω κάποια έξτρα βιταμινη πχ σιδηρο ή κάτι κ μου είπε δε χρειάζεται κ πως φτάνουν οι πολύβιταμινες που παίρνω..  τι να πω ελπίζω να μην έχω θέματα αργότερα...πάντως με τουαλέτα δεν έχω θέμα πηγαίνω κανονικά.. 

6 ώρες πρίν, Arden είπε:

Καλημέρα κορίτσια!

Κιλά ε? Δυστυχώς εχω πάρει ήδη 4 και είμαι 16εβδ, και στα δίδυμα πήρα μόνο 9! Με ένα παντελόνι την έβγαλα και πιο πολύ φορέματα. Τώρα σιγά σιγά θα πρέπει να πάρω και κανένα παντελόνι, ευτυχώς έχω φαρδιές μπλούζες.

Αιματοκρίτη έχω 34 και παίρνω ένα σίδηρο την ημέρα.

Από συμπτώματα είμαι καλύτερα. Έχουν αραιώσει αρκετά οι αναγουλες.

Πήγα χθες στο γιατρό να μετρήσουμε τράχηλο. Ήταν ξανά 4 εκ, οπότε την περίδεση για την ώρα την αναβάλλουμε και θα τον μετράμε κάθε εβδομάδα. @Penny__ εσύ πηγες γιατρό? 

Φύλο μας είπε πιθανόν μπέμπα αλλά δεν ήταν και σίγουρος. Μικρή σημασία έχει άλλωστε, να τα πάρουμε στα χέρια μας γερά θέλουμε πάνω από όλα! 

Κορίτσια να ρωτήσω παίρνει κάποια salospir? 

Καλησπέρα κορίτσι.. πόσο ήταν ο τράχηλος στην προηγούμενη εξέταση και ανησυχούσες για περιδεση? Αυξήθηκε δηλαδή τώρα? Έκανες κάτι διαφορετικό?

Κορίτσια Ta μαλλιά τα βαφετε με φυτική η κανονική βαφή?  Ο δικός μου γιατρός είνσι πολύ αυστηρός κ. ΜΟυ λέει καθόλου βαφή τπτ....   Έχω να βάψω τα μαλλιά μου 4 μήνες, η ρίζα έχει φτάσει στη μέση, έχουμε ακόμα άλλους 5 μήνες + κάνα 6μηνο το θηλασμό.... Θα ασπρίσουν τελείως.... Δεν υπάρχει περίπτωση να τον ακούσω τον άλλο μήνα 5ο θα τα βάψω με τη φυτική του κορε...  Είμαι που είμαι 43 χρονων έχω κ τη ρίζα τελείως άσπρη φαίνομαι 50+++αχαχαχ.... Πάω στο καθρέφτη και με βλέπω κ λέω... Πως είσαι έτσι αχαχαχ.... 

@Amalia! Για αρχή κάνεις θεραπεία με προγεστερονη και ξεκούραση .... Μετά αν δουν οι γιατροί ότι μειωθεί ο τράχηλος κάτω από 2 κάνεις περίδεση.... Ιδιαίτερα αν έχεις ιστορικό απόβολων

• Μου αρέσει 2

πρίν από 16 λεπτά , Penny__ είπε:

Κορίτσια Ta μαλλιά τα βαφετε με φυτική η κανονική βαφή?  Ο δικός μου γιατρός είνσι πολύ αυστηρός κ. ΜΟυ λέει καθόλου βαφή τπτ....   Έχω να βάψω τα μαλλιά μου 4 μήνες, η ρίζα έχει φτάσει στη μέση, έχουμε ακόμα άλλους 5 μήνες + κάνα 6μηνο το θηλασμό.... Θα ασπρίσουν τελείως.... Δεν υπάρχει περίπτωση να τον ακούσω τον άλλο μήνα 5ο θα τα βάψω με τη φυτική του κορε...  Είμαι που είμαι 43 χρονων έχω κ τη ρίζα τελείως άσπρη φαίνομαι 50+++αχαχαχ.... Πάω στο καθρέφτη και με βλέπω κ λέω... Πως είσαι έτσι αχαχαχ.... 

@Amalia! Για αρχή κάνεις θεραπεία με προγεστερονη και ξεκούραση .... Μετά αν δουν οι γιατροί ότι μειωθεί ο τράχηλος κάτω από 2 κάνεις περίδεση.... Ιδιαίτερα αν έχεις ιστορικό απόβολων

Η δικιά μου πάντως μου έχει επιτρέψει κ μαλλί να βάφω κ νύχια να κάνω μετά το 1ο τρίμηνο...

• Μου αρέσει 1

@Amalia! Στην αυχενική μου είχε μετρήσει τον τράχηλο κολπικά και ήταν 3,1 εκ. Ο γυναικολόγος μου τον μετράει τουλάχιστον 4 εκ πάντα κολπικά. Εχω ιστορικό με πρόωρο τοκετό στις 22 εβδ. Μετά έμεινα έγκυος στα δίδυμα, κάναμε περίδεση ( ο τράχηλος και τότε ήταν γύρω στα 3 εκ) και όλα πήγαν καλά. Κ σε αυτή την εγκυμοσύνη είχαμε πει από την αρχή ότι πιθανόν θα κάναμε περίδεση, απλά με αυτό το μήκος τραχήλου είπαμε για την ώρα να τον μετράμε μια φορά την εβδομάδα. 

Παίρνω προγεστερόνη και προσπαθώ να ξεκουράζομαι όσο το δυνατόν περισσότερο.. Δεν θυμάμαι έχεις και εσύ θέμα με τον τράχηλο?

Διαφημίσεις

1 hour ago, Penny__ είπε:

Κι εμένα μου επιτρέπει να βάφω μαλλιά και νύχια από την αρχή. Αν βάλεις φυτική ακόμα καλύτερα.. δεν νομίζω να ναι τόσο θέμα.. 

πρίν από 29 λεπτά , Arden είπε:

@Amalia! Στην αυχενική μου είχε μετρήσει τον τράχηλο κολπικά και ήταν 3,1 εκ. Ο γυναικολόγος μου τον μετράει τουλάχιστον 4 εκ πάντα κολπικά. Εχω ιστορικό με πρόωρο τοκετό στις 22 εβδ. Μετά έμεινα έγκυος στα δίδυμα, κάναμε περίδεση ( ο τράχηλος και τότε ήταν γύρω στα 3 εκ) και όλα πήγαν καλά. Κ σε αυτή την εγκυμοσύνη είχαμε πει από την αρχή ότι πιθανόν θα κάναμε περίδεση, απλά με αυτό το μήκος τραχήλου είπαμε για την ώρα να τον μετράμε μια φορά την εβδομάδα. 

Παίρνω προγεστερόνη και προσπαθώ να ξεκουράζομαι όσο το δυνατόν περισσότερο.. Δεν θυμάμαι έχεις και εσύ θέμα με τον τράχηλο?

Όχι δεν μου έχει πει κάτι ο γιατρός μου, απλώς σας διαβαζω τώρα που τα συζητατε και σκέφτηκα μήπως μου ξεφεύγει κάτι, μήπως να ρωτήσω τον γιατρό μου αν όλα είναι καλά. Όταν είχες πρόωρο τοκετό, ο τράχηλος ήταν 3 εκ?? Αυτο είναι ένα καλό νούμερο νομίζω από λίγο που το έψαξα.. λυπάμαι πολύ που το πέρασες αυτό..

πρίν από 51 λεπτά , Amalia! είπε:

Κι εμένα μου επιτρέπει να βάφω μαλλιά και νύχια από την αρχή. Αν βάλεις φυτική ακόμα καλύτερα.. δεν νομίζω να ναι τόσο θέμα.. 

Όχι δεν μου έχει πει κάτι ο γιατρός μου, απλώς σας διαβαζω τώρα που τα συζητατε και σκέφτηκα μήπως μου ξεφεύγει κάτι, μήπως να ρωτήσω τον γιατρό μου αν όλα είναι καλά. Όταν είχες πρόωρο τοκετό, ο τράχηλος ήταν 3 εκ?? Αυτο είναι ένα καλό νούμερο νομίζω από λίγο που το έψαξα.. λυπάμαι πολύ που το πέρασες αυτό..

Νομίζω γύρω στα 2,5 εκ ήταν.. τότε δεν ήταν μόνο θέμα τραχήλου, είχα και άλλα θέματα.. ελπίζω να μην σε αγχωνω κορίτσι μου..

• Μου αρέσει 1

2 ώρες πρίν, Penny__ είπε:

Καλησπέρα... Η δική μου γυναικολόγος μου είπε αυστηρά μετά τον τρίτο βάψιμο μαλλιών και νυχιών με φυτικές βαφές. Εγώ πήρα του κορρε και είμαι πολύ ευχαριστημένη. είχα να τα βάψω 4,5 μήνες περίπου γιατί τα βάφω ανέκαθεν μαύρα. Μερικοί γυναικολόγοι είναι αυστηροί. Εγώ το βρίσκω παράλογο με βάση όσα μου έχει πει η δική μου γιατρός. Δεν έχει καμία ανάγκη αν τα βάφεις με φυτικά προϊόντα. Είτε Κορρέ ή απιβιτα.... Κάνε ότι θεωρείς σωστό 

Βρε κορίτσια τι είναι αυτά τα utrogestan,salospir και προγεστερόνη;;;

πρίν από 53 λεπτά , Arden είπε:

Νομίζω γύρω στα 2,5 εκ ήταν.. τότε δεν ήταν μόνο θέμα τραχήλου, είχα και άλλα θέματα.. ελπίζω να μην σε αγχωνω κορίτσι μου..

Όχι όχι εντάξει! Καθε εγκυμοσύνη είναι διαφορετική! Αλλά μιας και το συζητησατε είπα να το ψάξω..  εμείς εδώ στο φόρουμ συνήθως γινόμαστε εξπέρτ σε θέματα εγκυμοσύνης!

• Μου αρέσει 1

Εμενα δεν ειναι τοσο αυστηρος ο δικος μου μου ειχε πει να βαφω μαλλια νυχια αν θελω  αλλα εγω περιμενα να κλεισω το τριμηνο πρωτα..κανω ανταυγειες στα μαλλια κ αυτο θα κανω την αλλη βδομαδα αλλα μου κανουν κ ρεφλε μετα δεν ξερω αν ειναι κακο..αλλα παντρευομαι ρε κοριτσια δεν μπορω να παω ουτε με ασπρη τριχα ουτε με κιτρινα μαλλια..

• Μου αρέσει 1

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...