Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 6 ώρες πρίν, Nima21 είπε:

Συγνώμη αυτο για το καλοκαιρι ισχυει γενικα ή ειναι δικό σας συμπέρασμα βασει εμπειριων; Προσωπικα τις χειροτερες περιοδους αγχους τις περναω τα καλοκαιρια (και μενω και σε νησι), φετος το καλοκαιρι οσες εγκυουλες ηξερα ειχαν περασει ολες γαστρεντεριτιδα οπως και ο κορωνοιος θέριζε... Επισης λογω ζεστης σε κλειστους χώρους με ερ κοντισιον ανοιχτο, παλι τα μικροβια δινουν και παιρνουν.. ασε που τον χειμώνα προσωπικα μπορω πολυ πιο ευκολα να αποφυγω φιλια, αγκαλιές και συνευρεσεις με συνωστισμο γιατι εχω έτοιμη τη δικαιολογια οτι κρυωσα!! Χαχα Οχι τπτ αλλα ακομα και θαλασσα μας απαγορεύουν να παμε.. οποτε θα διαφωνησω σε αυτο, κυριως γιατι το εζησα και ξερω..

Λυπαμαι πολυ.. ολα σου φαίνονται βουνό και χάος αυτη τη στιγμη, το ξερω, ολες το ξέρουμε αλλα να ξέρεις θα περασει αυτο το συναίσθημα... Μερα με τη μερα θα εισαι καλυτερα, πιο δυνατη να συνεχισεις τον αγωνα σου  ! Η ηλικια σου ειναι σιγουρα συμμαχος σου και μη σκεφτεσαι ακομα τη δωρεα.. γνωμη μου! Μιλα με τους γιατρους σου, παρε και 2η γνωμη αν μφιβαλλεις και προχωρα! Σίγουρα υπάρχει ενα υγιες εμβρυο για εσας! Το τσιγαρο καλα εκανες και το εκοψες,  iqos έκανα και εγω και το εκοψα  απο την πρωτη ετ, συνολο 7μηνο και δεν μου λειπει.. θα δεις και διάφορα στο πορτοφόλι σου! Παρε τον χρονο σου τωρα να ηρεμησεις και με το νεο  ετος θα πανε ολα καλύτερα... Ευχομαι για ολες μας ... Στελνω νοερη αγκαλια ... Το ξερω, το περασα προσφατα,  ειναι δυσκολο, ποναει,αλλα θα εισαι καλυτερα μερα με τη μερα.. στο υποσχομαι!!!

Κάτι είχα ακούσει και για το ότι η ζέστη βοηθά μέσα την κατάσταση στη μήτρα, δεν θυμάμαι τι ακριβώς αλλά κι εγώ έχω ακούσει πως είναι καλύτερα να μείνεις έγκυος αρχές καλοκαιριού.

ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

TARA

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 430
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• Eviri

Eviri 161 δημοσιεύσεις

• TARA

TARA 93 δημοσιεύσεις

• crysis

crysis 53 δημοσιεύσεις

• Ifather

Ifather 24 δημοσιεύσεις

Καλημέρα σε όλους σας.

Διακρινω μια νοσταλγια για το καλοκαιρι...΄Η μηπως για την Ελλαδα?

Αχχχχχ Τάρα μου, μακάρι να ήταν το ένα από τα δύο ή και τα δύο, γιατί και το καλοκαίρι θα ξανά 'ρθει και στην Ελλάδα θα έρθω διακοπές. Δυστυχώς η νοσταλγία αφορά την παιδική μου ηλικία και τα χρόνια του σχολείου, από τα οποία ούτε το ένα θα ξανά 'ρθει, ούτε το άλλο.

Δυστυχώς η νοσταλγία αφορά την παιδική μου ηλικία και τα χρόνια του σχολείου, από τα οποία ούτε το ένα θα ξανά 'ρθει, ούτε το άλλο.

Aχ πεστο ψεμματα... Κι εμενα με πιανει νοσταλγια πολυ συχνα...

Καλη εβδομαδα! Πες μας τα νεα σου απο την ξενιτια...

IkapDxJtzV0

age.png age.png

Διαφημίσεις

Ωραία μουσική έχει ο άγνωστος για μένα Μπρούνο Μαμαν που έβαλες.

Να σου πω, η Στουτγκάρδη είναι πολύ όμορφη πόλη, παντού έχει πολύ πράσινο, ψηλά δέντρα και απίστευτη φύση. Τα σπίτια είναι κουκλίστικα στο παραδοσιακό γερμανικό στυλ. Ο καιρός έχει πολλά σκαμπανεβάσματα, αρκετή υγρασία και απρόσμενες βροχές.

Οι άνθρωποι, τουλάχιστον όσοι συνάντησα εγώ, είναι φιλικοί και καταδεκτικοί να προσφέρουν πληροφορίες και να σε βοηθήσουν. Αγγλικά μιλάνε οι μισοί, αλλά όχι καλά. Μόνο με ελάχιστους μπόρεσα να συνεννοηθώ πλήρως.

Ακόμη δεν έχω προχωρήσει στη γλώσσα. Χρησιμοποιώ αρκετά αγγλικά, κάποιες λέξεις γερμανικές σε πολύ μικρές προτάσεις, που αποφεύγω να λέω, γιατί μετά πέφτω στην εξής αντίφαση: ξεκινάω συναρμολογώντας μια πρόταση στο μυαλό μου με τις λέξεις που ήδη γνωρίζω. Βλέπω ότι βγάζει απόλυτο νόημα για την περίπτωση που χρειάζομαι και τη λέω. Ο γερμανός συνομιλητής μου σκέφτεται ότι ξέρω γερμανικά και μου απαντάει με ένα χείμαρρο. Σε κάποια φάση τον σταματάω και του λέω, "I'm sorry I don't speak german". Παράνοια. Συνήθως με κοιτάνε περίεργα.

Άλλη δυσκολία που συναντάω στην καθημερινότητα είναι τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ. Αφού ακόμη δεν ξέρω παρά λίγες λέξεις, που δεν σχετίζονται όλες με φαγώσιμα, δεν μπορώ να διαβάσω τι λέει πάνω στις συσκευασίες στις οποίες δε φαίνεται αυτό που περιέχουν. Επομένως, όταν ψάχνω κάτι που δεν ξέρω πώς το λένε στα γερμανικά και δεν είναι εμφανές στη συσκευασία του (αγγλικά δε γράφουν τα πακέτα, εκτός αν είναι εισαγωγής ή αν γράφουν κι άλλες γλώσσες), θα πρέπει να μαντεύω τι είναι ή να κάνω δέκα ώρες κουβέντα με τις πωλήτριες για να καταλάβουν τι θέλω.

Το μεγάλο μου άγχος παραμένει το σχολείο της μικρής. Θα είναι για μερικούς μήνες στο προπαρασκευαστικό τμήμα εκμάθησης γερμανικών. Μέχρι τώρα, κάνουν κυρίως λέξεις, κατανοητές για την ηλικία τους, όπως π.χ. τα μέρη του σώματος, οι μέρες, οι μήνες, οι εποχές, 4-5 ρήματα να τα κλίνουν και λίγα μαθηματικά με ασκήσεις χωρίς εκφώνηση. Ναι, είναι περίεργο πώς είναι δυνατόν να τους δίνουν ασκήσεις μαθηματικών χωρίς εκφώνηση, ούτε στα γερμανικά, ούτε σε άλλη γλώσσα; Άλλες μαμάδες ελληνίδες μου είπαν ότι συνήθως τα στέλνουν στην τάξη των ελληνικών κάπου γύρω στο Φεβρουάριο ή λίγο πιο μετά. Μέχρι τώρα πάντως, το παιδί διδάσκεται μόνο γερμανικά και τα ελληνικά της τα διδάσκω εγώ, με τα βιβλία που μου έστειλε η μεγάλη μου κόρη από Ελλάδα.

Σπάσε πλάκα ότι θα πω πολλές φορές τι καλά που είμασταν στη Τζέντα. Ήδη το έχω πει μέχρι τώρα αρκετές φορές. Άλλη παράνοια αυτή. Να δω τι θα κάνουμε όταν η θερμοκρασία θα κατέβει στους -15 όπως έμαθα.

Ωραία μουσική έχει ο άγνωστος για μένα Μπρούνο Μαμαν που έβαλες.

To ηξερα πως θα σου αρεσει!;)

Οι άνθρωποι, τουλάχιστον όσοι συνάντησα εγώ, είναι φιλικοί και καταδεκτικοί να προσφέρουν πληροφορίες και να σε βοηθήσουν. Αγγλικά μιλάνε οι μισοί, αλλά όχι καλά. Μόνο με ελάχιστους μπόρεσα να συνεννοηθώ πλήρως.

Μονο εμεις πρεπει να ξερουμε αγγλικα φαρσι...γι αυτο εχουμε ξεχασει τη γλωσσα μας...

Ειναι φιλικοι δηλαδη απεναντι στους Ελληνες?

Ακόμη δεν έχω προχωρήσει στη γλώσσα. Χρησιμοποιώ αρκετά αγγλικά, κάποιες λέξεις γερμανικές σε πολύ μικρές προτάσεις, που αποφεύγω να λέω, γιατί μετά πέφτω στην εξής αντίφαση: ξεκινάω συναρμολογώντας μια πρόταση στο μυαλό μου με τις λέξεις που ήδη γνωρίζω. Βλέπω ότι βγάζει απόλυτο νόημα για την περίπτωση που χρειάζομαι και τη λέω. Ο γερμανός συνομιλητής μου σκέφτεται ότι ξέρω γερμανικά και μου απαντάει με ένα χείμαρρο. Σε κάποια φάση τον σταματάω και του λέω, "I'm sorry I don't speak german". Παράνοια. Συνήθως με κοιτάνε περίεργα.

Άλλη δυσκολία που συναντάω στην καθημερινότητα είναι τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ. Αφού ακόμη δεν ξέρω παρά λίγες λέξεις, που δεν σχετίζονται όλες με φαγώσιμα, δεν μπορώ να διαβάσω τι λέει πάνω στις συσκευασίες στις οποίες δε φαίνεται αυτό που περιέχουν. Επομένως, όταν ψάχνω κάτι που δεν ξέρω πώς το λένε στα γερμανικά και δεν είναι εμφανές στη συσκευασία του (αγγλικά δε γράφουν τα πακέτα, εκτός αν είναι εισαγωγής ή αν γράφουν κι άλλες γλώσσες), θα πρέπει να μαντεύω τι είναι ή να κάνω δέκα ώρες κουβέντα με τις πωλήτριες για να καταλάβουν τι θέλω.

Ουφ...μεγαλο μπερδεμα!

Σπάσε πλάκα ότι θα πω πολλές φορές τι καλά που είμασταν στη Τζέντα. Ήδη το έχω πει μέχρι τώρα αρκετές φορές. Άλλη παράνοια αυτή. Να δω τι θα κάνουμε όταν η θερμοκρασία θα κατέβει στους -15 όπως έμαθα.

Ποιοι ειναι χειροτεροι τελικα? Οι Αραβες ή οι Γερμανοι?:rolleyes:

age.png age.png

To ηξερα πως θα σου αρεσει!:wink:

Αχ, πώς με ξέρεις, πώς με ξέρεις.... ατιμούτσικο.

Μονο εμεις πρεπει να ξερουμε αγγλικα φαρσι...γι αυτο εχουμε ξεχασει τη γλωσσα μας...

Εμάς μας έχει φάει η ξενομανία μας. Υιοθετούμε πανεύκολα ό,τι είναι ξενόφερτο, γλώσσα, θρησκεία, ήθη, έθιμα και πάει λέγοντας, θεωρώντας ότι τα δικά μας τα πάντα είναι υποδεέστερα.

Ειναι φιλικοι δηλαδη απεναντι στους Ελληνες?

Είναι φιλικοί όταν τους κάνουμε ερωτήσεις πληροφοριακού χαρακτήρα στο δρόμο ή σε ένα κατάστημα. Σε αντίθεση με αυτό που πίστευα πριν έρθω εδώ, απαντάνε ευχαρίστως και βοηθάνε πολύ. Αυτό που πρόσεξα όμως, είναι ότι μόλις τους απαντάω στην ερώτηση από πού είμαι, τότε αλλάζει κάπως η έκφρασή τους. Μάλλον, μας έχουν όπως εμείς τους Αλβανούς.

Ποιοι ειναι χειροτεροι τελικα? Οι Αραβες ή οι Γερμανοι?:rolleyes:

Οι Γερμανοί είναι απλώς πιο πολιτισμένοι. Οι Άραβες όμως, χαίρονταν που είμασταν Έλληνες, μας αγαπάνε και μας σέβονται.

• 2 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...