Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• On 11/14/2024 at 9:25 PM, Malntalia said:

Καλησπέρα! Χωρίς  να ξέρω.. αν ο μόνος λόγος  είναι η δική σου ανησυχία  μπορείς να κάνεις nipt..υπάρχουν τόσες εταιρείες. Είπες 24χρονων δότρια.. όσο και να είσαι σκέψου ότι είναι παιδάκι από 24χρονη.. μέχρι κ τα nipt κάποια αναφέρουν δε χρειάζεται  αν είσαι με δότρια..αλλά οκ αίμα σου παίρνουν..δεν είναι επεμβατικο.. αλλά αν ο γιατρός  σου λέει όλα καλά.. σκέψου ότι αυτά  είναι τα θετικά όταν είσαι με δότρια..ότι είναι μικρής ηλικίας.. 

καλησπέρα! Έχω κάνει κ nipt! Και όλα ήταν πολυ καλα! Νομίζω ότι το ξεπέρασα αυτό που με έπιασε με την αμνιοπαρακέντηση. 
      Ενταξει με πιάσε προφανώς να κάνω ότι μπορώ για να αποκλείσω τα πάντα αλλά ίσως κ να ναι υπερβολή! 

On 11/15/2024 at 10:51 AM, *Vasoula said:

Καλημέρα!!οχι δε θα κάνω.. στην αυχενική μου ειπαν πως δε χρειάζεται και δε θα έδειχνε και ξεκάθαρα επειδή ήταν παραπάνω από ένα μωρό....και πρώτα ο Θεός να είναι καλή και η β επιπέδου μου που έχω σε δέκα μέρες δε θα κάνω τίποτα άλλο...😁

Εύχομαι ναι ναι ολα καλά και στην Β επιπέδου! Κοντά είμαστε τότε! Εγώ πριν λίγες μέρες την έκανα.

Με το καλά να έρθουν τα μωράκια μας! 

Μανούλες Νοεμβρίου 2022

Recommended Posts

Και εγώ με τον αποκλειστικό θηλασμό όποτε είναι ανήσυχο το παιδί τον βάζω στο στήθος. Συνήθως αν 2ωρο. Αλλά υπάρχουν φορές που είναι σερι ώρες πάνω μου. Κ τώρα έμαθε κ κοιμάται κ πάνω μ όποτε δεν μπορώ να τον βάλω στο λίκνο γιατί ξυπνάει κατευθείαν. Και εγώ το βράδυ ξάπλα θηλάζω κ έχω σωθεί. Εγώ κάτι έφαγα μάλλον και τον πείραξε. Από χθες είχε τρελό κλάμα και γκρίνια. Η κοιλιτσα του μέσα κάνει ήχους το μόνο που τον βοηθάει είναι να τον ξαπλώνω στο χέρι μου μπρούμυτα κ να περπατάω. Κ τρίψιμο η κοιλιτσα. Τι τραβάνε μωρε και αυτά. Τον λυπήθηκε η ψυχή μου. 

• Μου αρέσει 1

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

3 ώρες πρίν, Laky είπε:

Απ' το αντίθετο στήθος δίνεις; Αλήθεια; Εγώ η χαζή προσπαθούσα απ' το στήθος που είναι κάτω.

Δοκιμασε το ετσι οπως εμεις...θα τα καταφερεις και θα σωθεις

• Μου αρέσει 1

Καλημέρα κορίτσια,πως είστε? Η μπέμπα κοιμήθηκε 6 ώρες γεμάτες χωρίς να ξυπνήσει και τη σήκωσα εγώ για να φάει. Ανησυχώ,είναι δέκα εβδομάδων,δεν ξέρω αν είναι φυσιολογικό να κοιμάται τόσο πολύ. Την ημέρα πότε δεν κοιμάται τόσο βέβαια,μόνο τη νύχτα αλλά τόσο πολύ πρώτη φορά. Είναι φυσιολογικό? Όσο μεγαλώνει ένα μωρό κοιμάται πιο πολλές ώρες σερί? Δεν έχω ιδέα, είμαι ασχετη τελείως. Και επειδή είχα να βγάλω γάλα κ να θηλασω τόσες ώρες,έβγαλα πριν με το θηλαστρο μόνο 120ml ενώ τις τελευταίες ημέρες καθε πρωί έβγαζα μεταξύ 150-180..Τι να κάνω? Να την ξυπνάω τα βράδια στο 4ωρο για να φάει,ακόμα και αν θέλει να κοιμηθεί?

Η οδηγία του παιδιάτρου μου ήταν ότι μετά τις 40 μέρες δεν ξυπνάμε τα παιδιά για να φάνε. Και να μη μου το 'λεγε, βέβαια, δε θα τον ξυπνούσα. Εδώ κάνουμε αμάν να κοιμηθούν. Ευχαρίστησε την τύχη σου και προχώρα!

Με την άντληση είναι μεγάλο μανίκι. Εμένα από 2 μηνών κοιμότανε, αλλά ξυπνούσα με το ζόρι για να αντλήσω, να μη χάσω το γάλα. Με τον καιρό το βρήκα, αλλά και πάλι θέλει μεγάλα ψυχικά αποθέματα για να σηκωθείς από το ζεστό σου κρεβάτι, ενώ το μωρό κοιμάται, για να βγάλεις γάλα. Ακόμα κάποια πρωινά γκρινιάζω και μουρμουρίζω, αλλά το κάνω...

Αν ήμουν στη θέση σου και το μωρό έπινε γάλα από το στήθος, δε θα το έκανα. Θεωρώ ότι η παραγωγή, 10 εβδομάδες μετά, έχει ισορροπήσει. Απλά εμένα πρέπει να βρει γάλα να πιεί όταν ξυπνήσει, γι αυτό το κάνω.

1 hour ago, Blue Velvet είπε:

Καλημέρα κορίτσια,πως είστε? Η μπέμπα κοιμήθηκε 6 ώρες γεμάτες χωρίς να ξυπνήσει και τη σήκωσα εγώ για να φάει. Ανησυχώ,είναι δέκα εβδομάδων,δεν ξέρω αν είναι φυσιολογικό να κοιμάται τόσο πολύ. Την ημέρα πότε δεν κοιμάται τόσο βέβαια,μόνο τη νύχτα αλλά τόσο πολύ πρώτη φορά. Είναι φυσιολογικό? Όσο μεγαλώνει ένα μωρό κοιμάται πιο πολλές ώρες σερί? Δεν έχω ιδέα, είμαι ασχετη τελείως. Και επειδή είχα να βγάλω γάλα κ να θηλασω τόσες ώρες,έβγαλα πριν με το θηλαστρο μόνο 120ml ενώ τις τελευταίες ημέρες καθε πρωί έβγαζα μεταξύ 150-180..Τι να κάνω? Να την ξυπνάω τα βράδια στο 4ωρο για να φάει,ακόμα και αν θέλει να κοιμηθεί?

Γιατί να το ξυπνάς το μωρό; Ποτέ δε ξυπνάμε βρέφος χωρίς να υπάρχει σοβαρός λόγος για να ανακτήσει βάρος. Κοίτα να το χαρείς!!! Έχεις ένα αγγελούδι.

Εμείς επιτέλους εχθές κλείσαμε δυο τρίωρα ύπνου και ήδη σηκώθηκα άλλος άνθρωπος. Μακάρι να κρατήσει!!!!

• Μου αρέσει 5

Διαφημίσεις

1 ώρα πρίν, Blue Velvet είπε:

Καλημέρα κορίτσια ... @Blue Velvetμου είσαι παρά μα πάρα πολύ τυχερή όπως λένε και οι κοπέλες. Και γω παρακαλάω να κοιμάται λίγο παραπάνω για να ανακτησω δυνάμεις. Τα δύο τρίωρα τα καταφέραμε κ εμείς @Lakyμου...ειναι όντως αναζωογονητικό.Εν τω μεταξύ με έχει πιάσει και ο αυχένας μου και δεν μπορώ να στριψω..άστα να πάνε.και ο δικός μου παιδίατρος το ιδιο μου είπε..μετά τις 40μερες και 6 και 7 ώρες δεν έχουμε θέμα..μόνο αν δω ότι όταν ξυπνάει πίνει πολύ γρήγορα και πνίγεται ή κάνει εμετό από τη λαιμαργία του που έχει χάσει γεύμα..Οπότε αναγκαστικά αν έχεις θέμα με το γάλα θ πρέπει να ξυπνάς εσύ και να βγάζεις παρόλο που το παιδί κοιμάται.

Σου κοιμήθηκε έξι ώρες σερί το βράδυ και τη μέρα πως ήταν ; Είχε κοιμηθεί καθόλου ; 

• Μου αρέσει 2

2 ώρες πρίν, Angel92 είπε:

Καλημέρα κορίτσια ... @Blue Velvetμου είσαι παρά μα πάρα πολύ τυχερή όπως λένε και οι κοπέλες. Και γω παρακαλάω να κοιμάται λίγο παραπάνω για να ανακτησω δυνάμεις. Τα δύο τρίωρα τα καταφέραμε κ εμείς @Lakyμου...ειναι όντως αναζωογονητικό.Εν τω μεταξύ με έχει πιάσει και ο αυχένας μου και δεν μπορώ να στριψω..άστα να πάνε.και ο δικός μου παιδίατρος το ιδιο μου είπε..μετά τις 40μερες και 6 και 7 ώρες δεν έχουμε θέμα..μόνο αν δω ότι όταν ξυπνάει πίνει πολύ γρήγορα και πνίγεται ή κάνει εμετό από τη λαιμαργία του που έχει χάσει γεύμα..Οπότε αναγκαστικά αν έχεις θέμα με το γάλα θ πρέπει να ξυπνάς εσύ και να βγάζεις παρόλο που το παιδί κοιμάται.

Σου κοιμήθηκε έξι ώρες σερί το βράδυ και τη μέρα πως ήταν ; Είχε κοιμηθεί καθόλου ; 

Την τάισα 120ml γάλα στις 6:30,μετά γελούσε μόνη της και παρατηρούσε το δωμάτιο και στις 07:30 ξανακοιμηθηκε και τώρα ακόμα κοιμάται. Γενικά την ημέρα ξυπνάει κάθε 2-3 ώρες και δεν θέλει τόσο να κοιμηθεί και κάποιες φορές δεν θέλει καθόλου υπνο μετά το φαγητό,θέλει να παίξει. Τα βράδια γενικά μέχρι 5ωρες μαξ κοιμόταν.Αυτό το σημερινό πρώτη φορά το κάνει.ελπίζω να μην είναι άρρωστο το μωρό και να έχει τόση υπνηλία 

UPDATE

Μόλις μίλησα με τον παιδίατρο και μου είπε ότι το βράδυ δεν το ξυπναμε το παιδί,δλδ και 8ωρο να κοιμηθεί δεν μας πειράζει καθόλου,αλλά κατά τη διάρκεια της ημέρας το αφήνουμε μάξιμουμ 3ωρες να κοιμηθεί και μετά το ξυπναμε για να φαει,διότι διαταράσσεται και το πρόγραμμα του φαγητού αν κοιμάται όλη μέρα τόσο 

Κορίτσια μου πως είστε;εμείς δυστυχώς αρρωστησαμε οικογενειακώς..και ο μπεμπούλης μας δυστυχώς..έχει μυξουλες και ξηρό βήχα..το βράδυ έχουμε ραντεβού στον παιδίατρο..είναι υποτονικός και δεν τρώει όπως πριν..

• Λυπημένη/-ος 3

Καλημέρα κορίτσια, χρόνια πολλά και καλή χρονιά με υγεία κ ευτυχία!

On 1/2/2023 at 8:26 AM, Laky said:

Καλημέρα κορίτσια. Μαρτύριο και αυτή η νύχτα. Το περισσότερο που έχει κοιμηθεί συνεχόμενα είναι μιάμιση ώρα. Και είναι ακριβώς δύο μηνών. Κι εκείνο μόνο μετά τη φόρμουλα και εννοείται μόνο επάνω μου. Υποφέρει αυτός κι εγώ διπλά μαζί του. Νομίζω δεν αντέχω άλλη αϋπνία θα καταρευσω.

Επίσης τα κορίτσια που θηλαζουν, θηλάζετε όποτε βλέπετε το μωρό ανήσυχο, ή κάθε τρείς ώρες; Και για πόση ώρα;

θηλάζω οπότε τον βλέπω ανήσυχο κ καταλαβαινω ότι πειναει. Συνηθως την ημερα τρωει ανα 2-3 ωρες.Δλδ ξεχωρίζω πότε είναι ανήσυχος γτ θέλει να φάει ή θέλει να κοιμηθει.Αλλα κ όταν κλαίει γιατί θέλει να κοιμηθει,πολλές φορές τον βάζω στο στηθος κ πολυ γρήγορα τον παίρνει ο ύπνος.

On 1/3/2023 at 8:00 AM, Blue Velvet said:

Καλημερα και καλη χρονια  να εχουμε!ρώτησα κι εγώ τον παιδιατρο αν πρέπει να τον ξυπνάω όταν κοιμαται πολλές ώρες κ μου απάντησε για κανένα λόγο δεν τον ξυπνάς.Οταν πεινάσει θα ξυπνήσει μόνο του το παιδί.

Κορίτσια καλημέρα. Κοιμηθήκαμε συνεχόμενα 4 ώρες και μετά πάλι άλλες τρεις. Δε το πιστεύω! Νιώθω ήδη άλλος άνθρωπος. Σε λίγο θα πάμε για το πρώτο εμβόλιο και τρέμω αν θα είναι καλά μετά. Υπάρχει κάποια που το έκανε;

πρίν από 58 λεπτά , Michaela! είπε:

Καλημέρα κορίτσια, χρόνια πολλά και καλή χρονιά με υγεία κ ευτυχία!

θηλάζω οπότε τον βλέπω ανήσυχο κ καταλαβαινω ότι πειναει. Συνηθως την ημερα τρωει ανα 2-3 ωρες.Δλδ ξεχωρίζω πότε είναι ανήσυχος γτ θέλει να φάει ή θέλει να κοιμηθει.Αλλα κ όταν κλαίει γιατί θέλει να κοιμηθει,πολλές φορές τον βάζω στο στηθος κ πολυ γρήγορα τον παίρνει ο ύπνος.

Καλημερα και καλη χρονια  να εχουμε!ρώτησα κι εγώ τον παιδιατρο αν πρέπει να τον ξυπνάω όταν κοιμαται πολλές ώρες κ μου απάντησε για κανένα λόγο δεν τον ξυπνάς.Οταν πεινάσει θα ξυπνήσει μόνο του το παιδί.

Εγώ δε ξεχωρίζω ποτέ γκρινιάζει από πείνα και πότε από νύστα. Μόνο τον κολικό αναγνωρίζω γιατί είναι πολύ έντονος. Τον βάζω οπότε συνέχεια στο στήθος. Αλλά εχθές ας πούμε έκανες και δύο, τρεις ώρες. Ίσως μεγαλώνει και τι αυτό. Μέχρι τώρα τον έβαζα στο στήθος συνέχεια. Μπορεί και κάθε μισή ώρα και είναι τρομερά εξαντλητικό αυτό.

• Μου αρέσει 1

Διαφημίσεις

πρίν από 39 λεπτά , Laky είπε:

Κορίτσια καλημέρα. Κοιμηθήκαμε συνεχόμενα 4 ώρες και μετά πάλι άλλες τρεις. Δε το πιστεύω! Νιώθω ήδη άλλος άνθρωπος. Σε λίγο θα πάμε για το πρώτο εμβόλιο και τρέμω αν θα είναι καλά μετά. Υπάρχει κάποια που το έκανε;

Εγώ δε ξεχωρίζω ποτέ γκρινιάζει από πείνα και πότε από νύστα. Μόνο τον κολικό αναγνωρίζω γιατί είναι πολύ έντονος. Τον βάζω οπότε συνέχεια στο στήθος. Αλλά εχθές ας πούμε έκανες και δύο, τρεις ώρες. Ίσως μεγαλώνει και τι αυτό. Μέχρι τώρα τον έβαζα στο στήθος συνέχεια. Μπορεί και κάθε μισή ώρα και είναι τρομερά εξαντλητικό αυτό.

Εμείς το κάναμε 16 Δεκεμβρίου δεν είχε τίποτα μετά ο μπεμπούλης όλα μια χαρά!!εχθές που ρώτησα τον παιδίατρο μου είπε πως επειδή παίρνει πολύ καλά βάρος και την ημέρα αν κοιμηθεί και 5 ώρες να μην τον ξυπνήσω 

• Ευχαριστώ 1

Καλημέρα κορίτσια!

Απ' όσο κατάλαβα,μας είπε ο παιδίατρος να ξυπνάμε το μωρό κάθε 3ωρες  κατά τη διάρκεια της ημερας,επειδή θέλουμε να πάρει βάρος. Δυστυχώς το μητρικό γάλα δεν έχει πολλές θερμίδες,ξένο δυστυχώς δεν μπορούμε να δώσουμε,οπότε την ημέρα θα τρώει πολύ και το βράδυ θα κοιμάται όσο θέλει

Laky εμείς το εμβόλιο το κάναμε πριν 2εβδομαδες και δεν κατάλαβε τίποτα,όλα πήγαν μια χαρά,μην ανησυχείς. 

• Ευχαριστώ 1

Καλημέρα κορίτσια. Κοιμηθήκαμε όλη τη νύχτα και τον έβαζα μόνο στο στήθος χωρίς να του δώσω ξένο. Εννοείται ο απορροφητήρας δεν έκλεισε δευτερόλεπτο. Τα έντερα του ακούγονται. Το μωρό πραγματικά υποφέρει. Μήπως να πάρω άλλο ξένο γάλα; Δίνω της , Humana ac. Είναι κάποια άλλη κοπέλα που δίνει άλλο γάλα για τους κολικούς κι είδε αποτελέσματα;

3 ώρες πρίν, Laky είπε:

Καλημέρα κορίτσια. Κοιμηθήκαμε όλη τη νύχτα και τον έβαζα μόνο στο στήθος χωρίς να του δώσω ξένο. Εννοείται ο απορροφητήρας δεν έκλεισε δευτερόλεπτο. Τα έντερα του ακούγονται. Το μωρό πραγματικά υποφέρει. Μήπως να πάρω άλλο ξένο γάλα; Δίνω της , Humana ac. Είναι κάποια άλλη κοπέλα που δίνει άλλο γάλα για τους κολικούς κι είδε αποτελέσματα;

Καλημερα κορίτσι μου και μπράβο σας που αρχίσατε να κοιμόσαστε τόσο καλά. Σχετικά με το ξένο γάλα,στο είχα γράψει και πιο παλιά αν θυμάμαι: Είναι πολύ σοβαρό το τι γάλα θα δίνεις στο παιδί και ειδικά αν ακούγονται τα εντερακια του και υποφέρει,πρέπει να σου πει ο γιατρός τι να κάνεις. Αν πχ το μωρό έχει αλλεργια όπως το δικό μου,το να του αλλάζεις γάλα,του κάνει κακο,πονάνε πάρα πολυ. Ρώτα τον παιδίατρο η πήγαινε σε έναν παιδογαστρεντερολογο για να σου πουν τι πρέπει να τρώει ο μπέμπης για να μην υποφέρει. Εμείς από την ώρα που κόψαμε το ξένο λόγω αλλεργίας,το μωρό είναι ευτυχισμένο και δεν ουρλιάζει 

πρίν από 59 λεπτά , Blue Velvet είπε:

Καλημερα κορίτσι μου και μπράβο σας που αρχίσατε να κοιμόσαστε τόσο καλά. Σχετικά με το ξένο γάλα,στο είχα γράψει και πιο παλιά αν θυμάμαι: Είναι πολύ σοβαρό το τι γάλα θα δίνεις στο παιδί και ειδικά αν ακούγονται τα εντερακια του και υποφέρει,πρέπει να σου πει ο γιατρός τι να κάνεις. Αν πχ το μωρό έχει αλλεργια όπως το δικό μου,το να του αλλάζεις γάλα,του κάνει κακο,πονάνε πάρα πολυ. Ρώτα τον παιδίατρο η πήγαινε σε έναν παιδογαστρεντερολογο για να σου πουν τι πρέπει να τρώει ο μπέμπης για να μην υποφέρει. Εμείς από την ώρα που κόψαμε το ξένο λόγω αλλεργίας,το μωρό είναι ευτυχισμένο και δεν ουρλιάζει 

Πονάει όταν αλλάζει γάλα εννοείς; Εσείς σε το έχετε αλλεργία; Εγώ σκέφτομαι τη λακτόζη. Αλλά τι νόημα έχει να πάρω γάλα χωρίς λακτόζη απ' τη στιγμή που θηλάζει; Τώρα σκέφτομαι να δοκιμάσω το Humana ha 

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...