Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

Μανούλες Νοεμβρίου 2022

Recommended Posts

6 ώρες πρίν, Konie είπε:

Update: Κορίτσια σας ευχαριστώ πολύ όλες για τις ευχές. Όλα πήγαν ευτυχώς καλά και είμαστε καλά και εγώ και η μπεμπούλα η οποία μας βγήκε στα 3100kg στις 37+6 εβδομάδες. 

Γέννησα φυσιολογικα, με επισκληριδιο και σε γενικές γραμμές μπορώ να πω ότι η 1η εμπειρία τοκετού μου ήταν καλή. Τώρα ειμαστε σε φάση που προσπαθούμε να γνωριστούμε με τη ζουζούνα ❤️ εύχομαι σε όλες σας ολόψυχα με το καλό να κρατήσετε τα μωράκια σας στα χέρια σας. Από μανούλα Νοεμβρίου τελικά μανούλα Οκτωβρίου και από σκορπίνα τελικά ζυγός

Να σας ζήσει!! Με το καλό να πατε σπίτι σας!! 

• Μου αρέσει 1

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλημέρα σας,

με το καλό εύχομαι σ' όσες ακόμα δεν έχουν γεννήσει και να ζήσουν τα μωράκια όσων γέννησαν. 

Θα ήθελα λίγο τη βοήθεια σας σχετικά με τις συσπάσεις,  πως ακριβώς τις νιώθετε; Σαν κινήσεις στη κοιλιά,  σαν έντονους πόνους περιόδου; Εγω κοντεύω να χαζέψω...εδω και δύο εβδομάδες εχω πόνους περιόδου που με πιάνουν ξαφνικά και μετα απο κάποιες ώρες με αφήνουν...κυρίως αν κοιμηθώ. Την προηγούμενη εβδομάδα,  36+4 πήγα στη γιατρο μου και είχα ήδη διαστολή περίπου 1,5 εκ., το μωρο είναι χαμηλά στη λεκάνη, εχει εμπεδωθεί δλδ και ηταν ήδη 3100. Συνεχίζουν να με πιάνουν πονοι περιοδου πιο έντονοι και πονοι στη μέση αλλά δν είναι μια κατάσταση η οποία προχωράει ή αυξάνεται...δεν ξερω πως θα καταλάβω ότι ήρθε η ώρα πραγματικά. 

Η γιατρος είπε ότι δεν ξέρουμε πόσο θα πάρει.. μπορεί ώρες, μέρες αλλά εβδομάδες. 

Σήμερα είμαι 37+3 και ξύπνησα πάλι με πονους περιόδου,  έντονους, κάποιες στιγμές νιώθω λες και εχω σουβλιες σαν και αυτές που είχα πριν έρθει η περίοδος,  υπάρχει λέτε περίπτωση να είναι έτσι οι συσπάσεις σ'εμενα; 

Να πω ότι τι περπάτημα έχω κάνει, τι γενική,  τίποτα ο μπέμπης...δεν θέλει να κάνει την εμφάνιση του ακόμα μάλλον...

7 ώρες πρίν, Konie είπε:

Update: Κορίτσια σας ευχαριστώ πολύ όλες για τις ευχές. Όλα πήγαν ευτυχώς καλά και είμαστε καλά και εγώ και η μπεμπούλα η οποία μας βγήκε στα 3100kg στις 37+6 εβδομάδες. 

Γέννησα φυσιολογικα, με επισκληριδιο και σε γενικές γραμμές μπορώ να πω ότι η 1η εμπειρία τοκετού μου ήταν καλή. Τώρα ειμαστε σε φάση που προσπαθούμε να γνωριστούμε με τη ζουζούνα ❤️ εύχομαι σε όλες σας ολόψυχα με το καλό να κρατήσετε τα μωράκια σας στα χέρια σας. Από μανούλα Νοεμβρίου τελικά μανούλα Οκτωβρίου και από σκορπίνα τελικά ζυγός

Να σου ζήσει η μπέμπα σου! Πάντα γερή και ευτυχισμένη να είναι!!! 
Κορίτσια εμένα ο μπέμπης δεν έχει πάρει θέση 35+1 αλλά νιώθω μικρές συσπάσεις και από χθες νιώθω κάτι σαν τσιμπήματα λες και με τρύπας με καρφίτσα. Θα πάω σήμερα στον γιατρό να με βάλει στον καρδιοτοκογραφο πρώτη φορά να δω τι θα μου πει. 

• Ευχαριστώ 1

17 ώρες πρίν, KONNA28 είπε:

Κορίτσια μπαίνω για πρόκληση την Τρίτη το βράδυ και με έχει πιάσει ένα άγχος ένας φόβος ….Έχω ακούσει τόσα πολλά για την πρόκληση ότι μπορεί να μην πετύχει και να πας για καισαρικη .Έχει καμία κοπέλα εμπειρία από πρόκληση ;

Την κόρη μου απέχτησα με πρόσκληση. Όλα καλά πήγαν. Φυσιολογικός τοκετός μετά από 8 ώρες αναμονή. Για ποιο λόγο πας με πρόκληση; Πόσο εβδομάδων θα είσαι;

14 ώρες πρίν, Blue Velvet είπε:

Κορίτσια την τρίτη μπαίνω για καισαρική και από εκεί που ήμουν ήρεμη,έκανα την τεράστια βλακεία και διάβασα διάφορα στο ίντερνετ και με έπιασε κρίση άγχους..Να κλαίω ασταμάτητα,να μην μπορώ να ηρεμήσω και με έπιασε και ταχυκαρδία..Με καθησύχασε ο γιατρός μου, λέγοντας μου ότι όλα θα πάνε καλά και πως δεν είμαι η πρώτη που θα γεννήσω ενώ κάνω αντιπηκτικες ενέσεις. Ο άντρας μου θέλει να μου κρύψει το τηλέφωνο για να μην διαβάζω τέτοια χαζά..Τι να πω, εύχομαι σε όλες να έχουμε εύκολη γέννα και να κρατήσουμε τα μωράκια μας αγκαλιά ❤️

Υ.Γ Για κάποιο λόγο το σχόλιο μου βγαίνει σαν απάντηση στο σχόλιο της @KONNA28

Καλή επιτυχία και όλα καλά να πάνε! Νομίζω την καλύτερη κίνηση έκανε ο άντρας σου.. Απομακρύνσου από πήγές ενημέρωσης και μίλα με το μωράκι σου. Προετοιμαστείτε και οι δύο για μια μεγάλη αγκαλιά σε μερικές ώρες! 

8 ώρες πρίν, Konie είπε:

Συγχαρητήρια! Να σου ζήσει η μπουμπούκα σου και καλούς θηλασμούς!

• Ευχαριστώ 2

SJqRp2.pngPvhnp2.png

2 hours ago, Marianthi27 said:

Την κόρη μου απέχτησα με πρόσκληση. Όλα καλά πήγαν. Φυσιολογικός τοκετός μετά από 8 ώρες αναμονή. Για ποιο λόγο πας με πρόκληση; Πόσο εβδομάδων θα είσαι;

Καλή επιτυχία και όλα καλά να πάνε! Νομίζω την καλύτερη κίνηση έκανε ο άντρας σου.. Απομακρύνσου από πήγές ενημέρωσης και μίλα με το μωράκι σου. Προετοιμαστείτε και οι δύο για μια μεγάλη αγκαλιά σε μερικές ώρες! 

Συγχαρητήρια! Να σου ζήσει η μπουμπούκα σου και καλούς θηλασμούς!

Θα είμαι 39 και δυο την Τετάρτη .Είπαμε να πάμε με πρόκληση γιατί την προηγούμενη βδομάδα το μωρό ήταν 3600 και δεν θέλει να με αφήσει μέχρι την ΠΗΤ γιατί θα έχει φτάσει σχεδόν τέσσερα κιλά και ήδη με δυσκολεύει παρά πλ και εκείνη ζορίζεται εκεί μέσα και είπαμε ότι είναι πιο ασφαλές να γεννήσω αυτή τη βδομάδα και για να προσπαθήσω να γεννήσω φυσιολογικά .Ξέρω ότι μπορεί να μην πετύχει όπως και να το αφήναμε για την ΠΗΤ πάλι να μην πετύχαινε αλλά τουλάχιστον τώρα είναι πιο ασφαλές 

• Μου αρέσει 1

Διαφημίσεις

20 ώρες πρίν, nairobi είπε:

Το ίδιο έπαθα πριν 2 εβδομάδες στην 33η όμως! Ξεκούραση και όλα θα πάνε καλά!! 

Με το καλό κορίτσι μου!! 

Με το καλό λοιπόν!! Όλα θα πάνε καλά να σκέφτεσαι θετικά! Έρχεται το νινί!!! 

Αα για πες.. είχες πάει τουαλετα κ είδες να τρέχει αιμα? Τι σου είχε ο πει ο γιατρός? Σου δώσε προγεστερονη?

Με το καλό όσα κορίτσια γεννήσανε κ θα γεννησετε εντός ωρών κ ημερών! Εμένα η γιατρός θέλει να κλείσω κ την 38η ιδανικά, δεδομένου ότι κ στην πρώτη γεννα γέννησα 40&1.. βέβαια η ψυχή μ το ξέρει πόσο πολύ δύσκολο ήταν τις τελευταίες 2 βδομάδες..  ούτε να περπατήσω μπορούσα..  είμαι κ 1.58 καταλαβαίνετε.. 

Σημερα πήγα πάλι στη γιατρό, όλα καλά, αλλα δε μ πήρε κολπικό υγρό για το στρεπτοκοκο λογω υπολλειματος από την αιμοραγια.. καλώς εχόντων των πραγμάτων την επόμενη εβδομάδα θα πάρουμε.. ειμαι 36&1τωρα , εσείς κορίτσια πότε κάνατε ή θα κάνετε αυτή την εξέταση?

Το πρόβλημα μ ακόμα παραμένει ο πλακουντας δεν ανέβηκε όσο ιδανικά θα θέλαμε αλλά η γιατρός είπε θα το δούμε εκείνη τη στιγμή, δε θέλει να με πάει για προγραμματισμένη καισαρικη, προς στιγμήν τουλάχιστον.. 

• Μου αρέσει 1

πρίν από 12 λεπτά , Irini__ είπε:

Αα για πες.. είχες πάει τουαλετα κ είδες να τρέχει αιμα? Τι σου είχε ο πει ο γιατρός? Σου δώσε προγεστερονη?

Με το καλό όσα κορίτσια γεννήσανε κ θα γεννησετε εντός ωρών κ ημερών! Εμένα η γιατρός θέλει να κλείσω κ την 38η ιδανικά, δεδομένου ότι κ στην πρώτη γεννα γέννησα 40&1.. βέβαια η ψυχή μ το ξέρει πόσο πολύ δύσκολο ήταν τις τελευταίες 2 βδομάδες..  ούτε να περπατήσω μπορούσα..  είμαι κ 1.58 καταλαβαίνετε.. 

Σημερα πήγα πάλι στη γιατρό, όλα καλά, αλλα δε μ πήρε κολπικό υγρό για το στρεπτοκοκο λογω υπολλειματος από την αιμοραγια.. καλώς εχόντων των πραγμάτων την επόμενη εβδομάδα θα πάρουμε.. ειμαι 36&1τωρα , εσείς κορίτσια πότε κάνατε ή θα κάνετε αυτή την εξέταση?

Το πρόβλημα μ ακόμα παραμένει ο πλακουντας δεν ανέβηκε όσο ιδανικά θα θέλαμε αλλά η γιατρός είπε θα το δούμε εκείνη τη στιγμή, δε θέλει να με πάει για προγραμματισμένη καισαρικη, προς στιγμήν τουλάχιστον.. 

Εγω ρωτησα για στρεπτοκοκο και μου ειπε αν δεν ειχα προβλημα γενικα στην εγκυμοσυνη με μολυνσεις  κτλπ δεν το κανουν

• Μου αρέσει 1

9 ώρες πρίν, Sofi91 είπε:

Καλημέρα σας,

με το καλό εύχομαι σ' όσες ακόμα δεν έχουν γεννήσει και να ζήσουν τα μωράκια όσων γέννησαν. 

Θα ήθελα λίγο τη βοήθεια σας σχετικά με τις συσπάσεις,  πως ακριβώς τις νιώθετε; Σαν κινήσεις στη κοιλιά,  σαν έντονους πόνους περιόδου; Εγω κοντεύω να χαζέψω...εδω και δύο εβδομάδες εχω πόνους περιόδου που με πιάνουν ξαφνικά και μετα απο κάποιες ώρες με αφήνουν...κυρίως αν κοιμηθώ. Την προηγούμενη εβδομάδα,  36+4 πήγα στη γιατρο μου και είχα ήδη διαστολή περίπου 1,5 εκ., το μωρο είναι χαμηλά στη λεκάνη, εχει εμπεδωθεί δλδ και ηταν ήδη 3100. Συνεχίζουν να με πιάνουν πονοι περιοδου πιο έντονοι και πονοι στη μέση αλλά δν είναι μια κατάσταση η οποία προχωράει ή αυξάνεται...δεν ξερω πως θα καταλάβω ότι ήρθε η ώρα πραγματικά. 

Η γιατρος είπε ότι δεν ξέρουμε πόσο θα πάρει.. μπορεί ώρες, μέρες αλλά εβδομάδες. 

Σήμερα είμαι 37+3 και ξύπνησα πάλι με πονους περιόδου,  έντονους, κάποιες στιγμές νιώθω λες και εχω σουβλιες σαν και αυτές που είχα πριν έρθει η περίοδος,  υπάρχει λέτε περίπτωση να είναι έτσι οι συσπάσεις σ'εμενα; 

Να πω ότι τι περπάτημα έχω κάνει, τι γενική,  τίποτα ο μπέμπης...δεν θέλει να κάνει την εμφάνιση του ακόμα μάλλον...

Ναι κορίτσι μου  όλα όσα περιεγραψες  παραπέμπουν σε συσπασεις.. όπως κ το να σου σφίγγεται η κοιλιά να γίνεται πέτρα, συνήθως με πόνο ή έντονη ενόχληση π χτυπάει κ τη μέση.. κ μετά από λίγο χαλαρωνει.. όταν έρθει η ώρα για τον τοκετό οι πονοι αυτοί είναι τόσο έντονοι π θα τους καταλάβεις κ συνεχόμενοι..  αρχικά ανά κάποιες ώρες, ανά μια ώρα, ανά κάποια λεπτά..  στην κόρη μου δε θα τους ξεχάσω, όταν ήταν στο 20λεπτο, τέταρτο  περίπου ξεκίνησα για μαιευτηριο κ εκεί έφτασαν στο 10λεπτο με 5λεπτο.. πονουσα τόσο π ζητούσα διακαώς επισκληρηδιο αλλα μου το καθυστέρησαν.. το χειρότερο ήταν ότι δεν είχα διαστολή!! Εσυ που έχεις κ δεν πονάς είσαι από τις τυχερές, πολλά κορίτσια είναι έτσι ακόμα κ με 4 διαστολή κ να μην το καταλαβαίνουν να το πω.. να μην είναι τόσο έντονοι οι πονοι! Ευτυχώς να λες! Αλλά πιστεύω αν φτάσεις 5 διαστολή θα γίνουν πιο έντονοι δε μπορεί..  θα σε ελέγχει φαντάζομαι κ ο γιατρός πλέον πιο τακτικά.. 

• Ευχαριστώ 1

2 ώρες πρίν, Irini__ είπε:

Ναι είχα πάει την πρωινή τουαλέτα και είδα αίμα στην λεκάνη, στο εσώρουχο και αφού σκουπίστηκα έτρεχε ακόμα!! Σοκ! Ξεκίνησα utrogestan 1 κάθε βράδυ κολπικά!! Ήταν όλα φυσιολογικά οπότε κι εμένα για κάποιο αγγείο πιθανότατα μου μίλησε ! Μου είχε πει να ξεκουραστώ ξαπλωμένη για τις επόμενες  τρεις μέρες αλλά από εκεί και πέρα μόνο σπαγγάτο που δεν κάνω! Δεν έχω επιλογή με τον μικρό όμως προσέχω όσο μπορώ! Αύριο έχω γιατρό οπότε θα ρωτήσω για στρεπτόκοκκο κι εγώ και αν θα συνεχίσω την προγεστερόνη! ( 34+3 ) 

Ο ύπνος είναι μαρτύριο ήδη... Πονάω παντού, αλλάζω συνέχεια πλευρό άρα ξυπνάω συνέχεια! Βασικά πιστεύω ότι δεν κάνω βαθύ ύπνο πια!! Και έχω ακόμα... 

• Μου αρέσει 1

url%5D

Καλημέρα. Πήγα για καρδιοτοκογραφο σήμερα και μου είπε ο γιατρός τα σημάδια τοκετού.

1. Σπάσιμο νερών. Αν είναι απλά νερά, έχουμε χρόνο να κάνουμε ένα ντουζάκι και μετά να πάμε. Αν είναι πράσινα, τρέχουμε 

2. Λίγο αίμα. Αν είναι όντως λίγο, πάμε χαλαρά γιατί μπορεί να έσπασε αγγείο από τη διαστολή. Αν είναι πολύ αίμα, τρέχουμε. 

3. Πόνοι. Αρχίζουν από ψιλά, σκληραίνει η κοιλιά και όσο περνάει η ώρα γίνονται πιο έντονοι και συχνοι

4. Παρακολουθούμε το μωρό συνεχώς να κινείται. Αν προσέξουμε αλλαγή, τρέχουμε 

Το Παπαγεωργίου περιμένει μέχρι 41 εβδομάδες, ενώ το Ιπποκράτειο μέχρι 40+5. Για όσες ενδιαφέρεστε για δημόσιο νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη 

• Μου αρέσει 3

SJqRp2.pngPvhnp2.png

Διαφημίσεις

Κοριτσια σημερα δεν εχω κοιμηθει καθολου το βραδυ...απο την μια η δυσκολια απο την κοιλια οταν γυρναω πλευρο αλλα απο την αλλη ειχα και πονο στα ποδια αυτο δεν αντεχετε..σαν τσιμπημα σε ολο το ποδι..εσεις το εχετε αυτο;

πρίν από 20 λεπτά , Nantiaki al είπε:

Κορίτσια βοηθήστε με καούρες!!!!!! Δν αντέχω άλλο ειλικρινά έχω δοκιμάσει γάλα φρούτα σιμεκο τπτ δννμ κάνουν υποφέρω 

Και εγω το ιδιο με εσενα..εγω πινω λιγο νερακι με μιση κουταλια του γλυκου σοδα μαγειρεματος..σε αυτο εχω βρει σωτηρια..

• Μου αρέσει 1

πρίν από 20 λεπτά , Nantiaki al είπε:

Κορίτσια βοηθήστε με καούρες!!!!!! Δν αντέχω άλλο ειλικρινά έχω δοκιμάσει γάλα φρούτα σιμεκο τπτ δννμ κάνουν υποφέρω 

Καλησπέρα κοπέλα μου...

Αχ...αυτές οι καουρες...Παθουσα...έχω περάσει σχεδον όλη την εγκυμοσύνη με εμετους και καούρες(οι οποίες επέστρεψαν πανηγυρικά στον 8ο).

Ότι και να δοκιμασεις(gaviscon,simeco) το κυριότερο είναι ότι πρέπει να προσέχεις τι τροφές καταναλώνεις. Προσπάθησε να ακολουθήσεις μια διατροφη σαν να έχεις ΓΟΠ(γαστροοισοφαγικη παλινδρομηση).στο ίντερνετ θα βρεις σχετικές συμβουλές για το τι κάνει να τρως. Και το ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ...μην τρως αργά το βράδυ...προσπάθησε όσο μπορείς νωριτερα να έχεις το τελευταίο σου γεύμα. Και επίσης ο γιατρός μου χει πει να προσέχω να μην μπλέκω την τροφή με πολλά υγρά...το στομάχι μας αυτή τη στιγμή δε μπορεί να τα "διαχειριστει"ολα μαζί. Εγώ ακολουθώ αυτά ,χτυπάω κ ένα κουταλάκι gaviscon πριν κοιμηθώ αν νοιωσω ότι δεν έχω χωνεψει κάνω και τον σταυρό μου και κααααπως έτσι ψευτοηρεμω. Δυστυχώς πλήρης απαλλαγή δεν υπάρχει...Υπομονή όσο μπορείς...σε ποιο μήνα εισαι;

Σήμερα ξεκινάω αντιπηκτικες λόγω τέλος πάντων του ότι το μωρό είναι μικρό κ προληπτικά μήπως δεν αιματώνεται πλήρως  κ ειμαι στη 35η. Πόσο καιρό πριν τη γέννα σας είπαν να τις σταματήσετε όσες κάνετε? Γιατί σε 2 εβδομάδες θα κάνω καισαρική...

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...