Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin News

• Καλησπέρα σας κορίτσια, 

Γράφω πρώτη φορά στο φόρουμ αν και το διαβάζω πολύ καιρό, δεν είχα βρει όμως πρόσφατα ποστ για να γράψω. Έτυχε και είδα το παραπάνω ποστ οπότε και πήρα το θάρρος να συμμετέχω.  19/10 έκανα την 2η σπερματέγχυση και κανονικά έπρεπε να κάνω χοριακή 2/10, ωστόσο επειδή δεν κρατιέμαι έκανα σήμερα ένα τεστ πρόωρης ανίχνευσης (υποθετικά δείχνει ως και 6 μέρες πριν την καθυστέρηση) και βγήκε αρνητικό. Υπάρχει ελπίδα να έχω θετική χοριακή το Σάββατο ? αμφιβάλλω πολύ.. Θα κάνω τη χοριακή αλλά φοβάμαι θα έχω πάλι το αρνητικό αποτέλεσμα ..... όπως η @alex280108 και εγώ προσπαθώ να απασχολούμαι με διάφορα πράγματα μέσα στη μέρα αλλά ειδικά οταν είμαι μόνη η σκέψη μου είναι εκεί.

• Ευχή 2
  • Από την διαχείριση / Admin news

Καφέ εξωσωματικής 2022 !

Recommended Posts

πρίν από 13 λεπτά , Euaki26 είπε:

Καλημεραα κορίτσια....το ενα ωοθυλακιο πηγε 16 και το δευτερο 13.5!! η ε2 ανεβαινει αργα αλλά  ανεβαίνει...86 πηγε... 

Ορίστε κορίτσι που ανησυχούσες!!! Λες το 13,5 να είναι το τυχερό? Το άλλο για το μέγεθος του με αυτή την τιμή οιστραδιόλης ίσως να είναι κυστικό. Τίποτα δεν αποκλείεται βέβαια! Μια χαρά!!!

• Μου αρέσει 2

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 24,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• kateriiina25

1682

• happiness79

1519

• Angot

1426

• Σποράκι

701

Περισσότερες δημοσιεύσεις

πρίν από 39 λεπτά , happiness79 είπε:

Λοιπόν, μίλησα με τη θεία μου τη γενετίστρια και έμαθα τα εξής: 

1.) Η τροφοβλάστη δεν αντικαθιστά την αυχενική. Είναι διαφορετικές εξετάσεις και η αυχενική είναι έτσι κι αλλιώς απαραίτητη. Η αυχενική καθορίζει την ακριβή ηλικία του εμβρύου και με βάση αυτή κρίνουν πότε είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή να γίνει τροφοβλάστη, αν έχει αποφασιστεί να γίνει τροφοβλάστη. Δηλαδή η αυχενική προηγείται πάντα χρονικά.

2.) Ανάλογα με το τι θα δείξει η αυχενική προτείνεται να γίνει ΝΙΡΤ ή τροφοβλάστη ή αμνιοκέντηση. Οι διαφορές είναι ότι το ΝΙΡΤ είναι μη επεμβατικό (απλή εξέταση αίματος) και δεν έχει κανένα κίνδυνο, αλλά δε σου δείχνει το 100% των πιθανοτήτων. Η τροφοβλάστη και η αμνιοκέντηση είναι επεμβατικές, δείχνουν 100% και έχουν έναν πολύ μικρό κίνδυνο αποβολής (της τάξης του 1%), που όμως αν γίνει σε έμπειρο γιατρό ο κίνδυνος αυτός μηδενίζεται. Οι διαφορές τους είναι ότι η τροφοβλάστη γίνεται χρονικά νωρίτερα από την αμνιοκέντηση. 

Γενικά είναι όλα σχετικά και εξαρτώνται από τις πιθανότητες και από την υπομονή/αγωνία που έχουν οι υποψήφιοι γονείς για να μάθουν το αποτέλεσμα. Δηλαδή αν πχ φανεί κάτι ύποπτο στην αυχενική η πιο γρήγορη απάντηση έρχεται με το ΝΙΡΤ, που όμως δεν είναι στο 100%. Αρα μπορεί να γίνει αυτό για αρχή (για να φύγει η πρώτη αγωνία -σκέφτομαι θετικά και παίρνω το καλό σενάριο) και μετά να ακολουθήσει και τροφοβλάστη ή αμνιοκέντηση για το 100% χωρίς να μας τρώει η τόσο μεγάλη αγωνία αφού θα έχει βγει το ΝΙΡΤ πρώτα. Αν η αυχενική δε δείξει κάτι επίφοβο, προσωπικά σκέφτομαι να παρακάμψω το ΝΙΡΤ και να κάνω τροφοβλάστη όταν κρίνουν ότι είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή γι' αυτό, για να είμαι 100% σίγουρη.

Οι διαφορές ανάμεσα στην τροφοβλάστη και την αμνιοκέντηση δε μου είναι ξεκάθαρες. Σίγουρα δείχνουν και οι δύο 100% αν υπάρχει κάτι ή αν είναι όλα οκ. Ίσως η πρώτη που προηγείται χρονικά έχει ένα τσικ παραπάνω επικινδυνότητα, αλλά δεν ήταν βέβαιη γι' αυτό η θεία μου και σας το λέω με κάθε επιφύλαξη. 

Αυτά σε γενικές γραμμές και από εκεί και πέρα είναι προφανώς θέμα προσωπικής επιλογής του ζευγαριού. καθώς και τι κατεύθυνση θα δώσει ο γιατρός. Ελπίζω να βοήθησα (αφού σας χάοσα πρώτα :lol:)

Πάρα πολύ σωστά τα έχεις κατάλαβει και τα γράφεις.

Θα προσθέσω ότι η διαφορά μεταξύ τροφοβλάστης και αμνιοπαρακέντησης είναι ότι στην πρώτη λαμβάνεται υλικό από τον πλακούντα και στην αμνιοπαρακέντηση από το αμνιακό υγρό. Το πλεονέκτημα της τροφοβλάστης είναι ότι γίνεται νωρίτερα άρα διακόπτεις την εγκυμοσύνη με μια "απλή" αποξεση ενώ στην αμνιοπαρακέντηση μπορεί να χρειαστεί πιο επίπονη διαδικασία. Τα μειονέκτηματα της τροφοβλάστης είναι ότι υπάρχει ενδεχόμενο μωσαικισμου όπως λέγεται δηλαδή να μην είναι το αποτέλεσμα ακριβες και να χρειαστεί και αμνιοπαρακέντηση για επιβεβαίωση και ότι εξαρτάται από την θέση του πλακούντα για το αν μπορεί να γίνει. Ως προς τα ποσοστά αποβολής στην τροφοβλάστη υποτιθεται ότι είναι ελάχιστα αυξημένα αλλά πάντα έχει σημασία το χέρι του γιατρού. Ένας καλός γιατρός τα μηδενίζει τα ποσοστά

πρίν από 7 λεπτά , Linoula είπε:

Θα προσθέσω ότι η διαφορά μεταξύ τροφοβλάστης και αμνιοπαρακέντησης είναι ότι στην πρώτη λαμβάνεται υλικό από τον πλακούντα και στην αμνιοπαρακέντηση από το αμνιακό υγρό. Το πλεονέκτημα της τροφοβλάστης είναι ότι γίνεται νωρίτερα άρα διακόπτεις την εγκυμοσύνη με μια "απλή" αποξεση ενώ στην αμνιοπαρακέντηση μπορεί να χρειαστεί πιο επίπονη διαδικασία. Τα μειονέκτηματα της τροφοβλάστης είναι ότι υπάρχει ενδεχόμενο μωσαικισμου όπως λέγεται δηλαδή να μην είναι το αποτέλεσμα ακριβες και να χρειαστεί και αμνιοπαρακέντηση για επιβεβαίωση και ότι εξαρτάται από την θέση του πλακούντα για το αν μπορεί να γίνει. Ως προς τα ποσοστά αποβολής στην τροφοβλάστη υποτιθεται ότι είναι ελάχιστα αυξημένα αλλά πάντα έχει σημασία το χέρι του γιατρού. Ένας καλός γιατρός τα μηδενίζει τα ποσοστά

Α και κάτι που θυμήθηκα. Νομίζω ότι για τα αποτελέσματα του nipt μας είχαν πει ότι θέλουν 10 μέρες ενώ της τροφοβλάστης τα πρώτα για τον αριθμό των χρωμοσωμάτων μας τα είπαν σε 2 μέρες. Ο υπόλοιπος ελεγχος του μοριακού καρυότυπου ήθελε λίγες μέρες παραπάνω

• Ευχαριστώ 1

2 ώρες πρίν, kateriiina25 είπε:

Τώρα πάω στο Μητέρα. Θα έχω τα αποτελέσματα σε ένα τρίωρο μαξ. Από χτες με πονάει λίγο η μέση μου και το ισχίο μου σαν να έχω κάνει γυμναστική (άκυρο δηλαδή). Μπορεί να είναι ο πόνος στο ισχίο σύμπτωμα τόσο νωρίς; Όχι, ε; Προλαβαίνει σε 3 ώρες να τρελαθεί άνθρωποοοςς???? 

Καλή επιτυχία!!! Με μια τέλεια χοριακη εύχομαι!!!!! Όλα να πάνε καλά!!!!!

• Μου αρέσει 1

3 ώρες πρίν, Margeau είπε:

Κορίτσια σας βολεύει όλες Κυριακή απόγευμα; Κατά τις 6; Στο κέντρο; Το πού κορίτσια το αφήνω σε σας γιατί πάει πολύς καιρός απ' την τελευταία φορά που βγήκα κέντρο...:lol: Μόνο κάποια μαγαζιά με θέα ξέρω κοντά στο Μοναστηράκι και τον Κούκο σε έναν κάθετο της Ερμού! Για πείτε βρε παιδιά!

Εγώ θέλω συνταγές!!! Κρίμα να μην μπορούμε να επισυναψουμε αρχεία ή φωτογραφίες ή συνδέσμους!

Οπότε θα τις κάνεις μόνη σου; Υπάρχει και η λύση να πηγαίνεις στο φαρμακείο να σου τις κάνουν!

Δεν μπορώ να διανοηθω πάντως πώς τις κάνουν οι γυναίκες μόνες τους! Κορίτσια μπράβο σας! Εγώ γύριζα και απ'την άλλη να μη βλέπω!:lol:

Μην ανησυχείς! Μόλις έρθεις στα πάτρια θα επιδιώξουμε νέα μάζωξη!!! ;)

Κάντι και kateriiina25 σας περιμένουμε!

Eternity είσαι Αθήνα; Θα έρθεις; Κορίτσια θα βάλω πούλμαν να σας μαζέψει απ' όλη την Ελλάδα μου φαίνεται!:lol: Που έχετε πάει και έχετε σκορπιστεί στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα! Μιλάει η πρωτευουσιάνα..:P

Αχ πόσο ζηλεύω! Να βρεθειτε και εκτός από τον καφέ να πιείτε και ένα ποτηράκι κρασί κ για μας τις υπόλοιπες! Καλά να περάσετε κοριτσαρες!!! ❤️❤️

πρίν από 19 λεπτά , Linoula είπε:

Α και κάτι που θυμήθηκα. Νομίζω ότι για τα αποτελέσματα του nipt μας είχαν πει ότι θέλουν 10 μέρες ενώ της τροφοβλάστης τα πρώτα για τον αριθμό των χρωμοσωμάτων μας τα είπαν σε 2 μέρες. Ο υπόλοιπος ελεγχος του μοριακού καρυότυπου ήθελε λίγες μέρες παραπάνω

Ευχαριστούμε για τις επεξηγήσεις, πολύ βοηθητικές! Άρα δεν αργεί ούτε η τροφοβλάστη! Τροφοβλάστη δαγκωτό!!! 

• Μου αρέσει 2

Διαφημίσεις

πρίν από 41 λεπτά , happiness79 είπε:

Ορίστε κορίτσι που ανησυχούσες!!! Λες το 13,5 να είναι το τυχερό? Το άλλο για το μέγεθος του με αυτή την τιμή οιστραδιόλης ίσως να είναι κυστικό. Τίποτα δεν αποκλείεται βέβαια! Μια χαρά!!!

Τι να πω δεν ξερω!! Περιμενω οδηγιες απτον  γιατρο τωρα... μακαρι να βγει εστω και ενα καλο!! Ενα θέλουμε και καλο!

πρίν από 4 λεπτά , kateriiina25 είπε:

Κορίτσια μου πήρα τα αποτελέσματα.

3,5 βγήκε :( πάει κι αυτή η προσπάθεια. 

Οχι ρε γαμώτο! Τι κρίμα... Λυπάμαι πολύ Κατερινάκι... Το θετικό είναι ότι έγινε εμφύτευση! Προσπάθησε να κρατήσεις αυτό, ότι το σώμα σου μπορεί και ότι κάπου στα εμβρυάκια σας κρύβονται τα παιδιά σας ❤

4 minutes ago, happiness79 said:

Οχι ρε γαμώτο! Τι κρίμα... Λυπάμαι πολύ Κατερινάκι... Το θετικό είναι ότι έγινε εμφύτευση! Προσπάθησε να κρατήσεις αυτό, ότι το σώμα σου μπορεί και ότι κάπου στα εμβρυάκια σας κρύβονται τα παιδιά σας ❤

Λες να έγινε εμφύτευση; 

eardp2.png

Διαφημίσεις

πρίν από 10 λεπτά , kateriiina25 είπε:

3.5 σημαίνει εμφύτευση;;; Αν ναι κρατά το θετικό, το σώμα σου είναι έτοιμο. Λυπάμαι πολύ κορίτσι μου, τα παιδιά σου είναι στην κατάψυξη, έρχονται!

3 ώρες πρίν, happiness79 είπε:

@kateriiina25 καλή επιτυχία κοριτσάκι μας γλυκό! Εύχομαι μια τεράαααααστια χοριακή σήμερα!!! ❤

Όσες φορές κι αν διαβάζω την ιστορία σου πάντα με πιάνει ρίγος... Το πόσο πολύ λυπάμαι δεν περιγράφεται. Εύχομαι με όλη τη δύναμη της καρδιάς μου να γίνεις μανούλα το συντομότερο και να κρατήσεις στην αγκαλιά σου γερό παιδάκι, ή γερά παιδάκια!! ❤

Όταν η αυχενική είναι καλή και δίνει πολύ χαμηλά ποσοστά για κάποιο σύνδρομο δε τη ζητάνε συνήθως οι γιατροί. Βασίζονται στα στατιστικά. Ήταν εξαιρετικά σπάνια περίπτωση...

Αν σκέφτεσαι έτσι τότε το να κάνεις ΝΙΡΤ είναι περιττό. Συνήθως το κάνουν όσα ζευγάρια δε θέλουν να κάνουν τροφοβλάστη. Καλό είναι να συζητήσεις από τώρα με το γιατρό σου αυτή την πρόθεση που έχεις. Συγνώμη αν γίνομαι παρεμβατική... αυτή είναι τουλάχιστον η γνώμη μου!

Το nipt όμως είναι για τα τρία βασικά σύνδρομα, για όλα τα υπόλοιπα είναι ανεπαρκές.

tvXOp2.png

πρίν από 9 λεπτά , kateriiina25 είπε:

Μακάρι το 3.5 να σημαίνει οτι τουλάχιστον υπήρξε εμφύτευση. Να ξέρω ότι το σώμα μου μπορεί για να πάρω δύναμη :( περιμένω τηλ απο τον γιατρό

Σωστά, ρώτα τον να σου πει...αχ μωρέ κορίτσι, αυτή η διαίσθηση σου....

tvXOp2.png

πρίν από 40 λεπτά , kateriiina25 είπε:

Κρίμα ρε κατερινακι, δεν πτοουστε, έμβρυα υπάρχουν. 

Δεν εγινε εμφυτευση η χοριακη ειναι ορμόνη που εχουμε στο αιμα δικαιολογείται ως το 5 χωρις να υπάρχει εγκυμοσυνη.

wRSzp2.pngUIzHp2.png

Διαφημίσεις

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...