Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin News

• Καλησπέρα σας κορίτσια, 

Γράφω πρώτη φορά στο φόρουμ αν και το διαβάζω πολύ καιρό, δεν είχα βρει όμως πρόσφατα ποστ για να γράψω. Έτυχε και είδα το παραπάνω ποστ οπότε και πήρα το θάρρος να συμμετέχω.  19/10 έκανα την 2η σπερματέγχυση και κανονικά έπρεπε να κάνω χοριακή 2/10, ωστόσο επειδή δεν κρατιέμαι έκανα σήμερα ένα τεστ πρόωρης ανίχνευσης (υποθετικά δείχνει ως και 6 μέρες πριν την καθυστέρηση) και βγήκε αρνητικό. Υπάρχει ελπίδα να έχω θετική χοριακή το Σάββατο ? αμφιβάλλω πολύ.. Θα κάνω τη χοριακή αλλά φοβάμαι θα έχω πάλι το αρνητικό αποτέλεσμα ..... όπως η @alex280108 και εγώ προσπαθώ να απασχολούμαι με διάφορα πράγματα μέσα στη μέρα αλλά ειδικά οταν είμαι μόνη η σκέψη μου είναι εκεί.

• Ευχή 2
  • Από την διαχείριση / Admin news

Καφέ εξωσωματικής 2022 !

Recommended Posts

πρίν από 14 λεπτά , kateriiina25 είπε:

Πριν την ωοληψία ήταν 1.8 και την μέρα της ετ ήταν 268. Σίγουρα λόγω διέγερσης γιατί σε κανέναν άλλο μου κύκλο δεν είχα τέτοιες τιμές. Διάβασα ότι δεν αποκλείει εγκυμοσύνη απλώς μειώνει κάπως τις πιθανότητες εμφύτευσης γιατί επηρεάζει το ενδομήτριο. Όμως διάβασα κιόλας ότι η ετ ακυρώνεται όταν η τιμή είναι υψηλή χωρίς διέγερση, με διέγερση μπορεί να είναι φυσιολογικό και να μην παίζει τόσο μεγάλο ρόλο, δεν ξέρω 

Εγώ θα ευχηθώ μέσα από την καρδιά μου να βγει θετική και να αλλάξεις αμέσως διάθεση!!! Και για τις δυο μας το εύχομαι αλλά έστω και για μία από τις δύο γιατί τόσο καιρό πήγαιναν τόσο καλά τα ποσοστά στο φόρουμ, γεμίσαμε εγκύους και τώρα θα χαλάσουμε τα νούμερα γαμώτο :rolleyes: Κι εγώ σήμερα πήγα σούπερ μάρκετ και μεγάλη βόλτα για περπάτημα, όλα τα φάρμακα τα παίρνω εντελώς τυπικά και έκανα κουβέντα με τον άντρα μου για τα επόμενα βήματα. 

Σε ευχαριστώ πολύ! Κι εγώ από καρδιάς σου εύχομαι να πετύχει αυτή η φορά και τα αδερφάκια στην κατάψυξη να περιμένουν μετά τη σειρά τους! Εμένα ο άντρας μου δε θέλει να συζητάμε τίποτα αν δεν πάρει το αυριανό αποτέλεσμα! Νευριάζει που φερομαι ήδη σα να έχω πάρει το αρνητικό αποτέλεσμα. 

Εν τω μεταξύ η κοιλιά μου έχει γίνει χάλια, τρυπιεται πολύ δύσκολα, κόκκινα σημάδια παντού, μελανιές... Αφού σήμερα σκέφτηκα να μην κάνω τη βραδυνή ένεση αλλά επειδή μου την κάνει ο άντρας μου θα είχαμε τσακωμο! 

• Μου αρέσει 1

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 24,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• kateriiina25

1682

• happiness79

1519

• Angot

1426

• Σποράκι

701

Περισσότερες δημοσιεύσεις

6 minutes ago, Eternity said:

Σε ευχαριστώ πολύ! Κι εγώ από καρδιάς σου εύχομαι να πετύχει αυτή η φορά και τα αδερφάκια στην κατάψυξη να περιμένουν μετά τη σειρά τους! Εμένα ο άντρας μου δε θέλει να συζητάμε τίποτα αν δεν πάρει το αυριανό αποτέλεσμα! Νευριάζει που φερομαι ήδη σα να έχω πάρει το αρνητικό αποτέλεσμα. 

Εν τω μεταξύ η κοιλιά μου έχει γίνει χάλια, τρυπιεται πολύ δύσκολα, κόκκινα σημάδια παντού, μελανιές... Αφού σήμερα σκέφτηκα να μην κάνω τη βραδυνή ένεση αλλά επειδή μου την κάνει ο άντρας μου θα είχαμε τσακωμο! 

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ!!

Και μένα είναι χάλια, πολύ πιο χάλια από την πρώτη φορά γιατί ήταν και οι ενέσεις της διέγερσης. Και αργούν πολύ εμένα να φύγουν οι μελανιές, έχω ακόμα μία από την 1η φορά φαντάσου 

• Λυπημένη/-ος 1

eardp2.png

πρίν από 5 λεπτά , Blue Velvet είπε:

Εσυ έχεις σούπερ ποσοστό και εγώ 37 είμαι,βλέπω το δικό μου το 1/3680 και αρχίζω να αναρωτιέμαι μήπως έπρεπε να κάνω τελικά το νιπτ...Αν ήταν πιο λογική η τιμή σίγουρα θα το είχα κάνει,αλλά και εμένα κάπου τόσο μου είχαν πει και μου φάνηκε εξωφρενικό! Ήδη πλήρωσα σχεδόν 500 ευρώ για τις εξετάσεις της θρομβοφιλιας(λόγω του ότι είμαι ανασφαλιστη). Άμα σου πω τώρα ότι έχω αγχωθει θα με πιστέψεις?:unsure:

Ωχχχχ σε αγχωσα? Δεν το είπα για να σε αγχωσω, είναι η δική μου εμπειρία και πως το χειρίστηκα. Γιατί δεν πας τώρα να το κάνεις? Σε ποιο μήνα είσαι? Αν και πάλι σου λέω είναι πολύ μικρό το ποσοστό. 

πρίν από 11 λεπτά , Blue Velvet είπε:

Εσυ έχεις σούπερ ποσοστό και εγώ 37 είμαι,βλέπω το δικό μου το 1/3680 και αρχίζω να αναρωτιέμαι μήπως έπρεπε να κάνω τελικά το νιπτ...Αν ήταν πιο λογική η τιμή σίγουρα θα το είχα κάνει,αλλά και εμένα κάπου τόσο μου είχαν πει και μου φάνηκε εξωφρενικό! Ήδη πλήρωσα σχεδόν 500 ευρώ για τις εξετάσεις της θρομβοφιλιας(λόγω του ότι είμαι ανασφαλιστη). Άμα σου πω τώρα ότι έχω αγχωθει θα με πιστέψεις?:unsure:

Περίμενε λίγο να δω τις εξετάσεις γιατί το 1/10.000.το θυμάται ο σύζυγος αλλά μπορεί να θυμάται λάθος. Έχω μπροστά μου την αυχενική, 2,10 mm είναι. Αλλά το ποσοστό δεν το βρίσκω.... Μια χαρά είσαι, θα επέμενε κι ο γιατρός αν φοβόταν 

πρίν από 7 λεπτά , Eternity είπε:

Ωχχχχ σε αγχωσα? Δεν το είπα για να σε αγχωσω, είναι η δική μου εμπειρία και πως το χειρίστηκα. Γιατί δεν πας τώρα να το κάνεις? Σε ποιο μήνα είσαι? Αν και πάλι σου λέω είναι πολύ μικρό το ποσοστό. 

Καλέ δεν φταις εσύ,εγώ είμαι έτσι απ' τη φύση μου,αγχώνομαι πολύ εύκολα.Ειμαι στον πέμπτο μήνα,20η εβδομάδα..Και ο γυναικολόγος μου αλλά και ο γιατρός που μου έκανε την αυχενική,μου είπαν ότι δεν χρειάζεται κάτι περαιτέρω,αλλά και πάλι βλέπω το ποσοστό μου και αγχωνομαι 

πρίν από 9 λεπτά , Blue Velvet είπε:

Καλέ δεν φταις εσύ,εγώ είμαι έτσι απ' τη φύση μου,αγχώνομαι πολύ εύκολα.Ειμαι στον πέμπτο μήνα,20η εβδομάδα..Και ο γυναικολόγος μου αλλά και ο γιατρός που μου έκανε την αυχενική,μου είπαν ότι δεν χρειάζεται κάτι περαιτέρω,αλλά και πάλι βλέπω το ποσοστό μου και αγχωνομαι 

Λοιπόν, ο άντρας μου που θυμάται τα πάντα έχει δίκιο, μόνο που το ποσοστό αυτό είναι του NIPT τεστ. Το άλλο δεν ξέρω γιατί δεν το βρίσκω. 

πρίν από 12 λεπτά , Blue Velvet είπε:

Να μην αγχώνεσαι, έχεις πολύ καλή τιμή αυχενικής! Σχεδόν ίδια έχουμε! Είμαι κι εγώ πρώτη στο να βρίσκω πράγματα να αγχώνομαι και σε καταλαβαίνω. Ηρέμησε όσο μπορείς και απόλαυσε την εγκυμοσύνη σου, χόρτασε ύπνο γιατί μετά θα κάνεις χρόνια να κοιμηθείς ήρεμα! 

• Ευχαριστώ 1

Διαφημίσεις

πρίν από 6 λεπτά , Eternity είπε:

Λοιπόν, ο άντρας μου που θυμάται τα πάντα έχει δίκιο, μόνο που το ποσοστό αυτό είναι του NIPT τεστ. Το άλλο δεν ξέρω γιατί δεν το βρίσκω. 

Δεν πειράζει, ευχαριστώ πολύ και εσένα αλλα και τον άντρα σου που ακούτε νυχτιατικα τις τρέλες μου :D Εγώ πάντως πριν την αυχενική είχα ποσοστό για down 1/250 αν θυμάμαι καλά και μετά 1/3680,οπότε κάπως ηρεμήσα,αλλά ποτέ δεν μπορώ να είμαι 100% σίγουρη 

• Μου αρέσει 2

1 hour ago, kateriiina25 είπε:

Μπράβο @κοτοπουλάκι!! Έχεις ξεπεράσει καθόλου το έντονο άγχος που είχες; 

Γενικά σε σχέση με την 7η-9η εβδομάδα είμαι κάπως πιο αισιόδοξη. Υπάρχει βέβαια πάντα στο μυαλό μου πως κάτι μπορεί ν πάει στραβά, έχω κ τον έλεγχο για τις χρωμοσωμικές που με αγχώνει. Ένα βήμα τη φορά όμως, ελπίζω να είναι καλά το μπεμπόνι.

• Μου αρέσει 3

πρίν από 45 λεπτά , Αγάπ είπε:

Καλησπέρα κορίτσια!

Έχει φάει φρίκη ο άντρας μου και δεν ξέρω πια πως να τον συνέφερω. Είναι πολύ προστατευτικός σαν χαρακτήρας και από τη στιγμή που πήρα τις ενέσεις και τις έβαλα ψυγείο έχει πέσει σχεδόν σε κατάθλιψη. Μου λέει συνέχεια ότι φοβάται μήπως μου συμβεί τίποτα κακό και ελπιζει σ ένα θαύμα μήπως και γλυτώσω τα φάρμακα.

Του εξήγησα ξανά και ξανά αλλά τα ίδια, αποφεύγει μέχρι ν ανοίξει και το ψυγείο, τόσος φόβος.

Ουφφ και ξεκινάω την άλλη εβδομάδα κι έχω να καθησυχάζω και τον αγαπημένο μ.

Μα τι άλλο να κάνω?

Αχχχχχ εμένα έπεσαν να με φάνε η μάνα μου, η πεθερά μου και βάζανε φυτιλιες και στον άντρα μου! Τους το ξέκοψα! Μέχρι και στον άντρα μου του είπα ότι έτσι και σε πείσουν να ξέρεις θα πάω με δότη! Μην αγχώνεσαι, μεχρι να κάνεις την 1η ένεση είναι και να το πάρει απόφαση. Το βασικό είναι να μη χαλάει η δική σου ψυχολογία (εντάξει... και η δική του μόλις δώσει σπέρμα αλλά έως τότε νομίζω θα έχει συνέλθει) 

πρίν από 10 λεπτά , Blue Velvet είπε:

Δεν πειράζει, ευχαριστώ πολύ και εσένα αλλα και τον άντρα σου που ακούτε νυχτιατικα τις τρέλες μου :D Εγώ πάντως πριν την αυχενική είχα ποσοστό για down 1/250 αν θυμάμαι καλά και μετά 1/3680,οπότε κάπως ηρεμήσα,αλλά ποτέ δεν μπορώ να είμαι 100% σίγουρη 

100% είσαι μόνο όταν γεννηθεί ή αν έκανες αμνιοπαρακεντηση. Εγώ όμως δε θα ρίσκαρα με τέτοιες τιμές να έχω ένα υγιές παιδί και να το χάσω. Να μην αγχώνεσαι, είναι όλα μια χαρά! 

• Ευχαριστώ 1

Διαφημίσεις

Το nipt είναι μια εξέταση που ανιχνεύει στο αίμα των εγκύων θραύσματα DNA του εμβρύου και δίνει εκτίμηση κινδύνου για το down και 2 ακόμα τρισωμιες σε μεγάλο ποσοστό κάπου 99% όχι 100% δεν είναι δηλαδή διαγνωστικη. Κάθε γυναικολόγος καταλαβαίνω ότι ακολουθεί διαφορετική τακτική. Υπάρχουν αυτοί που την ζητούν σε όλες τις γυναίκες πάνω από κάποια ηλικία ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα της αυχενικής, άλλοι που αν η αυχενική είναι οκ δεν την στέλνουν και άλλοι που από μια ηλικία κι έπειτα θεωρούν ότι καλό είναι να γίνεται τροφοβλαστη που είναι μεν επεμβατική αλλά διαγνωστική όχι μόνο για down αλλά για πολλά πολλά ακόμα όποτε το nipt δεν έχει κανένα νόημα. 

Εγώ δεν είμαι προφανώς ο κανόνας αλλά η εξαίρεση που ενώ η αυχενική ήταν καλή δηλ. μου έδινε για down ένα ποσοστό 1:2000 περίπου τελικά στην τροφοβλάστη ήταν down. 

Δεν ξέρω κορίτσια δεν θέλω να δημιουργήσω άγχος σε καμία εγκυουλα όλα καλά πάνε στην πλειοψηφία αλλά σε μεγαλύτερες ηλικίες αφού υπάρχει η δυνατότητα με την τροφοβλάστη να βρεθεί έγκαιρα από την 10η εβδομάδα κπ συνδρομο γιατί ν μην επιλέγεται; Όταν γίνεται από γιατρό αξιόπιστο η πιθανότητα αποβολής σχεδόν μηδενίζεται. 

Εννοείται βέβαια ότι πολλές έγκυες σκέφτονται και το κόστος και τις πιθανότητες. Είναι γεγονός ότι το πιθανότερο είναι να είναι όλα καλά. Εγώ απλά δεν πιστεύω στις πιθανότητες. Αν σου τύχει είσαι το 100%!

πρίν από 32 λεπτά , Blue Velvet είπε:

Εντάξει οκ τώρα διάβασα τα μηνύματα σου. Να μην αγχωθεις και με αυτά που έγραψα πιο πάνω. Καλό ποσοστό έχεις! Και πραγματικά οι πιθανότητες να υπάρχει κάποιο πρόβλημα είναι πολύ πολύ μικρές!!!

• Μου αρέσει 1
  • Ευχαριστώ 2

πρίν από 6 λεπτά , Linoula είπε:

Το nipt είναι μια εξέταση που ανιχνεύει στο αίμα των εγκύων θραύσματα DNA του εμβρύου και δίνει εκτίμηση κινδύνου για το down και 2 ακόμα τρισωμιες σε μεγάλο ποσοστό κάπου 99% όχι 100% δεν είναι δηλαδή διαγνωστικη. Κάθε γυναικολόγος καταλαβαίνω ότι ακολουθεί διαφορετική τακτική. Υπάρχουν αυτοί που την ζητούν σε όλες τις γυναίκες πάνω από κάποια ηλικία ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα της αυχενικής, άλλοι που αν η αυχενική είναι οκ δεν την στέλνουν και άλλοι που από μια ηλικία κι έπειτα θεωρούν ότι καλό είναι να γίνεται τροφοβλαστη που είναι μεν επεμβατική αλλά διαγνωστική όχι μόνο για down αλλά για πολλά πολλά ακόμα όποτε το nipt δεν έχει κανένα νόημα. 

Εγώ δεν είμαι προφανώς ο κανόνας αλλά η εξαίρεση που ενώ η αυχενική ήταν καλή δηλ. μου έδινε για down ένα ποσοστό 1:2000 περίπου τελικά στην τροφοβλάστη ήταν down. 

Δεν ξέρω κορίτσια δεν θέλω να δημιουργήσω άγχος σε καμία εγκυουλα όλα καλά πάνε στην πλειοψηφία αλλά σε μεγαλύτερες ηλικίες αφού υπάρχει η δυνατότητα με την τροφοβλάστη να βρεθεί έγκαιρα από την 10η εβδομάδα κπ συνδρομο γιατί ν μην επιλέγεται; Όταν γίνεται από γιατρό αξιόπιστο η πιθανότητα αποβολής σχεδόν μηδενίζεται. 

Εννοείται βέβαια ότι πολλές έγκυες σκέφτονται και το κόστος και τις πιθανότητες. Είναι γεγονός ότι το πιθανότερο είναι να είναι όλα καλά. Εγώ απλά δεν πιστεύω στις πιθανότητες. Αν σου τύχει είσαι το 100%!

Έλα ρε κορίτσι μου...δλδ είχες τόσο καλό ποσοστό στην αυχενική και τελικά ήταν down? Πραγματικά απίστευτο..Σου εύχομαι ολόψυχα να αποκτήσεις ενα υγιέστατο μπεμπακι❤️

Ο γυναικολόγος μου πάντως σε όλους τους υπερήχους που μου κάνει μετρήσεις,μου λέει πως η μπέμπα είναι πολύ καλά,όλοι οι δείκτες σε φυσιολογικά επίπεδα. Μάλιστα είναι σίγουρος πως η β επιπέδου θα είναι μια χαρά και μου είπε πως δεν υπάρχει λόγος να αγχώνομαι. Η τροφοβλάστη πως γίνεται?Είναι σαν την αμνιοπαρακέντηση?

• Μου αρέσει 1

πρίν από 58 λεπτά , Blue Velvet είπε:

Εμενα η αυχενική βγήκε 2,2 και όλες οι μετρήσεις ήταν φυσιολογικές,οπότε ο γιατρός μου είπε πως δεν χρειάζεται να κάνω NIPT,εκτός αν θέλω να το κάνω  για να είμαι πιο ήρεμη. Δεν το έκανα διότι απ' όσο ξέρω είναι πανάκριβο και οι πιθανότητες για down βγήκαν 1/3680 οπότε θεώρησα πως είναι περιττό. Αν επιτρέπεται πόσο πλήρωσες για το NIPT?

η μαία μου είπε ότι θα πρέπει να πληρώσω 470€. Επειδή δεν μου έχει προτείνει ποτέ ο γιατρός να κάνω εξέταση που μπορεί να θεωρεί περιττή τον εμπιστεύομαι κ θα κάνω ο,τι μου προτείνει. 

• Μου αρέσει 1

1 hour ago, Καντι είπε:

Ελα κορίτσι ψηλα το κεφάλι! Δεν θα το πιστεύεις απο που σου ηρθε η εγκυμοσυνη!

Καλή επιτυχία κορίτσια. Να σκορπάμε ευχές αύριο και μεθαύριο!

1 hour ago, Blue Velvet είπε:

@Μπισκοτακι27 @Σποράκι το NIPT είναι προγεννητικός έλεγχος για σύνδρομα και γίνεται από το αίμα της εγκύου. Συνήθως πρώτα κάνουμε αυχενική διαφάνεια και PappA(πάλι μέσω αιμοληψιας) και αν ο γιατρός δει πως οι δείκτες είναι αυξημένοι,τότε προτρέπει την εγκυο να προχωρήσει στο NIPT,αλλά όπως φαίνεται κάποιες φορές γίνεται και με αντίθετη σειρά 

Ααα σε ευχαριστούμε πολύ. Τελικά όλο και κάτι νέο μαθαίνουμε 

• Μου αρέσει 1

1 hour ago, κοτοπουλάκι είπε:

η μαία μου είπε ότι θα πρέπει να πληρώσω 470€. Επειδή δεν μου έχει προτείνει ποτέ ο γιατρός να κάνω εξέταση που μπορεί να θεωρεί περιττή τον εμπιστεύομαι κ θα κάνω ο,τι μου προτείνει. 

Ναι εννοείται πως θα κάνεις ο,τι σου λέει ο γιατρός και εγώ αυτό κάνω. Εμένα μου είπαν και οι δύο μετά την αυχενική πως δεν χρειάζεται να κάνω NIPT και αμνιοπαρακέντηση και κάπως ηρεμήσα . Μου είπε αυτός που μου έκανε την αυχενική,πως αν θέλω να κάνω NIPT για να ηρεμήσω,ας το κάνω,αλλά δεν είναι απαραίτητο..τώρα αγχώθηκα λίγο,σε τρεις βδομάδες έχω τη β επιπέδου..

• Μου αρέσει 2

Διαφημίσεις

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...