Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin News

• Καλησπέρα σας κορίτσια, 

Γράφω πρώτη φορά στο φόρουμ αν και το διαβάζω πολύ καιρό, δεν είχα βρει όμως πρόσφατα ποστ για να γράψω. Έτυχε και είδα το παραπάνω ποστ οπότε και πήρα το θάρρος να συμμετέχω.  19/10 έκανα την 2η σπερματέγχυση και κανονικά έπρεπε να κάνω χοριακή 2/10, ωστόσο επειδή δεν κρατιέμαι έκανα σήμερα ένα τεστ πρόωρης ανίχνευσης (υποθετικά δείχνει ως και 6 μέρες πριν την καθυστέρηση) και βγήκε αρνητικό. Υπάρχει ελπίδα να έχω θετική χοριακή το Σάββατο ? αμφιβάλλω πολύ.. Θα κάνω τη χοριακή αλλά φοβάμαι θα έχω πάλι το αρνητικό αποτέλεσμα ..... όπως η @alex280108 και εγώ προσπαθώ να απασχολούμαι με διάφορα πράγματα μέσα στη μέρα αλλά ειδικά οταν είμαι μόνη η σκέψη μου είναι εκεί.

• Ευχή 2
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 36 λεπτά , helena212 είπε:

Ναι μια χαρα και η καρδούλα, 161 παλμοί.. εσύ πως πάνε τα διδυμακια..?

Κάθεται το ένα απέναντι από το άλλο χαχαχα, μέχρι στιγμής ολα καλά, τη Τρίτη θα πάω στον γιατρό για υπέρηχο.

• Μου αρέσει 1

Καφέ εξωσωματικής 2022 !

Recommended Posts

πρίν από 56 λεπτά , Ero84 είπε:

Είναι σημαντικό γενικότερα η πληροφορία να μεταδίδεται, βοηθά, μπορεί να αλλάξει ζωές. Πχ στην ωοληψία ήμουν με δύο κοπέλες που έκαναν κρυοσυντήρηση ωαρίων, η μία 42 ετών κ η άλλη 39, ειχαν από ένα ωοθυλακιο και μου έλεγαν ότι δεν ήξεραν τίποτα, ότι ένα ωοθυλάκιο μπορει να ειναι άδειο, ότι μια κοπέλα στα 38 μπορεί να πιάνει έυκολα κι άλλη στα 35 να της τελειώνουν ήδη τα ωάρια, δεν ήξεραν ότι τα ωάρια στην καταψυξη έχουν πολύ χαμηλότερα ποσοστά επιτυχίας από ότι τα έμβρυα κ χρειάζονται 15-20 ωάρια για να έχεις ελπίδες για παιδί κ τώρα είναι αγχωμένες, ε έχω ήδη ενημερώσει δύο κοπέλες να μην περιμένουν μέχρι να εξαντλήσουν τα περιθώρια, έστω να κάνουν ένα ορμονικό έλεγχο κι ας μην έχουν καν συντροφο τώρα, δεν με νοιάζει αν νομίζουν ότι κάνω κρυοσυντήρηση ωαρίων....

Ποσο σημαντικο αυτο που λες...

Εχω φιλη που εκανε κρυοσυντηρηση ωαριων στα 39 γιατι πιστευε οτι ετσι διατηρει την ελπιδα να αποκτησει δικο της παιδακι οταν βρει συντροφο. Ειναι αληθεια βεβαια, αλλα ποσο πιο καλα θα ηταν να ξερουμε ολες απο νεαρη ηλικια οτι η κρυσυντηρηση για να εχει μαγαλο νοημα πρεπει να γινεται σε νεαρη ηλικια...να μην ειναι ταμπου, στα 25 οποιο κοριτσακι θελει να παει και να το κανει...αν ημουν σωστα ενημερωμενη, αν οχι στ 25 αλλα στα 32-33 θα το ειχα κανει

• Μου αρέσει 7

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 24,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• kateriiina25

1682

• happiness79

1519

• Angot

1426

• Σποράκι

701

Περισσότερες δημοσιεύσεις

πρίν από 15 λεπτά , kateriiina25 είπε:

Ψυχολογικά χάλια, προσπαθώ να προετοιμάσω τον εαυτό μου κι εγώ για την κουλούρα. Ούτε εμένα έχει πρηστεί το στήθος, μόνο λίγο οι θηλές με πονάνε αλλά με πονούσαν και λίγο πριν την ετ. Κρατάω λίγες ελπίδες στο ότι εμένα γενικά δεν πρηζόταν ποτέ το στήθος μου, μόνο πονούσε κάποιες φορές. Γενικά είμαι ένα ράκος πάντως αλλά καλύτερα έτσι σε σχέση με την 1η που μόνο για ζιπουνάκια δεν είχα πάει και έπαθα σοκ μετά.

Το πότε και το πως θα το πω είναι ένα άλλο ζήτημα που σίγουρα θέλει κάποιον ιδιαίτερο χειρισμό. Σίγουρα θα το πω σε ηλικία που μπορεί να καταλάβει πάντως. 

Εννοείται ότι το ίδιο το εκτιμάς, το πεις δεν το πεις, δεν ήθελα να μειώσω κοπέλα μου την δική σου προσπάθεια επειδή επιλέγεις να μην το λες. Ξαναλέω, ο λόγος που θεωρώ ότι πρέπει να είμαστε ανοιχτές σε αυτή την συζήτηση είναι η γενικότερη ενημέρωση και η πιθανή βοήθεια σε μία άλλη κοπέλα. Είναι κοπέλες που όλο τους το "ταξίδι" της εξωσωματικής το προβάλουν βήμα βήμα στα σόσιαλ, πολλοί μπορούν να πουν "βγάζει τα άπλητα της στην φόρα για μερικά like" όμως αν δεις από κάτω πόσες γυναίκες παίρνουν δύναμη και τι λένε, πραγματικά θες να κλάψεις. Τέλος πάντων, μην μακρηγορούμε άλλο με αυτό, σεβαστές όλες οι επιλογές.

Και για να ελαφρύνω κι εγώ την κουβέντα, εμείς με τον άντρα μου λέμε, έτσι και μας πει ποτέ το παιδί μας στην εφηβεία "τι έχεις κάνει εσύ για μένα;" θα το κρεμάσουμε ανάποδα :lol:

Το ότι σε πονάνε οι θηλες είναι πολύ καλό! Το θυμάμαι από την πρώτη μου εγκυμοσύνη. Ας έχουμε προετοιμαστει για την κουλούρα και κανένα πρόβλημα να έρθει ένα τριψήφιο νούμερο! Απλά θέλω να σταματήσω τις ενέσεις αν είναι να γίνονται χωρίς λόγο γιατί με πονούν πολύ τελευταία, έχει γίνει σκληρή η κοιλιά μου. 

• Μου αρέσει 1

πρίν από 16 λεπτά , Chris_V είπε:

Να ελαφρυνω το κλιμα!!!

Εννοειται θα το πω στο παιδι μου οταν με το καλο ερθει οτι το καναμε με εξωσωματικη! Ειναι το αστειο που κανω στον αντρα μου γιατι και αυτος προβληματιζεται, και του λεω " Βρε θα ειναι και υπερηφανο...θα εχω μια ωραια ιστορια να του πω και δεν θα ντρεπεται για εμας, οπως εμεις για τους γονεις μας οταν μαθαμε τι εκαναν για να γεννηθουμε"

Εξάλλου κορίτσια η εξωσωματική δεν διαφέρει κ τόσο από την φυσική σύλληψη, μια υποβοήθηση είναι. Δεν είναι ότι το παιδί θα είναι ανδροειδές και πως του το λες! Δεν θα βγάλουμε τον Πινόκιο και πρέπει να του εξηγήσουμε ότι ειναι από ξύλο και γι αυτό διαφέρει από τα άλλα παιδάκια! Αν δηλαδή καποιος ξεπέρασε την υπογονιμότητα με διατροφή ή συμπληρώματα ή καποιο φάρμακο ή έκανε μια επέμβαση κ έπιασε ΄τι αλλάζει? Το ότι εμείς πήραμε ορμόνες που ούτως ή αλλως υπάρχουν στο σώμα μας κ η επαφη του σπέρματος με το ωάριο δεν έγινε στην σάλπιγγα είναι καμιά φοβερή αλλαγή?

• Μου αρέσει 3
  • Χαχα 5

8 minutes ago, Chris_V said:

Εχω φιλη που εκανε κρυοσυντηρηση ωαριων στα 39 γιατι πιστευε οτι ετσι διατηρει την ελπιδα να αποκτησει δικο της παιδακι οταν βρει συντροφο. Ειναι αληθεια βεβαια, αλλα ποσο πιο καλα θα ηταν να ξερουμε ολες απο νεαρη ηλικια οτι η κρυσυντηρηση για να εχει μαγαλο νοημα πρεπει να γινεται σε νεαρη ηλικια...να μην ειναι ταμπου, στα 25 οποιο κοριτσακι θελει να παει και να το κανει...αν ημουν σωστα ενημερωμενη, αν οχι στ 25 αλλα στα 32-33 θα το ειχα κανει

Ναι αλλά πόσα κορίτσια στα 25 τους θα σκέφτονται ότι μπορεί να είναι χωρίς σύντροφο μέχρι τα 38-40; Και ποια θα διαθέσει έτσι 2000€ σε αυτή την ηλικία μόνο για την πιθανότητα ότι μπορεί να τα χρειαστεί; Πολύ δύσκολο κάτι τέτοιο

5 minutes ago, Ero84 said:

Εξάλλου κορίτσια η εξωσωματική δεν διαφέρει κ τόσο από την φυσική σύλληψη, μια υποβοήθηση είναι. Δεν είναι ότι το παιδί θα είναι ανδροειδές και πως του το λες! Δεν θα βγάλουμε τον Πινόκιο και πρέπει να του εξηγήσουμε ότι ειναι από ξύλο και γι αυτό διαφέρει από τα άλλα παιδάκια! Αν δηλαδή καποιος ξεπέρασε την υπογονιμότητα με διατροφή ή συμπληρώματα ή καποιο φάρμακο ή έκανε μια επέμβαση κ έπιασε ΄τι αλλάζει? Το ότι εμείς πήραμε ορμόνες που ούτως ή αλλως υπάρχουν στο σώμα μας κ η επαφη του σπέρματος με το ωάριο δεν έγινε στην σάλπιγγα είναι καμιά φοβερή αλλαγή?

Κλαίω με τον Πινόκιο :lol:

11 minutes ago, Angot said:

Πάντως μην ψάχνεις συμπτώματα, δεν ειναι απαραίτητο το θα έχεις. Εγω μόνο υγρά είχα αρκετά και πονακια περιοδου. Το στήθος ήταν ελάχιστα πιο πρησμενο, αλλα τπτ το ιδιατερο. 

Εγω τωρα σκέφτομαι πόσο συχνό είναι να δεις αιμα την 12η εβδομάδα. Σημερα έχω πονακια και μ χει καρφωθεί ότι θα δω αίμα, όλο τουαλετα παω και κοιτάζω! 

Υγρά έχω λίγο παραπάνω σε σχέση με την 1η που επικρατούσε απόλυτη ξηρασία εκεί κάτω αλλά τότε έφταιγαν και τα femara, τώρα δεν έχω πάρει και νομίζω πως απλώς είναι φυσιολογική η υγρασία, δεν είμαι και σίγουρη γιατί φοράω πάντα σερβιετάκι λόγω των outro.

Βλέπω ότι τα άγχη δεν σταματάνε ποτέ. Τίποτα δεν θα δεις ρε 'σύ, τα πας τόσο καλά από την πρώτη στιγμή, μην σκέφτεσαι αρνητικά.  

• Χαχα 2

eardp2.png

πρίν από 5 λεπτά , Chris_V είπε:

Η σωστή ενημέρωση θα έπρεπε γίνεται από το σχολείο, το πανεπιστήμιο και γενικότερα από το κράτος. Εδώ εγώ και νόμιζα ότι είναι εύκολο να μείνεις έγκυος με εξωσωματική σε οποιαδήποτε ηλικία! Δημοσιεύματα με 50χρονες που μείναν έγκυες με εξωσωματική και δίνεται η λάθος εντύπωση ότι μπορείς εύκολα και στα 50 να κάνεις παιδί. Πως έχει κάνει όμως αυτή η γυναίκα παιδί? Με ωάρια που κράτησε στα 30? Με δανεικά ωάρια? Κι έτσι φτάνουν γυναίκες να κάνουν κατάψυξη στα 40 για να διατηρήσουν την ήδη χαμένη γονιμότητα τους. Ενώ στην Αγγλία τα κορίτσια κάνουν από τα 25. Πολύ κρίμα πραγματικά... 

• Μου αρέσει 5

Διαφημίσεις

1 hour ago, Ero84 είπε:

Είναι σημαντικό γενικότερα η πληροφορία να μεταδίδεται, βοηθά, μπορεί να αλλάξει ζωές. Πχ στην ωοληψία ήμουν με δύο κοπέλες που έκαναν κρυοσυντήρηση ωαρίων, η μία 42 ετών κ η άλλη 39, ειχαν από ένα ωοθυλακιο και μου έλεγαν ότι δεν ήξεραν τίποτα, ότι ένα ωοθυλάκιο μπορει να ειναι άδειο, ότι μια κοπέλα στα 38 μπορεί να πιάνει έυκολα κι άλλη στα 35 να της τελειώνουν ήδη τα ωάρια, δεν ήξεραν ότι τα ωάρια στην καταψυξη έχουν πολύ χαμηλότερα ποσοστά επιτυχίας από ότι τα έμβρυα κ χρειάζονται 15-20 ωάρια για να έχεις ελπίδες για παιδί κ τώρα είναι αγχωμένες, ε έχω ήδη ενημερώσει δύο κοπέλες να μην περιμένουν μέχρι να εξαντλήσουν τα περιθώρια, έστω να κάνουν ένα ορμονικό έλεγχο κι ας μην έχουν καν συντροφο τώρα, δεν με νοιάζει αν νομίζουν ότι κάνω κρυοσυντήρηση ωαρίων....

15-20 ωαρια ζητά ο γιατρός για να έχει πολλά έμβρυα και πολλές προσπάθειες μπροστά του. Με τη νέα μέθοδο τα ωαρια στην κατάψυξη έχουν υψηλό επίπεδο επιβίωσης. Αλλά ποτέ δεν ξέρεις αν θα μείνεις έγκυος με την πρώτη και ένας σωστός γιατρός σου λέει ότι θέλω πολλά για να έχεις πολλές ευκαιρίες! Εγώ τώρα που προσπαθώ για παιδί ταυτόχρονα βάζω και ωαρια στην κατάψυξη για να μπορώ να προσπαθήσω ξανά στο μέλλον και να μην το περάσω ξανά όλο αυτό από την αρχή… Έχεις απόλυτο δίκιο, η εξωσωματική δεν πρέπει να είναι ταμπού, το αντίθετο, περήφανες πρέπει να είμαστε. Εγώ έτσι νιώθω και μιλάω συνέχεια για αυτό…

• Μου αρέσει 5

πρίν από 8 λεπτά , kateriiina25 είπε:

Ναι αλλά πόσα κορίτσια στα 25 τους θα σκέφτονται ότι μπορεί να είναι χωρίς σύντροφο μέχρι τα 38-40; Και ποια θα διαθέσει έτσι 2000€ σε αυτή την ηλικία μόνο για την πιθανότητα ότι μπορεί να τα χρειαστεί; Πολύ δύσκολο κάτι τέτοιο

Υγρά έχω λίγο παραπάνω σε σχέση με την 1η που επικρατούσε απόλυτη ξηρασία εκεί κάτω αλλά τότε έφταιγαν και τα femara, τώρα δεν έχω πάρει και νομίζω πως απλώς είναι φυσιολογική η υγρασία, δεν είμαι και σίγουρη γιατί φοράω πάντα σερβιετάκι λόγω των outro.

Βλέπω ότι τα άγχη δεν σταματάνε ποτέ. Τίποτα δεν θα δεις ρε 'σύ, τα πας τόσο καλά από την πρώτη στιγμή, μην σκέφτεσαι αρνητικά.  

Το γεμίζεις το σερβιέτακι με υγρά;  ενδοκολπικα βάζεις τα utro; εμενα πχ κοντεύουν να βγουν και στο βρακι τα υγρα αμα δεν αλλάξω σερβιέτακι 5 φορές τη μερα,τα utro τα παίρνω από στόμα  ! 

Οχι καλε, εγω εχω πει θέλω να περάσω το 3μηνο να συνεχίσω να αγχώνομαι με την ησυχια μου  για τον 2ο τρίμηνο! 

21 έχω αυχενική, σαν τη λαμπρή περιμένω! 

• Χαχα 1

πρίν από 12 λεπτά , Ero84 είπε:

Αλήθεια αν είχε έρθει με σπερματεγχυση θα είχαμε το ίδιο δίλημμα? Μήπως πρέπει να πούμε στα παιδιά που ήρθαν φυσιολογικα και με ποια στάση ήρθαν? Το μόνο δίλημμα νομίζω είναι όταν είναι με δανεικά ωάρια. 

• Μου αρέσει 3
  • Χαχα 1

πρίν από 10 λεπτά , kateriiina25 είπε:

Η αντιμετωπιση πρεπει να αλλαξει γενικα απο την βαση , ειμαστε μια χωρα με φοβερο προβλημα στις γεννησεις...γιατι να μην κανει μια σωστη ενημερωση το κρατος και να υποστηριζει τετοιες προσπαθειες σε ιδιωτικες δομες - οχι απαραιτητα δωρεαν αλλα ας δινει ενα βοηθημα, οπως αυτο του τοκετου, κατι τελοσπαντων...Ξερω οτι στα 25 ειναι αδιανοητο...εκει ομως στα 33+ δεν φανταζει τοσο μακρινο...

• Μου αρέσει 3

πρίν από 4 λεπτά , Eternity είπε:

Η σωστή ενημέρωση θα έπρεπε γίνεται από το σχολείο, το πανεπιστήμιο και γενικότερα από το κράτος. Εδώ εγώ και νόμιζα ότι είναι εύκολο να μείνεις έγκυος με εξωσωματική σε οποιαδήποτε ηλικία! Δημοσιεύματα με 50χρονες που μείναν έγκυες με εξωσωματική και δίνεται η λάθος εντύπωση ότι μπορείς εύκολα και στα 50 να κάνεις παιδί. Πως έχει κάνει όμως αυτή η γυναίκα παιδί? Με ωάρια που κράτησε στα 30? Με δανεικά ωάρια? Κι έτσι φτάνουν γυναίκες να κάνουν κατάψυξη στα 40 για να διατηρήσουν την ήδη χαμένη γονιμότητα τους. Ενώ στην Αγγλία τα κορίτσια κάνουν από τα 25. Πολύ κρίμα πραγματικά... 

Εχεις απόλυτο δίκιο... Ναι μεν υπάρχει τριβή με το θέμα εξωσωματικης, αλλα χωρίς να γίνεται ανάλυση στα δεδομένα με τα οποία έγινε μια εξωσωματικη και ηταν επιτυχής! Όλες σαν μικρ ακοριτσια νομίζαμε θα είναι το πιο εύκολο πράγμα. Και γω η ίδια έλεγα έλεγα σιγα και τι πειράζει που μεγαλώνω, θα κάνω εξωσωματικη! 

Διαφημίσεις

8 minutes ago, Angot said:

Το γεμίζεις το σερβιέτακι με υγρά;  ενδοκολπικα βάζεις τα utro; εμενα πχ κοντεύουν να βγουν και στο βρακι τα υγρα αμα δεν αλλάξω σερβιέτακι 5 φορές τη μερα,τα utro τα παίρνω από στόμα  ! 

Οχι καλε, εγω εχω πει θέλω να περάσω το 3μηνο να συνεχίσω να αγχώνομαι με την ησυχια μου  για τον 2ο τρίμηνο! 

21 έχω αυχενική, σαν τη λαμπρή περιμένω! 

Όχι στην συχνότητα την δική σου νομίζω. Δεν αλλάζω 5 φορές σερβιετάκι πάντως. Και από το στόμα παίρνω outro και ενδοκολπικά.

eardp2.png

πρίν από 16 λεπτά , kateriiina25 είπε:

Στα 25 ή έστω στα 30 θα μπορούσαν αρχικά να κάνουν εναν ορμονολογικο έλεγχο να δουν σε τι κατάσταση βρίσκονται. Τουλάχιστον να υπάρχει η ενημέρωση και μετά η καθεμία θα ήξερε πως θα τη χρησιμοποιήσει. Όσο για το οικονομικό κομμάτι εκεί κι αν θα πρέπει να υπάρχει βοήθεια από το κράτος. 

• Μου αρέσει 3

πρίν από 4 λεπτά , Eternity είπε:

Αλήθεια αν είχε έρθει με σπερματεγχυση θα είχαμε το ίδιο δίλημμα? Μήπως πρέπει να πούμε στα παιδιά που ήρθαν φυσιολογικα και με ποια στάση ήρθαν? Το μόνο δίλημμα νομίζω είναι όταν είναι με δανεικά ωάρια. 

Αν γίνει με δανεικά ωάρια, θα πρέπει οπωσδήποτε να το μάθει διότι διαφορετικά θα δίνει παντού λάθος οικογενειακό ιατρικό ιστορικό κ μπορεί να είναι μοιραίο, αν έχετε παρατηρήσει όλο κ περισσότεροι γαιτροί ζητούν ιατρικό ιστορικό όλων των κοντινών συγγενών. Ο γαστρεντερολόγος πχ ήθελε να ξερει οπωσδήποτε για να δει ποσες εξετάσεις κι από ποια ηλικία θα πρέπει να αρχίσω, η ιατρική έχει καταλήξει ότι η γενετική προδιάθεση είναι πάρα πολυ σημαντική!

• Μου αρέσει 2

πρίν από 12 λεπτά , Ero84 είπε:

Αν γίνει με δανεικά ωάρια, θα πρέπει οπωσδήποτε να το μάθει διότι διαφορετικά θα δίνει παντού λάθος οικογενειακό ιατρικό ιστορικό κ μπορεί να είναι μοιραίο, αν έχετε παρατηρήσει όλο κ περισσότεροι γαιτροί ζητούν ιατρικό ιστορικό όλων των κοντινών συγγενών. Ο γαστρεντερολόγος πχ ήθελε να ξερει οπωσδήποτε για να δει ποσες εξετάσεις κι από ποια ηλικία θα πρέπει να αρχίσω, η ιατρική έχει καταλήξει ότι η γενετική προδιάθεση είναι πάρα πολυ σημαντική!

Δεν εννοώ δίλημμα εάν θα το πεις στο παιδί αλλά τον τρόπο, την ηλικία. Ακριβώς, εκεί είναι θέμα υγείας. Συμφωνώ μαζί σου. 

• Μου αρέσει 1

4 ώρες πρίν, Μπισκοτακι27 είπε:

Καλημέρα! Εγω χθες σταμάτησε τ αίματακι…σημερα θα παμε για υπέρηχο να δουμε πως παει κ πως ειναι ολα..σημερα ειμαι 6βδομαδων..κανονικα ειχαμε ραντεβου την δευτερα 21/6 να ακούσουμε καρδουλα αλλα με αυτο που εγινε ειχα τοσο αγχος που θελω να παω να δω αν ειναι ολα Ενταξει 

Όλα καλά θα πάνε κορίτσι μου !!!! Να είσαι σίγουρη!!!! Θα είμαστε μαζί στο Μαμάδες Φεβρουαρίου!!!!! Απίστευτο μου φαίνεται!!!! Στείλε μας να μας πεις!!!

• Ευχαριστώ 1

Διαφημίσεις

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...