Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin News

• Καλησπέρα σας κορίτσια, 

Γράφω πρώτη φορά στο φόρουμ αν και το διαβάζω πολύ καιρό, δεν είχα βρει όμως πρόσφατα ποστ για να γράψω. Έτυχε και είδα το παραπάνω ποστ οπότε και πήρα το θάρρος να συμμετέχω.  19/10 έκανα την 2η σπερματέγχυση και κανονικά έπρεπε να κάνω χοριακή 2/10, ωστόσο επειδή δεν κρατιέμαι έκανα σήμερα ένα τεστ πρόωρης ανίχνευσης (υποθετικά δείχνει ως και 6 μέρες πριν την καθυστέρηση) και βγήκε αρνητικό. Υπάρχει ελπίδα να έχω θετική χοριακή το Σάββατο ? αμφιβάλλω πολύ.. Θα κάνω τη χοριακή αλλά φοβάμαι θα έχω πάλι το αρνητικό αποτέλεσμα ..... όπως η @alex280108 και εγώ προσπαθώ να απασχολούμαι με διάφορα πράγματα μέσα στη μέρα αλλά ειδικά οταν είμαι μόνη η σκέψη μου είναι εκεί.

• Ευχή 2
  • Από την διαχείριση / Admin news

• Καλησπέρα κορίτσια. Ήθελα να σας ρωτήσω, αντιμετώπισε κάποια άλλη θέμα με την ωρίμανση των ωαρίων της; Στην πρώτη μου προσπάθεια με βραχύ πρωτόκολλο κ ανταγωνιστές βλέπαμε 7-8 ωοθηλακια με οιστραδιολη πριν την ovitrelle 1400 και πήραμε μόνο 1 ωάριο. Ο γιατρός θεώρησε ότι δε με έπιασε η ovitrelle. Στη δεύτερη προσπάθεια δοκιμάσαμε serpafar και gonal ευελπιστώντας σε μαξ 4-5 ωάρια, βλέπαμε 3 στον υπέρηχο και πήραμε όντως 3 τα 2 όμως ανώριμα. Αυτή τη φορά μαζί με την ovitrelle κάναμε και arvekap (double trigger).

Σκέφτομαι πως ίσως την δεύτερη φορά τα πήραμε λίγο νωρίτερα (13η μέρα του κύκλου μου αντί για 14η κ το μεγαλύτερο είχε μέγεθος 17,5mm) 

Την πρώτη φορά πιστεύετε πως όντως έφταιξε ότι δε με έπιασε η ovitrelle? Τώρα ο γιατρός προτείνει βραχύ πρωτόκολλο με ανταγωνιστές όπως την πρώτη φορά με double trigger (ovitrelle και arvekap) για τελική ωρίμανση. Ποια είναι η γνώμη σας;

Καφέ εξωσωματικής 2022 !

Recommended Posts

πρίν από 19 λεπτά , Ria_ είπε:

Και εγώ ζάχαρο αν θυμάμαι καλά γιατί δε είμαι τώρα σπίτι είχα κοντά στο 90 και μάλιστα μου είχε πει ότι σε εγκυμοσύνη θα το θεωρούσα φόβο για διαβήτη κύησης . 

Έχω αλλάξει τη διατροφή μου εδώ και 3 μήνες κάνω πρωτεϊνική δίαιτα έχω χάσει κοντά 20 κιλά και συνεχίζω γιατί είχα και έχω πολλά παραπανισια ,ζάχαρη βάζω μόνο στον ένα καφέ που πίνω και αυτό καστανή ή μια στο τόσο αν θέλω τόσο πολύ να φάω κάτι γλυκό. Ωραία θα τη πάρω και ελπίζω να μη νομίζει ότι της κάνω υποδείξεις χαχα γιατί καμιά φορά οι γιατροί είναι κ λίγο περίεργη .

Τη τελευταία φορά κάναμε απλή ινσουλίνη όχι καμπύλη το όριο είναι νηστεία λέει 2.6-24.9 και εγώ έχω 41.3 .

Στη καμπύλη που την έκανα πολύ καιρό πριν την απλή στο νηστείας είχα 26.6 , στα 60 λεπτά 137.60 με όριο 230 και στα 120 λεπτά με όριο 120 έγω είχα 225.80 . 

Έβαλα τον άντρα μου να τα δει που είναι σπίτι για να σας τα πω σωστά χαχα

Έκανες νέες μετρήσεις μετά τα κιλά που έχασες? Να κάνεις κια καμπύλη σακχάρου μαζί με ινσουλίνης. Συγκριτικά βγαίνουν τα συμπεράσματα. Αν είσαι Αθήνα και θέλεις να σου πω τον ενδοκρινολογο που πήγαινα μετά τις αποβολές μου και σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μου και με βοήθησε πολύ, στο Χαλάνδρι είναι. 

Διατροφή έκανες από μόνη σου ή σου έδωσε η ίδια? Μόνο πρωτεΐνη έτρωγες? Θα με ενδιέφερε γιατί θέλω κι εγώ να χάσω κάποια κιλά. Μπράβο σου πάντως, έχασες πολλά κιλά! Αυτή τη διατροφή όσες έχουμε θέμα με το σάκχαρο πρέπει να την ακολουθούμε εφ όρου ζωής 

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 24,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• kateriiina25

1682

• happiness79

1519

• Angot

1426

• Σποράκι

701

Περισσότερες δημοσιεύσεις

6 minutes ago, Eternity said:

Έβγαλες πολλά ωάρια, λογικό. Εγώ εδώ που έβγαλα 7 μόνο και πονούσα πολύ για δύο μέρες. Έχω αρχίσει από τώρα και ψάχνομαι για συμπτώματα και νευριάζω με τον εαυτό μου. Φαντάσου έχω μείνει 5 φορές στη ζωή μου έγκυος (4 αποβολές και 1 εγκυμοσύνη)  και κάθε φορά είχα διαφορετικα συμπτώματα. 

Εγώ πάλι ποτέ γι αυτό και δεν έχω ιδέα τι να περιμένω. Προσπαθώ να μην ψάχνω συμπτώματα, είναι και στιγμές που ξεχνάω ότι έχω κάνει την ετ, ούτε καν μετράω μέρες αντίστροφα, δεν ξέρω τι έχω πάθει. Παρόλα αυτά κάνω και καλές και κακές σκέψεις, με φοβίζει πολύ η 2η μηδενική. 

5 minutes ago, Ria_ said:

Έχω κάνει κ ζαχάρου νηστείας 99 ,στα 60 λεπτά 165 και στα 120 λεπτά 157. Όχι όχι έχω και το χαρτί της σπίτι που μου είχε γράψει αναλυτικά οδηγίες και για το θυρεοειδή που μου έδωσε και πότε να ξανά κάνω επανάληψη . Και εγώ το σκέφτηκα και το κοίταξα κάποια στιγμή αλλά δεν μου είπε να αυξήσω 

Πιστεύω πρέπει να το συζητήσεις μαζί της ξανά γιατί είναι όλα υψηλά και να επαναλάβεις τις εξετάσεις όπως είπε η @Eternity γιατί με το χάσιμο βάρους μπορεί να έχουν στρώσει όλα 

• Μου αρέσει 1

eardp2.png

πρίν από 4 λεπτά , Eternity είπε:

Έκανες νέες μετρήσεις μετά τα κιλά που έχασες? Να κάνεις κια καμπύλη σακχάρου μαζί με ινσουλίνης. Συγκριτικά βγαίνουν τα συμπεράσματα. Αν είσαι Αθήνα και θέλεις να σου πω τον ενδοκρινολογο που πήγαινα μετά τις αποβολές μου και σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μου και με βοήθησε πολύ, στο Χαλάνδρι είναι. 

Διατροφή έκανες από μόνη σου ή σου έδωσε η ίδια? Μόνο πρωτεΐνη έτρωγες? Θα με ενδιέφερε γιατί θέλω κι εγώ να χάσω κάποια κιλά. Μπράβο σου πάντως, έχασες πολλά κιλά! Αυτή τη διατροφή όσες έχουμε θέμα με το σάκχαρο πρέπει να την ακολουθούμε εφ όρου ζωής 

Όχι δεν έκανα νέες μετρήσεις και ούτε μου είπε να κάνω μόνο θυρεοειδή μου ζήτησε να ξανά κάνω τέλος Ιουνίου . Επίσης άσχετο είχα D 18 μου είπες τέλος Ιουνίου να τη σταματήσω χωρίς επανάληψη εξετάσεις αλλά από το κεντρο μου είπαν να τη συνεχίσω κανονικά . Όχι δυστυχώς δεν μένω Αθήνα από Καβάλα είμαι και εγώ πήγα δράμα γιατί δεν έχουμε εδώ καλό και μου τη παινευαν πολύ αυτή που πήγα. 

Διατροφή ξεκίνησα το Φεβρουάριο από διατροφολόγο μέσω ίντερνετ με έχει βοηθήσει πολύ είχα ξανά χάσει μαζί του και πιο παλιά και πριν πάω σε αυτήν γιατί μου είπαν και από το κέντρο η εμβρυολογος ότι καλό είναι να χάσω κιλά και κυρίως να κάνω πρωτεϊνική δίαιτα. Την έδειξα τη δίαιτα που ακολουθώ στην ενδοκρινολογο όταν πήγα και συμφώνησε μου είπε ότι είναι καλή . 

πρίν από 11 λεπτά , kateriiina25 είπε:

Εγώ πάλι ποτέ γι αυτό και δεν έχω ιδέα τι να περιμένω. Προσπαθώ να μην ψάχνω συμπτώματα, είναι και στιγμές που ξεχνάω ότι έχω κάνει την ετ, ούτε καν μετράω μέρες αντίστροφα, δεν ξέρω τι έχω πάθει. Παρόλα αυτά κάνω και καλές και κακές σκέψεις, με φοβίζει πολύ η 2η μηδενική. 

Πιστεύω πρέπει να το συζητήσεις μαζί της ξανά γιατί είναι όλα υψηλά και να επαναλάβεις τις εξετάσεις όπως είπε η @Eternity γιατί με το χάσιμο βάρους μπορεί να έχουν στρώσει όλα 

Θα τη πάρω τηλέφωνο γιατί έχω προβληματιστεί αρκετά η αλήθεια . 

πρίν από 15 λεπτά , Ria_ είπε:

Όχι δεν έκανα νέες μετρήσεις και ούτε μου είπε να κάνω μόνο θυρεοειδή μου ζήτησε να ξανά κάνω τέλος Ιουνίου . Επίσης άσχετο είχα D 18 μου είπες τέλος Ιουνίου να τη σταματήσω χωρίς επανάληψη εξετάσεις αλλά από το κεντρο μου είπαν να τη συνεχίσω κανονικά . Όχι δυστυχώς δεν μένω Αθήνα από Καβάλα είμαι και εγώ πήγα δράμα γιατί δεν έχουμε εδώ καλό και μου τη παινευαν πολύ αυτή που πήγα. 

Διατροφή ξεκίνησα το Φεβρουάριο από διατροφολόγο μέσω ίντερνετ με έχει βοηθήσει πολύ είχα ξανά χάσει μαζί του και πιο παλιά και πριν πάω σε αυτήν γιατί μου είπαν και από το κέντρο η εμβρυολογος ότι καλό είναι να χάσω κιλά και κυρίως να κάνω πρωτεϊνική δίαιτα. Την έδειξα τη δίαιτα που ακολουθώ στην ενδοκρινολογο όταν πήγα και συμφώνησε μου είπε ότι είναι καλή . 

Με τόσα κιλά που έχεις χάσει σίγουρα θα έχει βελτιωθεί η κατάσταση όμως καλό να κάνεις και μια καμπύλη να το επιβεβαιώσεις. Η βιταμίνη D μου φαίνεται χαμηλή σύμφωνα με τα όρια που ξέρω, δεν έχει δίπλα τα όρια της επάρκειας να δίνεις αν είσαι εντάξει? Το καλοκαίρι μειώνουμε τη δόση της d όμως νομίζω είσαι αρκετά χαμηλά. 

Πάντως τι κακό πράγμα να βρεις νορμάλ ενδοκρινολογο... Πόσους άλλαξα, πόσα ονόματα κιόλας. Ειδικά τώρα που αφαίρεσα και το θυρεοειδη μου εκεί να δεις γλέντια που δε ρυθμίζεται. Σε όλη τη διεγερση πήγαινε από 0,3 στο 5! Καθε 2 μέρες έκανα αίματος. Έφτασα να ξέρω εγώ καλύτερα από το γιατρό τι δόση να πάρω. 

Άρα επειδή πολλοί γιατροί ή δεν το λένε ή δεν το ξέρουν, η TSH επηρεάζεται πολύ από τις ενέσεις της διέγερσης και τα cyclacur. Θέλει συνέχεια έλεγχο για να μην πάει τζάμπα η προσπάθεια. 

• Μου αρέσει 1

15 minutes ago, Ria_ said:

Πόση D πήρες και για πόσο; Μπορεί να έπαιρνες μεγάλη δόση γι αυτό να σου είπε να την σταματήσεις 

eardp2.png

Διαφημίσεις

πρίν από 11 λεπτά , Eternity είπε:

Με τόσα κιλά που έχεις χάσει σίγουρα θα έχει βελτιωθεί η κατάσταση όμως καλό να κάνεις και μια καμπύλη να το επιβεβαιώσεις. Η βιταμίνη D μου φαίνεται χαμηλή σύμφωνα με τα όρια που ξέρω, δεν έχει δίπλα τα όρια της επάρκειας να δίνεις αν είσαι εντάξει? Το καλοκαίρι μειώνουμε τη δόση της d όμως νομίζω είσαι αρκετά χαμηλά. 

Πάντως τι κακό πράγμα να βρεις νορμάλ ενδοκρινολογο... Πόσους άλλαξα, πόσα ονόματα κιόλας. Ειδικά τώρα που αφαίρεσα και το θυρεοειδη μου εκεί να δεις γλέντια που δε ρυθμίζεται. Σε όλη τη διεγερση πήγαινε από 0,3 στο 5! Καθε 2 μέρες έκανα αίματος. Έφτασα να ξέρω εγώ καλύτερα από το γιατρό τι δόση να πάρω. 

Άρα επειδή πολλοί γιατροί ή δεν το λένε ή δεν το ξέρουν, η TSH επηρεάζεται πολύ από τις ενέσεις της διέγερσης και τα cyclacur. Θέλει συνέχεια έλεγχο για να μην πάει τζάμπα η προσπάθεια. 

Επειδή άλλαζε η TSH σου κατά τη διάρκεια τη διέγερσης άλλαζες και τη δόση; Σύμφωνα με τις οδηγίες του ενδοκρινολόγου σου;
Μήπως ξέρεις αν αλλάζει η TSH και χωρίς τα cyclacur?

Έμαθα μόλις ότι ο κουμπάρος μας και καλύτερος μας φίλος περιμένει παιδί, 3ος μήνας προσπάθειας με ασθενές σπέρμα. Χαίρομαι γι αυτούς πραγματικά αλλά για κάποιο λόγο δεν μπορώ να συγκρατήσω τα δάκρυα μου. Βλέπω τις μελανιές στην κοιλιά μου, τα δεκάδες χάπια στο συρτάρι, σκέφτομαι την πιθανή αρνητική χοριακή την άλλη εβδομάδα και δεν μπορώ να κρατηθώ. Μόνο σε σας μπορώ να πω κάτι τέτοιο και να με καταλάβετε. Τι πράγμα είναι αυτό να μην μπορείς να χαρείς όσο θα άξιζε στον καλύτερο σου φίλο; :( 

• Μου αρέσει 6
  • Λυπημένη/-ος 4

eardp2.png

πρίν από 20 λεπτά , marmaki είπε:

Επειδή άλλαζε η TSH σου κατά τη διάρκεια τη διέγερσης άλλαζες και τη δόση; Σύμφωνα με τις οδηγίες του ενδοκρινολόγου σου;
Μήπως ξέρεις αν αλλάζει η TSH και χωρίς τα cyclacur?

Έκανα έλεγχο της TSH μαζί με την οιστραδιολη και την προγεστερόνη και σε συνεννόηση με την ενδοκρινολογο αλλάζαμε τη δόση. Από 100mg έφτασα κάποιες μέρες να πάρω και 150mg. Οι ενέσεις διέγερσης είδα επιβεβαιωμενα ότι επηρέασαν την τιμή της και από προηγούμενη προσπάθεια και τα cyclacur. Αυτή τη φορά δεν παίρνω cyclacur και η προγεστερονη μου είπε δεν επηρεάζει. Εγώ βέβαια αύριο θα πάω για έλεγχο για να είμαι ήρεμη. Επειδή έχω αφαιρέσει το θυρεοειδη μου ίσως να μην προσαρμόζεται εύκολα ο οργανισμός μου, μπορεί γενικότερα να είναι θέμα οργανισμού. Δεν κοστίζει κάτι όμως να ζητάνε ένα έλεγχο μαζί με τις υπόλοιπες εξετάσεις που κάνουμε από τη στιγμή που η TSH είναι πολύ σημαντική εξέταση τόσο για την επιτυχία της εγκυμοσύνης όσο και για την εξέλιξη της. 

• Ευχαριστώ 1

πρίν από 10 λεπτά , kateriiina25 είπε:

Έμαθα μόλις ότι ο κουμπάρος μας και καλύτερος μας φίλος περιμένει παιδί, 3ος μήνας προσπάθειας με ασθενές σπέρμα. Χαίρομαι γι αυτούς πραγματικά αλλά για κάποιο λόγο δεν μπορώ να συγκρατήσω τα δάκρυα μου. Βλέπω τις μελανιές στην κοιλιά μου, τα δεκάδες χάπια στο συρτάρι, σκέφτομαι την πιθανή αρνητική χοριακή την άλλη εβδομάδα και δεν μπορώ να κρατηθώ. Μόνο σε σας μπορώ να πω κάτι τέτοιο και να με καταλάβετε. Τι πράγμα είναι αυτό να μην μπορείς να χαρείς όσο θα άξιζε στον καλύτερο σου φίλο; :( 

Μανα θα γίνω, το ξέρω.... Απλως δεν ξέρω το πότε ακόμα! Εγω αυτο ελεγα πάντως...! Και που ξέρεις μπορεί να είσαι ήδη μανούλα και να μην το ξέρεις... Τα κλάματα δεν βοηθούν πουθενά,κανε υπομονή και θα ρθει! 

• Μου αρέσει 3

4 ώρες πρίν, Linoula είπε:

Μην αγχώνεσαι! Είναι ένα από τα μικρόβια που συχνά κάνουν κυστίτιδες. Και στην εγκυμοσύνη είμαστε πιο επιρρεπείς σε κυστίτιδες και κολπιτδες γιατί "πέφτει" το ανοσοποιητικό. Δεν επηρεάζει καθόλου την εγκυμοσύνη.

Σ’ ευχαριστώ @Linoula, αυτό είναι το πιο βασικό, να μην επηρεάζει την εγκυμοσύνη :)

• Μου αρέσει 1

Διαφημίσεις

πρίν από 22 λεπτά , Eternity είπε:

Σκέφτομαι μήπως πάω να κάνω μόνη μου μια καμπύλη αν δε κοστίζει πολύ μη τη συνταγογράφησω αλλιώς θα πω το γυναικολόγο που πάω να μου γράψει όπως και την άλλη φορά. Γράφει κάτω από 20 ελλείψει ,20-29 ανεπάρκεια και 30 και πάνω επάρκεια εγώ είχα 18.

Πραγματικά πόσο δύσκολο πράγμα ο ενδοκρινολόγος ,χαχαχχα ε στο τέλος γινόμαστε και λίγο γιατροί που λέει ο λόγος ...αλήθεια ? Αααα δε το ήξερα ! Καλή πληροφορία και αυτή να την έχω στο νου μου . εμένα ο γυναικολόγος πάλι μου έλεγε δε θέλει χάπι είχα κοντά στο 3 καλά αυτός άστο πολλά κουλα έχει πει αλλά και η έμβρυολογος και η ενδοκρινολόγος μου είπαν πρέπει να πέσει μέχρι την εξωσωματική και μου δίνει ένα τον 50mg μόνο Δευτέρα με Παρασκευή να περνω. 

πρίν από 22 λεπτά , kateriiina25 είπε:

Πόση D πήρες και για πόσο; Μπορεί να έπαιρνες μεγάλη δόση γι αυτό να σου είπε να την σταματήσεις 

D περνω από τέλος Μαρτίου της fixdrop 10 σταγόνες . 

πρίν από 13 λεπτά , kateriiina25 είπε:

Δεν είσαι η μόνη 

Πίστεψε με όλες μας πιστεύω το έχουμε περάσει αυτό 

Κάθε φορά που άκουγα για εγκυμοσύνη δικών μου ανθρώπων δε με χωρούσε ο τόπος πήγαινα σπίτι κ έκλαιγα με λυγμούς 

Χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει ότι δε χαιρομουν γ αυτούς αλλά στεναχωριομουν για μένα που δεν ερχόταν σε μένα 

Οπότε είναι φυσιολογικό αυτό που νιώθεις 

Αλλά θα έρθει και η σειρά σου. 

Μη στεναχωριέσαι 

• Μου αρέσει 5

πρίν από 12 λεπτά , kateriiina25 είπε:

Κοπέλα μου λογικό είναι να σε πιάνει το παράπονο, δυστυχώς κάποια πράγματα για μερικούς είναι πιο εύκολα και για άλλους πιο δύσκολα. Μόλις πάρεις το θετικό αποτέλεσμα, θα τα ξεχάσεις όλα, και τα χάπια και τις ενέσεις θα σβηστούν από τη  μνήμη σου με ένα μαγικό τρόπο. Να σου πω ότι στην πολυκατοικία που μετακομίσαμε οι γείτονες οσο καιρό εμείς προσπαθούμε -και είμαστε ακόμα στην αβεβαιότητα- έχουν κάνει 3 παιδάκια? Πρέπει απλά να είμαστε λιγο πιο κυνικοί με τη διαδικασία και να προχωρήσουμε μπροστά.

• Μου αρέσει 3

6 minutes ago, Ria_ said:

Σκέφτομαι μήπως πάω να κάνω μόνη μου μια καμπύλη αν δε κοστίζει πολύ μη τη συνταγογράφησω αλλιώς θα πω το γυναικολόγο που πάω να μου γράψει όπως και την άλλη φορά. Γράφει κάτω από 20 ελλείψει ,20-29 ανεπάρκεια και 30 και πάνω επάρκεια εγώ είχα 18.

Πραγματικά πόσο δύσκολο πράγμα ο ενδοκρινολόγος ,χαχαχχα ε στο τέλος γινόμαστε και λίγο γιατροί που λέει ο λόγος ...αλήθεια ? Αααα δε το ήξερα ! Καλή πληροφορία και αυτή να την έχω στο νου μου . εμένα ο γυναικολόγος πάλι μου έλεγε δε θέλει χάπι είχα κοντά στο 3 καλά αυτός άστο πολλά κουλα έχει πει αλλά και η έμβρυολογος και η ενδοκρινολόγος μου είπαν πρέπει να πέσει μέχρι την εξωσωματική και μου δίνει ένα τον 50mg μόνο Δευτέρα με Παρασκευή να περνω. 

D περνω από τέλος Μαρτίου της fixdrop 10 σταγόνες . 

2000iu την μέρα έπαιρνες δηλαδή, αποκλείεται να έχει ανέβει πολύ ώστε να χρειάζεται να την σταματήσεις, δεν ξέρω γιατί σου είπε έτσι. 

• Μου αρέσει 1

eardp2.png

Διαφημίσεις

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...