Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

•   1 hour ago, Anna Maria 1995 είπε:

Συγγνώμη που μπαίνω σφήνα στην κουβέντα , αλλά αυτό που έγραψες Δήμητρα, ότι όταν έχουμε ωορηξια το τεστ πρέπει να βγαίνει αρνητικό ισχύει σιγουρα;; Είναι έγκυρη η πηγή σου;  Δεν μου το έχει ξαναπεί κανένας αυτό .. ούτε καν ο γιατρος, και μάλιστα νόμιζα το αντίθετο ότι η ωορηξια γίνεται στην κορύφωση της lh. Επίσης εμένα μου βγαίνει 2 μέρες θετικό το τεστ, πάει να πει ότι μάλλον την τρίτη μέρα που αρνητικόποιειται μάλλον τότε κάνω ωορηξια;

Expand  

Aν κάνεις ηλεκτρονικά τεστ που ανιχνεύουν μόνο την κορύφωση τότε ναι κατά την διάρκεια την ωορρηξίας το τεστ θα πρέπει να βγαίνει αρνητικό αν όλα πάνε καλά με τον κύκλο σου και είναι σταθερός. Τα ηλεκτρονικά βγάζουν χαμογελάκι μόνο όταν είναι η κορύφωση της LH. Αν κάνεις ταινίες θα βλέπεις κόκκινη γραμμή αλλά δεν θα είναι η γραμμή του θετικού τεστ (γι αυτό οι ταινίες θέλουν πολλές επαναλήψεις και μεγάλη προσοχή στο πως τα ερμηνεύεις γιατί εύκολα μπορεί να μπερδευτείς, βοηθάει μια εφαρμογή που θα τις βγάζεις φωτογραφία και θα σου υπολογίζει η εφαρμογή το ποσοστό του τεστ). Η αύξηση της LH είναι αυτή που δίνει το σήμα πως θα ξεκινήσει η ωορρηξία αν θέλεις να σου παραθέσω πηγές βιβλιογραφίας αναφέρεται παντού αυτό, μέχρι και στα τεστ στις οδηγίες θα το βρεις γραμμένο. Μπορείς να διαβάσεις περισσότερες λεπτομέρειες στην σελίδα της όνομα εταιρείας και στο blog τους και στις συχνότερες ερωτήσεις, είναι πάρα πολύ κατατοπιστικοί. Στην ουσία με τα τεστ ξεκινάς επαφές την ημέρα που βλέπεις θετικό τεστ και για τις επόμενες 2 ημέρες για να είσαι σίγουρα μέσα. Και ξεκινάς από την ημέρα που βλέπεις θετικό τεστ όχι γιατί εκείνη την ημέρα κάνεις ωορρηξία αλλά γιατί έχει αποδειχθεί πως οι περισσότερες εγκυμοσύνες συμβαίνουν με επαφές 1 ημέρα πριν την ωορρηξία (θα βρεις σχετική βιβλιογραφία στο scholar). Η κορύφωση της lh διαρκεί 12-24 ώρες συνήθως, αλλά υπάρχουν και κάποιες περιπτώσεις που μπορεί να κάνει ένα πλατό (είναι το πιο σπάνιο περίπου το 11% των γυναικών) ή να πέσει ελάχιστα και να ξανανέβει (αυτό είναι και πιο συχνό 30%-40% των γυναικών) όπως και κάποιες άλλες σπάνιες περιπτώσεις, όλα εξαρτώνται από τον κύκλο, τις ορμόνες, την φαρμακευτική αγωγή κλπ. Αν όλα είναι σωστά οργανωμένα κι έχεις έναν σταθερό κύκλο 28 ημερών, σε 8-20 ώρες μετά την κορύφωση γίνεται η ωοθυλακιορρηξία, απλά εδώ έχουμε πολλά δεδομένα και δεν μπορούμε να πούμε σε πόσο ακριβώς διάστημα θα γίνει. Ωστόσο υπόψιν το θετικό τεστ LH δεν σημαίνει απαραίτητα ωορρηξία και κυρίως δεν σημαίνει απαραίτητα ωάριο. Στην δική σου περίπτωση επειδή η LH όπως λες κάνει πλατό ο μόνος τρόπος για να ξέρεις πότε θα γίνει η ωορρηξία σίγουρα είναι η παρακολούθηση με υπέρηχο. Όταν πλέον είναι εντελώς λευκό το τεστ σου χωρίς καθόλου ανιχνεύσιμη lh έχει ήδη γίνει η ωορρηξία απλά αυτό μπορείς να το δεις μόνο με τις ταινίες όχι το ηλεκτρονικό. Υπάρχει μια ωραία εφαρμογή που σε βοηθάει πάρα πολύ με τις ταινίες. Αν θέλεις στείλε μου μνμ να σου πω πως λέγεται. Όλα εξαρτώνται από το είδος του τεστ που κάνεις. 

Οι περισσότεροι γιατροί δεν ασχολούνται με τα τεστ ωορρηξίας γιατί δεν είναι ιδιαίτερα αξιόπιστα. Ελπίζω να μην τα έγραψα πάρα πολύ μπερδεμένα. Μου πήρε 2 χρόνια για να καταλάβω τι παίζει με τις ταινίες και τα ηλεκτρονικά τεστ και το ένα από τα 2 χρόνια έκανα παράλληλα και παρακολούθηση με υπέρηχο και αιματολογικές. Οι ταινίες ήταν ψιλό ότι να ναι, για εμένα τα ψηφιακά λειτουργούν καλύτερα. 

Καφέ εξωσωματικής 2022 !

Recommended Posts

On 28/5/2022 at 6:39 ΜΜ, Linoula είπε:

Καλά τώρα που το σκέφτομαι απορώ κι εγώ. Είχα αισιοδοξία γιατί δεν είχε βρεθεί και κάποιο σοβαρό πρόβλημα ούτε και μεγάλοι ήμασταν ιδιαίτερα. Που να ήξερα τι μου επιφύλασσε η τύχη! Τώρα έχω πάθει κοκομπλοκο..

Expand  

Εντάξει είσαι μικρή και όλα θα πάνε καλά απλά μετά από αποτυχίες στο μυαλό μας βάζουμε τα χειρότερα και το άγχος φτάνει ταβάνι. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι όμως για αυτό, άγχος και υπομονή. Όλα θα έρθουν, μας αξίζουν άλλωστε!

• Μου αρέσει 1

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 24,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• kateriiina25

1682

• happiness79

1519

• Angot

1426

• Σποράκι

701

Περισσότερες δημοσιεύσεις

On 28/5/2022 at 3:52 ΜΜ, Angot είπε:

Αχχαχααχ το χα πάθει και γωωω wet dreams, αλλα ποναει μετά αστα να πανε . Το χα γράψει και εδώ, αλλα επειδη δε ντρέπομαι κ ολας έστειλα και στη μαία. Δεν πειράζει είχε πει! Συγκεκριμένα μου απάντησε δεν παθαίνει κάτι 

Expand  

το έπαθες εγκυμονουσα ή στην αναμονη;

On 28/5/2022 at 7:53 ΜΜ, Katerina20 είπε:

το έπαθες εγκυμονουσα ή στην αναμονη;

Expand  

Και στις 2 φάσεις. Δεν είχα καμία ντροπή! Εκφραζομουν ελεύθερα :lol: 

Υπό αλλες συνθηκες δλδ θα έλεγα και ευχαριστω για τη διασκέδαση!!! 

Το κανει η προγεστερονη απ οτι καταλαβα! 

• Χαχα 4

On 28/5/2022 at 6:30 ΜΜ, happiness79 είπε:

Κάποιες ώρες τις ημέρας στην πολύ αρχή με έπιαναν κρυάδες, ανέβαζα δέκατα και νόμιζα ότι αρρωσταίνω. Όχι συνέχεια όμως. Αλλά μην απογοητεύεσαι, η κάθε εγκυμοσύνη δίνει διαφορετικά συμπτώματα, ακόμα και στην ίδια γυναίκα!

Expand  

Είμαι στη φάση της αναμονής... Και προσπαθώ να πιαστώ από κάπου. Ενώ ξέρω ότι πολλές φορές είναι απλώς δύο εβδομάδες χωρίς καθόλου συμπτώματα. Ακόμα και στη φυσιολογική σύλληψη. Πουφ απλώς ξέρεις. Όλα ήταν εύκολα μέχρι εδώ, γιατί είναι εύκολο να ακολουθείς οδηγίες σαν το στρατιωτάκι, τουλάχιστον για μένα. Όταν όμως σε αφήνουν και σου λένε περίμενε 14 μέρες (όσο κράτησε δλδ όλη η διαδικασία ως εδώ) δεν ξέρω... Το άγχος δεν ελέγχεται εύκολα.

On 28/5/2022 at 5:23 ΜΜ, kateriiina25 είπε:

Μην δίνεις σημασία στην θερμοκρασία κορίτσι μου. Κι εγώ είχα μετά την ετ το απόγευμα 37,4 που στον κανονικό μου κύκλο είχα το πολύ 37,1 και πήρα κουλούρα. Και άλλες κοπέλες εκείνες τις μέρες έγραφαν ότι είχαν 36,8 και είχαν θετική. Τώρα η θερμοκρασία σου ορίζεται από τα φάρμακα έτσι κι αλλιώς 

Expand  

Σ'ευχαριστώ για την απάντηση! Υπομονή πρέπει να κάνω, τίποτα άλλο!

Διαφημίσεις

On 28/5/2022 at 7:57 ΜΜ, Margeau είπε:

Είμαι στη φάση της αναμονής... Και προσπαθώ να πιαστώ από κάπου. Ενώ ξέρω ότι πολλές φορές είναι απλώς δύο εβδομάδες χωρίς καθόλου συμπτώματα. Ακόμα και στη φυσιολογική σύλληψη. Πουφ απλώς ξέρεις. Όλα ήταν εύκολα μέχρι εδώ, γιατί είναι εύκολο να ακολουθείς οδηγίες σαν το στρατιωτάκι, τουλάχιστον για μένα. Όταν όμως σε αφήνουν και σου λένε περίμενε 14 μέρες (όσο κράτησε δλδ όλη η διαδικασία ως εδώ) δεν ξέρω... Το άγχος δεν ελέγχεται εύκολα.

Expand  

Κοπελα μ μπορεί να μην έχεις κανένα συμπτωμα και να είσαι έγκυος .. Η μπορεί να έχεις αρκετα συμπτώματα και να είναι απλά παρενέργειες της προγεστερονης. Εγω θα σ πω τι είχα, πονακια περιοδου ξέρεις τα κλασικά μέση κοιλια, και υγρά! Τπτ αλλο! Δλδ ακόμα κ τώρα δεν έχω τπτ αλλο. Το μόνο συμπτωμα που έχω εντοπίσει και το θεωρώ αξιόπιστο γτ δενε εχει να κάνει με την προγεστερονη, ειναι αυτο που είπα προηγούμενος! Το ζεστό στηθος. Τπτ αλλο! 

Και όσο φτάνεις προς το τέλος των 14ρων ημερων είναι ακόμα πιο δύσκολο, άπαπα βλέπω την απάντηση της χοριακης καμία φορά και αντί να μ ερχεται το συναίσθημα της χαράς, μου έρχεται το συναίσθημα του άγχους που πέρασα μεχρι να δω την απάντηση! 

Κορίτσια γενικά κάνει καμία σεξ η το έχουμε κόψει όλες; εγώ φοβάμαι πχ! 

On 28/5/2022 at 7:57 ΜΜ, Margeau είπε:

Σ'ευχαριστώ για την απάντηση! Υπομονή πρέπει να κάνω, τίποτα άλλο!

Expand  

Αυτή η φάση της αναμονής είναι ότι χειρότερο, δεν περνούν οι ώρες, πόσο μάλιστα οι μέρες... Κουράγιο... Πότε πας για χοριακή? Εύχομαι να βγει τεράστια!!!

On 28/5/2022 at 8:02 ΜΜ, Angot είπε:

Expand  

Ασε κι εμείς το ίδιο έχουμε πάθει! Ενώ ο γιατρός μου είπε από τον πρώτο κι όλας υπέρηχο ότι μπορούμε, εμείς φοβόμαστε! Δεν ξέρω τι να κάνω και πώς!!!

On 28/5/2022 at 8:17 ΜΜ, happiness79 είπε:

Αυτή η φάση της αναμονής είναι ότι χειρότερο, δεν περνούν οι ώρες, πόσο μάλιστα οι μέρες... Κουράγιο... Πότε πας για χοριακή? Εύχομαι να βγει τεράστια!!!

Ασε κι εμείς το ίδιο έχουμε πάθει! Ενώ ο γιατρός μου είπε από τον πρώτο κι όλας υπέφηχο ότι μπορούμε, εμείς φοβόμαστε! Δεν ξέρω τι να κάνω και πώς!!!

Expand  

Ακριβώς κ μενα το ίδιο. Και μεις το συζητουσαμε σήμερα με τον αντρα μ, και λεω αφού έχω πονακια να το πρεσαρω κ άλλο; εδώ βάζω τη vasclor και τη βάζω σα κότα μη τυχόν και κάνω ζημεια και ο άντρας μ φοβάται δλδ, δεν παραπονιέται!!! ίσως από 4 μήνα που θα είμαι λίγο πιο θαρραλέα. Δλδ έχουμε να κάνουμε σεξ από την ωοληψια.  Εχω ξεχασει το άθλημα! Ο άντρας σ παραπονιέται; 

On 28/5/2022 at 8:02 ΜΜ, Angot είπε:

Κοπελα μ μπορεί να μην έχεις κανένα συμπτωμα και να είσαι έγκυος .. Η μπορεί να έχεις αρκετα συμπτώματα και να είναι απλά παρενέργειες της προγεστερονης. Εγω θα σ πω τι είχα, πονακια περιοδου ξέρεις τα κλασικά μέση κοιλια, και υγρά! Τπτ αλλο! Δλδ ακόμα κ τώρα δεν έχω τπτ αλλο. Το μόνο συμπτωμα που έχω εντοπίσει και το θεωρώ αξιόπιστο γτ δενε εχει να κάνει με την προγεστερονη, ειναι αυτο που είπα προηγούμενος! Το ζεστό στηθος. Τπτ αλλο! 

Και όσο φτάνεις προς το τέλος των 14ρων ημερων είναι ακόμα πιο δύσκολο, άπαπα βλέπω την απάντηση της χοριακης καμία φορά και αντί να μ ερχεται το συναίσθημα της χαράς, μου έρχεται το συναίσθημα του άγχους που πέρασα μεχρι να δω την απάντηση! 

Expand  

Κοίτα την τρίτη και τέταρτη μέρα είχα το βράδυ πολύ έντονο πόνο σαν να επρόκειτο να αδιαθετησω χθες! Έχω κάποια υγρά, ειδικά τη δεύτερη μέρα μετά την εμβρυομεταφορα μπήκα να πλυθώ και έτρεξε ένα γαλακτερό υγρό και μου φάνηκε πραγματικά παράξενο αλλά ρε κορίτσια παίρνω και τόσα υπόθετα. Τεσπα. Σήμερα έμπηξα και κάτι κλάματα, γιατί τη δεύτερη της εμβρυομεταφορας μου μουδιασε ο γλουτος και ο γοφος και έχω πεθάνει στον πόνο και σήμερα υποφέρω με την πλάτη και όλα αυτά είναι απόρροια μιας παραμελημένης τενοντίτιδας στον ώμο που προσπάθησα να φτιάξω πριν την προσπάθεια αλλά έμεινα στην ενδυνάμωση. Και τώρα έχω να κάνω τις ασκήσεις μου μια βδομάδα και έχουν ξυπνήσει όλα τα μυοσκελετικά. Πραγματικά νιώθω κουρέλι... Μου έχει βγει όλο το στρες και η αγωνία και το τρέξιμο της τρελής που έχω ρίξει όλους αυτούς τους μήνες. Και δεν λέω, τα πήγαμε πολύ καλά. Αλλά νιώθω σμπαραλια. Όπου και να με πιάσεις πονάω και είμαι μουδιασμενη....:( Συγνώμη κορίτσια για την γκρίνια. Δεν έχω γκρινιαξει καθόλου εδώ και μήνες αλλά σήμερα δεν την παλεύω. Είμαι ξαπλωμένη ανάσκελα, κουνάει εδώ στο κατάστρωμα και ταυτόχρονα δεν μπορώ να κουνηθώ χιλιοστό γιατί η πλάτη μου με πεθαίνει...

• Λυπημένη/-ος 1

Διαφημίσεις

On 28/5/2022 at 8:24 ΜΜ, Margeau είπε:

Κοίτα την τρίτη και τέταρτη μέρα είχα το βράδυ πολύ έντονο πόνο σαν να επρόκειτο να αδιαθετησω χθες! Έχω κάποια υγρά, ειδικά τη δεύτερη μέρα μετά την εμβρυομεταφορα μπήκα να πλυθώ και έτρεξε ένα γαλακτερό υγρό και μου φάνηκε πραγματικά παράξενο αλλά ρε κορίτσια παίρνω και τόσα υπόθετα. Τεσπα. Σήμερα έμπηξα και κάτι κλάματα, γιατί τη δεύτερη της εμβρυομεταφορας μου μουδιασε ο γλουτος και ο γοφος και έχω πεθάνει στον πόνο και σήμερα υποφέρω με την πλάτη και όλα αυτά είναι απόρροια μιας παραμελημένης τενοντίτιδας στον ώμο που προσπάθησα να φτιάξω πριν την προσπάθεια αλλά έμεινα στην ενδυνάμωση. Και τώρα έχω να κάνω τις ασκήσεις μου μια βδομάδα και έχουν ξυπνήσει όλα τα μυοσκελετικά. Πραγματικά νιώθω κουρέλι... Μου έχει βγει όλο το στρες και η αγωνία και το τρέξιμο της τρελής που έχω ρίξει όλους αυτούς τους μήνες. Και δεν λέω, τα πήγαμε πολύ καλά. Αλλά νιώθω σμπαραλια. Όπου και να με πιάσεις πονάω και είμαι μουδιασμενη....:(

Expand  

Θετικο το λευκό υγρο, θετικο τα πονακια, και θετικο ο γλουτούς, εμενα αν κάτσω απαταπνω από μισή ώρα αριστερά ποναω... Ο γιατρός είπε είναι το ισχίο.! Και όσο περνάει ο καιρός θα γίνεται χειρότερο 

On 28/5/2022 at 8:28 ΜΜ, Angot είπε:

Θετικο το λευκό υγρο, θετικο τα πονακια, και θετικο ο γλουτούς, εμενα αν κάτσω απαταπνω από μισή ώρα αριστερά ποναω... Ο γιατρός είπε είναι το ισχίο.! Και όσο περνάει ο καιρός θα γίνεται χειρότερο 

Expand  

Όχι δε θέλω να γίνει χειρότερο!!! Έχω χρυσωσει τους φυσικοθεραπευτές έναν χρόνο τώρα.... Κάθε μέρα εκεί θα είμαι για μασάζ! 

On 28/5/2022 at 8:17 ΜΜ, happiness79 είπε:

Ασε κι εμείς το ίδιο έχουμε πάθει! Ενώ ο γιατρός μου είπε από τον πρώτο κι όλας υπέρηχο ότι μπορούμε, εμείς φοβόμαστε! Δεν ξέρω τι να κάνω και πώς!!!

Expand  

Άσε το πότε έχω χοριακή... Ο γιατρός είχε έμπνευση! Ή σαδιστικές τάσεις. Έβαλα βλαστοκύστες 5ης μέρας και μου είπε χοριακή σε 14.. Δευτέρα 6/6. Άντε μου έδωσε την άδεια να πάω και Σάββατο αν θέλω λίγο νωρίτερα. Και γω σαν κύρια που είμαι είπα ότι θα πάω Δευτέρα. Κρίμα και δεν υπάρχει ιμοτζι μουτζα να μου δώσω καμιά δεκαριά!

• Χαχα 6

On 28/5/2022 at 8:31 ΜΜ, Margeau είπε:

Όχι δε θέλω να γίνει χειρότερο!!! Έχω χρυσωσει τους φυσικοθεραπευτές έναν χρόνο τώρα.... Κάθε μέρα εκεί θα είμαι για μασάζ! 

Expand  

Λογικά θα βοηθήσει το ασβέστιο! Παντως είναι ταλαιπωρία, ξυπνάω συνέχεια το βραδυ από πόνο. Επιτρέπεται στην εγκυμοσυνη το μασάζ; 

On 28/5/2022 at 8:32 ΜΜ, winspert είπε:

Πολυ θαρραλέες σας βρισκω για σεξακι. Εμενα ο γιατρός μου το ειχε απαγορεψει δια ροπάλου...Οχι οτι θα τρεχαμε εμεις...Αλλα δεν ειχαμε και το οκ!!!

Expand  

Είναι στον γιατρό τλκ, δεν εξηγείται αλλιώς! Πχ της μαμας μ ο γιατρός δεν άφηνε καθόλου σεξ το 1ο 3μηνο όπως κ ο δικός σου! Δεν ξέρω αν έχει να κανει κ με την εγκυμοσύνη. Έχεις κάτι αποτρεπτικο εσυ; πχ αιματακι ή κάτι άλλο; 

Διαφημίσεις

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...