Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 8 ώρες πρίν, Lila86 είπε:

Πολύ ενθαρρυντικο το μνμ σου! Μπράβο σου που το διαχειρίζεσαι έτσι..σου εύχομαι μέσα από τη καρδιά μου να έρθει σύντομα το μωρό σου.. Χρόνια πολλά και καλά Χριστούγεννα σε όλα τα κορίτσια! Υγεία και σωματική και ψυχική γιατί είναι το μόνο που μετράει..όλα τα υπόλοιπα μπορούμε να τα καταφέρουμε! Να περάσετε όλες όμορφα εύχομαι! 🎄

Σε ευχαριστώ πολύ πολύ!!! Έτσι ακριβώς.. την υγειά μας να έχουμε και θα συνεχισουμε να παλεύουμε μεχρι να τα καταφέρουμε!!!! 

8 ώρες πρίν, kate82 είπε:

@Nima21Nima21ισως να είναι και το πιο αληθινό μήνυμα που έχω διαβάσει έδω μέσα ,ακριβώς όπως τα λες είναι!!! Καλές γιορτές με υγεία και χαμόγελα και όλα θα πάνε καλά.... μόνο θετικά σκεφτόμαστε 

Με συγκινείς να ξέρεις ... Αλλά αν δεν δειξουμε την αληθεια μας εδω μεσα, που αλλου θα τη δειξουμε; Αρκετα κρυβόμαστε στον εξω κοσμο και καταπιεζόμαστε πολλες φορες!! Καλή χρονιά με ολα τα καλά!!!!

Καφέ εξωσωματικής 2022 !

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 24,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• kateriiina25

1682

• happiness79

1519

• Angot

1426

• Σποράκι

701

Περισσότερες δημοσιεύσεις

1 ώρα πρίν, μάφιν είπε:

έκανα καμπύλη ζαχάρου και ινσουλίνης και φάνηκε ότι έχω αντίσταση στην ινσουλίνη (υπερινσουλιναιμία). Και πρέπει να πάρω glucophage για να πέσει το ζάχαρο (είχα 98 σε νυστεία) και να ρυθμιστεί η ινσουλίνη. Εννοείτα ότι κάνω διατροφή χωρίς ζάχαρη κτλ (έχω μια φοβερή κοπέλα διατροφολόγο που κάνει εξατομικευμένες δίαιτες, πάρα πολύ καλή για όποια ενδιαφέρεται ας μου στείλει). Η ενδοκρινολόγος μου είπε να περιμένω μέχρι τον Απρίλιο γιατί θέλει χρόνο να αποδώσει χάπι και διατροφή. Ο γιατρός μου είπε ότι και να ξεκινήσω τον Μάρτιο δεν θα έχει μεγάλη διαφορά. Και δεν ξέρω τι να κάνω χαχχαχα

Ναι μάλλον θα ξεκινήσω μαζί του και αν δεν πάει καλά θα το ξαναψάξω...

Καλησπέρα να σε ρωτήσω κάτι ? Δε παρέπεμψε ο γυναικολος σου σε ενδοκρινολογο για να τα ρυθμίσεις και είναι κάτι που είναι σωστό να ρυθμισι πριν τη διαδικασία εξωσωματικής ? 

Το λέω γιατί αρχικά έγω είμαι υπερβαρο άτομο με πολλά παραπάνω κιλά και τώρα σιγά σιγά θα ξεκινήσω πάλι διατροφή να χάσω όσο μπορώ αυτό μου το είπε και ο γυναικολόγος ότι καλό είναι χάσω κιλά. Από εκεί και πέρα έχω πολυκυστικες και έκανα και εγώ καμπύλες ζαχάρου και ινσουλίνης ,ζάχαρο νηστείας είχα 99 και ινσουλίνη μου έβγαλε αντίσταση στην ινσουλίνη  στα 120 ενώ έπρεπε να είναι μέχρι 120 εμένα είναι 225.  Και η αλήθεια είναι ότι δε μου είπε ποτέ ότι θα έπρεπε να επισκεφθω ενδοκρινολογο ούτε να πάρω κάποιο φάρμακο και τώρα σκέφτομαι μήπως τελικά πρέπει ? 

39 minutes ago, kateriiina25 said:

Συζήτα το με τον γιατρό και πες και στην δουλειά μήπως σε αφήσουν να συνεχίσεις από το σπίτι. Στην ανάγκη βρες και μία πρόφαση αν δεν θες να πεις την αλήθεια. Πάνω απ' όλα είναι να είσαι ήρεμη :) 

Οι κοπέλες που είστε στο Γεν με τον Σφακ, έτυχε να χρειαστεί να κάνετε ετ ημέρα Κυριακή? Επειδή υπολογίζω ότι ίσως γίνει η ωοληψία την Τετάρτη αν τελικά πάμε με 5ης μέρας πέφτει Κυριακή (ή μήπως δεν μετράει η μέρα της ωοληψίας και πέφτει Δευτέρα?). Τι γίνεται σε αυτήν την περίπτωση? Δεν θα ήθελα να μου κάνει κάποιος άλλος την ετ. Έχει τύχει σε κάποια κοπέλα?

Και εγώ Δευτέρα που κάνα ωοληψια τα κατέψυχαν Πέμπτη και ήταν τρίτης ημέρας όποτε θα είσαι οκ πιστεύω 

• Ευχαριστώ 1

Διαφημίσεις

Καλησπέρα κορίτσια,ευχομαι για όλες το22 να ναι η τυχερή μας χρόνια!!εν αναμονή για επιτροπή εγώ και τον Μάρτη επιτέλους ξεκινάω τη δεύτερη εξωσωματική μου..σε υπέρηχο μου είπαν για πιθανή αδενομυωση περιμένω τα αποτελέσματα της μαγνητικής.. Εχει κάποια αδενομυωση; θα επηρεάσει την εξωσωματική;; 

• Μου αρέσει 1

Γεια σας κορίτσια!! Χρειάζομαι τα φώτα σας!!

Είμαι στον κύκλο για ετ και κάναμε σήμερα (2η μέρα περιόδου) ορμονικές εξετάσεις και υπέρηχο. 

Ο υπέρηχος μια χαρά δεν είδαμε κάτι περίεργο. Οι εξετάσεις όμως είναι : FSH 7.1- LH 2.0 - E2 169.8-  TSH 0.97 - PRL 7.9- Progesterone 0.3 ng/ml  

Η Ε2 είναι πολύ ανεβασμένη.....πάντα είχα γύρω στο 60 δεύτερη μέρα περιόδου. Είμαι τώρα στον 3ο κύκλο  μετά την ωοληψία. Και του γιατρού του φάνηκε περίεργο παρόλα αυτα μου είπε προχωράμε κανονικά.

Έχω ανησυχήσει όμως κάπως....παίζει ρόλο η Ε2 στην εμβρυομεταφορά και στην εμφύτευση αμα είναι τόσο ανεβασμένη 2η μέρα περιόδου??

πρίν από 14 λεπτά , Ria_ είπε:

Καλησπέρα να σε ρωτήσω κάτι ? Δε παρέπεμψε ο γυναικολος σου σε ενδοκρινολογο για να τα ρυθμίσεις και είναι κάτι που είναι σωστό να ρυθμισι πριν τη διαδικασία εξωσωματικής ? 

Το λέω γιατί αρχικά έγω είμαι υπερβαρο άτομο με πολλά παραπάνω κιλά και τώρα σιγά σιγά θα ξεκινήσω πάλι διατροφή να χάσω όσο μπορώ αυτό μου το είπε και ο γυναικολόγος ότι καλό είναι χάσω κιλά. Από εκεί και πέρα έχω πολυκυστικες και έκανα και εγώ καμπύλες ζαχάρου και ινσουλίνης ,ζάχαρο νηστείας είχα 99 και ινσουλίνη μου έβγαλε αντίσταση στην ινσουλίνη  στα 120 ενώ έπρεπε να είναι μέχρι 120 εμένα είναι 225.  Και η αλήθεια είναι ότι δε μου είπε ποτέ ότι θα έπρεπε να επισκεφθω ενδοκρινολογο ούτε να πάρω κάποιο φάρμακο και τώρα σκέφτομαι μήπως τελικά πρέπει ? 

Νομίζω πώς πρέπει να πας σε ενδοκρινόλογο αναπαραγωγής να σου πω την αλήθεια. Κοίτα, όταν βγήκαν οι εξετέσεις μου και πήρα τηλ τη γραμματέα του γιατρού τη ρώτησα αν πρέπει να πάω σε ενδοκρινολόγο και μου είπε ότι θα ρωτήσει τον γιατρό και θα μου πει (είχα ζάχαρο 94 τότε και μου είπε ότι πρέπει να φτάσει τουλάχιστον 92). Μετά με πήρε και μου είπε να πάω όντως σε ενδοκρινόλογο οπότε δεν ξέρω αν τον παρακίνησα κ εγώ ή αν θα μου το έλεγε ούτως η αλλως. Νομίζω όμως ότι πρέπει να πας. Επίσης παίρνω το glucophage πολύ λίγες μέρες αλλά ήδη εχω δει κάποιες αλλαγές: έχω περισσότερη ενέργεια και δεν πεινάω τόσο. Αλλά τώρα κάθε περίπτωση είναι διαφορετική γι αυτό καλύτερα να πας σε κάποιον. 

πρίν από 11 λεπτά , μάφιν είπε:

Νομίζω πώς πρέπει να πας σε ενδοκρινόλογο αναπαραγωγής να σου πω την αλήθεια. Κοίτα, όταν βγήκαν οι εξετέσεις μου και πήρα τηλ τη γραμματέα του γιατρού τη ρώτησα αν πρέπει να πάω σε ενδοκρινολόγο και μου είπε ότι θα ρωτήσει τον γιατρό και θα μου πει (είχα ζάχαρο 94 τότε και μου είπε ότι πρέπει να φτάσει τουλάχιστον 92). Μετά με πήρε και μου είπε να πάω όντως σε ενδοκρινόλογο οπότε δεν ξέρω αν τον παρακίνησα κ εγώ ή αν θα μου το έλεγε ούτως η αλλως. Νομίζω όμως ότι πρέπει να πας. Επίσης παίρνω το glucophage πολύ λίγες μέρες αλλά ήδη εχω δει κάποιες αλλαγές: έχω περισσότερη ενέργεια και δεν πεινάω τόσο. Αλλά τώρα κάθε περίπτωση είναι διαφορετική γι αυτό καλύτερα να πας σε κάποιον. 

Εμένα το glucophage , για τέλειος άλλο λόγο μου το έγραψε ο προηγούμενος γυναικολος μου χωρίς καν εξετάσει ςοττε ορμονικές ούτε καμπύλες τίποτα μόνο και μόνο επειδή δεν έκανα ωορηξια και δεν είχα σταθερή περίοδο. Ήταν και ο λόγος που έφυγα από εκεί γιατί δε μου άρεσε αυτό το χωρίς εξετάσεις άντε πάρε κάτι. Όταν πήγα στο γιατρό μου ,μου είπε ότι θα μπορούσε χωρίς εξετάσεις να μου δημιουργήσει και πρόβλημα . Τελικά όταν τις έκανα το ρώτησα αν πρέπει να το πάρω και μου είπε όχι , νομίζω ότι στη κάρτα του γραφει και  γυναικολογική ενδοκρινολογία κάπως έτσι και λέω εντάξει για να μου το είπε θα ξέρει αλλά γενικά με έτρωγε αν θα πρέπει να πάω η όχι  . Σε ευχαριστώ πολύ πάντως . 

1 ώρα πρίν, Iro 39 είπε:

Ωωωωωω μπραααβοοοοο!Ειδες που φοβόσουν;Αντε βρε κοριτσάκι μου να βγουν κι αλλά...στο εύχομαι ολόψυχα.Και πάλι ένα μεγάλο μπράβο :)

Σ ευχαριστω πολυ..! Δευτερα θα ξερουμε.. Παλι αγχος μεχρι τοτε!!!

2 ώρες πρίν, zouko είπε:

Μετα την δική μας εμπειριά μπορώ να σου πω..

Μην κοιτάς τα νούμερα τόσο, όσο την ποιότητα. Στον πρώτο υπέρηχο βρήκαν με το ζόρι 10. Και εγώ χαμηλές δόσεις είχα. Στην 5η μέρα των ενέσεων, είχα μόνο 4 μετρήσημα. Διάβαζα για κάτι μεγάλα νούμερα, 15,20 και βάλε, και με πιάσανε τα κλάματα .

Στην ωοληψία τελικά πήραν 10, και τα 10 ώριμα, 8 γονιμοποιήθηκαν, και τα 7 γίνανε βλαστοκύστες!!

Μακαρι κοριτσι μου να τα καταφερω κι εγω..! Οντως κι εγω πιστευω οτι η ποιοτητα μετραει.. απλως σκεφτομαι οτι οσο πιο πολλα, τοσο περισσοτερες πιθανοτητες για γονιμοποιηση. Βαρεθηκα να αγχωνομαι για τα παντα.. αληθεια λεω.. πραγματικα!

• Μου αρέσει 2

Διαφημίσεις

13 minutes ago, Makelen said:

Μακαρι κοριτσι μου να τα καταφερω κι εγω..! Οντως κι εγω πιστευω οτι η ποιοτητα μετραει.. απλως σκεφτομαι οτι οσο πιο πολλα, τοσο περισσοτερες πιθανοτητες για γονιμοποιηση. Βαρεθηκα να αγχωνομαι για τα παντα.. αληθεια λεω.. πραγματικα! 

Αυτό σκεφτόμουν και εγώ. Ελεγα "Ας βγάλω 15, να γονιμοποιηθούν τα 12, άντε να φτάσουν τα 8 μέχρι την 3η μέρα, άντε μετά 4 βλαστοκύστες., να βάλουμε τα 2, να μείνουν άλλα 2". Και μετά διάβαζα στο reddit και στο ίντερνετ γενικά για 25 και 30 αυγά και βλαστοκύστες 1-2 με το ζόρι.... Υπάρχουν οι στατιστικες και οι μέσοι όροι. Κάποιοι είναι άτυχοι με μεγάλο ποσοστό αυγών να μην τα καταφέρνουν, άλλοι όχι. Εμεις , ήμασταν απο τους τυχερους (να δούμε βέβαια εαν θα κολλήσουν τα εμβρυάκια μας) και δεν ακολουθήσαμε τις στατιστικές. Ουσιαστικά απο γονιμοποίηση (8) μέχρι 5η ημέρα, χάσαμε μόνο ένα ! Και ήταν όλα εξαιρετικής ποιότητας.

Οπότε σου έυχομαι να βγάλεις ΚΑΛΑ αυγά πάνω απο όλα ! Αν είναι και πολλά και καλά , ακόμα καλύτερα. 

Σε νιώθω. 2μιση χρόνια τώρα, άγχος, γιατί δεν βλέπω ούτε μισό θετικό τεστ. Εξέτασεις απο εδώ και απο εκεί, με καμία να μην βγάζει πρόβλημα. Σαλπιγγογραφίες, ορμόνες , ΑΜΗ, σπέρμα, "ολα καλά", αλλα .. τίποτα.  Μετά το άγχος της εξωσωματικής, το κάθε βήμα. Εχω πολλά αυγά ; Εκανα σωστά την ένεση ; Μήπως κάνω κάτι λάθος ; Ποσα έβγαλα ; Πόσα θα προχωρήσουν ; Εαν δεν πάνε καλά ολα, μας παίρνει για άλλη προσπάθεια ; ΟΛΑ τα σκεφτομαστε όλες, το ξέρω.

Δεν μπορώ να σου πω μην αγχώνεσαι, μπορώ να σου πω οτι τα στατιστικά δεν είναι "κανόνας" οπότε δεν ξέρεις τι θα γίνει ;)

• Μου αρέσει 2

41 minutes ago, Menikos said:

Γεια σας κορίτσια!! Χρειάζομαι τα φώτα σας!!

Είμαι στον κύκλο για ετ και κάναμε σήμερα (2η μέρα περιόδου) ορμονικές εξετάσεις και υπέρηχο. 

Ο υπέρηχος μια χαρά δεν είδαμε κάτι περίεργο. Οι εξετάσεις όμως είναι : FSH 7.1- LH 2.0 - E2 169.8-  TSH 0.97 - PRL 7.9- Progesterone 0.3 ng/ml  

Η Ε2 είναι πολύ ανεβασμένη.....πάντα είχα γύρω στο 60 δεύτερη μέρα περιόδου. Είμαι τώρα στον 3ο κύκλο  μετά την ωοληψία. Και του γιατρού του φάνηκε περίεργο παρόλα αυτα μου είπε προχωράμε κανονικά.

Έχω ανησυχήσει όμως κάπως....παίζει ρόλο η Ε2 στην εμβρυομεταφορά και στην εμφύτευση αμα είναι τόσο ανεβασμένη 2η μέρα περιόδου??

Όλες σου οι υπόλοιπες εξετάσεις νομίζω είναι μια χαρά αλλά η Ε2 είναι πράγματι ανεβασμένη. Λένε ότι όταν είναι πολύ υψηλή οφείλεται ίσως σε κυστικό ωοθηλάκιο που αναπτυσσόταν στο τέλος του προηγούμενου κύκλου ωστόσο δεν ξέρω αν κάτι τέτοιο θα φαινόταν στον υπέρηχο. Αυτόν τον μήνα έχεις ωοληψία? Ίσως και να μην παίζει κάποιον ρόλο για την ετ.  Αφού σου είπε και ο γιατρός ότι προχωράτε κανονικά, μην αγχώνεσαι. Στο λέω βέβαια εγώ που αγχώνομαι για το ακριβώς αντίθετο. Ε ρε γαμώτο τι τραβάμε χαχα

eardp2.png

πρίν από 12 λεπτά , zouko είπε:

Αυτό σκεφτόμουν και εγώ. Ελεγα "Ας βγάλω 15, να γονιμοποιηθούν τα 12, άντε να φτάσουν τα 8 μέχρι την 3η μέρα, άντε μετά 4 βλαστοκύστες., να βάλουμε τα 2, να μείνουν άλλα 2". Και μετά διάβαζα στο reddit και στο ίντερνετ γενικά για 25 και 30 αυγά και βλαστοκύστες 1-2 με το ζόρι.... Υπάρχουν οι στατιστικες και οι μέσοι όροι. Κάποιοι είναι άτυχοι με μεγάλο ποσοστό αυγών να μην τα καταφέρνουν, άλλοι όχι. Εμεις , ήμασταν απο τους τυχερους (να δούμε βέβαια εαν θα κολλήσουν τα εμβρυάκια μας) και δεν ακολουθήσαμε τις στατιστικές. Ουσιαστικά απο γονιμοποίηση (8) μέχρι 5η ημέρα, χάσαμε μόνο ένα ! Και ήταν όλα εξαιρετικής ποιότητας.

Οπότε σου έυχομαι να βγάλεις ΚΑΛΑ αυγά πάνω απο όλα ! Αν είναι και πολλά και καλά , ακόμα καλύτερα. 

Σε νιώθω. 2μιση χρόνια τώρα, άγχος, γιατί δεν βλέπω ούτε μισό θετικό τεστ. Εξέτασεις απο εδώ και απο εκεί, με καμία να μην βγάζει πρόβλημα. Σαλπιγγογραφίες, ορμόνες , ΑΜΗ, σπέρμα, "ολα καλά", αλλα .. τίποτα.  Μετά το άγχος της εξωσωματικής, το κάθε βήμα. Εχω πολλά αυγά ; Εκανα σωστά την ένεση ; Μήπως κάνω κάτι λάθος ; Ποσα έβγαλα ; Πόσα θα προχωρήσουν ; Εαν δεν πάνε καλά ολα, μας παίρνει για άλλη προσπάθεια ; ΟΛΑ τα σκεφτομαστε όλες, το ξέρω.

Δεν μπορώ να σου πω μην αγχώνεσαι, μπορώ να σου πω οτι τα στατιστικά δεν είναι "κανόνας" οπότε δεν ξέρεις τι θα γίνει ;)

Με το κειμενο σου συνειδητοποιω οτι δεν ειμαι η μονη που νιωθω και σκεφτομαι με αυτο τον τροπο.. Να εισαι καλα κοριτσι μου.. σ ευχαριστω παρα πολυ για τα λογια σου κ τις ευχες σου! Μου δινεις κουραγιο.. και ειλικρινα με εκανες να νιωσω καλυτερα! Ας ευχηθουμε λοιπον για ολες μας.. γερα ωαρια και καλες γονιμοποιησεις!!❤

• Μου αρέσει 2

8 minutes ago, kateriiina25 said:

Όλες σου οι υπόλοιπες εξετάσεις νομίζω είναι μια χαρά αλλά η Ε2 είναι πράγματι ανεβασμένη. Λένε ότι όταν είναι πολύ υψηλή οφείλεται ίσως σε κυστικό ωοθηλάκιο που αναπτυσσόταν στο τέλος του προηγούμενου κύκλου ωστόσο δεν ξέρω αν κάτι τέτοιο θα φαινόταν στον υπέρηχο. Αυτόν τον μήνα έχεις ωοληψία? Ίσως και να μην παίζει κάποιον ρόλο για την ετ.  Αφού σου είπε και ο γιατρός ότι προχωράτε κανονικά, μην αγχώνεσαι.

Σε ευχαριστώ για την απάντηση! Ωοληψία έκανα τον Δεκέμβρη, οπότε έχει περάσει καιρός και 3 κύκλοι απο τότε.

Ξαναμίλησα με τον γιατρό και μου είπε οτι θα μας πείραζε αν πηγαίναμε για ωοληψία ότι είναι ανεβασμένη η Ε2.....τώρα λέει που πάμε για απόψυξη και εμβρυομεταφορά δεν μας επηρεάζει!

• Μου αρέσει 2

9 minutes ago, Menikos said:

Σε ευχαριστώ για την απάντηση! Ωοληψία έκανα τον Δεκέμβρη, οπότε έχει περάσει καιρός και 3 κύκλοι απο τότε.

Ξαναμίλησα με τον γιατρό και μου είπε οτι θα μας πείραζε αν πηγαίναμε για ωοληψία ότι είναι ανεβασμένη η Ε2.....τώρα λέει που πάμε για απόψυξη και εμβρυομεταφορά δεν μας επηρεάζει!

Αυτό ήξερα κι εγώ. Τέλεια τότε. Καλή επιτυχία σου εύχομαι!!

eardp2.png

Διαφημίσεις

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...