Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 2 λεπτά , kate82 είπε:

Εγώ όμως δεν πέρασα επιτροπή άρα τρώω άκυρο όχι ότι θα με σωνανε τα 400 ευρώ μ αυτά που έχω δώσει....ουφ μ έχει πιάσει για όλα πολύ αρνητισμό Σ και έχω μέρες ακόμα μπροστά μου δεν αντέχω 

Κάνε λίγη υπομονή ακόμη κορίτσι μου σκέψου ότι 3 μέρες έμειναν την Πέμπτη θα ξέρεις!!! Θα πας κατευθείαν για χοριακη ε;

Καφέ εξωσωματικής 2022 !

Recommended Posts

πρίν από 9 λεπτά , Gogo13 είπε:

Καλησπέρα κορίτσια,

Εμείς θα κάνουμε την πρώτη προσπάθεια σε 20 μέρες και αν και σκεφτόμασταν για δίδυμη κύηση (είναι και μεγαλύτερα τα ποσοστά επιτυχίας) ο γιατρός μας από εμβρυολαμπ μας πρότεινε να μην το επιχειρήσουμε (αν και μας είπε ότι είναι επιλογή μας) λόγω επικίνδυνης κύησης.

Εσείς τι άποψη έχετε για το θέμα.

Καλησπερα, να σου πω κι εγω εκανα αυτη τη σκέψη αλλα δε σημαινει οτι ειναι παντα εφικτο .. σιγουρα ειναι επικίνδυνο ιδιατερα αν η ηλικια της μαμας ειναι μεγαλη..ομως αν βαλεις δυο έμβρυα ας πουμε μπορει να πιασουν και τα δυο μπορει και Οχι.. τωρα αυτο με τα ποσοστά επιτυχίας δε νομιζω  οτι  ισχυει  απλα οταν βαζεις πανω απο ενα έμβρυο εχεις πιο πολλες πιθανότητες να πιασει εστω το ενα απο αυτη την αποψη εχεις μεγαλύτερα ποσοστά.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 24,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• kateriiina25

1682

• happiness79

1519

• Angot

1426

• Σποράκι

701

Περισσότερες δημοσιεύσεις

πρίν από 29 λεπτά , Ria_ είπε:

Κορίτσια επειδή δεν μου απάντησε κάποια ίσως χάθηκε στα μηνύματα επειδή θα πάω αύριο πριν μου τα γράψει ο γιατρός να δώσω αίμα , τι ακριβώς εξετάσεις πρέπει να ζητήσω να μου κάνει για τις ορμονολογικες της επιτροπής ? Ο γιατρός μου ανέφερε μόνο αυτά που δε μπορεί να μου γράψει εκείνος δηλαδή Ft3, Ft4, T4 ,T3 , Anti-tg και Anti-tpo. Οι υπόλοιπες ποιες είναι να δω αν τις έχω σωστά?

Κορίτσι μου δε σου απάντησα γιατί ειλικρινά δεν θυμάμαι και μη σου πω κάτι λάθος. Πάντα με καθοδηγούσαν από το κέντρο. Απορώ, κανονικά θα έπρεπε να σου έχει δώσει ο γιατρός σου τη λίστα και να μην ψάχνεσαι μόνη σου τελευταία στιγμή. 

• Μου αρέσει 1

πρίν από 26 λεπτά , kateriiina25 είπε:

Νομίζω στην κουνιάδα μου όταν ήταν έγκυος της είχε πει ο γιατρός της ότι μπορεί να πίνει όσες μπύρες θέλει αλλά από αυτές που είναι χωρίς καθόλου αλκοόλ και μάλιστα της είχε πει ότι η μαγιά κάνει καλό και στην παραγωγή γάλατος. 

Αυτό ακούγεται λογικό! Ότι η μαγιά βοηθάει στην παραγωγή γάλακτος το ξέρω! @Angot ετοιμάσου, με τον θηλασμό θα το κάψουμε!!!

πρίν από 17 λεπτά , Gogo13 είπε:

Καλησπέρα κορίτσια,

Εμείς θα κάνουμε την πρώτη προσπάθεια σε 20 μέρες και αν και σκεφτόμασταν για δίδυμη κύηση (είναι και μεγαλύτερα τα ποσοστά επιτυχίας) ο γιατρός μας από εμβρυολαμπ μας πρότεινε να μην το επιχειρήσουμε (αν και μας είπε ότι είναι επιλογή μας) λόγω επικίνδυνης κύησης.

Εσείς τι άποψη έχετε για το θέμα.

Έχει κάποιον συγκεκριμένο λόγο ο γιατρός σου να ανησυχεί για δίδυμη κύηση? Τι ηλικία έχετε? Ο γιατρός μου επίσης λαμβάνει υπόψιν τον κίνδυνο της πολύδυμης κύησης και γι' αυτό ενώ στην ηλικία μου (42) ενώ επιτρέπεται από το νόμο να βάλουμε 3 έμβρυα, εκείνος ήταν της άποψης να βάλουμε 2. Επίσης παίζει ρόλο και τι έμβρυα έχετε. Είναι βλαστοκύστες και αν ναι τι ποιότητας? Είναι προγενετικά ελεγμένες? Όλα αυτά δίνουν στοιχεία για τα ποσοστά επιτυχίας. Θα ήταν χρήσιμο εκτός από το γιατρό, να το συζητήσετε και με τον εμβρυολόγο του κέντρου. Μερικές φορές δεν έχουν την ίδια άποψη, οι εμβρυολόγοι όμως είναι σε καλύτερη θέση να σας δώσουν προγνωστικά για τα έμβρυα που έχετε. Θα είναι η πρώτη σας προσπάθεια? Εύχομαι πολύ καλή επτυχία!

πρίν από 15 λεπτά , happiness79 είπε:

Αυτό ακούγεται λογικό! Ότι η μαγιά βοηθάει στην παραγωγή γάλακτος το ξέρω! @Angot ετοιμάσου, με τον θηλασμό θα το κάψουμε!!!

Αχχαχααχ για το θηλασμό το ξέρω κ γω αλλά και πάλι μόνο η 0.0%... Θα βγάλω το σουτιεν μ να το καψω :D  αχαχαχαχ @kateriiina25πολύ φίλος μας κ γιατρος της κουνιάδας σ... Συμπάσχει! 

πρίν από 28 λεπτά , happiness79 είπε:

Αυτό το φάρμακο που σε κάνει να το περνάς χαλαρά, αυτό θέλουμε!! Να το πάρουμε όλες! Χαχαχα!!

Για πόσο καιρό θα τις κάνεις? Κουράγιο! Σκέψου ότι βοηθάνε εσένα και το σποράκι σου ❤

Μέχρι να γέννησω πρώτα ο Θεός.. Αλλα έχω ήδη τις μελανιές και πονάνε γτ τα ενεσακια δεν μπαίνουν εύκολα στο δερμα! 

• Χαχα 1

Διαφημίσεις

πρίν από 34 λεπτά , happiness79 είπε:

Κορίτσι μου δε σου απάντησα γιατί ειλικρινά δεν θυμάμαι και μη σου πω κάτι λάθος. Πάντα με καθοδηγούσαν από το κέντρο. Απορώ, κανονικά θα έπρεπε να σου έχει δώσει ο γιατρός σου τη λίστα και να μην ψάχνεσαι μόνη σου τελευταία στιγμή. 

Η αλήθεια είναι ότι σκέφτηκα και εγώ να πάρω στο κέντρο να ρωτήσω , αλλά με τον εξωσωματιστη δεν έχω βρεθεί ακόμα και ντράπηκα κάπως να πάρω για αυτό μόνο βλακεία βέβαια νομίζω.  Μόλις κάνω το ραντεβού μαζι του θα ζητήσω πλέον να μην ενημερώνουν το γυναικολόγο μου θέλω σιγά σιγά να αλλάξω έχω χάσει την εμπιστοσύνη μου σε αυτόν για διάφορους λόγους .  Θέλω να ακολουθώ μόνο τις οδηγίες του εξωσωματιστη και του κέντρου .

1 ώρα πρίν, Dimi984 είπε:

καλησπέρα! βρίσκομαι στη διαδικασία αυτή κι εγώ τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Για την ακρίβεια τον περισσότερο χρόνο τον χρειάστηκα για να προετοιμαστώ. τα τελευταία δύο χρόνια απέκτησα διαβήτη τύπου 1 (τον παιδικό όπως λένε). μετά ανακάλυψα ότι έχω υδροσάλπιγγες οι οποίες έπρεπε να αφαιρεθούν και αφού τακτοποιηθούν όλα αυτά θα μπορούσα να ξεκινήσω ωοληψίες και εμβριομεταφορές. Όπως και έγινε. Αφαίρεσα τις σάλπιγγες, μου χορηγήθηκε αντλία ινσουλίνης για τη καλύτερη ρύθμιση του διαβήτη και έκανα 2 ωοληψίες και δύο εμβρυομεταφορές. καμία από τις δύο εμβρυομεταφορές δεν πέτυχε. η αλήθεια είναι ότι δεν έχω μείνει ευχαριστημένη από τον γιατρό μου. μετά από κάποιες εξετάσεις που έκανα (μετα τη δευτερη εμβρυομεταφορα) είχα ανεβασμένη TSH  η οποία αν δεν κάνω λάθος πρέπει ιδανικά να είναι κάτω από 2.5. Συνειδητοποίησα ότι πριν από κάθε εμβρυομεταφορά ο γιατρός μου ποτέ δεν μου ζητούσε εξετάσεις. Δεν ξέρω...έπρεπε να το σκεφτώ εγώ?. τον ενημέρωνα μόνο για τη γλυκοζιωμένη, προφορικά και πριν από κάθε ωοληψία έκανα μία FSH.

τώρα σκέφτομαι να πάω σε κάποιο κέντρο υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και όχι σε κάποιον γυναικολόγο που συνεργάζεται με κάποιο κέντρο. έχετε κάτι να μου προτείνετε? μπορώ να αναφέρω κάποιο που σκέφτομαι να πάω ή δεν μπορώ να αναφέρω ονόματα?

Κοπέλα μου λυπάμαι ειλικρινά για τις αποτυχίες σου. Δυστυχώς οι περισσότεροι γιατροί το πάνε βήμα βήμα και ξεκινάνε να ψάχνουν πιθανούς παράγοντες αποτυχίας μετά από 1-2 αποτυχημένες προσπάθειες. Οπωσδήποτε να πας σε ενδοκρινολόγο, κατά προτίμηση ενδοκρινολόγο αναπαραγωγής και να δείτε και το σπέρμα. Επίσης σε συμβουλεύω να κλείσεις ένα ραντεβού στο τμήμα αποβολών του Ελενα, όπου εξετάζουν και περιπτώσεις μη εμφύτευσης και γενικά κάνουν έναν πλήρη έλεγχο. Ο γιατρός σου πού αποδίδει τις αποτυχίες? Εύχομαι να βρεθεί η αιτία και να τα καταφέρετε σύντομα!

πρίν από 16 λεπτά , happiness79 είπε:

Κοπέλα μου λυπάμαι ειλικρινά για τις αποτυχίες σου. Δυστυχώς οι περισσότεροι γιατροί το πάνε βήμα βήμα και ξεκινάνε να ψάχνουν πιθανούς παράγοντες αποτυχίας μετά από 1-2 αποτυχημένες προσπάθειες. Οπωσδήποτε να πας σε ενδοκρινολόγο, κατά προτίμηση ενδοκρινολόγο αναπαραγωγής και να δείτε και το σπέρμα. Επίσης σε συμβουλεύω να κλείσεις ένα ραντεβού στο τμήμα αποβολών του Ελενα, όπου εξετάζουν και περιπτώσεις μη εμφύτευσης και γενικά κάνουν έναν πλήρη έλεγχο. Ο γιατρός σου πού αποδίδει τις αποτυχίες? Εύχομαι να βρεθεί η αιτία και να τα καταφέρετε σύντομα!

κι εγώ έτσι ξεκίνησα, βήμα βήμα. Με παρακολουθεί ενδοκρινολόγος και απο εκεί ξεκίνησα. πήγα με 12 γλυκοζιωμένη(οριο 6,5) και 23 tsh (οριο 4,5) τον Νοέμβριο του 2020 και έκανα τη πρώτη ωοληψία με 7 γλυκοζιωμένη και 0,02 Tsh. Μέχρι τον Σεπτέμβρη του 2021 που έκανα τη πρώτη εμβρυομεταφορα ήμουν σε όλα εντος ορίων.είχα βάλει και την αντλία ινσουλίνης και όλα ήταν ιδανικά.Αλλά δεν πέτυχε. Η αιτιολόγηση της αποτυχίας....έχεις στην εξωσωματική 33% πιθανότητα να πετύχει.δεν ησουν τυχερη,δεν κόλησσε. στη πρώτη εξωσωματική είχα κ προγραμματισμένο έλεγχο από τον ενδοκρινολόγο αρα είχα και εξετασεις. τον Δεκέμβριο που έκανα τη δεύτερη εξωσωματική δεν εκανα καμμία εξέταση. αφου απέτυχε μου ειπε να κάνω μία εξέταση pcr για μικρόβια μήτρας. δεν είχα κάτι. άρα η απάντηση ήταν πάλι ότι δεν ήμουν τυχερη και δεν κόλησσε. Δεν με καλύπτει αυτή η απάντηση. και τώρα που ξανα έκανα εξετάσεις για το προγραμματισμένο έλεγχο από τον ενδοκρινολόγο βλέπω μία tsh 8.5( που πιθανότατα ήταν πολύ καιρο ανεβασμένη). και τώρα έχω άλλα 6 έμβρυα σε κρυοσυντήρηση να περιμένουν. Δεν γνώριζα τι θα αντιμετωπίσω, ούτε ειχα στο κύκλο μου ανάλογες περιπτώσεις για να έχω μια εικόνα. γι αυτό κι έχω σχεδόν καταλήξει ότι η αιτία της δεύτερης αποτυχίας ηταν η tsh. και σκάω γιατί αυτή την εξέταση πρέπει να τη κάνω καθε 6 μήνες και πάντα πήγαινα ενδιάμεσα από μόνη μου κι έκανα μία. πριν την δευτερη εμβρυομεταφορα μες στον αναβρασμό και τον ενθουσιασμό οτι θα ξανά προσπαθήσω, ήταν το μόνο που δεν σκέφτηκα να κανω.

• Μου αρέσει 1

Αχ έχω τόσα νεύρα με το γυναικολόγο μου, που με έπιασε να αρχίσω να κλαίω αλήθεια δε ξέρω γιατί έχει τόσο αρνητικοτητα και τόσο αντιδραστικότητα στα του τι μου είπε το κέντρο που υποτίθεται συνεργάζονται κιόλας. Με πήρε να μου πει μήπως τζάμπα κάνω τώρα τις εξετάσεις γιατί αν πάλι βγει χάλια το σπερμοδιαγραμμα θα με κόψουν σίγουρα και τζάμπα όλα και παλι απ' την αρχή. 

Του είπα ότι από το κέντρο που εκεί κάναμε ειδικά την μια εξέταση μου είπαν να κάνω τα χαρτιά και αν δεν έχει πέσει το dfi  θα προχωρήσουμε με βιοψία όρχεων και να κάνω τα χαρτιά για την επιτροπή. Σα να μου λέγανε δεν υπάρχει θέμα ... Αυτός μου λέει θα με κόψουν με χαλια σπέρμα ... Αχ δε ξέρω απογοητεύτηκα ξαφνικά ήθελα να κλαίω λέω εντάξει δε θα γίνει τιποτα ποτέ και όλα αυτά τα ωραία ψυχολογικά.

Συγνώμη αλλά ήθελα κάπου να τα πω . 

• Λυπημένη/-ος 1

1 hour ago, Ria_ είπε:

Η αλήθεια είναι ότι σκέφτηκα και εγώ να πάρω στο κέντρο να ρωτήσω , αλλά με τον εξωσωματιστη δεν έχω βρεθεί ακόμα και ντράπηκα κάπως να πάρω για αυτό μόνο βλακεία βέβαια νομίζω.  Μόλις κάνω το ραντεβού μαζι του θα ζητήσω πλέον να μην ενημερώνουν το γυναικολόγο μου θέλω σιγά σιγά να αλλάξω έχω χάσει την εμπιστοσύνη μου σε αυτόν για διάφορους λόγους .  Θέλω να ακολουθώ μόνο τις οδηγίες του εξωσωματιστη και του κέντρου .

πρίν από 19 λεπτά , Ria_ είπε:

Αχ έχω τόσα νεύρα με το γυναικολόγο μου, που με έπιασε να αρχίσω να κλαίω αλήθεια δε ξέρω γιατί έχει τόσο αρνητικοτητα και τόσο αντιδραστικότητα στα του τι μου είπε το κέντρο που υποτίθεται συνεργάζονται κιόλας. Με πήρε να μου πει μήπως τζάμπα κάνω τώρα τις εξετάσεις γιατί αν πάλι βγει χάλια το σπερμοδιαγραμμα θα με κόψουν σίγουρα και τζάμπα όλα και παλι απ' την αρχή. 

Του είπα ότι από το κέντρο που εκεί κάναμε ειδικά την μια εξέταση μου είπαν να κάνω τα χαρτιά και αν δεν έχει πέσει το dfi  θα προχωρήσουμε με βιοψία όρχεων και να κάνω τα χαρτιά για την επιτροπή. Σα να μου λέγανε δεν υπάρχει θέμα ... Αυτός μου λέει θα με κόψουν με χαλια σπέρμα ... Αχ δε ξέρω απογοητεύτηκα ξαφνικά ήθελα να κλαίω λέω εντάξει δε θα γίνει τιποτα ποτέ και όλα αυτά τα ωραία ψυχολογικά.

Κορίτσι μου εγώ πέρασα προσφατα επιτροπη. Αιματολογικές μου έγραψε ο εξωσωματικος TSH, FT4, E2, FSH, LH, PRL.

Ο γυναικολόγος στην πόλη μου μου έγραψε έξτρα τις : Τ3,Τ4,FT3,PRG, αλλά δεν τις ζητούσαν με τα δικαιολογητικά. Απλά είπε για σιγουριά.

Όσον αφορά το σπέρμα, εγώ τους πήγα δύο χάλια σπερμοδιαγραμματα. Όχι την εξέταση του κατακερματισμού. Και γνωμάτευση από ουρολόγο ότι υπάρχει σοβαρό προβλημα που δεν αναταχθηκε με θεραπείες. 

Δεν καταλαβαίνω γιατί να μη σε περάσουν με χάλια σπέρμα. Μα αυτός είναι ο σκοπός. Να μας χορηγηθούν φάρμακα επειδή δεν μπορουμε να συλλάβουμε φυσιολογικά και θέλουμε βοήθεια. Αν έχω καταλάβει κάτι λάθος, με συγχωρείς, αλλά Μ φαίνεται παράλογο. Στο γυναικολόγο σου αναφέρομαι φυσικά. 

Αν θέλεις λεπτομέρειες για τα σπερμοδιαγραμματα στείλε μου πμ, να σου πω πως τα κανονίσαμε, γιατί ήταν φτιαχτά.

Αν μπορώ να σε βοηθήσω σε κάτι άλλο, είμαι στη διάθεσή σου! Μην αγχώνεσαι για τίποτα! Όλα καλά θα πάνε και απλά θα βρεις έναν γιατρό να εμπιστεύεσαι και να είσαι ήρεμη!

• Μου αρέσει 3

Διαφημίσεις

πρίν από 55 λεπτά , Dimi984 είπε:

κι εγώ έτσι ξεκίνησα, βήμα βήμα. Με παρακολουθεί ενδοκρινολόγος και απο εκεί ξεκίνησα. πήγα με 12 γλυκοζιωμένη(οριο 6,5) και 23 tsh (οριο 4,5) τον Νοέμβριο του 2020 και έκανα τη πρώτη ωοληψία με 7 γλυκοζιωμένη και 0,02 Tsh. Μέχρι τον Σεπτέμβρη του 2021 που έκανα τη πρώτη εμβρυομεταφορα ήμουν σε όλα εντος ορίων.είχα βάλει και την αντλία ινσουλίνης και όλα ήταν ιδανικά.Αλλά δεν πέτυχε. Η αιτιολόγηση της αποτυχίας....έχεις στην εξωσωματική 33% πιθανότητα να πετύχει.δεν ησουν τυχερη,δεν κόλησσε. στη πρώτη εξωσωματική είχα κ προγραμματισμένο έλεγχο από τον ενδοκρινολόγο αρα είχα και εξετασεις. τον Δεκέμβριο που έκανα τη δεύτερη εξωσωματική δεν εκανα καμμία εξέταση. αφου απέτυχε μου ειπε να κάνω μία εξέταση pcr για μικρόβια μήτρας. δεν είχα κάτι. άρα η απάντηση ήταν πάλι ότι δεν ήμουν τυχερη και δεν κόλησσε. Δεν με καλύπτει αυτή η απάντηση. και τώρα που ξανα έκανα εξετάσεις για το προγραμματισμένο έλεγχο από τον ενδοκρινολόγο βλέπω μία tsh 8.5( που πιθανότατα ήταν πολύ καιρο ανεβασμένη). και τώρα έχω άλλα 6 έμβρυα σε κρυοσυντήρηση να περιμένουν. Δεν γνώριζα τι θα αντιμετωπίσω, ούτε ειχα στο κύκλο μου ανάλογες περιπτώσεις για να έχω μια εικόνα. γι αυτό κι έχω σχεδόν καταλήξει ότι η αιτία της δεύτερης αποτυχίας ηταν η tsh. και σκάω γιατί αυτή την εξέταση πρέπει να τη κάνω καθε 6 μήνες και πάντα πήγαινα ενδιάμεσα από μόνη μου κι έκανα μία. πριν την δευτερη εμβρυομεταφορα μες στον αναβρασμό και τον ενθουσιασμό οτι θα ξανά προσπαθήσω, ήταν το μόνο που δεν σκέφτηκα να κανω.

Γλυκιά μου, δεν μπορείς να ξέρεις σίγουρα αν έφταιγε η tsh και σε παρακαλώ μην κατηγορείς τον εαυτό σου, είσαι άνθρωπος και ξεχάστηκες, επιπλέον δε γίνεται να έχεις όλη την ευθύνη πάνω σου, γιατί δεν σου αντιστοιχεί. Συνήθως πάντως λένε ότι η κυριότερη αιτία αποτυχίας είναι η ποιότητα των εμβρύων και άρα θέμα είτε ωαρίων, είτε σπέρματος, είτε και των δύο. Δυστυχώς την ποιότητα των ωαρίων δεν μπορούμε να την ελέγξουμε, το σπέρμα όμως ευτυχώς γίνεται. Στη θέση σας αν δεν το έχετε ψάξει, καλό θα ήταν. Στο λέω εγώ που ήταν το μόνο που δεν ελέγξαμε πέρα από σπερμοδιάγραμμα και ύστερα από τόσες προσπάθειες και τόσες εξετάσεις δικές μου, ερχόμαστε αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο να ήταν ένας επιλέον παράγοντας αποτυχίας.

5 ώρες πρίν, Angot είπε:

Λειζερ με αφήνει από τωρα. Εγω φοβάμαι απλως να κανω στο μπικίνι 

Κορίτσια λεηζερ μπικινι όταν είσαι σε διαδικασία ωοληψιων επιτρέπεται η κάνει καλό στα ωάρια; Μη γελάσετε ..

πρίν από 8 λεπτά , Maroxmarox είπε:

Κορίτσια λεηζερ μπικινι όταν είσαι σε διαδικασία ωοληψιων επιτρέπεται η κάνει καλό στα ωάρια; Μη γελάσετε ..

Κακο

1 hour ago, Ria_ said:

Καταρχάς κατακερματισμό δεν χρειάζεται να δώσει στην επιτροπή και δεύτερον ποιος λέει ότι πρέπει τα σπερμοδιαγράμματα να είναι καλά; Εδώ εμάς μας έγραψαν ψεύτικη γνωμάτευση από το κέντρο ότι πήρε θεραπεία ο άντρας μου αλλά δεν υπήρξε βελτίωση (χωρίς να έχει κάνει θεραπεία). Αν ήταν να τα θέλουν να είναι καλά τότε ξέραμε να κάνουμε παιδί και με τον πατροπαράδοτο τρόπο. 

• Μου αρέσει 4

eardp2.png

1 hour ago, Kate92 είπε:

Κορίτσι μου εγώ πέρασα προσφατα επιτροπη. Αιματολογικές μου έγραψε ο εξωσωματικος TSH, FT4, E2, FSH, LH, PRL.

Ο γυναικολόγος στην πόλη μου μου έγραψε έξτρα τις : Τ3,Τ4,FT3,PRG, αλλά δεν τις ζητούσαν με τα δικαιολογητικά. Απλά είπε για σιγουριά.

Όσον αφορά το σπέρμα, εγώ τους πήγα δύο χάλια σπερμοδιαγραμματα. Όχι την εξέταση του κατακερματισμού. Και γνωμάτευση από ουρολόγο ότι υπάρχει σοβαρό προβλημα που δεν αναταχθηκε με θεραπείες. 

Δεν καταλαβαίνω γιατί να μη σε περάσουν με χάλια σπέρμα. Μα αυτός είναι ο σκοπός. Να μας χορηγηθούν φάρμακα επειδή δεν μπορουμε να συλλάβουμε φυσιολογικά και θέλουμε βοήθεια. Αν έχω καταλάβει κάτι λάθος, με συγχωρείς, αλλά Μ φαίνεται παράλογο. Στο γυναικολόγο σου αναφέρομαι φυσικά. 

Αν θέλεις λεπτομέρειες για τα σπερμοδιαγραμματα στείλε μου πμ, να σου πω πως τα κανονίσαμε, γιατί ήταν φτιαχτά.

Αν μπορώ να σε βοηθήσω σε κάτι άλλο, είμαι στη διάθεσή σου! Μην αγχώνεσαι για τίποτα! Όλα καλά θα πάνε και απλά θα βρεις έναν γιατρό να εμπιστεύεσαι και να είσαι ήρεμη!

Σε ευχαριστώ πολύ κορίτσι μου ,μου τις έγραψε και μου τις έστειλε κάποιες που δε μπορεί όπως λέει θα πάρω την ενδοκρινολόγο μου να μου της γράψει εκείνη. 

Όχι βέβαια δεν έχεις καταλάβει κάτι λάθος έτσι ακριβώς είναι και όντως υπάρχει θέμα πέρα από το κατακερματισμό , άμα ήταν να είναι καλό προσπαθούσαμε και μόνοι μας δηλαδή.  Σε ευχαριστώ αλλά σε εμάς δε χρειάζεται φτιαχτό είναι προβληματικό δε καταλαβαίνω γιατί μου το λέει αυτό . Αυτό θα κάνω νομίζω ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι νευρίασα ,θύμωσα, στεναχωρέθηκα μετά σκέφτηκα τα λόγια του κέντρου όταν πήγαμε στην εμβρυολογο και ηρέμησα λέω δε μπορεί εκείνη να έκανε λάθος και γενικά είναι κ θέμα κοινής λογικής δηλαδή άμα ήταν να ήταν καλό τι να τη κάνω την επιτροπή .

πρίν από 27 λεπτά , kateriiina25 είπε:

Καταρχάς κατακερματισμό δεν χρειάζεται να δώσει στην επιτροπή και δεύτερον ποιος λέει ότι πρέπει τα σπερμοδιαγράμματα να είναι καλά; Εδώ εμάς μας έγραψαν ψεύτικη γνωμάτευση από το κέντρο ότι πήρε θεραπεία ο άντρας μου αλλά δεν υπήρξε βελτίωση (χωρίς να έχει κάνει θεραπεία). Αν ήταν να τα θέλουν να είναι καλά τότε ξέραμε να κάνουμε παιδί και με τον πατροπαράδοτο τρόπο. 

Έλα μου ντε και όταν του έλεγα τι μου είπαν από το κέντρο τι μια συνέχισε να λέει το ίδιο και την άλλη που επέμεινα μου λέει εντάξει δε θα κάνουμε το σπασμένο τηλέφωνο ,λέω εγώ θα τα κάνω και θα δούμε τότε.

Ε μα πραγματικα αυτό που είπα και πιο πάνω αν ήταν να είναι καλά ήξερα να κάνω παιδί και με το κλασσικό τρόπο . Δηλαδή έλεος δε καταλαβαίνω...

1 ώρα πρίν, happiness79 είπε:

Γλυκιά μου, δεν μπορείς να ξέρεις σίγουρα αν έφταιγε η tsh και σε παρακαλώ μην κατηγορείς τον εαυτό σου, είσαι άνθρωπος και ξεχάστηκες, επιπλέον δε γίνεται να έχεις όλη την ευθύνη πάνω σου, γιατί δεν σου αντιστοιχεί. Συνήθως πάντως λένε ότι η κυριότερη αιτία αποτυχίας είναι η ποιότητα των εμβρύων και άρα θέμα είτε ωαρίων, είτε σπέρματος, είτε και των δύο. Δυστυχώς την ποιότητα των ωαρίων δεν μπορούμε να την ελέγξουμε, το σπέρμα όμως ευτυχώς γίνεται. Στη θέση σας αν δεν το έχετε ψάξει, καλό θα ήταν. Στο λέω εγώ που ήταν το μόνο που δεν ελέγξαμε πέρα από σπερμοδιάγραμμα και ύστερα από τόσες προσπάθειες και τόσες εξετάσεις δικές μου, ερχόμαστε αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο να ήταν ένας επιλέον παράγοντας αποτυχίας.

η αλήθεια είναι ότι δεν μπορώ να ξέρω σίγουρα!αυτό που λές όμως με μπέρδεψε. Δεν είχατε κάνει σπερμοδιαγράμματα για τον φάκελο της εξωσωματικής?

Διαφημίσεις

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...