Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 5 ώρες πρίν, Eternity είπε:

Μιας και το αναφέρεις να πω κάτι που ίσως δε γνωρίζουν πολλά κορίτσια. Αν κάνεις την ωοληψια, καλό είναι να κάνεις γρήγορα την αίτηση για το επίδομα γιατί δέχονται μέχρι 6 μήνες από την απόδειξη πληρωμής! Εγώ δεν πήρα τίποτα από τον ΕΟΠΠΥ γιατί είχα κάνει την ωοληψια τον περασμένο Νοέμβριο και περίμενα να κάνω και την εμβρυομεταφορα για να κάνω τα χαρτιά και για τα δύο μαζί. Επειδή και η εμβρυομεταφορα καθυστέρησε και είναι εκτός του χρόνου της απόφασης της επιτροπής, χάνω και τα χρήματα της εμβρυομεταφορας... Κάπου εδώ να ευχαριστήσω το Ελληνικό κράτος για τη στήριξη που δίνει στις υπογονιμες γυναίκες... ζητώ η γραφειοκρατία άλλη μία φορά.... 

Αλήθεια? Τελικά ο κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός! Εδώ εγώ με κορτιζόνη και έχω χάσει κιλά και δεν είμαι και καθόλου πρησμένη!!! 

Σας ευχαριστώ όλες κορίτσια που μου απαντήσατε, οδηγίες για το τελευταίο γεύμα και το νερό έχω από τον γιατρό αλλά επειδή με ρώτησε τι απορίες είχα και το πήγα στο πιο επιστημονικό ξέχασα να τον ρωτήσω τι να φοράω 🤭

Θα βάλω κάτι χαλαρό τύπου φόρμα να είμαι άνετη! Ελπίζω να πάνε όλα καλά! 

@Eternity σου εύχομαι αυτή τη φορά να είναι η τυχερή σου ❤️ μην κοιτάς τα συμπτώματα όλα είναι σύμπτωμα στην παρούσα φάση. Λίγο ακόμα έμεινε!

Ηθελα να ρωτήσω όμως το εξής γιατί οπως φαίνεται έχετε περισσότερη εμπειρία, το επίδομα το παίρνεις ακόμα και αν δεν έχει πετύχει η εξωσωματική; Γιατί νόμιζα πως είναι μόνο αφού έχεις πετυχημένη κύηση. Γιατί αν είναι στο εξάμηνο η απόδειξη πως θα είναι μαζί με την κύηση;  

Καφέ εξωσωματικής 2022 !

Recommended Posts

On 1/5/2022 at 11:00 ΠΜ, happiness79 είπε:

Όντως??? Οκ, η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω τι ισχύει κατά κανόνα στην εγκυμοσύνη, αν και θυμάμαι ότι όταν ήταν έγκυος η κολλητή μου δεν πλήρωνε τους υπερήχους και νόμιζα ότι ήταν στο πακέτο του τοκετού. Όταν με παρακολουθούσε ο Κελλ. για να βρούμε ωορρηξία δε μου είχε χρεώσει ποτέ υπέρηχο. Το ίδιο μετά και ο Μαντζ. για τους υπερήχους κατά τη διάρκεια των εξωσωματικών. Τι να πω, μπορεί να έχω πέσει εγώ σε περιπτώσεις και να νομίζω ότι είναι όλοι έτσι!

Συγγνώμη, μάλλον δεν το έγραψα καλά και έγινε παρανόηση. Μιλάω για τους υπερήχους στην παρακολούθηση της εγκυμοσύνης. Αυτοί χρεώνονται κανονικά, αλλά δεν πρόκειται μόνο για έναν υπέρηχο, πρόκειται για ραντεβού που σε βλέπει ο γιατρός υπερηχογραφικά, σου γράφει εξετάσεις, βλέπει τις εξετάσεις που έχεις κάνει, σου εξηγεί πράγματα, σε καθοδηγεί, σου απαντάει ερωτήσεις κτλ. Αναφέρομαι φυσικά στους δικούς μας τους μεγαλογιατρούς που κάνουν εξωσωματικές αν επιλέξουμε να συνεχίσουμε μαζί τους και στην εγκυμοσύνη. Όμως ξέρω γιατρούς μικρότερης εμβέλειας, συνοικιακούς, ή άλλους στην επαρχία που δεν τους χρεώνουν, δηλαδή σου λένε μία τιμή πακέτο (πολύ χαμηλότερη από των μεγαλογιατρών) που περιλαμβάνει και την παρακολούθηση της εγκυμοσύνης και όλα. Στα πλαίσια της εξωσωματικής και των σπερματεγχύσεων που έκανα με τον δικό μου, οι υπέρηχοι ήταν μέσα στην τιμή, άσε που πολλοί από αυτούς έγιναν πρωί στο κέντρο εξωσωματικής, οπότε ένας λόγος παραπάνω να μην τους χρεώνουν...

On 30/4/2022 at 4:57 ΜΜ, eleonora85 είπε:

Καλησπερα! Να σε ευχαριστησω κ ιδιαιτερως για τις συμβουλες σου!!
1) Οι  ουρολογοι που ειχαμε δει (μεχρι να καταληξουμε στον Ασβ) δε μας ειπαν οτι θα εχουμε εγγυημενα αποτελεσματα με το χειρουργειο. Και ο ιδιος ο Ασβ. θεωρησε πως δεν ηταν απολυτως αναγκαιο, δεδομενου οτι θα χαναμε καποιο χρονο που θα ηταν πολυτιμος για μενα (λογω ενδομητριωσης). Φυσικα κ ο αντρας μου βολευτηκε με αυτο γιατι ειναι ακετα φοβιτσιαρης...
2) Οσον αφορα τη διατροφη εχω επισκεφτει το σαιτ to make a mommy κ εχω κανει μεγαλες αλλαγες στη διατροφη μου. Δεν καπνιζα ποτε μου, εχω σχεδον κοψει τους καφεδες απο το χειρουργειο της ενδομητριωσης κ πλεον ουτε νυχια βαφω :-D

Τίποτα, ευχαρίστησή μου, μακάρι να είχα χρόνο να έμπαινα συχνότερα...

Για την κιρσοκήλη, όντως έτσι είναι, από την άλλη ο άντρας μου τη χειρούργησε στα 40 του και είδαμε θεαματικά αποτελέσματα! Όμως λόγω της ηλικίας του αργήσαμε να τα δούμε. Για την ενδομητρίωση, αν θυμάσαι ότι πρόκειται για χρόνια φλεγμονή του οργανισμού, αποφεύγεις τις τροφές που προκαλούν φλεγμονές και τρως μεγάλες ποσότητες αντιφλεγμονώδων και αντιοξειδωτικών τροφών, αυτό είναι το μυστικό. Αν πήγες στο Έλενα επί Τσεκούρα μπορεί να σου έδωσε λίστα με αντιοξειδωτικές τροφές. Για τον καφέ το παράδοξο είναι ότι στον οδηγό διατροφής από το site to make a mommy γράφει "endometriosis is likned to cafeine (ανάμεσα στα άλλα)" αλλά ο καφές είναι πλούσιος σε αντιοξειδωτικά. Εγώ κατέληξα σε αυτό το θέμα ότι παν μέτρον άριστον, δηλαδή ένας καφές την ημέρα δεν βλάπτει, αλλά περισσότεροι ίσως βλάψουν. Τα νύχια έχουν σχέση με τα τοξικά και τη γενικότερη υγεία του οργανισμού μας, επομένως και με την ποιότητα των ωαρίων μας. Δεν έχουν άμεση σχέση με την ενδομητρίωση, αλλά με τη γενικότερη καλή μας υγεία και με την (ορμονική) μας ισορροπία.

• Μου αρέσει 1

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 24,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• kateriiina25

1682

• happiness79

1519

• Angot

1426

• Σποράκι

701

Περισσότερες δημοσιεύσεις

15 ώρες πρίν, happiness79 είπε:

Πωπω πίκρα! Από την άλλη όμως πολύ καλό, γιατί φαντάζομαι ότι ετσι σου έφυγε το πρήξιμο! Ενώ εγώ με το μπέργκερ ήμουν σα το μπαλόνι! Σ' ευχαριστώ για τα περαστικά, το εύχομαι κι εγώ γιατί ταλαιπωρείται... Εντομεταξύ επειδή μου έκανε εντύπωση πώς συνέβη και έπαθε υπερδιέγερση, τη ρώτησα αν έχει πολυκυστικές και μήπως δεν το θυμόμουν και μου είπε ότι δεν έχει, αλλά το 2007 περίπου της είχε δει ο γιατρός στον υπέρηχο αρκετές κύστες, παρ' όλα αυτά την είχε διαβεβαιώσει ότι πολυκυστικές δεν είναι. Και ότι τα επόμενα χρόνια όταν έκανε υπέρηχο πάντα ρωτούσε τι γίνεται με τις κυστούλες και της έλεγε ότι ναι μεν υπάρχουν, αλλά ότι δεν είναι τόσες πολλές ώστε να μιλάμε για σύνδρομο πολυκυστικών. Και αναρωτιέμαι εγώ τώρα... Δεν θα έπρεπε ο εξωσωματιστής να έχει δει αυτές τις κύστες και να της ρυθμίσει τη δόση ώστε να αποφευχθεί η υπερδιέγερση? Σκέφτομαι λάθος?

16 ώρες πρίν, happiness79 είπε:

Πωπω πίκρα! Από την άλλη όμως πολύ καλό, γιατί φαντάζομαι ότι ετσι σου έφυγε το πρήξιμο! Ενώ εγώ με το μπέργκερ ήμουν σα το μπαλόνι! Σ' ευχαριστώ για τα περαστικά, το εύχομαι κι εγώ γιατί ταλαιπωρείται... Εντομεταξύ επειδή μου έκανε εντύπωση πώς συνέβη και έπαθε υπερδιέγερση, τη ρώτησα αν έχει πολυκυστικές και μήπως δεν το θυμόμουν και μου είπε ότι δεν έχει, αλλά το 2007 περίπου της είχε δει ο γιατρός στον υπέρηχο αρκετές κύστες, παρ' όλα αυτά την είχε διαβεβαιώσει ότι πολυκυστικές δεν είναι. Και ότι τα επόμενα χρόνια όταν έκανε υπέρηχο πάντα ρωτούσε τι γίνεται με τις κυστούλες και της έλεγε ότι ναι μεν υπάρχουν, αλλά ότι δεν είναι τόσες πολλές ώστε να μιλάμε για σύνδρομο πολυκυστικών. Και αναρωτιέμαι εγώ τώρα... Δεν θα έπρεπε ο εξωσωματιστής να έχει δει αυτές τις κύστες και να της ρυθμίσει τη δόση ώστε να αποφευχθεί η υπερδιέγερση? Σκέφτομαι λάθος?

Να πω την αληθεια εγω δεν πρηστηκα πολυ κατα τη διεγερση (βεβαια προσεχα πολυ τη διατροφη) κ ξεπρηστηκα αμεσως μετα την ωοληψια. Και σκεψου εχω κ συνδρομο ευερεθιστου εντερου! Και μενα ο τελευταιος γυναικολογος ειχε δει πολλες καταβολες. Ειπε πως ειχα εικονα πολυκυστικων (ορμονολογικα ομως ειμαι οκ). Ο ενδοκρινολογος ειπε πως ισως κ η αμη μου (25 pmol- παρολο που χειρουργησα μια κυστη 7,5 εκατοστων στην δεξια ωοθηκη κ την περιμενε χαμηλη) να τον εκανε να το σκεφτει, αλλα μου το ειχε πει πριν την αμη, με τον 1ο υπερηχο.

1 hour ago, N.Angel είπε:

Καλωσορισες κοριτσι μου! Να σου πω πως τα ωαρια που εβγαλες ειναι μια χαρα! Εγω ειμαι το 1984 κ πανω κατω ειχα τα ιδια με εσενα..εχω κανει δυο διεγερσεις την 1η πηρα 9 ωαρια τα 7 ωριμα γονιμοπ τα 6 κ καταληξαμε σε 3 βλαστοκυστες αριστης ποιοτητας οπως τα δικα σου, το αποτελεσμα ηταν να εχω μια για ετ μετα απο ελεγχο προεμφυτευτικου η οποια κατεληξε σε παλινδρομη.

Την 2η εκανα καταψυξη ωαριων γιατι χωρισα, ειχα 8 ωριμα κ πριν ενα μηνα τα ξεπαγωσαμε με τον νεο συντροφο, εμειναν 7, γονιμοποιηθ τα 5 κ καταληξαμε με τρεις βλαστοκυστες οχι τοσο αριστης ποιοτητας αλλα ουτε κακης..

Επειδη ξανακανω προεμφυτευτικο αναμενω να μαθω τα αποτελεσματα..

Τωρα κανατε καλλιεργεια σπερματος κ κολπου για το ουρεοπλασμα; Παιζει ρολο σημαντικο κ στην μορφολογια κ σε ολα… κ εμεις με τον τωρινο ειχαμε 2% μορφολογια αλλα ειχε πολυ καλη συγκεντρωση ανα ml οποτε εξισορροπειται.
 Σου ευχομαι να πανε ολα καλα!!! Εχεις καλη ποιοτητα κ μια χαρα ηλικια οποτε να μην ανησυχεις! Ειναι θεμα τυχης πολλες φορες!

Σε ευχαριστω πολυ! Ευχομαι κ σε σενα να μην ταλαιπωρηθεις αλλο!
Οι καλλιεργειες εχουν γινει κ εχουμε βγει αρνητικοι κ οι 2 εδω κ κατι μηνες. Βεβαια θα ξαναγινουν επαναληπτικες πριν γινει εμφυτευση για να ειμαι σιγουρη.. βεβαια οσοι εξωσωματιστες εχω δει δε δινουν πολλη σημασια στο ουρεοπλασμα.. μονη μου το ψαχνω.
Εσεις γιατι κανατε προεμφυτευτικο; 

1 hour ago, Troia είπε:

Συγγνώμη, μάλλον δεν το έγραψα καλά και έγινε παρανόηση. Μιλάω για τους υπερήχους στην παρακολούθηση της εγκυμοσύνης. Αυτοί χρεώνονται κανονικά, αλλά δεν πρόκειται μόνο για έναν υπέρηχο, πρόκειται για ραντεβού που σε βλέπει ο γιατρός υπερηχογραφικά, σου γράφει εξετάσεις, βλέπει τις εξετάσεις που έχεις κάνει, σου εξηγεί πράγματα, σε καθοδηγεί, σου απαντάει ερωτήσεις κτλ. Αναφέρομαι φυσικά στους δικούς μας τους μεγαλογιατρούς που κάνουν εξωσωματικές αν επιλέξουμε να συνεχίσουμε μαζί τους και στην εγκυμοσύνη. Όμως ξέρω γιατρούς μικρότερης εμβέλειας, συνοικιακούς, ή άλλους στην επαρχία που δεν τους χρεώνουν, δηλαδή σου λένε μία τιμή πακέτο (πολύ χαμηλότερη από των μεγαλογιατρών) που περιλαμβάνει και την παρακολούθηση της εγκυμοσύνης και όλα. Στα πλαίσια της εξωσωματικής και των σπερματεγχύσεων που έκανα με τον δικό μου, οι υπέρηχοι ήταν μέσα στην τιμή, άσε που πολλοί από αυτούς έγιναν πρωί στο κέντρο εξωσωματικής, οπότε ένας λόγος παραπάνω να μην τους χρεώνουν...

Τίποτα, ευχαρίστησή μου, μακάρι να είχα χρόνο να έμπαινα συχνότερα...

Για την κιρσοκήλη, όντως έτσι είναι, από την άλλη ο άντρας μου τη χειρούργησε στα 40 του και είδαμε θεαματικά αποτελέσματα! Όμως λόγω της ηλικίας του αργήσαμε να τα δούμε. Για την ενδομητρίωση, αν θυμάσαι ότι πρόκειται για χρόνια φλεγμονή του οργανισμού, αποφεύγεις τις τροφές που προκαλούν φλεγμονές και τρως μεγάλες ποσότητες αντιφλεγμονώδων και αντιοξειδωτικών τροφών, αυτό είναι το μυστικό. Αν πήγες στο Έλενα επί Τσεκούρα μπορεί να σου έδωσε λίστα με αντιοξειδωτικές τροφές. Για τον καφέ το παράδοξο είναι ότι στον οδηγό διατροφής από το site to make a mommy γράφει "endometriosis is likned to cafeine (ανάμεσα στα άλλα)" αλλά ο καφές είναι πλούσιος σε αντιοξειδωτικά. Εγώ κατέληξα σε αυτό το θέμα ότι παν μέτρον άριστον, δηλαδή ένας καφές την ημέρα δεν βλάπτει, αλλά περισσότεροι ίσως βλάψουν. Τα νύχια έχουν σχέση με τα τοξικά και τη γενικότερη υγεία του οργανισμού μας, επομένως και με την ποιότητα των ωαρίων μας. Δεν έχουν άμεση σχέση με την ενδομητρίωση, αλλά με τη γενικότερη καλή μας υγεία και με την (ορμονική) μας ισορροπία.

Στο Ελενα πετυχα την Οικ. η οποια δεν ειπε πολλα για διατροφη. Για τον καφε συγκεκριμενα μου ειπε οτι δε χρειαζεται να τον κοψω μαχαιρι (να κοψω ομως τον ντεκαφεινε κ να μη τον συνδυαζω με γαλα ). Εγω βεβαια επειδη τον ειχα κοψει απο πιο πριν κ μου αρεσε που σταματησε αυτος ο εθισμος, δεν τον ξαναρχισα. Πίνω 1 τη βδομαδα και αν...
Ναι τα νυχια κ τα μαλλια δεν τα βαφω για τα ωαρια (κ  κανω κ αλλα , ομως δεν τα λεω ολα γιατι θα γελασετε :-D). Αυτο που δυσκολευομαι να περιορισω ειναι η γλουτενη.
 Βεβαια οταν μιλησα με τον εμβρυολογο  για το αποτελεσμα που ειχαμε κ τον ρωτησα τι μπορω να κανω ωστε σε τυχον επομενη διεγερση να εχω καλυτερο αποτελεσμα... μου ειπε : ειναι σαν να με ρωτας πως μπορω να αλλαξω το χρωμα των ματιων μου.. απογοητευτηκα αλλα αποφασισα να συνεχισω να προσεχω (για ψυχολογικους λογους μαλλον)

• Μου αρέσει 1

Κορίτσια φεύγει μεθαυριο ο άντρας μ ταξίδι για καμια βδομαδα. Και λόγω ανασφάλειας λεω να πω της μαμας μ να έρθει από το χωριό να μ κανει παρέα. Δεν ήθελα να πω ακόμα ότι είμαι έγκυος,ηθελα μετα την καρδούλα. Αλλα δεν ξερω, και μονη μ μια βδομάδα, δουλειά,σκυλο,σπίτι με σκάλα! Εσεις τι θα κάνατε; 

• Μου αρέσει 1

2 ώρες πρίν, Troia είπε:

Συγγνώμη, μάλλον δεν το έγραψα καλά και έγινε παρανόηση. Μιλάω για τους υπερήχους στην παρακολούθηση της εγκυμοσύνης. Αυτοί χρεώνονται κανονικά, αλλά δεν πρόκειται μόνο για έναν υπέρηχο, πρόκειται για ραντεβού που σε βλέπει ο γιατρός υπερηχογραφικά, σου γράφει εξετάσεις, βλέπει τις εξετάσεις που έχεις κάνει, σου εξηγεί πράγματα, σε καθοδηγεί, σου απαντάει ερωτήσεις κτλ. Αναφέρομαι φυσικά στους δικούς μας τους μεγαλογιατρούς που κάνουν εξωσωματικές αν επιλέξουμε να συνεχίσουμε μαζί τους και στην εγκυμοσύνη. Όμως ξέρω γιατρούς μικρότερης εμβέλειας, συνοικιακούς, ή άλλους στην επαρχία που δεν τους χρεώνουν, δηλαδή σου λένε μία τιμή πακέτο (πολύ χαμηλότερη από των μεγαλογιατρών) που περιλαμβάνει και την παρακολούθηση της εγκυμοσύνης και όλα. Στα πλαίσια της εξωσωματικής και των σπερματεγχύσεων που έκανα με τον δικό μου, οι υπέρηχοι ήταν μέσα στην τιμή, άσε που πολλοί από αυτούς έγιναν πρωί στο κέντρο εξωσωματικής, οπότε ένας λόγος παραπάνω να μην τους χρεώνουν....

Ναι, το κατάλαβα ότι αναφερόσουν στους υπέρηχους κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης, απλα υπέθεσα ότι όπως η ετ πάει πακέτο με τους υπερήχους της, έτσι αντίστοιχα το κόστος τοκετού θα περιελάμβανε και τους υπερήχους, που απ' ότι λες δεν ισχύει. Οκ, δε μου φαίνεται τόσο παράλογο τώρα που το ξανασκέφτομαι, γιατί έχω ακούσει πολλές γνωστές μου να αλλάζουν γυναικολόγο κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης. Οπότε κάπως θα πρεπει να εξασφαλίσουν κι αυτοί την αμοιβή τους. Αυτό που δε φανταζόμουν καν είναι ότι οι εξωσωματιστές είναι πιο ακριβοί από τους απλούς γυναικολόγους στην παρακολούθηση της εγκυμοσύνης και στον τοκετό! Ντόινγκκκκ!! Ο δικός μου εξωσωματιστής βέβαια δεν αναλαμβάνει το μετά, μόνο εξωσωματικές κάνει, αλλά αυτός που έχω επιλέξει για μετά τυχαίνει να είναι επίσης εξωσωματικός! Λαχείο τράβηξα!!!

πρίν από 42 λεπτά , Angot είπε:

Κορίτσια φεύγει μεθαυριο ο άντρας μ ταξίδι για καμια βδομαδα. Και λόγω ανασφάλειας λεω να πω της μαμας μ να έρθει από το χωριό να μ κανει παρέα. Δεν ήθελα να πω ακόμα ότι είμαι έγκυος,ηθελα μετα την καρδούλα. Αλλα δεν ξερω, και μονη μ μια βδομάδα, δουλειά,σκυλο,σπίτι με σκάλα! Εσεις τι θα κάνατε; 

Κοιτα.. θεωρώ πως καλο θα ηταν να υπαρχει ενας ανθρωπος, ενας φιλος ή ακομα κι ενας γειτονας, που μπορεις να στηριχτεις αν συμβει κατι. Ειτε εισαι εγκυος ειτε οχι. Κι εφοσον εχεις κι ενα σκυλο στο σπιτι.. που μπορει, χτυπα ξυλο, να χρειαστει κατι εκτακτο. Οπότε το θεμα ειναι να υπαρχει καποιος που μενει κοντα.. και να σε βοηθησει σε μια στραβη. Αν δεν υπαρχει καποιος και μονο η μαμα σου μπορει να το 'καλυψει' αυτη τη στιγμη, καλως. Αν ομως ερθει εκεινη, νομιζω πως θα ηταν τουλαχιστον χρησιμο να της πεις πως εχει η κατασταση. Να ξερει και τον λογο που θα ερθει.. αλλα και πως πρεπει να σε προσεξει.. και φυσικα.. το τι να κανει αν χρειαστεις κατι. Αλλιως δεν νομιζω πως εχει νοημα να την τρεχεις..

Διαφημίσεις

πρίν από 53 λεπτά , Angot είπε:

Στη μαμά σου να το πεις,θα χρειαστεις βοήθεια,εφόσον θα είσαι μονη.Πόσα κιλά είναι το σκυλί σου?Έχω και εγώ και είναι είναι 30κιλα και από την αρχή ο γιατρός μου είπε να μην τον βγάζω εγώ,επειδή με τραβάει. Επίσης θέλει προσοχή με τα κουβαληματα και γενικά με τις δουλειές του σπιτιού. Πχ να βάζεις πλυντηριο,αλλά τα ρούχα δεν θα τα σηκώσεις μετά εσύ για να τα απλώσεις,θα σου φέρει άλλος τη λεκάνη

πρίν από 29 λεπτά , Makelen είπε:

Κοιτα.. θεωρώ πως καλο θα ηταν να υπαρχει ενας ανθρωπος, ενας φιλος ή ακομα κι ενας γειτονας, που μπορεις να στηριχτεις αν συμβει κατι. Ειτε εισαι εγκυος ειτε οχι. Κι εφοσον εχεις κι ενα σκυλο στο σπιτι.. που μπορει, χτυπα ξυλο, να χρειαστει κατι εκτακτο. Οπότε το θεμα ειναι να υπαρχει καποιος που μενει κοντα.. και να σε βοηθησει σε μια στραβη. Αν δεν υπαρχει καποιος και μονο η μαμα σου μπορει να το 'καλυψει' αυτη τη στιγμη, καλως. Αν ομως ερθει εκεινη, νομιζω πως θα ηταν τουλαχιστον χρησιμο να της πεις πως εχει η κατασταση. Να ξερει και τον λογο που θα ερθει.. αλλα και πως πρεπει να σε προσεξει.. και φυσικα.. το τι να κανει αν χρειαστεις κατι. Αλλιως δεν νομιζω πως εχει νοημα να την τρεχεις..

Οχι αν την φέρω θα της το πω εννοείται. Απλα θα προτιμούσα λίγο αργότερα μη τυχόν συμβεί κατι να μη έχει κ κεινη τη στεναχώρια μ, ειναι και καρκινοπαθης οπότε δεν κανουν καλό οι στεναγχωριες. Αλλα δεν νομίζω ότι μπορώ μονη μ να τα καταφέρω, ειδικά τώρα στην αρχή που είμαι και φοβισμένη! 

πρίν από 32 λεπτά , Blue Velvet είπε:

Στη μαμά σου να το πεις,θα χρειαστεις βοήθεια,εφόσον θα είσαι μονη.Πόσα κιλά είναι το σκυλί σου?Έχω και εγώ και είναι είναι 30κιλα και από την αρχή ο γιατρός μου είπε να μην τον βγάζω εγώ,επειδή με τραβάει. Επίσης θέλει προσοχή με τα κουβαληματα και γενικά με τις δουλειές του σπιτιού. Πχ να βάζεις πλυντηριο,αλλά τα ρούχα δεν θα τα σηκώσεις μετά εσύ για να τα απλώσεις,θα σου φέρει άλλος τη λεκάνη

Μωρε ένα Yorkie ειναι. Απλα θελει συνέχεια να σκυβω να την παίρνω αγκαλιά και πάνω κάτω τη σκάλα. Εγω φεύγω στις 7μιση για δουλειά και γυρίζω 5μιση. Τι να πρώτο κάνω να ξεκουραστώ; να φάω; να μαζεψω λίγο; να φτιάξω το σκυλάκι μ; ενώ τώρα με βοηθάει ο άντρας μ, ειδικά με σουπερ μάρκετ, σακούλες κλπ

• Μου αρέσει 1

1 hour ago, happiness79 είπε:

Ναι, το κατάλαβα ότι αναφερόσουν στους υπέρηχους κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης, απλα υπέθεσα ότι όπως η ετ πάει πακέτο με τους υπερήχους της, έτσι αντίστοιχα το κόστος τοκετού θα περιελάμβανε και τους υπερήχους, που απ' ότι λες δεν ισχύει. Οκ, δε μου φαίνεται τόσο παράλογο τώρα που το ξανασκέφτομαι, γιατί έχω ακούσει πολλές γνωστές μου να αλλάζουν γυναικολόγο κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης. Οπότε κάπως θα πρεπει να εξασφαλίσουν κι αυτοί την αμοιβή τους. Αυτό που δε φανταζόμουν καν είναι ότι οι εξωσωματιστές είναι πιο ακριβοί από τους απλούς γυναικολόγους στην παρακολούθηση της εγκυμοσύνης και στον τοκετό! Ντόινγκκκκ!! Ο δικός μου εξωσωματιστής βέβαια δεν αναλαμβάνει το μετά, μόνο εξωσωματικές κάνει, αλλά αυτός που έχω επιλέξει για μετά τυχαίνει να είναι επίσης εξωσωματικός! Λαχείο τράβηξα!!!

Δεν είναι κανόνας ότι οι εξωσωματιστές είναι πιο ακριβοί, αλλά οι περισσότεροι μεγαλογιατροί κυνηγώντας το κέρδος κάνουν πλέον και εξωσωματικές. Δηλ. Για να κάνουν εξωσωματικές δεν είναι τυχαίοι, έχουν ένα κάποιο όνομα, οπότε ανάλογη είναι και η αμοιβή τους. Ο δικός μου π.χ.είναι μέλος του Δσ του Institute of Life, γιος ενός από τους πρώτους εξωσωματιστές της Αθήνας και πολύ έμπειρου γιατρού και το ιατρείο του είναι κυριολεκτικά δίπλα στο Ιασώ. Και χώρια από τους γιατρούς, έχουν 3 άτομα προσωπικό στο ιατρείο τους. Η προηγούμενη γυναικολόγος μου είχε ιατρείο σε κάποιο νότιο προάστειο της Αθήνας, όχι σε κεντρικό σημείο, είχε μία μαία που εκτελούσε και χρέη γραμματέα και για να μην τα πολυλογώ αν είχα μείνει εύκολα έγκυος, αυτή θα με παρακολουθούσε στην εγκυμοσύνη μου, όπου είχε μία τιμή πακέτο και δεν πλήρωνες κάθε φορά που σε έβλεπε. Όμως η διαφορά στο επίπεδο είναι εμφανής και εφόσον πέσαμε στην ανάγκη του εξωσωματιστή (και θα ξαναπέσουμε όταν θα θελήσουμε να κάνουμε 2ο) θα πληρώσουμε και το τίμημα...Όμως εδώ έχω να πω ότι συγκρίνοντας με τη νύφη μου που είχε έναν συνοικιακό και όχι γνωστό γυναικολόγο και ήταν νεότατη όταν έκανε τα παιδιά της, τα οποία συνέλαβε φυσικά, εγώ έχω το κεφάλι μου ήσυχο πληρώνοντας περισσότερα χρήματα, διότι στη νύφη μου έγιναν σοβαρές παραλείψεις σε επίπεδο εξετάσεων που παραλίγο να της στοιχίσουν (ή και της στοίχισαν) πολύ.

1 ώρα πρίν, Angot είπε:

Να της το πεις και να ερθει εισαι σε πολυ αρχικό σταδιο και θελει προσοχη γενικα μεχρι το τριτο μηνα που «δένει» η εγκυμοσυνη και ξεπερνιούνται καποιοι κίνδυνοι μην εισαι μονή σου και αναγκάζεσαι να τα κανεις ολα μονη σου.. Κατ’εμε better safe than sorry..❤️

πρίν από 13 λεπτά , ksvolimi είπε:

Να της το πεις και να ερθει εισαι σε πολυ αρχικό σταδιο και θελει προσοχη γενικα μεχρι το τριτο μηνα που «δένει» η εγκυμοσυνη και ξεπερνιούνται καποιοι κίνδυνοι μην εισαι μονή σου και αναγκάζεσαι να τα κανεις ολα μονη σου.. Κατ’εμε better safe than sorry..❤️

Να μ φτιάχνει και κανένα φαγητάκι της προκοπής αλλιώς όλο απ εξω θα τρωω! Μετά την καρδούλα θα αναλάβει η πεθερά μ την διατροφή μ.... Ο άντρας μ ειναι κάθετος, με εχει πρήξει! Χαχαχχα τρωω άσχημα γενικά. Πχ για πρωινό σήμερα εφαγα ενα κομμάτι γαλακτομπουρεκο με έναν χυμό σταφύλι - φραουλα (εμποριου) αχχαχαχ! Ο γιατρός ειπε βέβαια αυτή η βδομάδα είναι χάριτος... Από την επόμενη θα παρω διατροφικές συμβουλές!  Εγω θεωρητικά τωρα ειμαι στον 2ο μήνα αφού εκλεισα τις 5 εβδομάδες σωστά; 

• Μου αρέσει 1

Διαφημίσεις

Καλησπέρα κορίτσια,

τελικά αύριο θα κάνω τη χοριακή. Σήμερα πήρα τον προαστιακό κ αύριο θα πάω στη δουλειά μου. Δεν ήθελα να πάρω άδεια κ να μου βγει και καμιά αρνητική χοριακή να λείψω χωρίς λόγο. Πάω κ ό,τι γίνει. Αυτή τη φορά έχω αρκετό άγχος, δεν το ξέρει κανείς, ας μην προσθέσω κ τις αντιδράσεις των άλλων στο κεφάλι μου. Θα ήθελα να μου στείλετε τη θετική σας ενέργεια. Κουράγιο σε όλες μας, ευχαριστώ 

• Μου αρέσει 5

πρίν από 13 λεπτά , κοτοπουλάκι είπε:

Καλησπέρα κορίτσια,

τελικά αύριο θα κάνω τη χοριακή. Σήμερα πήρα τον προαστιακό κ αύριο θα πάω στη δουλειά μου. Δεν ήθελα να πάρω άδεια κ να μου βγει και καμιά αρνητική χοριακή να λείψω χωρίς λόγο. Πάω κ ό,τι γίνει. Αυτή τη φορά έχω αρκετό άγχος, δεν το ξέρει κανείς, ας μην προσθέσω κ τις αντιδράσεις των άλλων στο κεφάλι μου. Θα ήθελα να μου στείλετε τη θετική σας ενέργεια. Κουράγιο σε όλες μας, ευχαριστώ 

Σ στελνω μπεμπεδοσκονη :wub: να πανε ολα υπέροχα! 

• Μου αρέσει 1

πρίν από 47 λεπτά , Angot είπε:

Να μ φτιάχνει και κανένα φαγητάκι της προκοπής αλλιώς όλο απ εξω θα τρωω! Μετά την καρδούλα θα αναλάβει η πεθερά μ την διατροφή μ.... Ο άντρας μ ειναι κάθετος, με εχει πρήξει! Χαχαχχα τρωω άσχημα γενικά. Πχ για πρωινό σήμερα εφαγα ενα κομμάτι γαλακτομπουρεκο με έναν χυμό σταφύλι - φραουλα (εμποριου) αχχαχαχ! Ο γιατρός ειπε βέβαια αυτή η βδομάδα είναι χάριτος... Από την επόμενη θα παρω διατροφικές συμβουλές!  Εγω θεωρητικά τωρα ειμαι στον 2ο μήνα αφού εκλεισα τις 5 εβδομάδες σωστά; 

Ναι στο 2ο εισαι.. ναι κ διατροφή να προσέξεις θα στα πει ο γιατρος για τα κιλα.. χαχα δε μου λες καφε σοθ επιτρέπει; Κάνω  γκάλοπ αλλοι Οχι αλλοι ναι 

πρίν από 16 λεπτά , κοτοπουλάκι είπε:

Καλησπέρα κορίτσια,

Καλη επιτυχια!!!❤️

πρίν από 8 λεπτά , ksvolimi είπε:

Ναι στο 2ο εισαι.. ναι κ διατροφή να προσέξεις θα στα πει ο γιατρος για τα κιλα.. χαχα δε μου λες καφε σοθ επιτρέπει; Κάνω  γκάλοπ αλλοι Οχι αλλοι ναι 

Λοιπον από τα λίγα που είπαμε είναι

2μπυρες χωρίς αλκοόλ την εβδομάδα ή 1 ποτήρι κρασί 

Καφέ πινω 1 ντεκφεινε αλλά θα με άφηνε και 1 κανονικό πιστεύω, δεν ρώτησα γτ μ αρέσει έτσι κ αλλιώς ο ντεκαφ. 

Νυχια οχι (μαχαιρια στην καρδιά) 

Αποτριχωση ναι (πάλι καλά δεν θα γίνω σαν αρκούδα). 

• Μου αρέσει 2

Καλησπέρα είχα μιλήσει με μια κοπέλα από το φόρουμ που μου είπε τι εξετάσεις χρειάζονται για επιτροπή και είναι οι ίδιες που βρήκα και σε ένα site στο ίντερνετ δηλαδή Έλεγχος της συζύγου για τις ορμόνες: FSH, E2, LH, PRL, TSH, FT3 και FT4. Μίλησα τώρα τελικά με το γυναικολόγο μου για να πάω αυριο να τις κάνω να μου τις γράψεις τελικά εκείνος . Σε γενικές γραμμές δεν μου φάνηκε πολύ σίγουρος ότι ήξερε ακριβώς ποιες είναι γιατί μου έλεγε ότι ίσως χρειαστεί γνωμάτευση για το σπέρμα και τέτοια που ναι χρειάζεται εφόσον είναι προβληματικό . 

Μου είπε και πλήρη έλεγχο θυρεοειδούς δηλαδή και T3 και T4 , anti-tg anti-tpo. Είναι σίγουρα και αυτές γιατί μου είπες δε μπορεί να τις γράψεις εκείνος και θα πάρω την ενδοκρινολογο απλά ρωτάω μη τις κάνω άδικα. 

Διαφημίσεις

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...