Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

Καφέ εξωσωματικής 2022 !

Recommended Posts

πρίν από 40 λεπτά , winspert είπε:

Κοιλιτσα σε πρώτη φαση και ίσως αργότερα και στα ποδια ψηλα ...Αν εχεις τρυπησει καθε σημείο της κοιλιας περνάς αλλου μετα:lol:

Σετροταιντ σε εμβρυομεταφορα γιατί; Δεν μου εγραψε παντως... Σε ευχαριστώ πολύ!!!

Α νομιζα οτι θα παρετε κ το βιολογικο του μηνα

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 24,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• kateriiina25

1682

• happiness79

1519

• Angot

1426

• Σποράκι

701

Περισσότερες δημοσιεύσεις

8 ώρες πρίν, marina39 είπε:

Είναι επαναληπτικό στο Ιασώ ή το πρώτο; 30€ το πρώτο 10€ το επαναληπτικό - είναι ακριβό προτείνω να πας εκτός

Κ γω πλήρωσα αιμοληψία

Τι εννοείς αν είναι το πρώτο ή το επαναληπτικό? Εγώ πάντα 30€ δίνω! Κάνω κάτι λάθος τόσο καιρό? 

πρίν από 25 λεπτά , happiness79 είπε:

Τι τέλειο αποτέλεσμα!!! ❤️❤️ Οπότε να υποθέσω ότι έχεις δύο παιδάκια τώρα? 

Μπορείς να δώσεις είτε το μέιλ σου και να σου στείλουν τις απαντήσεις εκεί, είτε να ζητήσεις να τις στείλουν απευθείας στο γιατρό σου και να σε ενημερώσει εκείνος. Δεν ξέρω τι από τα δύο είναι πιο γρήγορο. 

Ναι, έτσι λειτουργούν στο Ιασώ. Πάνε οι απαντήσεις απευθείας στο γιατρό και αν θελήσεις να ενημερωθείς έχει δικαίωμα να σε ενημερώσει μόνο ο γιατρός σου, λόγω του απορρήτου. Μου κάνει εντύπωση πάντως που δεν πλήρωνες, εγώ πληρώνω κάθε φορά κανονικά. 

Καλά αποτελέσματα κορίτσι μου!!! 

Ναι, κι εγώ τις πληρώνω κανονικά πάντως. 

30€ κοστίζει το καρδιογράφημα. Περιμένουμε νεότερα από τα ωαριάκια σου!! 

καμια εξεταση δεν πληρωσα ποτε, ουτε χοριακη. μονο τις αρχικες ηπατιτιδας κλπ ειχαμε πληρωσει, απαξ και ξεκινησε η διαδικασια, καμια αλλη. σε ποιο γιατρο εισαι; πιστευω τελικα παιζει κ αυτο ρολο. αυτος που ημουν ειναι ο διευθυνων συμβουλος στο ioL. αν το ψαξεις, θα τον βρεις. και γενικα εκει μεσα απο οσα εβλεπα, ελυνε κι εδενε, του διναν προτεραιοτητα σε πολλα σημεια. οποτε ισως εχει δικους του «κανονες» σε καποια πραγματα.

8 ώρες πρίν, Σίρο είπε:

Εγώ πιστεύω απο την στιγμή που έχουμε ακόμα ωάρια και γονιμοποιούνται,αξίζει η προσπάθεια..κάποια στιγμή θα βρεθεί το 1 και καλό...τα δανεικά εκεί θα είναι δεν χάνονται..εμένα φτάνουν μέχρι βλαστοκύστη 5ής μέρας μέτριας ποιότητας βέβαια αλλά δεν γίνεται η εμφύτευση...

Και ο γιατρός μου είναι της ίδιας άποψης με αυτό που λες, ότι εφόσον έχω ωάρια, γονιμοποιούνται και προχωράνε σε βλαστοκύστες, ότι σίγουρα υπάρχουν και καλά ανάμεσα τους και είναι θέμα τύχης το πότε θα τα βρούμε και γι' αυτό με παροτρύνει να συνεχίζουμε. Είναι από τη μία υποστηρικτικό, από την άλλη όμως συμπληρώνω ότι οι αλλεπάλληλες αποτυχίες έχουν ψυχικό κόστος και αυτό είναι κάτι που δε θα έπρεπε να προσπερνιέται σαν παράγοντας για την όποια απόφαση. Προσπαθούμε 3 χρόνια γεμάτα συνολικά, εκ των οποίων τα 2 με σπερματεγχύσεις και εξωσωματικές. Ακούω μέσα μου τη φωνή της Δήμητρας Παπαδόπουλου "εγώ πότε θα γίνω μάνα???" και σκέφτομαι ότι κάπου, κάποια στιγμή, πρέπει να μπαίνει και ένα όριο. Φυσικά το όριο και πού το βάζει η κάθε μία είναι πολύ σχετικό. Γιατί η επιλογή των δανεικών δεν είναι εύκολη απόφαση. Αλλά βλέπω τα χρόνια να περνάνε, τη ψυχική φθορά να μεγαλώνει και αναρωτιέμαι τι είναι τελικά καλύτερο και πιο σημαντικό. Με διακίνησε αυτό που είπες και γι' αυτό γράφω τις σκέψεις μου... 

6 ώρες πρίν, Pagotoula είπε:

εμενα δε μου γραφαν τιποτα καν, ελεγε ο γιατρος πηγαινε κανε αιμοληψια να δουμε αυτο αυτο, πηγαινα με τη μαια του,τους ελεγε τι θελει, μου παιρναν αιμα και τελος εφευγα. και ειχα κανει αρκετες και στη διεγερση και στις ετ. μηπως επειδη ειναι ο συγκεκριμενος δεν χρεωνονται οι ασθενεις του;;

Θέλεις να μας πεις ποιος είναι? Όλα αυτά που περιγράφεις έγιναν πρόσφατα, να υποθέσω, ε? 

• Μου αρέσει 1

6 ώρες πρίν, despina. είπε:

Κορίτσια σήμερα είμαι απογοητευμένη. Χτες έκανα ωοληψία και πήραμε 13 ωάρια. Ηταν να κάνει ο άντρας μου βιοψία αλλά έδωσε σπέρμα και είπαν ότι είναι καλό και δεν θα χρειαστεί να προχωρήσουμε. Ενώ είχα την ελπίδα ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα από την προηγούμενη φορά εφόσον μας είπαν ότι το σπέρμα είναι καλο, σήμερα με κάλεσαν και μου είπαν ότι έχουν γονιμοποιηθεί μόνο 7 πάλι πρώτη μέρα.

Και την προηγούμενη φορά από τα 12 ώριμα δικά μου (συνολικά είχα 16),είχαν γονιμοποιηθεί την πρώτη μέρα τα 6, προχώρησαν τα 5 τριτης μέρας και 3 εγιναν στο τέλος βλαστοκύστες.

Αυτή τη φορά θελει μάλλον να προχωρήσουμε σε τρίτης ημέρας για να μη ρισκάρει να προχωρήσουμε σε βλαστοκύστες.

Η ουσία είναι ότι εγώ βλέπω τα έμβρυα να έχουν την ίδια δυναμική με την προηγούμενη φορά και ας είπαν ότι το σπέρμα είναι καλό.

Και επίσης με φοβίζει ότι αυτή τη φορά θα προχωρήσουμε αντί για βλαστοκύστες με τριών ημερών έμβρυα.

Νιώθω τρομερή ανασφάλεια γιατί ούτε αυτό το ξέρουμε θετικά. Φανταστείτε ότι θα πάμε το Σάββατο για εμβρυομεταφορά και μου είπαν ότι θα με καλέσουν Σάββατο πρωί για να μου πούνε σίγουρα αν θα πάω ή όχι στο νοσοκομείο.

Επίσης έχω εκνευριστεί και με τον γιατρό γιατί άλλα λεφτά μας είχε πει στην αρχή και άλλα καταλήγουμε να δίνουμε.Μιλάω ομως μέσω της γραμματέας του οπότε όταν μου είπε στο τηλέφωνο κάποιο έξτρα ποσόν δεν είπα τίποτα.Άραγε να τον πιάσω να του πω ότι μου είχε πει λιγότερα λεφτά? Γιατί ο άντρας μου φοβάται να του πω κάτι. Κάθονται και λένε αερολογίες και φλου πράγματα στην αρχή και τον είχα ρωτήσει 25 φορές πόσα λεφτά θα στοιχίσει και μου έλεγε δεν θυμάμαι τι σου είπα θα τα βρούμε και εντέλει πήγε 500 με 600 ευρώ παραπάνω από αυτό που μας είχε πει.

Επίσης κάτι άλλο που με προβληματίζει είναι ότι έχω ακόμα ενόχληση από την ωοληψία-λογικό είναι αφού είναι η πρώτη μέρα- και φοβάμαι να προχωρήσω σε αυτό τον κύκλο σε εμβρυομεταφορά.Εχει τύχει σε κάποια από εσάς να προχωρήσει στον ίδιο κύκλο σε εμβρυομεταφορά ενώ έχει ακόμα την ενόχληση από την ωοληψία;

Αρχικά συγχαρητήρια για τα εμβρυάκια σας! Το 7 είναι ένας καλός αριθμός εμβρύων (και επιπλέον τυχερός)! Καταλαβαίνω βέβαια ότι μπορεί να είχες μεγαλύτερες προσδοκίες, όμως η ιστορία έχει δείξει ότι δυστυχώς πάντα υπάρχει φύρα... Δε σημαίνει ότι επειδή το σπέρμα είναι αυτή τη φορά πιο καλό ότι θα είχατε περισσότερα έμβρυα αριθμητικά, αλλά όμως περιμένει κανείς ότι αυτή τη φορά θα είναι ποιοτικότερα, που αυτό είναι άλλωστε το ζητούμενο.

Επίσης καταλαβαίνω την ανησυχία σου που θα πάτε με 3ης μέρας και όχι με βλαστοκύστες, γιατί αυτή η μέθοδος δε σας δίνει τόσο μεγάλη ασφάλεια ως προς την επιλογή των καταλληλότερων εμβρύων. Είναι αλήθεια. Όμως, νομίζω ότι καταλαβαίνω γιατί αυτός ο γιατρός θέλησε αυτή τη φορά να δοκιμάσει άλλη μέθοδο απ' ότι ο προηγούμενος. Γιατί την προηγούμενη φορά σας έμειναν πολύ λίγες βλαστοκύστες, ειδικά αν το συγκρίνεις με τον αρχικό αριθμό των εμβρύων σας. Υπάρχει το στατιστικό που λέει ότι περίπου το 50% των υγιών εμβρύων καταφέρνουν να φτάσουν στο στάδιο των βλαστοκυστών, άρα κάποια υγιή έμβρυα "θυσιάζονται" για να προχωρήσουν κάποια άλλα, τα οποία όμως αν εμφυτεύονταν ως 3ης μέρας είναι πολύ πιθανό να έδιναν υγιείς κυήσεις. Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι ο γιατρός σου σε αυτά τα έμβρυα θέλει να δώσει μια ευκαιρία. 

Όσο γι' αυτό που λες ότι θα σε καλέσουν την ίδια μέρα της ετ για να σε ενημερώσουν αν όντως θα προχωρήσετε σε ετ, δυστυχώς έτσι γίνεται με τα φρέσκα. Μου έχει συμβεί να ετοιμάζομαι να πάω για ετ και να μου τηλεφωνούν το ίδιο πρωί να μου πούνε να μην πάω γιατί κανένα έμβρυο δεν προχώρησε όπως έπρεπε... και ήταν στις πρώτες προσπάθειες αυτό που τότε δεν ήξερα καν ότι υπάρχει περίπτωση να συμβεί κάτι τέτοιο... μιλάμε για σοκ και στεναχώρια τεράστια. Όμως είχαμε μόλις 3 έμβρυα εμείς τότε. Εσείς έχετε 7. Είναι ένας καλός αριθμός, σίγουρα θα υπάρχουν υγιή ανάμεσα τους, μπορεί να είναι μάλιστα και τα 7 καλά. Τα ποσοστά είναι με το μέρος σας, να προχωρήσει η διαδικασία ομαλά. Αν πηγαίνατε με βλαστοκύστες για παράδειγμα, τότε θα είχε ακόμα μεγαλύτερη αγωνία, γιατί τα ποσοστά των εμβρύων που φτάνουν σε αυτό το στάδιο πέφτουν. 

Γι' αυτό που λες τώρα για τα χρήματα, η γνώμη μου είναι οπωσδήποτε να ρωτήσεις από πού προέκυψε αυτή η διαφορά (η οποία μάλιστα είναι πολύ μεγάλη για να περάσει στα ψιλά γράμματα). Γιατί μπορεί να αφορά ένα άλλο κομμάτι της διαδικασίας που από αμέλεια να μη στο ανέφερε ο γιατρός σου. Άσε που μπορεί να έγινε λάθος! Μη το χρεωθείτε άδικα! 

Για την ενόχληση από την ωοληψία που λες, αυτό δεν ξέρω να στο απαντήσω αν επηρεάζει την ετ. Μήπως να ρωτήσεις το γιατρό σου? Λογικά αύριο θα είσαι καλά βέβαια, αλλά επειδή καλό είναι να έχεις όσο το δυνατόν λιγότερες ανησυχίες τώρα, καλύτερα ρώτησε το γιατρό ή τη μαία. 

Θέλω επίσης να σου πω ότι όλες οι αγωνίες που έχεις σε αυτή τη φάση, μου φαίνονται πολύ φυσικές και αναμενόμενες. Έχει μεγάλη αγωνία η περίοδος προετοιμασίας για εμβρυομεταφορά... Εύχομαι ειλικρινά να πάνε όλα τέλεια και σε λίγο καιρό να μας πεις ευχάριστα νέα! 

Διαφημίσεις

πρίν από 40 λεπτά , happiness79 είπε:

Και ο γιατρός μου είναι της ίδιας άποψης με αυτό που λες, ότι εφόσον έχω ωάρια, γονιμοποιούνται και προχωράνε σε βλαστοκύστες, ότι σίγουρα υπάρχουν και καλά ανάμεσα τους και είναι θέμα τύχης το πότε θα τα βρούμε και γι' αυτό με παροτρύνει να συνεχίζουμε. Είναι από τη μία υποστηρικτικό, από την άλλη όμως συμπληρώνω ότι οι αλλεπάλληλες αποτυχίες έχουν ψυχικό κόστος και αυτό είναι κάτι που δε θα έπρεπε να προσπερνιέται σαν παράγοντας για την όποια απόφαση. Προσπαθούμε 3 χρόνια γεμάτα συνολικά, εκ των οποίων τα 2 με σπερματεγχύσεις και εξωσωματικές. Ακούω μέσα μου τη φωνή της Δήμητρας Παπαδόπουλου "εγώ πότε θα γίνω μάνα???" και σκέφτομαι ότι κάπου, κάποια στιγμή, πρέπει να μπαίνει και ένα όριο. Φυσικά το όριο και πού το βάζει η κάθε μία είναι πολύ σχετικό. Γιατί η επιλογή των δανεικών δεν είναι εύκολη απόφαση. Αλλά βλέπω τα χρόνια να περνάνε, τη ψυχική φθορά να μεγαλώνει και αναρωτιέμαι τι είναι τελικά καλύτερο και πιο σημαντικό. Με διακίνησε αυτό που είπες και γι' αυτό γράφω τις σκέψεις μου... 

Θέλεις να μας πεις ποιος είναι? Όλα αυτά που περιγράφεις έγιναν πρόσφατα, να υποθέσω, ε? 

Έχεις δίκιο το ψυχικό κόστος είναι μεγάλο όπως και το χρηματικό..αλλά πραγματικά πως μπορούμε να βάλουμε όριο?Πάντα υπάρχει ελπίδα ότι κάποια στιγμή θα τα καταφέρουμε...πάντως μια φίλη μου που με δυσκολία πήρε την απόφαση των δανεικών μου είπε ότι την στιγμή της ετ πραγματικά τα ξεχνάς όλα...

• Μου αρέσει 1

πρίν από 10 λεπτά , happiness79 είπε:

Αρχικά συγχαρητήρια για τα εμβρυάκια σας! Το 7 είναι ένας καλός αριθμός εμβρύων (και επιπλέον τυχερός)! Καταλαβαίνω βέβαια ότι μπορεί να είχες μεγαλύτερες προσδοκίες, όμως η ιστορία έχει δείξει ότι δυστυχώς πάντα υπάρχει φύρα... Δε σημαίνει ότι επειδή το σπέρμα είναι αυτή τη φορά πιο καλό ότι θα είχατε περισσότερα έμβρυα αριθμητικά, αλλά όμως περιμένει κανείς ότι αυτή τη φορά θα είναι ποιοτικότερα, που αυτό είναι άλλωστε το ζητούμενο.

Επίσης καταλαβαίνω την ανησυχία σου που θα πάτε με 3ης μέρας και όχι με βλαστοκύστες, γιατί αυτή η μέθοδος δε σας δίνει τόσο μεγάλη ασφάλεια ως προς την επιλογή των καταλληλότερων εμβρύων. Είναι αλήθεια. Όμως, νομίζω ότι καταλαβαίνω γιατί αυτός ο γιατρός θέλησε αυτή τη φορά να δοκιμάσει άλλη μέθοδο απ' ότι ο προηγούμενος. Γιατί την προηγούμενη φορά σας έμειναν πολύ λίγες βλαστοκύστες, ειδικά αν το συγκρίνεις με τον αρχικό αριθμό των εμβρύων σας. Υπάρχει το στατιστικό που λέει ότι περίπου το 50% των υγιών εμβρύων καταφέρνουν να φτάσουν στο στάδιο των βλαστοκυστών, άρα κάποια υγιή έμβρυα "θυσιάζονται" για να προχωρήσουν κάποια άλλα, τα οποία όμως αν εμφυτεύονταν ως 3ης μέρας είναι πολύ πιθανό να έδιναν υγιείς κυήσεις. Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι ο γιατρός σου σε αυτά τα έμβρυα θέλει να δώσει μια ευκαιρία. 

Όσο γι' αυτό που λες ότι θα σε καλέσουν την ίδια μέρα της ετ για να σε ενημερώσουν αν όντως θα προχωρήσετε σε ετ, δυστυχώς έτσι γίνεται με τα φρέσκα. Μου έχει συμβεί να ετοιμάζομαι να πάω για ετ και να μου τηλεφωνούν το ίδιο πρωί να μου πούνε να μην πάω γιατί κανένα έμβρυο δεν προχώρησε όπως έπρεπε... και ήταν στις πρώτες προσπάθειες αυτό που τότε δεν ήξερα καν ότι υπάρχει περίπτωση να συμβεί κάτι τέτοιο... μιλάμε για σοκ και στεναχώρια τεράστια. Όμως είχαμε μόλις 3 έμβρυα εμείς τότε. Εσείς έχετε 7. Είναι ένας καλός αριθμός, σίγουρα θα υπάρχουν υγιή ανάμεσα τους, μπορεί να είναι μάλιστα και τα 7 καλά. Τα ποσοστά είναι με το μέρος σας, να προχωρήσει η διαδικασία ομαλά. Αν πηγαίνατε με βλαστοκύστες για παράδειγμα, τότε θα είχε ακόμα μεγαλύτερη αγωνία, γιατί τα ποσοστά των εμβρύων που φτάνουν σε αυτό το στάδιο πέφτουν. 

Γι' αυτό που λες τώρα για τα χρήματα, η γνώμη μου είναι οπωσδήποτε να ρωτήσεις από πού προέκυψε αυτή η διαφορά (η οποία μάλιστα είναι πολύ μεγάλη για να περάσει στα ψιλά γράμματα). Γιατί μπορεί να αφορά ένα άλλο κομμάτι της διαδικασίας που από αμέλεια να μη στο ανέφερε ο γιατρός σου. Άσε που μπορεί να έγινε λάθος! Μη το χρεωθείτε άδικα! 

Για την ενόχληση από την ωοληψία που λες, αυτό δεν ξέρω να στο απαντήσω αν επηρεάζει την ετ. Μήπως να ρωτήσεις το γιατρό σου? Λογικά αύριο θα είσαι καλά βέβαια, αλλά επειδή καλό είναι να έχεις όσο το δυνατόν λιγότερες ανησυχίες τώρα, καλύτερα ρώτησε το γιατρό ή τη μαία. 

Θέλω επίσης να σου πω ότι όλες οι αγωνίες που έχεις σε αυτή τη φάση, μου φαίνονται πολύ φυσικές και αναμενόμενες. Έχει μεγάλη αγωνία η περίοδος προετοιμασίας για εμβρυομεταφορά... Εύχομαι ειλικρινά να πάνε όλα τέλεια και σε λίγο καιρό να μας πεις ευχάριστα νέα! 

Σε ευχαριστω τοσο πολυ!Η μια καταλαβαινει την αλλη εδω μεσα!Ισως ειμαι και υπερβολικη,αλλα η υπερβολη ειναι δυστυχως κομματι αυτης της διαδικασιας.
Ομως και οι γιατροι στην προσπαθεια τους να μας ενθαρρυνουν ειναι υπερενθουσιωδεις και μετα πεφτουν σε αντιφασεις.Θυμαμαι την προηγουμενη φορα που εβγαλα τα 16,μου τα παρουσιασαν σαν εναν τεραστιο αριθμο και μου παν οτι θα μεινει υλικο για 4-5 προσπαθειες.Τελικα εμεινε για μια ουσιαστικα.
Τωρα παλι μου πε οτι αλλαζουμε πρωτοκολλο για να ανταποκριθω καλυτερα.Εν τελει εβγαλα λιγοτερα,ενω μαλιστα μου πε οτι υπολογιζε 16 ,ισως ομως να ναι πιο ποιοτικα οπως λες,μακαρι!
Και τον αντρα μου δεν τον αφησαν να κανει βιοψια,οποτε περιμεναμε αριθμητικα καλυτερο αποτελεσμα.Ας ελπισουμε τουλαχιστον να ναι καλυτερο ποιοτικα.
Αν μεινουν 5-6 τριων ημερων και βαλουμε τα δυο,τα υπολοιπα τι θα λεγες να τα κανουμε?Να τα αφησουμε να πανε για βλαστοκυστες αν μαλιστα αυτα που βαλω δε δωσουν εγκυμοσυνη?

• Μου αρέσει 2

1 hour ago, happiness79 είπε:

Τι τέλειο αποτέλεσμα!!! ❤️❤️ Οπότε να υποθέσω ότι έχεις δύο παιδάκια τώρα? 

Όχι ενα εχω, μονο το ενα εμφυτεύτηκε. Υγιες έμβρυο δεν σημαίνει και εμφυτευση.

• Μου αρέσει 2

wRSzp2.pngUIzHp2.png

6 ώρες πρίν, despina. είπε:

Είμαι 40 και κάτι.Υποτίθεται ότι έκανα το μακρύ πρωτόκολλο για να βγουν πιο ποιοτικά τα ωάρια.

Θέλω να το αναφέρω αλλά δεν ξέρω με ποιο τρόπο.Δεν θέλω να τσακωθώ μαζί του. Ο άντρας μου μου λέει ας μας κάνει γονείς και δεν πειράζει. Ομως εγώ το θεωρώ κοροϊδία.Στη φάση που είμαστε ακόμα και 100 ευρώ παίζουν ρόλο.

Θέλω να τον εμπιστευτώ είναι όμως η πρώτη μου φορά μαζί του.Τον έχω ρωτήσει και προτιμάει την εμβρυομεταφορά σε φρέσκο κύκλο,ειδικά για το σπέρμα το κάνει αυτο.Τον είχα ρωτήσει αν πειράζει το ότι ο δικός μου οργανισμός θα είναι κουρασμένος από τις τόσες ορμόνες και μου είχε πει δεν ισχύουν αυτά.

Δεν ήξερα όμως κατά πόσον θα έχω ενοχλήση γιατί εξωσωματική έχω κάνει άλλη μία μόνο φορά.Στην προηγούμενη ωοληψία είχα πάλι ενόχληση με πίεση στην κύστη και συχνοουρία και μου το είχαν ονομάσει υπερδιέγερση. Οπότε είχαμε αφήσει την εμβρυομεταφορά για τον επόμενο κύκλο.Μου το είχαν πει ουσιαστικά εξαρχής ότι θα πάθω μάλλον υπερδιέγερση και θα κάνουμε την εμβρυομεταφορά στον επόμενο κύκλο. Ο τωρινός γιατρός μου είπε ότι δεν βλέπει να έχω πάθει υπερδιέγερση. Έχω όμως περίπου την ίδια ενόχληση με την προηγούμενη φορά.Εσείς μετά την ωοληψια έχετε ενοχλήσεις;

Τις ενοχλήσεις που περιγράφεις (με πίεση στην κύστη) τις πάθαινα κι εγώ, αλλά ποτέ δε μου είπαν ότι έπαθα υπερδιέγερση. Αυτό που συμπεραίνω εγώ, είναι ότι έχει να κάνει με την κατάκτηση υγρών που προκαλούν οι ορμόνες, γι' αυτό και όλες αυτές οι ενοχλήσεις στην κύστη αλλά γενικά. Και φυσικά η περιοχή γύρω από τις ωοθήκες ερεθίζεται, πρήζεται και πιέζει και τα συγγενή όργανα. 

Για τα χρήματα δε χρειάζεται να τσακωθείς, μπορείς απλά να ρωτήσεις. Κανείς δε θα σε παρεξηγήσει, νομίζω η πλειοψηφία θα ρωτούσε. 

Σχετικά με την εμπιστοσύνη, νομίζω ότι είναι ανεξάρτητη από το αποτέλεσμα. Οι γιατροί δεν είναι Θεοί. Το πιο βασικό συστατικό της επιτυχίας είναι το γενετικό υλικό να είναι υγιές και αυτό κανένας γιατρός δεν μπορεί να το αλλάξει. Η εμπιστοσύνη κερδίζεται και χτίζεται σταδιακά μέσω της επικοινωνίας. Είναι βασικό να υπάρχει συνεννόηση γιατρού - ασθενή, οι όποιες απορίες δημιουργούνται στην ασθενή να λύνονται από το γιατρό και να δίνονται εξηγήσεις ως προς την επιλογή της κάθε μεθόδου. Τουλάχιστον αυτή είναι η δική μου οπτική. 

Είναι φυσικό να είσαι συγχισμένη πάντως. Πολύ πιθανό η λαχτάρα σου για θετική έκβαση να διοχετεύεται ως αγωνία για όλα τα διαδικαστικά. Προσπάθησε να συνεχίσεις με εμπιστοσύνη, όχι τίποτα άλλο, για να είσαι εσύ πιο ήρεμη. 

• Μου αρέσει 1

3 ώρες πρίν, winspert είπε:

Είσαι κατατοπιστικοτατη...σε ευχαριστώ πολυ...Οποτε δεν χρειάζεται ραντεβού...τελεια...Ξερεις αν εχει αναμονη μεγάλη συνήθως νωρις το πρωί;

my-Ygeia είναι η εφαρμογή;

@winspert Ναι αυτή ειναι η εφαρμογη και όντως δεν χρειάζεσαι ραντεβού.

Στις 7 που πήγαινα ήμουν πρώτη όταν άνοιγε. Πιο μετά δεν έχω πάει για να σου πω αλλά δεεε νομίζω. Καμία σχέση με ουρές Βιοιατρικής, Βιότυπου κτλ

• Ευχαριστώ 1

Διαφημίσεις

5 ώρες πρίν, Pagotoula είπε:

ναι ακριβως αυτο ισχυει, το σπερμα εκφραζει τη δυναμικη του χρωμοσωμικα μετα την 3η μερα και εως και τις πρωτες βδομαδες κυησης.

Πάντως εμβρυολόγος από το Ιασώ μου έχει πει ακριβώς το αντίθετο. Ότι αν υπάρχει πρόβλημα στο σπέρμα δεν έχουμε τόσο εύκολα γονιμοποιήσεις. Και είμαι σίγουρη γι' αυτό, γιατί αυτή ήταν η απάντησή του όταν τον ρώτησα μηπως θα έπρεπε να ξαναδούμε το σπέρμα. 

πρίν από 14 λεπτά , KoraliaP είπε:

@winspert Ναι αυτή ειναι η εφαρμογη και όντως δεν χρειάζεσαι ραντεβού.

Στις 7 που πήγαινα ήμουν πρώτη όταν άνοιγε. Πιο μετά δεν έχω πάει για να σου πω αλλά δεεε νομίζω. Καμία σχέση με ουρές Βιοιατρικής, Βιότυπου κτλ

Σε ευχαριστώ πολύ...Την κατεβασα ηδη γιατί ειχε διαδικασία...Και ειδα και παλιες εξετάσεις που εχω κανει...Οποτε εκεί θα παω

• Μου αρέσει 2

kF5Ep3.pngkXAzp3.png

πρίν από 13 λεπτά , happiness79 είπε:

Πάντως εμβρυολόγος από το Ιασώ μου έχει πει ακριβώς το αντίθετο. Ότι αν υπάρχει πρόβλημα στο σπέρμα δεν έχουμε τόσο εύκολα γονιμοποιήσεις. Και είμαι σίγουρη γι' αυτό, γιατί αυτή ήταν η απάντησή του όταν τον ρώτησα μηπως θα έπρεπε να ξαναδούμε το σπέρμα. 

ναι θυμαμαι οτι το ξαναγραφες και λεγαμε οτι εμενα μου χαν πει το αντιθετο.μηπως εννοουσε για φυσιολογικη συλληψη;; γιατι ετσι κι αλλιως μιλαμε για μικρογονιμοποιηση, που το σπερμα το βαζουν οι ιδιοι στο ωαριο. μηπως το εχασες εκει καπου; γιατι εγραφαν κι αλλες κοπελες πως αυτο γνωριζαν, δηλ οτι το σπερμα επηρεαζει μετα την 3η μερα. απο οσα εχω διαβασει και στο ιντερνετ παντως, δεν εχω δει κατι διαφορετικο.

• Μου αρέσει 1

10 minutes ago, Pagotoula said:

ναι θυμαμαι οτι το ξαναγραφες και λεγαμε οτι εμενα μου χαν πει το αντιθετο.μηπως εννοουσε για φυσιολογικη συλληψη;; γιατι ετσι κι αλλιως μιλαμε για μικρογονιμοποιηση, που το σπερμα το βαζουν οι ιδιοι στο ωαριο. μηπως το εχασες εκει καπου; γιατι εγραφαν κι αλλες κοπελες πως αυτο γνωριζαν, δηλ οτι το σπερμα επηρεαζει μετα την 3η μερα. απο οσα εχω διαβασει και στο ιντερνετ παντως, δεν εχω δει κατι διαφορετικο.

Και ο Μακαρ αυτό μου είχε πει και μένα 

• Μου αρέσει 2

eardp2.png

6 ώρες πρίν, kateriiina25 είπε:

Πραγματικά δεν ξέρω τι να σου πω. Προφανώς ο γιατρός ξέρει καλύτερα απλώς δεν βρίσκω λογική σε αυτό. Το ότι ένα έμβρυο 3ης μέρας μπορεί να προχωρήσει στην μήτρα ενώ στο εργαστήριο όχι, μου φαίνεται πολύ λογικό. Να έχει όμως περισσότερες πιθανότητες εγκυμοσύνης ένας 3ης από μία βλαστοκύστη δεν καταλαβαίνω γιατί θα μπορούσε να συμβεί. Έτσι κι αλλιώς 6η με 8η μέρα γίνεται η εμφύτευση. Ο μόνος λόγος που μπορώ να σκεφτώ αλλά δεν έχω διαβάσει και πουθενά κάτι τέτοιο είναι ότι μπορεί να προλαβαίνει να το συνηθίσει ο οργανισμός και να μην το "πολεμάει". Αλλά πιθανότατα να είναι και βλακεία αυτό που λέω γιατί και 3η μέρα πάλι ξένο σώμα είναι. 

Μπορεί ο λόγος να ήταν ότι μπορεί να φοβόταν μήπως δεν φτάσει κανένα σε 5ης μέρας, γιατί την προηγούμενη φορά ήταν οριακός ο αριθμός. Και αν συνέβαινε κάτι τέτοιο θα πήγαινε χαμένη όλη η διέγερση, ενώ έτσι υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες. Είναι μια οπτική. 

5 ώρες πρίν, despina. είπε:

Ναι το καταλαβαίνω αυτό που λες ιδανικά δηλαδή αν αυτό της τρίτης μέρας προχωρούσε σε βλαστοκύστη θα είχε την ίδια πιθανότητα εμφύτευσης,όμως δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν όντως θα προχωρούσε σε βλαστοκύστη στο εργαστήριο.

Κατά μία έννοια οπότε έχεις περισσότερες πιθανότητες από την άλλη βέβαια μπορεί να έχεις και λιγότερες γι'αυτό ακριβώς.Μπορεί το τριών ημερών να μην προχωρησει σε βλαστοκύστη. Είναι ρίσκο. Γι'αυτό και την προηγούμενη φορά αν και είχα λίγα τριών ημερών ρίσκαραν να τα αφήσουν να προχωρήσουν σε βλαστοκύστες.Είχα πέντε τριών ημερών και έμειναν τρεις βλαστοκύστες εκ των οποίων η μία ήταν μέτρια.

Καταλαβαίνω όμως και το σκεπτικό του γιατρού.Θέλει να ρισκάρει να κάνουμε κάτι διαφορετικό αυτή τη φορά .Αν επιμένει δεν μπορώ εγώ να του φέρω αντίρρηση

Όλες οι περιπτώσεις έχουν το ρίσκο τους. Και στην πραγματικότητα δεν ξέρουμε τι είναι καλύτερο, γιατί δεν θα μάθουμε τι θα γινόταν στην αντίθετη περίπτωση. Το ίδιο και οι γιατροί, πάνε με τις πιθανότητες και δοκιμάζοντας. Όμως αν ένας γιατρός έχει αντίθετη άποψη από τη δική σου, γιατί δεν μπορείς να του φέρεις αντίρρηση?? Δεν το καταλαβαίνω. Σε μένα έχει συμβεί να έχω μία διαφορετική άποψη από του γιατρού μου και το συζητούσα πάντα. Αν για κάποιο λόγο ήταν βέβαιος για την αρχική του στάση, μου εξηγούσε τους λόγους, με έπειθε και προχωρούσαμε όπως είχε αρχικά προτείνει. Τις φορές όμως που πήγαινε με βάση τις πιθανότητες και εγώ είχα μία άλλη άποψη, τότε δεν ήταν απόλυτος και συνδιαμορφώναμε. Φυσικά και μπορείς να έχεις άποψη και μετράει να τη λες. Όπως βέβαια και να ακούς τους λόγους για τους οποίους ο γιατρός σου προτείνει το κάθε τι και να είσαι ανοιχτή. 

• Μου αρέσει 1

Διαφημίσεις

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...