Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 4 λεπτά , Lila86 είπε:

Στην αρχή μου κόπηκαν τα πόδια αλλά ευτυχώς όλα καλά! 🙏🏼σε ευχαριστώ πολύ!!! Εμένα μου είπαν πρώτη χοριακη να κάνω την Τρίτη 14η μερα και πήγα 8η μέρα προχθές! Νομίζω θα ξυπνήσεις ένα πρωινό και θα πεις τώρα θα κάνω το τάδε! Έτσι ξύπνησα κι εγώ και έκανα τεστ φαρμακείου!

βλαστοκυστες δεν έβαλες? και σου είπε να πας 14η μέρα? Νομίζω 1η φορά στη ζωή μου αλλά θα το κάνω αυτό το τεστ του φαρμακείου! Άλλο 3 λεπτά αναμονή, άλλο ωρες

Καφέ εξωσωματικής 2022 !

Recommended Posts

Κορίτσια σήμερα είμαι απογοητευμένη. Χτες έκανα ωοληψία και πήραμε 13 ωάρια. Ηταν να κάνει ο άντρας μου βιοψία αλλά έδωσε σπέρμα και είπαν ότι είναι καλό και δεν θα χρειαστεί να προχωρήσουμε. Ενώ είχα την ελπίδα ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα από την προηγούμενη φορά εφόσον μας είπαν ότι το σπέρμα είναι καλο, σήμερα με κάλεσαν και μου είπαν ότι έχουν γονιμοποιηθεί μόνο 7 πάλι πρώτη μέρα.

Και την προηγούμενη φορά από τα 12 ώριμα δικά μου (συνολικά είχα 16),είχαν γονιμοποιηθεί την πρώτη μέρα τα 6, προχώρησαν τα 5 τριτης μέρας και 3 εγιναν στο τέλος βλαστοκύστες.

Αυτή τη φορά θελει μάλλον να προχωρήσουμε σε τρίτης ημέρας για να μη ρισκάρει να προχωρήσουμε σε βλαστοκύστες.

Η ουσία είναι ότι εγώ βλέπω τα έμβρυα να έχουν την ίδια δυναμική με την προηγούμενη φορά και ας είπαν ότι το σπέρμα είναι καλό.

Και επίσης με φοβίζει ότι αυτή τη φορά θα προχωρήσουμε αντί για βλαστοκύστες με τριών ημερών έμβρυα.

Νιώθω τρομερή ανασφάλεια γιατί ούτε αυτό το ξέρουμε θετικά. Φανταστείτε ότι θα πάμε το Σάββατο για εμβρυομεταφορά και μου είπαν ότι θα με καλέσουν Σάββατο πρωί για να μου πούνε σίγουρα αν θα πάω ή όχι στο νοσοκομείο.

Επίσης έχω εκνευριστεί και με τον γιατρό γιατί άλλα λεφτά μας είχε πει στην αρχή και άλλα καταλήγουμε να δίνουμε.Μιλάω ομως μέσω της γραμματέας του οπότε όταν μου είπε στο τηλέφωνο κάποιο έξτρα ποσόν δεν είπα τίποτα.Άραγε να τον πιάσω να του πω ότι μου είχε πει λιγότερα λεφτά? Γιατί ο άντρας μου φοβάται να του πω κάτι. Κάθονται και λένε αερολογίες και φλου πράγματα στην αρχή και τον είχα ρωτήσει 25 φορές πόσα λεφτά θα στοιχίσει και μου έλεγε δεν θυμάμαι τι σου είπα θα τα βρούμε και εντέλει πήγε 500 με 600 ευρώ παραπάνω από αυτό που μας είχε πει.

Επίσης κάτι άλλο που με προβληματίζει είναι ότι έχω ακόμα ενόχληση από την ωοληψία-λογικό είναι αφού είναι η πρώτη μέρα- και φοβάμαι να προχωρήσω σε αυτό τον κύκλο σε εμβρυομεταφορά.Εχει τύχει σε κάποια από εσάς να προχωρήσει στον ίδιο κύκλο σε εμβρυομεταφορά ενώ έχει ακόμα την ενόχληση από την ωοληψία;

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 24,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• kateriiina25

1682

• happiness79

1519

• Angot

1426

• Σποράκι

701

Περισσότερες δημοσιεύσεις

πρίν από 19 λεπτά , despina. είπε:

Κορίτσια σήμερα είμαι απογοητευμένη. Χτες έκανα ωοληψία και πήραμε 13 ωάρια. Ηταν να κάνει ο άντρας μου βιοψία αλλά έδωσε σπέρμα και είπαν ότι είναι καλό και δεν θα χρειαστεί να προχωρήσουμε. Ενώ είχα την ελπίδα ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα από την προηγούμενη φορά εφόσον μας είπαν ότι το σπέρμα είναι καλο, σήμερα με κάλεσαν και μου είπαν ότι έχουν γονιμοποιηθεί μόνο 7 πάλι πρώτη μέρα.

Και την προηγούμενη φορά από τα 12 ώριμα δικά μου (συνολικά είχα 16),είχαν γονιμοποιηθεί την πρώτη μέρα τα 6, προχώρησαν τα 5 τριτης μέρας και 3 εγιναν στο τέλος βλαστοκύστες.

Αυτή τη φορά θελει μάλλον να προχωρήσουμε σε τρίτης ημέρας για να μη ρισκάρει να προχωρήσουμε σε βλαστοκύστες.

Η ουσία είναι ότι εγώ βλέπω τα έμβρυα να έχουν την ίδια δυναμική με την προηγούμενη φορά και ας είπαν ότι το σπέρμα είναι καλό.

Και επίσης με φοβίζει ότι αυτή τη φορά θα προχωρήσουμε αντί για βλαστοκύστες με τριών ημερών έμβρυα.

Νιώθω τρομερή ανασφάλεια γιατί ούτε αυτό το ξέρουμε θετικά. Φανταστείτε ότι θα πάμε το Σάββατο για εμβρυομεταφορά και μου είπαν ότι θα με καλέσουν Σάββατο πρωί για να μου πούνε σίγουρα αν θα πάω ή όχι στο νοσοκομείο.

Επίσης έχω εκνευριστεί και με τον γιατρό γιατί άλλα λεφτά μας είχε πει στην αρχή και άλλα καταλήγουμε να δίνουμε.Μιλάω ομως μέσω της γραμματέας του οπότε όταν μου είπε στο τηλέφωνο κάποιο έξτρα ποσόν δεν είπα τίποτα.Άραγε να τον πιάσω να του πω ότι μου είχε πει λιγότερα λεφτά? Γιατί ο άντρας μου φοβάται να του πω κάτι. Κάθονται και λένε αερολογίες και φλου πράγματα στην αρχή και τον είχα ρωτήσει 25 φορές πόσα λεφτά θα στοιχίσει και μου έλεγε δεν θυμάμαι τι σου είπα θα τα βρούμε και εντέλει πήγε 500 με 600 ευρώ παραπάνω από αυτό που μας είχε πει.

Επίσης κάτι άλλο που με προβληματίζει είναι ότι έχω ακόμα ενόχληση από την ωοληψία-λογικό είναι αφού είναι η πρώτη μέρα- και φοβάμαι να προχωρήσω σε αυτό τον κύκλο σε εμβρυομεταφορά.Εχει τύχει σε κάποια από εσάς να προχωρήσει στον ίδιο κύκλο σε εμβρυομεταφορά ενώ έχει ακόμα την ενόχληση από την ωοληψία;

να μην απογοητευεσαι κοριτσι. το οτι εχεις τον ιδιο αριθμο γονιμοποιημενων ωαριων, δεν σημαινει οτι και ποιοτικα θα ναι τα ιδια. μπορει αυτη την φορα να ειναι πολυ καλυτερα. επισης, δεν θυμαμαι την ηλικια σου, αλλα οπως λεγανε και παραπανω οι κοπελες, πανω απο τα 37-38 πανω κατω το 30% και των δικων μας ωαριων ειναι υγιη. αρα οντως το σπερμα μπορει να ηταν καλυτερο τωρα αλλα τα ωαρια πανω κατω παραμενουν ιδια. εξαλλου τα σπερματοζωαρια δειχνουν τη δυναμικη τους μετα την 3η μερα, ενω τα ωαρια κατα τη γονιμοποιηση. να σαι αισιοδοξη λοιπον. οσον αφορα το κομματι το οικονομικο, θα πρεπει οπωσδηποτε να το αναφερεις. τωρα για την ετ, δεν εχω κανει σε ιδιο κυκλο οποτε δεν ξερω να σου πω, αλλα πιστευω ο γιατρος σου θα γνωριζει πολυ καλυτερα. για να προετρεψε για εμβρυα 3ης ημερας και για ετ σε αυτο τον κυκλο, θα χει τους λογους του, ζητα του να σου εξηγησει αν κι εφοσον τον εμπιστευεσαι.

• Μου αρέσει 2

πρίν από 34 λεπτά , Pagotoula είπε:

δεν θυμαμαι την ηλικια σου, αλλα οπως λεγανε και παραπανω οι κοπελες, πανω απο τα 37-38 πανω κατω το 30% και των δικων μας ωαριων ειναι υγιη. αρα οντως το σπερμα μπορει να ηταν καλυτερο τωρα αλλα τα ωαρια πανω κατω παραμενουν ιδια.

Είμαι 40 και κάτι.Υποτίθεται ότι έκανα το μακρύ πρωτόκολλο για να βγουν πιο ποιοτικά τα ωάρια.

οσον αφορα το κομματι το οικονομικο, θα πρεπει οπωσδηποτε να το αναφερεις.

Θέλω να το αναφέρω αλλά δεν ξέρω με ποιο τρόπο.Δεν θέλω να τσακωθώ μαζί του. Ο άντρας μου μου λέει ας μας κάνει γονείς και δεν πειράζει. Ομως εγώ το θεωρώ κοροϊδία.Στη φάση που είμαστε ακόμα και 100 ευρώ παίζουν ρόλο.

τωρα για την ετ, δεν εχω κανει σε ιδιο κυκλο οποτε δεν ξερω να σου πω, αλλα πιστευω ο γιατρος σου θα γνωριζει πολυ καλυτερα. για να προετρεψε για εμβρυα 3ης ημερας και για ετ σε αυτο τον κυκλο, θα χει τους λογους του, ζητα του να σου εξηγησει αν κι εφοσον τον εμπιστευεσαι.

Θέλω να τον εμπιστευτώ είναι όμως η πρώτη μου φορά μαζί του.Τον έχω ρωτήσει και προτιμάει την εμβρυομεταφορά σε φρέσκο κύκλο,ειδικά για το σπέρμα το κάνει αυτο.Τον είχα ρωτήσει αν πειράζει το ότι ο δικός μου οργανισμός θα είναι κουρασμένος από τις τόσες ορμόνες και μου είχε πει δεν ισχύουν αυτά.

Δεν ήξερα όμως κατά πόσον θα έχω ενοχλήση γιατί εξωσωματική έχω κάνει άλλη μία μόνο φορά.Στην προηγούμενη ωοληψία είχα πάλι ενόχληση με πίεση στην κύστη και συχνοουρία και μου το είχαν ονομάσει υπερδιέγερση. Οπότε είχαμε αφήσει την εμβρυομεταφορά για τον επόμενο κύκλο.Μου το είχαν πει ουσιαστικά εξαρχής ότι θα πάθω μάλλον υπερδιέγερση και θα κάνουμε την εμβρυομεταφορά στον επόμενο κύκλο. Ο τωρινός γιατρός μου είπε ότι δεν βλέπει να έχω πάθει υπερδιέγερση. Έχω όμως περίπου την ίδια ενόχληση με την προηγούμενη φορά.Εσείς μετά την ωοληψια έχετε ενοχλήσεις;

πρίν από 21 λεπτά , despina. είπε:

Είμαι 40 και κάτι.Υποτίθεται ότι έκανα το μακρύ πρωτόκολλο για να βγουν πιο ποιοτικά τα ωάρια.

Θέλω να το αναφέρω αλλά δεν ξέρω με ποιο τρόπο.Δεν θέλω να τσακωθώ μαζί του. Ο άντρας μου μου λέει ας μας κάνει γονείς και δεν πειράζει. Ομως εγώ το θεωρώ κοροϊδία.Στη φάση που είμαστε ακόμα και 100 ευρώ παίζουν ρόλο.

Θέλω να τον εμπιστευτώ είναι όμως η πρώτη μου φορά μαζί του.Τον έχω ρωτήσει και προτιμάει την εμβρυομεταφορά σε φρέσκο κύκλο,ειδικά για το σπέρμα το κάνει αυτο.Τον είχα ρωτήσει αν πειράζει το ότι ο δικός μου οργανισμός θα είναι κουρασμένος από τις τόσες ορμόνες και μου είχε πει δεν ισχύουν αυτά.

Δεν ήξερα όμως κατά πόσον θα έχω ενοχλήση γιατί εξωσωματική έχω κάνει άλλη μία μόνο φορά.Στην προηγούμενη ωοληψία είχα πάλι ενόχληση με πίεση στην κύστη και συχνοουρία και μου το είχαν ονομάσει υπερδιέγερση. Οπότε είχαμε αφήσει την εμβρυομεταφορά για τον επόμενο κύκλο.Μου το είχαν πει ουσιαστικά εξαρχής ότι θα πάθω μάλλον υπερδιέγερση και θα κάνουμε την εμβρυομεταφορά στον επόμενο κύκλο. Ο τωρινός γιατρός μου είπε ότι δεν βλέπει να έχω πάθει υπερδιέγερση. Έχω όμως περίπου την ίδια ενόχληση με την προηγούμενη φορά.Εσείς μετά την ωοληψια έχετε ενοχλήσεις;

η υπερδιεργερση ακομα κι ηπια να ειναι εχει πολυ εντονοτερα συμπτωματα και καταρχην φαινεται υπερηχογραφικα στην εικονα των ωοθηκων. οποτε δικιο εχει σε αυτο που σου λεει κι εφοσον δεν το βλεπει, οντως δεν εχεις κατι. εξαλλου σε ωοληψια ακομα και μετα απο φυσικο κυκλο, υπαρχει πολλες φορες μια ενοχληση. να τον εμπιστευτεις σε αυτο θεωρω, εφοσον το θεωρει και καλυτερο στην περιπτωση σας. τωρα για τονοικονομικο, σιγα μην ντραπεις κιολας λες κ φταις σε κατι. εννοειται πως καθε ευρω μετραει. θα του πεις γιατρε προεκυψε αυτη η διαφορα στο κοστος της ταδε διαδικασιας σε σχεση με αυτα που μας ειπατε αρχικα. ειχαμε καταλαβει κατι λαθος; 

• Μου αρέσει 2

3 ώρες πρίν, Bookthiefy είπε:

Και εγώ στο Ιασω είμαι και έτσι κάνουν και σε εμένα όσον αφορά την ενημέρωση. Δεν έχεις πληρώσει αιμοληψία; Εγω ειμαι στη φάση διεργεσης και έχω πάει 2 φορές και τις 2 πλήρωσα κανονικά Ε2 που μου ζήτησε.

Καλημέρα κορίτσια, ξέρει κάποια να μου πει πόσο κοστίζει το καρδιογραφημα; Λογικά θα το κάνω αύριο στο Ιασω που θα πάω αλλά αν εκεί είναι πιο ακριβά έλεγα να πάω εδώ στην περιοχή μου.

Εγώ το έκανα στην περιοχή μου και πλήρωσα 20€ ( εννοείς το υπερηχογράφημα και την βεβαίωση πριν την μέθη, έτσι;)

• Μου αρέσει 1

Διαφημίσεις

πρίν από 21 λεπτά , Pagotoula είπε:

τωρα για τονοικονομικο, σιγα μην ντραπεις κιολας λες κ φταις σε κατι. εννοειται πως καθε ευρω μετραει. θα του πεις γιατρε προεκυψε αυτη η διαφορα στο κοστος της ταδε διαδικασιας σε σχεση με αυτα που μας ειπατε αρχικα. ειχαμε καταλαβει κατι λαθος; 

Πάντως ρε γαμωτο ακόμα και ο λιγότερο αφιλοκερδής από αυτούς αν δεν μιλησεις εσύ κοιτάει το συμφέρον του

• Μου αρέσει 2

4 hours ago, winspert said:

Καλημέρα...Οποτε δεν μας νοιαζει να βγουν τα αποτελέσματα πριν την εμβρυομεταφορα,οσο να βγουν την ιδια μερα,σωστα; Σε ευχαριστώ πολύ

Στο Μητέρα πρέπει να κλεισω καποιο ραντεβού για να παω για εξέταση αιματος; Παω κατω εκει που ειναι για την εξωσωματική; Και σε ποση ωρα βγαίνει κυρίως η προγεστερόνη; Γιατί εδω που ειμαι βγαινει την επομενη μερα...Και πως θα μου στείλουν τα αποτελέσματα;

Οχι, δεν χρειάζεται να βγουν πριν την ετ. Στο μητέρα δεν χρειάζεται ραντεβού. Απλώς πας κατω εκει που γίνονται οι αιμοληψίες. Σου πρότεινα το μητέρα επειδή βγαίνουν σε 3 ωρες τα αποτελέσματα και υπαρχει περίπτωση να τις εχεις και πριν την ετ (αναλόγως την καθυστέρηση στο κέντρο). 

1 hour ago, despina. said:

Βρε κορίτσι δεν είναι κακό ποσοστό τα 7. Φαντάζομαι κάποια θα ήταν και ανώριμα ακόμα. Το θέμα είναι να είναι καλά. Μπορεί να δείχνει οτι πηγαίνει όπως την προηγούμενη φορά αλλά να είναι πολύ πιο ποιοτικά. Κάτσε να δεις μέχρι την 3η μέρα.
Πάντως, δεν θέλω να σε προβληματίσω έξτρα, αλλά με θέμα στο σπέρμα εγώ δεν θα πήγαινα με 3ης μέρας σίγουρα. Μπορεί ο γιατρός να μην θέλει να χαθούν πολλά έμβρυα για να έχετε για επόμενες προσπάθειες αλλά τι νόημα έχει αν δεν πρόκειται να προχωρήσουν; Τουλάχιστον με βλαστοκύστες ξέρεις οτι ξεπεράστηκε ένα μέρος του προβλήματος του σπέρματος. Έτσι δεν είναι; Κορίτσια αν έχω λάθος διορθώστε με.

Για τα λεφτά φυσικά και πρέπει να μιλήσεις. Εμείς στο Γεν ότι και να μας πουν απο τιμές στο ταμείο ή οπουδήποτε αλλού, λέμε πάντα τα λεφτά που μας έχει πει ο γιατρός και ποτέ δεν έχουν φέρει αντίρρηση. Ο κάθε γιατρός μπορεί να πει άλλες τιμές απο αυτές που ισχύουν στους τιμοκαταλόγους τους. 

• Μου αρέσει 1

eardp2.png

πρίν από 44 λεπτά , Pagotoula είπε:

η υπερδιεργερση ακομα κι ηπια να ειναι εχει πολυ εντονοτερα συμπτωματα και καταρχην φαινεται υπερηχογραφικα στην εικονα των ωοθηκων. οποτε δικιο εχει σε αυτο που σου λεει κι εφοσον δεν το βλεπει, οντως δεν εχεις κατι.

Καλά την προηγούμενη φορά επειδή ήταν και η πρώτη μου φορά και ήμουνα ψαρωμένη πρέπει να είχε πέσει πολύ δούλεμα.Μου είχαν πει πριν καν ξεκινήσουμε τη διέγερση ότι θα πάθω υπερδιέγερση ενώ δεν έχω πολυκυστικές.Εχω εικόνα πολυκυστικών.

Μου είπαν εξαρχής πριν ξεκινήσουμε ότι μάλλον η εμβρυομεταφορά θα γίνει στον επόμενο κύκλο και τον ρώτησα πώς θα το ξέρουμε αυτό και μου είπε ότι αν εχω υπερδιέγερση θα φανεί την ημέρα της ωοληψίας. Ενώ φυσικά θα έπρεπε να προσπαθήσουμε να αποφύγουμε την υπερδιέγερση και όχι να το χουν ως κάτι δεδομένο.

Επίσης θεωρώ οπως λες και εσύ ότι φαίνεται στον υπέρηχο και φυσικά στις ορμονολογικές.

Ετσι μετά την ωοληψία μου επιβεβαίωσαν ότι έπαθα υπερδιέγερση και θα κάνουμε την εμβρυομεταφορά στον επόμενο κύκλο.

Τα μόνα συμπτώματα που είχα ήταν πίεση χαμηλά και συχνοουρία.Αυτά κράτησαν για 10 ημέρες.Δεν μου είπαν να κάνω κάποια συγκεκριμένη διατροφή ούτε και έκανα κάτι ιδιαίτερο και από μόνη μου. Στη συνέχεια με όποιο γιατρό μίλησα μου είπαν ότι αυτό δεν ήταν υπερδιέγερση. Κάτι ανάλογο έχω και τώρα σε μικρότερο βαθμό.

Και φαντάσου ότι αυτή τη φορά δεν μου μείωσε καθόλου τη δόση της μενοπουρ. Ξεκινήσα με μεγαλύτερη δόση από ότι στην προηγούμενη προσπάθεια και με κράτησε με την ίδια δόση από την αρχή ως το τέλος.

πρίν από 17 λεπτά , kateriiina25 είπε:

Πάντως, δεν θέλω να σε προβληματίσω έξτρα, αλλά με θέμα στο σπέρμα εγώ δεν θα πήγαινα με 3ης μέρας σίγουρα. Μπορεί ο γιατρός να μην θέλει να χαθούν πολλά έμβρυα για να έχετε για επόμενες προσπάθειες αλλά τι νόημα έχει αν δεν πρόκειται να προχωρήσουν; Τουλάχιστον με βλαστοκύστες ξέρεις οτι ξεπεράστηκε ένα μέρος του προβλήματος του σπέρματος. Έτσι δεν είναι; Κορίτσια αν έχω λάθος διορθώστε με.

Ο γιατρός επιμένει να πάμε με τρίτης μέρας.Μου είπε βέβαια ότι θα μιλήσει και με το εμβρυολογικό και θα δουν. Σχεδόν από την αρχή όμως μου είπε ότι θα πάμε με φρέσκα τρίτης ημέρας.

Η αιτιολόγηση ήταν ότι ήθελε να κάνουμε εντελώς διαφορετικά πράγματα από την προηγούμενη φορά και έτσι επειδή την προηγούμενη φορά είχα προχωρήσει με βλαστοκύστες στον επόμενο κύκλο ήθελε να πάμε στον ίδιο κύκλο με 3ης ημέρας ίσως για να αλλάξει το παράθυρο εμφύτευσης.

Η αλήθεια είναι ότι έχω μιλήσει με κοπέλες που ενώ  δεν συνέλλαβαν με βλαστοκύστες τα καταφέραν με  έμβρυα 3ης ημέρας

πρίν από 20 λεπτά , kateriiina25 είπε:

Οχι, δεν χρειάζεται να βγουν πριν την ετ. Στο μητέρα δεν χρειάζεται ραντεβού. Απλώς πας κατω εκει που γίνονται οι αιμοληψίες. Σου πρότεινα το μητέρα επειδή βγαίνουν σε 3 ωρες τα αποτελέσματα και υπαρχει περίπτωση να τις εχεις και πριν την ετ (αναλόγως την καθυστέρηση στο κέντρο). 

Βρε κορίτσι δεν είναι κακό ποσοστό τα 7. Φαντάζομαι κάποια θα ήταν και ανώριμα ακόμα. Το θέμα είναι να είναι καλά. Μπορεί να δείχνει οτι πηγαίνει όπως την προηγούμενη φορά αλλά να είναι πολύ πιο ποιοτικά. Κάτσε να δεις μέχρι την 3η μέρα.

Για τα λεφτά φυσικά και πρέπει να μιλήσεις. Εμείς στο Γεν ότι και να μας πουν απο τιμές στο ταμείο ή οπουδήποτε αλλού, λέμε πάντα τα λεφτά που μας έχει πει ο γιατρός και ποτέ δεν έχουν φέρει αντίρρηση. Ο κάθε γιατρός μπορεί να πει άλλες τιμές απο αυτές που ισχύουν στους τιμοκαταλόγους τους. 

ναι ακριβως αυτο ισχυει, το σπερμα εκφραζει τη δυναμικη του χρωμοσωμικα μετα την 3η μερα και εως και τις πρωτες βδομαδες κυησης.

• Μου αρέσει 1

1 ώρα πρίν, despina. είπε:

Σου εύχομαι καλή επιτυχία!!!Έχεις πολύ καλές προοπτικές αποσο είδα...λοιπόν εγώ έκανα ετ πριν 4 μέρες και η κοιλιά μου ηταν φουλ πρησμένη και πόνο απο την ωοληψία..μου έκανε υπέρηχο πριν ο γιατρός και είδε όντως οτι ήταν πρησμένες οι ωοθήκες μου και είχα και λίγο υγρό,αλλά θεώρησε ότι δεν θα χουμε κανένα πρόβλημα και προχώρησε..να σκεφτείς ακόμα πονάω

Διαφημίσεις

πρίν από 7 λεπτά , Σίρο είπε:

Σου εύχομαι καλή επιτυχία!!!Έχεις πολύ καλές προοπτικές αποσο είδα...λοιπόν εγώ έκανα ετ πριν 4 μέρες και η κοιλιά μου ηταν φουλ πρησμένη και πόνο απο την ωοληψία..μου έκανε υπέρηχο πριν ο γιατρός και είδε όντως οτι ήταν πρησμένες οι ωοθήκες μου και είχα και λίγο υγρό,αλλά θεώρησε ότι δεν θα χουμε κανένα πρόβλημα και προχώρησε..να σκεφτείς ακόμα πονάω

Σε ευχαριστώ κορίτσι μου. Προχώρησες δηλαδή και εσύ είσαι εμβρυομεταφορά στον ίδιο κύκλο?

Με πόσων ημερών έμβρυα;

13 minutes ago, despina. said:

Ο γιατρός επιμένει να πάμε τρίτης μέρας μου είπε βέβαια ότι θα μιλήσει και με τον εμβρυολογικό και θα δουν. Σχεδόν από την αρχή όμως μου είπε ότι θα πάμε με φρέσκα τρίτης ημέρας.

Η αιτιολόγηση ήταν ότι ήθελε να κάνουμε εντελώς διαφορετικά πράγματα από την προηγούμενη φορά και έτσι επειδή την προηγούμενη φορά είχα προχωρήσει με βλαστοκύστες στον επόμενο κύκλο ήθελε να πάμε στον ίδιο κύκλο με 3ης ημέρας ίσως για να αλλάξει το παράθυρο εμφύτευσης.

Πραγματικά δεν ξέρω τι να σου πω. Προφανώς ο γιατρός ξέρει καλύτερα απλώς δεν βρίσκω λογική σε αυτό. Το ότι ένα έμβρυο 3ης μέρας μπορεί να προχωρήσει στην μήτρα ενώ στο εργαστήριο όχι, μου φαίνεται πολύ λογικό. Να έχει όμως περισσότερες πιθανότητες εγκυμοσύνης ένας 3ης από μία βλαστοκύστη δεν καταλαβαίνω γιατί θα μπορούσε να συμβεί. Έτσι κι αλλιώς 6η με 8η μέρα γίνεται η εμφύτευση. Ο μόνος λόγος που μπορώ να σκεφτώ αλλά δεν έχω διαβάσει και πουθενά κάτι τέτοιο είναι ότι μπορεί να προλαβαίνει να το συνηθίσει ο οργανισμός και να μην το "πολεμάει". Αλλά πιθανότατα να είναι και βλακεία αυτό που λέω γιατί και 3η μέρα πάλι ξένο σώμα είναι. 

eardp2.png

πρίν από 9 λεπτά , kateriiina25 είπε:

Πραγματικά δεν ξέρω τι να σου πω. Προφανώς ο γιατρός ξέρει καλύτερα απλώς δεν βρίσκω λογική σε αυτό. Το ότι ένα έμβρυο 3ης μέρας μπορεί να προχωρήσει στην μήτρα ενώ στο εργαστήριο όχι, μου φαίνεται πολύ λογικό. Να έχει όμως περισσότερες πιθανότητες εγκυμοσύνης ένας 3ης από μία βλαστοκύστη δεν καταλαβαίνω γιατί θα μπορούσε να συμβεί. Έτσι κι αλλιώς 6η με 8η μέρα γίνεται η εμφύτευση. Ο μόνος λόγος που μπορώ να σκεφτώ αλλά δεν έχω διαβάσει και πουθενά κάτι τέτοιο είναι ότι μπορεί να προλαβαίνει να το συνηθίσει ο οργανισμός και να μην το "πολεμάει". Αλλά πιθανότατα να είναι και βλακεία αυτό που λέω γιατί και 3η μέρα πάλι ξένο σώμα είναι. 

Ισως είναι αυτό που λες ότι έμβρυα τρίτης μέρας που στο εργαστήριο δεν θα προχωρούσαν σε βλαστοκύστες στο σώμα της γυναίκας προχωρούν. Πολλοί το ισχυρίζονται αυτό γιατί λένε ότι στον ανθρώπινο οργανισμό οι συνθήκες είναι πιο ιδανικές από ότι σε ένα εργαστήριο

4 minutes ago, despina. said:

Ισως είναι αυτό που λες ότι έμβρυα τρίτης μέρας που στο εργαστήριο δεν θα προχωρούσαν σε βλαστοκύστες στο σώμα της γυναίκας προχωρούν. Πολλοί το ισχυρίζονται αυτό

Ναι αλλά αυτό δεν είναι λόγος για να έχεις περισσότερα ποσοστά επιτυχίας. Είναι λόγος για να έχεις περισσότερα έμβρυα για περισσότερες προσπάθειες.

Δεν είναι τυχαίο που είθισται να βάζουν 3ης μέρας στην πρώτη προσπάθεια μιας γυναίκας. Είναι γιατί το πάνε δοκιμαστικά και θέλουν να υπάρχουν και έμβρυα για τις επόμενες. Μετά από αποτυχία όμως θέλουν να πάνε πιο στοχευμένα και τα αφήνουν για βλαστοκύστες.  

eardp2.png

Ναι αλλά αυτό δεν είναι λόγος για να έχεις περισσότερα ποσοστά επιτυχίας. Είναι λόγος για να έχεις περισσότερα έμβρυα για περισσότερες προσπάθειες.

Μα αν ενα έμβρυο προχωρήσει  στη μήτρα ενώ εκτός δεν θα προχωράγε δεν είναι μεγαλύτερο το ποσοστό επιτυχίας?

Δεν είναι τυχαίο που είθισται να βάζουν 3ης μέρας στην πρώτη προσπάθεια μιας γυναίκας. Είναι γιατί το πάνε δοκιμαστικά και θέλουν να υπάρχουν και έμβρυα για τις επόμενες. Μετά από αποτυχία όμως θέλουν να πάνε πιο στοχευμένα και τα αφήνουν για βλαστοκύστες.  

Αν θεωρούσαν ότι τα τρίτης ημέρας δεν προχωράνε καθόλου θα προχωράγαν απευθείας σε βλαστοκύστες.Δεν θα είχε νόημα να τα αφήνουνε για επόμενες προσπάθειες.

Τώρα εγώ αυτό που θέλω να τον ρωτήσω είναι αν βάλουμε τριών ημερών αν μπορούμε μαζί να βάλουμε και τη βλαστοκύστη που είχε μείνει από την προηγούμενη προσπάθεια. Γινεται άραγε τριών και πέντε ημερών να μπουν μαζί;

Διαφημίσεις

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...