Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 3 λεπτά , *Vasoula είπε:

Δε χρειάζεται καν να πας κορίτσι μου...και εγώ που είμαι ιδιωτική υπάλληλος μου γράφει ο γιατρός τις αναρρωτικες και τις καταθέτω ηλεκτρονικά!!! 😉

Τέλεια! Ευχαριστώ Βασούλα μου! 

• Μου αρέσει 1

Καφέ εξωσωματικής 2022 !

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 24,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• kateriiina25

1682

• happiness79

1519

• Angot

1426

• Σποράκι

701

Περισσότερες δημοσιεύσεις

9 ώρες πρίν, Makelen είπε:

Ωραια.. ολες διαφορετικες οι απαντησεις.. Κανονιστε κακομοιρες μου να μεινω εγκυος κ να μην ξερω ποσων εβδομαδων ειμαι! Αυτο σας λεω μόνο!!! Χαχαχαχ

Χαχχαχα!!! Μακάρι! Αυτό σου εύχομαι μόνο :)

10 ώρες πρίν, Makelen είπε:

Κοριτσια να σας ρωτησω.. (ειχα ξαναρωτησει παλιοτερα αλλα δεν ειχα παρει απαντηση..): Οταν κανουμε ετ με κατεψυγμενες βλαστοκυστες.. και βγει θετικο.. απο ποτε μετραει η εγκυμοσυνη;? Προφανως οχι απο την περιοδο του ιδιου μηνα.. αλλα πως υπολογιζεται;?

Από την τελευταία σου περίοδο θα σου τη μετράνε όλοι επίσημα. Ωστόσο αν μπεις στο site eleftheia θα μπορείς να το υπολογίζεις επακριβώς και ανάλογα με τον κύκλο σου μπορεί να έχει μια μικρή διαφορά. Όμως την Τ.Ε.Ρ. σου θα τη μάθεις απέξω, γιατί μέχρι που θα γεννήσεις όλοι αυτήν θα σε ρωτάνε για να υπολογίζουν την εγκυμοσύνη σου.

• Μου αρέσει 2

11 ώρες πρίν, Makelen είπε:

Κοριτσια να σας ρωτησω.. (ειχα ξαναρωτησει παλιοτερα αλλα δεν ειχα παρει απαντηση..): Οταν κανουμε ετ με κατεψυγμενες βλαστοκυστες.. και βγει θετικο.. απο ποτε μετραει η εγκυμοσυνη;? Προφανως οχι απο την περιοδο του ιδιου μηνα.. αλλα πως υπολογιζεται;?

Καλημέρα! Αυτό που έχω καταλάβει εγώ είναι ότι η ωορρηξία γίνεται 14 μέρες πριν την περίοδο ανεξαρτήτως κύκλου! Επομένως, θα μετράς 14 μέρες πριν την περίοδο! Μετά θα προσθέτεις πόσων ημερών είναι το έμβρυο, πχ αν είναι 3 τότε 14+3, αν είναι 5 τότε 14+5 κοκ. Σε γυναίκα με σταθερό κύκλο συνήθως συμπίπτει η τελευταία περίοδος με την ηλικία κύησης με ivf. Σε γυναίκες με μη σταθερό κύκλο μπορεί να έχει απόκλιση η ΠΗΤ βάσει ΤΕΡ με την ΠΗΤ βάσει ηλικίας κυήσης με ivf  κάποιες μέρες. Εμένα για παράδειγμα (με φρέσκα βέβαια) στον μικρό είχα απόκλιση 3 μέρες μεταξύ ΤΕΡ και ετ, ενώ τώρα στην μικρή έχω την απολύτη ταύτιση. Μην ανησυχείς, ο γιατρός σου θα σε ενημερώσει σίγουρα! Καλή τύχη!!! 

• Μου αρέσει 3

Διαφημίσεις

πρίν από 36 λεπτά , Pagotoula είπε:

καλημερα κορες!!! ξερει μηπως καμια κοπελα πωε εκδηλωνεται η ανεπαρκεια ωχρινικης φασης, με τι εξετασεις εντοπιζεται και πως αντιμετωπιζεται αν διαγνωσθη;;;

Νομίζω με εξέταση προγεστερονης όπου στην ουσία αυτή είναι υπαίτια. Η έλλειψη της δηλ

• Μου αρέσει 1

ugAHp3.png

jfV0p3.png

πρίν από 8 λεπτά , νικηαντωνια81 είπε:

Νομίζω με εξέταση προγεστερονης όπου στην ουσία αυτή είναι υπαίτια. Η έλλειψη της δηλ

Δεν το έχω εξετάσει σε εμένα παρόλο που μια φορά ο γιατρός μου το εχε αναφέρει Ότι κάτι συμβαίνει μάλλον στην ωχρινικη φάση.

πρίν από 6 λεπτά , Pagotoula είπε:

ξερεις πως εκδηλωνεται;

Νομίζω από την διάρκεια της δηλ από ωορρηξία κ μετά αν έρθει η περίοδος νωρίτερα από το κανονικό ή πολύ αργότερα .Στα λέω σφαιρικά 

• Μου αρέσει 1

ugAHp3.png

jfV0p3.png

πρίν από 37 λεπτά , νικηαντωνια81 είπε:

Δεν το έχω εξετάσει σε εμένα παρόλο που μια φορά ο γιατρός μου το εχε αναφέρει Ότι κάτι συμβαίνει μάλλον στην ωχρινικη φάση.

Νομίζω από την διάρκεια της δηλ από ωορρηξία κ μετά αν έρθει η περίοδος νωρίτερα από το κανονικό ή πολύ αργότερα .Στα λέω σφαιρικά 

παρατηρω κατι σε καποιους κυκλους τωρα τελευταια,καμια βδομ μετα την ωορρηξια να χω λιγο αιμα στο σκουπισμα καποιες φορες για μια δυο μερες κι αναρωτιομουν αν σχετιζεται κι αν πρεπει να ελεγξω κατι.. αν κ γενικα με προγεστερονη δεν ειχα ποτε θεμα…λες να απεκτησα;; επισης ειχα δει οτι μου συνεβαινε (σορρυ για τη λεπτομερεια) αν πιεζομουν πολυ στην τουαλετα. δηλ μου ξεκινουσε μετα την πιεση,

• Μου αρέσει 1

Μπορείτε να με ενημερώσετε,οσες ειμαστε στον ιδιο γιατρό,πως γίνεται η εμβρυομεταφορα κατεψυγμενων σε φυσικό κύκλο; Δεν εχω ρωτήσει το γιατρό...ετσι για να παρω μια ιδεα... Εκτός απο τις εξετάσεις της 2ης μερας τι αλλο θα χρειαστεί; Αιματολογικες; Υπέρηχοι;

kF5Ep3.pngkXAzp3.png

Διαφημίσεις

1 hour ago, Pagotoula είπε:

παρατηρω κατι σε καποιους κυκλους τωρα τελευταια,καμια βδομ μετα την ωορρηξια να χω λιγο αιμα στο σκουπισμα καποιες φορες για μια δυο μερες κι αναρωτιομουν αν σχετιζεται κι αν πρεπει να ελεγξω κατι.. αν κ γενικα με προγεστερονη δεν ειχα ποτε θεμα…λες να απεκτησα;; επισης ειχα δει οτι μου συνεβαινε (σορρυ για τη λεπτομερεια) αν πιεζομουν πολυ στην τουαλετα. δηλ μου ξεκινουσε μετα την πιεση,

Κολπικο ήταν το αίμα σίγουρα; Επειδή εγω το παθαίνω λόγω δυσκοιλιότητας στην περιοχή του πρωκτού όμως 

ugAHp3.png

jfV0p3.png

πρίν από 16 λεπτά , winspert είπε:

Μπορείτε να με ενημερώσετε,οσες ειμαστε στον ιδιο γιατρό,πως γίνεται η εμβρυομεταφορα κατεψυγμενων σε φυσικό κύκλο; Δεν εχω ρωτήσει το γιατρό...ετσι για να παρω μια ιδεα... Εκτός απο τις εξετάσεις της 2ης μερας τι αλλο θα χρειαστεί; Αιματολογικες; Υπέρηχοι;

απ ευθειας μεταφορά δεν εχω κάνει
κάναμε πάντα μετά απο ωοληψία οπου μετά ξεκινάνε
outro, cyclacur, κτλ
ενδιάμεσα κάναμε υπέρυχο ελέγχει ενδομήτριο και
στις αιματολογικές vit D, προλακτίνη κτλ

• Μου αρέσει 1

2 hours ago, Pagotoula said:

καλημερα κορες!!! ξερει μηπως καμια κοπελα πωε εκδηλωνεται η ανεπαρκεια ωχρινικης φασης, με τι εξετασεις εντοπιζεται και πως αντιμετωπιζεται αν διαγνωσθη;;;

Καλημέρα αγάπη μου!!

Λοιπον εκδηλώνεται με συντομη ωχρινική φάση, δηλαδή μετά την ωορηξία περίοδος σε πχ8-9-10 ημέρες, με σταγόνες αίμα πριν την περίοδο και εντοπίζεται κυρίως με μέτρηση προγεστερόνης 7 ημέρες μετά την ωορηξία, τιμές κάτω του 5 δείχνουν μη ωορηξία ή ανεπάρκεια.

Αντιμετωπίζεται με καλύτερης ποιότητας ωορηξία βασικά, είτε με διατροφή κλπ ειτε πιο επιθετικα πχ φεμάρα, κλομιφαίνη και μετά συντηρητικά με προγεστερόνη εξωγενή

• Μου αρέσει 1

xu6xp2.png

πρίν από 8 λεπτά , mominthemaking είπε:

Καλημέρα αγάπη μου!!

Λοιπον εκδηλώνεται με συντομη ωχρινική φάση, δηλαδή μετά την ωορηξία περίοδος σε πχ8-9-10 ημέρες, με σταγόνες αίμα πριν την περίοδο και εντοπίζεται κυρίως με μέτρηση προγεστερόνης 7 ημέρες μετά την ωορηξία, τιμές κάτω του 5 δείχνουν μη ωορηξία ή ανεπάρκεια.

Αντιμετωπίζεται με καλύτερης ποιότητας ωορηξία βασικά, πχ φεμάρα, κλομιφαίνη και μετά συντηρητικά με προγεστερόνη εξωγενή

με προγεστερονη δεν ειχα θεμα ποτε προς το παρον ρε γαμωτο, σε οσες μετρησεις ειχα κανει καθως και στις 3 εγκυμοσυνες, ποτε… και κυκλους γενικα νορμαλ εχω,γυρω στις 30 μερες με ωορρηξια γυρω στην 16η.γι αυτο μου κανει εντυπωση… 

πρίν από 27 λεπτά , νικηαντωνια81 είπε:

Κολπικο ήταν το αίμα σίγουρα; Επειδή εγω το παθαίνω λόγω δυσκοιλιότητας στην περιοχή του πρωκτού όμως 

ναι κολπικο. διαβαζα τωρα σε ενα σαιτ οτι καμια φορα απ την πιεση στο εντερο μπορει να σπασει αγγειο στην μητρα.. τι να πω.. 

πρίν από 9 λεπτά , mominthemaking είπε:

Καλημέρα αγάπη μου!!

Αντιμετωπίζεται με καλύτερης ποιότητας ωορηξία βασικά, είτε με διατροφή κλπ ειτε πιο επιθετικα πχ φεμάρα, κλομιφαίνη και μετά συντηρητικά με προγεστερόνη εξωγενή

@Pagotoula

Και για να μην ξεχνιόμαστε, ο οδηγός διατροφής του site to make a mommy, αναφέρει τα εξής:

If you are tracking your basal body temperature you may be
aware that you have a luteal phase defect. This means that the
period between ovulation and your period is not long enough and
you aren't producing enough progesterone to sustain a healthy
lining and pregnancy. It is related to repeated early miscarriage
and unexplained infertility. If you have a luteal phase defect,
follow the Ultimate Fertility Diet, but also completely eliminate
dairy, gluten, and red meat. Add plenty of gluten free whole
grains, foods high in Vitamin C (broccoli, berries, brussel sprouts,
bell peppers, papaya, and oranges).

Μετά από πολύ ψάξιμο και κυρίως με τη συμβολή της Τσεκούρα που μου τα κωδικοποίησε όλα αυτά, κατέληξα ότι όταν μιλάει για red meat και dairy products εννοεί μοσχαρίσιο κρέας και παράγωγα αγελαδινού γάλακτος συμβατικά και όχι βιολογικά. Η Τσεκούρα έλεγε να προτιμάμε το πρόβειο και κατσικίσιο κρέας (το κόκκινο κρέας βοηθάει και στο ενδομήτριο) και τα γαλακτοκομικά από αιγοπρόβειο γάλα, ειδικά αυτά που έχουν υποστεί ζύμωση. Εδώ λέει ότι βοηθάει και η βιτ. C σε αυτό.

πρίν από 5 λεπτά , Pagotoula είπε:

με προγεστερονη δεν ειχα θεμα ποτε προς το παρον ρε γαμωτο, σε οσες μετρησεις ειχα κανει καθως και στις 3 εγκυμοσυνες, ποτε… και κυκλους γενικα νορμαλ εχω,γυρω στις 30 μερες με ωορρηξια γυρω στην 16η.γι αυτο μου κανει εντυπωση…

Και πώς το ξέρεις ότι σου συμβαίνει κάτι τέτοιο; Μόνο από τις σταγόνες αίματος στο ενδιάμεσο;

Διαφημίσεις

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...