Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 14 λεπτά , dimi.tra είπε:

Γεια σας κορίτσια, τι κάνετε; Να κάνω μια χαζή ερώτηση; Μην γελάσετε: στην ωοληψια τι φοράγατε; Να προσέξω κάτι; Ντράπηκα να ρωτήσω τον γιατρό μου 😅

Τίποτα πας κανονικά απέφυγε τις κολωνιες και στην ωοληψια και στην εμβρυομεταφορα 

• Μου αρέσει 1
      • Ευχαριστώ 1

Καφέ εξωσωματικής 2022 !

Recommended Posts

3 ώρες πρίν, Moomin είπε:

Καλησπέρα, κι εγώ φοβόμουν να κάνω τη τρίτη δόση. Είχα κλείσει ραντεβού πριν τη τελευταία εμβρυομεταφορα και με σκοπό αν μου πει ο γιατρός να το καθυστερησω, να το κάνω. Αλλά μου είπε τελικά να την κάνω τη τρίτη δόση, ήμουν μόλις στην 7η εβδομαδα. Οπότε τον εμπιστεύτηκα, πήρα και ντεπον λίγη ώρα μετά και την επόμενη μέρα γιατί μου είπε να αποφύγω τον πυρετό και τέλος. Θεώρησα πιο ασφαλές να το κάνω παρά να κολλήσω και να φοβάμαι περισσότερο. Πλέον έχω ξεχάσει τη σκέψη ότι μπορεί να πάθει κάτι το εμβρυο. Κάνουμε τόσες σκέψεις και έχουμε τόσα άγχη, ας μην έχουμε κι αυτο. Και σίγουρα η κάθε γυναίκα προχωράει συμβουλευόμενη τον γιατρό της που ξέρει το ιστορικό της. Ελπίζω να σε βοήθησα.

Κοπέλα μου σ'ευχαριστω πολύ για την απάντηση σου!!!Η αλήθεια είναι ότι πλέον η οδηγία είναι οι έγκυες να το κάνουν οποιαδήποτε στιγμή της εγκυμοσύνης τους!!!Απλά ο προβληματισμος μου είναι το πρώτο τρίμηνο!!Από κει και πέρα δε με νοιάζει να το κάνω μετά!!!Σου εύχομαι καλή συνέχεια με την εγκυμοσύνη σου και με το καλό να γεννήσεις ένα υγιέστατο μωράκι!!!

• Ευχαριστώ 1

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 24,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• kateriiina25

1682

• happiness79

1519

• Angot

1426

• Σποράκι

701

Περισσότερες δημοσιεύσεις

2 ώρες πρίν, winspert είπε:

Ουτε Σάββατο κανουν μου ειπε. Τωρα θα δούμε ποια μερα θα ανέβουμε για την υστεροσκοπηση...Θα το συζητήσουμε με το γιατρό...αν προλάβουμε να κάνουμε εμβρυομεταφορα στον αμεσως επόμενο κυκλο θα γινει μεσα στην εβδομάδα η υστεροσκοπηση...αλλιως λίγο παρακατω

Μήπως να ξαναρωτήσεις? Και γω ξέρω ότι η υστεροσκόπηση γίνεται μαξ μέχρι την ωορρηξία, γιατί μετά παχαίνει το ενδομήτριο και δεν υπάρχει πολύ καλή ορατότητα του τι συμβαίνει από κάτω.

• Μου αρέσει 1

2 ώρες πρίν, Blue Velvet είπε:

Καλησπέρα Γιούλη ,

Μην ανησυχείς για το εμβόλιο,καθώς όπως υποστηρίζει η Ελληνική  Μαιευτική - Γυναικολογική Εταιρεία δεν επηρεάζει το έμβρυο. Τόσο ο γυναικολόγος της εξωσωματικής όσο και ο γυναικολόγος που με παρακολουθεί στην εγκυμοσύνη (είμαι επτά εβδομάδων),μου είχαν πει να το κάνω(έχω κάνει 3 δόσεις) διότι δεν υπάρχουν παρενέργειες στο έμβρυο,σε αντίθεση με τον κοβιντ όπου μια έγκυος έχει πολλές πιθανότητες να νοσησει βαριά. Μίλα με τον γιατρό σου και θα δεις ότι θα σε καθησυχάσει. Σου εύχομαι μια τελειομηνη,γλυκιά εγκυμοσύνη ❤️

Σ' ευχαριστώ πολύ για την απάντηση κοπέλα μου!!Την γνωρίζω την οδηγία και η αλήθεια είναι ότι τόσο ο γυναικολόγος μου στην επαρχία όσο και ο εξωσωματικος που με βοήθησε πολύ στην Αθήνα είναι υπέρ του εμβολιου!!Απλά οι προβληματισμοι και τα άγχη μιας εγκύου δεν σταματάνε ποτέ!!!Εύχομαι και σε σένα να έχεις μια τελειομηνη και ανέφελη εγκυμοσυνη!!!

• Μου αρέσει 1

πρίν από 8 λεπτά , Margeau είπε:

Μήπως να ξαναρωτήσεις? Και γω ξέρω ότι η υστεροσκόπηση γίνεται μαξ μέχρι την ωορρηξία, γιατί μετά παχαίνει το ενδομήτριο και δεν υπάρχει πολύ καλή ορατότητα του τι συμβαίνει από κάτω.

Και στον προηγούμενο κυκλο, οταν μαθαμε οτι το εμβρυακι μας εφτασε στο στάδιο της βλαστοκυστης,ο γιατρός μου ειπε πως αν ηθελα μπορούσα να εκανα αμέσως την υστεροσκοπηση...Οπότε φαντάζομαι γίνεται...Ομως θα ρωτήσω την Κυριακή για σιγουριά...Σε ευχαριστω πολυ

• Μου αρέσει 1

kF5Ep3.pngkXAzp3.png

1 hour ago, KoraliaP είπε:

@Giouli36 ειχα ακριβώς τον ίδιο προβληματισμο. Έκανα την 3η δόση μετά την αυχενική τελικά. Πράξε όπως νιώθεις. Εγω σκέφτηκα πως στο 1ο τρίμηνο γινεται η οργανογέννεση οποτε δεν θέλησα να έχω την οποιαδήποτε αμφιβολία μελλοντικά, αν συμβεί το οτιδήποτε. Για να μην παρεξηγηθώ, οι οδηγίες αναφέρουν, απο όσα αποτελέσματα έχουν μεχρι στιγμής, πως το εμβόλιο ενδείκνυται σε όλα τα τρίμηνα. Στην δική μου περιπτωση να προσθεσω πως δουλευα τηλεργασια μεχρι την αυχενική οπότε δεν είχα σημαντικό φόβο να κολλήσω. Αν εσύ ομως εργάζεσαι ή συναναστρέφεςαι με αρκετο κόσμο, ζύγισέ το και δες μήπως το κάνεις πριν. Καλή επιτυχία με τα αποτελέσματα της αυχενικής :wub:

@winspert yes yes μια χαρά θα κρατήσει

@mominthemaking επαιρνα κι εγώ γκλούκο. Επρεπε να παίρνω 2 χάπια ολόκληρα των 1000. Αποπειράθηκα 5 φορες να το ξεκινησω και το εκοβα αρον αρον γιατι ημουν χαλια (ναυτιες κτλ). Τα κατάφερα όταν αύξανα πολυυυυ σιγα τη δόση δηλ. μισο χαπι για 3-4 βδομάδες, προσθήκη άλλου μισου για 3-4 βδομάδες κτλ. Μόνο έτσι το πήρα κανονικα για αρκετο διαστημα χωρίς κανένα πρόβλημα. αα επίσης έπαιρνα Γκλουκοφρέν, όχι Γκλουκοφαζ. Μου ειχε πει η γιατρος ειναι πιο καλα ανεκτο (λόγω εκδόχων λογικα γιατι η δραστική είναι η ίδια)

Κοπέλα μου ακριβώς τον ίδιο προβληματισμό έχω!!!!Η αλήθεια είναι ότι εγώ δουλεύω κανονικά και έρχομαι σε επαφή με συγκεκριμένο αριθμό ατόμων στη δουλειά!!Αλλά ο άντρας μου λόγω δουλειάς (έχει κάβα ποτων) έρχεται σε επαφή με πολύ κόσμο!!Βέβαια έχει κάνει και τις 3 δόσεις εμβολιου και τον κόλλησα και γω την Πρωτοχρονιά covid!!Οπότε είναι μπόμπα φαντάζομαι από αντισώματα!!Θα δω τι θα κάνω!!Σ'ευχαριστω πολύ για την απάντηση!!Και γω την αυχενικη περιμένω πως και πως!!Το πρώτο μεγάλο εμπόδιο!!Σου εύχομαι καλή συνέχεια στην εγκυμοσυνη σου και με το καλό να κρατήσεις στην αγκαλιά σου ένα γερό μωράκι!!!

• Μου αρέσει 1

Διαφημίσεις

πρίν από 7 λεπτά , Giouli36 είπε:

Σ' ευχαριστώ πολύ για την απάντηση κοπέλα μου!!Την γνωρίζω την οδηγία και η αλήθεια είναι ότι τόσο ο γυναικολόγος μου στην επαρχία όσο και ο εξωσωματικος που με βοήθησε πολύ στην Αθήνα είναι υπέρ του εμβολιου!!Απλά οι προβληματισμοι και τα άγχη μιας εγκύου δεν σταματάνε ποτέ!!!Εύχομαι και σε σένα να έχεις μια τελειομηνη και ανέφελη εγκυμοσυνη!!!

Εγω θα σου πω οτι οι επισημες πληροφορίες οσον αφορα τον εμβολιασμο στην εγκυμοσύνη αναφέρουν συγκεκριμένα *data zero* που σημαινει πως δεν υπάρχουν επαρκεις έρευνες και στοιχεία περι αυτου...Φυσικα αν εσυ αισθάνεσαι πιο ασφαλης να το κανεις,το συζητας με το γυναικολογο σου και προχωρας... Οπως ειπες οι προβληματισμοί και τα αγχη δε σταματουν ποτε...

• Μου αρέσει 2

kF5Ep3.pngkXAzp3.png

πρίν από 8 λεπτά , winspert είπε:

Εγω θα σου πω οτι οι επισημες πληροφορίες οσον αφορα τον εμβολιασμο στην εγκυμοσύνη αναφέρουν συγκεκριμένα *data zero* που σημαινει πως δεν υπάρχουν επαρκεις έρευνες και στοιχεία περι αυτου...Φυσικα αν εσυ αισθάνεσαι πιο ασφαλης να το κανεις,το συζητας με το γυναικολογο σου και προχωρας... Οπως ειπες οι προβληματισμοί και τα αγχη δε σταματουν ποτε...

Σ'ευχαριστω πολύ για την απάντηση!!!,Δηλαδή για να καταλάβω δεν έχουν γίνει ακόμα πολλές έρευνες σε εγκύους προκειμένου να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα??Τι να σου πω προβληματίζομαι πάρα πολύ!!Τουλάχιστον για το πρώτο τρίμηνο!!Εντάξει είναι και η δυσκολία με τα 2 rapid test την εβδομάδα για την εργασία μου αλλά στην παρούσα φάση ποιος τα χ@ζει!!!!Σου εύχομαι με το καλό και σύντομα να αποκτήσεις ένα αδελφάκι για το  παιδάκι σου!!!

• Ευχαριστώ 1

πρίν από 20 λεπτά , winspert είπε:

Και στον προηγούμενο κυκλο, οταν μαθαμε οτι το εμβρυακι μας εφτασε στο στάδιο της βλαστοκυστης,ο γιατρός μου ειπε πως αν ηθελα μπορούσα να εκανα αμέσως την υστεροσκοπηση...Οπότε φαντάζομαι γίνεται...Ομως θα ρωτήσω την Κυριακή για σιγουριά...Σε ευχαριστω πολυ

Καλή επιτυχία! :)

• Ευχαριστώ 1

1 hour ago, mominthemaking είπε:

σε ευχαριστώ πολύ γλυκούλα μου. Γιατί το έπαιρνες αν επιτρέπεται; 

κορίτσια καμία εμπειρία με υπογλυκαιμίες και γκλουκο;αυτό που με προβληματίζει είναι ότι κάποιοι μου το δινουν καποιοι λενε σιγουρα οχι...τι να πιστεψω τι να κανω δεν ξερω πια..

γεια σου κοπελα μου. Για τη μελατονίνη ξέρω ότι βοηθάει στην ποιότητα μέχρι 3 mg την ημέρα . Το ξέρω εντός εισαγωγικών, ό,τι έχω διαβάσει στη βιβλιογραφία. 

Τωρα για τη ρεσβερατρόλη λίγο που το έψαξα, δεν βρήκα ενθαρρυντικά αποτελέσματα. Σου παραθέτω μια προσφατη έρευνα αν τη γκουγκλαρεις θα τη δεις. Ουσιαστικά λέει ότι σε "πείραμα" που έκανα με πολλές γυναίκες σε ομάδες, αυτές που ΔΕΝ παίρνανε ρεσβερατρόλη είχαν καλύτερα αποτελέσματα.

After matching patients by age at the time of oocyte retrieval, grade and developmental stage of embryos, number of embryos transferred, and fresh or vitrified-warmed embryo transfer, multivariate logistic regression analysis showed that resveratrol supplementation is strongly associated with a decrease in clinical pregnancy rate [odds ratio (OR) 0.539, 95% confidence interval (CI) 0.341-0.853] and an increased risk of miscarriage (OR 2.602, 95% CI 1.070-6.325).

Σε ευχαριστώ πολύ! Και στην άλλη έρευνα έλεγε για την ωοληψια όχι για την μεταφορά. Αμφιλεγόμενο το βλέπω ..

Διαφημίσεις

πρίν από 34 λεπτά , winspert είπε:

Απάντηση :

είναι ανάλογα τον κύκλο, απο ότι θυμάμαι μπορείς μέχρι και 2-3 μέρες μετά την ωορρηξία , να την κανείς να ξεμπερδεύεις , επειδή σε πάνε στα χειρουργεία υπολόγισε ότι θα μείνει παραπάνω χρόνο στην κλινική απ ότι στην ωοληψια 

1 hour ago, mominthemaking είπε:

σε ευχαριστώ πολύ γλυκούλα μου. Γιατί το έπαιρνες αν επιτρέπεται; 

κορίτσια καμία εμπειρία με υπογλυκαιμίες και γκλουκο;αυτό που με προβληματίζει είναι ότι κάποιοι μου το δινουν καποιοι λενε σιγουρα οχι...τι να πιστεψω τι να κανω δεν ξερω πια..

γεια σου κοπελα μου. Για τη μελατονίνη ξέρω ότι βοηθάει στην ποιότητα μέχρι 3 mg την ημέρα . Το ξέρω εντός εισαγωγικών, ό,τι έχω διαβάσει στη βιβλιογραφία. 

Τωρα για τη ρεσβερατρόλη λίγο που το έψαξα, δεν βρήκα ενθαρρυντικά αποτελέσματα. Σου παραθέτω μια προσφατη έρευνα αν τη γκουγκλαρεις θα τη δεις. Ουσιαστικά λέει ότι σε "πείραμα" που έκανα με πολλές γυναίκες σε ομάδες, αυτές που ΔΕΝ παίρνανε ρεσβερατρόλη είχαν καλύτερα αποτελέσματα.

After matching patients by age at the time of oocyte retrieval, grade and developmental stage of embryos, number of embryos transferred, and fresh or vitrified-warmed embryo transfer, multivariate logistic regression analysis showed that resveratrol supplementation is strongly associated with a decrease in clinical pregnancy rate [odds ratio (OR) 0.539, 95% confidence interval (CI) 0.341-0.853] and an increased risk of miscarriage (OR 2.602, 95% CI 1.070-6.325).

@mominthemaking εδώ παρούσα! υπογλυκαιμία στην καμπύλη σακχάρου, γι αυτο και το επαιρνα.

Τιμές 0’: 91, 60´: 59 και 120’: 60. 

Σε 2 ενδοκρινολόγους είχα πάει και οι 2 γκλουκο μου προτειναν (σε διαφορετική δοσολογια). Τώρα στην κυηση επανέλαβα την καμπύλη και είχα δυστυχώς ίδιες τιμές. Δεν παιρνω γκλουκο αλλα ο ενδοκρινολογος μου λεει μικρα γευματα κάθε 2-3 ώρες μαξ. Πιστεύω αυτό θα σε βοηθήσει κι εσένα τώρα ασχέτου κύησης για να μην κάνεις υπογλυκαιμίες. 

6 minutes ago, KoraliaP said:

@mominthemaking εδώ παρούσα! υπογλυκαιμία στην καμπύλη σακχάρου, γι αυτο και το επαιρνα.

Τιμές 0’: 91, 60´: 59 και 120’: 60. 

Σε 2 ενδοκρινολόγους είχα πάει και οι 2 γκλουκο μου προτειναν (σε διαφορετική δοσολογια). Τώρα στην κυηση επανέλαβα την καμπύλη και είχα δυστυχώς ίδιες τιμές. Δεν παιρνω γκλουκο αλλα ο ενδοκρινολογος μου λεει μικρα γευματα κάθε 2-3 ώρες μαξ. Πιστεύω αυτό θα σε βοηθήσει κι εσένα τώρα ασχέτου κύησης για να μην κάνεις υπογλυκαιμίες. 

Ιδια καμπυλη εχουμε φιλεναδααααααα μιλαμε ακριβως!! στο 120 εμενα 59. Ποσο καιρο το επαιρνες πριν την ετ;;

ευχαριστωωω

xu6xp2.png

Διαφημίσεις

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...