Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 1 λεπτό , linaa είπε:

Ευτυχώς που έφυγες γιατί προφανώς δεν είχε όρεξη να ασχοληθεί μαζί σου. Καταρχάς σε δημόσιο δεν πληρώνεις τόσα οπότε προφανώς θα ήθελε να στα φάει ο ίδιος . Τα χαρτιά σου θα τα φτιάξεις με την βοήθεια του κέντρου Κ η επιτροπή  στα αιτιολογεί όλα ξέρουν απτά κέντρα τι να συμπληρώσουν αν τυχόν Κ τα χρειαστείς αν Κ αχρειαστα να είναι Κ να πετύχεις με την πρώτη χωρίς ταλαιπωρία . 

Just now, LENAKI19 είπε:
      πρίν από 1 λεπτό , linaa είπε:

Ευτυχώς που έφυγες γιατί προφανώς δεν είχε όρεξη να ασχοληθεί μαζί σου. Καταρχάς σε δημόσιο δεν πληρώνεις τόσα οπότε προφανώς θα ήθελε να στα φάει ο ίδιος . Τα χαρτιά σου θα τα φτιάξεις με την βοήθεια του κέντρου Κ η επιτροπή  στα αιτιολογεί όλα ξέρουν απτά κέντρα τι να συμπληρώσουν αν τυχόν Κ τα χρειαστείς αν Κ αχρειαστα να είναι Κ να πετύχεις με την πρώτη χωρίς ταλαιπωρία . 

Expand  

Σε ευχαριστώ πολύ κορίτσι μου!Δε ταιριάζουν όλοι οι γιατροί σε όλες!Και αυτό είναι το πιο σημαντικό να έχουμε κάποιον να εμπιστευόμαστε και να μας καθοδηγεί και όχι να μας βλέπει τράπεζα!Εγω άργησα αλλά τον βρήκα!Και εύχομαι σε όλες το ίδιο! 

Καφέ εξωσωματικής 2022 !

Recommended Posts

πρίν από 45 λεπτά , Freida είπε:

Καλησπερα, πεταγομαι γιατι εχω παει στην Βενακη σε απογευματινο ραντεβου. Δεν εμεινα πολυ ικανοποιημενη αν κ ειναι σοβαρη γιατρος κ την συμπαθησα κατα τ'αλλα , αλλα ειδε μονο οτι εξετασεις τυχαινε να εχω (ελαχιστες κ οτι ειχα κανει απο μονη μου) κ ειπε οτι ολα ειναι ενταξει απλα...ουτε μου εγραψε τιποτα ουτε συμβουλες ουτε τπτ...ειχα εντωμεταξυ 2 αποτυχημενες ετ  ηδη τοτε οταν ειχα παει...μπορει πραγματι να μην εχω προβλημα γτ τλκ εμεινα με φυσικο τροπο αλλα θεωρω πως υπηρχαν πραγματα να ψαξουμε...

Καλησπέρα και σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου!Θα πάω τώρα να δω ποιον θα συναντήσω και θα γράψω αν θέλετε εντυπώσεις!

2 ώρες πρίν, kateriiina25 είπε:

Ο θυρεοειδής είναι ρυθμισμένος αλλά έχω έναν μικρό όζο (δεν ξέρω αν παίζει ρόλο), καμπύλη σακχάρου και ινσουλίνης είναι καλές αλλά με μία υπογλυκαιμία στην 2η ώρα και επαναφορά στην 3η. Έχω δει 3 ενδοκρινολόγους, η μία μου είπε να πάρω glucophage και οι άλλοι δύο το θεώρησαν περριτό οπότε δεν το πήρα. Από ορμόνες ο,τι τσεκάρω κάθε μήνα και βιταμίνες έχω τσεκάρει d, σιδηρο, φυλλικό οξύ όπου παίρνω συμπλήρωμα σε όλα. Για το σπέρμα που ρώτησα τον γιατρό για να τσεκάρουμε κατακερματισμό μου είπε ότι εφόσον φτάνουν 5η μέρα τα έμβρυα δεν χρειάζεται. 

Γεια σου κορίτσι μου.Θα τα καταφέρεις,μην πέφτεις καθόλου!Σημασια έχει η υγεία μας!Σου μιλώ εγώ που στο παρελθόν η υγεία ήταν ζητούμενο για εμένα...

Θα σου πρότεινα να κανεις ένα αιματολογικό έλεγχο πλήρη (Λευκού ή Έλενα),αλλά και σπερμοδιαγραμμα,αν δεν έχετε κάνει.Μετά,υπάρχει και το ΕΡΑ τεστ που βλέπει το παράθυρο εμφυτευσής σου.Πιο εξειδικευμένη εξέταση,αλλά ρωτα το γιατρό αν αξίζει να έχετε αυτή την πρόσθετη και πολύ σημαντική πληροφορία,αφού υπάρχει αυτή η δυνατότητα.

Το ca125 που είναι δείκτης ενδομητρίωσης , το έχεις δει;Πόσο είναι;

• Μου αρέσει 2

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 24,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• kateriiina25

1682

• happiness79

1519

• Angot

1426

• Σποράκι

701

Περισσότερες δημοσιεύσεις

2 ώρες πρίν, Andro_meda είπε:

Καλησπερα, θα ήθελα να ρωτήσω κάτι. Στην προετοιμασία της ετ τα φάρμακα προκαλούσαν σε εσάς πονοκεφαλο; Με έχει διαλύσει και θέλω μα δω αν είναι από αυτό ή τυχαίο γεγονός!

Εμένα όχι. 

1 hour ago, Effie99 said:

Γεια σου κορίτσι μου.Θα τα καταφέρεις,μην πέφτεις καθόλου!Σημασια έχει η υγεία μας!Σου μιλώ εγώ που στο παρελθόν η υγεία ήταν ζητούμενο για εμένα...

Θα σου πρότεινα να κανεις ένα αιματολογικό έλεγχο πλήρη (Λευκού ή Έλενα),αλλά και σπερμοδιαγραμμα,αν δεν έχετε κάνει.Μετά,υπάρχει και το ΕΡΑ τεστ που βλέπει το παράθυρο εμφυτευσής σου.Πιο εξειδικευμένη εξέταση,αλλά ρωτα το γιατρό αν αξίζει να έχετε αυτή την πρόσθετη και πολύ σημαντική πληροφορία,αφού υπάρχει αυτή η δυνατότητα.

Το ca125 που είναι δείκτης ενδομητρίωσης , το έχεις δει;Πόσο είναι;

Σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια. Εκτός από σπερμοδιάγραμμα που εννοείται έχουμε κάνει πολλά αλλά όχι εξειδικευμένο για κατακερματισμό κτλ, όλα τα άλλα που λες δεν τα έχω κάνει. Έχω ένα κλεισμένο ραντεβού στο Έλενα στις 23 του μήνα στο τμήμα αποβολών. Εκεί δεν γίνεται ο πλήρης αιματολογικός έλεγχος που λες; Το ΕΡΑ τεστ που λες και το ca125 πού γίνονται και πόσο κοστίζουν; 

Άρα λες να μην προχωρήσω άμεσα στην 2η προσπάθεια; Γιατί όλα αυτά θα πάρουν κάποιο καιρό φαντάζομαι και με τον γιατρό είπαμε μήπως προχωρήσουμε σε αυτόν τον κύκλο, όταν μου ερθει περίοδος δηλαδή 

eardp2.png

πρίν από 2 λεπτά , kateriiina25 είπε:

Σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια. Εκτός από σπερμοδιάγραμμα που εννοείται έχουμε κάνει πολλά αλλά όχι εξειδικευμένο για κατακερματισμό κτλ, όλα τα άλλα που λες δεν τα έχω κάνει. Έχω ένα κλεισμένο ραντεβού στο Έλενα στις 23 του μήνα στο τμήμα αποβολών. Εκεί δεν γίνεται ο πλήρης αιματολογικός έλεγχος που λες; Το ΕΡΑ τεστ που λες και το ca125 πού γίνονται και πόσο κοστίζουν; 

Άρα λες να μην προχωρήσω άμεσα στην 2η προσπάθεια; Γιατί όλα αυτά θα πάρουν κάποιο καιρό και με τον γιατρό είπαμε μήπως προχωρήσουμε σε αυτόν τον κύκλο, όταν μου ερθει περίοδος δηλαδή 

Το Ca125 είναι μια απλή εξέταση αίματος,αν είναι πάνω από 11-12,είναι μια πρώτη ένδειξη ύπαρξης ενδομητριωσης,χωρίς βέβαια να είναι απόλυτο,χωρίς λαπαροσκόπηση δεν φαίνεται η ενδομητριωση.

το ΕΡΑ τεστ είναι ακριβό από ό,τι έχω διαβάσει εδώ στο φόρουμ,το δείγμα στέλνεται εξωτερικό και θέλει προετοιμασία του ενδομητρίου μέχρι να το κανεις. Πες στο γιατρό αν το κρίνει σκόπιμο να το κανεις.

στις 23 στο ραντεβού να πας,μόνο καλό θα είναι για εσένα,εκεί σου κάνουν πλήρη έλεγχο,μόνο να κερδίσεις έχεις.

εγω δεν θα προχωρούσα στη θέση σου πριν ελέγξω τη μήτρα,το αιματολογικό-ανοσολογικό κομμάτι ή το σπερμα λίγο παραπάνω,δες κάποιον καλό ανδρολόγο-ουρολόγο,εδώ τα κορίτσια θα σου προτείνουν τον καλύτερο.

Απο την άλλη,γιατρός δεν είμαι για να συνεκτιμήσω όλους τους παράγοντες,αλλά ίσως εδώ ξέφυγε κάτι,ίσως και όχι.Ίσως ήταν ένα τυχαίο γεγονός,όπως είπε και ο γιατρός(τον ίδιο έχουμε).

Εγώ θα ένιωθα πιο ασφαλής να πάω και σε άλλες ειδικότητες να με ελέγξουν.Αυτό θα έκανα εγώ και αυτό κάνω και τώρα που μιλάμε.Ίσως είναι λάθος,αλλά μέσα μου νιώθω πιο σίγουρη.

Σε εμένα να φανταστείς βρέθηκε ενεργός λοίμωξη από τοξόπλασμα και π γιατρός μου λέει προχωράμε για ετ τον Απρίλιο.Συγγνώμη,εγώ δεν προχωράω γιατρέ σε ετ αν δεν φύγει η λοίμωξη και το avidity αυξηθεί,του είπα.Αλλωστε και ο λοιμωξιολογος το ίδιο είπε.

Θα τα καταφέρεις.Να θυμάσαι ότι ο Θεός δεν θα σε αφήσει,γιατί προσπαθείς και το θέλεις πολύ.

• Μου αρέσει 1

Διαφημίσεις

22 minutes ago, Effie99 said:

Το Ca125 είναι μια απλή εξέταση αίματος,αν είναι πάνω από 11-12,είναι μια πρώτη ένδειξη ύπαρξης ενδομητριωσης,χωρίς βέβαια να είναι απόλυτο,χωρίς λαπαροσκόπηση δεν φαίνεται η ενδομητριωση.

το ΕΡΑ τεστ είναι ακριβό από ό,τι έχω διαβάσει εδώ στο φόρουμ,το δείγμα στέλνεται εξωτερικό και θέλει προετοιμασία του ενδομητρίου μέχρι να το κανεις. Πες στο γιατρό αν το κρίνει σκόπιμο να το κανεις.

στις 23 στο ραντεβού να πας,μόνο καλό θα είναι για εσένα,εκεί σου κάνουν πλήρη έλεγχο,μόνο να κερδίσεις έχεις.

εγω δεν θα προχωρούσα στη θέση σου πριν ελέγξω τη μήτρα,το αιματολογικό-ανοσολογικό κομμάτι ή το σπερμα λίγο παραπάνω,δες κάποιον καλό ανδρολόγο-ουρολόγο,εδώ τα κορίτσια θα σου προτείνουν τον καλύτερο.

Απο την άλλη,γιατρός δεν είμαι για να συνεκτιμήσω όλους τους παράγοντες,αλλά ίσως εδώ ξέφυγε κάτι,ίσως και όχι.Ίσως ήταν ένα τυχαίο γεγονός,όπως είπε και ο γιατρός(τον ίδιο έχουμε).

Εγώ θα ένιωθα πιο ασφαλής να πάω και σε άλλες ειδικότητες να με ελέγξουν.Αυτό θα έκανα εγώ και αυτό κάνω και τώρα που μιλάμε.Ίσως είναι λάθος,αλλά μέσα μου νιώθω πιο σίγουρη.

Σε εμένα να φανταστείς βρέθηκε ενεργός λοίμωξη από τοξόπλασμα και π γιατρός μου λέει προχωράμε για ετ τον Απρίλιο.Συγγνώμη,εγώ δεν προχωράω γιατρέ σε ετ αν δεν φύγει η λοίμωξη και το avidity αυξηθεί,του είπα.Αλλωστε και ο λοιμωξιολογος το ίδιο είπε.

Θα τα καταφέρεις.Να θυμάσαι ότι ο Θεός δεν θα σε αφήσει,γιατί προσπαθείς και το θέλεις πολύ.

Λαπαροσκόπηση είχα κάνει πριν απο 1,5 χρόνο περίπου. Δεν θα είχε φανεί η ενδομητρίωση;
Όλες αυτές οι εξετάσεις στο Έλενα πόσο καιρό χρειάζονται; Σε ρωτάω γιατί δεν θέλω να απομακρυνθώ πολύ απο την θεραπεία της φλεγμονής στην μήτρα για να μην χρειαστεί να ξανα κάνω υστεροσκόπηση.
Αν είναι να μεταφέρω την προσπάθεια ένα κύκλο μετά τότε αξίζει να κοιτάξω κάποια πράγματα παραπάνω σίγουρα. 

eardp2.png

πρίν από 28 λεπτά , kateriiina25 είπε:

Λαπαροσκόπηση είχα κάνει πριν απο 1,5 χρόνο περίπου. Δεν θα είχε φανεί η ενδομητρίωση;
Όλες αυτές οι εξετάσεις στο Έλενα πόσο καιρό χρειάζονται; Σε ρωτάω γιατί δεν θέλω να απομακρυνθώ πολύ απο την θεραπεία της φλεγμονής στην μήτρα για να μην χρειαστεί να ξανα κάνω υστεροσκόπηση.
Αν είναι να μεταφέρω την προσπάθεια ένα κύκλο μετά τότε αξίζει να κοιτάξω κάποια πράγματα παραπάνω σίγουρα. 

Τότε είσαι οκ από ενδομητριωση,ναι,θα είχε φανεί αν ειχες.

Εγώ στο Έλενα δεν πήγα,στη Λευκού πήγα και από το τηλεφωνικό ραντεβού μου κράτησε ιστορικό και μετά μου έγραψε τι εξετασεις να κάνω.Οι εξετασεις βγήκαν γρήγορα,σε 5 μερες,αλλά γενικα θέλει 1 μήνα η όλη διαδικασία,γιατί έχει αραιά ραντεβού,ώστε να συζητήσετε τα αποτελέσματα των εξετάσεων μετά. 

Στο Έλενα δεν ξέρω ποσό χρόνο χρειάζονται..

Αν μεταφέρεις 1 μήνα την προσπάθεια μετά,θα είσαι ακόμα καλυμμένη από τη θεραπεία;Αν ναι,όντως αξίζει.

7 ώρες πρίν, Effie99 είπε:

Μην το λες,απότομα και προσβλητικά μιλούν πολλοί γιατροί,δυστυχώς...κι εγώ από προσωπική πείρα στο λέω.Και μιλάμε για γιατρό καθηγητή,τον οποίο δεν αμφισβητώ για τις γνώσεις του,αλλά από συμπεριφορά...αστα.Εδώ μου άνοιξε την πόρτα του γραφείου του για να φύγω επειδή μου είχε βρει λέει αρχή HPV,χωρίς φυσικά να στείλει κανένα δείγμα πουθενά,κι εγώ δεν ήξερα τότε τι σημαίνει και λέω ΗIV? Εντελώς τρομοκρατημένη.Δεν απαντάει τίποτε,σηκώνεται,ανοίγει την πόρτα και μου δείχνει την έξοδο.Εντάξει,για καιρό ανακαλούσα τη σκηνή στο μυαλό μου και δεν το πίστευα ότι συνέβη.
Υπαρχουν πολύ κακότροποι γιατροί κι εγώ δεν τους επιλέγω,ακόμα και αν είναι κορυφή.Υπάρχουν πολλές κορυφές στο είδος τους με πολύ καλή συμπεριφορά εξίσου και αυτούς θέλω να επιλέγω.

Εννοείται,εμπιστεύομαι την γνώμη σου και ήδη έκλεισα ραντεβού για να δω κάποιον από αυτούς τους 2 στο Έλενα.Να είσαι καλά!

Ποιος γιατρός φέρθηκε έτσι; Εάν θες στείλε μου με πμ το όνομα του,καλό θα ήταν προς αποφυγή ..

πρίν από 8 λεπτά , Effie99 είπε:

Εγώ στο Έλενα δεν πήγα,στη Λευκού πήγα και από το τηλεφωνικό ραντεβού μου κράτησε ιστορικό και μετά μου έγραψε τι εξετασεις να κάνω.Οι εξετασεις βγήκαν γρήγορα,σε 5 μερες,αλλά γενικα θέλει 1 μήνα η όλη διαδικασία,γιατί έχει αραιά ραντεβού,ώστε να συζητήσετε τα αποτελέσματα των εξετάσεων μετά. 

Αν μεταφέρεις 1 μήνα την προσπάθεια μετά,θα είσαι ακόμα καλυμμένη από τη θεραπεία;Αν ναι,όντως αξίζει.

Η Λευκού που βρίσκεται ; Τον αιματολογικό έλεγχο πρέπει να τον κάνουμε μετά από αποβολές; Τι εξετάσεις εινΙαι αυτές ;

39 minutes ago, Effie99 said:

Πιστεύω με ένα μήνα να είμαι καλυμμένη. Θα ρωτήσω για σιγουριά. Η Λευκού είναι μία αιματολόγος που βλέπω στην Θεσσαλονίκη; Διαδικτυακά γίνεται το ραντεβού; Πόσο περίπου σου κόστισαν όλες οι εξετάσεις και τι αφορούσαν; Σορρυ για τις τόσες ερωτήσεις 

eardp2.png

Καλησπέρα...Είμαι 25 χρόνων και 23/3/2021 διαγνωστικά με προωρη ωοθικικη ανεπάρκεια...

Το κατάλαβα όταν για 2 μήνες δεν είχα εμμηνό ρυση...αλλά δεν περίμενα κάτι τέτοιο γιατί εκείνο το διάστημα είχα περάσει πολύ έντονο ψυχολογικό στρες και πάρα πολύ κούραση...Να επισημάνω ότι έχασα πάρα πολύ απότομο βάρος λόγω αυστηρής δίαιτας και τα είχα συνδυάσει όλα μαζί ότι τα ξανά πήρα απότομα λογω κακής διατροφής και πίστευα πως όλο αυτό ήταν απλά ξέσπασμα του οργανισμού..

(Να πω ότι πριν από αυτό είχα κάθε μήνα εμμηνό ρύση)

Έτσι αποφάσισα να κάνω εξετάσεις που μου έβαλε η ενδοκρινολογος μου...

Οι τιμές ήταν η εξής: E2(25),FSH(52.68),LH(43.16)..

Όταν η ενδοκρινολογος είδε αυτές τις τιμές μου είπε πως σίγουρα έχει γίνει κάποιο λάθος γιατί οι τιμές είναι για μια γυναίκα που περνάει εμμηνόπαυση..

Πήγα στον γυναικολόγο λοιπόν και μου είπε ότι λόγω των τιμών αν και θα της επαναλαμβανα  και λόγω ηπερηχου που μου είπε  ότι οι ωοθήκες ειχαν "μαζέψει "ότι υπάρχει η πιθανότητα να έχω προωρη ωοθικικη ανεπάρκεια...

Μου έδωσε αρχικά να πάρω για 7 μέρες ultrogestan 200 mg για να δει αν θα μ ερχόταν εμμηνο ρυση...αλλά τζίφος με τα φάρμακα αυτά.. Και έτσι ξεκίνησα τα cyclacur...11 μέρες τα λευκά 10 τα καφέ..διακοπη για 7 μέρες και τα ξανά αρχίζω...(Αυτά περνω από τότε συν ότι δύο μήνες έχω ξεκινήσει τα fertilimax που διάβασα ότι είναι πολύ καλά,βέβαια πολύ ακριβά)

Και εκεί ξεκινάει το μαρτύριο..ένιωσα άχρηστη οτι δεν αξίζω σαν γυναίκα ότι τελείωσα ότι δεν θα μπορέσω να κάνω ποτέ παιδί..και η ψυχολογία χάλια...κάθε μέρα έκλαιγα..δούλευα γυρνούσα σπίτι και έκλαιγα.. ο σύντροφος που ήμουν τότε μόλις 1 χρόνο μαζί από αλλά σχέδια που είχαμε είπαμε ότι πρέπει να βιαστούμε για παιδί...

Αλλά τίποτα...

Μετά από αυτό έκανα την ΑΜΗ(0.20) και από εκεί και πέρα καθημερινή μου σκέψη είναι ότι είμαι άχρηστη..Πολύ χάλια ψυχολογικά...

Και τρομερά ξεσπάσματα στο φαγητό σε σημείο να πάρω 20 κιλά όταν ήδη είχα μεγάλο θέμα με το βάρος μ...σταμάτησα από την δουλειά γιατί δεν άντεχα άλλο ψυχολογικά και είπα πως θα δω τι θα κανω με αυτό το θέμα...να βρω μια λύση...

Πλέον είμαι σε κατάσταση χαοτική..

Ο γυναικολόγος μου,μου λέει στον τελευταίο ηπερηχο που κάναμε ότι βλέπει τεράστια βελτίωση ηπερηχογραφικα ότι οι ωοθήκεςμου είναι σαν να μην έχω κάποιο τέτοιο θέμα,ας πούμε  .και οι τελευταίες εξετάσεις που είχα κάνει είδε βελτίωση για αυτόν βέβαια..ήταν στις 25/10 οι εξετάζεις αίματος 

Ε2(20.80),FSH (25.50),LH(15.40) και το τελευταίο ηπερηχο στις 30/1 όπου είπε ότι είχα κάνει ωορηξια γιατί είχα κάνει τεστ ωορηξιας και ήταν θετικό.. 

Έκανα ΌΤΙ εξέταση υπάρχει για να βρω από τι προήλθε όλο αυτό.. 

Καρυωτυπος..για αυτοανοσα...σαλπιγγογραφια..μέχρι και αξονική εγκεφάλου μην υπήρχε κάποιο θέμα εκεί...αλλά όλα καλά.. 

Κανένας δεν βρήκε τον λόγο που έγινε.. 

Πήρα άλλες 2 γνώμες από το αττικό στην κυρία καλανταριδου που να πω την αλήθεια μ δεν ασχολήθηκε μου είπε ότι θεωρει πως θα μπορέσω να κάνω παιδί είδε τις εξετάσεις και μέχρι εκεί.. 

Και απο έναν άλλο γιατρό που μου είπε ότι όλο αυτό ίσως να έγινε επειδή δεν είναι ρυθμισμένη η ινσουλίνη και ότι να χάσω βάρος και μ βρήκε και ένα πολύποδα αριστερή που ο γυναικολόγος που με παρακολουθεί δεν έχει δει κάτι τέτοιο και μου λέει ότι είμαι καθαρή όπως και στην σαλπιγγοραφια ήταν όλα καλά...βέβαια ο γυναικολόγος αυτός που πήγα δεν μ ειχε γεμίσει το μάτι εξαρχής...

Να πω την αλήθεια προσπαθουσαμε τόσο καιρό αλλά λόγω της χάλια ψυχολογικής κατάστασης τεστ ωορηξιας έκανα για 2 μέρες έβλεπα αρνητικό αποτέλεσμα και τα παρατουσα..

Τους 3 τελευταίους  μήνες που είπα να κάνω τεστ ωορηξιας και τους 3 μήνες,είδα θετικο τεστ φατσουλα..πήρα τον γυναικολόγο και με είδε τον 2 μήνα θετικού τεστ και μου είπε ότι έχει γίνει η ωορηξια και ότι οι ωοθήκες μου έχουν πάρει τα πάνω τους..

Και ότι να προσπαθήσω φυσιολογικά μέχρι τον Απρίλιο και αν δεν έχει επέλθει εγκυμοσύνη να μπούμε σε μίνι κύκλο αλλά με σεξουαλικη επαφή...και αν δεν υπάρξει πάλι εγκυμοσύνη να ξεκινήσω εξωσωματική σε γιατρό που ξέρει...

Πλέον ειλικρινά δεν έχω καθόλου αντοχές..ψυχολογικές αντοχές...οικονομικά είμαι πολύ δύσκολα και το σενάριο εξωσωματικής δεν ξέρω πως θα ανταπεξέλθω σε κάτι τέτοιο..και αν δεν μείνω έγκυος ούτε με αυτό τον τρόπο ούτε με κανενα; γιατί να κάτσει ο σύντροφος μου μαζί μ;

Πολλά τα ερωτήματα καθημερινά στο κεφάλι μου πολλές οι σκέψεις.. Βασικά  νιώθω άχρηστη...οι σκέψεις πολλές άλλες γυναίκες κάνουν διακοπή κύησης και τα παρατάνε και γυναίκες που θέλουν τόσο πολύ να μην μπορούν; αδικία.. πολλές οι σκέψεις μ...

Η σκέψη μου  είναι να πάω σε άλλον ένα γυναικολόγο στην Αθήνα γιατί μένω σε μικρή πόλη να πάρω άλλη μια τελική γνώμη...

Είναι ανάμεσα στον κύριο Μαμά που είδα για μια θεραπεία με dheas χαπια και ανάμεσα σε κάποιον άλλο γυναικολόγο που λέγεται Γρηγόριος Σακκάς που μου έχουν προτείνει και μ είπαν ότι είναι πολύ καλός.. 

Θα ήθελα σας παρακαλώ την βοήθεια σας και την γνώμη σας..αν άλλες κοπέλες που έχουν το ίδιο θέμα βρήκαν κάποια λύση..

Συγνώμη για το κατεβατό..απλά αν κάποια κοπέλα αντιμετωπίζει κάτι παρόμοιο θα ηθελα γνώμη..θα ήθελα να εξάντληση όλες τις προσπάθειες για φυσική σύλληψη πριν ξεκινήσω εξωσωματική...

Ειλικρινά ήθελα καιρό να γράψω αλλά δεν είχα την δύναμη...

Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων και εύχομαι όλες οι γυναίκες να καταφέρνουν να εκπληρώσουν το όνειρο τους.. 

Διαφημίσεις

13 minutes ago, Eleni:) said:

Καλησπέρα...Είμαι 25 χρόνων και 23/3/2021 διαγνωστικά με προωρη ωοθικικη ανεπάρκεια...

Το κατάλαβα όταν για 2 μήνες δεν είχα εμμηνό ρυση...αλλά δεν περίμενα κάτι τέτοιο γιατί εκείνο το διάστημα είχα περάσει πολύ έντονο ψυχολογικό στρες και πάρα πολύ κούραση...Να επισημάνω ότι έχασα πάρα πολύ απότομο βάρος λόγω αυστηρής δίαιτας και τα είχα συνδυάσει όλα μαζί ότι τα ξανά πήρα απότομα λογω κακής διατροφής και πίστευα πως όλο αυτό ήταν απλά ξέσπασμα του οργανισμού..

Όταν η ενδοκρινολογος είδε αυτές τις τιμές μου είπε πως σίγουρα έχει γίνει κάποιο λάθος γιατί οι τιμές είναι για μια γυναίκα που περνάει εμμηνόπαυση..

Πήγα στον γυναικολόγο λοιπόν και μου είπε ότι λόγω των τιμών αν και θα της επαναλαμβανα  και λόγω ηπερηχου που μου είπε  ότι οι ωοθήκες ειχαν "μαζέψει "ότι υπάρχει η πιθανότητα να έχω προωρη ωοθικικη ανεπάρκεια...

Μου έδωσε αρχικά να πάρω για 7 μέρες ultrogestan 200 mg για να δει αν θα μ ερχόταν εμμηνο ρυση...αλλά τζίφος με τα φάρμακα αυτά.. Και έτσι ξεκίνησα τα cyclacur...11 μέρες τα λευκά 10 τα καφέ..διακοπη για 7 μέρες και τα ξανά αρχίζω...(Αυτά περνω από τότε συν ότι δύο μήνες έχω ξεκινήσει τα fertilimax που διάβασα ότι είναι πολύ καλά,βέβαια πολύ ακριβά)

Και εκεί ξεκινάει το μαρτύριο..ένιωσα άχρηστη οτι δεν αξίζω σαν γυναίκα ότι τελείωσα ότι δεν θα μπορέσω να κάνω ποτέ παιδί..και η ψυχολογία χάλια...κάθε μέρα έκλαιγα..δούλευα γυρνούσα σπίτι και έκλαιγα.. ο σύντροφος που ήμουν τότε μόλις 1 χρόνο μαζί από αλλά σχέδια που είχαμε είπαμε ότι πρέπει να βιαστούμε για παιδί...

Αλλά τίποτα...

Μετά από αυτό έκανα την ΑΜΗ(0.20) και από εκεί και πέρα καθημερινή μου σκέψη είναι ότι είμαι άχρηστη..Πολύ χάλια ψυχολογικά...

Και τρομερά ξεσπάσματα στο φαγητό σε σημείο να πάρω 20 κιλά όταν ήδη είχα μεγάλο θέμα με το βάρος μ...σταμάτησα από την δουλειά γιατί δεν άντεχα άλλο ψυχολογικά και είπα πως θα δω τι θα κανω με αυτό το θέμα...να βρω μια λύση...

Ο γυναικολόγος μου,μου λέει στον τελευταίο ηπερηχο που κάναμε ότι βλέπει τεράστια βελτίωση ηπερηχογραφικα ότι οι ωοθήκεςμου είναι σαν να μην έχω κάποιο τέτοιο θέμα,ας πούμε  .και οι τελευταίες εξετάσεις που είχα κάνει είδε βελτίωση για αυτόν βέβαια..ήταν στις 25/10 οι εξετάζεις αίματος 

Ε2(20.80),FSH (25.50),LH(15.40) και το τελευταίο ηπερηχο στις 30/1 όπου είπε ότι είχα κάνει ωορηξια γιατί είχα κάνει τεστ ωορηξιας και ήταν θετικό.. 

Καρυωτυπος..για αυτοανοσα...σαλπιγγογραφια..μέχρι και αξονική εγκεφάλου μην υπήρχε κάποιο θέμα εκεί...αλλά όλα καλά.. 

Πήρα άλλες 2 γνώμες από το αττικό στην κυρία καλανταριδου που να πω την αλήθεια μ δεν ασχολήθηκε μου είπε ότι θεωρει πως θα μπορέσω να κάνω παιδί είδε τις εξετάσεις και μέχρι εκεί.. 

Και απο έναν άλλο γιατρό που μου είπε ότι όλο αυτό ίσως να έγινε επειδή δεν είναι ρυθμισμένη η ινσουλίνη και ότι να χάσω βάρος και μ βρήκε και ένα πολύποδα αριστερή που ο γυναικολόγος που με παρακολουθεί δεν έχει δει κάτι τέτοιο και μου λέει ότι είμαι καθαρή όπως και στην σαλπιγγοραφια ήταν όλα καλά...βέβαια ο γυναικολόγος αυτός που πήγα δεν μ ειχε γεμίσει το μάτι εξαρχής...

Να πω την αλήθεια προσπαθουσαμε τόσο καιρό αλλά λόγω της χάλια ψυχολογικής κατάστασης τεστ ωορηξιας έκανα για 2 μέρες έβλεπα αρνητικό αποτέλεσμα και τα παρατουσα..

Τους 3 τελευταίους  μήνες που είπα να κάνω τεστ ωορηξιας και τους 3 μήνες,είδα θετικο τεστ φατσουλα..πήρα τον γυναικολόγο και με είδε τον 2 μήνα θετικού τεστ και μου είπε ότι έχει γίνει η ωορηξια και ότι οι ωοθήκες μου έχουν πάρει τα πάνω τους..

Και ότι να προσπαθήσω φυσιολογικά μέχρι τον Απρίλιο και αν δεν έχει επέλθει εγκυμοσύνη να μπούμε σε μίνι κύκλο αλλά με σεξουαλικη επαφή...και αν δεν υπάρξει πάλι εγκυμοσύνη να ξεκινήσω εξωσωματική σε γιατρό που ξέρει...

Πλέον ειλικρινά δεν έχω καθόλου αντοχές..ψυχολογικές αντοχές...οικονομικά είμαι πολύ δύσκολα και το σενάριο εξωσωματικής δεν ξέρω πως θα ανταπεξέλθω σε κάτι τέτοιο..και αν δεν μείνω έγκυος ούτε με αυτό τον τρόπο ούτε με κανενα; γιατί να κάτσει ο σύντροφος μου μαζί μ;

Πολλά τα ερωτήματα καθημερινά στο κεφάλι μου πολλές οι σκέψεις.. Βασικά  νιώθω άχρηστη...οι σκέψεις πολλές άλλες γυναίκες κάνουν διακοπή κύησης και τα παρατάνε και γυναίκες που θέλουν τόσο πολύ να μην μπορούν; αδικία.. πολλές οι σκέψεις μ...

Η σκέψη μου  είναι να πάω σε άλλον ένα γυναικολόγο στην Αθήνα γιατί μένω σε μικρή πόλη να πάρω άλλη μια τελική γνώμη...

Είναι ανάμεσα στον κύριο Μαμά που είδα για μια θεραπεία με dheas χαπια και ανάμεσα σε κάποιον άλλο γυναικολόγο που λέγεται Γρηγόριος Σακκάς που μου έχουν προτείνει και μ είπαν ότι είναι πολύ καλός.. 

Θα ήθελα σας παρακαλώ την βοήθεια σας και την γνώμη σας..αν άλλες κοπέλες που έχουν το ίδιο θέμα βρήκαν κάποια λύση..

Συγνώμη για το κατεβατό..απλά αν κάποια κοπέλα αντιμετωπίζει κάτι παρόμοιο θα ηθελα γνώμη..θα ήθελα να εξάντληση όλες τις προσπάθειες για φυσική σύλληψη πριν ξεκινήσω εξωσωματική...

Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων και εύχομαι όλες οι γυναίκες να καταφέρνουν να εκπληρώσουν το όνειρο τους.. 

Καταρχάς κοπέλα μου δεν είσαι άχρηστη. Όλες μας εδώ μέσα έχουμε δυσκολευτεί πολύ ή λίγο να τα καταφέρουμε και κάποιες το προσπαθούμε ακόμα. Δεν είμαστε άχρηστες απλώς για μας αυτός ο δρόμος είναι λίγο πιο μακρύς και δύσβατος. Το παλεύουμε όμως και καθημερινά μία μία καταφέρνουμε να φτάσουμε στον στόχο. Πρέπει να μην μειώνεις τον εαυτό σου και να αντιμετωπίσεις αυτή την ιδιαιτερότητα με θάρρος. Και στα λέω αυτά λίγες ώρες μετά την αποτυχία μου. Αν ο σύντροφος σου σε παρατήσει γι αυτόν τον λόγο τότε δεν άξιζε να είναι σύντροφος σου και πατέρας των παιδιών σου. 
Για το θέμα του ΠΩΑ δεν γνωρίζω πολλά να σε βοηθήσω, άλλες κοπέλες σίγουρα ξέρουν παραπάνω αλλά πάντως μην απελπίζεσαι. Απο τα βήματα που βλέπω πως έχεις κάνει είναι πολυ νωρίς να απελπιστείς. 
Τους γυναικολόγους που ανέφερες δεν τους εχω ακούσει, είναι απλοί γυναικολόγοι; Μήπως θα έπρεπε να μιλήσεις με εξωσωματιστές; Ανεξάρτητα αν θα προχωρήσεις τωρα σε εξωσωματική ή πιο μετά, νομίζω πως θα ήταν καλύτερα.  

• Μου αρέσει 4

eardp2.png

9 ώρες πρίν, Giouli36 είπε:

Συγνώμη που πετάγομαι αλλά θα ήθελα να σου πω και γω τη γνώμη μου!!Στον συγκεκριμένο γιατρό πήγα πρώτη φορά τον Μάιο που μας πέρασε μετά από 3 αποτυχημένες εξωσωματικες και μια παλινδρομη φυσικη συλληψη (μένω επαρχια)!!Η πρώτη εντύπωση ήταν πολύ καλή!!Ουσιαστικά μου είπε ότι έχεις κάποιο πρόβλημα και δεν μένεις ειτε φυσιολογικά ειτε δεν έχεις εμφυτευσεις!!Ήταν δε πεπεισμένος ότι έχω ενδομητριτιδα!!Με τα πολλά πήγα 3 μέρες αργότερα γιατί θα εμενα σύνολο 5-6 μερες Αθηνα για να μου πάρει υλικό από τη μήτρα!!Τελικά όντως είχα ενδομητριτιδα!!Ακολούθησε ένα καλοκαίρι φουλ με αντιβιωσεις και μια υστεροσκοπηση τον Σεπτέμβριο!!Μου είπε δε να προσπαθήσω φυσιολογικά γιατί ήταν πεπεισμένος ότι θα συλλάβω και αν δεν τα καταφέρνω μέχρι τις γιορτές να τον πάρω τηλ!!

Τελικά έμεινα έγκυος λίγο αργότερα τον Φλεβάρη αλλά έμεινα αυτό έχει σημασία για μένα και το γεγονός ότι μετά από τη δική του παρέμβαση τα κατάφερα γι' αυτό και τον έχω στην καρδιά μου!!

Και επίσης έχω να πω τα καλύτερα για την Νικολέτα!!Η κοπέλα είναι ευγενέστατη και πάντα με τον καλό τον λόγο!!!

Σου εύχομαι καλή συνέχεια μαζί του και η επόμενη προσπάθεια να είναι η τυχερή σου!!

Η Νικολέτα είναι πράγματι υπέροχη!!! 

Να σε ρωτήσω κάτι, πώς υποπτεύτηκε την ενδομητρίτιδα? Από τον υπέρηχο? Γενικά πώς φαίνεται αν όντως υπάρχει ενδομητρίτιδα? 

• Μου αρέσει 1

πρίν από 26 λεπτά , kateriiina25 είπε:

Καταρχάς κοπέλα μου δεν είσαι άχρηστη. Όλες μας εδώ μέσα έχουμε δυσκολευτεί πολύ ή λίγο να τα καταφέρουμε και κάποιες το προσπαθούμε ακόμα. Δεν είμαστε άχρηστες απλώς για μας αυτός ο δρόμος είναι λίγο πιο μακρύς και δύσβατος. Το παλεύουμε όμως και καθημερινά μία μία καταφέρνουμε να φτάσουμε στον στόχο. Πρέπει να μην μειώνεις τον εαυτό σου και να αντιμετωπίσεις αυτή την ιδιαιτερότητα με θάρρος. Και στα λέω αυτά λίγες ώρες μετά την αποτυχία μου. Αν ο σύντροφος σου σε παρατήσει γι αυτόν τον λόγο τότε δεν άξιζε να είναι σύντροφος σου και πατέρας των παιδιών σου. 
Για το θέμα του ΠΩΑ δεν γνωρίζω πολλά να σε βοηθήσω, άλλες κοπέλες σίγουρα ξέρουν παραπάνω αλλά πάντως μην απελπίζεσαι. Απο τα βήματα που βλέπω πως έχεις κάνει είναι πολυ νωρίς να απελπιστείς. 
Τους γυναικολόγους που ανέφερες δεν τους εχω ακούσει, είναι απλοί γυναικολόγοι; Μήπως θα έπρεπε να μιλήσεις με εξωσωματιστές; Ανεξάρτητα αν θα προχωρήσεις τωρα σε εξωσωματική ή πιο μετά, νομίζω πως θα ήταν καλύτερα.  

Καλησπέρα Κατερίνα μου και σε ευχαριστώ ειλικρινά για την απάντηση σου...

Συγνώμη αν σας έφερα σε δύσκολη θέση αλλά ο χρόνος που μας πέρασε ήταν πολύ δυσκολος λόγο και άλλων σοβαρών καταστάσεων και έτυχε και αυτό για να με κάνει να πέσω εντελώς...

Εύχομαι μέσα από την καρδιά μ ειλικρινά η επόμενη προσπάθεια σου να έχει επιτυχία...

Ο Mαμάς είναι σε κέντρο εξωσωματικής στο νεογενεσης...και ακολουθεί και την θεραπεία με τα φάρμακα dheas για την πωα

Επεξεργάστηκαν by Eleni:)

8 ώρες πρίν, kateriiina25 είπε:

Καλησπέρα κορίτσια μου! Δυστυχώς το προαίσθημα σας δεν επιβεβαιώθηκε. Το πρωί έκανα ένα τεστ το οποίο βγήκε αρνητικό και μετά απο λίγο μία χοριακή που ήρθε να επιβεβαιώσει το αποτέλεσμα δυστυχώς. Το έχω πάρει πολύ βαριά, πίστευα τόσο πολύ σε αυτήν την προσπάθεια και ήρθε το αποτέλεσμα να με επαναφέρει στην μέχρι τώρα πορεία μου. Προσπαθώ να συνέλθω και να σκεφτώ τα επόμενα βήματα. Με πήρε τηλ και ο Σφακ ο οποίος θεωρεί ότι απλώς ο οργανισμός μου δεν δέχτηκε τα συγκεκριμένα έμβρυα και οτι μια αποτυχία δεν σημαίνει κάτι. Πρότεινε να προχωρήσουμε σε μία ακόμη προσπάθεια όσο πιο σύντομα γίνεται για να μην χάσουμε το παράθυρο της υστεροσκόπησης και της θεραπείας για την φλεγμονή που έκανα. Θα ήθελα πολύ την γνώμη σας πάνω σε αυτό. Θεωρείτε ότι πρέπει να κοιτάξω άλλα πράγματα πριν προχωρήσω; 

Κορίτσι μου γλυκό, λυπάμαι πάρα πολύ... Σου στέλνω μια αγκαλιά ❤️

Έχει ένα πόιντ ο γιατρός σου θεωρώ. Από εκεί και πέρα είναι θέμα κατά πόσο τον εμπιστεύεσαι. Γιατί αν τον εμπιστεύεσαι, δεν έχεις λόγο να μην ακούσεις την προτροπή του. 

Σου εύχομαι ολόψυχα η επόμενη φορά να είναι η τυχερή σου! 

7 ώρες πρίν, Andro_meda είπε:

Καλησπερα, θα ήθελα να ρωτήσω κάτι. Στην προετοιμασία της ετ τα φάρμακα προκαλούσαν σε εσάς πονοκεφαλο; Με έχει διαλύσει και θέλω μα δω αν είναι από αυτό ή τυχαίο γεγονός!

Και εμένα μου προκαλούν πονοκεφάλους. Έχουν ένα σκασμό παρενέργειες γενικά. Δεν κάνουν σε όλους τους οργανισμούς τα ίδια βέβαια, αλλά όλο και κάπου επηρεάζουν. 

7 ώρες πρίν, Giouli36 είπε:

Κορίτσια μου γλυκά!!Θέλω να μοιραστώ μαζί σας την χθεσινή μου επίσκεψη στον γυναικολόγο για τον πρώτο μου υπέρηχο!!Η αλήθεια είναι ότι επειδή είμαι στην πολύ αρχή ακόμα της κυησης(σήμερα 5 εβδ+2 ημερων) περίμενα απλά να επιβεβαιώσω την ύπαρξη σάκου με εμβρυικα στοιχεία και να αποκλείσω το εξωμητριο!!!

Αλλά προφανώς ή έγινε κάποιο θαύμα ή ο Θεός  με λυπηθηκε γιατί ακουσαμε και καρδούλα!!!(τουλάχιστον ο γιατρός την ακουσε).Το μωράκι είναι 1,17 χιλιοστά και το ειδα(νομιζω) να κουνιέται!!!

Ξέρω ότι είναι πολύ πολύ νωρίς ακόμα και εννοείται θα το πάω βήμα βήμα μέχρι να γεννήσω αλλά θεωρώ ότι χθες ήταν μια μικρή νίκη για μένα!!Σας το γράφω και με παίρνουν πάλι τα δάκρυα!!

Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου όλες οι κοπέλες εδώ μέσα να το νιώσουν πολύ πολύ σύντομα!!!

Υ.Γ.Το φόρουμ έχω να πω ότι όντως είναι πολύ γουρλίδικο!!!!!

Θα σου έλεγα να τσεκάρεις και b12 και όσον αφορά το σπερμα δεν ξέρω αν ο σύζυγος σου παίρνει κάποια βιταμίνη αλλά πριν την επόμενη προσπάθεια σας μήπως να επαιρνε έστω για λίγο καιρό βιταμίνες να το ενισχύσει λίγο παραπάνω??Πάντως κακό δεν θα του κάνει!!Και θα σου συνιστούσα και διατροφή τόσο για σένα όσο και για το σύζυγό!!Εγώ έχω σχεδόν περίπου 2 χρόνια που έχω κόψει τη ζάχαρη με ελάχιστες φορές που έχω φάει σ'αυτο το χρονικό διάστημα!!!

Αχ, πόσο συγκινητικό... Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ γι' αυτό το μοίρασμα! Πρέπει να ήταν υπέροχα τα συναισθήματα σου καθώς έβλεπες και άκουγες το μωράκι σου! ❤️❤️❤️ Εύχομαι να έχεις μια τέλεια εγκυμοσύνη!!! 

6 ώρες πρίν, Makelen είπε:

Απο αυτα που εχεις γραψει κι εχω διαβασει εως τωρα.. ένα μου εκανε εντυπωση. Με 5.5 mm ενδομητριο 2 μερες πριν την ετ, αν οντως θυμαμαι καλα, ηταν τραγικο λαθος που σε προχωρησε! Προσωπικα πιστευω πως η αποτυχια εκει οφειλεται. Το διαβασα σημερα καπου που το ειχες γραψει.. ισχυει; αν ειναι ετσι.. σε πηρε στον λαιμο του ρε γαμωτο.. Και τον ειχα για σωστο γιατρο.. Παραλιγο να πηγαινα κι εγω εκει..

Αλήθεια??? Αυτό κάπου το έχασα μάλλον. Έχεις απόλυτο δίκιο @Makelen... Πόσο κρίμα... 

3 ώρες πρίν, Effie99 είπε:

Όντως τώρα??? Μα ποιος γιατρός σου είπε να προχωρήσεις σε ετ με τοξόπλασμα??? Έλεος!!! Δεν το έχουν για τίποτα ορισμένοι, έξαλλη γίνομαι! 

1 hour ago, Eleni:) είπε:

Αλλά τίποτα...

Κορίτσι μου, σε νιώθω. Έχω αισθανθεί πολλές φορές άχρηστη μέσα σε αυτή τη διαδικασία, επειδή το σώμα μου δεν ανταποκρίνεται σε αυτό που περίμενα. Δεν είμαστε όμως άχρηστες και πιστεύω ότι κατά βάθος το ξέρουμε και οι δύο. Η φύση αποφασίζει και εμείς ακολουθούμε, δεν μπορούμε να τα ελέγχουμε όλα. Επίσης καταλαβαίνω απόλυτα την επιθυμία σου να συλλάβεις φυσικά, κι εγώ είχα πολύ έντονα την ίδια επιθυμία. Σκέφτομαι όμως τώρα - εκ των υστέρων- ότι αν είχα ξεκινήσει νωρίτερα διαδικασίες εξωσωματικής, ίσως τώρα να είχα ήδη ένα παιδί. Μπορεί και όχι βέβαια, δε θα το μάθουμε ποτέ. Δε λέω ότι μετανιώνω βέβαια, γιατί προφανώς η πορεία που ακολούθησα ήταν αυτή που μου ταίριαζε. Αλλά ότι μερικές φορές έχει μεγάλη σημασία να ζυγίζουμε μέσα μας όλα τα ενδεχόμενα πριν πάρουμε μία απόφαση. Ώστε να μην έχουμε μετά δεύτερες σκέψεις. Όσο για τους γιατρούς που ρωτάς, δεν τους ξέρω. Προσωπικά δίνω μεγάλη σημασία στο εμβρυολογικό τμήμα που έχει το κάθε κέντρο, γιατί θεωρώ ότι αυτό είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της διαδικασίας. Και μετά έρχεται ο γιατρός. Κατά τη γνώμη μου πάντα. Σου εύχομαι να πάνε τα πράγματα καλά για σένα και σύντομα να γίνεις μανούλα!

• Μου αρέσει 2

Διαφημίσεις

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...