Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 32 λεπτά , Eternity είπε:

Δυστυχώς δεν έχω... αν έχεις facebook δε βάζεις μια δημοσίευση στην ομάδα "εξωσωματική γονιμοποίηση"? 

Δυστυχώς αυτά τα φάρμακα δε γράφονται, τα πληρώνεις κανονικά... Καμιά φορά μάλιστα το φαρμακείο για να στα δώσει ζητά βεβαίωση από το θεράποντα ιατρό. 

Θα βάλω και εκεί, σε ευχαριστώ. Βέβαια απο οτι βλεπω ειναι πολλές οι κοπέλες που χρειάζονται τα ίδια φάρμακα. 

Καφέ εξωσωματικής 2022 !

Recommended Posts

πρίν από 5 λεπτά , Nephele78 είπε:

Εγώ εκανα 15η με βλαστοκυστες,ειχα ωοληψια 10η μερα κυκλου και παντα τοτε εκανα ωοληψιες καθωςμαζευα εμβρυα με φυσικους

Και μενα παντα 0,4 ητανε.μια χαρα ειναι!!!μετα την ωοληψια θα παρεις προγεστερονη και τοτε ανεβαινει!

Αρα κοριτσι μ γινεται κ τοσο νωρις μη τρελλαινομαι αδικα δλδ ?? Πφφ ειχα σκασει

• Μου αρέσει 1

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 24,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• kateriiina25

1682

• happiness79

1519

• Angot

1426

• Σποράκι

701

Περισσότερες δημοσιεύσεις

1 hour ago, Natassou85 είπε:

Κοριτσια μου να ρωτησω κατι μου ειπε ο γιατρος μ ετ την 15 μερα του κυκλου ..δενειναι πολυ νωρις ; Το εχετε ακουσει ξανα ;

Έχεις κάνει καταστολή με arvekap;

Σε ποια μέρα του κύκλου σου σου μέτρησε το ενδομήτριο κ το βρήκε παχύ; Πόσο ήταν; Αν έχεις κάνει καταστολή, δεν θα γίνει ωορρηξία, οπότε όλα ξεκινούν με την έναρξη της προγεστερόνης που θα σου δώσει.

Μπορεί να στο είπε χονδρικά... Συνήθως η ετ γίνεται 17η με 20η μέρα. Άντε 21η.

πρίν από 4 λεπτά , marina_86 είπε:

Έχεις κάνει καταστολή με arvekap;

Σε ποια μέρα του κύκλου σου σου μέτρησε το ενδομήτριο κ το βρήκε παχύ; Πόσο ήταν; Αν έχεις κάνει καταστολή, δεν θα γίνει ωορρηξία, οπότε όλα ξεκινούν με την έναρξη της προγεστερόνης που θα σου δώσει.

Μπορεί να στο είπε χονδρικά... Συνήθως η ετ γίνεται 17η με 20η μέρα. Άντε 21η.

Οχι μ ειπε παρασκευη εμβρυομεταφορα το πρωι ..ηταν ηδη 8,5 κ μου ειπε αυριο να ξεκινησω προγεστερονη

• Μου αρέσει 2

πρίν από 1 λεπτό , Natassou85 είπε:

Οχι μ ειπε παρασκευη εμβρυομεταφορα το πρωι ..ηταν ηδη 8,5 κ μου ειπε αυριο να ξεκινησω προγεστερονη

Ε, εντάξει. Αν ήταν καλές οι αιματολογικές σου (e2, lh, προγεστερόνη) και το ενδομήτριο ήδη καλό, θα σου ξεκινήσει αυτός τη δεύτερη φάση του κύκλου με την τεχνητή προγεστερόνη. Σήμερα στο μέτρησε κ το βρήκε 8.5; Φαντάζομαι παίρνεις και cyclacur.

5 hours ago, Angel* said:

Καλησπερα σε ολα τα κοριτσια! Ειμαι σε αναμονη περιοδου απο μερα σε μερα για να ξεκινησω διεγερση με puregon 150 και επαφες. Βγηκα ομως θετικη στον covid απο προχθες. Μηπως ξερει καποια κοπελα εαν επιτρεπεται διεγερση ενω νοσεις? Γιατι καπου διαβασα οτι τοτε αυξανονται οι πιθανοτητες θρομβωσης. Δεν εχω βρει ακομη τον γιατρο μου για να ρωτησω.

Καλησπερα, έπαθα το ίδιο αλλά στα μέσα προετοιμασίας γι εμβρυομεταφορά. Όταν θα γινόταν θα ήμουν μετά τις 5 μέρες καραντίνα όποτε θεωρητικά θα μπορούσα όμως λαβέ υπόψην σου ότι το rapid εμένα ήταν θετικό μέχρι την 9η και το pcr βγήκε αρνητικό την 15η (μπορεί να βγαίνει θετικό γι εβδομάδες). Όποτε πρακτικά είναι μεγαλο ρίσκο.

• Μου αρέσει 1

Διαφημίσεις

πρίν από 34 λεπτά , Stellouni είπε:

Κορίτσια καλησπέρα ξέρετε αν η ovitrelle έχει αλαξει γτ αυτή που έχω πάρει δεν είναι τη κλασικό μεγάλο κουτί με πένα είναι ένα μικρο κουτάκι 

Ναι ναι έχει αλλάξει είναι εύκολη στη χρήση !

• Μου αρέσει 1

6 ώρες πρίν, Nephele78 είπε:

Θα έπαιρνα αλλες 2 γνωμες  σιγουρα ! Δε θα πηγαινα σε δημοσιο να σου πω την αληθεια βεβαια δε γμωριζω καποιον καλο σε δημοσιο ,μπορει κ να υπαρχει! Παρε γνωμες !!!ακομα και η σαλπιγγογραφια παιζει ρολο που τη κανουμε..μην αγχωνεσαι !!! γιατι ολα φτιαχνουνε, κ μωρο θα κανεις!!

Ωχ τι ατυχια.& εγώ δε θα ξεκιναγα .τον αλλο μηνα.μη σε νοιζει αρκει εσυ να σαι καλά!!

Θα παρω σιγουρα...μακαρι να φτιάχνουν ολα τι να πω....Σ ευχαριστω!!! 

4 ώρες πρίν, Καντι είπε:

Θα σου προτεινα τον Σφακιανουδη γιατι ειναι ενας γιατρος με ενσυναισθηση και πολυ προσεκτικός. Ζημιά δεν θα σου έκανε.

τον πιστοφιδη γιατι ειναι εξειδικευμένος σε αυτο το κομμάτι των λαπαροσκοπησεων, αν και για εξωσωματική δεν με έπεισε να μείνω μαζι του.

Τον κολλιοπουλο στο Έλενα μου τον ειχε προτείνει η Τσεκούρα ως τον καλύτερο που έχουν εκεί και έτυχε να τον εχει μια συνάδερφος ως μαιευτήρα και περυσι έκανε μαζι του υστερεκτομη όπου ειχε να πει τα καλυτερα.

Εγω ως πρώτη ενέργεια θα έκλεινα ραντεβού στο ιασω με τον διευθυντη που κανει τις σαλπιγγογραφιες για επανάληψη στο μηχάνημα 3d που ειναι οτι πιο προηγμένο στην Ελλάδα. Το εχω ήδη κανει και στο προτείνω.

Ευχαριστω παρα πολυ για τις πληροφοριες. Εγω βεβαια ζω στην Λαρισα αλλα εννοειται μπορω να ρθω κ Αθηνα. Την σαλπιγγογραφια την εκανα με τα χιλια ζορια κ με μέθη απ τον φοβο μου, γενικα εγω δεν μπορω να νιωθω ούτε καν κολποδιαστολεα να μ ακουμπαει, εχω πολλες φοβιες δυστυχως το παλεύω. Την εκανα στο Ιασω στη Λαρισα αλλα δεν ξερω αν ειναι αυτη η αναλυση που μου λες.Το γραφει πανω λες?Θα τις κοιταξω...Σ ευχαριστω κ παλι!!! 

• Μου αρέσει 1

1 hour ago, Maria.28 είπε:

Θα παρω σιγουρα...μακαρι να φτιάχνουν ολα τι να πω....Σ ευχαριστω!!! 

Ευχαριστω παρα πολυ για τις πληροφοριες. Εγω βεβαια ζω στην Λαρισα αλλα εννοειται μπορω να ρθω κ Αθηνα. Την σαλπιγγογραφια την εκανα με τα χιλια ζορια κ με μέθη απ τον φοβο μου, γενικα εγω δεν μπορω να νιωθω ούτε καν κολποδιαστολεα να μ ακουμπαει, εχω πολλες φοβιες δυστυχως το παλεύω. Την εκανα στο Ιασω στη Λαρισα αλλα δεν ξερω αν ειναι αυτη η αναλυση που μου λες.Το γραφει πανω λες?Θα τις κοιταξω...Σ ευχαριστω κ παλι!!! 

Κοιτα εγω εκανα δυο φορές σαλπιγγογραφια χωρις μέθη η αλήθεια ειναι οτι πονάει, αλλα προκειται για μια υπόθεση τριων λεπτών , τωρα αν σε ενοχλεί ο κόλποδιαστολεας σίγουρα να προτιμάς την μέθη για να εισαι ήρεμη.

Δεν νομιζω οτι έχουν το συγκεκριμένο μηχάνημα στην Λάρισα. Το 2018 παντως υπήρχε μονο στης Αθήνας το ιασω, επισης ειχα πληρώσει γύρω στα 200 ευρώ ενώ η απλή κόστιζε 130 κατι τέτοιο θυμαμαι.

wRSzp2.pngUIzHp2.png

9 ώρες πρίν, Maria.28 είπε:

Κοριτσια καλησπερα, ελπιζω να ειστε ολες καλα κ δυνατες.Σας ειχα ξαναρωτησει για καποια πραγματα... Μονο που δεν ειχα κανει ακομα σαλπιγγογραφια...Εκει που νομιζα θα έχουμε μονο ενα μέτριο προβλημα με το σπερμα. Η σαλπιγγογραφια μου δεν δειχνει ξεκαθαρα, αλλα σιγουρα η διάγνωση λεει κ στις δυο υδροσαλπιγγα στους κωδωνες κ κατακρατηση σκιαγραφικου εκει λογω περικωδωνικων συμφυσεων. Πηγα τις εδειξα σ εναν γιατρο (2η φορα τον ειδα). Μου ειπε χωρις να δειχνει ξεκαθαρα η εξεταση, στο πενταλεπτο πρεπει να κανω λαπαροσκοπηση κ αναλόγως τι βρισκουν εκεινη την στιγμη κ αν δεν εχουν χαλασει οι κροσσοι μπορει να φτιάχνονται, αλλιως στις κοβουμε εκεινη την ωρα τις σαλπιγγες γιατι ειναι αχρηστες κ στις πεταμε κ μετα αμα θες παιδι κανεις εξωσωματικη. Ετσι απλα κ γρηγορα....... Σιγουρα θα πάω κ σε αλλους γιατρούς αλλα δεν εχω ιδεα σε ποιόν, δεν θελω να μου κανουν καμια ζημια... 

Συγνώμη για το κατεβατο αλλα εχει καμια αναλογη εμπειρία? καποιος πολυ καλος γιατρος για τετοιες επεμβασεις σε δημοσιο νοσοκομειο??? Εχω τρελαθει, μ εχει ακινητοποιησει το αγχος.....

Κορίτσι μου πάρε οπωσδήποτε δεύτερη γνώμη.. εμένα ο ένας γιατρός μου έλεγε για σίγουρη υδροσαλπιγγα.. και παίρνοντας δεύτερη γνώμη μου είπε ο δεύτερος ότι φαίνονται υδροσαλπιγγες γτ αυτή τη στιγμή είναι μέσα το σκιαγραφικό.. πρέπει να αφήσεις κάποιες μέρες να φύγει το υγρό και να κάνεις υπέρηχο.. αν φαίνονται στον υπέρηχο τότε υπάρχει πρόβλημα και πρέπει να αφαιρεθούν.. εγώ επειδή θα έκανα έτσι κ αλλιώς λαπαροσκοπιση είδαν και την σάλπιγγα..και όντως δεν ήταν υδροσαλπιγγα.. έκανε διάνοιξη και όλα καλά.. τώρα δεν ξέρουμε και ούτε θα μάθουμε ποτέ κατά πόσο είναι λειτουργική..πάντως δεν μου την αφαίρεσε! Βέβαια εγώ θα σου πρότεινα να κάνεις λαπαροσκόπηση όπως και να χει..  μπορούν να δουν πράγματα που δεν φαίνονται στον υπέρηχο.. ακόμα και διαγνωστικά να το κάνεις..ξέρω ότι είναι μεγάλο το κόστος αλλά πραγματικά αξίζει!!

8 ώρες πρίν, amelie77 είπε:

Καλησπέρα! Δεν θα άρχιζα διέγερση στη θέση σου. Καταρχάς ήδη ενώ βρισκεσαι σε θεραπεία π.χ 5-6 μερες με τις ορμόνες αν κολλήσεις σου λένε στοπ και εννοείται οτι ωοληψιες αν εισαι θετική δεν κάνουν. Προσωπικά αυτό ήταν το μεγαλύτερο άγχος μου αυτές τις μέρες. Εσύ που ήδη είσαι θετική θα έλεγα συζήτησε το με τον γιατρό σου και μην ρισκαρεις! 

Η γνώμη μου είναι να μην το ρισκάρεις να ξεκινήσεις.. είναι μεγάλο ρίσκο.. σε κάποιες περιπτώσεις το μοριακό βγαίνει θετικό μέχρι και ένα μήνα μετά.. άρα υπάρχει ενδεχόμενο να χάσεις την ωολληψια.. δεν αξίζει για έναν μήνα αναμονής να υποβληθεις σε τέτοιο άγχος... Και να φορτωθεις τζάμπα τόσα φάρμακα!!! 

7 ώρες πρίν, Laky είπε:

Κορίτσια τα κατεψυγμένα έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να πιάσουν απ ότι τα φρέσκα; 

Έχεις περισσότερες πιθανότητες απ' την άποψη ότι ηρεμεί ο οργανισμός οταν υπάρχει θέμα με αύξηση κάποιων ορμονών..Ο γυναικολόγος μου, μου είπε ότι όπως τα αφήνουμε έτσι βγαίνουν!!! Αλλά έχουν "μάθει" για κάποιο χρονικό διάστημα να ναι ενωμένα.. οπότε δεν χάνουν την δυναμική τους!! 

Διαφημίσεις

8 ώρες πρίν, Angel* είπε:

Σ ευχαριστούμε για ολες τις πληροφορίες. Εγω εχω ραντεβου τελη Μαρτη και θα ηθελα να σε ρωτήσω, επειδη θα ερθω απο επαρχια για το ραντεβού, ότι εξετασεις πρεπει να γινουν σου παιρνουν κατευθείαν αιμα? Δηλαδη δεν χρειαζεται να ξαναπας αλλη μερα.

Σου ευχομαι καλη τυχη στην προσπαθεια σου. Πιστευω οτι ολες κοριτσι θα τα καταφέρετε, απλα για καποιες ισως ειναι πιο μακρυς και δυσκολος ο δρόμος. 

Ναι, θα σου πάρουν αίμα εκείνη τη μέρα. Καλό είναι να είσαι νυστική για την περίπτωση που κρίνουν ότι καλό είναι να δούνε και το ζάχαρο σου. Εμένα εκτός από το αίμα που μου πήρε εκείνη τη μέρα, μου είπε να ξαναπάω για να κάνω καλλιέργεια κολπικού υγρού (έπρεπε να γίνει άλλη μέρα του κύκλου από τη μέρα που ήμουν όταν είχα το ραντεβού και γι' αυτό). Αν συμβεί κάτι τέτοιο σε σένα που δε μένεις Αθήνα, το πολύ πολύ πας για εκείνη την εξέταση κάπου ιδιωτικά, στον τόπο κατοικίας σου. Δεν είναι ακριβή εξέταση εξάλλου. Ακριβές είναι κάποιες από τις αιματολογικές, που θα σου τις κάνουν εκεί τη μέρα και θα πληρώσεις σχεδόν τίποτα. 

Σ' ευχαριστώ πολύ για τις ευχές! Εύχομαι να έχεις μια καλή εξέλιξη σύντομα! 

6 ώρες πρίν, marina_86 είπε:

Καλησπέρα, πολλοί γιατροί προτείνουν να πάρουν δείγμα για ΕΡΑ ή για NGS χωρίς αναισθησία γιατί είναι πολύ γρήγορη διαδικασία. Επίσης, η μέθη αυξάνει το κόστος γιατί θα χρειαστείς αναισθησιολογο και δεν μπορεί να γίνει στο ιατρείο. Πολλές γυναίκες το έχουν κάνει κ είπαν ότι ο πόνος είναι σύντομος και ανεκτός. Σκέψου ότι υπάρχουν κ γυναίκες που κάνουν ωοληψια χωρίς μέθη. Ωστόσο, παρά τον πρόλογο, εγώ ΔΕΝ θα υπήρχε περίπτωση να το κάνω χωρίς αναισθησία!!!! Χαχαχαχα Αν και αν χρειαστώ επανάληψη για το ngs ο γιατρός μου είπε ότι θα το κάνουμε στο ιατρείο. Από τώρα το σκέφτομαι...

ΥΓ. Κάπου πήρε το μάτι μου ότι έγραψες για ανεβασμένη προλακτίνη. Επειδή κ η δική μου κάνει κάτι σκαμπανεβάσματα είμαι σε χαμηλή αγωγή. Όμως, τόσο ο ενδοκρινολόγος όσο κ η προηγούμενη γυναικολόγος μου, μου έλεγαν να σταματάω τα χάπια καμία δεκαριά μέρα πριν την έναρξη των φαρμάκων για την ετ. Ο λόγος είναι ότι το χάπι της προλακτίνης αδρανοποιεί την υπόφυση κ υπάρχει κίνδυνος να μην έχεις καλή ανταπόκριση στα cyclacur. Να μην παχύνει δηλαδή ικανοποιητικά το ενδομήτριο κ να μην ανεβαίνει όσο θα θέλαμε η e2. Αν θέλεις, ρώτησε το στον γιατρό σου. Αυτό που σου είπα ισχύει με την προϋπόθεση ότι μέχρι τότε θα την έχεις κατεβάσει αρκετά, οπότε κ ν' ανέβει (λόγω άγχους κ φαρμάκων) δεν θα προλάβει ν' ανέβει πάνω από το όριο.

Είμαι κι εγώ μία από τις γυναίκες που έκανα αρκετές ωοληψίες χωρίς μέθη (σε φυσικό κύκλο, με ένα ωάριο) και δηλώνω ξεκάθαρα ότι δε θέλω να ζήσω άλλο πόνο!!! Μου αρκεί και περισσεύει ο ψυχολογικός πόνος που έχω συσσωρεύσει από την όλη διαδικασία. Οπότε αποφάσισα να του ζητήσω μέθη. Ούτως ή άλλως στο χειρουργείο του Ιασώ θα γίνει η εξέταση (ο γιατρός μου δεν κάνει έξω ιατρείο, έχει δικό του γραφείο στο Ιασώ και δέχεται μόνο εκεί), ας πληρώσω κάτι λίγο παραπάνω για τον αναισθησιολόγο, τόσα και τόσα έχουμε δώσει, δε θα μας σώσει αυτό, θα κάνω δώρο στον εαυτό μου! 

Πολύ ενδιαφέρουσες οι πληροφορίες σου σχετικά με την προλακτίνη! Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ! Η δική μου πάντως δε νομίζω ότι κάνει σκαμπανευάσματα, ήταν σταθερά ανεβασμένη και τις τρεις φορές που τη μέτρησα. Δεν ξέρω αν πρέπει να πέσει οπωσδήποτε, γιατί ως τώρα δεν μου είχαν πει κάτι. Θα ρωτήσω όμως τώρα που τα ψάχνω όλα (*ελπίζω να είναι όντως όλα!) Εσύ έκανες αρκετό καιρό θεραπεία για να την κατεβάσεις? Ή κατεβαίνει εύκολα? Έχω μια ανησυχία αν χρειαστεί να τη ρίξουμε και αυτό απαιτεί χρόνο... 

• Μου αρέσει 2

Κορίτσια σας έχει τύχει η αντιπηκτική να κάνει ένα γρομπαλάκι στο σημείο που έγινε η ένεση και να πονάει; Τόσες μέρες δεν μου έχει ξανα τύχει κάτι τέτοιο. Μήπως έκανα κάτι λάθος;

eardp2.png

6 ώρες πρίν, kateriiina25 είπε:

Κορίτσια σας έχει τύχει η αντιπηκτική να κάνει ένα γρομπαλάκι στο σημείο που έγινε η ένεση και να πονάει; Τόσες μέρες δεν μου έχει ξανα τύχει κάτι τέτοιο. Μήπως έκανα κάτι λάθος;

Καλημέρα εννοείς εκείνη την ώρα ή την επόμενη μέρα ; Εμενα μ κάνει μελανιές κ εκείνη την ώρα πολλές φορές δεν μπαίνει η βελόνα και πρήζετε το σημείο κ κάνει κοκκινίλα αλλά την επόμενη είναι οκ 

• Μου αρέσει 1

6 hours ago, kateriiina25 said:

Ούτε σε μένα έχει γίνει κάτι τέτοιο .Απλά όπου κάνω την ένεση πέρα από μελανιές ,λίγο αίμα και κοκκινίλα μετά είναι λίγο πιο σκληρή η επιφάνεια κάτω από το δέρμα .

7 ώρες πρίν, kateriiina25 είπε:

Καλημέρα κορίτσι μου!!Μου έχει τύχει και να κάνει κάτι σαν πολύ μικρό γρομπαλακι και εννοείται να γίνει κοκκινο το σημείο της ένεσης και να μαυρίσει γιατί έσπασα κάποιο αγγείο!!Εγώ πάντως που τις ξεκίνησα χθες ζορίστηκα πολύ μέχρι να μπει η ένεση μέσα!!Πάντως η αιματολογος μου έχει πει να τις κάνουμε αριστερά και δεξιά του αφαλού να μετράμε 1 παλάμη!!Αυτη να είναι η περιοχή της ενεσης!!!Όχι κάτω και πάνω από τον αφαλό!!!  

Διαφημίσεις

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...