Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• Εμένα μου έχουν σπάσει τα νεύρα γιατί έχει καθυστερήσει πολύ η περίοδος , στις 21 μέρες στον προηγούμενο κύκλο ξεκίνησα το αίμα και λίγες μέρες μετά είχα την αρνητική χοριακή. Κράτησε 7 ολόκληρες μέρες αλλά καθάρισα και την περασμένη Παρασκευή έκανα και υστεροσκόπηση. Τώρα είναι λόγος η ταλαιπωρία με την αποτυχημένη εξωσωματική και την επέμβαση να έχει καθυστερήσει τόσο; Σήμερα έχω φτάσει 32 ημέρες κύκλο και τα νεύρα έχουν βαρέσει κόκκινο! Γενικά ο κύκλος μου είναι ότι να ναι αλλά αναρωτιέμαι ( ίσως λόγω και της ανησυχίας που έχω κατά βάθος με την χαμηλή αμη 1,29) πόσες μέρες σας έχει βγάλει μάξιμουμ από το σύνηθες η διαδικασία της εξωσωματικής; Πριν ξεκινήσω είχα ρυθμιστεί κάπως κοντά στις 28 ημέρες (25-30) , τώρα έτσι θα πάει;

Καφέ εξωσωματικής 2022 !

Recommended Posts

Κορίτσια με αγχωσατε με τις αντιπηκτικές χαχα ! Να σας ρωτήσω αν δεν έχεις θρομβοφιλια συνεχίζεις να τις κανείς και μετά το πρώτο τρίμηνο ; Όχι τίποτα άλλο εγώ δεν ξέρω αν έχω άμα είναι να πάω σε αιματολόγο .Επίσης τις κάνω οκτώμισι το βράδυ δεν μου είπαν συγκεκριμένη ώρα στον σφακ να τις κάνω μόνο το να μην έχω μεγάλες αποκλίσεις στην ώρα 

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 24,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• kateriiina25

1682

• happiness79

1519

• Angot

1426

• Σποράκι

701

Περισσότερες δημοσιεύσεις

13 ώρες πρίν, happiness79 είπε:

Σήμερα πήγα στο Έλενα στο τμήμα αποβολών και με είδε η κ. Οικονομοπούλου, η οποία μου έκανε πραγματικά πάαααααρα πολύ καλή εντύπωση, τόσο σαν επιστήμονας, όσο σαν άνθρωπος και σαν αντιμετώπιση συνολικά.

Μου πήρε ένα υπέρ-πλήρες ιστορικό και δικό μου και του άντρα μου (πιο αναλυτικό το δικό μου) και λυπάμαι πραγματικά που δεν ήταν μαζί μου ο άντρας μου, που πάμε πάντα μαζί σε όλα τα ραντεβού όσα έχουν να κάνουν με τη διαδικασία, αλλά σήμερα δεν μπορούσε, και λέω λυπάμαι γιατί ήταν τόσες πολλές οι πληροφορίες που όλο και κάτι θα μου έχει διαφύγει, φοβάμαι.

Μου πήραν και αίμα για εξετάσεις, κυρίως ανοσολογικές, που θα είναι έτοιμες μετά τις 10-15 Μάρτη. Ο έλεγχος θρομβοφιλίας που είχα κάνει παλιότερα μου είπε ότι είναι πλήρης τελικά και δεν έχω κάποιο θέμα με θρομβοφιλία, όλα καλά από εκεί. Είδε όλες τις εξετάσεις που είχα μαζί (δυστυχώς πολλές από αυτές μου τις έχουν κρατήσει στην επιτροπή και δεν είχα αντίγραφα). Της έκανε εντύπωση η προλακτίνη μου που ήταν πολύ ανεβασμένη και μου είπε ότι ένας ενδοκρινολόγος θα είχε να πει πιο πολλά, αλλά από μόνο του αυτό είναι αίτιο υπογονιμότητας (που κάνεις ως τώρα δεν μου το είχε τονίσει αυτό). Της είπα πάντως ότι ούτε ο γυναικολόγος, ούτε η ενδοκρινολόγος που την είχαν δει, είχαν δώσει βάση στην προλακτίνη μου απ' όσο θυμάμαι, γιατί όπως μου είχαν πει είναι μία τιμή που ανεβαίνει πάρα πολύ εύκολα. Μου δημιουργήθηκε ένα ερωτηματικό σ' αυτό το σημείο. 

Κατά τα άλλα έγινε έξαλλη με αυτό που μου είπε ο εμβρυολόγος την περασμένη βδομάδα, ότι το πιθανότερο είναι να φταίνε τα ωάρια μου που δεν τα καταφέρνουμε και μου είπε ότι σαφέστατα όσο μεγαλώνει η γυναίκα η ποιότητα των ωαρίων πέφτει, αλλά ότι δεν μπορούμε να "κατηγορούμε" πάντα τη γυναίκα στα τυφλά, όταν δεν ξέρουμε τι γίνεται με το σπέρμα. Να σημειώσω εδώ ότι 3 σπερμοδιαγράμματα που κάναμε, όλοι μας έλεγαν ότι είναι πολύ καλά (το μόνο θεματάκι ήταν η μορφολογία που αρχικά ήταν στο 2%, αλλά πήρε 3 μήνες βιταμίνες και ανέβηκε στο 4%, το οποίο όμως μας είχαν πει ότι δεν είναι  πρόβλημα, γιατί σαν ποσότητα ήταν υπερδιπλάσια του φυσιολογικού). Η κ. Οικονομοπούλου συμφώνησε ότι ήταν όντως καλά τα σπερμοδιαγράμματα, όμως μου είπε ότι αυτά ήταν προ διετίας και ότι δεν ξέρουμε οι επόμενες γονιμοποιήσεις με τι σπέρμα έγιναν. Και τόνισε ότι όταν λέμε ότι τα κοιτάμε όλα, τα κοιτάμε όλα και στους δύο και όχι μόνο στη γυναίκα! Με το οποίο φυσικά και είμαστε 100% σύμφωνοι!!! Αλλά κανείς δεν μας κατεύθυνε ως τώρα σε αυτό!!! Μου είπε ότι δεν έχουμε δει κατακερματισμό και οξείδωση (??), που εγώ ως άσχετη νόμιζα ότι αυτές οι εξετάσεις συμπεριλαμβάνονται στο απλό σπερμοδιάγραμμα! Διάβαζα που λέτε για κατακερματισμό σπέρματος και δεν ήξερα βρε κορίτσια, πού να ξέρω όταν δεν μας το είπε κανείς? Και ρώτησα την Οικονομοπούλου, πώς γίνεται να μην μας το είπαν, αφού πήγαμε σε ουρολόγο στην αρχή της διαδικασίας! Και μου απάντησε ότι δεν μας είπε να το ψάξουμε γιατί είδε ένα καλό σπερμοδιάγραμμα κι όταν είναι καλό, λέει, δεν το ψάχνουν παραπάνω. Όταν όμως έχουμε αλλεπάλληλες αποτυχίες όπως εμείς και αποφασίζουμε να τα ψάξουμε όλα, τότε πρέπει να δούμε και το σπέρμα! Μου έγινε η καρδιά περιβόλι! Αυτό μας έλειπε τώρα να έχουμε πρόβλημα και με το σπέρμα, δε μας φτάνουν όλα τα άλλα... Και έχω μπει σ' αυτό τώρα και φοβάμαι ότι δε θα τα καταφέρουμε ποτέ. Με έχει πάρει λίγο από κάτω, έχω μπει σε φόβο. Εντομεταξύ συμφώνησε η Οικονομοπούλου ότι τώρα δεν έχει νόημα να δούμε το σπέρμα, εφόσον θα κάνουμε προεμφυτευτικό έλεγχο στα εμβρυάκια μας. Αν όμως δεν έχουμε καλά νέα και ξεκινήσουμε ξανά διαδικασία να φτιάξουμε νέα έμβρυα, τότε μου είπε οπωσδήποτε να ξεψαχνίσουμε το σπέρμα. Ειδικά αν προχωρήσουμε με δότρια (γιατί της είπα ότι είναι κάτι που το σκέφτομαι σαν ενδεχόμενο, σε περίπτωση που μας πούνε ότι κανένα έμβρυο δεν είναι καλό) μου είπε ότι τότε ειδικά πρέπει να είμαστε 100% βέβαιοι για το σπέρμα, γιατί θα μπούμε σε πιο περίπλοκη, χρονοβόρα και κοστοβόρα διαδικασία. Ουφ. 

Επίσης, μου τόνισε με κεφαλαία γράμματα, να είμαι ιδιαίτερα προσεκτική με τις καταχρήσεις φαρμάκων. Μου είπε ότι κατά τη γνώμη της έχω πιάσει το "ταβάνι" των διεγέρσεων και να μην κάνω άλλες, γιατί αυτά τα φάρμακα προκαλούν και καρκίνους και ένα σωρό άλλα προβλήματα και να βάλω ένα όριο. Της είπα ότι δεν θέλω να κάνω άλλες διεγέρσεις και ότι αν αποφασίσουμε να συνεχίσουμε τις προσπάθειες με τα δικά μου ωάρια, θα ήθελα μόνο με φυσικους κύκλους, όπου εκεί δεν είχε καμία αντίρρηση. Μου είπε να προσέξω ιδιαίτερα αν βρεθούν μικρόβια στη μήτρα, γιατί πολλές φορές πολλοί γιατροί δίνουν τεράστιες ποσότητες αντιβιώσεων, που δεν κάνουν πάντα καλό, αλλά σε πολλές περιπτώσεις κάνουν τα πράγματα χειρότερα. Οπότε συμφωνήσαμε να είμαστε σε επικοινωνία αν μου προτείνει ο γιατρός μου αντιβίωση, γιατί μου είπε ότι δεν χρειάζεται σε όλες τις περιπτώσεις, ούτε ότι είναι όλα τα μικρόβια της ίδιας επικινδυνότητας. 

Όσο για τις εξετάσεις που μου έκαναν στο Έλενα, μου είπε ότι περιμένουμε να βγούνε καλές και το ελπίζουμε, γιατί αν δεν βγούνε καλές, τότε θα σημαίνει ότι θα έχω κάποιο πρόβλημα που θα το κουβαλάω μια ζωή. Ελπίζω όντως να βγούνε καλές, τι να πω...!! Ουφ και πάλι. Δυστυχώς δεν μου έκανε ζάχαρο, γιατί ήμουν φαγωμένη. Θα το αφήσουμε μου είπε για άλλη φορά. Προδιάθεση πάντως από την οικογένεια μου για ζάχαρο δεν υπάρχει. Όσες έχετε ανακαλύψει ότι έχετε αντίσταση στην ινσουλίνη πώς το βρήκατε? Το έχω απορία! 

Γενικά έμεινα πάρα πολύ ευχαριστημένη από την κ. Οικονομοπούλου! @Troia είχες απόλυτο δίκιο! Καθώς και όλες οι κοπέλες που λέγατε και ξαναλέγατε γι' αυτό το τμήμα του Ελενα! Αντιμετωπίζουν την ασθενή σφαιρικά και είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεται, θεωρώ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ!!!

Ψυχολογικά βέβαια δεν μπορώ να πω ότι πετάω στα σύννεφα, περισσότερες ανησυχίες έχω τώρα (αχ μου έγινε η καρδιά περιβόλι!!) αλλά θέλω να πιστεύω ότι είναι για καλό, για να βρούμε όλα όσα έχουν συντελέσει ως τώρα σε αποτυχίες. Θέλω να πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα τα καταφέρουμε κι εμείς! Ουφ. Ουφ και πάλι ουφ! Και ζητώ συγνώμη αν σας ζάλισα με το σεντόνι, αλλά δεν ήξερα πώς να τα πω με λιγότερα λόγια! 

Aκόμα κι αν βρεθεί κάτι στις εξετάσεις, θα το βρεις πριν δώσει συμπτώματα και θα έχεις χρόνο να το αντιμετωπίσεις. Και θα μπορέσει ίσως να εξηγήσει την αποτυχία....

Για την αντίσταση στην ινσουλίνη γίνονται καμπύλες ζαχάρου και ινσουλίνης. Για την προλακτίνη γίνεται ρυθμός προλακτίνης. Και τα 2 είναι ειδικότητας ενδοκρινολογίας, αλλά ο ενδοκρινολόγος θα πρέπει να είναι εξειδικευμένος στα αναπαραγωγικά. Και το ίδιο το Έλενα έχει ενδοκρινολόγους που ασχολούνται με αυτά. Αν έκανες καμπύλες και έβγαιναν παθολογικές, θα σε παρέπεμπε εκεί η Οικονομοπούλου. Καλλιέργεια κολπικού και υπέρηχο δεν σου ζήτησε;

πρίν από 21 λεπτά , KONNA28 είπε:

Κορίτσια με αγχωσατε με τις αντιπηκτικές χαχα ! Να σας ρωτήσω αν δεν έχεις θρομβοφιλια συνεχίζεις να τις κανείς και μετά το πρώτο τρίμηνο ; Όχι τίποτα άλλο εγώ δεν ξέρω αν έχω άμα είναι να πάω σε αιματολόγο .Επίσης τις κάνω οκτώμισι το βράδυ δεν μου είπαν συγκεκριμένη ώρα στον σφακ να τις κάνω μόνο το να μην έχω μεγάλες αποκλίσεις στην ώρα 

Καλό είναι να πας, ναι. Έκαστος στο είδος του.

13 ώρες πρίν, happiness79 είπε:

Ρυθμός προλακτίνης? Τι είναι πάλι αυτό??? 3 φορές έχω μετρήσει προλακτίνη και ήταν 40,9,  30,6 και 27,2. 

Στο ρυθμό προλακτίνης σου μετράνε την προλακτίνη κάθε 20' σαν να ήταν καμπύλη ζαχάρου.

• Ευχαριστώ 1

Καλημέρα κορίτσια @Troiaετοιμαζόμουν να ζητήσω πληροφορίες για το  Έλενα και το τμήμα αποβολών καθώς έχω ραντεβού την Πέμπτη το πρωί και μου  έλυσες πολλές από τις απορίες μου. Οπότε αν κατάλαβα καλά μας κάνουν και εξετάσεις αίματος? μήπως γνωρίζετε οι αρχικές εξετάσεις που μας κάνουν τι περιλαμβάνουν?

• Μου αρέσει 1

πρίν από 37 λεπτά , KONNA28 είπε:

Εγω δεν ειχα θρομβοφιλια, αλλα με παρακολουθουσε ο αιματολογος, επειδη φοβομουν και ηθελα να με ελεγχει για να μη γινει τιποτα.. Οταν εκανα την εμβρυομεταφορα το πρωτοκολλο ειχε μονο σαλοσπιρ. Οχι αντιπηκτικες. Πηγα τη 12η  εβδομαδα με τα αποτελεσματα της αυχενικης, μου εκανε μια εξεταση αιματος, θρομβοελαστογραμμα νομιζω λεγεται και εκει φανηκε οτι ειχα ηπια πηκτικοτητα. Μου εκοψε το σαλοσπιρ και ξεκινησα ινοχεπ. Μετα πηγαινα ανα 2 μηνες μεχρι να γεννησω και μου προσαρμοαζε τη δοση, αν χρειαζοταν. Τις συνεχισα μεχρι και 1 μηνα μετα τον τοκετο. 

Διαφημίσεις

17 minutes ago, IrenP said:

Εγω δεν ειχα θρομβοφιλια, αλλα με παρακολουθουσε ο αιματολογος, επειδη φοβομουν και ηθελα να με ελεγχει για να μη γινει τιποτα.. Οταν εκανα την εμβρυομεταφορα το πρωτοκολλο ειχε μονο σαλοσπιρ. Οχι αντιπηκτικες. Πηγα τη 12η  εβδομαδα με τα αποτελεσματα της αυχενικης, μου εκανε μια εξεταση αιματος, θρομβοελαστογραμμα νομιζω λεγεται και εκει φανηκε οτι ειχα ηπια πηκτικοτητα. Μου εκοψε το σαλοσπιρ και ξεκινησα ινοχεπ. Μετα πηγαινα ανα 2 μηνες μεχρι να γεννησω και μου προσαρμοαζε τη δοση, αν χρειαζοταν. Τις συνεχισα μεχρι και 1 μηνα μετα τον τοκετο. 

Σ ευχαριστώ για τις πληροφορίες ! Αν πάνε όλα καλά θα βρω και εγώ έναν να πάω γιατί ξέρω ότι θα συνεχίσω στο πρώτο τρίμηνο αν όλα πάνε καλά τις αντιπηκτικές τουλάχιστον να δω και έναν ειδικό να με κατευθύνει για μετά 

• Μου αρέσει 1

Διαφημίσεις

πρίν από 25 λεπτά , silvy22 είπε:

Αντε ωραία καλή γονιμοποίηση το προλάβατε ;

πρίν από 13 λεπτά , Pagotoula είπε:

πες μας τις εντυπωσεις απο κοντα...απο γιατρο και κεντρο....!

Ναι το προλαβαμε...μια χαρα...Πολυ καλες εντυπωσεις...Λιγο χαμενοι ημασταν μέχρι να μαθουμε που πρέπει να πάμε αλλα ολα καλά...

• Μου αρέσει 8

kF5Ep3.pngkXAzp3.png

1 ώρα πρίν, happiness79 είπε:

Κι εγώ τα ίδια... Έμαθα κατόπιν εορτής ότι όταν δεν είναι γονιμοποιημένα δίνουν μικρές πιθανότητες να προχωρήσουν. Ο εμβρυολόγος βέβαια στο ραντεβού που είχαμε τώρα, όταν του το είπα αυτό, απάντησε ότι δεν είναι πάντα έτσι κι ότι είναι θέμα οργανισμού το κατά πόσο θα επηρεαστούν τα ωάρια από την ψύξη-απόψυξη, κι ότι σε ορισμένες περιπτώσεις δεν επηρεάζονται καθόλου. Σκέφτομαι ότι οκ, μπορεί αυτό να ισχύει, ότι μπορεί όμως και να το λένε γιατί διαφορετικά ποια γυναίκα θα έμπαινε σε αυτή τη διαδικασία αν ήξερε ότι κατά πάσα πιθανότητα το κάνει χωρίς λόγο? Σκέψεις... 

Ακριβώς!καμια! 90% εχουν περιεκτικότητα σε νερο τα ωαρια  κ ειναι πιο ευάλωτα απο τα  έμβρυα που ειναι σε 60-70% νερο οποτε για αυτο και οι απώλειες κατα την αποψυξη.για αυτο εχει μονο νοημα σε μικρες ηλικιες ωστε να ειναι καταψυξη καμια 20αρια .μονο ετσι!

πρίν από 23 λεπτά , winspert είπε:

Ναι το προλαβαμε...μια χαρα...Πολυ καλες εντυπωσεις...Λιγο χαμενοι ημασταν μέχρι να μαθουμε που πρέπει να πάμε αλλα ολα καλά...

Μπράβο ! Το μωρακι σου ειναι αυτο !

• Μου αρέσει 3

πρίν από 28 λεπτά , Nephele78 είπε:

Ακριβώς!καμια! 90% εχουν περιεκτικότητα σε νερο τα ωαρια  κ ειναι πιο ευάλωτα απο τα  έμβρυα που ειναι σε 60-70% νερο οποτε για αυτο και οι απώλειες κατα την αποψυξη.για αυτο εχει μονο νοημα σε μικρες ηλικιες ωστε να ειναι καταψυξη καμια 20αρια .μονο ετσι!

τέτοια λέτε και μήπως να μην κάνω την κατάψυξη που έχω αποφασίσει;;; Στα 33 με ΠΩΑ πολυ λιγα ωάρια θα έχω...

πρίν από 11 λεπτά , marmaki είπε:

τέτοια λέτε και μήπως να μην κάνω την κατάψυξη που έχω αποφασίσει;;; Στα 33 με ΠΩΑ πολυ λιγα ωάρια θα έχω...

Όχι καλέ θα την κανείς εννοείται!!κ οτι γινει.πάντα δοκιμαζουμε !εσυ μπορει να εισαι τυχερη κ να πετυχεις με τη 1η κανεις δε ξερει.αυτο που λεω ειναι οτι μακαρι να πηγαινα στα 25 μου να κανω..

• Ευχαριστώ 1

Διαφημίσεις

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...