Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 33 λεπτά , LeneL είπε:

Καλησπέρα! 

Μη σε απασχολεί βιοψία και προεμφυτευτικός, γίνεται μετά από αποτυχημένες προσπάθειες, πολλές αποβολές ή σε περίπτωση κληρονομικών νοσημάτων. Σε περιπτώσεις δωρεάς δεν κάνουν κάτι τέτοιο γιατί είναι και πολύ νεαρές οι δοτριες..

Αυτό για το ένα πρώτη φορά το ακούω.. όμως να εμπιστευτείς το γιατρό σου.. ίσως εννοεί ότι αν βάλει δύο και κάτι δεν πάει καλά με το ένα ίσως παρασύρει και το άλλο!

Να σκέφτεσαι θετικά και θα πάνε όλα καλά!!!

Σου εύχομαι καλή επιτυχία και μένα για ένα μ είχε πει και επέμενε πολλή κιόλας, ο κάθε γιατρός έχει τα δικά του ,αν θέλεις πες τον να στο εξηγήσει γιατί ένα και όχι δύο, μόλις ακούσεις θα συνηδητοποιησεις το γιατί, πολλοί λένε για δύο ότι έχεις περισσότερες πιθανότητες αλλά και αυτό είναι ένας  μύθος... εμπιστεύσου τον γιατρό και προχώρα με θετική σκέψη 

Καφέ εξωσωματικής 2022 !

Recommended Posts

9 ώρες πρίν, Καντι είπε:

Μήπως επειδη ηταν πρώτο ραντεβού; Κι εγω τόσα δίνω που πάω μοα φορα τον χρόνο, αλλα στην εγκυμοσυνη που πήγαινα καθε μήνα έδινα 60.

ανάλογα αν ο γιατρος θα σου πει να αλλάξετε τα δεδομένα για την επόμενη φορα ή ζητήσει κάποιες έξτρα εξετασεις. Επισης αν θεωρείς οτι εγινε κάποιο λάθος στην όλη πορεία ή κατι δεν σου άρεσε.

Επειδη την περασα την φαση που περνας και μάλιστα άρχισα τις 4 μετρήσεις την μερα απο την αρχη της εγκυμοσύνης θα σου πω να το δεις αλλιώς το θεμα. Να σκεφτείς ποσο τυχερή εισαι που εχεις μια ομάδα γιατρών που θα σε παρακολουθούν στενα και θα φροντίζουν να γεννηθεί ενα υγιες μωρο, τα τρυπηματα θα τα ξεχάσεις μολις γεννήσεις. Και το ίδιο φυσικα ισχύει και για τα φαγητά. Ολα μια ιδέα ειναι και μεσα στο μυαλό μας και ειδικά οταν προκειται για 9 μηνες και όχι για μια ζωή.

Επισης ζήτω συγνώμη προκαταβολικά και δεν θελω να σου την πω , αλλα τα54 κιλά σε σχέση με το 1,54 ποιος στο καθόρισε ως φυσιολογικο όριο. Γιατι εγω που ειμαι 1,70 οι δυο διαιτολόγοι που εχω επισκεφτεί και εχω δουλέψει μηνες μαζι τους μου θέσανε σαν στόχο τα 60 κιλά.

Ο μικρός μου δεν μπήκε ποτε σε παρκοκρεβατο και δεν έκατσε ποτε σε κατι που τον περιόριζε εκτος της αγκαλιάς , ασε ειναι στο παιδί. Εγω θα ελεγα να το αφήσεις για αργότερα που θα φανεί ο χαρακτήρας της.Εμεις ειχαμε φωλίτσα στον καναπέ που βόλεψε Πολυ για το σαλόνι τους πρώτους μηνες.

Οσον αφορα την κούνια κοριτσια το mothercare τον Αύγουστο έβγαλε πολλα κομμάτια με μείον 50% αν δεν βιάζεστε πιστεύω βγαζει καθε χρόνο . Πολυ καλη κατασκευή εμεις απο εκεί πήραμε. Δώσαμε 150 στην κούνια και αλλα  περιπου τόσα σε ενα πολυ καλο στρωμα της grecostrom που εχει πολυ μεγαλη ποικιλία  και υποτίθεται θα την κρατήσουμε μεχρι να γίνει 4 χρόνων καθως βγαίνουν τα κάγκελα.

Επισης κάνε μια λίστα τι θέλεις να αγοράσεις με φωτο. Θα σε ρωτήσουν ολες οι φίλες σου παππούδες θείες κλπ. Μην βιαστείς να ψωνίσεις. Δεν θυμαμαι ποτε γεννας βεβαια, αλλα επειδη ο κοσμος δεν έρχεται στο μαιευτήριο πλεον , εμενα έσκαγαν τα κούριερ ενα μήνα πριν με τα δώρα. Δεν ειναι ντροπή να φτιαξεις ενα μειλ που θα περιλαμβάνει πράγματα απο 10 ευρώ έως και πολυ παραπανω. Διευκολύνεται πολυ κάποιος να ψωνίζει κατι που θα σου φανεί χρήσιμο.

Ναι ήταν πρώτο ραντεβού, γι’ αυτό μάλλον πήρε τόσα, ελπίζω τουλάχιστον..

Το βάρος μου είναι φυσιολογικό με βάση τις συστάσεις του διατροφολόγου ο οποίος βρήκε πολύ καλή αναλογία λίπους κ μυϊκής μάζας, μου είπε πως αν θέλω μπορώ να χάσω μέχρι 1 κιλό αλλά ότι είμαι πολύ καλά. Στο διατροφολόγο είχα πάει παλιότερα για τον προδιαβήτη. Γενικά κ στην εμφάνιση φαίνομαι κανονική προς αδύνατη. Κρατιέμαι καλά ακόμα, έχω λεπτή μέση κ καθόλου ψωμιά ή πάχος. Τώρα που πέρασε το πρώτο τρίμηνο έχω πάει 55 κιλά αλλά έχω κατακράτηση, το βλέπω στα μπούτια μου, πίνω πολύ νερό κ δεν πάω για πιπί όσο συχνά πήγαινα, χρόνια έπινα πολύ νερό.

• Μου αρέσει 1

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 24,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• kateriiina25

1682

• happiness79

1519

• Angot

1426

• Σποράκι

701

Περισσότερες δημοσιεύσεις

πρίν από 10 λεπτά , Kallo είπε:

Όχι σε 6 μέρες μου είπε να πάω να κανω μέτρηση προγεστερονη. Για Ε2 δεν μου είπε κάτι. Δεν ξέρω ρε κορίτσια. Αγχώθηκα. Μου φαίνονται πολλές οι μέρες. Θα έχει περάσει η ωορηξια μου. Έτσι πρέπει κανονικά? 

Καλημέρα. Δεν μου έχει βάλει άλλον υπέρηχο για να με δει. Μόνο μέτρηση προγεστερονης

Τι έμβρυα θα μεταφέρεις;

Αν μεταφέρεις 3ων ημερών η ετ γίνεται από την ημέρα της ωορρηξιας + 3 μέρες μετά.

Αν μεταφέρεις βλαστοκυστες η ετ γίνεται από την ημέρα της ωορρηξιας + 5 μέρες μετα.

Εγώ τώρα έκανα ετ την 23η μέρα του κύκλου με βλαστοκυστες 5 ημερών κ επειδή με πήγε σε φυσικό κύκλο να βρούμε την ωορρηξία,ωορρηξία έκανα 18η μέρα. 

Εχω μεταφέρει 19η και 20η μέρα βλαστοκυστες στο παρελθόν σε τεχνητους κυκλους κ είχα εμφύτευση.

Μη φοβάσαι είναι όλα ελεγχόμενα από τον γιατρό.

• Μου αρέσει 1

Κορίτσια υπάρχει ανοιχτό μικροβιολογικο στην Αθήνα την Κυριακή? Θέλω να κάνω ορμονολογικο έλεγχο, αδιαθετησα σήμερα και επειδή δεν έχω πολλές ημέρες περίοδο, ήθελα να πάω 2η μέρα 

πρίν από 47 λεπτά , Kallo είπε:

Όχι σε 6 μέρες μου είπε να πάω να κανω μέτρηση προγεστερονη. Για Ε2 δεν μου είπε κάτι. Δεν ξέρω ρε κορίτσια. Αγχώθηκα. Μου φαίνονται πολλές οι μέρες. Θα έχει περάσει η ωορηξια μου. Έτσι πρέπει κανονικά? 

Καλημέρα. Δεν μου έχει βάλει άλλον υπέρηχο για να με δει. Μόνο μέτρηση προγεστερονης

Εμενα μ εβαζε υπερηχο για να μετραει το ενδομητριο αλλα επειδη κ εγω τωρα 1η φορα κανω μεταφορα σιγουρα τα υπολοιπα κοριτσια θα σε βοηθησουν πολυ περισσοτερο.. εγω πηγα με τεχνητο κυκλο γιατι δεν αδιαθετω ποτε φυσιολογικα..

13 ώρες πρίν, Ζαργαναρα είπε:

Κορίτσι υπομονή!κοίτα να περάσεις όμορφα στις διακοπές σου και βλέπεις.εγω είμαι στο Έλενα...έκανα μια διεγερση που γονομοποιηθηκαν τα 5.βαλαμε αμέσως τα 2 βγήκε βιοχημική.μετα καταψηξη τον Μάιο κ βγήκε μηδέν και τώρα το Ιούνιο έκανα διέγερση 5 έμβρυα προχώρησαν.εβαλα 2 και μέχρι στιγμής όλα πάνε καλά.και εγώ 36 είμαι.αλλα ένα θα σου πω με τον πρώτο άνδρα που έχω κάνει άπειρες...!μην το βάζεις κάτω κάποια στιγμή θα σου έρθει 

Ευχαριστώ για το μήνυμα σου. Αν κατάλαβα καλά είσαι έγκυος!! Μπράβο! Όλα καλά εύχομαι. Έκανα και μια μέρα να βρω πως απαντάς χαχαχαχχα. 

9 ώρες πρίν, happiness79 είπε:

Κορίτσι μου, είναι φυσικό, όλες χάνουμε το κουράγιο μας σε δύσκολες στιγμές και μετά σφίγγουμε τα δόντια και προχωράμε με πίστη, γιατί είναι ο μόνος τρόπος για να βρούμε τη δύναμη να συνεχίσουμε. Στο λέω εγώ που έχω χάσει πολλές φορές την πίστη μου, αλλά η επιθυμία να γίνω μάνα τα νικούσε όλα πάντα. Μου έχει συμβεί να πηγαίνω για εμβρυομεταφορά και την ίδια μέρα να με ενημερώσουν ότι δεν προχώρησαν τα έμβρυα όπως θα έπρεπε και δεν έχει νόημα να γίνει η ετ και σχεδόν τους παρακαλούσα...  Με 4 αποτυχημένες εμβρυομεταφορές εκ των οποίων η μία μόλις βιοχημική (οι υπόλοιπες μηδενικές) και κράτησα τη χαρά και την ευλογία ότι έμεινα έγκυος κι ας ήταν για τόσο λίγο...  Συν 3 αποτυχημένες σπερματεγχύσεις. Και τελικά ξέρεις τι έγινε? Εμένα έγκυος φυσικά ακριβώς πριν την 5η ετ! Και όλα πάνε καλά! Στα 42,5. Γι' αυτό μη χάνεις το κουράγιο σου, είσαι μικρή και τα στατιστικά είναι με το μέρος σου. Καταλαβαίνω ότι θα ήθελες τα πράγματα να ήταν πιο απλά και δεν είναι, αυτό όμως δε σημαίνει ότι δε θα συμβεί, μόνο ότι δεν έχει έρθει ως τώρα η ώρα. Οι απογοητεύσεις λειτουργούν συσσωρευτικά και σε νιώθω πάρα πολύ. Και τώρα είσαι στον πάτο. Πάρε το χρόνο σου, κάνε τις διακοπές σου και όταν είσαι έτοιμη προχωράς. 

Πω πω τι ωραία ιστορία! Τι ωραία κατάληξη δλδ. Ελπιδοφόρα. Να είσαι καλά! Ναι μωρέ θα ξαναβρεθεί κάπου το κουράγιο. Ε βοηθάει και το καλοκαιράκι…

• Μου αρέσει 2

Διαφημίσεις

10 ώρες πρίν, Penaki είπε:

Κρίμα! Ελπιζω η επομενη εφόσον το αποφασίσετε να είναι κ η τυχερή!!!!!Πραγματικά σε καταλαβαίνω κ εγώ πριν λίγες μέρες πηρα αρνητική. Θα συνεχίσω την προσπάθεια στον ίδιο γιατρό με κάποιες αλλαγές κ περαιτέρω εξετάσεις. Καλη επιτυχία σου ευχομαι όπως κ αν συνεχίσεις. 

Καλημερα!

Απ το κεντρο δεν ειχα καποιο παραπονο απλα απο χθες που ηταν να με παρει τηλ κ ο ιατρος -μετα τη μαια- τελικα δεν προλαβαινε λεει πηγε σε χειρουργειο και ειπε θα με παρει σημερα. Αυτο με στραβωσε λιγο . Σ ευχαριστω πολυ κ σε σενα τα καλυτερα ευχομαι!

Καλημερα !

Με αφορμή αυτό που έγραψε η @happiness79 κ ήταν πολύ όμορφο και αισιόδοξο , έχει συμβεί και σε άλλες ή έχετε ακούσει να μένεις έγκυος φυσιολογικά μετά από εξωσωματική ;

10 ώρες πρίν, Eternity είπε:

Κορίτσι μου επειδή έχεις πολλά στοιχεία της δικής μου ιστορίας, ήθελα να σε ρωτήσω. Γιατί σε έβαλαν για εξωσωματική ενώ έμενες και μόνη σου? Ο λόγος που έχεις τόσες αποβολές έχει ελεγχθεί? Πρώτα ψάξε το λογο των αποβολών και μετά συνέχισε. Ο γιατρός που με παρακολουθούσε είναι ειδικός στις καθεξιν αποβολές και γιατρός του δημοσίου. 

Κορίτσι μου έχω λίγες μέρες που δε μπαίνω στο φόρουμ και πέρασα τις σελίδες λίγο στα γρήγορα. Στάθηκα όμως στα τέλεια νέα σου!!! Με το καλό να κρατήσεις το αγοράκι σου αγκαλιά!!!Θα είναι ο ερωτας της ζωής σου, πίστεψε με!!!

Θύμησε μου λίγο την ιστορία σου. Γιατί προχωρήσατε σε εξωσωματική και σε ποιο κέντρο? Έχω κουραστεί να με από γοητεύουν για την ηλικία μου. Είχα 2 συνάντησεις αυτές τις μέρες και θα επανέλθω με αναλυτικό ποστ. 

Σε διαδικασία  εξωσωματικής μπηκαμε επειδή είχαν περάσει ήδη δυο χρόνια που προσπαθούσαμε και δεν ερχόταν (πέρα από τη βιοχημική και την παλλινδρομη). Ήταν μια απόφαση που μέσα στην άγνοια μας θεωρούσαμε ότι θα δώσει ένα τέλος στην αναμονή μας, μας διαβεβαίωναν κ όλοι πως είμαστε πολύ εύκολη περίπτωση (χαχαχαχαχ εδώ γελάμε), οπότε είμαστε η προσωποποίηση του «πήγα για μαλλί και βγήκα κουρεμένος». Βέβαια στο μεταξύ μας βρήκαν χαμηλή ΑΜΗ που ίσως ευθύνεται για τις αποτυχίες…και από ότι καταλαβαίνω μάλλον δεν έχω τεφαρικια ωάρια. Ο Σφακ μου μίλησε αρκετη ώρα στο τηλφ που το εκτίμησα δεόντως και έχουμε κ ραντεβού στις 25 να τα πούμε κ πιο αναλυτικά. θεωρεί πως είναι θέμα ποσοστού, τουλάχιστον προς το παρόν. Εγώ πάντως δεν θέλω να ξαναμπώ στη διαδικασία χωρίς να καταλάβω γιατί μπαίνω και πως και ιδανικά θα ηθελα κάτι μικρό έστω να αλλάξει. Αλλά οκ το αφήνω κ πάνω του γιατί τον εμπιστεύομαι. 

10 ώρες πρίν, Eternity είπε:

Κορίτσι μου επειδή έχεις πολλά στοιχεία της δικής μου ιστορίας, ήθελα να σε ρωτήσω. Γιατί σε έβαλαν για εξωσωματική ενώ έμενες και μόνη σου? Ο λόγος που έχεις τόσες αποβολές έχει ελεγχθεί? Πρώτα ψάξε το λογο των αποβολών και μετά συνέχισε. Ο γιατρός που με παρακολουθούσε είναι ειδικός στις καθεξιν αποβολές και γιατρός του δημοσίου. 

Κορίτσι μου έχω λίγες μέρες που δε μπαίνω στο φόρουμ και πέρασα τις σελίδες λίγο στα γρήγορα. Στάθηκα όμως στα τέλεια νέα σου!!! Με το καλό να κρατήσεις το αγοράκι σου αγκαλιά!!!Θα είναι ο ερωτας της ζωής σου, πίστεψε με!!!

Θύμησε μου λίγο την ιστορία σου. Γιατί προχωρήσατε σε εξωσωματική και σε ποιο κέντρο? Έχω κουραστεί να με από γοητεύουν για την ηλικία μου. Είχα 2 συνάντησεις αυτές τις μέρες και θα επανέλθω με αναλυτικό ποστ. 

Σ' ευχαριστώ πολύ καλή μου! Ω ναι, είναι ήδη έρωτας!!! Κοίτα, επειδή έμεινα έγκυος φυσικά δε θεωρώ ότι αυτό αναιρεί το γεγονός ότι ήταν περιττές οι εξωσωματικές. Πιστεύω ότι μετά από αλλεπάλληλες αποτυχίες και ατυχίες επιτέλους σταθήκαμε τυχεροί. Εξάλλου ύστερα από ένα εξάμηνο επαφών χωρίς αποτέλεσμα στα 39 που ήμουν τότε, αυτό προτείνουν όλοι, εξωσωματική. Και εμείς όχι εξάμηνο, αλλά ένα χρόνο δώσαμε περιθώριο πριν προχωρήσουμε σε σπερματεγχύσεις και στη συνέχεια σε εξωσωματικές. Κάποιο συγκεκριμένο αίτιο δε βρέθηκε ποτέ και ελέγξαμε πραγματικά τα πάντα. Ανεξήγητη υπογονιμότητα ήταν η αιτιολογία. Και ο γιατρός μου πάντα μου έφερνε παραδείγματα ζευγαριών που ύστερα από πολλές προσπάθειες τελικά πετύχαιναν φυσική σύλληψη, σα να το περίμενε αυτό και από εμάς. 

2 ώρες πρίν, Kallo είπε:

Καλημέρα κορίτσι μ! Υπέρηχο λογικά δεν σου κανει παλι γιατί έχεις ήδη καλό ενδομήτριο. Κ εμένα μετά τη 10η δεν μου έκανε ξανά. Να μην αγχώνεσαι ο γιατρός ξέρει τον κυκλο σου, γιατί από γυναίκα σε γυναίκα αυτα διαφέρουν. Κ την κατάλληλη μέρα θα σου ξεκινήσει την προγεστερονη. Καλη επιτυχία να έχεις!!! 

1 hour ago, Sila80 είπε:

Καλημερα!

Απ το κεντρο δεν ειχα καποιο παραπονο απλα απο χθες που ηταν να με παρει τηλ κ ο ιατρος -μετα τη μαια- τελικα δεν προλαβαινε λεει πηγε σε χειρουργειο και ειπε θα με παρει σημερα. Αυτο με στραβωσε λιγο . Σ ευχαριστω πολυ κ σε σενα τα καλυτερα ευχομαι!

Καλημερα !

Με αφορμή αυτό που έγραψε η @happiness79 κ ήταν πολύ όμορφο και αισιόδοξο , έχει συμβεί και σε άλλες ή έχετε ακούσει να μένεις έγκυος φυσιολογικά μετά από εξωσωματική ;

Καλημέρα!!!! Μπορει όντως να μην προλαβε σίγουρα δεν είναι ότι καλυτερο να περιμενεις να δεις τι θα σου πει κ να μην παιρνει πισω αλλά αν σε όλα τα υπολοιπα ήταν οκ αυτο θα το παραβλεπα κ εγώ την ημέρα της χοριακης μόνο με την μαια μίλησα. Απλά έκλεισα μετά από 4 μερες ραντεβού με τον γιατρό από κοντά. 

4 ώρες πρίν, Christin88 είπε:

Καθαρα απο το θεμα του ενδομητριου ξερω εγω.. Καλημερα!

Καλημερα.. ναι μια ενεση κανω κ ξεκινησα 5 μερες πριν την μεταφορα και συνεχιζω μεχρι κ τη χοριακη..

Σε μια κουβέντα με τον γυναικολόγο μου όχι τον εξωσωματικο, μου είπε ότι μόνο με την ένεση γενικά είσαι καλυμμένη. Δεν ξέρω ίσως τελικά κ εγώ να προτιμουσα (αν ήταν στο χέρι μ) την ένεση από τα χάπια που μπορεί να μην απορροφουνται το ίδιο. Καλη επιτυχία να έχεις!!!!! 

• Μου αρέσει 1

πρίν από 21 λεπτά , Penaki είπε:

Καλημέρα κορίτσι μ! Υπέρηχο λογικά δεν σου κανει παλι γιατί έχεις ήδη καλό ενδομήτριο. Κ εμένα μετά τη 10η δεν μου έκανε ξανά. Να μην αγχώνεσαι ο γιατρός ξέρει τον κυκλο σου, γιατί από γυναίκα σε γυναίκα αυτα διαφέρουν. Κ την κατάλληλη μέρα θα σου ξεκινήσει την προγεστερονη. Καλη επιτυχία να έχεις!!! 

Καλημέρα!!!! Μπορει όντως να μην προλαβε σίγουρα δεν είναι ότι καλυτερο να περιμενεις να δεις τι θα σου πει κ να μην παιρνει πισω αλλά αν σε όλα τα υπολοιπα ήταν οκ αυτο θα το παραβλεπα κ εγώ την ημέρα της χοριακης μόνο με την μαια μίλησα. Απλά έκλεισα μετά από 4 μερες ραντεβού με τον γιατρό από κοντά. 

Σε μια κουβέντα με τον γυναικολόγο μου όχι τον εξωσωματικο, μου είπε ότι μόνο με την ένεση γενικά είσαι καλυμμένη. Δεν ξέρω ίσως τελικά κ εγώ να προτιμουσα (αν ήταν στο χέρι μ) την ένεση από τα χάπια που μπορεί να μην απορροφουνται το ίδιο. Καλη επιτυχία να έχεις!!!!! 

Το προτιμησα γιατι θα γυρισω δουλεια και μ ειναι δυσκολο τα κολπικα ..Σε ευχαριστω πολυ!!

• Μου αρέσει 1

Διαφημίσεις

2 ώρες πρίν, BlackCat είπε:

Τι έμβρυα θα μεταφέρεις;

Αν μεταφέρεις 3ων ημερών η ετ γίνεται από την ημέρα της ωορρηξιας + 3 μέρες μετά.

Αν μεταφέρεις βλαστοκυστες η ετ γίνεται από την ημέρα της ωορρηξιας + 5 μέρες μετα.

Εγώ τώρα έκανα ετ την 23η μέρα του κύκλου με βλαστοκυστες 5 ημερών κ επειδή με πήγε σε φυσικό κύκλο να βρούμε την ωορρηξία,ωορρηξία έκανα 18η μέρα. 

Εχω μεταφέρει 19η και 20η μέρα βλαστοκυστες στο παρελθόν σε τεχνητους κυκλους κ είχα εμφύτευση.

Μη φοβάσαι είναι όλα ελεγχόμενα από τον γιατρό.

Καλημέρα κ σου ευχομαι ολόψυχα σε λίγες μέρες μια πολυ μεγάλη χοριακη!!!! Επειδη στην επομενη προσπαθεια θα παω κ εγώ σε φυσικό κυκλο, ουσιαστικά δεν παιρνεις τίποτα από φάρμακα κ σε παρακολουθεί ο γιατρός με αιματολογικές κ υπέρηχο για το πότε θα γίνει ωορρηξία ώστε να τοποθετησουν τα έμβρυα την κατάλληλη μέρα όπως αναφέρεις? 

10 hours ago, Eternity said:

Χαιρετώ όλα τα κορίτσια! Χάθηκα λίγες μέρες γιατί έκανα ιατρικό τουρισμό στην Αθήνα. Έχω πολλά να σας μεταφέρω από όσα μου είπαν ενδοκρινολογος και γυναικολόγοι. 

Ο ενδοκρινολογος μου είπε ότι είναι λίγο υπερβολικοί οι γυναικολόγοι ως προς την τιμή της TSH, ότι και με 3 και με 4 τιμή μπορεί να μείνει έγκυος μια γυναίκα αλλά θα πρέπει να το ρυθμίσει μετά. Όσο αφορά τη λήψη του χαπιού, παίρνω το χάπι και τρώω μετα απο μισή ώρα. 4 ώρες πρέπει να απέχει το χάπι από συμπληρώματα ασβεστίου και όχι από τροφές που περιέχουν ασβέστιο. Μπορώ να πάρω το χάπι και να κοιμηθώ όμως μου λέει δε χρειάζεται να το κάνω, ας το πάρω οπότε ξυπνήσω αρκεί να φάω μισή ώρα μετά. Δε χρειάζεται να το παίρνω σταθερή ώρα. Επίσης μου σχολίασε ως προς τις 3 εξωσωματικες που έχω κάνει, ότι η διεθνής βιβλιογραφία αναφέρει ότι καλό μετά από 3 με 4 αποτυχημένες εξωσωματικες σε ένα κέντρο, καλό να αλλάζεις κέντρο. 

Εγώ θα αλλάξω κέντρο αλλά κυρίως για άλλους λόγους. 

Η 1η μου επίσκεψη ήταν στο γέννημα. Ο συνεργάτης του Μαντ... πολύ καλός, αναλύσαμε όλο το ιστορικό μου (που δεν είναι και μικρό), μου έλυσε αρκετές απορίες, μου έκανε υπέρηχο και τα τελευταία 10 λεπτά είδα το Μαντ.. Το μόνο που μου ζήτησαν ως έξτρα εξετάσεις ήταν κατακερματισμος και οξειδωτικό στρες στο σπέρμα του συζύγου γιατί θα περίμενε να έχω κάνει έστω μια εμφύτευση και αναρωτιουνται μήπως κατηγορούμε άδικα τα ωάρια μου. Η ηλικία μου ήταν πάλι το γνωστό εμπόδιο αλλά το ορμονικο μου προφίλ σε συνδυασμό με το ότι έχω μείνει μόνη μου έγκυος και έχω γεννήσει φυσιολογικα ένα μεγάλο μωρό κιόλας, με βάζει σε άλλη κατηγορία. Όσο αφορά την εξέταση για το μικροβιωμα μου είπε ότι την κάνει κατά κόρον ένα κέντρο στην Αθήνα που μάλιστα βγάζει όλες τις γυναίκες με θέμα και μετά ξεπαραδιαζονται κάνοντας εγχυσεις οι οποίες μπορεί να κάνουν κακό στο περιβάλλον της μήτρας. 

Ζήτησε να τους δώσω ως κέντρο μια ευκαιρία γιατί του είπα ότι δεν έχω σκοπό να πάρω πολλές φορές φάρμακα. 

Ως προς το πρωτόκολλο, μου είπε ότι θα μου το αλλάξει σε μακρύ γιατί με amh 2,6 περίμενε να βγάλω περισσότερα ωάρια από 7.

Την επόμενη μέρα είχα ραντεβού με το γυναικολόγο μου. Σκέφτομαι να κάνω μια προσπάθεια με φάρμακα μαζί του στο δημοσιο νοσοκομείο που είναι. Κάποια πράγματα που σχολίασε όσο αφορά τις προηγούμενες προσπάθειες ήταν ότι μια προσπάθεια έγινε με πολύ υψηλή tsh κοντά στο 5 και δε θα έπρεπε και θεώρησε ότι γινόταν κολπικός έλεγχος πριν κάθε εμβρυομεταφορα. Μου είπε ότι δεν κυνηγάω το αδύνατο αλλά δεν είναι και εύκολα τα πράγματα. Μου είπε να επαναλάβω ορμονολογικες και amh γιατί έχει περάσει 1 χρόνος μήπως κάτι έχει αλλάξει γιατί θα περίμενε κι αυτός να έχω βγάλει περισσότερα ωάρια. Επίσης ζήτησε τις ίδιες εξετάσεις για το σύζυγο. Ρώτησα και τον ίδιο για το μικροβιωμα και μου είπε ότι φαίνεται στην υστεροσκοπηση , δηλαδή μπορεί να πάρει δείγμα ο γιατρός και να κάνει έλεγχο για NGS και ca12 (δε το θυμάμαι καλά πως το είπε). Του έδειξα την υστεροσκοπηση που έκανα στα Γιάννενα και δεν υπήρχε πουθενά τέτοιοε έλεγχος! Τρελάθηκα... Από τη βιασύνη μου να κάνω εξωσωματική έκανα μισή δουλειά. Τώρα σκέφτομαι να την επαναλάβω μαζί του. Γενικά όταν κάνεις μισές δουλειές τις βρίσκεις μπροστά σου, αυτό έχω καταλάβει. 

Συγνώμη για το μεγάλο ποστ. Ήθελα να μεταφέρω όσα μου είπαν μήπως βοηθησω κάποια κοπέλα. 

Να φανταστώ αυτο το μεγάλο κέντρο που τις βγάζει όλες με μικρόβιο ειναι το Γεν;

3 hours ago, Kallo said:

Σε τεχνητό κύκλο δεν εισαι; Στον τεχνητό δεν κανεις ωορρηξία και δεν έχει στάνταρ μερα που κανεις την ετ. Ειναι αναλόγως το πάχος του ενδομητρίου  

2 hours ago, Eternity said:

Κορίτσια υπάρχει ανοιχτό μικροβιολογικο στην Αθήνα την Κυριακή? Θέλω να κάνω ορμονολογικο έλεγχο, αδιαθετησα σήμερα και επειδή δεν έχω πολλές ημέρες περίοδο, ήθελα να πάω 2η μέρα 

Μπορεις να πας στο Μητέρα που ειναι ανοιχτά όλες τις μέρες της εβδομάδας

• Ευχαριστώ 1

eardp2.png

11 ώρες πρίν, Pagor είπε:

Αχχχ πόσο σε νοιωθω κ εγώ έτσι με την βιοχημική μου..έκλαψα στην αρχή για πόσες μέρες κ μετά αφού ηρέμησα σκέφτηκα ότι είχα την ευλογία να είμαι έγκυος εστω κ 2 εβδομάδες....Επίσης θα ήθελα να σε ρωτουσα όταν εμεινες έγκυος που ήταν κ από φυσική σύλληψη πόσο είχε περάσει από την βιοχημική σου?? Σε ρωτάω γιατί μου λένε( ο αδερφός μου κ η νύφη μου που είναι μαιευτήρες  στο εξωτερικό ) ότι μετά για 3-4 μήνες είσαι πολύ γόνιμη...Κ σε ρωτάω μηπως έπαιξε κ αυτό το ρόλο του σε εσένα κ όλα έγιναν μετά φυσιολογικά κ όλα δόξα τον Θεό πάνε τέλεια...Να τα ακούω κ εγώ δηλαδη να περνώ λίγο θάρρος που σκέφτομαι ότι δεν θα είμαι τυχερή να μου ξανασυμβεί...

Σε μένα έγινε ακριβώς ένα χρόνο μετά. Αλλά δεν ήμουν εύκολη περίπτωση, το σώμα μου είχε απορρίψει πολλά έμβρυα μέχρι τότε και τα στοιχεία που προέκυψαν απ' τον προεμφυτευτικό έλεγχο που κάναμε στα έμβρυα μας ήταν αποθαρρυντικά. Που σημαίνει ότι δύσκολα πετυχαίναμε υγιές ωάριο, γι' αυτό λέω ότι ήταν τεράστια τύχη αυτός ο μικρούλης που μας αιφνιδίασε τόσο ευχάριστα!!! Σε σένα που είσαι μικρότερη και η εγκυμοσύνη σου ήρθε σχετικά εύκολα, έχουν δίκιο που σου λένε για τους επόμενους 3 μήνες. Αλλά μη το δέσεις κόμπο σα διορία, εννοείται ότι αν δε συμβεί στο 3μηνο πάλι έχεις αυξημένες πιθανότητες να συμβεί. Ο κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός. Προσωπικά είμαι πολύ αισιόδοξη για εσάς, θα σας έρθει το παιδάκι, είναι θέμα χρόνου! 

• Μου αρέσει 1

13 hours ago, Καντι said:

επίσης ζήτω συγνώμη προκαταβολικά και δεν θελω να σου την πω , αλλα τα54 κιλά σε σχέση με το 1,54 ποιος στο καθόρισε ως φυσιολογικο όριο. Γιατι εγω που ειμαι 1,70 οι δυο διαιτολόγοι που εχω επισκεφτεί και εχω δουλέψει μηνες μαζι τους μου θέσανε σαν στόχο τα 60 κιλά.

Όσο πιο κοντός είσαι γενικά τοσο μικραίνει και η αναλογία  κιλών/ύψους. Δεν χρειάζεται δηλαδή να υπάρχει αυτή η διαφορά των 10 κιλών που λένε. Εγώ ειμαι 1.56 και 50 κιλά και είμαι αδύνατη. Στα 56 βέβαια δεν θα ήμουν ακομα αδύνατη αλλά παίζει ρόλο και η σωματοδομή, κατανομή του πάχους, γυμναστική κτλ

• Μου αρέσει 1

eardp2.png

πρίν από 12 λεπτά , happiness79 είπε:

Σε μένα έγινε ακριβώς ένα χρόνο μετά. Αλλά δεν ήμουν εύκολη περίπτωση, το σώμα μου είχε απορρίψει πολλά έμβρυα μέχρι τότε και τα στοιχεία που προέκυψαν απ' τον προεμφυτευτικό έλεγχο που κάναμε στα έμβρυα μας ήταν αποθαρρυντικά. Που σημαίνει ότι δύσκολα πετυχαίναμε υγιές ωάριο, γι' αυτό λέω ότι ήταν τεράστια τύχη αυτός ο μικρούλης που μας αιφνιδίασε τόσο ευχάριστα!!! Σε σένα που είσαι μικρότερη και η εγκυμοσύνη σου ήρθε σχετικά εύκολα, έχουν δίκιο που σου λένε για τους επόμενους 3 μήνες. Αλλά μη το δέσεις κόμπο σα διορία, εννοείται ότι αν δε συμβεί στο 3μηνο πάλι έχεις αυξημένες πιθανότητες να συμβεί. Ο κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός. Προσωπικά είμαι πολύ αισιόδοξη για εσάς, θα σας έρθει το παιδάκι, είναι θέμα χρόνου! 

Πόσο χαίρομαι όταν ακούω τα τόσο καλά νέα σου...αλήθεια στο λέω κ μέσα από την καρδιά μου ποτέ ξανά να μην θυμάστε ότι περάσατε....Δεν ξέρω αν έχουν δίκιο η όχι όσο αφορά εμάς...τίποτα δεν δένω...κάποτε πέρασα 10 μήνες από την ζωή μου κλαίγοντας γιατί δεν ερχόταν ένα παιδάκι κ ενώ όλοι μας έλεγαν ότι όλα είναι καλά οι εξετάσεις μας όλες τέλειες.. ξαφνικά η αρρώστια και από τότε το δικό μου μυαλό πάγωσε όσο αφορά το παιδί...έτσι και τώρα αυτό νοιωθω ότι έχει παγώσει όσο αφορά εμένα ..αλλά όταν βλέπω πόσο το θέλει ο άντρας μου κ πόσο το λαχτάρα θα ήθελα να κάνω τα πάντα για να τα καταφέρουμε..Το ξέρω ότι δεν έχουμε προσπαθήσει όσο αλλά κορίτσια εδώ μέσα...κ ξέρω ότι δεν θα έπρεπε να νοιωθω έτσι...αλλά πέρασαν για εμάς 5 χρόνια με πάρα παρα πολλές δυσκολίες κ θα ήθελα όσο τίποτα άλλο να μας δώσουμε μια χαρά...Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου...εύχομαι η κάθε μέρα σου να είναι καλύτερη από την άλλη κ να έρθει η στιγμή που θα κρατήσετε τον άγγελο σας στην αγκαλιά!

• Μου αρέσει 1

Διαφημίσεις

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...