Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• Εμένα μου έχουν σπάσει τα νεύρα γιατί έχει καθυστερήσει πολύ η περίοδος , στις 21 μέρες στον προηγούμενο κύκλο ξεκίνησα το αίμα και λίγες μέρες μετά είχα την αρνητική χοριακή. Κράτησε 7 ολόκληρες μέρες αλλά καθάρισα και την περασμένη Παρασκευή έκανα και υστεροσκόπηση. Τώρα είναι λόγος η ταλαιπωρία με την αποτυχημένη εξωσωματική και την επέμβαση να έχει καθυστερήσει τόσο; Σήμερα έχω φτάσει 32 ημέρες κύκλο και τα νεύρα έχουν βαρέσει κόκκινο! Γενικά ο κύκλος μου είναι ότι να ναι αλλά αναρωτιέμαι ( ίσως λόγω και της ανησυχίας που έχω κατά βάθος με την χαμηλή αμη 1,29) πόσες μέρες σας έχει βγάλει μάξιμουμ από το σύνηθες η διαδικασία της εξωσωματικής; Πριν ξεκινήσω είχα ρυθμιστεί κάπως κοντά στις 28 ημέρες (25-30) , τώρα έτσι θα πάει;

Καφέ εξωσωματικής 2022 !

Recommended Posts

πρίν από 15 λεπτά , Margeau είπε:

Κορίτσι μου, επειδή δεν ξέρω την ιστορία σου, έχεις αντιφωσφολιπιδικο σύνδρομο; Είναι μια κοπέλα εδώ μέσα που έχει διαγνωστεί με αυτό και ρωτάει με αγωνία αν μπορεί κάποια να τη βοηθήσει. Λέγεται pepi123. 

Δεν έχω διαγνωστεί, όχι. Την ένεση αυτή μου την έκαναν καλού-κακού, επειδή είχα ήδη 3 αποτυχίες και προσπαθήσαμε να καλύψουμε όλα τα ενδεχόμενα. Τώρα θα μπω σε διαδικασία να ψάξω τα αιματολογικά περισσότερο, οπότε αν όντως έχω κάτι θα φανεί. Σε κάθε περίπτωση μου εξήγησαν ότι κακό δε θα μου έκανε η ένεση, μόνο καλό, οπότε την έκανα. 

14 ώρες πρίν, AnnaCh είπε:

Καλησπέρα σε όλες!

Σας παρακολουθώ το τελευταίο διάστημα μιας και τα τελευταία 2 χρόνια παλεύουμε να φέρουμε στον κόσμο ένα παιδί χωρίς επιτυχία. Ελπίζω να αναρτώ στη σωστή συζήτηση, δεν έχω μαθεί ακομα το σαιτ. Χθες πήρα την αρνητική χοριακή από την πρώτη προσπάθεια εξωσωματικής. Η αλήθεια είναι ότι ενώ στάθηκα βράχος σε όλη την διαδικασία και προσπαθούσα να είμαι ήρεμη  χθες λύγισα , αν και μέσα μου το περίμενα. Συγνώμη για το σεντόνι που θα ακολουθήσει αλλά θα σας παραθέσω τις πληροφορίες μήπως μπορέσετε να με βοηθήσετε με την εμπειρία σας. Λοιπόν εχόυμε και λέμε, είμαι 34 χρονων, το 2016 διαγνώστηκα με ενδομητρίωση και μια σοκολατοειδή κύστη στην δεξιά ωοθήκη την οποία αφαίρεσα λαπαροσκοπηκα (στο Αλεξανδρα συστημένη γαρ και σε ιατρο γιατί λεφτα δεν επαιζαν ιδιωτικά να πάω), τότε έπαθα το πρώτο σοκ όταν μετά το χειρουργείο ο ιατρος μου μίλησε για υπογονιμότητα και πιθανότητα να χρειαστώ εξωσωματική, μικρή τότε σοκ, με τον ανδρα μου τότε ήμασταν στην αρχή της σχέσης, κρίση, δύσκολα τα οικονομικα ουτε συζήτηση για παιδί. Το ΄20 μετά το γάμο ξεκινάμε προαπάθειες για παιδί, αλλάζω ιατρο μήπως να κάνουμε εξετάσεις πρώτα δεν χρειάζεται λέει προσπαθήστε και βλέπουμε.. ο καιρος να περνάει και μείς τίποτα... Αλλάζουμε ιατρό ξανά μετά από ένα χρόνο προσπαθειών επιτέλους στοχευμένες εξετάσεις. Εγώ AMH 7.3, ορμονολογικές μέσα στις φυσιολογικές τιμές, ρυθμισμένος θυροειδής με χάπι, με την αριστερή ωοθήκη μόνο να λειτουργεία και αυτή πολυκυστική... και κάνει και ο συζηγος και ανακαλυπτουμε ολιγοασθενοσπερμία και κυρσοκοίλη, ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ! Μετά το σοκ αποφασίζουμε για εξωσωματική και πάμε συστημένοι από την ιατρό στο Ε. και στον Λ. ( δεν ξέρω αν επιτρέπεται να αναφερω ονομαστικά) μας κερδιζουν  την εμπιστοσύνη αρχίζουμε και κάνουμε τις οικονομίες μας και κάνουμε ένα ακόμα ραντεβου πριν ξεκινήσουμε.

Ξεκινάει η διαδικασία, έκανα πρωτόκολλο ανταγωνιστών 12μερες, ωοληψία 4/2 (5 ωάρια, 4 καλά 1 ανώριμο), μικρογονιμοποίηση (4 γονιμοποιηθηκαν, τα 2 καλα 4 κυττάρων αποτι μας ειπαν τα άλλα 2 τα περιμέναμε μήπως προχωρήσουν  για κατάψυξη αλλά τελικά ήταν μέτριας ποιότητας και αποφασίσαμε να μην καταψύξουμε), και εμβρυομεταφορά 7/2   και χοριακή 18/2 αρνητική ένα ολόκληρο 6. Δεν είμαι έτοιμη ακόμα να κάνω ραντεβού με τον ιατρο για να δούμε τι δεν πήγε καλά, είμαι πολυ πεσμένη ακόμα, κλαίγαμε και οι δυο. Επίσης μέσα στην διαδικασία συνέβησαν κάποια πράγματα που χαλάστηκα αλλά ο ανδρας μου με λέει υπερβολική και ότι είναι από την απογοήτευση.  Λοιπόν σας παραθέτω τα γεγονότα:

Πριν ξεκινήσουμε δεν είδαμε τον Λ., δεν ήξερα καν τι πρωτόκολλο θα κάνουμε και μου ταιριάζει. Μιλήσαμε μόνο με τις μαίες, μας στέλνουν για εξετάσεις τις κάνουμε, ο καρυοτυπος θα αργούσε. Ερχετε η περίοδος, παω για εξετάσεις αίματος και υπέρηχο  με ιατρό του κέντρου και ενημέρωση από τις μαίες για τις δοσολογίες, πηρα menopour,orgalutran και τέλος ovitrelle,  εξετάσεις αίματος και υπέρηχο μέρα παρα μέρα, τη δεύτερη εβδομάδα σχεδόν κάθε μέρα, ο ιατρος στους υπερήχους αμίλητος, την μοναδική φορα που μου μίλησε ήταν ότι κακως εκανα χειρουργειο για την κυστη, τον ρωταω αν μας καλύπτουν τα 5 ωάρια και μου απανταει αυτο είναι μεγάλη συζήτηση, λεω αστο μην αγχώνεσαι τώρα. Τον γιο Λ. τον είδα για λίγα λεπτά μετά την ωοληψία και πριν την εμβρυομεταφορά για να αποφασιουμε αν θα βαλουμε τα 2 καλα που είχα και μετά τίποτα. Και τον πατέρα Λ. που έκανε την εμβρυομεταφορα, οπου μολις γίνεται λεει μετακινηθηκαν τα έμβρυα γιατι εκανε σπασμο η μήτρα σου... Μου κόπηκαν τα πόδια! Προσπάθησα να μην το σκέφτομαι ολες τις μέρες της αναμονης. Περιττο να σας πω ότι απο τις 2 που ήταν προγραμματισμένη η εμβρυομεταφορα  εγινε στις 5 εγω τοσες ωρες με γεματη κύστη να πονάω είχα τρελαθεί. Τα αποτελέσματα της αρνητικής  χοριακής μου τα είπαν οι μαίες. Σας φαίνονται νορμάλ όλα αυτά;;; Συνηθίζεται ο ιατρός να κάνει μόνο γκέστ εμφάνιση και μετά γεια σας, πηγαίνετε στο ταμείο;;Είναι η πρώτη μου εμπειρία και νιώθω ότι πήγα τελείως στα τυφλά....σκέφτομαι να αρχίσω ραντεβου με άλλους ιατρούς, που να είναι εμπιστοσύνης. Μου φάνηκε τελείως σαν να μας ξεπέταξαν...θα δω τι θα μου πουν στο ραντεβού αλλά κατι μεσα σε όλα αυτα μου έβγαλε έναν αρνητισμο! Δεν ξέρω αν θέλω να κάνω άλλη προσπάθεια εκεί. Θα αποφασίσω όταν μιλήσω και δώ τι λύσεις θα μας δώσουν. ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΩ ; ΤΙ ΝΑ ΡΩΤΑΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΨΗΛΙΑΜΣΕΝΗ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΟΤΙ ΟΝΤΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΑΙΔΑΚΙ... Αν μπορείτε δώστε μου μερικά ονόματα που γνωρίζετε σε μήνυμα αν δεν επιτρέπεται δημόσια. Κάθε συμβουλή δεκτή...

Κορίτσι μου λυπάμαι πάρα πολύ για την αποτυχία σου. Ξέρω πόσο δύσκολο είναι και πόσο πολύ πονάει. Όμως σκέψου ότι είναι αρκετά σπάνιο να τα καταφέρει κανείς με την πρώτη προσπάθεια εξωσωματικής, είναι πολλοί οι παράγοντες που επηρεάζουν, είναι σαφέστατα και θέμα τύχης ανάμεσα σε πολλά ακόμα. Τα κορίτσια σου έχουν δώσει πολύ εύστοχες και αναλυτικές απαντήσεις, οπότε δε θα σου γράψω μια από τα ίδια για να μην κουράζω. Θα πω μόνο ότι για μένα προσωπικά έχει μεγάλη σημασία η σχέση σου με το γιατρό να βασίζεται στην εμπιστοσύνη, κι αυτό είναι κάτι που κερδίζεται, καθώς και να είναι υποστηρικτικός τόσο σε πρακτικό, όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο, γιατί ας μην ξεχνάμε πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η ψυχολογία συνολικά. Πέρα από τον γιατρό, παίζει τεράστιο ρόλο το εμβρυολογικό εργαστήριο να είναι καλό, γιατί εκεί γίνεται το πιο σημαντικό κομμάτι της διαδικασίας. Οπότε στη θέση σου θα εστίαζα καταρχήν εκεί, να επιλέξω ένα κέντρο με πολύ καλά μηχανήματα και καλούς εμβρυολόγους και μετά θα έψαχνα να βρω γιατρό από το κέντρο στο οποίο θα είχα καταλήξει. Σου εύχομαι μέσα από την καρδιά μου καλή τύχη στη συνέχεια και η επόμενη φορά να σας χαρίσει το μωράκι (ή τα μωράκια!!) που τόσο λαχταράτε! 

• Μου αρέσει 2

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 24,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• kateriiina25

1682

• happiness79

1519

• Angot

1426

• Σποράκι

701

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλησπέρα κορίτσια!!! Να κάνω μια ερώτηση θέλω...Είναι να κάνω β χοριακή την Τετάρτη αλλά έχω πάρα πολύ άγχος γτ δεν έχω κανένα σύμπτωμα πέρα από ένα πρήξιμο στη κοιλιά που φεύγει και έρχεται και που πιθανότατα είναι από τα φάρμακα...αν πάω αύριο να κάνω την εξέταση θα δείξει τίποτα; Η να περιμένω μέχρι την Τετάρτη;

πρίν από 10 λεπτά , Vasw είπε:

Καλησπέρα κορίτσια!!! Να κάνω μια ερώτηση θέλω...Είναι να κάνω β χοριακή την Τετάρτη αλλά έχω πάρα πολύ άγχος γτ δεν έχω κανένα σύμπτωμα πέρα από ένα πρήξιμο στη κοιλιά που φεύγει και έρχεται και που πιθανότατα είναι από τα φάρμακα...αν πάω αύριο να κάνω την εξέταση θα δείξει τίποτα; Η να περιμένω μέχρι την Τετάρτη;

Γεια σου Βασω , Ποτέ εκανες μεταφορά ;και τι εμβρυακια βάλατε 3ων ή 5 ημερών ;

πρίν από 14 λεπτά , Vasw είπε:

Εγώ θα έλεγα να περιμένεις μέχρι την Τετάρτη. Ούτε εγώ είχα τότε κανένα συμπτωμα και ήταν θετικό. Άρα μην σε προβληματίζει τίποτα. Να το κανεις την ημερα που σου είπε ο γιατρός σου. 

Διαφημίσεις

πρίν από 10 λεπτά , Marina21 είπε:

Εγώ θα έλεγα να περιμένεις μέχρι την Τετάρτη. Ούτε εγώ είχα τότε κανένα συμπτωμα και ήταν θετικό. Άρα μην σε προβληματίζει τίποτα. Να το κανεις την ημερα που σου είπε ο γιατρός σου. 

πρίν από 12 λεπτά , Marina21 είπε:

Θα περιμένω τι να κάνω...έχω κάνει και εξετάσεις την Πέμπτη ημέρα μετά την εμβρυομεταφορά οιστραδιόλη και προγεστερόνη με τιμές 266,2 και 97,79 αντίστοιχα..ο γιατρός μου είπε ότι οκ και να συνεχίσω τα φάρμακα...πώς τις βλέπετε τις τιμές; Από ότι καταλάβατε ψάχνω από κάπου να πιαστω

πρίν από 21 λεπτά , Vasw είπε:

Θα περιμένω τι να κάνω...έχω κάνει και εξετάσεις την Πέμπτη ημέρα μετά την εμβρυομεταφορά οιστραδιόλη και προγεστερόνη με τιμές 266,2 και 97,79 αντίστοιχα..ο γιατρός μου είπε ότι οκ και να συνεχίσω τα φάρμακα...πώς τις βλέπετε τις τιμές; Από ότι καταλάβατε ψάχνω από κάπου να πιαστω

Δεν είναι ενδεικτικές για τίποτα. Η χοριακή θα δώσει απαντήσεις. Λίγη ακόμη υπομονή. Είναι κρίμα να παίζεις με τα συναισθήματά σου. Την ώρα που πρέπει θα κάνεις την εξέταση και όλα θα πάρουν τον δρόμο τους…

Καλή τύχη!!!

πρίν από 7 λεπτά , Visit a vis είπε:

Δεν είναι ενδεικτικές για τίποτα. Η χοριακή θα δώσει απαντήσεις. Λίγη ακόμη υπομονή. Είναι κρίμα να παίζεις με τα συναισθήματά σου. Την ώρα που πρέπει θα κάνεις την εξέταση και όλα θα πάρουν τον δρόμο τους…

Καλή τύχη!!!

Έχεις δίκιο, σε ευχαριστώ πολύ!! Καλή τύχη σε όλες σας!! Εύχομαι να έχετε όλες μια τεράστια χοριακή ❤️

• Μου αρέσει 3

4 ώρες πρίν, marina_86 είπε:

Πόσο σταναχωρο κ εξοργιστικό είναι όταν καταθέτουμε την ψυχολογία μας, τα χρήματα μας κ το σώμα μας κ μας αντιμετωπίζουν σαν μάζα... Λυπάμαι πολύ για την εμπειρία αυτή. Το καταλαβαίνω να.μην πετύχει αλλά δεν καταλαβαίνω την εγκληματική αμέλεια... 

Στο δια ταύτα. Για το κέντρο δε γνωρίζω τίποτα, τα κορίτσια τα είπαν μια χαρά παραπάνω. Κι εγώ που δεν ξέρω κάτι για τους συγκεκριμένους μου ακούστηκαν κουφά αυτά που σου είπαν. Όχι τόσο για το ότι δεν σου έκανε τους υπερήχους ο ίδιος αλλά όλα τα άλλα. Οπότε πάνε να δεις τι θα σου πουν κ μην ξαναπάς... Φωτογραφίες από τα έμβρυα σου δώσανε; Να τις κρατήσεις για να τις δείξεις στον επόμενο να δούμε τι θα πει.

Αναφέρεις για την ολιγοασθενοσπερμια κ την κυρσοκηλη του συζύγου. Έκανε εξετάσεις περαιτέρω; Του πρότειναν αφαίρεση κυρσοκηλης ή κάποια σκευάσματα για να βελτιώσουν την κατάσταση; Κατά καιρούς τα κορίτσια έχουν αναφερθεί σε καλούς ανδρολογους. Μήπως πρέπει να πάρετε μια πιο εξειδικευμένη άποψη πριν ξαναπροχωρησετε και όχι από γυναικολόγο. 

Μας έδωσαν φωτογραφίες μετά την εμβρυομεταφορά, και μου είχαν βάλει και εικόνα των εμβρύων στον προτζέκτορα ήταν 4 κυττάρων είμαι σίγουρη. Η ωοληψία εγινε Παρασκευή και έδωσε δείγμα και ο σύζηγος και εμβρυομεταφορα την Δευτέρα. Θα τους ρωτήσω ξανά να δω ποιας μερας ήταν τα έμβρυα και γιατί προχωρήσαμε τόσο νωρίς.  Σε ανδρολόγο πήγαμε μετα το σπερμοδιάγραμμα  και μας είπε οτι ναι χειρουγείο γίνεται αλλα δεν μπορουσε να εγγυηθεί κάποια μεγάλη διαφορά, πήρε adrofertil  k impryl  για 3 μήνες αλλά δεν μπορέσαμε να κάνουμε άμεσα εξωσωματική μετά την θεραπεία, ούτε μας είπαν να κάνουμε αλλο σπερμοδιάγραμα για να δούμε κάποια αλλαγή..Οποτε βασιστήκαμε και εμεις στην εξωσωματική... Εδώ μέσα ψάχνοντας έμαθα οτι θέλει και άλλο ψάξιμο το θέμα του σπέρματος και θα ψάξουμε ένα ιατρό να πάμε.... Θα ρωτήσω και εγώ την γυναικολόγο αν μπορώ να παρω  κάποιο σκεύασμα να βοηθήσω την ωοθήκη που λειτουργεί. Επίσης έμαθα εδώ για την υστροσκόπηση, ειχα ρωτήσει το κέντρο οτι αφού έχω ιστορικό με ενδομητρίωση μήως έπρεπε να κανω παλι λαπαροσκόπηση ή αλλή εξέταση μου είχαν πεί όχι. Σαλπιγγογραφία είχα κάνει για με είχε στείλει η γυναικολόγος, ήταν διαβατες η σαλλπιγες αλλα από το κέντρο  μου έιχαν πει οτι η δεξία ήταν επηρεασμενη γιατι ενώ ήταν διαβατη έκανε ελικωσεις... Αυτά . Εχουμε ενδοκρινολόγο που μας παρακουλουθεί η οποιά μας ρυθμιζει μας δίνει και βιταμίνες όταν χρειαζεται. Ο σύζηγος έχει αφαιρέσει θυροειδή και έγω έχω χασιμότο αλλά δεν έχει επηραστεί το βαρος μου.

• Μου αρέσει 1

2 ώρες πρίν, happiness79 είπε:

Δεν έχω διαγνωστεί, όχι. Την ένεση αυτή μου την έκαναν καλού-κακού, επειδή είχα ήδη 3 αποτυχίες και προσπαθήσαμε να καλύψουμε όλα τα ενδεχόμενα. Τώρα θα μπω σε διαδικασία να ψάξω τα αιματολογικά περισσότερο, οπότε αν όντως έχω κάτι θα φανεί. Σε κάθε περίπτωση μου εξήγησαν ότι κακό δε θα μου έκανε η ένεση, μόνο καλό, οπότε την έκανα. 

Κορίτσι μου λυπάμαι πάρα πολύ για την αποτυχία σου. Ξέρω πόσο δύσκολο είναι και πόσο πολύ πονάει. Όμως σκέψου ότι είναι αρκετά σπάνιο να τα καταφέρει κανείς με την πρώτη προσπάθεια εξωσωματικής, είναι πολλοί οι παράγοντες που επηρεάζουν, είναι σαφέστατα και θέμα τύχης ανάμεσα σε πολλά ακόμα. Τα κορίτσια σου έχουν δώσει πολύ εύστοχες και αναλυτικές απαντήσεις, οπότε δε θα σου γράψω μια από τα ίδια για να μην κουράζω. Θα πω μόνο ότι για μένα προσωπικά έχει μεγάλη σημασία η σχέση σου με το γιατρό να βασίζεται στην εμπιστοσύνη, κι αυτό είναι κάτι που κερδίζεται, καθώς και να είναι υποστηρικτικός τόσο σε πρακτικό, όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο, γιατί ας μην ξεχνάμε πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η ψυχολογία συνολικά. Πέρα από τον γιατρό, παίζει τεράστιο ρόλο το εμβρυολογικό εργαστήριο να είναι καλό, γιατί εκεί γίνεται το πιο σημαντικό κομμάτι της διαδικασίας. Οπότε στη θέση σου θα εστίαζα καταρχήν εκεί, να επιλέξω ένα κέντρο με πολύ καλά μηχανήματα και καλούς εμβρυολόγους και μετά θα έψαχνα να βρω γιατρό από το κέντρο στο οποίο θα είχα καταλήξει. Σου εύχομαι μέσα από την καρδιά μου καλή τύχη στη συνέχεια και η επόμενη φορά να σας χαρίσει το μωράκι (ή τα μωράκια!!) που τόσο λαχταράτε! 

Καλή επιτυχία! Τώρα θυμήθηκα που είχες αναφέρει ότι η μητέρα σου έχει παράγοντα Leiden θετικό. Οπότε είναι απαραίτητο να διερευνηθεί και η τυχόν κληρονομικότητα. Σου εύχομαι τα καλύτερα! 

Διαφημίσεις

1 hour ago, Vasw είπε:

Έχεις δίκιο, σε ευχαριστώ πολύ!! Καλή τύχη σε όλες σας!! Εύχομαι να έχετε όλες μια τεράστια χοριακή ❤️

Μπορείς να κανείς αύριο μια χοριακη και μετά την Τετάρτη πάλι!!!!

• Μου αρέσει 1

ugAHp3.png

jfV0p3.png

πρίν από 8 λεπτά , νικηαντωνια81 είπε:

Μπορείς να κανείς αύριο μια χοριακη και μετά την Τετάρτη πάλι!!!!

Είπα να το αφήσω τελικά για Τετάρτη, βέβαια μέχρι το βράδυ μπορεί να αλλάξω γνώμη....

• Χαχα 1

1 hour ago, AnnaCh said:

Μας έδωσαν φωτογραφίες μετά την εμβρυομεταφορά, και μου είχαν βάλει και εικόνα των εμβρύων στον προτζέκτορα ήταν 4 κυττάρων είμαι σίγουρη. Η ωοληψία εγινε Παρασκευή και έδωσε δείγμα και ο σύζηγος και εμβρυομεταφορα την Δευτέρα. Θα τους ρωτήσω ξανά να δω ποιας μερας ήταν τα έμβρυα και γιατί προχωρήσαμε τόσο νωρίς.  Σε ανδρολόγο πήγαμε μετα το σπερμοδιάγραμμα  και μας είπε οτι ναι χειρουγείο γίνεται αλλα δεν μπορουσε να εγγυηθεί κάποια μεγάλη διαφορά, πήρε adrofertil  k impryl  για 3 μήνες αλλά δεν μπορέσαμε να κάνουμε άμεσα εξωσωματική μετά την θεραπεία, ούτε μας είπαν να κάνουμε αλλο σπερμοδιάγραμα για να δούμε κάποια αλλαγή..Οποτε βασιστήκαμε και εμεις στην εξωσωματική... Εδώ μέσα ψάχνοντας έμαθα οτι θέλει και άλλο ψάξιμο το θέμα του σπέρματος και θα ψάξουμε ένα ιατρό να πάμε.... Θα ρωτήσω και εγώ την γυναικολόγο αν μπορώ να παρω  κάποιο σκεύασμα να βοηθήσω την ωοθήκη που λειτουργεί. Επίσης έμαθα εδώ για την υστροσκόπηση, ειχα ρωτήσει το κέντρο οτι αφού έχω ιστορικό με ενδομητρίωση μήως έπρεπε να κανω παλι λαπαροσκόπηση ή αλλή εξέταση μου είχαν πεί όχι. Σαλπιγγογραφία είχα κάνει για με είχε στείλει η γυναικολόγος, ήταν διαβατες η σαλλπιγες αλλα από το κέντρο  μου έιχαν πει οτι η δεξία ήταν επηρεασμενη γιατι ενώ ήταν διαβατη έκανε ελικωσεις... Αυτά . Εχουμε ενδοκρινολόγο που μας παρακουλουθεί η οποιά μας ρυθμιζει μας δίνει και βιταμίνες όταν χρειαζεται. Ο σύζηγος έχει αφαιρέσει θυροειδή και έγω έχω χασιμότο αλλά δεν έχει επηραστεί το βαρος μου.

Κοπέλα μου δεν τα έβαλες νωρίς. Τα έβαλες 3η μέρα. 3ης ή 5ης βάζουμε όλες. Δεν είναι κάποιο από τα δύο λάθος απλώς για 3ης μέρας τα 4 κύτταρα είναι πολύ λίγα. Γι αυτό σου είπαμε ότι κακώς σου είπαν για καλής ποιότητας έμβρυα. Καλής ποιότητας θεωρείται από 8 και πάνω. Για την ακρίβεια από 5 έως 8 είναι καλά και από 8 έως 12 είναι άριστα. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι και με 4 δεν θα μπορούσε να έρθει εγκυμοσύνη (φαντάζομαι) απλώς μάλλον δεν ήταν τόσο ειλικρινείς μαζί σου. 

Τελικά την μικρογονιμοποίηση γιατί την κάνατε? Δεν κατάλαβα. 

• Μου αρέσει 1
  • Μπερδεμένη/-ος 1

eardp2.png

πρίν από 31 λεπτά , Vasw είπε:

Είπα να το αφήσω τελικά για Τετάρτη, βέβαια μέχρι το βράδυ μπορεί να αλλάξω γνώμη....

Αν είναι διαχειρίσιμη η κατάσταση άστο! 

• Μου αρέσει 1

ugAHp3.png

jfV0p3.png

πρίν από 53 λεπτά , kateriiina25 είπε:

Κοπέλα μου δεν τα έβαλες νωρίς. Τα έβαλες 3η μέρα. 3ης ή 5ης βάζουμε όλες. Δεν είναι κάποιο από τα δύο λάθος απλώς για 3ης μέρας τα 4 κύτταρα είναι πολύ λίγα. Γι αυτό σου είπαμε ότι κακώς σου είπαν για καλής ποιότητας έμβρυα. Καλής ποιότητας θεωρείται από 8 και πάνω. Για την ακρίβεια από 5 έως 8 είναι καλά και από 8 έως 12 είναι άριστα. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι και με 4 δεν θα μπορούσε να έρθει εγκυμοσύνη (φαντάζομαι) απλώς μάλλον δεν ήταν τόσο ειλικρινείς μαζί σου. 

Τελικά την μικρογονιμοποίηση γιατί την κάνατε? Δεν κατάλαβα. 

Την μικρογονιμοποίηση την κάναμε λόγω ολιγοασθενοσπερμιας. Μας πηρε η εμβρυολόγος να μας ενημερώσει οτι θα προχωρήσουν με αυτή την τεχνική και μεις συμφωνήσαμε γιατι μας είχαν πεί από την αρχή οτι μπορεί να χρειαστεί.

Διαφημίσεις

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...