Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin News

• Καλησπέρα σας κορίτσια, 

Γράφω πρώτη φορά στο φόρουμ αν και το διαβάζω πολύ καιρό, δεν είχα βρει όμως πρόσφατα ποστ για να γράψω. Έτυχε και είδα το παραπάνω ποστ οπότε και πήρα το θάρρος να συμμετέχω.  19/10 έκανα την 2η σπερματέγχυση και κανονικά έπρεπε να κάνω χοριακή 2/10, ωστόσο επειδή δεν κρατιέμαι έκανα σήμερα ένα τεστ πρόωρης ανίχνευσης (υποθετικά δείχνει ως και 6 μέρες πριν την καθυστέρηση) και βγήκε αρνητικό. Υπάρχει ελπίδα να έχω θετική χοριακή το Σάββατο ? αμφιβάλλω πολύ.. Θα κάνω τη χοριακή αλλά φοβάμαι θα έχω πάλι το αρνητικό αποτέλεσμα ..... όπως η @alex280108 και εγώ προσπαθώ να απασχολούμαι με διάφορα πράγματα μέσα στη μέρα αλλά ειδικά οταν είμαι μόνη η σκέψη μου είναι εκεί.

• Ευχή 2
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 1 hour ago, Katiamaxiking είπε:

Εγώ! Έχω κάνει βραχυ 3 φορές. Ειδικά την πρώτη πήραμε 5 και τα 4 ήταν ανώριμα. Πάντα η διέγερση κρατάει παραπάνω και αργούν να μεγαλώσουν. Τη τελευταία φορά έκανα μακρύ και πήραμε μόνο 2. 
      τώρα θα κάνω το πρωτόκολλο με την Elonva αν την γνωρίζεις. Κάτι παίζει με τον δικό μου οργανισμό και τα ωάρια αλλά δεν έχω καταλάβει ακόμη. Όλες οι εξετάσεις μου είναι εντός φυσιολογικών τιμών και ο υπέρηχος δείχνει αρκετά ωάρια και ενεργές ωοθήκες. 

Καλημέρα!είμαι εν αναμονή περιόδου για να ξεκινήσω διέγερση με Elonva. Έχει καμία εμπειρία; Πόσες ημέρες μετά περίπου γίνεται η ωοληψια; 14 ημέρες; 

Καλημέρα! Κι εγώ δεν κατάλαβα ποτέ τι ακριβώς συμβαίνει με την ωρίμανση, καθώς στους δύο φυσικούς που δοκίμασα ανέβαινε η lh χωρίς ωστόσο να έχουν ωριμάσει τα ωάρια, σαν να μην ήταν σωστή η εντολή πώς να το πω, με αποτέλεσμα zero. Για αυτό και ο γιατρός μου επέμενε σε διέγερση καθώς εκεί ελέγχεται η lh.

Μανουλες Αυγούστου 2022 ❤️

Recommended Posts

πρίν από 4 λεπτά , Primula είπε:

Σ'ευχαριστώ πολύ ❤️ μακάρι για όλες μας να πάνε όλα καλά!

Κι εμένα πολύ χαλαρός ήταν ο γιατρός με τον κοβιντ. Το μόνο που είπε είναι ότι όλοι θα το πάθουμε κι ότι είναι λίγο επικίνδυνο όταν γίνει στο δεύτερο και ακομα περισσότερο στο τρίτο τρίμηνο. Στο πρώτο δεν έχεις θέμα. 

Περαστικά σου και μια καλή και τελειομηνη εγκυμοσύνη :)

• Μου αρέσει 1

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,2k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

πρίν από 4 λεπτά , nimrodel είπε:

Κι εμένα πολύ χαλαρός ήταν ο γιατρός με τον κοβιντ. Το μόνο που είπε είναι ότι όλοι θα το πάθουμε κι ότι είναι λίγο επικίνδυνο όταν γίνει στο δεύτερο και ακομα περισσότερο στο τρίτο τρίμηνο. Στο πρώτο δεν έχεις θέμα. 

Σας ευχαριστώ πολύ πολύ κορίτσια μου γλυκά μπορείτε να φανταστείτε πόσο ανακουφιστικά είναι τα λόγια σας

• Μου αρέσει 1

πρίν από 36 λεπτά , Primula είπε:

Σας ευχαριστώ πολύ πολύ κορίτσια μου γλυκά μπορείτε να φανταστείτε πόσο ανακουφιστικά είναι τα λόγια σας

Περαστικά σου κορίτσι μου,όλα θα πάνε καλά,ακολούθησε τις οδηγίες του γιατρού σου,ξεκουράσου,πολλά υγρά.Καλή και τελειομηνη εγκυμοσύνη!

• Ευχαριστώ 1

4 ώρες πρίν, Primula είπε:

Πετάγομαι από τις μανούλες Οκτωβρίου.. ελπίζω να είσαι πολύ καλά πια και να μην ταλαιπωρήθηκες..

Τριπλά εμβολιασμενη, κόλλησα.. ξαφνικά το Σάββατο ξύπνησα με πυρετό και όλα τα σχετικά.. παίρνω d3 c k depon. Είμαι πολύ στεναχωρημένη.. δίδυμη κύηση στα 44 μου, τρίτη προσπάθεια και μάλιστα με δότρια.. ανυσηχώ πολύ για τα μωρά. Πότε ένιωσες καλύτερα; Ο γιατρός σου είπε αν υπάρχει οποιοδήποτε θέμα με τα μωρά; Σ ευχαριστώ πολύ ❤️

εύχομαι να το περάσεις πολύ ελαφρια και όλα να πάνε καλά με τα μωράκια 

• Ευχαριστώ 1

4 ώρες πρίν, Primula είπε:

Πετάγομαι από τις μανούλες Οκτωβρίου.. ελπίζω να είσαι πολύ καλά πια και να μην ταλαιπωρήθηκες..

Τριπλά εμβολιασμενη, κόλλησα.. ξαφνικά το Σάββατο ξύπνησα με πυρετό και όλα τα σχετικά.. παίρνω d3 c k depon. Είμαι πολύ στεναχωρημένη.. δίδυμη κύηση στα 44 μου, τρίτη προσπάθεια και μάλιστα με δότρια.. ανυσηχώ πολύ για τα μωρά. Πότε ένιωσες καλύτερα; Ο γιατρός σου είπε αν υπάρχει οποιοδήποτε θέμα με τα μωρά; Σ ευχαριστώ πολύ ❤️

@PrimulaTripla emvoliasmeni kai egw kai kolisa stis 9 martio kai akoma na ginw kala.Ase ti traviksa ta eida ola.Para poli diskola to perasa egw taleiporithika poli kai akoma den eimai ekato tis ekato kala apla ekana test xtes kai vgike arnitiko.fovithika para poli.se katalavenw apolita kai sou euxomai grigora perastika.tha sou perasei min fovasai kane ipomoni.

Διαφημίσεις

πρίν από 14 λεπτά , Simona είπε:

@PrimulaTripla emvoliasmeni kai egw kai kolisa stis 9 martio kai akoma na ginw kala.Ase ti traviksa ta eida ola.Para poli diskola to perasa egw taleiporithika poli kai akoma den eimai ekato tis ekato kala apla ekana test xtes kai vgike arnitiko.fovithika para poli.se katalavenw apolita kai sou euxomai grigora perastika.tha sou perasei min fovasai kane ipomoni.

Δεν φοβάμαι για μένα αλλά για την εγκυμοσύνη καταλαβαίνεις.. σ' ευχαριστώ, να είσαι σιδερένια τώρα ❤️

• Μου αρέσει 1

7 ώρες πρίν, Primula είπε:

Εγώ πάντως ήμουν την προηγούμενη εβδομάδα θετική το πέρασα πιο ελαφριά απ' όσο γίνεται...σήμερα πήγα και στην δουλειά κανονικά  αλλά κουράστηκα περισσότερο από το αναμενόμενο....δεν έξω αν φταίει ο κοβιντ

6 ώρες πρίν, nimrodel είπε:

Γτ το δεύτερο τρίμηνο είναι επικίνδυνο;;;;

Κι εγώ ελαφριά το πέρασα και έχω επιστρέψει. Γενικά, δε συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για το μωρό, απλά η μητέρα είναι πιο ευάλωτη στη βαριά νόσηση, ειδικά αν δεν είναι εμβολιασμένη.

Αυτό με το δεύτερο τρίμηνο δεν το ξέρω, και ιατρικά δε μπορώ να το εξηγήσω. Το τρίτο τρίμηνο είναι χειρότερο να κολλήσει κάνεις covid, λόγω πιθανής σύνδεσης με πρόωρο τοκετό, επιπλοκών και πιθανότητας να κολλήσει το μωρό με τη φροντίδα μετά τον τοκετό. Για το πρώτο τρίμηνο πάλι, δεν υπάρχουν δεδομένα, μόνο η γενική σύσταση ότι καλό είναι όσο το έμβρυο είναι στην ευάλωτη φάση της ανάπτυξης και της οργανογενεσης, η μητέρα γενικά να αποφεύγει να κολλήσει το οτιδήποτε. Και πάλι όμως, αν συμβεί, δεν έχουν παρατηρηθεί αρνητικές επιπτώσεις στο μωρό. 

Γενικά, όπως με πολλά πράγματα στην εγκυμοσύνη, ανησυχούμε για τα μωρά, αλλά είναι μια χαρά προστατευμένα εκεί που είναι. 

• Μου αρέσει 2

10 ώρες πρίν, Primula είπε:

Καλησπέρα! Εγώ ακόμα είμαι μπουκωμένη κ έχω βήχα… μου είπε ο γιατρός να μην ανησυχώ για τα μωρά, είναι καλά προστατευμένα… μου έδωσε κ εμένα βιταμίνες κ αν θέλω μου είπε να πάρω σιρόπι για τον βήχα το greentus.. δεν ξέρω αν το γράφω σωστα, είναι φυτικό… το είχα πάρει κ παλιότερα κατά τύχη κ είναι καλό. Το θέμα μου είναι τώρα ότι επειδή αναπνέω κυρίως από το στόμα ξεραίνεται ο λαιμός μου κ ειδικά το πρωί ξυπνάω κ νιώθω λες κ έχω να πιω νερό κανένα μήνα… κ ταυτόχρονα οποτε φταρνιστώ ή βηξω μου φεύγουν σταγόνες :oops: έχω βαρεθεί να αλλάζω βρακιά κ πιτζάμες αλλά δεν την παλεύω να είμαι συνέχεια με σερβιετακι… επίσης με τον βήχα έχω φλέγματα, όχι συνέχεια αλλά αρκετές φορές μέσα στη μέρα. 

Έκλεισα υπέρηχο για την επόμενη Δευτέρα κ ελπίζω όλα να είναι καλά γτ έχω να τα δω από την αυχενική ενώ έπρεπε να πάω πριν δυο βδομαδες αλλά την πάτησα με τον κορονοιο… μου έγραψε κ κάποιες εξετάσεις κ γενική αίματος κ ούρων, δεν ξέρω αν είναι ρουτίνας ή λόγω κορονοϊού γτ είναι κ κάποιες που δεν έχω ξανακάνει. 

Να πω την αλήθεια ρε κοριτσια εγώ δεν τα νιώθω τα μωρά… αν εξαιρέσω εκείνες τις μέρες που είχα νιώσει το μούδιασμα το τοπικό κ κάτι σαν να με σπρώχνει από μέσα, δεν έχω ξανανιώσει κάτι… κ η κοιλιά μου μου φαίνεται ίδια απλά νιώθω ότι έχει απλώσει λίγο δεξιά αριστερά στη μέση μου κ σαν να μου φαίνεται πιο τεντωμένο το δέρμα ψηλά στο στομάχι… κιλά δεν έχω πάρει ακόμα… για δίδυμη κύηση στον 5ο μήνα περίμενα μεγαλύτερη κοιλιτσα πάντως…

CATwp3.png

8 ώρες πρίν, Patataki83 είπε:

Καλησπέρα! Εγώ ακόμα είμαι μπουκωμένη κ έχω βήχα… μου είπε ο γιατρός να μην ανησυχώ για τα μωρά, είναι καλά προστατευμένα… μου έδωσε κ εμένα βιταμίνες κ αν θέλω μου είπε να πάρω σιρόπι για τον βήχα το greentus.. δεν ξέρω αν το γράφω σωστα, είναι φυτικό… το είχα πάρει κ παλιότερα κατά τύχη κ είναι καλό. Το θέμα μου είναι τώρα ότι επειδή αναπνέω κυρίως από το στόμα ξεραίνεται ο λαιμός μου κ ειδικά το πρωί ξυπνάω κ νιώθω λες κ έχω να πιω νερό κανένα μήνα… κ ταυτόχρονα οποτε φταρνιστώ ή βηξω μου φεύγουν σταγόνες :oops: έχω βαρεθεί να αλλάζω βρακιά κ πιτζάμες αλλά δεν την παλεύω να είμαι συνέχεια με σερβιετακι… επίσης με τον βήχα έχω φλέγματα, όχι συνέχεια αλλά αρκετές φορές μέσα στη μέρα. 

Έκλεισα υπέρηχο για την επόμενη Δευτέρα κ ελπίζω όλα να είναι καλά γτ έχω να τα δω από την αυχενική ενώ έπρεπε να πάω πριν δυο βδομαδες αλλά την πάτησα με τον κορονοιο… μου έγραψε κ κάποιες εξετάσεις κ γενική αίματος κ ούρων, δεν ξέρω αν είναι ρουτίνας ή λόγω κορονοϊού γτ είναι κ κάποιες που δεν έχω ξανακάνει. 

Να πω την αλήθεια ρε κοριτσια εγώ δεν τα νιώθω τα μωρά… αν εξαιρέσω εκείνες τις μέρες που είχα νιώσει το μούδιασμα το τοπικό κ κάτι σαν να με σπρώχνει από μέσα, δεν έχω ξανανιώσει κάτι… κ η κοιλιά μου μου φαίνεται ίδια απλά νιώθω ότι έχει απλώσει λίγο δεξιά αριστερά στη μέση μου κ σαν να μου φαίνεται πιο τεντωμένο το δέρμα ψηλά στο στομάχι… κιλά δεν έχω πάρει ακόμα… για δίδυμη κύηση στον 5ο μήνα περίμενα μεγαλύτερη κοιλιτσα πάντως…

Καλημέρα! Περαστικά λοιπόν.. μακάρι τα μωράκια να είναι προστατευμένα μακάρι τι να πω..

Αυτό με τον πρωινό ας πούμε ξερό πονόλαιμο το έχω έντονα και εγώ και εχω καταλήξει ότι οφείλεται ξεκάθαρα στο ότι κοιμάμαι με ορθάνοιχτο στόμα για να αναπνέω (μύτη δεν περνάει τίποτα..). Σ αυτό με βοηθάει αφέψημα λιναρόσπορου (βράζω λίγο λιναρόσπορο δηλ κ πίνω ζεστό), δεν τον είδα κάπου στα προς αποφυγή στην εγκυμοσύνη, σε αντίθεση με το χαμομήλι, τσάι βουνού κλπ

• Μου αρέσει 1

Διαφημίσεις

Κορίτσια έκανα την αυχενική διαφάνεια (εγώ έχω είμαι από τις καμπύλες Σεπτεμβρίου τις οποίες δεν έχω βρει στο φόρουμ ,)στον υπέρηχο δεν μας είπε κάτι ο γιατρός ανησυχητικό ,κάνω την επόμενη το πρωι την αιματολογική κ μόλις βγήκαν τα αποτελέσματα 

Τρισωμια 21 

1 προς 4.551 στον τοκετό 1 προς 228 ηλικία μητέρας (είμαι 35)

Γνωρίζω πως το 228 είναι κακο κ έχω αγχωθει πολύ , έχει καμία παρόμοια νούμερα (περιμένω τηλέφωνο από τον γιατρό του υπερήχου κ την Δευτέρα πάμε στον δικό μου )

Χωρίς να είμαι γυναικολόγος, φαντάζομαι ότι το "1 προς 1451 στον τοκετό 1/228 ηλικία μητέρας" (παράξενη διατύπωση, παρεμπιπτόντως) σημαίνει ότι η πιθανότητα με βάση τα ευρήματα του υπερήχου για σύνδρομο Down είναι 1/1451 και ανεβαίνει στο 1/228 λόγω της ηλικίας σου.

Καταρχάς, μην πανικοβαλλεσαι. Ξέρω τι περνάς αυτή τη στιγμή, αλλά:

1) Η πιθανότητα (που είναι ακριβώς αυτό, μια ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ πιθανότητα) δεν είναι τόσο χάλια όσο νομίζεις, είναι μικρότερη από 0.5%. Και πάλι, από μόνη της δε λέει τίποτα απολύτως.

2) Μην ακούς κανέναν και κυρίως κανέναν από το ίντερνετ. Πάρε τη γνώμη του γιατρού σου ΤΩΡΑ, πάρε τη γνώμη του υπερηχολόγου ΤΩΡΑ και μαζί με τον άντρα σου σχεδιάστε το επόμενό σας βήμα για να ξεκαθαρίσει το πράγμα. Η καθεμία από εμάς θέλει να πάνε όλα καλά και μπορεί να σου πει μια ιστορία με τη δική της τυχόν μεγάλη πιθανότητα (η δική μου ήταν 1/32 για τρισωμια 13 και όλα πήγαν καλά), αλλά δες εσύ τι θα κάνεις. Πάνω από όλα, για να νιώσεις εσύ όσο το δυνατόν καλύτερα το συντομότερο.

Θυμάμαι να διαβάζω σαν τρελή στο ίντερνετ ιστορίες μόλις πήρα τη δική μου πιθανότητα. Ιστορίες που πήγανε καλά, κι ιστορίες με άσχημη κατάληξη. Και να προσπαθώ να μαντέψω πώς θα εξελιχθεί η δικιά μου. Δε μου έκανε καλό. Το μόνο που έκανε σε ΕΜΕΝΑ καλό ήταν να φροντίσω να μάθω τι συμβαίνει όσο πιο γρήγορα γίνεται, κάνοντας τροφοβλαστη την επόμενη κιόλας μέρα. Δες τι θα κάνει εσένα και το παιδί μέσα σου να ηρεμήσετε.

Έχεις όλη τη θετική μου ενέργεια και τις καλές μου σκέψεις. Προσπάθησε να ηρεμήσεις. Αν μου το έλεγε αυτό εμένα μια άγνωστη τη συγκεκριμένη μέρα της τρέλας που περνούσα, μπορεί και να την έβριζα. Κατανοητό. Ακόμα κι έτσι, κάνε οτιδήποτε χρειάζεσαι για να νιώσετε όλοι καλύτερα σαν οικογένεια. Πιστεύω ειλικρινά ότι όλα θα πάνε καλά.

• Ευχαριστώ 1

18 ώρες πρίν, dimitdimit είπε:

Κορίτσια έκανα την αυχενική διαφάνεια (εγώ έχω είμαι από τις καμπύλες Σεπτεμβρίου τις οποίες δεν έχω βρει στο φόρουμ ,)στον υπέρηχο δεν μας είπε κάτι ο γιατρός ανησυχητικό ,κάνω την επόμενη το πρωι την αιματολογική κ μόλις βγήκαν τα αποτελέσματα 

Τρισωμια 21 

1 προς 4.551 στον τοκετό 1 προς 228 ηλικία μητέρας (είμαι 35)

Γνωρίζω πως το 228 είναι κακο κ έχω αγχωθει πολύ , έχει καμία παρόμοια νούμερα (περιμένω τηλέφωνο από τον γιατρό του υπερήχου κ την Δευτέρα πάμε στον δικό μου )

Καλησπέρα, μήπως είναι ανάποδα; Υπάρχει η προϋπάρχουσα πιθανότητα και η τροποποιημένη που είναι αυτή που μας ενδιαφερει. Στο δικό σου χαρτί τα γράφει αλλιώς; Εξηγεί πιο κάτω πώς γίνεται η ανάλυση; Μήπως δηλ η ηλικία μητέρας αντιστοιχεί στην προϋπάρχουσα πιθανότητα και με τα δικά σου δεδομένα βγήκε αυτό με τον τοκετό που είναι πολύ καλό.

T4Rzp2.png

πρίν από 25 λεπτά , Moomin είπε:

Καλησπέρα, μήπως είναι ανάποδα; Υπάρχει η προϋπάρχουσα πιθανότητα και η τροποποιημένη που είναι αυτή που μας ενδιαφερει. Στο δικό σου χαρτί τα γράφει αλλιώς; Εξηγεί πιο κάτω πώς γίνεται η ανάλυση; Μήπως δηλ η ηλικία μητέρας αντιστοιχεί στην προϋπάρχουσα πιθανότητα και με τα δικά σου δεδομένα βγήκε αυτό με τον τοκετό που είναι πολύ καλό.

Και στα δικά μου αποτελέσματα έτσι γράφει, προϋπάρχουσα πιθανότητα και τροποποιημένη. Εμείς βέβαια λόγω ηλικίας, 45 και 48, αν και τα αποτελέσματα ήταν πολύ καλά, αποφασίσαμε και κάναμε και την Maternit21 plus που είναι μια απλή αιμοληψία που αυξάνει τα ποσοστά και δίνει και το φύλο του μωρού. 

@Melie σου εύχομαι τα καλύτερα, προσπάθησε να είσαι ήρεμη και όχι άγχος, δε βοηθά πουθενά . 

• Μου αρέσει 1

πρίν από 21 λεπτά , Sonasia είπε:

Και στα δικά μου αποτελέσματα έτσι γράφει, προϋπάρχουσα πιθανότητα και τροποποιημένη. Εμείς βέβαια λόγω ηλικίας, 45 και 48, αν και τα αποτελέσματα ήταν πολύ καλά, αποφασίσαμε και κάναμε και την Maternit21 plus που είναι μια απλή αιμοληψία που αυξάνει τα ποσοστά και δίνει και το φύλο του μωρού. 

@Melie σου εύχομαι τα καλύτερα, προσπάθησε να είσαι ήρεμη και όχι άγχος, δε βοηθά πουθενά . 

Αυτή είναι η εξέταση nipt που λένε; που εξετάζει το dna του παιδιου; Σας στείλανε αποτελέσματα; Εγώ περιμένω έδωσα αίμα εδώ και 8 μέρες. Λένε ότι αργούνε καμία 15 μέρες να βγούνε. 

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...