Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin News

• Καλησπέρα σας κορίτσια, 

Γράφω πρώτη φορά στο φόρουμ αν και το διαβάζω πολύ καιρό, δεν είχα βρει όμως πρόσφατα ποστ για να γράψω. Έτυχε και είδα το παραπάνω ποστ οπότε και πήρα το θάρρος να συμμετέχω.  19/10 έκανα την 2η σπερματέγχυση και κανονικά έπρεπε να κάνω χοριακή 2/10, ωστόσο επειδή δεν κρατιέμαι έκανα σήμερα ένα τεστ πρόωρης ανίχνευσης (υποθετικά δείχνει ως και 6 μέρες πριν την καθυστέρηση) και βγήκε αρνητικό. Υπάρχει ελπίδα να έχω θετική χοριακή το Σάββατο ? αμφιβάλλω πολύ.. Θα κάνω τη χοριακή αλλά φοβάμαι θα έχω πάλι το αρνητικό αποτέλεσμα ..... όπως η @alex280108 και εγώ προσπαθώ να απασχολούμαι με διάφορα πράγματα μέσα στη μέρα αλλά ειδικά οταν είμαι μόνη η σκέψη μου είναι εκεί.

• Ευχή 2
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 6 ώρες πρίν, Alex@ είπε:

@linaa @Blue Velvetσας ευχαριστώ για τις απαντήσεις!! μου ειπανε πως οι ναυτιες, οι αναγουλες κλπ δειχνουν οτι ολα πανε καλά κ ανησύχησα που σε εμένα υποχώρησαν.

Αυτό δεν μπορώ να το καταλάβω.. τι σημαίνει αν έχεις αναγουλες κλπ πάνε όλα καλά; Δλδ αν δεν έχεις δεν πάνε; Υπάρχουν και γυναίκες που έχουν εγκυμοσύνη ζάχαρη και όλα πήγαν καλά! Δεν το λέω για σένα κορίτσι μου αλλά για αυτούς που στο είπαν! Ο καθένας λέει τα δικά του και ταράζει μια έγκυο άδικα και τη βάζει σε σκέψεις!!!

3 ώρες πρίν, Antonia_ είπε:

Καλημέρα κορίτσια !! Έκανα την εμβρυομεταφορα μου σήμερα με δύο έμβρυα . Ένα ΑΑ κ ένα ΑΒ μου είπαν ένα καλό κ ένα λίγο πιο μέτριο. Και ξεκινάει η αναμονή μέχρι τη Δευτέρα 11/11. Ελπίζω αυτή τη φορά να γίνει κάτι κ να έχω καλά νέα μέχρι το τέλος 🙏🙏

Καλή επιτυχία κορίτσι μου! Να πάνε όλα καλά σε σε μια βδομάδα και κάτι να χεις ευχάριστα 🧡 ηρεμία χαλάρωση και καλό φαγητό 🙂

Μανουλες Αυγούστου 2022 ❤️

Recommended Posts

11 ώρες πρίν, Angela123 είπε:

Συμφωνώ στο κομμάτι της προετοιμασίας. Κάθε μωρό και κάθε μαμά είναι διαφορετική. Οπότε βλέποντας και κάνοντας. Στο πρώτο μου παιδί ήμουν.πολυ μανιακή με τη διατροφή (όχι πια). Δεν του είχα δώσει ποτέ ρυζάλευρο και κρέμες του εμπορίου. Στο 2ο θα είναι διαφορετικά. Ήδη έχω πει ότι θα φάει και φρουτοκρεμα σκόνη και μπισκοτάκια και απ όλα. Επισης έχω αποφασίσει ότι δε θα θηλασω καθόλου. Δε θα είμαι τόσο αυστηρή γιατί δεν έχει νόημα πια.

Σημασία για μένα έχει να περάσουμε οσο το δυνατόν όλοι μας πιο ανώδυνα τους πρώτους δύσκολους μηνες και θα κοιτάξω πολύ την ευκολία και τη βολή όλης της οικογένειας.

Οσό για τον covid δε ξέρω τι να σχολιάσω καθώς εδώ πια είναι ένα θέμα που έχει πάψει να μας απασχολεί.Τις προάλλες κιόλας ανακοινώθηκε ότι ακόμα και αν κάποιος βγει θετικός,δεν υποχρεούται σε καραντινα και γενικά η ζωη μας εδώ και καιρό έχει μπει σε φυσιολογικους ρυθμούς. Φυσικά και συμφωνώ με αυτή την τακτική γιατί δε μπορούμε μια ζωή να κλεινομαστε στα σπίτια μας και να φοβόμαστε να μιλήσουμε σε άνθρωπο. Ο άνθρωπος είναι κοινωνικό ον και αυτό είναι το σωστο

Καλημέρα σε όλα τα κορίτσια!!!

πως και αποφάσισες να μην θηλάσεις; Εγώ συμφωνώ και το ίδιο θέλω να κάνω αλλά φοβάμαι την πίεση που θα φάω από τους γύρω μου. 

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,2k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

πρίν από 18 λεπτά , Dream85 είπε:

πως και αποφάσισες να μην θηλάσεις; Εγώ συμφωνώ και το ίδιο θέλω να κάνω αλλά φοβάμαι την πίεση που θα φάω από τους γύρω μου. 

Κορίτσια προσωπικη μου αποψη ειναι να κανετε ο,τι εσεις αντεχετε. Το τι λενε οι αλλοι να μην σας απασχολει. Παντα θα βρισκουν κατι να λενε. Επομενως να εστιασετε σε σας κ το μωρο σας κ αν καποιος θελει να παρεμβει απλα του το κοβετε. Το αν θα θηλασει μια μανουλα και για πόσο ή οχι δεν αφορα κανεναν.

• Μου αρέσει 7

Συμφωνώ κι εγώ με όλα! Στο πρώτο παιδί προσπάθησα κι εγώ να τα κάνω όλα όσο πιο σωστά και φυσικά γίνεται, παρακολούθησα μαθήματα φυσικού τοκετού και θηλασμού με μαιες, ήμουν έτοιμη να παλέψω για τα δικαιώματα μου, κτλ. Τελικά όλα ήρθαν τούμπα, σε ένα τυπικό καρδιοτοκογραφημα όταν πλέον ήμουν στις μέρες μου είδαν ότι έπεφταν οι παλμοί του μωρού και μπήκα με επείγουσα καισαρική, θηλασμος δεν πήγε καλά με το μωρό να χάνει συνεχώς βάρος, οπότε έκανα μεικτή διατροφή (αλλά έστω κι έτσι θήλασε 1μιση χρόνο) και γενικά ότι να ναι! Τώρα στο δεύτερο με νοιάζει μόνο να είναι καλά και δεν έχω προσδοκίες πέρα από το να υγιές. Έχω ήδη αποφασίσει ότι θα κάνω μεικτή διατροφή για να μπορώ να ξεκουράζομαι και να έχω ενέργεια να ασχολούμαι με τον μεγάλο, και σίγουρα όχι 1μιση χρόνο θηλασμο, στο 6μηνο θέλω να το έχω κόψει. Θα δούμε τέλος πάντων, αλλά η μεγαλύτερη αλήθεια είναι ότι σημασία έχει να υπάρχει αρμονία και να διασφαλιζεται η ηρεμία όλης της οικογένειας, και ειδικά της μάμας! 

6 ώρες πρίν, Vlal είπε:

Τι είναι το κετο;;;

Η κετο ή αλλιώς κετογονικη διατροφή στηρίζεται στην αυξημένη κατανάλωση λιπαρών, μέτρια κατανάλωση πρωτεΐνης κ ελάχιστους υδατάνθρακες. Εγώ προσωπικά έκανα 80% λίπος 15% πρωτεΐνη κ 5% υδατάνθρακες. Είχα εφαρμογή που ζύγιζα τι τρώω κ τα μετρούσα όλα για να μένω εντός των ποσοστών.  Είχα κόψει τελείως όλα τα προϊόντα που περιέχουν ζάχαρη αλεύρι σιμιγδάλι σιτηρά κτλ… ψωμί, πατάτες, ρύζι, μακαρονια καθόλου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο οργανισμός να σταματάει να καίει γλυκόζη κ να αλλάζει καύσιμο… αρχίζει κ καίει κετονες δλδ το λίπος που έχει το σώμα αποθηκευμένο κ αυτό που τρως… κ χάνεις κιλά κ πόντους για πλάκα κ χωρίς καθόλου πείνα. Να φανταστείς μπήκα σε τζιν που είχα από φοιτήτρια κ μου ήταν κ χαλαρό στα μπούτια. Γενικά δεν είναι πολύ γνωστή σαν διατροφή στην Ελλάδα γτ εδώ ακούνε λίπος κ τρομάζουν… παρόλα αυτά είναι η νούμερο 1 διατροφή που προτείνουν οι γιατροί στα άτομα που έχουν επιληψία κ καρκίνο γτ κ τα δυο τροφοδοτούνται από τη γλυκόζη. Η μαμά μου είχε τρομοκρατηθεί όταν άκουγε ότι τρώω τόσο λίπος κ της έδειχνα μετά τις εξετάσεις μου που είχα πέσει 30 μονάδες κάτω σε χοληστερίνη κ τριγλυκερίδια  κ είχα ρίξει κ ζάχαρο κ γλυκοζυλιωμενη… κ πάλι δεν με πίστευε γτ έχουμε συνδέσει τα λιπαρα στο μυαλό μας μια ζωή με το κακό. Αλλά εγώ αυτό που χάρηκα πάνω απολα για ένα χρόνο ήταν ότι δεν είχα πια καθόλου ημικρανίες… που πριν υπέφερα… κ αφού σταμάτησα επανήλθαν μετά από ένα μήνα. Δεν περνούσε βδομάδα που να μην έχω μια 48ωρη ημικρανία κ να κλείνομαι στο δωμάτιο στα σκοτάδια κ να κάνω εμετούς. Επίσης ότι μυοσκελετικους πόνους είχα εξαφανίστηκαν, όπως κ ένα μούδιασμα που με έπιανε συχνά στο μπούτι. Κ μπόνους… καθόλου σπυράκια! Τώρα τρώω πάλι τα πάντα αλλά δε μπορώ να μπω σε περιορισμούς… μετά τη γεννα θα δω τι θα κάνω

@Angela123 @Dream85 @Konisn @electra2021 Συμφωνώ ότι το θέμα του θηλασμού είναι τελείως προσωπικό για την καθεμία κ κανεις δεν πρέπει να κάνει υποδείξεις για το αν θηλάζει ή όχι. Εγώ στο μυαλό μου πχ έχω ότι θέλω να προσπαθήσω μεν αλλά αν δω ότι δεν μπορώ κ ζορίζομαι δεν θα πιεστω κ θα δώσω ξένο. Όπως κ ότι αν τελικά καταφέρω να θηλάσω, θα είμαι ικανοποιημένη αν φτάσω τους 6 μήνες… δεν θέλω να συνεχίσω μετά τον χρόνο κ να φτάσω να έχω 1,5-2χρ παιδιά να κρέμονται από πάνω μου… κ μόνο στην ιδέα μου σηκώνεται η τρίχα. Τώρα τι θα πουν οι γύρω καθόλου δεν με ενδιαφέρει… οποιος δει μπιμπερό κ μου την πει που δεν θηλάζω θα του πω να έρθει να τα θηλάσει αυτός! :D

• Μου αρέσει 3

CATwp3.png

Διαφημίσεις

4 ώρες πρίν, Dream85 είπε:

Στο 1ο μου δεν είχα αγοράσει κανενα μπιμπερό γιατί ήμουν αποφασισμένη να θηλασω.

Όμως όταν γέννησα και το προσπάθησα το μωρό μου πλήγωσε τις θήλες (κάτι συνηθισμένο)και ετρεμα την ώρα που θα έρχοταν το επόμενο γεύμα.Για να μη τα πολυλογώ το μωρό δεν είχε φάει για πολλές ώρες και οι μαιες που είπανε ότι η θα θηλάζω η θα δώσω ξένο.Επελεξα το ξένο και δε ξαναδοκίμασα να θηλάζω στο σπίτι.

Στο 2ο πιστεύω ότι δε θα έχω την υπομονή και την επιμονή να θηλάζω έχοντας ένα ακόμα παιδί που θα χρειάζεται επίσης προσοχή και χρόνο.

Το μητρικό γάλα είναι και πολύ εύπεπτο και τα μωρά πεινάνε πιο συχνά.Δε σκοπεύω λοιπόν να ταΐζω ένα μωρό ανά 1 η 2 ώρες η τεσπα πιο συχνά από ότι τα μωρά που παίρνουν μπουκάλι.

Επίσης τα θηλαζοντα μωρά δύσκολα κόβουν τον θηλασμό και δε θα ήθελα να παλεύω να του κόψω το στήθος αποτε αποφασίσω εγώ χωρίς εκείνο να είναι έτοιμο.

Για όλους αυτούς τους λόγους επιλέγω ξένο και το έχω ήδη ανακοινώσει στον άντρα μου και την οικογένειά μου και είναι όλοι οκ με αυτό.Βασικα και αντίθετη γνώμη να είχαν,δε θα με ενδιέφερε γιατί είναι το δικό μου σώμα και δική μου η απόφαση.

• Μου αρέσει 3

8 ώρες πρίν, Patataki83 είπε:

Η κετο ή αλλιώς κετογονικη διατροφή στηρίζεται στην αυξημένη κατανάλωση λιπαρών, μέτρια κατανάλωση πρωτεΐνης κ ελάχιστους υδατάνθρακες. Εγώ προσωπικά έκανα 80% λίπος 15% πρωτεΐνη κ 5% υδατάνθρακες. Είχα εφαρμογή που ζύγιζα τι τρώω κ τα μετρούσα όλα για να μένω εντός των ποσοστών.  Είχα κόψει τελείως όλα τα προϊόντα που περιέχουν ζάχαρη αλεύρι σιμιγδάλι σιτηρά κτλ… ψωμί, πατάτες, ρύζι, μακαρονια καθόλου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο οργανισμός να σταματάει να καίει γλυκόζη κ να αλλάζει καύσιμο… αρχίζει κ καίει κετονες δλδ το λίπος που έχει το σώμα αποθηκευμένο κ αυτό που τρως… κ χάνεις κιλά κ πόντους για πλάκα κ χωρίς καθόλου πείνα. Να φανταστείς μπήκα σε τζιν που είχα από φοιτήτρια κ μου ήταν κ χαλαρό στα μπούτια. Γενικά δεν είναι πολύ γνωστή σαν διατροφή στην Ελλάδα γτ εδώ ακούνε λίπος κ τρομάζουν… παρόλα αυτά είναι η νούμερο 1 διατροφή που προτείνουν οι γιατροί στα άτομα που έχουν επιληψία κ καρκίνο γτ κ τα δυο τροφοδοτούνται από τη γλυκόζη. Η μαμά μου είχε τρομοκρατηθεί όταν άκουγε ότι τρώω τόσο λίπος κ της έδειχνα μετά τις εξετάσεις μου που είχα πέσει 30 μονάδες κάτω σε χοληστερίνη κ τριγλυκερίδια  κ είχα ρίξει κ ζάχαρο κ γλυκοζυλιωμενη… κ πάλι δεν με πίστευε γτ έχουμε συνδέσει τα λιπαρα στο μυαλό μας μια ζωή με το κακό. Αλλά εγώ αυτό που χάρηκα πάνω απολα για ένα χρόνο ήταν ότι δεν είχα πια καθόλου ημικρανίες… που πριν υπέφερα… κ αφού σταμάτησα επανήλθαν μετά από ένα μήνα. Δεν περνούσε βδομάδα που να μην έχω μια 48ωρη ημικρανία κ να κλείνομαι στο δωμάτιο στα σκοτάδια κ να κάνω εμετούς. Επίσης ότι μυοσκελετικους πόνους είχα εξαφανίστηκαν, όπως κ ένα μούδιασμα που με έπιανε συχνά στο μπούτι. Κ μπόνους… καθόλου σπυράκια! Τώρα τρώω πάλι τα πάντα αλλά δε μπορώ να μπω σε περιορισμούς… μετά τη γεννα θα δω τι θα κάνω

@Angela123 @Dream85 @Konisn @electra2021 Συμφωνώ ότι το θέμα του θηλασμού είναι τελείως προσωπικό για την καθεμία κ κανεις δεν πρέπει να κάνει υποδείξεις για το αν θηλάζει ή όχι. Εγώ στο μυαλό μου πχ έχω ότι θέλω να προσπαθήσω μεν αλλά αν δω ότι δεν μπορώ κ ζορίζομαι δεν θα πιεστω κ θα δώσω ξένο. Όπως κ ότι αν τελικά καταφέρω να θηλάσω, θα είμαι ικανοποιημένη αν φτάσω τους 6 μήνες… δεν θέλω να συνεχίσω μετά τον χρόνο κ να φτάσω να έχω 1,5-2χρ παιδιά να κρέμονται από πάνω μου… κ μόνο στην ιδέα μου σηκώνεται η τρίχα. Τώρα τι θα πουν οι γύρω καθόλου δεν με ενδιαφέρει… οποιος δει μπιμπερό κ μου την πει που δεν θηλάζω θα του πω να έρθει να τα θηλάσει αυτός! :D

Συμφωνώ 

• Μου αρέσει 1

Κανένας δεν έχει το δικαίωμα ούτε να μας επιβάλει να κάνετε κάτι ούτε να μας κρίνει. Και καμία μαμά δεν "πρέπει" να θηλάσει ούτε "πρέπει" να "το κόψει" ούτε τίποτα. Αν κάτι δεν μπορώ είναι τη σύγκριση και την καημενομανουλιαση. Πόσο πιο καλά θα ήμασταν αν καθένας κοιτούσε την πάρτη του και δεν σχολίαζε τον άλλον. Έχω παρακολουθησει πολλές μαμαδομαδες κατά καιρούς, ο, τι με βόλευε και έβρισκα εφαρμογή το έκανα, ο,τι δεν μου άρεσε όχι. Το πιο σημαντικό είναι να είσαι ενημερωμένος και να έχεις την επιλογή γνωρίζοντας τι μπορείς να κάνεις. 

Όσον αφορά πχ στο νιπτ που αναφέρατε, εμένα πχ ο γιατρός δεν μου το ανέφερε καν. Ούτε γνώριζα την ύπαρξή του. Δεν ξέρω αν θα το έκανα ή όχι, αλλά θα θελα να το ξέρω. 

Όσον αφορά στο θηλασμό, καθεμία κουμάντο στο σώμα της κάνει, δεν γίνεται να μην θέλει κάποια να θηλάσει και να φοβάται τι θα πει ο κόσμος, ο κόσμος να κοιτάει τη δουλειά του. Ούτε βέβαια να θέλει κάποια να θηλάσει και να την σχολιάζουν. 

Σε κάθε περίπτωση, θέλω να πω το εξής: το ότι είμαστε/γίναμε/θα γίνουμε γονείς δεν μας κάνει αυτομάτως μόνο γονείς και ακυρώνει όλες τις υπόλοιπες πτυχές του χαρακτήρα μας. Θέλω τα παιδια μου να έχουν ένα πρότυπο, το πρότυπο μιας μαμάς που κάνει αυτό που θέλει, που έχει ασχολίες, κυνηγάει τα όνειρα της. Γιατί αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα που θέλω να τα διδάξω, να κάνουν αυτό που τα ευχαριστεί. Οι γυναίκες είμαστε, από τη φύση μας, multitasking όντα. Προσπαθήστε να νιώθετε όμορφες και να νιώθετε καλά με τον εαυτό σας.

• Μου αρέσει 8

10 hours ago, nimrodel said:

Κανένας δεν έχει το δικαίωμα ούτε να μας επιβάλει να κάνετε κάτι ούτε να μας κρίνει. Και καμία μαμά δεν "πρέπει" να θηλάσει ούτε "πρέπει" να "το κόψει" ούτε τίποτα. Αν κάτι δεν μπορώ είναι τη σύγκριση και την καημενομανουλιαση. Πόσο πιο καλά θα ήμασταν αν καθένας κοιτούσε την πάρτη του και δεν σχολίαζε τον άλλον. Έχω παρακολουθησει πολλές μαμαδομαδες κατά καιρούς, ο, τι με βόλευε και έβρισκα εφαρμογή το έκανα, ο,τι δεν μου άρεσε όχι. Το πιο σημαντικό είναι να είσαι ενημερωμένος και να έχεις την επιλογή γνωρίζοντας τι μπορείς να κάνεις. 

Όσον αφορά πχ στο νιπτ που αναφέρατε, εμένα πχ ο γιατρός δεν μου το ανέφερε καν. Ούτε γνώριζα την ύπαρξή του. Δεν ξέρω αν θα το έκανα ή όχι, αλλά θα θελα να το ξέρω. 

Όσον αφορά στο θηλασμό, καθεμία κουμάντο στο σώμα της κάνει, δεν γίνεται να μην θέλει κάποια να θηλάσει και να φοβάται τι θα πει ο κόσμος, ο κόσμος να κοιτάει τη δουλειά του. Ούτε βέβαια να θέλει κάποια να θηλάσει και να την σχολιάζουν. 

Σε κάθε περίπτωση, θέλω να πω το εξής: το ότι είμαστε/γίναμε/θα γίνουμε γονείς δεν μας κάνει αυτομάτως μόνο γονείς και ακυρώνει όλες τις υπόλοιπες πτυχές του χαρακτήρα μας. Θέλω τα παιδια μου να έχουν ένα πρότυπο, το πρότυπο μιας μαμάς που κάνει αυτό που θέλει, που έχει ασχολίες, κυνηγάει τα όνειρα της. Γιατί αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα που θέλω να τα διδάξω, να κάνουν αυτό που τα ευχαριστεί. Οι γυναίκες είμαστε, από τη φύση μας, multitasking όντα. Προσπαθήστε να νιώθετε όμορφες και να νιώθετε καλά με τον εαυτό σας.

Αυτό! Μας έχουν πρήξει με τα πρότυπα καλής μαμάς, έχουν πνίξει κόσμο και κοσμάκη... Μου θύμισες μια φίλη μου, μητέρα 2 παιδιών που όταν αποφάσισε να πάρει διαζύγιο έπεσαν κάποιοι να τη φάνε να μη το κάνει με το πρόσχημα "σκέψου τα παιδιά σου". Η (πολύ σωστή) απάντηση της ήταν, μα για τα παιδιά μου το κάνω... Για να μη βλέπουν μια δυστυχισμένη μαμά που δεν χαμογελάει, για να μην περάσω το μήνυμα να υπομενουν καταστάσεις που είναι ανυπόφορες. Ελπίζω η νέα γενιά να είναι πιο σοφή! 

• Μου αρέσει 4

Καλημέρα σε όλες! @nimrodel συμφωνώ 100% με τα λεγόμενα σου.Οταν ειδικά κάποιες μαμάδες βγάζουν το μαμαδομετρο,τρελαίνομαι.

Λόγια που ακούγονται συχνα:"α εμένα το δικό μου περπάτησε νωρίς και στην ηλικία που ειναι το δικό σου έκανε ολόκληρες προτασεις κτλ είναι τοξικά.Ολα τα υγιή παιδάκια στο τέλος και θα περπατήσουν και θα μιλήσουν και θα κόψουν την πάνα,την πιπίλα κτλ.Ποιος ο λόγος συγκρισης;

Τεσπα έκλεισα β επιπεδου στις 18/4 και περιμένω από μερα σε μέρα τα αποτελέσματα της nipt.Στον τελευταίο υπέρηχο μας είπαν και το φύλο το οποίο περιμένουμε να επιβεβαιωθεί από την nipt. Μόλις πάρω τα αποτελέσματα στα χέρια μου(μακάρι θεέ μου να είναι όλα καλα πρωτιστως)θα σας πω και το φύλο!

• Μου αρέσει 2

Διαφημίσεις

5 ώρες πρίν, Angela123 είπε:

Καλημέρα σε όλες! @nimrodel συμφωνώ 100% με τα λεγόμενα σου.Οταν ειδικά κάποιες μαμάδες βγάζουν το μαμαδομετρο,τρελαίνομαι.

Λόγια που ακούγονται συχνα:"α εμένα το δικό μου περπάτησε νωρίς και στην ηλικία που ειναι το δικό σου έκανε ολόκληρες προτασεις κτλ είναι τοξικά.Ολα τα υγιή παιδάκια στο τέλος και θα περπατήσουν και θα μιλήσουν και θα κόψουν την πάνα,την πιπίλα κτλ.Ποιος ο λόγος συγκρισης;

Τεσπα έκλεισα β επιπεδου στις 18/4 και περιμένω από μερα σε μέρα τα αποτελέσματα της nipt.Στον τελευταίο υπέρηχο μας είπαν και το φύλο το οποίο περιμένουμε να επιβεβαιωθεί από την nipt. Μόλις πάρω τα αποτελέσματα στα χέρια μου(μακάρι θεέ μου να είναι όλα καλα πρωτιστως)θα σας πω και το φύλο!

Εντάξει τώρα εεε να πω εγώ σαν δικηγόρος του διαβόλου ότι η σύγκριση με άλλα παιδάκια έφερε και πολλούς γονείς στον αναπτυξιολογο και είδαν ότι τα παιδιά τους έχουν κάποιο θέμα!!!!!δεν είναι απαραίτητο αυτό και καθολικό εγώ σαν εργαζόμενη στην ειδική αγωγή πάντως μπαίνω στα αναπτυξιακά ορόσημα για να δω δυσκολίες και να αξιολογήσω τα παιδιά .....τα οποία μπορεί να απλά να έχουν μια απλή τυπική καθυστέρηση στην οποία απλά θέλουν ένα push.. . 

• Μου αρέσει 1

πρίν από 27 λεπτά , Vlal είπε:

Εντάξει τώρα εεε να πω εγώ σαν δικηγόρος του διαβόλου ότι η σύγκριση με άλλα παιδάκια έφερε και πολλούς γονείς στον αναπτυξιολογο και είδαν ότι τα παιδιά τους έχουν κάποιο θέμα!!!!!δεν είναι απαραίτητο αυτό και καθολικό εγώ σαν εργαζόμενη στην ειδική αγωγή πάντως μπαίνω στα αναπτυξιακά ορόσημα για να δω δυσκολίες και να αξιολογήσω τα παιδιά .....τα οποία μπορεί να απλά να έχουν μια απλή τυπική καθυστέρηση στην οποία απλά θέλουν ένα push.. . 

Έχω εργαστεί και εγώ με άτομα κυρίως  με αυτισμό και down για κάποια χρόνια.Ξανατονιζω τη λέξη κλειδί που είπα "όλα τα ΥΓΙΗ παιδάκια..." και είναι διαφορετικό να σου κανει συγκρίσεις μια οποιαδήποτε μαμά που συνάντησες η μία κυρατσα του χωριού και διαφορετικό να στο πει ένας εκπαιδευτικος η ένας παιδίατρος που ξέρουν το παιδί σου

• Μου αρέσει 1

πρίν από 26 λεπτά , Vlal είπε:

Φυσικά και υπάρχουν ορόσημα και σαν γονείς οφείλουμε να τα παρακολουθούμε και να είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις των παιδαγωγών όταν μας συμβουλεύουν να επισκεφτούμε κάποιον ειδικό. Βέβαια κάθε παιδί έχει τις ιδιαιτερότητές του. Δεν περπατάνε όλα τα παιδιά πάνω στο χρόνο πχ ούτε μιλάνε την ίδια περίοδο, αν περάσει το όριο το κοιτάς όμως. 

Πήγα το γιο μου σε ειδική παιδαγωγό, παιδοψυχολογο και αναπτυξιολογο για αξιολόγηση ενώ είμαι του χώρου, εκαιδευτικος και με μεταπτυχιακό στην ειδική αγωγή. Όχι γιατί είδα κάτι που με αγχωσε, αλλά γιατί -ακριβως επειδή είναι δικό μου παιδι- μπορεί να μην είδα κάτι ή να μην ήθελα να δω κάτι. 

Σε άλλα νέα, χθες τη νύχτα ξύπνησα γιατί πέτρωσε η κοιλιά μου και άνοιξα το πορτατιφ και είδα ένα εξόγκωμα αριστερά που το ακούμπησα και ήταν πολύ τσιτωμενο. Έμεινε έτσι για λίγο και μετά κουνήθηκε. Κεφάλι ή πισινός χιχιχι

• Μου αρέσει 1

πρίν από 7 λεπτά , nimrodel είπε:

Φυσικά και υπάρχουν ορόσημα και σαν γονείς οφείλουμε να τα παρακολουθούμε και να είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις των παιδαγωγών όταν μας συμβουλεύουν να επισκεφτούμε κάποιον ειδικό. Βέβαια κάθε παιδί έχει τις ιδιαιτερότητές του. Δεν περπατάνε όλα τα παιδιά πάνω στο χρόνο πχ ούτε μιλάνε την ίδια περίοδο, αν περάσει το όριο το κοιτάς όμως. 

Πήγα το γιο μου σε ειδική παιδαγωγό, παιδοψυχολογο και αναπτυξιολογο για αξιολόγηση ενώ είμαι του χώρου, εκαιδευτικος και με μεταπτυχιακό στην ειδική αγωγή. Όχι γιατί είδα κάτι που με αγχωσε, αλλά γιατί -ακριβως επειδή είναι δικό μου παιδι- μπορεί να μην είδα κάτι ή να μην ήθελα να δω κάτι. 

Σε άλλα νέα, χθες τη νύχτα ξύπνησα γιατί πέτρωσε η κοιλιά μου και άνοιξα το πορτατιφ και είδα ένα εξόγκωμα αριστερά που το ακούμπησα και ήταν πολύ τσιτωμενο. Έμεινε έτσι για λίγο και μετά κουνήθηκε. Κεφάλι ή πισινός χιχιχι

Τέλεια!να υποθέσω έχεις αρχίσει να νιώθεις τις κινήσεις του;Πόσο είσαι τωρα;Εγώ δεν έχω νιώσει τίποτα και γενικά εκεί κάτω επικρατεί μια ηρεμία σαν να μην είμαι εγκυος

• Μου αρέσει 1

πρίν από 19 λεπτά , nimrodel είπε:

Καλά εννοείται εδώ η κουμπάρα μου ήταν 7 μηνών τα παιδιά της δίδυμα και Μ έλεγε βλέπεις κάνουν πεταρισματα λες να έχουν αυτισμό ;;;σοκ εγώ την κοίταζαν χαζή της λέω που να μην ήσουν και εργοθεραπεύτρια....σε ένα λογικό πλαίσιο δλδ άμα περάσει τα δύο και δεν έχει κάνει βασικά εεε εκεί κάπου μετράει......και εγώ το έχω νιώσει αυτό ..  που λες.....δεν ξέρω αν είναι το μωρό η πέτρωμα....εγώ πάντως επέλεξα να λέω ότι είναι το μωρό χαχαχα

πρίν από 29 λεπτά , Angela123 είπε:

Έχω εργαστεί και εγώ με άτομα κυρίως  με αυτισμό και down για κάποια χρόνια.Ξανατονιζω τη λέξη κλειδί που είπα "όλα τα ΥΓΙΗ παιδάκια..." και είναι διαφορετικό να σου κανει συγκρίσεις μια οποιαδήποτε μαμά που συνάντησες η μία κυρατσα του χωριού και διαφορετικό να στο πει ένας εκπαιδευτικος η ένας παιδίατρος που ξέρουν το παιδί σου

Καλά εννοείται αυτό 

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...