Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin News

• Καλησπέρα σας κορίτσια, 

Γράφω πρώτη φορά στο φόρουμ αν και το διαβάζω πολύ καιρό, δεν είχα βρει όμως πρόσφατα ποστ για να γράψω. Έτυχε και είδα το παραπάνω ποστ οπότε και πήρα το θάρρος να συμμετέχω.  19/10 έκανα την 2η σπερματέγχυση και κανονικά έπρεπε να κάνω χοριακή 2/10, ωστόσο επειδή δεν κρατιέμαι έκανα σήμερα ένα τεστ πρόωρης ανίχνευσης (υποθετικά δείχνει ως και 6 μέρες πριν την καθυστέρηση) και βγήκε αρνητικό. Υπάρχει ελπίδα να έχω θετική χοριακή το Σάββατο ? αμφιβάλλω πολύ.. Θα κάνω τη χοριακή αλλά φοβάμαι θα έχω πάλι το αρνητικό αποτέλεσμα ..... όπως η @alex280108 και εγώ προσπαθώ να απασχολούμαι με διάφορα πράγματα μέσα στη μέρα αλλά ειδικά οταν είμαι μόνη η σκέψη μου είναι εκεί.

• Ευχή 2
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 39 λεπτά , Alex@ είπε:

Με την καρδούλα όλα καλα;;;

Ίσως να ειπώθηκε σαν παρηγοριά για τα συμπτώματα, αν καταλαβαίνεις τι θελω να πω, βέβαια έχετε δίκιο ότι μπορεί να δημιουργήσει άγχος στην έγκυο.

Σας ευχαριστώ όλες για τις απαντήσεις σας! Ευτυχώς είστε κ εσείς κορίτσια ώστε να καταλαγιαζουν οι ανησυχίες μας κ να τις ελέγχουμε.

Δεν χρειάζεται να ευχαριστείς! Γι'αυτό είμαστε εδώ! Να βοηθάμε η μία την άλλη όσο μπορουμε.

Συμφωνώ με την @Nima21 

Γιατροί αυτά δεν τα λένε οπότε!!! Εγώ θα σου πρότεινα να χαλαρώσεις και να απολαύσεις τις ημέρες που δεν έχεις ναυτίες και αναγουλες! Να βγαίνεις καμμία βόλτα σε αυτές τις μέρες για να τις χαιρεσαι! 😉🩷

Εγώ πάντως 2 μέρες έχω ξεκινήσει τα φάρμακα της έμβρυομεταφοράς και σας λέω ήδη είμαι έγκυος με τέτοια κοιλιά τούμπανο που έχω γίνει!!! 😂

• Χαχα 1

Μανουλες Αυγούστου 2022 ❤️

Recommended Posts

12 minutes ago, Angela123 said:

Σ ευχαριστώ για την απάντηση.Αυτο όμως που δεν καταλαβαίνω είναι η πραγματική αξία αυτής της εξέτασης. Αν είναι να μην ανεβαίνει σωστά η χοριακη σημαίνει ότι πας για αποβολή.Μπορει να κάνει κατι ο γιατρός γνωρίζοντας μια αρνητική εξελιξη;Μπορεί δηλαδή να αποτρέψει την αποβολή;Αν όχι ποιος ο λόγος να κανεις χοριακες όταν αργά ή γρήγορα αν κάτι δεν πάει καλά θα το καταλάβεις σε λίγες μερες;

Νομίζω ότι ο λόγος είναι πολύ απλά η γνώση και ο καθησυχασμος ή η ψυχολογική προετοιμασία αν κάτι δεν πάει καλά. Με την ίδια λογική, στις περισσότερες εξετάσεις ο γιατρός δεν μπορεί να κάνει κάτι, εκτός από το να σε ενημερώσει για την εξέλιξη της εγκυμοσύνης και πιθανότητες, όπως η αυχενικη. Έτσι κι αλλιώς, η χοριακη δεν είναι υποχρεωτική εξέταση, κάποιες θέλουν να την παρακολουθούν άλλες όχι, άλλες κάνουν 2 και άλλες 6. Δεν είναι καν απαραίτητο ότι θα αποβαλεις σε λίγες μέρες. Στην παλινδρομη που είχα, είχε φανεί από τις χοριακες ότι ίσως δεν προχωρήσει, μετά πήρε τα πάνω του, ακούσαμε καρδιά, αλλά στην 9η εβδομάδα είχε παλινδρομησει πολλές μέρες και δεν είχε καμία διάθεση να βγει από μόνο του οπότε πήγα για αποξεση. Στο εξωτερικό που μπορεί να μην είναι υπερβολικοί σαν κι εμάς, αλλά παράλληλα ακολουθούν μια νέοφιλελεύθερη πολιτική στην υγεία, είναι σχεδόν αδύνατο να κάνεις εξετάσεις που θεωρούνται περιττές. Μια φίλη μου στο Βέλγιο έμαθε ότι είχε πεθάνει το έμβρυο 1 μήνα πριν στην αυχενικη, διότι νωρίτερα δεν κάνουν άλλο υπέρηχο. Αυτό όμως ήταν πολύ επικίνδυνο για την υγεία της. Ούτε μπορούν να ξέρουν αν έχουν εξωμητριο κύηση, επίσης πολύ επικίνδυνο. Άλλη φίλη μου στον Καναδά, γέννησε παιδί με πρόβλημα, είχα πάει έντρομη στον γυναικολόγο και μου είπε ότι έπρεπε να το είχαν δει υπερηχογραφηκα. Στον Καναδά όμως, δεν κάνουν πάνω από 3 υπερηχους σε όλη την εγκυμοσύνη. Η απάντηση είναι, ότι έχουν καλή πρόνοια για να έχουν αυτά τα παιδιά καλή ζωή. Και πάλι όμως, νομίζω η μαμά πρέπει να είναι ενήμερη και να έχει την επιλογή. Σίγουρα έχουν καλύτερη δημόσια υγεία, αλλά νομίζω το ιδανικό θα ήταν κάτι μεταξύ της υπερβολής στην Ελλάδα και της ποιότητας του εξωτερικού, να είχαμε δηλαδή καλύτερη δημόσια υγεία για όλους χωρίς να χάσουμε πρόσβαση σε υπηρεσίες που βοηθάνε τις γυναίκες να νιώσουν ασφαλεις, με μέτρο πάντα... 

• Μου αρέσει 1

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,2k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

1 ώρα πρίν, electra2021 είπε:

Νομίζω ότι ο λόγος είναι πολύ απλά η γνώση και ο καθησυχασμος ή η ψυχολογική προετοιμασία αν κάτι δεν πάει καλά. Με την ίδια λογική, στις περισσότερες εξετάσεις ο γιατρός δεν μπορεί να κάνει κάτι, εκτός από το να σε ενημερώσει για την εξέλιξη της εγκυμοσύνης και πιθανότητες, όπως η αυχενικη. Έτσι κι αλλιώς, η χοριακη δεν είναι υποχρεωτική εξέταση, κάποιες θέλουν να την παρακολουθούν άλλες όχι, άλλες κάνουν 2 και άλλες 6. Δεν είναι καν απαραίτητο ότι θα αποβαλεις σε λίγες μέρες. Στην παλινδρομη που είχα, είχε φανεί από τις χοριακες ότι ίσως δεν προχωρήσει, μετά πήρε τα πάνω του, ακούσαμε καρδιά, αλλά στην 9η εβδομάδα είχε παλινδρομησει πολλές μέρες και δεν είχε καμία διάθεση να βγει από μόνο του οπότε πήγα για αποξεση. Στο εξωτερικό που μπορεί να μην είναι υπερβολικοί σαν κι εμάς, αλλά παράλληλα ακολουθούν μια νέοφιλελεύθερη πολιτική στην υγεία, είναι σχεδόν αδύνατο να κάνεις εξετάσεις που θεωρούνται περιττές. Μια φίλη μου στο Βέλγιο έμαθε ότι είχε πεθάνει το έμβρυο 1 μήνα πριν στην αυχενικη, διότι νωρίτερα δεν κάνουν άλλο υπέρηχο. Αυτό όμως ήταν πολύ επικίνδυνο για την υγεία της. Ούτε μπορούν να ξέρουν αν έχουν εξωμητριο κύηση, επίσης πολύ επικίνδυνο. Άλλη φίλη μου στον Καναδά, γέννησε παιδί με πρόβλημα, είχα πάει έντρομη στον γυναικολόγο και μου είπε ότι έπρεπε να το είχαν δει υπερηχογραφηκα. Στον Καναδά όμως, δεν κάνουν πάνω από 3 υπερηχους σε όλη την εγκυμοσύνη. Η απάντηση είναι, ότι έχουν καλή πρόνοια για να έχουν αυτά τα παιδιά καλή ζωή. Και πάλι όμως, νομίζω η μαμά πρέπει να είναι ενήμερη και να έχει την επιλογή. Σίγουρα έχουν καλύτερη δημόσια υγεία, αλλά νομίζω το ιδανικό θα ήταν κάτι μεταξύ της υπερβολής στην Ελλάδα και της ποιότητας του εξωτερικού, να είχαμε δηλαδή καλύτερη δημόσια υγεία για όλους χωρίς να χάσουμε πρόσβαση σε υπηρεσίες που βοηθάνε τις γυναίκες να νιώσουν ασφαλεις, με μέτρο πάντα... 

Συμφωνώ απόλυτα με τα λεγόμενα σου.Το καλυτερο θα ήταν ένας συνδυασμός σωστών ιατρικών και κοινωνικών  υπηρεσιών. Απλά με παραξενεύει πόσο απλή είναι η αντιμετώπιση μιας εγκύου στην Αγγλία και πόσο περίπλοκη είναι στην Ελλάδα.

Και στις 2 χώρες όμως η πλειοψηφία των γυναικών γεννάει υγιή μωρά και τα ποσοστά θνησιμότητας είναι εξίσου χαμηλά και στις 2 χώρες,οπότε θα έλεγα ότι και τα δυο συστήματα είναι αποτελεσματικά αλλά διαφορετικα

Και εμένα χοριακη Μ έκανε στην παλινδρόμη που είχα απλά για να επιβεβαιώσει ότι κατεβαίνει και το μωρό έχει Σταμάτησει όντως!!!!εγώ έχω μια άλλη απορία....ένας συνάδελφος στην δουλειά έχει ανεμοβλογιά τον είδα ελάχιστα τώρα έφυγε δεν είναι καν εδώ στην δουλειά....εγώ έχω περάσει μικρή ανεμοβλογιά...δεν χρειάζεται να αγχωθω υποθέτω έτσι;;;;;σας έχει τύχει κάτι τέτοιο;;;πήρα τον γιατρό αλλά δεν το σηκωσε

1 hour ago, Vlal είπε:

Και εμένα χοριακη Μ έκανε στην παλινδρόμη που είχα απλά για να επιβεβαιώσει ότι κατεβαίνει και το μωρό έχει Σταμάτησει όντως!!!!εγώ έχω μια άλλη απορία....ένας συνάδελφος στην δουλειά έχει ανεμοβλογιά τον είδα ελάχιστα τώρα έφυγε δεν είναι καν εδώ στην δουλειά....εγώ έχω περάσει μικρή ανεμοβλογιά...δεν χρειάζεται να αγχωθω υποθέτω έτσι;;;;;σας έχει τύχει κάτι τέτοιο;;;πήρα τον γιατρό αλλά δεν το σηκωσε

Άμα έχεις περάσει μια φορά δεν θα ξανά κολλήσεις ανεμοβλογιά. Επιβαιβαιωσετο και από το γιατρό σου αλλά χωρίς άγχος. Εγώ δεν έκανα χοριακες καθόλου, επειδή όταν πήγα στο γιατρό μετά από την καθυστέρηση που ειχα είδε αμέσως σάκο. Έχω εντελώς ασταθή κύκλο κ έτσι δεν το κατάλαβα αμέσως. Το καλύτερο σύστημα υγείας είναι να είναι δωρεαν εντελώς για τους πολίτες και χωρίς περιορισμούς. Αν θέλω να κλείσω ραντεβού να κάνω μια επαναληπτική εξέταση να μπορώ. Και δεν είναι δωρεάν βασικά γιατί και στο εξωτερικό κ εδώ πληρώνουμε ένα σωρό εισφορές και ασφάλειες για να μας παρέχουν ότι μας παρέχουν. Γνώμη μου.. 

4 ώρες πρίν, Vlal είπε:

Αφού την έχεις περάσει μην αγχώνεσαι… εμένα αυτός είναι ο φόβος μου γτ δεν την έχω περάσει κ τα παιδιά όλων που ξέρουμε δεν την έχουν περάσει ακόμα κ πάνε σχολείο… οποτε καλού κακού δεν έχουμε επαφές κ γιαυτο κ γενικά για διαφορες ιώσεις. Μπορεί να είμαστε υπερβολικοί αλλά προσπαθούσαμε 6χρ για εγκυμοσύνη κ τώρα που τα καταφέραμε δεν σκοπεύω να βάλω νερό στο κρασί μου για κανέναν…οποιος ενοχληθεί κ παρεξηγηθεί πρόβλημα του. 

• Μου αρέσει 2

CATwp3.png

Διαφημίσεις

@Dream85 σε κάθε υπέρηχο βλέπει σχολαστικά αν υπαρχει κάποιο αιμάτωμα γύρω απ τη μήτρα. Αν δε δει, δεν υπάρχει και φλεγμονή. Αλλά σου είπα, το κλειδί είναι πως πριν την εμβρυομεταφορά έκανα βαρβατες θεραπείες αντιβιώσεων καθω κ πιο ήπιες κατα τη διαρκεια της εγκυμοσύνης. Το χουμε υπο έλεγχο προς το παρων.. δε θέλω να σε στοιχειώνει και να νιώθεις ασχημα. Εγώ πάσχω από χρόνια ενδομητρίτιδα. Δε μπορεί να συμβεί σε όλες..

• Μου αρέσει 1

2 ώρες πρίν, MariaBisb είπε:

@Dream85 σε κάθε υπέρηχο βλέπει σχολαστικά αν υπαρχει κάποιο αιμάτωμα γύρω απ τη μήτρα. Αν δε δει, δεν υπάρχει και φλεγμονή. Αλλά σου είπα, το κλειδί είναι πως πριν την εμβρυομεταφορά έκανα βαρβατες θεραπείες αντιβιώσεων καθω κ πιο ήπιες κατα τη διαρκεια της εγκυμοσύνης. Το χουμε υπο έλεγχο προς το παρων.. δε θέλω να σε στοιχειώνει και να νιώθεις ασχημα. Εγώ πάσχω από χρόνια ενδομητρίτιδα. Δε μπορεί να συμβεί σε όλες..

σε ευχαριστώ πολύ που μου απάντησες! 

Α δεν ήξερα ότι έχει σχέση το αιμάτωμα με τις φλεγμονές.. σωστό 

μην μου δίνεις σημασία, κάποιες φορές παραφρονώ! Με έχει αγχώσει πολύ η εγκυμοσύνη..

• Μου αρέσει 1

Κορίτσια καλημέρα σηκωθηκα το πρωί και είδα τα υγρά μου να είναι κίτρινα λίγο προς το σκούρο. Είμαι στην 13 προς 14 εβδομάδα το έχει δει καμμια?ειναι φυσιολογικό λέτε?Ρώτησα και την συντονίστρια και μου είπε ότι είναι φυσιολογικό.Απο τότε που σταμάτησα τα χάπια (utrogestan, cyclacur)είναι πιο κίτρινα αλλά βλέπω και λευκα το ίδιο συμβαίνει και σε σας?

19 ώρες πρίν, Didimakia είπε:

Κορίτσια καλημέρα σηκωθηκα το πρωί και είδα τα υγρά μου να είναι κίτρινα λίγο προς το σκούρο. Είμαι στην 13 προς 14 εβδομάδα το έχει δει καμμια?ειναι φυσιολογικό λέτε?Ρώτησα και την συντονίστρια και μου είπε ότι είναι φυσιολογικό.Απο τότε που σταμάτησα τα χάπια (utrogestan, cyclacur)είναι πιο κίτρινα αλλά βλέπω και λευκα το ίδιο συμβαίνει και σε σας?

Εγώ κίτρινα δεν έχω δει… βασικά δεν έχω δει στο χαρτί να φαίνεται κάτι… κάποιες φορές μπορεί να δω στο εσώρουχο καμια σταγονιτσα προς το λευκο αλλά πολύ μικρή, όχι ποσότητα δλδ… αλλά δεν ξέρω αν είναι φυσιολογικό να είναι κίτρινα ή όχι γτ είναι η πρώτη εγκυμοσύνη κ δεν μου έχει τύχει για να το ψάξω… γενικά πάντως δεν νιώθω να έχω ιδιαίτερα υγρά.. τουλάχιστον όχι παραπάνω αποτι είχα πριν μείνω έγκυος 

CATwp3.png

6 ώρες πρίν, Patataki83 είπε:

Εγώ κίτρινα δεν έχω δει… βασικά δεν έχω δει στο χαρτί να φαίνεται κάτι… κάποιες φορές μπορεί να δω στο εσώρουχο καμια σταγονιτσα προς το λευκο αλλά πολύ μικρή, όχι ποσότητα δλδ… αλλά δεν ξέρω αν είναι φυσιολογικό να είναι κίτρινα ή όχι γτ είναι η πρώτη εγκυμοσύνη κ δεν μου έχει τύχει για να το ψάξω… γενικά πάντως δεν νιώθω να έχω ιδιαίτερα υγρά.. τουλάχιστον όχι παραπάνω αποτι είχα πριν μείνω έγκυος 

Εγώ είχα αρκετά άλλα μόλις σταμάτησα τα χαπια μειώθηκαν πολύ φαντασου από χθες δεν έχω καθόλου και επειδή εγω είχα με προβληματίζει αυτό αλλά μπορεί τσάμπα να αγχωνομαι βασικά (σορυ κιολας:rolleyes:) όταν βάζω λίγο το δάχτυλο μου από κάτω για να δω αν έχω είναι υγρα αλλά στο σερβιετακι τιποτα!

Διαφημίσεις

2 ώρες πρίν, Didimakia είπε:

Εγώ είχα αρκετά άλλα μόλις σταμάτησα τα χαπια μειώθηκαν πολύ φαντασου από χθες δεν έχω καθόλου και επειδή εγω είχα με προβληματίζει αυτό αλλά μπορεί τσάμπα να αγχωνομαι βασικά (σορυ κιολας:rolleyes:) όταν βάζω λίγο το δάχτυλο μου από κάτω για να δω αν έχω είναι υγρα αλλά στο σερβιετακι τιποτα!

Όσο έπαιρνα κ εγώ τα χάπια είχα πολλά… σαν κατουρημένη ήμουν όλη μέρα :lol: μετά όμως σταμάτησαν 

CATwp3.png

πρίν από 32 λεπτά , Patataki83 είπε:

Όσο έπαιρνα κ εγώ τα χάπια είχα πολλά… σαν κατουρημένη ήμουν όλη μέρα :lol: μετά όμως σταμάτησαν 

Οκ λοιπόν!Εμμονή ιδέα μου έχει γίνει χαχα.

Θα σας πω μια λέξη κ θα δημιουργήσω ανατριχιλα σε πολλές!!!!!  ΡΑΓΑΔΕΣ......πρώτη φορά έγκυος........έλεγα σιγά κ ξαφνικά σηκώνω το στήθος Μ εχθές τι να δω λίγες αλλά κόκκινες ραγαδες σαν φλεβιτης..... εγκεφαλικό με βρήκε ήθελα να κλάψω όλο το βράδυ έβαλα συνδυαστικά βαζελίνη bio oil και διαβασμενο λάδι......κοίταξα όλες τις κριτικές από το Σκρουτζ κ κατέληξα στην elancyl 50€ κ με χαρά γτ διάβασα κ Μ είπαν αν είσαι τυχερή μπορεί να τις προλάβεις τις κόκκινες.....αφού απογοητευτικά τόσο που έλεγα στον άνδρα κ αν χωρίσουμε πως θα βρω εγώ άλλον άνδρα Μ λες;;;δεν θα χωρίσουμε Μ λέει κ αν θέλω να βρω γκόμενο πως θα βρω έτσι;;;;; Θα σ κάνω λέιζερ Μ λέει γτ θα φταίω εγώ τότε εντάξει;;;;; Πραγματικά, όμως τώρα ένιωσα πολύ άσχημα κ στεναχωρήθηκα γτ το φοβόμουν τόσο......αλλά οκ δεν περίμενα από τόσο νωρίς...15 βδομάδων.     

• Χαχα 1

πρίν από 15 λεπτά , Vlal είπε:

Θα σας πω μια λέξη κ θα δημιουργήσω ανατριχιλα σε πολλές!!!!!  ΡΑΓΑΔΕΣ......πρώτη φορά έγκυος........έλεγα σιγά κ ξαφνικά σηκώνω το στήθος Μ εχθές τι να δω λίγες αλλά κόκκινες ραγαδες σαν φλεβιτης..... εγκεφαλικό με βρήκε ήθελα να κλάψω όλο το βράδυ έβαλα συνδυαστικά βαζελίνη bio oil και διαβασμενο λάδι......κοίταξα όλες τις κριτικές από το Σκρουτζ κ κατέληξα στην elancyl 50€ κ με χαρά γτ διάβασα κ Μ είπαν αν είσαι τυχερή μπορεί να τις προλάβεις τις κόκκινες.....αφού απογοητευτικά τόσο που έλεγα στον άνδρα κ αν χωρίσουμε πως θα βρω εγώ άλλον άνδρα Μ λες;;;δεν θα χωρίσουμε Μ λέει κ αν θέλω να βρω γκόμενο πως θα βρω έτσι;;;;; Θα σ κάνω λέιζερ Μ λέει γτ θα φταίω εγώ τότε εντάξει;;;;; Πραγματικά, όμως τώρα ένιωσα πολύ άσχημα κ στεναχωρήθηκα γτ το φοβόμουν τόσο......αλλά οκ δεν περίμενα από τόσο νωρίς...15 βδομάδων.     

Αχ γέλασα με αυτά με τον άντρα σου τον γκόμενο κ το λέιζερ χαχαχα

καλα από τώρα είδες ραγάδες; Έχεις δει διαφορα στο σώμα σου τόσο πολύ; Εγώ εκτός που νιώθω την κοιλιά μου να πετάει προς τα έξω δεν έχω καταλάβει ακόμα κάτι άλλο… κ αυτό πιστεύω επειδή είναι δίδυμα αλλιώς σιγά μην πέταγε η κοιλιά από τώρα… στο στήθος δεν έχω δει καμια διαφορα προς το παρόν αν κ έχω πολύ μεγάλο στήθος έτσι κ αλλιώς κ αναρωτιέμαι που θα βρω άνετα σουτιέν που να κρατάνε γτ τα τύπου μπουστακι που είναι θηλασμού δεν με βολεύουν… ενώνονται στη μέση τα στήθη κ μου προκαλούν ερεθισμό στο δέρμα… συν ότι λόγω μεγέθους μόλις σκύψω είναι έτοιμα να βγουν από πάνω..

CATwp3.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...