Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr

ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΙΟΥΛΙΟΥ 2022

enjoy

Recommended Posts

3 hours ago, Xrisaaaaaa said:

Δλδ ποια εβδομάδα θα είσαι?

15+6

1 hour ago, iwanna24 said:

Έλα ρε φίλη.

Ακόμα δεν άρχισα μαγνήσιο αλλά όπως τα λες θα ζητήσω άμεσα...τόσο καλό;

Δηλαδή, χαλαρώνει τους πόνους ε;

Λες να κάνει και τίποτα στη μέση που αλήθεια με πονάει πολύ συχνά;

Ναι Ιωάννα μου, λένε πως βοηθάει σε ψυχολογία κ άρα διάθεση, σε πόνους κ συσπάσεις (τις εμποδίζει δλδ) και επίσης σε ναυτίες και εμετούς. Το δικό μου θέμα με αυτό το συμπλήρωμα είναι η κατάποση. Είναι αρκετά μεγάλες ταμπλέτες και έχω ούτως ή άλλως θέμα με το να καταπίνω χάπια οπότε προτιμώ να παιρνω το φυλλικό και πολλές φορές το αφήνω το μαγνήσιο.

Επίσης κορίτσια, έχω και εγώ κάτι χάπια που είναι 50% φυλλικό και 50% σίδηρος αλλά δεν ξέρω ακόμη πότε θα τα ξεκινήσω. Τον φοβάμαι τον σίδηρο λόγω εμετών και γαστρίτιδας (νομίζω πως πρόκειται για γαστρίτιδα αυτό το συνεχές φούσκωμα/ξινίλα/αναγούλα). Και δεν με λυπούνται να μου δώσουν κάτι οι άκαρδοι!! 
Σήμερα ευτυχώς νοιώθω κάααπως καλύτερα και θα κάτσω να δουλέψω λίγο μιας που την Παρασκευή δεν τα κατάφερα με το χάλι που είχα.

• Μου αρέσει 1

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 5,2k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

πρίν από 17 λεπτά , VDald είπε:

15+6

Ναι Ιωάννα μου, λένε πως βοηθάει σε ψυχολογία κ άρα διάθεση, σε πόνους κ συσπάσεις (τις εμποδίζει δλδ) και επίσης σε ναυτίες και εμετούς. Το δικό μου θέμα με αυτό το συμπλήρωμα είναι η κατάποση. Είναι αρκετά μεγάλες ταμπλέτες και έχω ούτως ή άλλως θέμα με το να καταπίνω χάπια οπότε προτιμώ να παιρνω το φυλλικό και πολλές φορές το αφήνω το μαγνήσιο.

Επίσης κορίτσια, έχω και εγώ κάτι χάπια που είναι 50% φυλλικό και 50% σίδηρος αλλά δεν ξέρω ακόμη πότε θα τα ξεκινήσω. Τον φοβάμαι τον σίδηρο λόγω εμετών και γαστρίτιδας (νομίζω πως πρόκειται για γαστρίτιδα αυτό το συνεχές φούσκωμα/ξινίλα/αναγούλα). Και δεν με λυπούνται να μου δώσουν κάτι οι άκαρδοι!! 
Σήμερα ευτυχώς νοιώθω κάααπως καλύτερα και θα κάτσω να δουλέψω λίγο μιας που την Παρασκευή δεν τα κατάφερα με το χάλι που είχα.

Θα ζητήσω την Πέμπτη από τον γιατρό...τα έπαιρνα και στην πρώτη κύηση ναι...μέχρι τέλους...

Και εγώ δεν μπορώ να καταπίνω χάπια...αμέσως με πιάνει το στομάχι...ακόμα και με το φιλικό...σκέψου!

Εγώ πάλι σημερα σκατουλες.

Μια καούρα, πεθαίνω...άστα. 

Χτες όμως ήμουν καλά...

Και μια μέρα κάτι είναι.

Σίδηρο και εγώ ενώ πρέπει να παίρνω , δεν μπορώ...μου φέρνει ξινιλα, αναγουλα, καούρα...άστα...

fH1Pp2.png

3 minutes ago, iwanna24 said:

Θα ζητήσω την Πέμπτη από τον γιατρό...τα έπαιρνα και στην πρώτη κύηση ναι...μέχρι τέλους...

Εγώ πάλι σημερα σκατουλες.

Μια καούρα, πεθαίνω...άστα. 

Χτες όμως ήμουν καλά...

Και μια μέρα κάτι είναι.

Σίδηρο και εγώ ενώ πρέπει να παίρνω , δεν μπορώ...μου φέρνει ξινιλα, αναγουλα, καούρα...άστα...

Ξαναγύρνα το σε λευκές τροφές, μακαρόνια, πατάτες κτλ. Μόνο έτσι μας βλέπω να την παλεύουμε :shock:

πρίν από 2 λεπτά , VDald είπε:

Ξαναγύρνα το σε λευκές τροφές, μακαρόνια, πατάτες κτλ. Μόνο έτσι μας βλέπω να την παλεύουμε :shock:

Αχ τα σιχαθηκα ρε φίλε.  Δεν θέλω να φάω ξανά μακαρόνια ποτέ...δεν μπορώ αλλά μακαρόνια...

Δεν τα βαρέθηκες ε;

fH1Pp2.png

2 minutes ago, iwanna24 said:

Αχ τα σιχαθηκα ρε φίλε.  Δεν θέλω να φάω ξανά μακαρόνια ποτέ...δεν μπορώ αλλά μακαρόνια...

Δεν τα βαρέθηκες ε;

Μόνο; Βαρέθηκα το κρεβάτι, τα μακαρόνια, τις πυτζάμες, το ρέψιμο, τον εμετό και επίσης αν κ δεν ημουν ποτέ του φαγητού, μου έχει λείψει να φαααωωω κ να το ευχαριστηθώ ρε φίλε! Τι ζητάμε;

• Χαχα 2
  • Λυπημένη/-ος 1

Διαφημίσεις

πρίν από 19 λεπτά , VDald είπε:

Μόνο; Βαρέθηκα το κρεβάτι, τα μακαρόνια, τις πυτζάμες, το ρέψιμο, τον εμετό και επίσης αν κ δεν ημουν ποτέ του φαγητού, μου έχει λείψει να φαααωωω κ να το ευχαριστηθώ ρε φίλε! Τι ζητάμε;

Και έχουμε ακόμα 24 βδομάδες ελάχιστο...

Καλή δύναμη ...

Κοίτα, σε κάνα μήνα θα είσαι καλά ...αλλά θα είσαι για κάνα δίμηνο...μετά θα έχεις κοιλαρα και άστα...δεν στα λέω μην βάλεις τα κλάματα...:P

• Μου αρέσει 1
  • Χαχα 2

fH1Pp2.png

Καλημέρα συναγωνιστριες! Το μαγνήσιο είναι πολύ καλό γενικά, εγώ το παίρνω και στα κανονικά μου. 

Οι κρητικές και μη δοκιμάστε να φάτε ξινόχοντρό. Σήμερα το στομάχι μου ήταν χάλια, και όπως είπατε βαρέθηκα μακαρόνια και πατάτες. Έβρασα νερό, έριξα μέσα ένα κομμάτι φρέσκο τζιντζερ που λένε ότι βοηθάει στις ναυτιες, λίγο ελαιόλαδο και τον ξινοχοντρο. Πραγματικά βάλσαμο, με έστρωσε αμέσως. Αν σας αρέσει δοκιμάστε το. 

• Μου αρέσει 2

3 minutes ago, electra2021 said:

Καλημέρα συναγωνιστριες! Το μαγνήσιο είναι πολύ καλό γενικά, εγώ το παίρνω και στα κανονικά μου. 

Οι κρητικές και μη δοκιμάστε να φάτε ξινόχοντρό. Σήμερα το στομάχι μου ήταν χάλια, και όπως είπατε βαρέθηκα μακαρόνια και πατάτες. Έβρασα νερό, έριξα μέσα ένα κομμάτι φρέσκο τζιντζερ που λένε ότι βοηθάει στις ναυτιες, λίγο ελαιόλαδο και τον ξινοχοντρο. Πραγματικά βάλσαμο, με έστρωσε αμέσως. Αν σας αρέσει δοκιμάστε το. 

Τι είναι το ξινόχοντρο σύντεκνη;

@marilla35 αααα ωραία και εγώ αυτά παίρνω.. γιατί η νύφη μου μου έλεγε ότι δεν κάνουν καλό αν τα παίρνεις και πολύ καιρό..

πρίν από 4 λεπτά , electra2021 είπε:

Οι κρητικές και μη δοκιμάστε να φάτε ξινόχοντρό. Σήμερα το στομάχι μου ήταν χάλια, και όπως είπατε βαρέθηκα μακαρόνια και πατάτες. Έβρασα νερό, έριξα μέσα ένα κομμάτι φρέσκο τζιντζερ που λένε ότι βοηθάει στις ναυτιες, λίγο ελαιόλαδο και τον ξινοχοντρο. Πραγματικά βάλσαμο, με έστρωσε αμέσως. Αν σας αρέσει δοκιμάστε

• Μου αρέσει 1

5 minutes ago, VDald said:

Τι είναι το ξινόχοντρο σύντεκνη;

Είναι η κρητική βερσιόν του τραχανά. Χοντρος, αλεσμενο σιτάρι δηλαδή, μαζί με ξινό γάλα, αποξηραμένο. Το πετάς όπως είναι στην κατσαρόλα και σε 20-30 λεπτά είναι έτοιμο. Με λεμόνι και λαδάκι τρώγεται. Βέβαια κάποιες στη φάση που είστε μπορεί να μην σας αρέσει η μυρωδιά ή η γεύση, εμένα πάντως μου έκανε καλό. Δεν ξέρω αν μπορείτε να το βρείτε εκτός Κρήτης εύκολα, λογικα σε παραδοσιακά παντοπωλεία μπορεί να υπάρχει. Ίσως και ο κανονικός τραχανάς βοηθάει, ο σκέτος, γιατί έχω δει βγαίνει και με ντομάτα και λαχανικά και νομίζω αυτό θα ήταν βαρύ. 

• Ευχαριστώ 1

Διαφημίσεις

2 minutes ago, electra2021 said:

Είναι η κρητική βερσιόν του τραχανά. Χοντρος, αλεσμενο σιτάρι δηλαδή, μαζί με ξινό γάλα, αποξηραμένο. Το πετάς όπως είναι στην κατσαρόλα και σε 20-30 λεπτά είναι έτοιμο. Με λεμόνι και λαδάκι τρώγεται. Βέβαια κάποιες στη φάση που είστε μπορεί να μην σας αρέσει η μυρωδιά ή η γεύση, εμένα πάντως μου έκανε καλό. Δεν ξέρω αν μπορείτε να το βρείτε εκτός Κρήτης εύκολα, λογικα σε παραδοσιακά παντοπωλεία μπορεί να υπάρχει. Ίσως και ο κανονικός τραχανάς βοηθάει, ο σκέτος, γιατί έχω δει βγαίνει και με ντομάτα και λαχανικά και νομίζω αυτό θα ήταν βαρύ. 

Αααα, κατάλαβα! Μου αρέσει πολύ ο τραχανάς αλλά δεν έχω δοκιμάσει τον δικό σας ποτέ. Θα δω μήπως και τον έχουν πουθενά. Και φυσικά όταν δεν θα είμαστε έγκυες, προτείνω Πολίτικο τραχανά.. Τρελή νοστιμιάα! 

• Μου αρέσει 2

3 ώρες πρίν, enjoy είπε:

Και εμένα ο γιατρός με είπε τρίμηνο γτ μετά παίρνω και χάπια σιδήρου που έχουν φυλλικο μεσα 50%-50%... ενω ο γιατρός στο νοσοκομειο που άνοιξα καρτέλα να κάνω τους μεγάλους υπέρηχους δωρεάν μου είπε φυλλικο μέχρι την 32 εβδομάδα... θα το αποσαφήνισω και εγώ στο επόμενο ραντεβού 

Συμφωνω ετσι με παει και μενα συνηθως... το μαγνησιο το λάτρευω εσένα σε βοηθάει?? Η γιατρός μου λέει σε κάποιες δεν δρα!!! Εμένα πραγματικά σωματικά με γιατρεύει και ψυχικά με τονώνει ούτε αντικαταθλιπτικό μεσουλιντ (2σε1) να ήταν αχαχαχ..  συσπάσεις πονακια εξαφανίζονται Δηλαδή κάθε ενόχληση και η διάθεση μου ξαφνικά ανεβαίνει γεμίζω μπαταρίες ( σε τέτοιο βαθμό που αρχίζω να νομίζω ότι ανθυποβαλλομαι σαν τον Βουτσά με τις ασπιρίνες στη ελληνική ταινια-αλλα δεν ισχύει πραγματικά με ταιριάζουν πολύ δεν ξέρω τα λατρευω)

εγώ τώρα να πω ότι ψέματα ότι θυμάμαι? Δεν θυμάμαι καθόλου είναι σαν να μην έχω ξανά κάνει παιδι δεν τα θυμάμαι καθόλου να μου έκαναν δουλειά αυτά πραγματικα όμως όπως μου λέει η γυναικολόγος μου η ηλικία μου τότε 23 και μετά η δευτερη εγκυμοσύνη στα 27 ποση αγνια είχαμε δεν έδινα σε τίποτα σημασία τίποτα δεν ένιωθα τώρα μετά από δέκα χρόνια φαίνονται ολα καινουρια χαχαχαχα συν η αίσθηση του φόβου που δεν είχα και τώρα έχω . Ως προς την εγκυμοσύνη την γεννά την περιμενω πως και πως αν και καισαρική είχα καταπληκτικη ανάρρωση 

• Μου αρέσει 2

1 ώρα πρίν, iwanna24 είπε:

Α...ωραία...τέλειο τραχηλο έχεις από όσο καταλαβαίνω...

Το βασικό είναι να μην ξεκινήσω με χαμηλό πάλι...διότι συνδέεται με κρεβάτι κτλ.

Και όχι ότι με νοιαζει θα το κάνω, προφανώς ...απλά όσο να ναι είναι και το άγχος και μετά ξέρω τι ακολουθεί...έστω σε ξεκινήσω με έναν καλό τράχηλο...ειδομεν

Στην πρώτη είχα 2.5 περίπου στη Β επιπέδου ...

Δεν είναι κοντός αλλά δεν είναι και καλός. Έκατσα ξάπλα και γέννησα 35 εβδομάδων...

Δεν γέννησα λόγω τραχήλου όμως. Έσπασαν τα νερά και σήμερα, ο γιατρός θεωρεί ότι έγινε επειδή δεν έκανα ενεσακια λόγω της θρομβοφιλιας και δεν άντεξε η μήτρα.

Βέβαια, δεν θα μάθουμε. 

Ναι σε καταλαβαίνω τι εννοείς!σου εύχομαι αυτή τη φορά να είναι διαφορετικά!αυτό που λες να μην είναι πιο μικρό νούμερο για να μην χρειαστεί έξτρα ξάπλα!γενικά όλες πρέπει λίγο να προσέχουμε μέχρι την γέννα!εμένα στο γιο μου είχε πάρει θέση οπότε δν έκανε να πολύ περπατάω γτ πηγαίναμε με καίσαρικη!θυμάμαι αυτό που τον ένιωθα τόσο κάτω λες λ θα μου έφευγε!

Αφού σου είπε έτσι ο γιατρός για τα νερά θα ισχύει!με το καλό η αυχενική!

πρίν από 50 λεπτά , Xrisaaaaaa είπε:

@marilla35 αααα ωραία και εγώ αυτά παίρνω.. γιατί η νύφη μου μου έλεγε ότι δεν κάνουν καλό αν τα παίρνεις και πολύ καιρό..

Όχι δν ισχύει μην αγχώνεσαι!ειδικά αν έχεις γενικά χαμηλο αιματοκρίτη θα σε βοηθήσουν!εγώ ξεκινάω εγκυμοσύνες με 39 αιματοκρίτη οκ δν έχω κ 43 αλλά δν τον λες κ χαμηλό κ πέφτει πολύ κ γρήγορα!στην πρώτη κυηση τα έπινα ως τέλος συν ένα τρίμηνο πριν!άρα εσύ ως 20 βδομάδα μια χαρά θα είσαι!επίσης το φιλισιν το πίνουμε στην αρχή της κύησης γτ βοηθά το έμβρυο να μην αναπτύξει μια πάθηση!

1 hour ago, VDald είπε:

Μ άρεσε η τοποθέτηση σου!θα φας με το καλό σου εύχομαι συντομα!εγώ χτες ένιωθα καλά λ κάνω το λάθος κ τρώω παιδάκια αρνίσια κ ένα γλυκό κ το βράδυ τούβλο δν μπορούσα να χωνέψω κ σήμερα σκέτη μανέστρα το μενού!

On 8/1/2022 at 2:44 ΜΜ, iwanna24 είπε:

Φωλιά θα ήθελα και εγώ...φαίνονται υπέροχες και δεν έχω...

Ρούχα ανάλογα το φύλο...επειδή έχω πολλά από την κόρη...άπειρα βασικά.

Και πολλά είναι ουδέτερο χρώμα...αν και πιστεύω είναι κορίτσι ...

Πώς καταλαβαίνεις ότι είναι κορίτσι;; Ή απλό ενστικτο;; Γιατί εμένα μου λένε ότι πάλι κορίτσι έχω γιατί έχω αγριέψει στο προσωπο!! Με λένε και αγριομουρα δηλαδή!! Η κόρη μου θέλει αδερφό!! Αν και ούτε 2 έχει και άποψη!!

3 ώρες πρίν, iwanna24 είπε:

Κοπέλες ήθελα να ρωτήσω...μια που είμαστε και πολλες...

Λοιπόν, στην πρώτη κύηση είχα οριακά κοντό τράχηλο, μετά τη Β επιπέδου την έβγαλα ξάπλα με προγεστερόνη κτλ...ευτυχώς, δεν μίκρυνε.

Τώρα, θα μετρήσουμε την τραχηλο στην αυχενική...με κολπικό υπέρηχο φυσικα και έπειτα ανά 15 μέρες ...τα γνωστά. 

Γνωρίζετε στην αυχενική, ένας καλός τράχηλος, πόσο πρέπει να είναι;

Πόσο ήταν δηλαδή, ο δικός σας;

Ελπίζω να μην χρειαστώ ξαπλα από τώρα ή περίδεση...

Δεν απαντάω στην ερώτηση περί φιλικού διότι έχω έναν τύπο θρομβοφιλιας που ρίχνει το φιλικό μου σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Παίρνω φιλικό σε όλη μου τη ζωή, με μικρές διακοπές.

Ένας φυσιολογικός τράχηλος είναι γύρω στα 4 εκ στη φάση που είμαστε!! Στη Β επιπέδου πάνω από 3 καλός!! Γενικα όριο 2,4! Εγώ είχα φτάσει 1,7 και έκανα περιδεση 28η εβδομάδα και ξάπλα αλλά όχι ακινησία! Κι εγώ θα τον μετρήσω στην αυχενικη και αν δειξει μικρός θα κάνω προληπτική περιδεση τωρα σε μικρή εβδομάδα παρα μετά να περάσω το άγχος! Μου είπε δε θα τη βγάλω ξάπλα όπως και να χει!! Κοριτσια, πολλοί γιατροί δε μετράνε τον τραχηλο στην αυχενική.  Να ζητήσετε οπωσδήποτε μέτρηση κι ας σας πουν ότι είναι νωρίς κι ας μην είχατε αντιμετωπίσει ποτέ πρόβλημα με τον τραχηλο!!

• Μου αρέσει 1

πρίν από 16 λεπτά , Polly1 είπε:

Πώς καταλαβαίνεις ότι είναι κορίτσι;; Ή απλό ενστικτο;; Γιατί εμένα μου λένε ότι πάλι κορίτσι έχω γιατί έχω αγριέψει στο προσωπο!! Με λένε και αγριομουρα δηλαδή!! Η κόρη μου θέλει αδερφό!! Αν και ούτε 2 έχει και άποψη!!

Ένας φυσιολογικός τράχηλος είναι γύρω στα 4 εκ στη φάση που είμαστε!! Στη Β επιπέδου πάνω από 3 καλός!! Γενικα όριο 2,4! Εγώ είχα φτάσει 1,7 και έκανα περιδεση 28η εβδομάδα και ξάπλα αλλά όχι ακινησία! Κι εγώ θα τον μετρήσω στην αυχενικη και αν δειξει μικρός θα κάνω προληπτική περιδεση τωρα σε μικρή εβδομάδα παρα μετά να περάσω το άγχος! Μου είπε δε θα τη βγάλω ξάπλα όπως και να χει!! Κοριτσια, πολλοί γιατροί δε μετράνε τον τραχηλο στην αυχενική.  Να ζητήσετε οπωσδήποτε μέτρηση κι ας σας πουν ότι είναι νωρίς κι ας μην είχατε αντιμετωπίσει ποτέ πρόβλημα με τον τραχηλο!!

Και εγώ αγριεψα..έβγαλα και σπυριά ουυυυ...χάλια είμαι.

Λέω έχω κόρη από ένστικτο...και οι βασκανιες, κόρη μου έβγαλαν. 

Και η κόρη μου θέλει γιο καλέ...τι συμβαίνει;

fH1Pp2.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...