Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 11 λεπτά , linaa είπε:

Νομίζω κάνεις δεν τα καταφέρνει μόνος του. Αλλά εντάξει δύσκολο να γίνονται Κ οι δουλειές σε δικό τους χρόνο όταν υπάρχει ένα παιδι. Κ ειδικά αν το παιδί έχει πρόγραμμα οπότε εκεί θα χαθεί το κάνε την δουλειά σου όση ώρα θες . Εκεί θα μπει έχεις μισή ώρα Κ μετά πρέπει να γίνει κάτι άλλο.....

Συμφωνώ ! 

ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΙΟΥΛΙΟΥ 2022

enjoy

Recommended Posts

πρίν από 15 λεπτά , iwanna24 είπε:

Υποτίθεται ότι πρέπει να γίνεται μεταξύ 24-26ης βδομάδας (πλέον λένε και νωρίτερα).

Κανονικά είναι στις βασικές εξετάσεις...δεν σου είναι και τίποτα να του πεις να στη γράψει να πεταχτεις μια μερα...

Ρώτησε τον...πάντως εντύπωση μου κάνει...και η Εύα λέει δεν έκανε...δεν ήξερα καμία να μην είχε κάνει ποτέ.

Θα ρωτήσω αύριο το γυναικολόγο μου… δεν ξερω μήπως κρίνουν και απτός εξετάσεις μας;;; Που βλέπουν τη κατάσταση του ζαχαρου ;;; Μέχρι και στη μαμα μου πριν 30 χρόνια και της έκαναν καμπύλη ζαχαρου Κ μάλιστα είχε ξ διαβήτη κύησης τελικά η μητέρα μου σε εμένα! 

πρίν από 8 λεπτά , Emmi@ είπε:

Και παγωταααααααα παγωταααααααααααα

Εγω dobler έκλεισα για 26/05 πρώτα ο Θεός. Την καμπύλη θα την συζητήσεις με τον γυναικολόγο σου, εγώ θα την κάνω σε 2 βδομάδες περίπου που θα είναι 24 εβδομάδων. Είναι απαραίτητη εξέταση, εάν μια στο εκατομμύριο δεν στην ζήτηση πάρε πρώτοβουλια και ζητά την εσύ. 

Ναι ναι Κ εγώ αυτό ξερω ότι είναι απαραίτητη εξέταση !!! Θα τον ρωτήσω Κ μάλιστα αύριο γιατί είμαι 22 εβδομάδων όποτε να προσέξω λίγο πριν την εξέταση μην γουρουνιαζω και πάω Κ πάθω κανένα σοκ 

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 5,2k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

πρίν από 5 λεπτά , Angiee1990 είπε:

Θα ρωτήσω αύριο το γυναικολόγο μου… δεν ξερω μήπως κρίνουν και απτός εξετάσεις μας;;; Που βλέπουν τη κατάσταση του ζαχαρου ;;; Μέχρι και στη μαμα μου πριν 30 χρόνια και της έκαναν καμπύλη ζαχαρου Κ μάλιστα είχε ξ διαβήτη κύησης τελικά η μητέρα μου σε εμένα! 

Δεν έχει σχέση αυτό.

Άλλο οι τυπικές οι εξετάσεις του ζαχάρου νηστείας που κάνουμε κάθε μήνα και άλλο η καμπύλη. Πρέπει να γίνει η συγκεκριμένη εξέταση. Και η μαμά μου πριν 30 χρόνια την έκανε, και εκείνη όντως είχε διαβήτη σε μένα

πρίν από 6 λεπτά , Angiee1990 είπε:

Ναι ναι Κ εγώ αυτό ξερω ότι είναι απαραίτητη εξέταση !!! Θα τον ρωτήσω Κ μάλιστα αύριο γιατί είμαι 22 εβδομάδων όποτε να προσέξω λίγο πριν την εξέταση μην γουρουνιαζω και πάω Κ πάθω κανένα σοκ 

Να ξέρεις ότι με τον διαβητολογο που το έχω συζητήσει μου είπε ακριβώς το αντίθετο.

Μου είπε ότι δεν πρέπει να αλλάξουμε τίποτα στην διατροφή μας, ουσιαστικά από αυτα που τρώμε καθημερινά για να πάμε να κάνουμε καμπύλη γιατί ουσιαστικά θα βγάλουμε ψευδή αποτέλεσματα και δεν πρέπει. Πρέπει να τρώμε κανονικά ότι τρώμε συνήθως ( εκτός εάν τρώμε 10 παστές την ημέρα) και να πάμε να την κάνουμε με χαρά και τσαχπινια.

• Μου αρέσει 1
  • Χαχα 1

πρίν από 28 λεπτά , Angiee1990 είπε:

Κορίτσια μου να ρωτήσω κάτι τώρα εμένα ο εμβρυολογος μου έκλεισε dobler επόμενη εξέταση 30/5 ! Δεν μπυ ανέφερε τπτ για καμπύλη ζαχαρου!! Γνωρίζεται ποτέ γίνεται η καμπύλη και αν πρέπει να γίνεται πάντα ;;;

Ο γυναικολόγος σου θα σου πει για καμπυλη όχι ο εμβρυολογος. Καλά σου έκλεισε ντομπλερ γιατι εκεινος το κάνει ιδανικά είναι να γίνει 26 εβδομάδα κάποιες εάν έχουν ταση για ζάχαρο που το βλέπουν από τις εξετάσεις που κανουμε κατά καιρους το ζητάνε και νωρίτερα 

• Μου αρέσει 1

6 ώρες πρίν, Emmi@ είπε:

Και εγώ για καισαρική πάω, λόγω αντιπηκτικων και σαλοσπιρ... Πητ έχω 22/07 σύμφωνα με τις εξετάσεις, τώρα δεν ξέρω για πότε θα μου πει 

Κι εγω κανω αντιπηκτικες λογω εξωσωματικης. Τι σχεση εχουν ομως με το πως θα γεννησει μια γυναικα; 

• Μου αρέσει 1

Μπορείς να μπεις για φυσιολογικό ένω έχεις κάνει ένεση το πρωί; Δεν το ξέρω για αυτό ρωτάω. Εκτός αυτού δεν ξέρω εάν παίζει ρόλο ότι έχω και διεγνωσμενη θρομβοφιλια, δηλαδή τις ενέσεις εγώ θα τις κάνω και μετά την γέννα πρώτα ο Θεός.

Διαφημίσεις

On 2/10/2022 at 2:44 PM, iwanna24 said:

Καλησπέρα καλη μου!

Και εγώ περιμένω πως και πως τη β επιπέδου...

Έχω αρκετό άγχος και μετά από αυτή ίσως το πιστέψω ακόμα περισσότερο!

Η γυμναστική όντως βοηθάει...εγώ χτες δεν έκανα και σήμερα έχω περισσότερες ενοχλήσεις αλλά έχω τη μαγική μου ζώνη!

Για την αμνιο το σκέφτομαι ακόμα...εμενα ο αδερφός μου έχει νοητική...χωρίς όμως να έχει κάποιο σύνδρομο...αυτό είναι καλό, γιατί δεν κληρονομείται αλλά συνάμα κακό γιατί δεν μπορείς να το βρεις με καμία εξέταση στον κόσμο, διότι αφορά καθαρα τον δείκτη νοημοσύνης...

Θα πω την αλήθεια...αν είχα αγόρι, θα έκανα αμνιο...μάλλον...ήταν έστω πιο πιθανό..

Για διάφορους προσωπικούς λόγους. Χωρίς να θέλω να επηρεάσω καμία. 

Όμως πάντα όλα είναι ένα λαχείο...

Νοητική, αυτισμός και πολλά άλλα δεν μπορούν να εντοπιστούν με καμία εξέταση. 

Καλησπερα, ειμαι καινουρια στο καφε και επειδη ειμαι στην ιδια φαση με σας,(γενναω ή τελος Ιουλιου ή 1η Αυγουστου) ειμαι γενικα στο ψαξιμο για ο,τι εξεταση υπαρχει προγενετικα. Εκανα την προηγουμενη Δευτερα αμνιοπαρακεντηση και περιμενω τα τελικα αποτελεσματα. Ηθελα απλα να σου απαντησω ως προς το οτι νοητικη και αυτισμος δεν μπορουν να εντοπιστουν. Κι ομως απο αυτα που που εχω διαβασει στο φορουμ και απο την γιατρο μου ειναι οτι με την αμνιο μπορει να εντοπιστει τουλαχιστον μεχρι ενα βαθμο. Δηλαδη αν υπαρχει βλαβη στο ευθραυστο χ μπορει να σημαινει απο ηπιο αυτισμο μεχρι και κατι πολυ πιο σοβαρο. Αυτος ειναι κι ο λογος που την εκανα πιο πολυ, για να δω καποια πραγματα που δεν φαινονται στις αλλες εξετασεις, οπως το ευθραυστο χ. κι επειδη περιμενω αγορι και εχω ενα ξαδερφακι με θεματακια ειμαι πολλη φοβισμενη με το θεμα. Ολες οι αλλες εξετασεις εχουν βγει καλες, οποτε περιμενω τις τελικες της αμνιο που εκει πια φαινονται ολα. Στον αδερφο σου εχετε καθολου εξετασεις?

πρίν από 49 λεπτά , Emmi@ είπε:

Δεν έχει σχέση αυτό.

Άλλο οι τυπικές οι εξετάσεις του ζαχάρου νηστείας που κάνουμε κάθε μήνα και άλλο η καμπύλη. Πρέπει να γίνει η συγκεκριμένη εξέταση. Και η μαμά μου πριν 30 χρόνια την έκανε, και εκείνη όντως είχε διαβήτη σε μένα

Να ξέρεις ότι με τον διαβητολογο που το έχω συζητήσει μου είπε ακριβώς το αντίθετο.

Μου είπε ότι δεν πρέπει να αλλάξουμε τίποτα στην διατροφή μας, ουσιαστικά από αυτα που τρώμε καθημερινά για να πάμε να κάνουμε καμπύλη γιατί ουσιαστικά θα βγάλουμε ψευδή αποτέλεσματα και δεν πρέπει. Πρέπει να τρώμε κανονικά ότι τρώμε συνήθως ( εκτός εάν τρώμε 10 παστές την ημέρα) και να πάμε να την κάνουμε με χαρά και τσαχπινια.

Κ εγώ που την έκανα δεν πρέπει να κάνουμε κάτι διαφορετικό πριν. Ίσα ίσα κανονικες μερίδες απο όλες τις ομάδες.. εγώ κορίτσια μου έχω σε μια ώρα με την ενδοκρινολόγο μιας κ δεν βγήκε καλή η καμπύλη..

πρίν από 8 λεπτά , vp22 είπε:

Καλησπερα, ειμαι καινουρια στο καφε και επειδη ειμαι στην ιδια φαση με σας,(γενναω ή τελος Ιουλιου ή 1η Αυγουστου) ειμαι γενικα στο ψαξιμο για ο,τι εξεταση υπαρχει προγενετικα. Εκανα την προηγουμενη Δευτερα αμνιοπαρακεντηση και περιμενω τα τελικα αποτελεσματα. Ηθελα απλα να σου απαντησω ως προς το οτι νοητικη και αυτισμος δεν μπορουν να εντοπιστουν. Κι ομως απο αυτα που που εχω διαβασει στο φορουμ και απο την γιατρο μου ειναι οτι με την αμνιο μπορει να εντοπιστει τουλαχιστον μεχρι ενα βαθμο. Δηλαδη αν υπαρχει βλαβη στο ευθραυστο χ μπορει να σημαινει απο ηπιο αυτισμο μεχρι και κατι πολυ πιο σοβαρο. Αυτος ειναι κι ο λογος που την εκανα πιο πολυ, για να δω καποια πραγματα που δεν φαινονται στις αλλες εξετασεις, οπως το ευθραυστο χ. κι επειδη περιμενω αγορι και εχω ενα ξαδερφακι με θεματακια ειμαι πολλη φοβισμενη με το θεμα. Ολες οι αλλες εξετασεις εχουν βγει καλες, οποτε περιμενω τις τελικες της αμνιο που εκει πια φαινονται ολα. Στον αδερφο σου εχετε καθολου εξετασεις?

Δυστυχώς, τα παραπάνω ισχύουν μόνο σε περίπτωση ύπαρξης συνδρόμου. Δηλαδή, αν υπάρχει κάποιο σύνδρομο (συνάμα υψηλά ποσοστά για νοητική ή αυτισμό) , μπορεί να εντοπιστεί με αμνιο. Σε καμία άλλη περίπτωση.

Αρχικά, είμαι στον χώρο της ειδικής αγωγής και έχω κάνει έρευνες επί του θέματος.

Δεύτερον, το ίδιο υποστηρίζουν όλοι οι πιστοποιημένοι εμβρυολογοι.

Στον αδερφό μου φυσικά και έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες εξετάσεις σε γενετιστή.

Δεν τίθεται κανένα θέμα χρωμοσώματος ή συνδρόμου.

Καταλαβαίνω τον φόβο σου...πολλά δεν είναι στο χέρι μας.

Η επιστήμη έχει προχωρήσει αλλά εγκεφαλογράφημα σε έμβρυο δεν γίνεται ...όχι ακόμα.

Ίσως κάποτε!

Εγώ εύχομαι με το καλό!

Ένα υγιές παιδί!

πρίν από 7 λεπτά , Vasso87 είπε:

Κ εγώ που την έκανα δεν πρέπει να κάνουμε κάτι διαφορετικό πριν. Ίσα ίσα κανονικες μερίδες απο όλες τις ομάδες.. εγώ κορίτσια μου έχω σε μια ώρα με την ενδοκρινολόγο μιας κ δεν βγήκε καλή η καμπύλη..

Όχι ρε συ...κρίμα.

Τι τιμές είχες;

Θα κάνεις διατροφή και όλα καλά. Το μόνο καλό είναι ότι θα είσαι κορμάρα ❤️

πρίν από 29 λεπτά , Emmi@ είπε:

Μπορείς να μπεις για φυσιολογικό ένω έχεις κάνει ένεση το πρωί; Δεν το ξέρω για αυτό ρωτάω. Εκτός αυτού δεν ξέρω εάν παίζει ρόλο ότι έχω και διεγνωσμενη θρομβοφιλια, δηλαδή τις ενέσεις εγώ θα τις κάνω και μετά την γέννα πρώτα ο Θεός.

Δεν θα σου απαντούσα άλλα σχετικά με αυτό φυσικά μπορείς. Όπως θα γεννήσεις με καισαρική , το ίδιο είναι.

Και εγώ σου λέω έχω θρομβοφιλια και παίρνω σαλοσπιρ και κάνω ενέσεις...

Στα λέω μόνο σε περίπτωση που θες να το σκεφτείς. 

• Μου αρέσει 2

fH1Pp2.png

4 minutes ago, iwanna24 said:

Δυστυχώς, τα παραπάνω ισχύουν μόνο σε περίπτωση ύπαρξης συνδρόμου. Δηλαδή, αν υπάρχει κάποιο σύνδρομο (συνάμα υψηλά ποσοστά για νοητική ή αυτισμό) , μπορεί να εντοπιστεί με αμνιο. Σε καμία άλλη περίπτωση.

Αρχικά, είμαι στον χώρο της ειδικής αγωγής και έχω κάνει έρευνες επί του θέματος.

Δεύτερον, το ίδιο υποστηρίζουν όλοι οι πιστοποιημένοι εμβρυολογοι.

Στον αδερφό μου φυσικά και έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες εξετάσεις σε γενετιστή.

Δεν τίθεται κανένα θέμα χρωμοσώματος ή συνδρόμου.

Καταλαβαίνω τον φόβο σου...πολλά δεν είναι στο χέρι μας.

Η επιστήμη έχει προχωρήσει αλλά εγκεφαλογράφημα σε έμβρυο δεν γίνεται ...όχι ακόμα.

Ίσως κάποτε!

Εγώ εύχομαι με το καλό!

Ένα υγιές παιδί!

Σε ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες! Μου ειναι πολυ χρησιμες! Σιγουρα δεν μπορουμε να τα προβλεψουμε ολα, οσο κι αν εχει προοδευσει η επιστημη. Τουλαχιστον μπορουμε να βεβαιωθουμε ως ενα μεγαλο βαθμο. Ευχομαι σε ολες μας να πανε ολα καλα μεχρι τη γεννα. Σημερα ειχα την Β' επιπεδου. ανατομικα ολα καλα. Τωρα περιμενω - ελπιζω μεχρι την Πεμπτη- και τα τελικα της αμνιο να ησυχασω κι απο κει. Οι γενετιστες σε τι απεδωσαν την κατασταση του αδερφου σου αφου απεκλεισαν το θεμα χρωμοσωματος και συνδρομου? Συγγνωμη που ρωταω αλλα καθομαι σε αναμμενα καρφια...

πρίν από 53 λεπτά , Emmi@ είπε:

Και παγωταααααααα παγωταααααααααααα

Εγω dobler έκλεισα για 26/05 πρώτα ο Θεός. Την καμπύλη θα την συζητήσεις με τον γυναικολόγο σου, εγώ θα την κάνω σε 2 βδομάδες περίπου που θα είναι 24 εβδομάδων. Είναι απαραίτητη εξέταση, εάν μια στο εκατομμύριο δεν στην ζήτηση πάρε πρώτοβουλια και ζητά την εσύ. 

Παγωτό τρώω ήδη , για αυτό δεν το είπα :oops:

fH1Pp2.png

Διαφημίσεις

πρίν από 3 λεπτά , vp22 είπε:

Σε ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες! Μου ειναι πολυ χρησιμες! Σιγουρα δεν μπορουμε να τα προβλεψουμε ολα, οσο κι αν εχει προοδευσει η επιστημη. Τουλαχιστον μπορουμε να βεβαιωθουμε ως ενα μεγαλο βαθμο. Ευχομαι σε ολες μας να πανε ολα καλα μεχρι τη γεννα. Σημερα ειχα την Β' επιπεδου. ανατομικα ολα καλα. Τωρα περιμενω - ελπιζω μεχρι την Πεμπτη- και τα τελικα της αμνιο να ησυχασω κι απο κει. Οι γενετιστες σε τι απεδωσαν την κατασταση του αδερφου σου αφου απεκλεισαν το θεμα χρωμοσωματος και συνδρομου? Συγγνωμη που ρωταω αλλα καθομαι σε αναμμενα καρφια...

Για να ξέρεις γενικά.

Η νοητική και ο αυτισμός, πολλές φορές, τις περισσότερες, αφορούν σε λειτουργίες του εγκεφάλου.

Εγκεφαλικά και χρωμοσώματικα είμαστε ίδιοι. Η διαφορά έγκειται στη λειτουργία.

Ο εγκέφαλος δεν λειτουργεί με τον τρόπο που λειτουργεί σε ένα τυπικό παιδί.

Για αυτό, η διάγνωση, γίνεται μετά τα τρία έτη.

Σπάνια, μπορείς να διαγνώσεις αυτισμό ή νοητική νωρίτερα (εκτός από πολύ βαριά περιστατικά).

Εγώ στο πρώτο μου παιδί, έγκυος, ανάμεσα σε 200 παιδιά με αναπτυξιακές, νοητικές διαταραχές και έναν αδερφό με νοητική, είχα πάθει εμμονή ότι θα γεννήσω ένα παιδί με νοητική.

Εμμονή. 

Έκλαιγα συνεχώς. 

Γέννησα...όλα πήγαν καλά...και ξέρεις τι κατάλαβα;

Ότι παραλίγο να χασω το μυαλό μου και τι κέρδισα βρε τελικά;

Αν ήταν να γίνει, δεν θα γινόταν;

Θα με ρωτούσε;

Θα άλλαζα σήμερα την κόρη μου;

Όχι, με τίποτα.

Με τίποτα. Στο δηλώνω!

Οκ, αν το μάθεις και είναι έμβρυο, κάνεις διακοπή...όταν το γεννήσεις είναι το παιδί σου και το λατρεύεις και κολυμπάς στη θάλασσα μαζί του και μπρατσακια έχεις μόνο εσάς. 

Και μαθαίνεις να γίνεσαι γονιός. 

Και τώρα λέω, ποιος μπορεί να εγγυηθεί για οτιδήποτε στη ζωή μας;

Κανένας!

Έκανες τα πάντα από εξετάσεις.

Απόλαυσε την εγκυμοσύνη σου. Το να έχει το παιδί κάτι, είναι περίπου 0,003%. Το να σου πέσει ένα μπαλκόνι στο κεφάλι, ενώ περπατάς είναι 0.02%.

Σε καταλαβαίνω, μην νομίζεις...αλλά έκανες ότι μπορούσες...υπάρχει πιθανότητα αλλά όλα είναι υπέρ σας. 

πρίν από 8 λεπτά , Emmi@ είπε:

Μαχαίρια στην καρδιά ήταν αυτό...μ

Συγγνώμη αλλά τι να κάνω;

Μου αρέσει κέικ με παγωτό...και πάλι συγγνώμη, μην με βρίζετε, βγάζω συνέχεια κριθαρακια!!!

• Μου αρέσει 1
  • Χαχα 1

fH1Pp2.png

13 minutes ago, iwanna24 said:

Για να ξέρεις γενικά.

Η νοητική και ο αυτισμός, πολλές φορές, τις περισσότερες, αφορούν σε λειτουργίες του εγκεφάλου.

Εγκεφαλικά και χρωμοσώματικα είμαστε ίδιοι. Η διαφορά έγκειται στη λειτουργία.

Ο εγκέφαλος δεν λειτουργεί με τον τρόπο που λειτουργεί σε ένα τυπικό παιδί.

Για αυτό, η διάγνωση, γίνεται μετά τα τρία έτη.

Σπάνια, μπορείς να διαγνώσεις αυτισμό ή νοητική νωρίτερα (εκτός από πολύ βαριά περιστατικά).

Εγώ στο πρώτο μου παιδί, έγκυος, ανάμεσα σε 200 παιδιά με αναπτυξιακές, νοητικές διαταραχές και έναν αδερφό με νοητική, είχα πάθει εμμονή ότι θα γεννήσω ένα παιδί με νοητική.

Εμμονή. 

Έκλαιγα συνεχώς. 

Γέννησα...όλα πήγαν καλά...και ξέρεις τι κατάλαβα;

Ότι παραλίγο να χασω το μυαλό μου και τι κέρδισα βρε τελικά;

Αν ήταν να γίνει, δεν θα γινόταν;

Θα με ρωτούσε;

Θα άλλαζα σήμερα την κόρη μου;

Όχι, με τίποτα.

Με τίποτα. Στο δηλώνω!

Οκ, αν το μάθεις και είναι έμβρυο, κάνεις διακοπή...όταν το γεννήσεις είναι το παιδί σου και το λατρεύεις και κολυμπάς στη θάλασσα μαζί του και μπρατσακια έχεις μόνο εσάς. 

Και μαθαίνεις να γίνεσαι γονιός. 

Και τώρα λέω, ποιος μπορεί να εγγυηθεί για οτιδήποτε στη ζωή μας;

Κανένας!

Έκανες τα πάντα από εξετάσεις.

Απόλαυσε την εγκυμοσύνη σου. Το να έχει το παιδί κάτι, είναι περίπου 0,003%. Το να σου πέσει ένα μπαλκόνι στο κεφάλι, ενώ περπατάς είναι 0.02%.

Σε καταλαβαίνω, μην νομίζεις...αλλά έκανες ότι μπορούσες...υπάρχει πιθανότητα αλλά όλα είναι υπέρ σας. 

Συγγνώμη αλλά τι να κάνω;

Μου αρέσει κέικ με παγωτό...και πάλι συγγνώμη, μην με βρίζετε, βγάζω συνέχεια κριθαρακια!!!

Σε ευχαριστω και παλι που μπαινεις στον κοπο και μου απαντας! Κι εγω την ιδια εμμονη εχω παθει και ειμαι χαλια απο την αρχη, αστα μην τα συζητας. Δεν θελω κανεναν διπλα μου, μονο την κορη μου και τη μαμα μου! Σιγουρα ο,τι ειναι να γινει μετα τη γεννα δεν μπορω να το ελεγξω, γιαυτο κανω ο,τι μπορω για το πριν. Ευχομαι λοιπον να πανε ολα καλα σε ολες μας!!!!

• Μου αρέσει 2

πρίν από 3 λεπτά , vp22 είπε:

Σε ευχαριστω και παλι που μπαινεις στον κοπο και μου απαντας! Κι εγω την ιδια εμμονη εχω παθει και ειμαι χαλια απο την αρχη, αστα μην τα συζητας. Δεν θελω κανεναν διπλα μου, μονο την κορη μου και τη μαμα μου! Σιγουρα ο,τι ειναι να γινει μετα τη γεννα δεν μπορω να το ελεγξω, γιαυτο κανω ο,τι μπορω για το πριν. Ευχομαι λοιπον να πανε ολα καλα σε ολες μας!!!!

Όλα θα πάνε καλά κορίτσι μου. Ότι και να σου λέω εγώ και ο καθένας δεν έχει νόημα. Θα το δεις σύντομα.

Έμειναν 3.5 μήνες.

Και πάλι με το καλό...εδώ θα είμαστε ❤️

• Μου αρέσει 1

fH1Pp2.png

1 ώρα πρίν, Emmi@ είπε:

Συγγνώμη που μπαίνω σφήνα! Καταρχάς, με το καλό το μωράκι σου! Όταν είναι να γεννήσεις με το καλό, σταματάς τις ενέσεις 1-2 24ωρα για να μπορέσεις να κάνεις επισκληρίδιο ένεση είτε για να γεννήσεις με φυσιολογικό τοκετό είτε με καισαρική τομή. Κι αυτό έχει να κάνει λόγω της αιμορραγίας που προκαλείται. Μετά τον τοκετό και για ένα διάστημα συνεχίζονται οι ενέσεις. 

Προσωπική εμπειρία: Και στην προηγούμενη εγκυμοσύνη και σε αυτήν κάνω αντιπηκτικές ενέσεις λόγω επίκτητης θρομβοφιλίας. Στον μικρό, επειδή μου "έσπασαν τα νερά" 35+5 έτσι ξαφνικά λόγω τραχήλου, και είχα κάνει την ένεση περίπου 8-10 ώρες νωρίτερα, γέννησε με φ.τ.χωρίς επισκληρίδιο. Ήμουν τυχερή, γιατί το μωρό είχε εμπεδωθεί και γέννησα τσακ μπαμ. Αλλιώς θα έπρεπε να κάνω ολική νάρκωση και καισαρική.

Επομένως, η αγωγή για θρομβοφιλία δεν είναι λόγος να γεννήσεις με καισαρική, αν φυσικά δεν συντρέχουν κι άλλοι λόγοι. Αυτό που συνέβη σε μένα δεν είναι τόσο σύνηθες. Το πιο σύνηθες είναι να σταματήσεις τις ενέσεις λίγες ώρες πριν για να κάνεις επισκληρίδιο, είτε γεννήσεις με φτ είτε με καισαρική. 

Με το καλό και πάλι!!!! 

• Μου αρέσει 2

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...