Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 44 λεπτά , Makelen είπε:

Κοριτσι η 3ΑΒ ειναι καλυτερη απο την 4ΒΒ!

Σου βαζουν τις πιο καλες πρωτα! Εσυ επιλεγεις μονο αν θα ειναι μια ή δυο. Για παραπανω, αν το επιτεπει ο νομος, με βαση την ηλικια, το συζητας με τον γιατρο.

Στη θεση σου το πρωτο πραγμα που θα εκανα, πριν απο εξετασεις κτλ, θα ηταν να μιλησω με αλλον εξωσωματιστη. Να ξερει και τι λεει.. και πως να σε κατευθυνει. Εχει κανει πολλα φαουλ μεχρι στιγμης. 

Ισχυει αυτο που λες! Αλλα θελει ψαξιμο και καλο γιατρο για να σε κατευθυνει ως προς το τι σου ταιριαζει..

Ετσι κ αλλιως θα πάω να πάρω μια ακόμα γνώμη από κάπου. Είχα πάει και σε άλλους γιατρούς πριν καταλήξω με ποιον θα προσπαθήσω. Απλα ήθελα να δώσω μια ευκαιρία για μια ετ. Εχει πάρα πολύ καλό όνομα ο εν λόγω γιατρός απλά νομίζω πως ίσως δε μπορεί να μου προσφέρει κάτι άλλο πλέον.

Μανουλες Οκτωβρίου 2021!!

Recommended Posts

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής  οδοντιατρικής , η συνήθεια του πιπιλίσματος του αντίχειρα δεν προκαλεί κανένα μόνιμο ανατομικό πρόβλημα στο στόμα ή στα δόντια εάν δεν συνεχιστεί μετά την ηλικία των 5 ετών.

Είναι μια απόλυτη φυσιολογική συνήθεια των μικρών μας !

1 hour ago, βιολετα3 είπε:

Κορίτσια σήμερα ο μπέμπης ανακάλυψε για τα καλά ότι μπορει να κάνει πιπίλα το δάχτυλο του και ήταν πολύ πιο ήρεμος σήμερα .Την ώρα του βραδινού ύπνου κ ενώ είχαμε πόσα βράδια που επικρατούσε μια τρελή κατάσταση μέχρι να κοιμηθεί ,σήμερα με το να πιπίλα το δάχτυλο κοιμήθηκε σε μισή ώρα ,τι να κάνω τον αφήνω μιας κ πιπίλα δεν την παίρνει και βλέπω ότι τον ηρεμεί

Δεν θέλει τελικά ούτε τις πιπίλες bibs ;

• Μου αρέσει 2

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 5,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

On 22/2/2022 at 8:26 ΜΜ, xrys1988 είπε:

Καλησπέρα τι κάνετε? Πώς είναι τα μωρουλια σας? Βρε κορίτσια, εσάς πόσες ώρες κοιμούνται κατά τη διάρκεια της ημέρας? Και πόσο την νύχτα? Εμένα κάθε 2 ώρες θα νυσταξει σίγουρα, βέβαια ίσως κοιμηθεί μόνο 20 λεπτά αλλά δεν αντέχει πάνω από 2-2,5 ώρες ξύπνια. 

Εμένα τη νύχτα απο τις 9:30 μέχρι τις 7 και κάτι συνεχόμενα.Την ημέρα εξαρτάται τη φαση που περνάει.Ειναι μέρες που κοιμάται μισαωρα/45λεπτα και αλλες μέρες μισαωρα αλλα το μεσημερο- απόγευμα κάνει από δύο μεγάλους υπνους . Αλλα κι εμενα δεν μένει παραπανω ξύπνια, τρίβει τα ματάκια της συνήθως πανω στη 1μιση ωρα. 

1 ώρα πρίν, βιολετα3 είπε:

Κορίτσια σήμερα ο μπέμπης ανακάλυψε για τα καλά ότι μπορει να κάνει πιπίλα το δάχτυλο του και ήταν πολύ πιο ήρεμος σήμερα .Την ώρα του βραδινού ύπνου κ ενώ είχαμε πόσα βράδια που επικρατούσε μια τρελή κατάσταση μέχρι να κοιμηθεί ,σήμερα με το να πιπίλα το δάχτυλο κοιμήθηκε σε μισή ώρα ,τι να κάνω τον αφήνω μιας κ πιπίλα δεν την παίρνει και βλέπω ότι τον ηρεμεί

Εγω υποτίθεται οτι της εδωσα την πιπίλα για αυτό το λόγο, το ειχε ανακαλύψει αρκετά νωρίς το δάχτυλο της, αλλά δεν τρελαθηκα κιόλας. Πολλές φορές την αφήνω και δεν δινω σημασία. Δεν νομίζω οτι είναι κακό να τον αφήνεις πάντως.

Βρε κοριτσια να σας ρωτησω μηπως κανει και το δικο σας το ιδιο. Τις τελευταιες μερες εχει πολυ ανησυχο υπνο. Οχι πως ηταν ποτε ηρεμη και ευκολη στον υπνο της ιδιαιτερα, αλλα τωρα θα τη παρει ο υπνος καποια στιγμη, και οταν τη ξαπλωσω, μετα απο λιγο θα ξεκινησει να τριβει τα ματακια της οπως κανει οταν νυσταζει, θα τριβεται γενικα, μπορει να βγαλει και τη πιπιλα να τη μασουλαει και εν τελη θα βαλει τα κλαματα. Το κανει πολυ συχνα στη διαρκεια της νυχτας, και αναγκαζομαι να την εχω ωρες αγκαλια ωστε με το που το κανει, να τη κουναω να τη ξαναπαιρνει ο υπνος. Οσο την εχω αγκαλια νοιωθω καποιες φορες να σφιγγει το σωμα της στιγμιαια ή να τιναζεται οπως κανουμε οταν νοιωσουμε εναν ξαφνικο πονο. Λετε να ειναι τα δοντια της; Σκεφτομαι να δοκιμασω να της δωσω λιγο ντεπον μηπως και ηρεμησει γιατι χτες ολο το βραδυ τη βγαλαμε αγκαλια και πολυ κουνημα... Και βλεπω οτι και το σημερινο ετσι θα εξελιχθει! 

6 ώρες πρίν, depifish είπε:

Βρε κοριτσια να σας ρωτησω μηπως κανει και το δικο σας το ιδιο. Τις τελευταιες μερες εχει πολυ ανησυχο υπνο. Οχι πως ηταν ποτε ηρεμη και ευκολη στον υπνο της ιδιαιτερα, αλλα τωρα θα τη παρει ο υπνος καποια στιγμη, και οταν τη ξαπλωσω, μετα απο λιγο θα ξεκινησει να τριβει τα ματακια της οπως κανει οταν νυσταζει, θα τριβεται γενικα, μπορει να βγαλει και τη πιπιλα να τη μασουλαει και εν τελη θα βαλει τα κλαματα. Το κανει πολυ συχνα στη διαρκεια της νυχτας, και αναγκαζομαι να την εχω ωρες αγκαλια ωστε με το που το κανει, να τη κουναω να τη ξαναπαιρνει ο υπνος. Οσο την εχω αγκαλια νοιωθω καποιες φορες να σφιγγει το σωμα της στιγμιαια ή να τιναζεται οπως κανουμε οταν νοιωσουμε εναν ξαφνικο πονο. Λετε να ειναι τα δοντια της; Σκεφτομαι να δοκιμασω να της δωσω λιγο ντεπον μηπως και ηρεμησει γιατι χτες ολο το βραδυ τη βγαλαμε αγκαλια και πολυ κουνημα... Και βλεπω οτι και το σημερινο ετσι θα εξελιχθει! 

Ένα βράδυ που θα είναι ανησυχη πολύ κ θα δείχνει να ποναει δωστης ντεπον να δεις την εξέλιξη. Αλλα μη γίνει κ συνήθεια. Εγω θα έδινα μια φορά να δω αν όντως πονάει ή μήπως το εχει κανει συνήθεια κ ξυπναει. Αλλα για να λες ότι Τιναζεται θεωρώ ότι πονάει το καημενακι.

9 ώρες πρίν, Nefeli91 είπε:

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής  οδοντιατρικής , η συνήθεια του πιπιλίσματος του αντίχειρα δεν προκαλεί κανένα μόνιμο ανατομικό πρόβλημα στο στόμα ή στα δόντια εάν δεν συνεχιστεί μετά την ηλικία των 5 ετών.

Είναι μια απόλυτη φυσιολογική συνήθεια των μικρών μας !

Δεν θέλει τελικά ούτε τις πιπίλες bibs ;

Όχι δεν κάνει κίνηση να πιπιλισει αλλά του αρέσει να της δαγκώνει είναι οι μοναδικές που τ κραταει στο χέρι και ασχολείται,του τα δινω κάθε μέρα μπας και συνηθίσει.Για το δάχτυλο το ξέρω μιας και τα ανήψια μου όλα σχεδόν μόνο δάχτυλο.

8 ώρες πρίν, Milena είπε:

Εμένα τη νύχτα απο τις 9:30 μέχρι τις 7 και κάτι συνεχόμενα.Την ημέρα εξαρτάται τη φαση που περνάει.Ειναι μέρες που κοιμάται μισαωρα/45λεπτα και αλλες μέρες μισαωρα αλλα το μεσημερο- απόγευμα κάνει από δύο μεγάλους υπνους . Αλλα κι εμενα δεν μένει παραπανω ξύπνια, τρίβει τα ματάκια της συνήθως πανω στη 1μιση ωρα. 

Εγω υποτίθεται οτι της εδωσα την πιπίλα για αυτό το λόγο, το ειχε ανακαλύψει αρκετά νωρίς το δάχτυλο της, αλλά δεν τρελαθηκα κιόλας. Πολλές φορές την αφήνω και δεν δινω σημασία. Δεν νομίζω οτι είναι κακό να τον αφήνεις πάντως.

Κακό δεν είναι έτσι κ αλλιώς όλα τα μωρά το κάνουν αλλά κάποια το συνηθιζουν.

7 ώρες πρίν, depifish είπε:

Ανησυχώ ύπνο κάνουμε κ εμείς από όταν μπήκαμε 17 βδομ. Βάση του πίνακα είμαστε στην μέση του άλματος,και ο δικός μου αρχίζει τρίβεται στρίβει δεξιά αριστερά το κεφάλι μέχρι να τον πάρω αγκαλιά ,και στην αγκαλιά μου τον ίδιο θα κάνει μέχρι να ξανά κοιμηθεί .

Διαφημίσεις

On 24/2/2022 at 12:19 ΠΜ, depifish είπε:

Βρε κοριτσια να σας ρωτησω μηπως κανει και το δικο σας το ιδιο. Τις τελευταιες μερες εχει πολυ ανησυχο υπνο.

Εμένα τα τελευταία βράδια κάνει ανήσυχο ύπνο.. πιστεύω είναι σε άλμα.
Γιατί έχει και γκρίνια και σήμερα ρόλαρε μόνη της..

On 23/2/2022 at 9:45 ΜΜ, βιολετα3 είπε:

Κορίτσια σήμερα ο μπέμπης ανακάλυψε για τα καλά ότι μπορει να κάνει πιπίλα το δάχτυλο του και ήταν πολύ πιο ήρεμος σήμερα .

Εμένα το κάνει από αρκετά νωρίς αυτό και την αφήνω.
Τελευταία δεν δείχνει να της αρέσει όμως και που και που κρατάει πιπίλα για να κοιμηθεί.

On 23/2/2022 at 11:14 ΜΜ, Milena είπε:

Πως το κατάφερες να κοιμάται 9.30; Εμένα κοιμάται στην καλύτερη 11.30 με 11.30.
Θηλάζει γύρω στις 9.00-10.00 το πρωί και ξανά κοιμάται. Πολλές φορές κοιμάται και αργότερα.. ανάλογα τους ημερήσιους ύπνους της και πως θα πάνε τα γεύματα.
Θα μου κοιμηθεί και γύρω στις 7.00-8.00 το απόγευμα, αλλά σίγουρα θα ξυπνήσει 10.00-10.30 να φάει και μετά μπορεί και στις 12.00-12.30.

• Μου αρέσει 1

1 hour ago, itsathina είπε:

Εμένα τα τελευταία βράδια κάνει ανήσυχο ύπνο.. πιστεύω είναι σε άλμα.
Γιατί έχει και γκρίνια και σήμερα ρόλαρε μόνη της..

Εμένα το κάνει από αρκετά νωρίς αυτό και την αφήνω.
Τελευταία δεν δείχνει να της αρέσει όμως και που και που κρατάει πιπίλα για να κοιμηθεί.

Θηλάζει γύρω στις 9.00-10.00 το πρωί και ξανά κοιμάται. Πολλές φορές κοιμάται και αργότερα.. ανάλογα τους ημερήσιους ύπνους της και πως θα πάνε τα γεύματα.
Θα μου κοιμηθεί και γύρω στις 7.00-8.00 το απόγευμα, αλλά σίγουρα θα ξυπνήσει 10.00-10.30 να φάει και μετά μπορεί και στις 12.00-12.30.

Ένα καλό που έχει ο μπέμπης είναι ότι κοιμάται νωρίς από νεογέννητο το πολύ 9 έχει κοιμηθεί μπορεί και 8,8 και μισή.

Κορίτσια τα μωρακια σας γυρνάνε από ανάσκελα μπρούμυτα ?και πόσο μηνών γυρίσανε?

3 ώρες πρίν, βιολετα3 είπε:

Κορίτσια τα μωρακια σας γυρνάνε από ανάσκελα μπρούμυτα ?και πόσο μηνών γυρίσανε?

Εμένα σήμερα γύρισε μόνη της τελείως.. συνήθως την παρότρυνα εγώ. 
4,5 μηνών.

6 ώρες πρίν, itsathina είπε:

Η αλήθεια ειναι οτι με τον ύπνο της δεν εκανα ποτέ τίποτα εκτός απο το να ακολουθώ πότε νυσταζει και να την αφηνω να διαμορφώσει το ωραριο της, δεν την εχω κοιμίσει ποτέ. Οπως και με τα γεύματα της το ίδιο. Δεν θεωρώ δλδ οτι εγω κατάφερα κάτι, καταλαβαίνεις πως το εννοώ :-)

Εμενα ομως δεν εχει γυρίσει ουτε απο μπρουμυτα ανάσκελα ακόμα, βέβαια δεν ξερω αν φταίει οτι δεν της αρέσει καθόλου το μπρούμυτα και ας στηριζεται τόσο καλά, οπότε δεν μένει αρκετή ώρα για να το εξασκήσει. Τη βαζω πολλές φορές αλλά παραπάνω απο λεπτό δεν μένει ποτέ.... Καθιστή στέκεται παρα πολύ καλά, και όρθια αν παταει στο πατωμα και κρατιέται απο τον καναπέ ειναι η καλύτερη της, η να κρατιέται απο εμάς. Προχθές εγινε 4. Λες να ανησυχησω;

• Μου αρέσει 2

6 ώρες πρίν, Milena είπε:

Η αλήθεια ειναι οτι με τον ύπνο της δεν εκανα ποτέ τίποτα εκτός απο το να ακολουθώ πότε νυσταζει και να την αφηνω να διαμορφώσει το ωραριο της, δεν την εχω κοιμίσει ποτέ. Οπως και με τα γεύματα της το ίδιο. Δεν θεωρώ δλδ οτι εγω κατάφερα κάτι, καταλαβαίνεις πως το εννοώ :-)

Εμενα ομως δεν εχει γυρίσει ουτε απο μπρουμυτα ανάσκελα ακόμα, βέβαια δεν ξερω αν φταίει οτι δεν της αρέσει καθόλου το μπρούμυτα και ας στηριζεται τόσο καλά, οπότε δεν μένει αρκετή ώρα για να το εξασκήσει. Τη βαζω πολλές φορές αλλά παραπάνω απο λεπτό δεν μένει ποτέ.... Καθιστή στέκεται παρα πολύ καλά, και όρθια αν παταει στο πατωμα και κρατιέται απο τον καναπέ ειναι η καλύτερη της, η να κρατιέται απο εμάς. Προχθές εγινε 4. Λες να ανησυχησω;

Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τπτ. Το κάθε παιδάκι έχει τον δικό του ρυθμό. Άλλο παιδάκι θα κάνει κάτι γρηγορότερα κ αλλο αργότερα. 

Ο δικός μ γύρισε από ανάσκελα μπρούμυτα 3μιση μηνών από μόνος του χωρίς παρότρυνση δικιά μ αλλά από μπρούμυτα ανάσκελα όχι ακόμα. Ούτε ρολαρει όπως είπε η @itsathina

@itsathina κ εμένα ανάλογα με τους ημερησιους ύπνους κοιμάται το βράδυ. Έχω παρατηρήσει απ οταν θα ξυπνήσει στις 2 με 2μιση ώρες θέλει ύπνο. Όσο για τον ανήσυχο ύπνο κάτι που δεν έκανε καθόλου πριν ξυπνάει στον ύπνο του κ κλαίει. Θεωρώ ότι μπορεί να είναι κ απ τα δοντια 

• Μου αρέσει 2

Διαφημίσεις

8 ώρες πρίν, Milena είπε:

Εμείς σήμερα γίναμε 4 μηνών,κ εμένα το ίδιο στέκεται πολύ καλά πλέον στην αγκαλιά μου ,όταν τον έχω σε μαξιλάρι σηκώνει Μπροστά το σώμα του για να κάτσει στον ποπο βέβαια πέφτει στο πλαει μετά .Εγώ δεν τον βάζω κ πολύ μπρούμυτα δεν του αρέσει ,κ όσες φορές τον έχω βάλει συνέχει βγάζει γουλιες 

• Μου αρέσει 1

Εμας ακομα δεν καθεται, ουτε γυριζει απο ανασκελα μπρουμυτα και το αντιθετο. Αλλα δεν της αρεσει πολυ ξαπλα πλεον, κανει συνεχεια κοιλιακους για να σηκωθει! Χαχαχα! Και μπρουμυτα πλεον καθεται πιο ανετα, και παρολο που βαζει χερακι για να γυρισει, δεν το κανει. Τρελαινεται ομως να της κανω βαρελακια! Επισης γελαω πολυ οταν τη ακουμπαω σχεδον καθιστη στο καναπε σε μαξιλαρια, και σηκωνεται μονη της καθιστη αλλα για 2 δευτερολεπτα, μετα χυνεται δεξια αριστερα! Χαχαχαχα! Γενικα ομως δεν τη χωραει ο τοπος. Οπου και να τη βαλεις, τη τρωει ο κωλος της, ολο προσπαθει να σηκωθει και επειδη πολλες φορες δεν τα καταφερνει, γκρινιαζει και απο πανω! Υμαρτον ποση αλλη γκρινια πχια!!

• Μου αρέσει 2

πρίν από 35 λεπτά , depifish είπε:

Εμας ακομα δεν καθεται, ουτε γυριζει απο ανασκελα μπρουμυτα και το αντιθετο. Αλλα δεν της αρεσει πολυ ξαπλα πλεον, κανει συνεχεια κοιλιακους για να σηκωθει! Χαχαχα! Και μπρουμυτα πλεον καθεται πιο ανετα, και παρολο που βαζει χερακι για να γυρισει, δεν το κανει. Τρελαινεται ομως να της κανω βαρελακια! Επισης γελαω πολυ οταν τη ακουμπαω σχεδον καθιστη στο καναπε σε μαξιλαρια, και σηκωνεται μονη της καθιστη αλλα για 2 δευτερολεπτα, μετα χυνεται δεξια αριστερα! Χαχαχαχα! Γενικα ομως δεν τη χωραει ο τοπος. Οπου και να τη βαλεις, τη τρωει ο κωλος της, ολο προσπαθει να σηκωθει και επειδη πολλες φορες δεν τα καταφερνει, γκρινιαζει και απο πανω! Υμαρτον ποση αλλη γκρινια πχια!!

Μια από τα ίδια είναι σαν να περιγράφεις τον μπεμπη μου !!!Αααα επίσης ανακάλυψε ότι μπορεί να φωνάζει ,όλη μέρα φωνάζει άσε που άμα κάνω ότι φωνάζω κ εγώ εκείνος φωνάζει ακόμα πιο δυνατά .Εγώ πιστεύω ο δικός μου θα ηρεμήσει όταν πλέον θα μπορεί να κάθεται στον ποπο του

• Μου αρέσει 1

13 minutes ago, βιολετα3 said:

Μια από τα ίδια είναι σαν να περιγράφεις τον μπεμπη μου !!!Αααα επίσης ανακάλυψε ότι μπορεί να φωνάζει ,όλη μέρα φωνάζει άσε που άμα κάνω ότι φωνάζω κ εγώ εκείνος φωνάζει ακόμα πιο δυνατά .Εγώ πιστεύω ο δικός μου θα ηρεμήσει όταν πλέον θα μπορεί να κάθεται στον ποπο του

Αχ ναι κι εγω αυτο περιμενω! Αλλα ολο και κατι θα βρει να γκρινιαξει παλι!! Εμενα εχει ξεκινησει τα μουρμουρητα! Μετα τα ααααλ, αανααααααμμ, αααααααν και τα "φρεναρισματα" τωρα μουρμουραει!! Σαν γνησια γυναικα αλλωστε! Χαχαχαχα! 

• Μου αρέσει 2

On 26/2/2022 at 12:14 ΠΜ, Milena είπε:

Φυσικά και όχι.. να μην ανησυχείς για τίποτα τέτοιο!! Εμένα είναι 4,5, ξέρεις διαφορά που κάνουν 15 μέρες;
Αλλά έτσι κι αλλιώς κάθε μωρό έχει τον δικό του χαρακτήρα! Θα το κάνει όταν θέλει..
Μπρούμυτα δεν την αφήνω και εγώ πολύ, γιατί έχει την παλινδρόμηση και φοβάμαι μη βγάλει.
Πολλές φορές μου το έχει κάνει 2ω μετά το φαγητό όταν της κάνω ασκησούλες, αλλά και χωρίς.

19 ώρες πρίν, Roulaa@ είπε:

@itsathina κ εμένα ανάλογα με τους ημερησιους ύπνους κοιμάται το βράδυ. Έχω παρατηρήσει απ οταν θα ξυπνήσει στις 2 με 2μιση ώρες θέλει ύπνο. Όσο για τον ανήσυχο ύπνο κάτι που δεν έκανε καθόλου πριν ξυπνάει στον ύπνο του κ κλαίει. Θεωρώ ότι μπορεί να είναι κ απ τα δοντια 

Πολύ πιθανόν από τα δόντια είναι, έτσι πιστεύω και εγώ.. ή άλμα! 

7 ώρες πρίν, depifish είπε:

Εμας ακομα δεν καθεται

Ούτε εμένα κάθεται, θέλει υποστήριξη!
Και όπως είπε η @βιολετα3, φωνήηη!!
Κορίτσια, ειδικά άμα μιλάω με τον πατέρα της και δε την κοιτάω, γκαρίζει!!

• Χαχα 1

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...