Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 28 λεπτά , MK2012 είπε:

Πάντα ξέρεις να με ηρεμείς εσύ ! Σε ευχαριστώ πολύ.Νομίζω όχι μόνο εμένα εδώ μέσα. 
      Είμαι κ εγώ σπασικλακι αλλά δεν έχω το γνωστικό background να το υποστηρίξω κ εκνευρίζομαι γιατι μπορεί να μου ξεφύγει κάτι. Όντως είναι διαφορετική διαδικασία κ με αγχώνει που πάω λίγο στα τυφλά τώρα, έτσι νιώθω. Συνήθως 9η μέρα έκανα ήδη ovitrelle κ τώρα πάω για υπέρηχο 😂

Γλυκιά μου εσύ! ❤️ ❤️ ❤️ 
      Όπως με στηρίζεται έτσι θέλω να είμαι κι εγώ εδώ για όλες σας ❤️ είστε πραγματικά emotional support group και αν και δεν σας ξέρω, νιώθω πως όλες είστε δικά μου άτομα! Θέλω όλες να τα καταφέρεται και πιστεύω πολύ σε όλες σας. Όπως έμαθα από το φόρουμ, όσο προσπαθείς θα πετύχεις, θέλει δύναμη και πολύ υπομονή. 

Μην νομίζεις κι εγώ που έχω το background κρασάρω συχνά στο γιατρό μου και πάω με σημειώσεις και κάθε φορά γελάει που με βλέπει. Αυτό όμως που ξέρω σαν εμπειρία είναι πως δεν έχασε κανείς με το να ρωτάει, δεν θα σου πει κανένας γιατί κάνεις ερωτήσεις. Είναι ένας τρόπος να νιώσεις πιο ασφαλείς και να ηρεμήσεις. Ε κι αν κάτι σου ξεφύγει εδώ είμαστε όλο και κάποια από μας θα το έχει ρωτήσει πριν από εσένα 😄

ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΦΙΛΕΝΑΔΙΤΣΕΣ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΟΝΕΙΡΟ!!!!

Recommended Posts

Γεια σας κοριτσαρες μου! Τι κανετε? Τα μωρακια σας εντος κι εκτος κοιλιας καλα????

Μπηκα να σας πω ενα γεια γιατι θα θηλασω σε λιγο και λεω να ξαπλωσω λιγακι μετα γιατι σημερα ειχαμε με τον αντρα μου γενικη στο σπιτι και ειμαι κομματια!

Σας διαβασα στα πεταχτα και δεν θυμαμαι και πολλα πραγματα...θα ξαναμπω να σας διαβασω με την ησυχια μου!

Φιλακια πολλα!!!!

γεια σου ματινακι μου! καλα ειμαστε! λίγο αυπνοι!!! χιχιχιχι!!!

ασε κ εμεις σημερα ειχαμε δουλίτσες με τον αντρα μου! μαζεψαμε κ δεντρο! πολύ βαριεμαι το ξεστόλισμα!!!

ρε κοριτσια εσεις που θηλαζεται εχω απορια...:rolleyes::rolleyes: ο μικρος οταν θηλαζει το στηθος εκεινο μετα γινεται πολυ μαλακο το αδειαζει! φοβαμαι μηπως δεν του φτασει καποια στιγμη!! ξερετε αν οσο περναει ο καιρος αν θα εχω περισσότερο???:confused::confused:

b1xOp2.png

nOElp2.png

OaK8p2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 18,2k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• anastasaki_melisaki

4043

• ελενη-25

2766

• mp1979woman

2274

• YOTOU

1709

Περισσότερες δημοσιεύσεις

ασε κ εμεις σημερα ειχαμε δουλίτσες με τον αντρα μου! μαζεψαμε κ δεντρο! πολύ βαριεμαι το ξεστόλισμα!!!

ρε κοριτσια εσεις που θηλαζεται εχω απορια...:rolleyes::rolleyes: ο μικρος οταν θηλαζει το στηθος εκεινο μετα γινεται πολυ μαλακο το αδειαζει! φοβαμαι μηπως δεν του φτασει καποια στιγμη!! ξερετε αν οσο περναει ο καιρος αν θα εχω περισσότερο???:confused::confused:

Γειά σου Αναστασάκι...εμείς ξεστολίσαμε την περασμένη τετάρτη οπότε δεν είχαμε από αυτά :D Aναστασάκι μου όσο θηλάζεις τόσο θα κατεβάζεις!!!;)

Να το πηγαίνεις εναλλάξ στα γεύματα!!Μία στο ένα μεμέ μία στο άλλο για να γεμίζει!!!;)

Όταν η ζωή σου δίνει 100 λόγους για να κλάψεις...

Δείξ'της ότι υπάρχουν 1000 λόγοι για να χαμογελάς...!

Καλημερα τσουπρες! Τι κανετε?

Πρωινη πρωινη εγω σημερα...θηλασα κατα τις 7, κοιμηθηκε μετα και ειπα μιας και εχω χρονο να σας διαβασω ας μπω!

Καταρχην θελω να θιξω λιγο το θεμα για τον θηλασμο στην Ελλαδα και ειδικοτερα στα ιδιωτικα μαιευτηρια της Αθηνας!

Οπως σας εχω ξαναπει η συνυφαδα μου γεννησε σε ενα μεγαλο και ξακουστο ιδιωτικο νοσοκομειο της Αθηνας με "πολυ καλη" μαιευτικη κλινικη(υποτιθεται), μαλλον μια πολυ ακριβη μαιευτικη κλινικη θα ελεγα εγω!

Στο πρωτο της παιδι λογω του οτι μπηκε στην θερμοκιτιδα για 2 μηνες, δεν ειχε την δυνατοτητα να το βαλει στο στηθος να θηλασει γιατι σιτιζοταν με σωληνακι, οποτε εβγαζε το γαλα και το εδινε στις μαιες να του το χορηγουν!Καποια στιγμη εκει που περιμενε στην αναμονη να μπει να δει το μωρο της ακουσε εναν αντρα να λεει σε ενα μωρο που εκλαιγε:θα το βουλωσεις επιτελους? Που το ελεγε? Σε ενα βρεφος το οποιο αμ δεν καταλαβαινε οτι τον ενοχλουσε αμ ηταν και τοσο καιρο μακρυα απο την μαμα του την ωρα που αλλα νεογεννητα χαιροντουσαν την μητρικη αγκαλια. Να μπεις ξαφνικα μεσα και να δεις οτι μιλαει στο παιδι σου εκεινη την στιγμη...τον λιωνεις στο ξυλο ναι ή οχι? Τεσπα...

Εκει λοιπον γεννησε και το δευτερο παιδι της η συνυφαδα μου γιατι δεν ειχε αλλη επιλογη λογω γιατρου! Ομως επειδη η μπεμπα γεννηθηκε 2330 ο γιατρος προτιμησε να την βαλει θερμοκιτιδα για την πρωτη μερα να σιτιστει για να μην χασει βαρος και παραμεινει στην θερμοκιτιδα και το 2ο παιδι, οποτε η μπεμπα πηγε στην μαμα της την επομενη μερα το απογευμα οπου ειμασταν κι εμεις εκει...ειχαμε ανεβει τοτε γιατι θα καναμε την αυχενικη διαφανεια! Εγκυος λοιπον εγω και με καισαρικη η συνυφαδα μου, της φερανε την μπεμπα και της την εβαλε μια μαια στο στηθος και τι της ειπε? Μονο για 5 λεπτα. Τι λες μωρη? Οση ωρα θελει το μωρο θα φαει οσο θες εσυ θα φαει? Η συνυφαδα μου ομως δεν ειχε εμπειρια θηλασμου και δεν ηταν διαβασμενη....εγω δεν μπορουσα να μιλησω για ξενο παιδι οποτε απλα κοιτουσα....το αποτελεσμα πιο ηταν ξερετε? Να θελει το μωρο να φαει και να μην το αφηνουν....επειδη η μπεμπα δεν αφηνε την θηλη της στα 5 λεπτα που της ειπε η μαια, την φωναξαν να ερθει για να της την βγαλει γιατι ειχε βεντουζωσει και δεν μπορουσε να την τραβηξει.Ερχεται λοιπον η μαια στα 10 λεπτα θηλασμου και οπως πηγε να την βγαλει,η μπεμπα δεν αφηνε την θηλη....ειπε στην συνυφαδα μου τον τροπο με το δαχτυλο για να την βγαλει και ετσι η μπεμπα οσο και να ηθελε η κακομοιρουλα να φαει δεν την αφησανε....ραγισε η ψυχη μου αληθεια σας λεω! Αφου ρε ορνιο βλεπεις οτι το μωρο δεν την αφηνει την θηλη μαλλον πειναει τι δινεις οδηγιες πως να την βγαλει για να μην της τραυματισει την θηλη? Αντι να της πει για να μην την αφηνει παει να πει οτι πειναει ασ'την να πιει...Θεε μου! Ποιο ηταν το αποτελεσμα οταν γυρισαν σπιτι? Η μπεμπα δεν ξαναεπιασε την θηλη γιατι ειχε μαθει στον ευκολο τροπο του μπιμπερο! Και υποτιθεται ειχε ζητησει αποκλειστικο θηλασμο...το ειδα γραμμενο πανω στο πυρεξακι της μπεμπας....αλλα πως θα γινει αποκλειστικος ο θηλασμος αν θηλαζει 4 μερες το μωρο μονο 5 λεπτα και της το βγαζουν με το ζορι? Πως μετα να μην της χορηγησουν ξενο γαλα?

Εμενα αυτο που με ενοχλει δεν ειναι το ξενο γαλα...ειναι οτι θελω να κανω στο παιδι μου αυτο που εχω επιλεξει εγω και οχι αυτο που θελει η καθεμια επειδη περνει ποσοστα! Δεν θα στερησω εγω απο το παιδι μου τις πρωτες ωρες της ζωης του το πολυτιμοτερο δωρο που ειναι το πρωτογαλα ειδικα! Λειτουργει σαν φαρμακο για την μετεπειτα ζωη του, τοσο σημαντικο ειναι και αν εχεις την δυνατοτητα να του το δωσεις γιατι να του το στερησει η καθεμια ασυνειδητη????

Αλλο παραδειγμα τωρα στο δημοσιο που γεννησα εγω!

Στο ιδιο δωματιο που ημουν εγω εφεραν μια κοπελα την ιδια μερα το βραδακι με καισαρικη. Ποναγε παρα πολυ και δεν την επιαναν ουτε οι ενεσεις ουτε τιποτα...παρ'ολα αυτα μετα απο μια ασχημη νυχτα με πονους αφορητους η κοπελια ηθελε να θηλασει την μικρη της που μεχρι εκεινη την ωρα ειχε πιει απο το στηθος της την νυχτα ελαχιστα οποτε επρεπε να φαει αμεσα! Δεν ηξερε ομως τιποτα περι θηλασμου και με ρωτησε πως να την βαλει για να μην της ενοχλει την τομη....εγω οσο μπορουσα την βοηθησα αλλα οταν ηρθε η μαια κοριτσια δεν θα το ξεχασω ποτε αυτο το σκηνικο...μονο που δεν την καβαλησε για να της βαλει την μπεμπα να πιασει στηθος...! Λεω παει τωρα θα ανοιξει η τομη και θα εχουμε τρεχαματα...επεμενε τοσο πολυ η μαια, ειχε τοση υπομονη τι να σας πω, μπραβο της! Οσο και να προσπαθησε η μαια ομως δεν εγινε τιποτα γιατι η ψυχολογικη κατασταση της μανας ηταν τετοια που αποθουσε την μικρη και ετσι της δωσανε ξενο γαλα και οσο μπορουσε αν επιανε η μικρη την θηλαζε κιολας! Οσον αφορα τα 5 λεπτα θηλασμου, οταν ηρθε ο παιδιατρος με ρωτησε τι τον ταϊζω και οταν του απαντησα οτι κανουμε αποκλειστικο θηλασμο με ρωτησε καθε ποση ωρα τον θηλαζω...οταν του απαντησα οποτε ζητησει τον ταϊζω, καταλαβε οτι ημουν διαβασμενη....με ρωτησε ποση ωρα τρωει και του απαντησα οση ωρα θελει...μου ειπε συγχαρητηρια και οτι δινω το καλυτερο δωρο στο παιδι μου μονο και μονο επειδη ξερω πως να του το δινω! Οποτε δεν ισχυουν τα 5 λεπτα...

Ο μπεμπης μολις γεννηθηκε μπηκε κατευθειαν στο στηθος μου απο την μαια και εφαγε 2 ωρες μετα οταν με πηγαν στο δωματιο....δεν επαθε τιποτα για 2 ωρες που ηταν νηστικος και εκτος αυτου με το πρωτογαλα παραχορταινουν γιατι ειναι πολυ λιπαρο και χορταστικο!

Καμια σχεση ομως το ιδιωτικο με το δημοσιο...στο ιδιωτικο τις περισσοτερες φορες δεν ασχολουνται μαζι σου, γιατι δεν το βλεπουν σαν λειτουργημα αλλα σαν επαγγελμα καθαρα...κανουν το 8αρο τους και φευγουν. Ειναι σπανιες οι περιπτωσεις ευσυνειδησιας οποτε το παιζεις χωρις rooming in?

Οσο για το θεμα τρικλινου ή μονοκλινου για το rooming in εχω να πω οτι εγω και η αλλη κοπελα ειμασταν σε 3κλινο με τα μωρα μας διπλα μας και με ενα επισκεπτηριο 10 ατομων την φορα απο την αλλη κοπελα και τα μωρα μια χαρα ηταν....δεν παθανε τιποτα! Βεβαια θα μπορουσαν να παθουν γιατι δεν ειναι και οτι καλυτερο η πολυκοσμια σε κλειστο χωρο για ενα βρεφος, αλλα εγω προσωπικα δεν μπορουσα να κανω κατι. Το μονο που σκεφτηκα ηταν οτι βρισκομαι στην Αθηνα σε νοσοκομειο και οτι αν ειναι να παθει κατι ο μπεμπης τουλαχιστον θα υπαρξει αμεση δραση στο θεμα...αλλα δοξα το Θεο ολα καλα! Τωρα για το ιδιωτικο ειναι ευκολο την ωρα του επισκεπτηριου να το δινει το μωρο η μαμα στις μαιες για αποφυγη μικροβιων...

Εχω να πω και κατι αλλο...εγω προσωπικα αν και τρωμε ολο τον χειμωνα στην μαπα, δεν ειμαι απο τις μανες που τρελενονται με τα μικροβια και τις αρρωστιες γενικοτερα! Προσεχω οσο πρεπει και δεν ειμαι υπερβολικη! Βεβαια δεν θα ηθελα να ερθει καποιος στο σπιτι που να ειναι αρρωστος, αλλα και βολτα τον βγαλαμε τον μπεμπη ενω εκανε κρυο και ειμαστε της αποψης με τον αντρα μου οτι οσο το προσεχεις τοσο το κανεις πιο ευαισθητο και επιρεπη στα μικροβια! Δεν διατηρουμε ασυπτες συνθηκες, απλα φροντιζουμε να εχει καθαρο περιβαλλον το μωρο και αν ειναι να αρρωστησει θα αρρωστησει οτι και να κανουμε! Δεν θελει υστεριες το θεμα ουτε πανικο! Ηρεμια και καλη ψυχολογια θελει...εννοειται και αγαπη πολυ!!!!!!!!!

Παρ'ολα αυτα εγω σας προτρεπω ολες να προσπαθησετε οσο μπορειτε να θηλασετε τα μωρα σας, και μην κανετε αγωνα δρομου ποια θα το θηλασει περισσοτερο καιρο...

Μανα δεν ειναι μονο αυτη που θηλασε το παιδι της καθως επισης δεν πρεπει να υπαρχουν τυψεις αν δεν μπορεσετε να το θηλασετε...η προσπαθεια μετραει πιο πολυ και επισης η αγαπη ειναι πιο σημαντικη...

Εχω κι αλλα να πω αλλα ηδη σας εχω κουρασει! Την επομενη φορα περισσοτερα...ειπε καμια ωχ? Αχαχχαχαχαχα.....

Αναστασακι μου τι καλα που εισαι καλυτερα με τα ραμματα! Υπομονη λιγες μερουλες ακομα και θα ηρεμισεις εντελως!

Οσον αφορα τον θηλασμο σιγα σιγα θα μαθεις τα θελω του μπεμπακου σου!

Καθε φορα θα θηλαζεις εν αλλαξ...αδειαζεις το ενα και στον επομενο θηλασμο το αλλο...αν δεν χορταινει θα το καταλαβεις...εμενα ο μπεμπακος αν τον βγαλω χωρις να εχει τελειωσει απο μονος του κλαιει σπαρακτικα γιατι δεν εχει χορτασει....πλεον το αφηνει μονος του το στηθος οταν χορταινει! Μονο να προσεξεις να τον ξυπνας οταν κοιμαται ενω θηλαζει γιατι υπαρχει μεγαλη περιπτωση λογω του οτι τον παιρνει ο υπνος να μην τρωει οσο πρεπει! Απολαμβανει τον υπνο στο στηθος σου και δεν τον νοιαζει για το φαγητο μετα! Οποτε κουνα του το αυτακι ή γαργαλισε του τις πατουσιτσες και θα δεις οτι συνεχιζει να ρουφαει...

Α! Και οσο θηλαζεις τοσο πιο πολυ γαλα θα εχεις...!

Καταλαβα, Ματινακι!! Οχι, δεν ηθερα την περιπτωση σου που αλλαξες γιατρο και καλα εκανες αφου δε σε καλυπτε ειτε απο οικονομικης, ειτε απο οποιαδηποτε αλλη πλευρα. Τα λεφτα στα ιδιωτικα ειναι σιγουρα αρκετα, αλλα εγω το εχω παρει αποφαση οτι θα τα δωσω εξ αρχης γιατι ειχα συστασεις καλες μονο γιαυτο το γιατρο (ειμαστε καινουριοι στην Αθηνα) και ειναι ιδιωτης. Οποτε... Δε θα ηθελα να αλλαζω γιατι ξερει το ιστορικο μου, ειναι καλος-ευγενικος, τον εμποστευομαι κλπ. Αλλιως ξερω κ μια αλλη κοπελα εκτος απο σενα που γεννησε στο Αλεξανδρα με πολυ καλο γιατρο και θα το προτιμουσα σιγουρα απο ολα τα δημοσια! ;)

Ας φτασουμε με το καλο μεχρι εκει και τα αλλα δεν τα σκεφτομαι... Εχουμε μελλον ακομη...:rolleyes:

Φιλια και στο μπουμπουκο!

Το καταλαβα οτι δεν το ηξερες...γι'αυτο και στο ειπα! Το ξερω οτι ειναι δυσκολο να εχεις επιλογη οταν εισαι νεος σε μια πολη οποτε δεν σε παιρνει για αλλαγες...ειναι και θεμα χαρακτηρα βεβαια γιατι εγω στον 8ο αποφασισα να αλλαξω γιατρο και εκανα τα παντα για να βρω καποιον ο οποιος ειναι καλος στο συγκεκριμενο δημοσιο νοσοκομειο!

Ο τολμων νικα...και δεν το αλλαζω το Αλεξανδρα με τιποτα! Ο γιατρος μπορει να μην υπαρχει οταν θελησω να κανω 2ο αλλα εγω εκει θα γεννησω παλι με την συγκεκριμενη μαια και ας ειναι οποιος γιατρος θελει....δεν παιζονται οι ανθρωποι εκει απο τον πιο μικρο εως τον πιο μεγαλο!

Διαφημίσεις

Καλημερα τσουπρες! Τι κανετε?

Πρωινη πρωινη εγω σημερα...θηλασα κατα τις 7, κοιμηθηκε μετα και ειπα μιας και εχω χρονο να σας διαβασω ας μπω!

Καταρχην θελω να θιξω λιγο το θεμα για τον θηλασμο στην Ελλαδα και ειδικοτερα στα ιδιωτικα μαιευτηρια της Αθηνας!

Οπως σας εχω ξαναπει η συνυφαδα μου γεννησε σε ενα μεγαλο και ξακουστο ιδιωτικο νοσοκομειο της Αθηνας με "πολυ καλη" μαιευτικη κλινικη(υποτιθεται), μαλλον μια πολυ ακριβη μαιευτικη κλινικη θα ελεγα εγω!

Στο πρωτο της παιδι λογω του οτι μπηκε στην θερμοκιτιδα για 2 μηνες, δεν ειχε την δυνατοτητα να το βαλει στο στηθος να θηλασει γιατι σιτιζοταν με σωληνακι, οποτε εβγαζε το γαλα και το εδινε στις μαιες να του το χορηγουν!Καποια στιγμη εκει που περιμενε στην αναμονη να μπει να δει το μωρο της ακουσε εναν αντρα να λεει σε ενα μωρο που εκλαιγε:θα το βουλωσεις επιτελους? Που το ελεγε? Σε ενα βρεφος το οποιο αμ δεν καταλαβαινε οτι τον ενοχλουσε αμ ηταν και τοσο καιρο μακρυα απο την μαμα του την ωρα που αλλα νεογεννητα χαιροντουσαν την μητρικη αγκαλια. Να μπεις ξαφνικα μεσα και να δεις οτι μιλαει στο παιδι σου εκεινη την στιγμη...τον λιωνεις στο ξυλο ναι ή οχι? Τεσπα...

Εκει λοιπον γεννησε και το δευτερο παιδι της η συνυφαδα μου γιατι δεν ειχε αλλη επιλογη λογω γιατρου! Ομως επειδη η μπεμπα γεννηθηκε 2330 ο γιατρος προτιμησε να την βαλει θερμοκιτιδα για την πρωτη μερα να σιτιστει για να μην χασει βαρος και παραμεινει στην θερμοκιτιδα και το 2ο παιδι, οποτε η μπεμπα πηγε στην μαμα της την επομενη μερα το απογευμα οπου ειμασταν κι εμεις εκει...ειχαμε ανεβει τοτε γιατι θα καναμε την αυχενικη διαφανεια! Εγκυος λοιπον εγω και με καισαρικη η συνυφαδα μου, της φερανε την μπεμπα και της την εβαλε μια μαια στο στηθος και τι της ειπε? Μονο για 5 λεπτα. Τι λες μωρη? Οση ωρα θελει το μωρο θα φαει οσο θες εσυ θα φαει? Η συνυφαδα μου ομως δεν ειχε εμπειρια θηλασμου και δεν ηταν διαβασμενη....εγω δεν μπορουσα να μιλησω για ξενο παιδι οποτε απλα κοιτουσα....το αποτελεσμα πιο ηταν ξερετε? Να θελει το μωρο να φαει και να μην το αφηνουν....επειδη η μπεμπα δεν αφηνε την θηλη της στα 5 λεπτα που της ειπε η μαια, την φωναξαν να ερθει για να της την βγαλει γιατι ειχε βεντουζωσει και δεν μπορουσε να την τραβηξει.Ερχεται λοιπον η μαια στα 10 λεπτα θηλασμου και οπως πηγε να την βγαλει,η μπεμπα δεν αφηνε την θηλη....ειπε στην συνυφαδα μου τον τροπο με το δαχτυλο για να την βγαλει και ετσι η μπεμπα οσο και να ηθελε η κακομοιρουλα να φαει δεν την αφησανε....ραγισε η ψυχη μου αληθεια σας λεω! Αφου ρε ορνιο βλεπεις οτι το μωρο δεν την αφηνει την θηλη μαλλον πειναει τι δινεις οδηγιες πως να την βγαλει για να μην της τραυματισει την θηλη? Αντι να της πει για να μην την αφηνει παει να πει οτι πειναει ασ'την να πιει...Θεε μου! Ποιο ηταν το αποτελεσμα οταν γυρισαν σπιτι? Η μπεμπα δεν ξαναεπιασε την θηλη γιατι ειχε μαθει στον ευκολο τροπο του μπιμπερο! Και υποτιθεται ειχε ζητησει αποκλειστικο θηλασμο...το ειδα γραμμενο πανω στο πυρεξακι της μπεμπας....αλλα πως θα γινει αποκλειστικος ο θηλασμος αν θηλαζει 4 μερες το μωρο μονο 5 λεπτα και της το βγαζουν με το ζορι? Πως μετα να μην της χορηγησουν ξενο γαλα?

Εμενα αυτο που με ενοχλει δεν ειναι το ξενο γαλα...ειναι οτι θελω να κανω στο παιδι μου αυτο που εχω επιλεξει εγω και οχι αυτο που θελει η καθεμια επειδη περνει ποσοστα! Δεν θα στερησω εγω απο το παιδι μου τις πρωτες ωρες της ζωης του το πολυτιμοτερο δωρο που ειναι το πρωτογαλα ειδικα! Λειτουργει σαν φαρμακο για την μετεπειτα ζωη του, τοσο σημαντικο ειναι και αν εχεις την δυνατοτητα να του το δωσεις γιατι να του το στερησει η καθεμια ασυνειδητη????

Αλλο παραδειγμα τωρα στο δημοσιο που γεννησα εγω!

Στο ιδιο δωματιο που ημουν εγω εφεραν μια κοπελα την ιδια μερα το βραδακι με καισαρικη. Ποναγε παρα πολυ και δεν την επιαναν ουτε οι ενεσεις ουτε τιποτα...παρ'ολα αυτα μετα απο μια ασχημη νυχτα με πονους αφορητους η κοπελια ηθελε να θηλασει την μικρη της που μεχρι εκεινη την ωρα ειχε πιει απο το στηθος της την νυχτα ελαχιστα οποτε επρεπε να φαει αμεσα! Δεν ηξερε ομως τιποτα περι θηλασμου και με ρωτησε πως να την βαλει για να μην της ενοχλει την τομη....εγω οσο μπορουσα την βοηθησα αλλα οταν ηρθε η μαια κοριτσια δεν θα το ξεχασω ποτε αυτο το σκηνικο...μονο που δεν την καβαλησε για να της βαλει την μπεμπα να πιασει στηθος...! Λεω παει τωρα θα ανοιξει η τομη και θα εχουμε τρεχαματα...επεμενε τοσο πολυ η μαια, ειχε τοση υπομονη τι να σας πω, μπραβο της! Οσο και να προσπαθησε η μαια ομως δεν εγινε τιποτα γιατι η ψυχολογικη κατασταση της μανας ηταν τετοια που αποθουσε την μικρη και ετσι της δωσανε ξενο γαλα και οσο μπορουσε αν επιανε η μικρη την θηλαζε κιολας! Οσον αφορα τα 5 λεπτα θηλασμου, οταν ηρθε ο παιδιατρος με ρωτησε τι τον ταϊζω και οταν του απαντησα οτι κανουμε αποκλειστικο θηλασμο με ρωτησε καθε ποση ωρα τον θηλαζω...οταν του απαντησα οποτε ζητησει τον ταϊζω, καταλαβε οτι ημουν διαβασμενη....με ρωτησε ποση ωρα τρωει και του απαντησα οση ωρα θελει...μου ειπε συγχαρητηρια και οτι δινω το καλυτερο δωρο στο παιδι μου μονο και μονο επειδη ξερω πως να του το δινω! Οποτε δεν ισχυουν τα 5 λεπτα...

Ο μπεμπης μολις γεννηθηκε μπηκε κατευθειαν στο στηθος μου απο την μαια και εφαγε 2 ωρες μετα οταν με πηγαν στο δωματιο....δεν επαθε τιποτα για 2 ωρες που ηταν νηστικος και εκτος αυτου με το πρωτογαλα παραχορταινουν γιατι ειναι πολυ λιπαρο και χορταστικο!

Καμια σχεση ομως το ιδιωτικο με το δημοσιο...στο ιδιωτικο τις περισσοτερες φορες δεν ασχολουνται μαζι σου, γιατι δεν το βλεπουν σαν λειτουργημα αλλα σαν επαγγελμα καθαρα...κανουν το 8αρο τους και φευγουν. Ειναι σπανιες οι περιπτωσεις ευσυνειδησιας οποτε το παιζεις χωρις rooming in?

Οσο για το θεμα τρικλινου ή μονοκλινου για το rooming in εχω να πω οτι εγω και η αλλη κοπελα ειμασταν σε 3κλινο με τα μωρα μας διπλα μας και με ενα επισκεπτηριο 10 ατομων την φορα απο την αλλη κοπελα και τα μωρα μια χαρα ηταν....δεν παθανε τιποτα! Βεβαια θα μπορουσαν να παθουν γιατι δεν ειναι και οτι καλυτερο η πολυκοσμια σε κλειστο χωρο για ενα βρεφος, αλλα εγω προσωπικα δεν μπορουσα να κανω κατι. Το μονο που σκεφτηκα ηταν οτι βρισκομαι στην Αθηνα σε νοσοκομειο και οτι αν ειναι να παθει κατι ο μπεμπης τουλαχιστον θα υπαρξει αμεση δραση στο θεμα...αλλα δοξα το Θεο ολα καλα! Τωρα για το ιδιωτικο ειναι ευκολο την ωρα του επισκεπτηριου να το δινει το μωρο η μαμα στις μαιες για αποφυγη μικροβιων...

Εχω να πω και κατι αλλο...εγω προσωπικα αν και τρωμε ολο τον χειμωνα στην μαπα, δεν ειμαι απο τις μανες που τρελενονται με τα μικροβια και τις αρρωστιες γενικοτερα! Προσεχω οσο πρεπει και δεν ειμαι υπερβολικη! Βεβαια δεν θα ηθελα να ερθει καποιος στο σπιτι που να ειναι αρρωστος, αλλα και βολτα τον βγαλαμε τον μπεμπη ενω εκανε κρυο και ειμαστε της αποψης με τον αντρα μου οτι οσο το προσεχεις τοσο το κανεις πιο ευαισθητο και επιρεπη στα μικροβια! Δεν διατηρουμε ασυπτες συνθηκες, απλα φροντιζουμε να εχει καθαρο περιβαλλον το μωρο και αν ειναι να αρρωστησει θα αρρωστησει οτι και να κανουμε! Δεν θελει υστεριες το θεμα ουτε πανικο! Ηρεμια και καλη ψυχολογια θελει...εννοειται και αγαπη πολυ!!!!!!!!!

Παρ'ολα αυτα εγω σας προτρεπω ολες να προσπαθησετε οσο μπορειτε να θηλασετε τα μωρα σας, και μην κανετε αγωνα δρομου ποια θα το θηλασει περισσοτερο καιρο...

Μανα δεν ειναι μονο αυτη που θηλασε το παιδι της καθως επισης δεν πρεπει να υπαρχουν τυψεις αν δεν μπορεσετε να το θηλασετε...η προσπαθεια μετραει πιο πολυ και επισης η αγαπη ειναι πιο σημαντικη...

Εχω κι αλλα να πω αλλα ηδη σας εχω κουρασει! Την επομενη φορα περισσοτερα...ειπε καμια ωχ? Αχαχχαχαχαχα.....

Καλημέρα Ματινάκι μου!!! Τι κάνεις; Ο μπεμπάκος σου;

Συμφωνώ απόλυτα με όσα ανέφερες πιο πάνω! Είμαι υπέρ του απκλειστικού θηλασμού περισσότερο από ποτέ!!! Φυσικά αν συντρέχουν λόγοι που δεν ευνοείται αυτό τότε ναι, να πιεί ξένο γάλα αλλά είναι αυτό που λες! Εφόσον έχω επιλέξει έναν συγκεκριμένο τρόπο για να φάει το παιδί μου δεν θέλω να μπει ο οποιοσδήποτε και να το αλλάξει αυτό!

Καλημέρα Ματινάκι μου!!! Τι κάνεις; Ο μπεμπάκος σου;

Συμφωνώ απόλυτα με όσα ανέφερες πιο πάνω! Είμαι υπέρ του απκλειστικού θηλασμού περισσότερο από ποτέ!!! Φυσικά αν συντρέχουν λόγοι που δεν ευνοείται αυτό τότε ναι, να πιεί ξένο γάλα αλλά είναι αυτό που λες! Εφόσον έχω επιλέξει έναν συγκεκριμένο τρόπο για να φάει το παιδί μου δεν θέλω να μπει ο οποιοσδήποτε και να το αλλάξει αυτό!

Καλημερα Ιωαννα μου! Καλα ειναι ο μπεμπακος, ξυπναει τρωει κανει κακα και ξανακοιμαται! Αλλο παιδι εχει γινει...οχι οτι πριν ειχαμε κανενα σοβαρο θεμα αλλα ηταν λιο γκρινιαρουλης...πιο πολυ επειδη πιεζοταν να κανει κακα εκλαιγε..τωρα εχει ηρεμισει κατα πολυ και εχει φτιαξει προγραμμα!

Οσον αφορα το θεμα θηλασμος ειναι μεγααααααλο θεμα για αναλυση!

Απλα οσες γεννησετε σε ιδιωτικα και εχετε αποφασισει να θηλασετε να εισαστε προετοιμασμενες να κανετε αυτο που θελετε εσεις και οχι αυτο που θελουν οι αλλοι για τα μωρα σας!

Οχι να πατε και να εχετε την μυγα...απλα θα ζητησετε αυτο που θελετε και αν δειτε κατι διαφορετικο να γινετε τοτε να κανετε χαμο!

Στο κατω κατω τους πληρωνετε τοσα λεφτα να μην γινεται και το σωστο για το μωρο? Βεβαια δεν ειναι το θεμα τα λεφτα πρωτα, αλλα δεν ειναι ενα θεμα κι αυτο? Ειδικα στις μερες μας?

Χαδακια πολλα στον μπεμπακο σου!!!!

Στην κλινική που γέννησα στην θεσσαλονίκη(γενική κλινική) ήταν όλες μα όλες οι κοπέλες μία και μία...κάθε πέντε λεπτά χωρίς υπερβολή τις φώναζα να με βοηθήσουνε με το στήθος και το μωρό(να κρατήσει το μωρό την θηλή καλά)και ήταν εκεί με υπομονή να με βοηθήσουνε...μπράβο πραγματικά σε όλες τις κοπέλες...δεν ρώτησα βέβαια ποτέ τί το ταίζουνε και αν το ταίζουνε ξένο γάλα ή χαμομήλι..αυτό που ξέρω είναι ότι το μωρό μου θήλασε χωρίς πρόβλημα και χαμομήλι (κιντερτε) δεν ήπιε ποτέ στην ζωή του...:D Μάλλον ήμουνα από τις τυχερές και έπεσα σε καλή κλινική και μαίες..ίσως και τα πράγματα να άλλαξαν τώρα τί να πώ...:rolleyes:Όντως είναι πολύ εκνευριστικό να θέλεις κάτι για το παιδί σου και η οποιαδήποτε να κάνει ότι γουστάρει..:mad:

Νατασαρα μου καλημερα!!!! Τι κανει το γαρδενακι μας???? Ελπιζω καλυτερα ε?

Παιρνει χρονο για να περασουν τα ακροαστικα...ξερω γιατι ειχα κι εγω επι 7 χρονια καθε χειμωνα οταν ημουν μικρη!!!!

Εσυ Νατασαρα μου ησουν απο τις τυχερες μαλλον,οχι οτι δεν υπαρχουν τυχερες κοπελες που γεννανε σε ιδιωτικα στην Αθηνα αλλα οι περισσοτερες δεν ειναι! Στην Θεσσαλονικη μαλλον ειναι διαφορετικα τα πραγματα οπως και στα Γιαννενα...η κουμπαρα μου που ειναι απο τα Γιαννενα οταν της ειπα οτι τελικα θα γεννησω στο Αλεξανδρα αλλα ο γιατρος μας ειπε μετα απο ερωτηση μας οτι θελει 1200 ευρω εμεινε καγκελο...και αυτη σε δημοσιο γεννησε και τα 3 της παιδια και στον γιατρο δωσανε οτι ηθελαν αυτοι δεν τους ζητησε! Εμεις ομως επειδη θα χαλουσαμε πολλα περισσοτερα στην ιδιωτικη, αυτα που μας ζητησε ο γιατρος μας φανηκαν ψιχουλα συγκριτικα παντα και ειπαμε παλι καλα...εγω φοβομουν μην ζητησει και περισσοτερα και τελικα καταληξουμε στα ιδια εξοδα με το ιδιωτικο!

Και για τον θηλασμο εμενα προσωπικα με ενοχλουσε η ιδεα να δωσουν οτιδηποτε στο παιδι μου να πιει χωρις την εγκριση μου! Δεν θα παθαινε τιποτα,τοσα παιδια εχουν μεγαλωσει μια χαρα με ξενο γαλα, αλλα προτιμουσα να πιει το πρωτογαλα πρωτα και μετα να συνεχισει το δικο μου....καποια στιγμη θα τον βαλω και στο ξενο, δεν θα τον θηλαζω μεχρι να παει φανταρος...χιχιχ!!!

Δεν νομιζω οτι ειναι θεμα υστεριας και πανικου απλα ο καθενας εχει κανει τις επιλογες του και ειναι κακο να κανουν οι αλλοι οτι θελουν και μαλιστα χωρις να ρωτανε!

Παντως απο εμπειρια στο συγκεκριμενο δημοσιο νοσοκομειο που γεννησα εγω κανουν πολυ καλη δουλεια ολο το προσωπικο! Και γενικοτερα σαν συμπεριφορα οχι μονο οτι κανουν την δουλεια τους σωστα...εμενα προσωπικα μου εφτιαξαν φοβερα την ψυχολογια και ιδιαιτερα η μαια μου!

Αφου να φανταστεις την πηρα πριν την πρωτοχρονια τηλεφωνο γιατι θελει να γεννησει και μια φιλη μου με τον γιατρο μου και την μαια μου (αλλαγη γιατρου στον 6ο μηνα αυτη) και εκτος απο το τι κανουμε ολοι μας με ρωτησε αν συνεχιζω να θηλαζω...οταν της ειπα οτι ο μπεμπης πινει σαν τρελος εκανε σαν μουρλη!

Τεσπα....δωσε πολλα ρουφηχτα φιλια στο γαρδενακι μας!!!!!

καλημερα νατασσακι μου.....

βασικα δεν εχω παθει κανεναν πανικο!!!!μια χαρα ειμαι...απλα οπως κι σε σενα ετσι και σε μενα παιρνουν πολλα πραγματα απο το μυαλο μου για το θεμα αυτο!!!σιγουρα δεν ειμαι ουτε η πρωτη ουτε η τελευταια που γενναει το παιδι της αλλα ειναι θεμα προσωπικο για το πως θελεις να περασεις αυτες τις 4 μερες μεσα στο νοσοκομειο...εγω προσωπικα αισθανομαι πεισσοτερο ασφαλεια αν ξερω καποια πραγματα απο πριν για οταν θα γυρισω σπιτι μου!!!και σ'αυτο θα βοηθησει το rooming in...ισως και οχι αλλα ετσι το αντιλαμβανομαι τωρα!!!!ισως να ποναω πολυ κι εγω οπως λες και να μην μπορω να το κανω αλλα ισως και οχι....θα δειξει!!!!η επιλογη μου ειναι αυτη προς το παρον!!!!

κι εμεις σάγαπαμεεεεεεεεε:lol:

Ρανιακι μου??????? Τι κανει η μπιζουδενια νυφουλα μου????

Μαρη κοιτα να παρεις το κοριτσι διπλα σου και να το φροντιζεις εσυ, γιατι ετσι και μαθω οτι την αφηναν και εκλαιγε θα ερθω και θα σε τσουρομαδισω!χαχαχαχαχ.....

Αγαπακι μου εσυ αποφασιζεις τι ειναι καλυτερο για την μπιζουδενια πρωτα και μετα για σενα...ειτε φυσιολογικο τοκετο κανεις ειτε καισαρικη θα σου παρει καποιες μερες για να συνελθεις...στο σπιτι δηλαδη θα την δινεις σε αλλον να στην φροντιζει? Κοιτα η αληθεια ειναι οτι εγω ημουν σουπερ ουαου μετα την γεννα και ακομα να φανταστεις δεν μπορω να πιστεψω οτι γεννησα χωρις πονους και με 2μιση σπρωξιματα ο μπεμπης γεννηθηκε, οποτε ημουν πανετοιμη να τον φροντισω.... Αλλα αφου θα εχεις και την μαμα σου ειναι πολυ θετικο για να την εχεις διπλα σου!

Δεν σε φοβαμαι ομως μια χαρα θα γεννησεις και μια χαρα θα την φροντισεις! Ετσι ελεγα και στο Αναστασακι...ολα στο μυαλο ειναι! Εγω πηγα με σκοπο να μην πονεσω και το εβαλα στο μυαλο μου κι εγινε! Δεν θελει αγχος αλλα ουτε και φοβο...ο Θεος εχει φροντισει να μπορουμε να ανταπεξελθουμε!!!!!!!

Φιλακια πολλααααααααααααααααα!!!!!!!!!!!!!!!!!

Καλημερα, κοριτσαρες! :D Μολις σηκωθηκα...:confused:

Ρανιακι μου, ναι στο Πεα και αφου μου λετε οτι εχει και καλες τιμες.. σιγουρα εκει! Σκεφτομαι και σοβαρα και το rooming in... Απλα εχουμε μια απορια σχετικα με αυτο. Εχεις το μωρο συνεχεια μαζι σου σωστα; Οταν ομως εχει επισκεπτηριο και ασε που στο μονοκλινο εχει επισκεπτηριο χωρις χρονικους περιορισμους, δεν ειναι αυτο επικυνδινο για το μωρο να ερχεται σε επαφη με κοσμο οποτε ερχεται καποιος; Το Αναστασακι που το εζησε προσγατα αν ξερει ή οποιο αλλο κοριτσακι ας μου πει! :rolleyes:

Υπομονη με τον υπνο Ρανια μου.... Ειναι λογικο να ζοριζεσαι!

Καλημερα σε ολες!

Ναι το rooming in αυτο εχει ως σκοπο να εχεις το μωρο εσυ και να το φροντιζεις.Οταν κανεις rooming in σε ιδιωτικη κλινικη μπορεις να τους πεις να παιρνουν το μωρο την ωρα του επισκεπτηριου αν εισαι σε 3κλινο ή δικλινο! Αν εισαι σε μονοκλινο παλι το ιδιο ισχυει θεωρω....

Διαφημίσεις

Ναι το rooming in αυτο εχει ως σκοπο να εχεις το μωρο εσυ και να το φροντιζεις.Οταν κανεις rooming in σε ιδιωτικη κλινικη μπορεις να τους πεις να παιρνουν το μωρο την ωρα του επισκεπτηριου αν εισαι σε 3κλινο ή δικλινο! Αν εισαι σε μονοκλινο παλι το ιδιο ισχυει θεωρω....

Καλημερα, ΜΑΤΙΝΑΡΑ! Διαβασα ολα οσα εγραψες και εφριξα! Μετα απο αυτα σιγουρα θα ζητησω rooming in με το καλο... Ακου 5 λεπτα να θηλασει;;;; Ελεος! Μα ειναι τρελοι; Να τρωει το μωρακι και να το τραβανε;; Η ψυχη μου πονεσε! Στο rooming in φανταζομαι δε σου λενε τι να κανεις παρα μονο αν το ζητησεις,ετσι;

ZCE2p3.png

vSQmp3.png

Το μονο που με ανησυχει ειναι το γεγονος οτι επειδη θα κανω καισαρικη θα μου παρει λιγη ωρα να επανελθω. Καμια ωρα να πω αντε δυο να ξυπνησω αν με εχουν κοιμισει τελειως. Στο χρονο αυτο πδεν πειραζει να μη φαει το μωρο;

ZCE2p3.png

vSQmp3.png

Γειά σου Αναστασάκι...εμείς ξεστολίσαμε την περασμένη τετάρτη οπότε δεν είχαμε από αυτά :D Aναστασάκι μου όσο θηλάζεις τόσο θα κατεβάζεις!!!;)

Να το πηγαίνεις εναλλάξ στα γεύματα!!Μία στο ένα μεμέ μία στο άλλο για να γεμίζει!!!;)

νατασσακι αυτο κανω!!;);)

Αναστασακι μου τι καλα που εισαι καλυτερα με τα ραμματα! Υπομονη λιγες μερουλες ακομα και θα ηρεμισεις εντελως!

Οσον αφορα τον θηλασμο σιγα σιγα θα μαθεις τα θελω του μπεμπακου σου!

Καθε φορα θα θηλαζεις εν αλλαξ...αδειαζεις το ενα και στον επομενο θηλασμο το αλλο...αν δεν χορταινει θα το καταλαβεις...εμενα ο μπεμπακος αν τον βγαλω χωρις να εχει τελειωσει απο μονος του κλαιει σπαρακτικα γιατι δεν εχει χορτασει....πλεον το αφηνει μονος του το στηθος οταν χορταινει! Μονο να προσεξεις να τον ξυπνας οταν κοιμαται ενω θηλαζει γιατι υπαρχει μεγαλη περιπτωση λογω του οτι τον παιρνει ο υπνος να μην τρωει οσο πρεπει! Απολαμβανει τον υπνο στο στηθος σου και δεν τον νοιαζει για το φαγητο μετα! Οποτε κουνα του το αυτακι ή γαργαλισε του τις πατουσιτσες και θα δεις οτι συνεχιζει να ρουφαει...

Α! Και οσο θηλαζεις τοσο πιο πολυ γαλα θα εχεις...!

ματινακι μου παντα τον παιρνει ο υπνος στο στηθος και δεν μπορω με τιποτα να τον κανω να ανοιξει ξανα το στομα!!!! αυτο με το αυτακι την πατουσα και την μυτουλα το κανω αλλα αυτος σφραγιζει το στομα και μετα απο λιγο ξανα γκρινιαζει για να φαει!!!!:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

b1xOp2.png

nOElp2.png

OaK8p2.png

καλημερα και απο μενα κοριτσια!!! σημερα το βραδυ ηταν ενα χαλιιιιιιι !!!!!! υπνος μηδεν!!!!!!!!!! ξυπνησα κατα τις 3 να θηλασω με τα πολλα πηγε 5 και 5:20 εκανε σεισμο!!! κοριτσια τα χρειαστηκα!!!! ακουστηκε και ενα βουητο πριν και κουνησε πολυ!!! εσκασα να κλαιω!!!!!!!!!! 3,1 ηπαν οτι ηταν αλλα ειχε μεγαλυτερη αισθηση επειδη το επικεντρο ηταν πολυ κοντα!!!! αχ παναγια μου μακαρι να μην ξανα κανει!!!!

b1xOp2.png

nOElp2.png

OaK8p2.png

Καλημερα, ΜΑΤΙΝΑΡΑ! Διαβασα ολα οσα εγραψες και εφριξα! Μετα απο αυτα σιγουρα θα ζητησω rooming in με το καλο... Ακου 5 λεπτα να θηλασει;;;; Ελεος! Μα ειναι τρελοι; Να τρωει το μωρακι και να το τραβανε;; Η ψυχη μου πονεσε! Στο rooming in φανταζομαι δε σου λενε τι να κανεις παρα μονο αν το ζητησεις,ετσι;

Eιναι να μην φριξεις??? Στο rooming in εσυ εχεις τον ελεγχο για ολα! Αν χρειαστεις βοηθεια εννοειται οτι την ζητας και ειναι υποχρεωμενοι να στην δωσουν!

Το μονο που με ανησυχει ειναι το γεγονος οτι επειδη θα κανω καισαρικη θα μου παρει λιγη ωρα να επανελθω. Καμια ωρα να πω αντε δυο να ξυπνησω αν με εχουν κοιμισει τελειως. Στο χρονο αυτο πδεν πειραζει να μη φαει το μωρο;

Τελικα το εχεις παρει αποφαση για καισαρικη? Αν ναι τοτε δεν θα ακουσεις κανεναν αν σου πει οτι επειδη εισαι με καισαρικη δεν πρεπει να θηλασεις την πρωτη μερα.Αμεσως να θηλασεις, δηλαδη οταν θεωρησεις οτι θελεις...τιποτα δεν παθαινει το μωρο και δεν κανεις πανω απο μια ωρα να ξυπνησεις...αμεσως ξυπνας μετα την καισαρικη!

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...