Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 7 λεπτά , Makelen είπε:

Δε θα φταις εσυ.. ουτε οι ορμονες.. οι αλλοι οι κουλοί θα φταινε.. που οποια βλακεια τους ερχεται.. στην εγκυο τη λενε! Δεν ξερω πως γινεται αυτο!!!

Ααααα κατάλαβα!!! Έχω μάθει να κλείνω τα αυτιά μου καιρό τώρα σε βλακείες... Αστούς να λένε εγώ απλά δεν ακούω!!! 😉 Είδα κι όταν δεν ήμουν έγκυος τι λέγανε οπότε εκεί έμαθα να μην ακούω!!!

• Χαχα 1

ΜΟΜS FEBRUARY 2021 :)

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 12,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

3 ώρες πρίν, BettySt είπε:

@Mari@nna Μπορείς να μάς γράψεις τη συνταγή για τα μαφινς, μου ακούγεται πολύ ενδιαφέρον. 

Δυστυχώς τα κάνω με το μάτι οπότε δεν μπορώ να δώσω ακριβείς οδηγίες. Αλλά θα σου περιγράψω τι έκανα. Εξυσα καρότο, κολοκύθι, μελιτζάνα ψιλό έκοψα πιπεριά και έκοψα σε μικρά κομματάκια λίγο μοσχάρι έπειτα έβαλα 2 αυγά λίγο αλεύρι για όλες τις χρήσης κ ένα φακελάκι baking powder και τα έβαλα σε φόρμα σιλικόνης για κάνα 30 λεπτό. Επίσης κάποια πρωινά της κάνω κάτι σαν πανκεικ με βρωμη μπανάνα, μήλο κανέλα κ αυγό στο  αντικολλητικό. Υπάρχει και μια γνωστή σελίδα (που έχει κ αντίστοιχους λογαριασμούς σε fb & IG που έχει διάφορες συνταγές και πολλές ιδέες), αν θέλεις για να μην θεωρηθεί διαφήμιση στείλε μου προσωπικό μήνυμα να σου την στείλω 

• Μου αρέσει 1
  • Ευχαριστώ 1

4 ώρες πρίν, Mari@nna είπε:

Δυστυχώς τα κάνω με το μάτι οπότε δεν μπορώ να δώσω ακριβείς οδηγίες. Αλλά θα σου περιγράψω τι έκανα. Εξυσα καρότο, κολοκύθι, μελιτζάνα ψιλό έκοψα πιπεριά και έκοψα σε μικρά κομματάκια λίγο μοσχάρι έπειτα έβαλα 2 αυγά λίγο αλεύρι για όλες τις χρήσης κ ένα φακελάκι baking powder και τα έβαλα σε φόρμα σιλικόνης για κάνα 30 λεπτό. Επίσης κάποια πρωινά της κάνω κάτι σαν πανκεικ με βρωμη μπανάνα, μήλο κανέλα κ αυγό στο  αντικολλητικό. Υπάρχει και μια γνωστή σελίδα (που έχει κ αντίστοιχους λογαριασμούς σε fb & IG που έχει διάφορες συνταγές και πολλές ιδέες), αν θέλεις για να μην θεωρηθεί διαφήμιση στείλε μου προσωπικό μήνυμα να σου την στείλω 

Πολύ ωραία! Εμείς ακόμα δεν τρώμε αυγο, μάλλον από τον άλλο μήνα θα ξεκινήσω να της δίνω και όπως τίποτε θα κάνω τη συνταγή σού. 

Θα σου στείλω πμ.

Προσπάθησα να σου στείλω προσωπικό μήνυμα,  αλλά λέει ότι δεν μπορείς να παραλαμβανεις μηνύματα. 

OQ1lp2.pngUFlDp2.png

1 ώρα πρίν, valentina23 είπε:

@Mari@nna πολύ ωραίες οι συνταγές σου!!θα ήθελα να ξέρω πως το τρώει;;τουωτο δίνεις στο χέρι και το μασουλαει;;το δίνεις εσύ σε κομματάκια;;το λιώνεις;;

Αυτά (μαφιν, πανκεικ) της τα αφήνω πάνω στο δίσκο και τα πιάνει μόνη της. Εντάξει μην φανταστείς ότι τα τρώει όλα, αλλά το προσπαθεί λίγο μόνη της, τα κάνει κομματάκια, τα ρίχνει κάτω τα ξαναπιανει και τρώει κ λίγο. Γενικά υπάρχουν κάποιοι γονείς που επιλέγουν να δίνουν κομμάτια από την αρχή που ξεκινάνε τις τροφές. Εγώ το φοβήθηκα οπότε κάπως προσπαθώ να το συνδιασω, δίνω πατημένα και κάποιες φορές κομμάτια. Γενικά όμως δεν τρελαίνεται με το φαγητό οπότε δοκιμάζω διάφορα.

1 ώρα πρίν, BettySt είπε:

Πολύ ωραία! Εμείς ακόμα δεν τρώμε αυγο, μάλλον από τον άλλο μήνα θα ξεκινήσω να της δίνω και όπως τίποτε θα κάνω τη συνταγή σού. 

Θα σου στείλω πμ.

Προσπάθησα να σου στείλω προσωπικό μήνυμα,  αλλά λέει ότι δεν μπορείς να παραλαμβανεις μηνύματα. 

Σου έστειλα εγώ, τσέκαρε τα μηνύματα σου. 

• Μου αρέσει 1
  • Ευχαριστώ 1

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...
On 3/12/2021 at 12:21 ΠΜ, Nephele78 είπε:

Κοριτσια τι κάνετε ; Ολα καλά τα μωρακια σας; Πειτε καμια ιδεα για φαγητο επισης τι γιαουρτι δινετε;;;

Ολα καλα εμεις! Και εγω αυτο σκέφτομαι συνέχεια τις τελευταίες μέρες, τι αλλο απο φαγητο! Μεσημέρι δινω κρεας,  κουνελι κατσικι αρνι, με κοκκινιστα φασολακια ή αρακα, μπροκολο,  ή μπιφτεκακια ψητα με πατατες ψητες κ μπροκολο. Τώρα ξεκινησα και το λαχανο βρασμενο βέβαια και μεσσ στηβ εβδομάδα και ψαρακι. Αυγο βραστο ουτε να το δει, οπότε το κανω ομελετα (με λιγο μπροκολο εχει σουξε και κρεατακι) για απογευμα αυτο,  αλλιως το ιδιο με το μεσημεριανο! Ζυμαρικά 1 φορα την εβδομάδα, εννοείται με κρεας και λαχανικα παλι. Γιαουρτακι δεν τρωει εμενα λογω αλλεργιας για αυτο ψάχνω ιδέες για απογευμα! 

9 ώρες πρίν, Paris.33 είπε:

Ολα καλα εμεις! Και εγω αυτο σκέφτομαι συνέχεια τις τελευταίες μέρες, τι αλλο απο φαγητο! Μεσημέρι δινω κρεας,  κουνελι κατσικι αρνι, με κοκκινιστα φασολακια ή αρακα, μπροκολο,  ή μπιφτεκακια ψητα με πατατες ψητες κ μπροκολο. Τώρα ξεκινησα και το λαχανο βρασμενο βέβαια και μεσσ στηβ εβδομάδα και ψαρακι. Αυγο βραστο ουτε να το δει, οπότε το κανω ομελετα (με λιγο μπροκολο εχει σουξε και κρεατακι) για απογευμα αυτο,  αλλιως το ιδιο με το μεσημεριανο! Ζυμαρικά 1 φορα την εβδομάδα, εννοείται με κρεας και λαχανικα παλι. Γιαουρτακι δεν τρωει εμενα λογω αλλεργιας για αυτο ψάχνω ιδέες για απογευμα! 

Ααα δινεις πολλα εσυ!!! Δεν τα μπλενταρεις; Εγω μονο μοσχαρι ή κοτοπουλο με λαχανικα δινω ..αυγο βραστο πατημένο φρουτοκρεμα .τα ιδια καθε μερα για αυτο ρωταω..δυσκολο το φαγητο...

πρίν από 51 λεπτά , Nephele78 είπε:

Ααα δινεις πολλα εσυ!!! Δεν τα μπλενταρεις; Εγω μονο μοσχαρι ή κοτοπουλο με λαχανικα δινω ..αυγο βραστο πατημένο φρουτοκρεμα .τα ιδια καθε μερα για αυτο ρωταω..δυσκολο το φαγητο...

Κομμάτια τρωει,  οποτε πχ το αυγο πως να το δώσω με τα φρούτα δύσκολο.  Αν τρωτε πολτοποιημενα πάντως θα σ προτεινα να δοκιμάσεις και αλλα κρεατα,  ειδικα το κατσικι γαλακτος ειναι πολυ καλο. Επισης υπαρχουν λαχανικα οπως κόκκινη πιπερια, γλυκοπατατα που δίνουν ιδιαίτερη γευση,  ανηθος μαϊντανός. Ψαράκι ποτε θα κανετε εισαγωγη; 

• Μου αρέσει 1

Γεια σας κορίτσια! Και εγω είχα ξεμείνει από ιδέες για φαγητό και η Μαριάννα μου προτεινε ένα πολύ ωραίο σαιτ. Θα σας γράψω στα ελληνικά το όνομα του,  εσείς για να το βρείτε γράψτε το όνομα μεταφρασμένο στα αγγλικά (το γράφω ελληνικά να μην θεωρηθεί διαφήμιση). Είναι "μικρά χεράκια blw".

Σε κάθε συνταγή λέει και πώς μπορούμε να τη προσφέρουμε στο μωρό με τη μέθοδο blw για οποια ενδιαφέρεται. 

• Μου αρέσει 4

OQ1lp2.pngUFlDp2.png

Διαφημίσεις

On 3/12/2021 at 12:21 ΠΜ, Nephele78 είπε:

Κοριτσια τι κάνετε ; Ολα καλά τα μωρακια σας; Πειτε καμια ιδεα για φαγητο επισης τι γιαουρτι δινετε;;;

Δίνω αρνίσιο κιμά. Πάει με πατάτα καρότο κρεμμυδι κ δυόσμο. Κ λίγο λεμονάκι κ είναι μουρλια τρελαίνεται. Γιαούρτι δίνω το Μενοίκιο κατσικίσιο, επίσης του αρέσει πολύ. Εμένα κάνει εκατό ώρες με πατημένα χονδροαλεσμενα πφφφ κ διαμαρτύρεται δεν θέλει να κάθεται να τρώει ,θέλει να παίζει όλη την ώρα. Για αυτοσιτιση που λέτε ,τα πιάνει τα βάζει στο στόμα του κ τα πεταει στο πάτωμα κ τα κοιτάει να δει αν έπεσαν καλά! :lol:

Αρχίζω βάζω μια κατσαρόλα για όλους μας. Απλά προσθέτω το αλάτι εκ των υστερων

Φακές, σπανακορυζο ,μοσχάρι με λαχανικά σούπα, φασολάκια,αρακάς καλαμπόκι με άλλα λαχανικά ,τραχανάς λαχανικων με ψωμάκι 

• Μου αρέσει 1
  • Χαχα 1

AuQnp2.png

1 hour ago, Paris.33 είπε:

Κομμάτια τρωει,  οποτε πχ το αυγο πως να το δώσω με τα φρούτα δύσκολο.  Αν τρωτε πολτοποιημενα πάντως θα σ προτεινα να δοκιμάσεις και αλλα κρεατα,  ειδικα το κατσικι γαλακτος ειναι πολυ καλο. Επισης υπαρχουν λαχανικα οπως κόκκινη πιπερια, γλυκοπατατα που δίνουν ιδιαίτερη γευση,  ανηθος μαϊντανός. Ψαράκι ποτε θα κανετε εισαγωγη; 

Εμ για αυτό ..λεω κ γω πως τρωει ομελετα; χαχα ! Το αυγο παταω το κρόκο κ μεσα στη φρουτοκρεμα βαζω το ασπράδι .ευτυχως το τρωνε ως σκετο αυγο πριν τη φρουτοκρεμα.. ξεκιναω τώρα με ψαρι μπακαλιάρο φρεσκο πηρα ηδη.εχεις δικιο θα δοκιμασω κατσίκι ναι ! απο λαχανικα βαζω τα παντα μεσα μπρόκολο κουνουπίδι κοκκινη πιπερια για δυσκοιλιότητα οτι καλυτερο και δινω κ απο φρουτα ανακατεύω αρκετα σχεδον τα παντα τρωνε κ πολυ αβοκαντο !

Οσπρια επισης θα προσθέσω αίγα σιγα 

πρίν από 37 λεπτά , Mighty86 είπε:

Δίνω αρνίσιο κιμά. Πάει με πατάτα καρότο κρεμμυδι κ δυόσμο. Κ λίγο λεμονάκι κ είναι μουρλια τρελαίνεται. Γιαούρτι δίνω το Μενοίκιο κατσικίσιο, επίσης του αρέσει πολύ. Εμένα κάνει εκατό ώρες με πατημένα χονδροαλεσμενα πφφφ κ διαμαρτύρεται δεν θέλει να κάθεται να τρώει ,θέλει να παίζει όλη την ώρα. Για αυτοσιτιση που λέτε ,τα πιάνει τα βάζει στο στόμα του κ τα πεταει στο πάτωμα κ τα κοιτάει να δει αν έπεσαν καλά! :lol:

Αρχίζω βάζω μια κατσαρόλα για όλους μας. Απλά προσθέτω το αλάτι εκ των υστερων

Φακές, σπανακορυζο ,μοσχάρι με λαχανικά σούπα, φασολάκια,αρακάς καλαμπόκι με άλλα λαχανικά ,τραχανάς λαχανικων με ψωμάκι 

Εμενα Ότι πιανουν τα πετάνε κατω κ με κοιτανε να τους τα δωσω κ μετα τα ξανα πετανε κ γελανε ..με κοροιδευουν κανονικα !α και βεβαια ολα μεσα στο στομα τα απαγορευμένα κ αν τα απομακρύνω κλαινε!τα παιχνιδια δε τα θελουν,τις βλακειες κ τα κακα θελουν! Επισης τα μασητικα σε μας δεν κανουν δουλεια παρα μονο καποια που μπαινουν καταψυξη.ειδικα μετα τις 19:00 τα πιανει τρελα με τα δοντια κ απο υπερενταση  οποτε τα κοιμίζω στανταρ λιγο μετα τις  20:00  !! αρκετα φαγητα  εχεις δωσει ηδη!!τσεκαρα το Μενοικιο πολύ καλο φαινεται ,θα το ψαξω αθηνα που το εχει να τους το δωσω! επισης και το κεφιρ λενε κανει καλό εχει κ μενοικιο θα το παρω  να το δοκιμασουν !ευχαριστω :)

• Μου αρέσει 1

3 ώρες πρίν, BettySt είπε:

Γεια σας κορίτσια! Και εγω είχα ξεμείνει από ιδέες για φαγητό και η Μαριάννα μου προτεινε ένα πολύ ωραίο σαιτ. Θα σας γράψω στα ελληνικά το όνομα του,  εσείς για να το βρείτε γράψτε το όνομα μεταφρασμένο στα αγγλικά (το γράφω ελληνικά να μην θεωρηθεί διαφήμιση). Είναι "μικρά χεράκια blw".

Σε κάθε συνταγή λέει και πώς μπορούμε να τη προσφέρουμε στο μωρό με τη μέθοδο blw για οποια ενδιαφέρεται. 

Εννοείται ακολουθώ στο ινστα κ εχω δοκιμασει πολλες ιδεες! 

• Μου αρέσει 1

Μοσχάρι και κοτόπουλο μόνο δίνω κι εγώ συμφωνα με τις οδηγιες της γιατρού με διαφορα λαχανικα αλεσμενα η ζυμαρικά.Σιγα σιγα θα δοκιμασουμε κ κομματακια,του 1 εκ.οπως ειπε η γιατρος μας.

Αυριο κλεινουμε 10 μηνων.

Μετά το χρόνο όσπρια.Επισης μετά το χρόνο κοινο φαγητο για ολους εφοσον μέχρι τότε η γιατρός μας λέει κάθε μέρα κρέας για τη μικρή.

Αυτο που εχω καταλάβει ειναι οτι εμείς τσαμπα αγχωνομαστε.Ολα θα γίνουν όταν τα μωρά είναι έτοιμα.

• Μου αρέσει 2

hKYcp3.png

Γεια σας μαμάδες!

είχα πολύ καιρο να διαβασω νέα σας κι έπεσα πάνω στη συζήτηση για το φαγητό, που είναι και το δικό μου αγχος, καθώς η μικρή μου δεν πολυενδιαφέρεται. Τα γεύματά της είναι μικρά τις περισσότερες φορές και η διάρκεια ταΐσματος μπορεί να είναι και μία ώρα. Μέχρι να τελειώσουμε το ένα γεύμα έχει έρθει η ώρα για το επόμενο, που λέει ο λόγος…
Κι εγω έδινα εντελώς αλεσμένα στην αρχή, και κάποια μέρα απλώς αρνήθηκε να φάει. Νομίζω δεν της άρεσε η υφή, ιδιαίτερα του αλεσμένου κρέατος. Τότε άρχισα να της τα πατάω με το πιρούνι και να της τα δίνω μικρά κομματάκια (φρούτα και λαχανικά) και τα πήγαμε κάπως καλύτερα. Το κρέας δεν της αρέσει καθόλου, στην αρχή έκανε συνεχώς εμετούς και έκοψε και όλα τα υπόλοιπα που το συνόδευαν, πχ λαχανικά.  Πλέον, μόνο σε μορφή ψιλοκομμένου κιμά το δέχεται, οπότε τρώει γιουβαρλάκια (μοσχάρι κ κοτόπουλο) με λαχανικά, ρύζι, ή ζυμαρικά (φιδέ ή αστεράκι)  συνέχεια (και σε πολύ μικρές ποσότητες). Οι φακές της αρέσουν με ρύζι οπότε τα βράζω όλα πολύ καλά, τα βγάζω στο πιάτο και τα λιώνω με το πιρούνι. Μπρόκολο βραστό της αρέσει, κουνουπίδι γιαχνί επίσης. Γιαουρτάκι τρώει το στραγγιστό κατσικίσιο ολυμπος (τις περισσότερες φορές το δέχεται). Τον κρόκο (που δεν της αρέσει) δέχεται και τον τρώει  με τον εξής τρόπο: κάνω ένα μήλο στον ατμό, το πολτοποιώ μαζί με τον κρόκο που έχω βράσει, και προσθέτω το μείγμα σε κρέμα βρώμης (hipp). Για κάποιο διάστημα δεν ήθελε καθόλου τη βρώμη κι έτσι της έδινα σκέτο τον βρασμένο κρόκο λιωμένο καλά με λίγο λάδι και λεμόνι. Το ψάρι η παιδιατρος μας το έδωσε νωρις νωρις, στον έβδομο, κι ενώ έδειχνε να της αρέσει, την τρίτη φορά που το έφαγε έκανε αλλεργία με πολύ εμετό… Τώρα κοντεύουμε δέκα μηνών, αλλά δεν της έχω ξαναδώσει από τότε, θα περιμένω. Τα φρούτα είναι αυτά που θα φάει με μεγαλύτερη όρεξη. Αβοκάντο, μανταρίνι, πορτοκάλι, αχλάδι σε μικρά κομματάκια ή πατημένα με το πιρούνι. Στο μανταρίνι αφαιρώ την μεμβράνη και της δίνω το «φιλέτο». Το πορτοκάλι το πλένω καλά εξωτερικά, το κόβω σε βαρκούλες και αυτη το πιάνει και το ξεζουμίζει μόνη της με το ενάμισι δόντι της. Κάποτε έτρωγε και την μπανάνα μόνη της, τώρα πλέον ούτε να τη δει.

Γενικα, είναι λιτοδίαιτο δραστήριο παιδί. Φυσικά και ανησυχώ για το αν τρώει αρκετά, καθώς μόνο το γάλα μου θα ζητήσει με όρεξη (αλλά κι από αυτό θα πάρει λίγο και πολλές φορές), κι ας μου λεν οι παιδίατροι ότι κακώς αγχώνομαι (τέσσερις έχω συμβουλευτεί μέχρι στιγμής). Από ότι έχω καταλάβει πάντως, κάθε παιδιατρος ακολουθεί τη δική του γραμμή. Η πιο easygoing ήταν η παιδιατρος-σύμβουλος θηλασμού, που μου έδινε το ελεύθερο να την αφήνω να θηλάζει όσο και όποτε ήθελε  ακομα και μετά την εισαγωγή στερεών. Βέβαια και ο πλουραλισμός γεύσεων και φαγητών που μου πρότεινε δεν βοήθησαν (βλ. πρώιμη εισαγωγή ψαριού, περίεργες συνταγές που ούτε κι εγώ θα έτρωγα κλπ). Άλλοι παιδίατροι ήταν πιο παραδοσιακοί στις γεύσεις και τους χρόνους εισαγωγής τροφών, αλλά αυστηροί με το θηλασμό ανάμεσα στα γεύματα και με το ελάχιστο μέγεθος μερίδας. Μου έλεγαν να μην της δώσω στήθος μέχρι να πεινάσει και να φάει φαγητό, και μάλιστα συγκεκριμένες ποσότητες. Η μικρή μου όμως θέλει να τσιμπολογάει, όσο, και αν, θέλει, κ όχι να τρώει με το ζύγι και με το ρολόι. Δεν δέχεται καθόλου την πίεση, ούτε να την ξεγελάσω μπορώ. Αν δεν έχει φάει καλά και πεινάσει συμπληρώνει με θηλασμό, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι θα ξυπνήσει πολλές φορές μέσα στη νύχτα για να θηλάσει. Το θέμα του ύπνου μας δεν τολμώ καν να το θίξω (κ ο νοών νοείτο) αλλά την βάλαμε στη μέση και βρήκαμε την υγειά μας!!

• Μου αρέσει 2

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...