Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 5 ώρες πρίν, Makelen είπε:

Μηπως να ρωτησεις τον γιατρο σου να επαιρνες κολπικα το utrogestan?? Με τοσες παρενεργειες δε μπορει να μη στο πει κ μονος του. Τωρα οσο για τις πολλες εξωσωματικες.. τι να πω..! Σου εχουν πει που αποδιδουν τις αποτυχιες; εχετε εντοπισει το προβλημα;?

Το άλλαξα και μόνο το βράδυ που βάζω το cyclogest το πίνω από το στόμα. Όμως και πάλι γίνομαι χάλια, δεν το έχει συνηθίσει ο οργανισμός μου. Το κεφάλι κοντεύει να σπάσει και τελικά ξύπνησα να πάρω ντεπον, δεν αντέχω. Πλέον για την ηλικία ου λένε αν και η ποιότητα των εμβρύων που έβαλα ήταν αρκετά καλές μου είπαν με το ένα άριστο. 

ΜΟΜS FEBRUARY 2021 :)

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλες τις υπάρχουσες  και μέλλουσες  μανούλες!! 

Θα ήθελα να σας μεταφέρω τον προβληματισμό μου και αν κάποια από εσάς είχε παρόμοιο πρόβλημα  να μου δώσει τις πολύτιμες συμβουλές της.

Είμαι ακριβώς 13w. Από την 6η μέχρι και 10η περίπου εβδομάδα είχα κατά διάστηματα αίμα, άλλοτε λιγότερο και άλλοτε περισσότερο. 

Χτες έκανα την αυχενικη διαφάνεια και ευτυχώς το μωράκι μου είναι άριστο! 

Αυτό όμως που με προβλημάτισε είναι ότι ο γυναικολόγος μου είπε ότι ο πλακουντας μου είναι χαμηλά  και ότι εκεί οφείλονται και οι προηγούμενες αιμορραγίες. 

Μου απογορευσε  τα μπάνια ( δεν έχω κάνει ούτως ή άλλως κανενα), τις επαφές, την  οποιαδήποτε άσκηση και μου συνέστησε ξεκουραση. 

Φοβάμαι αρκετά μέχρι να περάσουν οι 4 εβδομάδες που θα ξανακάνω υπέρηχο.

Είχε κάποια από εσάς αντίστοιχη εμπειρία;

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 12,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Just now, Τουτουνι είπε:

Μα εγώ δεν έχω ενδοκρινολόγο και δεν παίρνω και κανένα χάπι... Τώρα πρέπει να πάω να με δει αλλά είναι όλοι κλειστοί ως της 25!

Δεν πειράζει. Θα αποκτήσεις άλλον έναν φίλο γιατρό τώρα. Συμβαίνει λόγω της εγκυμοσύνης. Εγώ παίρνω χάπι και μου είχε πέσει μεγάλη η δόση από κάποια εβδομάδα και μετά οπότε μου τη μείωσε.

tvXOp2.png

Just now, Ele@n είπε:

Δεν πειράζει. Θα αποκτήσεις άλλον έναν φίλο γιατρό τώρα. Συμβαίνει λόγω της εγκυμοσύνης. Εγώ παίρνω χάπι και μου είχε πέσει μεγάλη η δόση από κάποια εβδομάδα και μετά οπότε μου τη μείωσε.

Εγώ θα παω μετά της 25 γιατί τώρα είναι όλα κλειστά!! Ο γιατρός είπε ότι δεν πειράζει!!!! Ελπίζω να έχει δίκιο!!

bCX6p3.png

Just now, Τουτουνι είπε:

Εγώ θα παω μετά της 25 γιατί τώρα είναι όλα κλειστά!! Ο γιατρός είπε ότι δεν πειράζει!!!! Ελπίζω να έχει δίκιο!!

Απο κάποια εβδομάδα και μετά λειτουργούν με το δικό τους θυρεοειδή. Μάλλον εσένα επειδή είναι δύο ρουφούσαν πολύ από εσένα μέχρι τώρα και έπεσε.

• Μου αρέσει 1

tvXOp2.png

Just now, Eirini10 said:

Καλημέρα σε όλες τις υπάρχουσες  και μέλλουσες  μανούλες!! 

Θα ήθελα να σας μεταφέρω τον προβληματισμό μου και αν κάποια από εσάς είχε παρόμοιο πρόβλημα  να μου δώσει τις πολύτιμες συμβουλές της.

Είμαι ακριβώς 13w. Από την 6η μέχρι και 10η περίπου εβδομάδα είχα κατά διάστηματα αίμα, άλλοτε λιγότερο και άλλοτε περισσότερο. 

Χτες έκανα την αυχενικη διαφάνεια και ευτυχώς το μωράκι μου είναι άριστο! 

Αυτό όμως που με προβλημάτισε είναι ότι ο γυναικολόγος μου είπε ότι ο πλακουντας μου είναι χαμηλά  και ότι εκεί οφείλονται και οι προηγούμενες αιμορραγίες. 

Μου απογορευσε  τα μπάνια ( δεν έχω κάνει ούτως ή άλλως κανενα), τις επαφές, την  οποιαδήποτε άσκηση και μου συνέστησε ξεκουραση. 

Φοβάμαι αρκετά μέχρι να περάσουν οι 4 εβδομάδες που θα ξανακάνω υπέρηχο.

Είχε κάποια από εσάς αντίστοιχη εμπειρία;

Καλημέρα ! Με το καλό το μωράκι σου! 
Δεν έχω προσωπική πείρα αλλά ξέρω ότι ο χαμηλός πλακούντας συνήθως αργότερα ανεβαίνει και διορθώνεται το πρόβλημα. Ο γιατρός σου δεν στο είχε αναφέρει αυτό νωρίτερα από την αυχενική ; 

• Μου αρέσει 1

Διαφημίσεις

Just now, chris79 είπε:

Καλημέρα ! Με το καλό το μωράκι σου! 
Δεν έχω προσωπική πείρα αλλά ξέρω ότι ο χαμηλός πλακούντας συνήθως αργότερα ανεβαίνει και διορθώνεται το πρόβλημα. Ο γιατρός σου δεν στο είχε αναφέρει αυτό νωρίτερα από την αυχενική ; 

Σε ευχαριστώ πολυ για την απαντηση!!

Ο γιατρός μου είναι στην Αθήνα και γω σε επαρχία  και είναι η πρώτη φορά που με είδε μετά την εξωσωματική! 

Με παρακολουθεί και εδώ γυναικολόγος αλλά ποτέ δεν μου είχε αναφέρει κάτι σχετικό. 

Καλή σας μέρα κυρίες μου!

Παραθέτω μια ενδιαφέρουσα τοποθέτηση μιας ψυχοθεραπεύτριας που με έβαλε σε σκέψεις για όταν -με το καλό!- γίνουμε μητέρες:

Οι αντιλήψεις «άστο να κλαίει για να μάθει», «μάθε του να είναι ανεξάρτητο από μικρό», «μάθε του να μπορεί να διαχειρίζεται τον αποχωρισμό από βρέφος», «μην το κανακεύεις, θα γίνει κακομαθημένο» κτλ., το επακόλουθο τραύμα και η παρεμπόδιση της ψυχοσυναισθηματικής ωρίμανσης του Ατόμου.

https://antigonisimeonidou.wordpress.com/2015/03/12/γιατί-το-ελεγχόμενο-κλάμα-cio-είναι-μόνο/.

Αναρωτιέμαι πώς βιώσατε αυτή την κατάσταση και ποια γραμμή ακολουθήσατε όσες από εσάς έχετε ήδη παιδάκια...

Καλό (και ανώδυνο) Σαββατοκύριακο ❤️

Just now, Ele@n είπε:

Απο κάποια εβδομάδα και μετά λειτουργούν με το δικό τους θυρεοειδή. Μάλλον εσένα επειδή είναι δύο ρουφούσαν πολύ από εσένα μέχρι τώρα και έπεσε.

Με έβαλαν να κάνω εξετάσεις...τ3 τ4 και αντίσωμα θηρωιδη...α!!! Και υπερηχο!!!

• Μου αρέσει 1

bCX6p3.png

Just now, Τουτουνι είπε:

Με έβαλαν να κάνω εξετάσεις...τ3 τ4 και αντίσωμα θηρωιδη...α!!! Και υπερηχο!!!

Μια χαρά...όλα υπό έλεγχο λοιπόν...και η μανούλα να συνεχίσει ήρεμα το καλοκαίρι της!!!:wub:

tvXOp2.png

πρίν από 47 λεπτά , Renaki80 είπε:

Καλημέρα @Joka μου,  εγώ δεν έχω τόση εγκράτεια, οπότε θα πάω την Δευτέρα για υπερηχο, να δω με την ευκαιρία το μωρό, να μου φύγει και το άγχος! θα σου στείλω για ότι μου πει ο ειδικός! 

Πάντως αν και ξαπλωμένη τα πονάκια τα έχω ακόμα, κάθε φορά που αλλάζω πλευρό ή περπατάω! Να φανταστείς κρατάω την κοιλιά μου και πάω σαν την κότα χαχαχα εντάξει είμαι μεγάλο σούργελο! Τι να κάνω; Φοβάμαι η καημένη! 

Σε φιλώ

Μωρέ κι εγω φοβαμαι και παραφοβαμαι,αλλα φοβαμαι περισσοτερο τον ιδιο το φοβο που νιωθω απ την αρχη και πως θα εξελιχθει μεχρι το τελος αλλα και μετά...

Δεν ξερω αν με καταλαβαινεις....

Εννοειται να πας αν ανησυχεις,εγω το σκεφτομαι πιο πολυ με την εννοια ουι και να εχει γινει κατι κακό,τι μπορω να κάνω τώρα???

Εγω συνεχιζω να νιωθω μια ενοχληση απο κατω αλλα κατα τ αλλα στην κοιλια τιποτα απολυτως.

Ειμαι σιγουρη εν τω μεταξυ οτι στις διακοπες τσιμπησα 2-3 κιλα στανταρ!!

Χυες βραδυ τσακισα γαριδομακαροναδα και κοιμηθηκα μετα σαν πουλακι!Χαχαχααχααα!

Να προσέχεις και να σκεφτεσαι θετικα!

• Χαχα 1

hKYcp3.png

Διαφημίσεις

πρίν από 9 λεπτά , Nephelie είπε:

Μην ανησυχεις τοσο πραγματικα..αυτα παιζουν  λογικα, και εμενα το ενα μωρο ειναι μια σταλια! Ναι να δουμε τι θα σου πει και ευχομαι να ειναι τελεια τα ποσοστα σου με pappa!!

Σε ευχαριστώ νεφελακι μου. Εσύ πως είσαι αλήθεια;σε τι φάση;

AuQnp2.png

πρίν από 47 λεπτά , Renaki80 είπε:

Κσλημέρα, όχι καλέ, εγώ πίνω από την αρχή της εγκυμοσύνης (& πολύ πιο πριν συν κάποια άλλα για διαφορα θεματάκια που εχω) να το ΠΙΝΕΙΣ μόνο πρωι, 30’ πριν φας κατι. 
βέβαια κάθε μήνα με παρακολουθεί ενδοκρινολόγος και κάνω εξετάσεις

Κι εγω έπαιρνα απο πριν.Στις 2 πρωτες μετρησεις ηταν χαμηλα η tsh αλλα ξαναμετρησα τωρα και ειχε τριπλασιαστει οποτε αυξησα τη δοση.Οταν επιστρεψω θα παω και στον ενδοκρινολογο.

Το 3 ειναι το οριο για το β τριμηνο κι εμενα εφτασε 2,8!

hKYcp3.png

Just now, Ele@n είπε:

Μια χαρά...όλα υπό έλεγχο λοιπόν...και η μανούλα να συνεχίσει ήρεμα το καλοκαίρι της!!!:wub:

Φοβάμαι λίγο γιατί έχω ακούσει ότι ο θηρωηδης μπορεί να προκαλέσει αποβολή...

bCX6p3.png

πρίν από 21 λεπτά , Τουτουνι είπε:

Μα εγώ δεν έχω ενδοκρινολόγο και δεν παίρνω και κανένα χάπι... Τώρα πρέπει να πάω να με δει αλλά είναι όλοι κλειστοί ως της 25!

Κοριτσι,ο θυρεοειδης τα κανει αυτα στην εγκυμοσυνη.Εμενα η tsh τριπλασιαστηκε και αυξησα τη δοση.

Ετσι κι αλλιως η tsh παρακολουθειται στην εγκυμοσυνη.Εμενα η γιατρος μου μου την ελεγξε και στις 8 και στις 10 βδομαδες και την ξαναμετρησα τωρα.

Ειναι συνηθισμενο,μην ανησυχεις,θα στο ρυθμισει ενδοκρινολογος και θα ελεγχεις τακτικα...

2 ώρες πρίν, Mighty86 είπε:

Καλημέρα κοριτσια. Είμαι πάλι εγώ με τις ανησυχίες μου. Δεν έχω καταλάβει κάποια πράματα. Ενώ στην αυχενική το μωρό βγήκε ότι είναι 12w +5d πιο προχωρημένο αποτι το υπολόγιζαμε με βάσει περιόδου,είναι μόνο 5εκατοστα. Σας φαίνεται φυσιολογικό τώρα αυτό;

Καλημέρα. Κεγω τηρώ αυτό που λες εσύ ,ίσως το κάνω κ από ατολμία εγώ όμως βεβαια και δεν είμαι τόσο ψύχραιμη.προτιμω να βγάζω τις ανασφάλειες μου εδώ. Μου την σπάει όμως αυτό θα προτιμούσα να έχω περισσότερη άνεση να πάρω τον γιατρό. Έχει κ μια γραμματέα Κέρβερο ,έχει ένα ύφος λες κ είναι πρωτόκολλο. Τεσπα. Εμένα μου έχει πει για πονακια δεξιά αριστερά,κούραση, κόπωση,αναγουλες κτλ όλα φυσιολογικά και καλοδεχουμενα. Για μεγάλους πόνους δεν μου έχει πει αν θα έπρεπε να τον καλέσω. Ίσως λοιπόν καλό θα ήταν να μιλήσεις με την γιατρό σου. Σίγουρα δεν θα είναι κάτι φοβερό αλλα ίσως θα έπρεπε να ξέρει κ αυτή πως εξελίσσεται η εγκυμοσύνη σου. Το να μην μπορείς να κάτσεις άνετα δεν ξέρω αν είναι θεμιτό. Εγώ λέω καλό είναι να την ρωτήσεις. 

@Ladybag20 μπράβο ρε κορίτσι. Τι τραβάμε με τα άγχη μας.αγορακι λοιπόν ε; Αρχίζει κ έρχεται στα ίσα η μπαλάντζα του τοπικ δεν έχουμε μόνο κοριτσάκια...

Πόσο εβδομάδων σε έβγαλε κ είναι 7εκ το έμβρυο σου; Εμένα γιατί είναι μόνο 5 ρε γαμωτο; Ο γιατρός μου είπε όλα φυσιολογικά.αλλα όπου κ να μπω να διαβάσω 12w λεει θα έπρεπε να είναι πάνω από 6

Εμενα και η γιατρος και η γραμματεας ειναι παρα πολυ κουλ και φιλικες,ηλικιες περιπου 40 και 50,ειναι μαζι απ την αρχη κι εγω τις ξερω 20 χρονια οποτε καθολου δε δισταζω.

Κακες σκεψεις κανω κι εγω αλλα τις διωχνω.

Εμενα το μωρο 12εβδ ακριβως ήταν 53 εκ.Μια χαρα λοιπον και το δικο σου.Απλα ειναι μικρουλια,ως τωρα.

• Ευχαριστώ 1

hKYcp3.png

2 ώρες πρίν, Mighty86 είπε:

Καλημέρα κοριτσια. Είμαι πάλι εγώ με τις ανησυχίες μου. Δεν έχω καταλάβει κάποια πράματα. Ενώ στην αυχενική το μωρό βγήκε ότι είναι 12w +5d πιο προχωρημένο αποτι το υπολόγιζαμε με βάσει περιόδου,είναι μόνο 5εκατοστα. Σας φαίνεται φυσιολογικό τώρα αυτό;

Καλημέρα. Κεγω τηρώ αυτό που λες εσύ ,ίσως το κάνω κ από ατολμία εγώ όμως βεβαια και δεν είμαι τόσο ψύχραιμη.προτιμω να βγάζω τις ανασφάλειες μου εδώ. Μου την σπάει όμως αυτό θα προτιμούσα να έχω περισσότερη άνεση να πάρω τον γιατρό. Έχει κ μια γραμματέα Κέρβερο ,έχει ένα ύφος λες κ είναι πρωτόκολλο. Τεσπα. Εμένα μου έχει πει για πονακια δεξιά αριστερά,κούραση, κόπωση,αναγουλες κτλ όλα φυσιολογικά και καλοδεχουμενα. Για μεγάλους πόνους δεν μου έχει πει αν θα έπρεπε να τον καλέσω. Ίσως λοιπόν καλό θα ήταν να μιλήσεις με την γιατρό σου. Σίγουρα δεν θα είναι κάτι φοβερό αλλα ίσως θα έπρεπε να ξέρει κ αυτή πως εξελίσσεται η εγκυμοσύνη σου. Το να μην μπορείς να κάτσεις άνετα δεν ξέρω αν είναι θεμιτό. Εγώ λέω καλό είναι να την ρωτήσεις. 

@Ladybag20 μπράβο ρε κορίτσι. Τι τραβάμε με τα άγχη μας.αγορακι λοιπόν ε; Αρχίζει κ έρχεται στα ίσα η μπαλάντζα του τοπικ δεν έχουμε μόνο κοριτσάκια...

Πόσο εβδομάδων σε έβγαλε κ είναι 7εκ το έμβρυο σου; Εμένα γιατί είναι μόνο 5 ρε γαμωτο; Ο γιατρός μου είπε όλα φυσιολογικά.αλλα όπου κ να μπω να διαβάσω 12w λεει θα έπρεπε να είναι πάνω από 6

Βρε κορίτσι μου επεμβαίνω γτ δε θέλω να βασανίζεται αδίκως..

Μη κάνεις το λάθος να συγκρίνεις το μωρό σου με άλλο μωράκια ή βάση του μέσου όρου που λέει το ίντερνετ..ναι οκ ίσως είναι κ λίγο πιο μικρό ε και??? Κ εμένα έβγαιναν τα πόδια του κ στην αυχενική κ στη β επιπέδου πιο μεγάλα(!) Από τον μέσο όρο κ μου έλεγαν πολύ ψηλά πόδια κτλ κ τώρα στο ντοπλερ μείωσαν Ρυθμό προφανώς κ ήρθαν στον μέσο όρο λιιιγο παραπάνω..

Θέλω να σου πω ότι κάθε έμβρυο έχει άλλο Ρυθμό ανάπτυξης κ φυσικά δε θα έχουν όλα ίδιο ύψος!! Αλλά είναι πιο μικρόκαμωμενα μωράκια κ πιο κοντουλικα κ αλλά πιο μεγαλόσωμα!!

Σημασία έχει να είναι υγιή!!;)

• Μου αρέσει 4
  • Ευχαριστώ 1

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...