Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr

♡ Η ζωή με τα δίδυμα ♡

Recommended Posts

49 minutes ago, Nephele78 said:

Σε ευχαριστώ πολυ πολυ! Οποτε πρεπει να το ψαξω ουτε το γνωριΖα.θελω του χρονου οπωσδηποτε να τα στειλω. Για τα μλ ρωτησα διοτι η μικρή μου πινει μονο 360 συνολο το 24ωρο και διαβασα οτι η βασικη τροφή μεχρι το ετος ειναι το γαλα κ οι αλλες συμπληρωματικεΣ κ ψιλοτρομαξα με την ελαχιστη ποσοτητα που πινει η δικη μου. αλλα μαλλον για το μητρικό θα εννοουνε..

Όπως και το μητρικό γαλα έτσι και το γάλα φόρμουλα είναι η βασική τροφή μέχρι το έτος. Πάνω στο κουτί αν δεις γράφει ημερήσια ποσότητα ανα ηλικία (αριθμός γευματων και ποσότητα μλ ανά γεύμα). Μήπως περνάει φάση η μικρούλα? Βγάζει δοντακια πχ? 

@Zina21 Τι ωραία, με το καλο τα ζουζούνια!! :wub: 

Έχουμε κάποιους παιδικους υποψιν κι εμείς αλλά πρέπει να πάμε απο κοντά να δούμε πριν κλείσουμε.

4 hours ago, Zina21 said:

Ναι ξέρουμε που θα τα πάμε παιδικο.Τα γράψαμε πριν λιγες μέρες γιατί δεν βάζουν πολλά παιδάκια στα τμήματα κ κλείνουν νωρίς οι θέσεις.Ξεκινάμε 1η Μαΐου!!!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 543
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

10 ώρες πρίν, Nephele78 είπε:

Σε ευχαριστώ πολυ πολυ! Οποτε πρεπει να το ψαξω ουτε το γνωριΖα.θελω του χρονου οπωσδηποτε να τα στειλω. Για τα μλ ρωτησα διοτι η μικρή μου πινει μονο 360 συνολο το 24ωρο και διαβασα οτι η βασικη τροφή μεχρι το ετος ειναι το γαλα κ οι αλλες συμπληρωματικεΣ κ ψιλοτρομαξα με την ελαχιστη ποσοτητα που πινει η δικη μου. αλλα μαλλον για το μητρικό θα εννοουνε..

Θα σου πω ότι η μικρή μου δεν ήταν ποτε φαν στο γάλα.Το ανώτερο που έφτασε ήταν 180 το γεύμα στην ηλικία των δικών σου κ επινε πρωί βράδυ.Τωρα που ειναι 20 μηνών πίνουν κ τα δυο μόνο πρωί γάλα το βράδυ δεν θέλουν.Προσπάθησε να δίνεις τυράκι όπως το ανθότυρο που έχει ελάχιστο αλάτι αν δεν θέλεις να δίνεις παρμεζάνα που ειναι το τυρί με το περισσότερο ασβέστιο αλλά έχει αλάτι.Όπως κ γιαουρτάκι για να συμπληρώνει το ασβέστιο.

• Ευχαριστώ 1

12 ώρες πρίν, playbunny είπε:

Όπως και το μητρικό γαλα έτσι και το γάλα φόρμουλα είναι η βασική τροφή μέχρι το έτος. Πάνω στο κουτί αν δεις γράφει ημερήσια ποσότητα ανα ηλικία (αριθμός γευματων και ποσότητα μλ ανά γεύμα). Μήπως περνάει φάση η μικρούλα? Βγάζει δοντακια πχ? 

@Zina21 Τι ωραία, με το καλο τα ζουζούνια!! :wub: 

Έχουμε κάποιους παιδικους υποψιν κι εμείς αλλά πρέπει να πάμε απο κοντά να δούμε πριν κλείσουμε.

Ναι ! Γραφει στο κουτι αλλα δεν πινει καιρο τωρα οποτε δεν ειναι απλά μια φαση ισως ειναι αυτο που λεει η @Zina21 και να σαι καλά κοριτσι μου με ηρεμησες. Τα οικία ακριβως!ευχαρισυω θα δινω τυράκι οπως λες.μια χαρα!

• Μου αρέσει 1

13 ώρες πρίν, Nephele78 είπε:

Ο Νικόλας μου δεν ήπιε ποτέ τόσο πολύ γάλα στην ζωή του. Η ποσότητα είναι σχετική , πίνουν οσο θέλουν δεν μπορείς να τα πιέσεις . Ωστόσο με τα 360 μια χαρά θα μεγαλώνει το παιδάκι σου μην ανησυχείς 

• Ευχαριστώ 1

ugAHp3.png

jfV0p3.png

1 hour ago, Nephele78 είπε:

Ναι ! Γραφει στο κουτι αλλα δεν πινει καιρο τωρα οποτε δεν ειναι απλά μια φαση ισως ειναι αυτο που λεει η @Zina21 και να σαι καλά κοριτσι μου με ηρεμησες. Τα οικία ακριβως!ευχαρισυω θα δινω τυράκι οπως λες.μια χαρα!

Να μην αγχώνεσαι κορίτσι μου.Η μικρή μου 4,5 μηνών έπινε 70 με 90 ml το γεύμα.Πέρασα μεγάλο άγχος.Ο παιδίατρος μου είπε ότι εφόσον παίρνει κιλά να μην ανησυχώ κ ότι της φτάνει.Κ ήταν πιο παχουλή από τον μικρό που έπινε πολύ γάλα.Έχει ξεφύγει στις καμπύλες από πολύ νωρίς κ είναι καλύτερα από εξαιρετικά στην ανάπτυξη.

• Ευχαριστώ 1

Διαφημίσεις

πρίν από 23 λεπτά , Zina21 είπε:

Να μην αγχώνεσαι κορίτσι μου.Η μικρή μου 4,5 μηνών έπινε 70 με 90 ml το γεύμα.Πέρασα μεγάλο άγχος.Ο παιδίατρος μου είπε ότι εφόσον παίρνει κιλά να μην ανησυχώ κ ότι της φτάνει.Κ ήταν πιο παχουλή από τον μικρό που έπινε πολύ γάλα.Έχει ξεφύγει στις καμπύλες από πολύ νωρίς κ είναι καλύτερα από εξαιρετικά στην ανάπτυξη.

Πολύ σωστή

• Ευχαριστώ 1

ugAHp3.png

jfV0p3.png

12 hours ago, Nephele78 said:

Έτσι θα είναι τότε κι αφού τρώει τυράκι και είναι οκ στις καμπύλες της θα είναι μια χαρά η μικρούλα. :wub:

• Ευχαριστώ 1

• 3 months later...

Καλησπέρα!!

Ήρθα κι εγώ στην παρέα σας!

Είμαι 30 εβδομάδων σε διδυμακια..

Εδώ και 4 εβδομάδες είμαι αυστηρά στο κρεβάτι γιατί το μήκος του τραχήλου ξαφνικά μειώθηκε σε 24mm. Τουλάχιστον τώρα που μένω κρεβάτι φαίνεται να έχει σταθεροποιηθει και να μην μειώνεται παραπέρα...

Την Δευτέρα πάμε για doppler και είμαι αρκετά αγχωμένη, διαβάζω ότι δίνει πολλές πληροφορίες... ελπίζω να είναι όλα καλά... δεν θελω να γεννήσω ακόμα...

Κορίτσια, σας διαβασα απο την αρχη και έχω κρατήσει και σημειώσεις! Χάχα!

Όλα μου φαίνονται βουνό όμως... βέβαια θα έχω την μητέρα μου κοντά,  παρολα αυτά ολα φαντάζουν δύσκολα... 

Εσείς τι κάνετε? Τα ζουζούνια σας τώρα θα έχουν ξεπεταχτει, έτσι??

• Μου αρέσει 1

On 16/4/2022 at 11:48 ΜΜ, athinaida είπε:

Καλησπέρα!!

Εδώ και 4 εβδομάδες είμαι αυστηρά στο κρεβάτι γιατί το μήκος του τραχήλου ξαφνικά μειώθηκε σε 24mm. Τουλάχιστον τώρα που μένω κρεβάτι φαίνεται να έχει σταθεροποιηθει και να μην μειώνεται παραπέρα...

Την Δευτέρα πάμε για doppler και είμαι αρκετά αγχωμένη, διαβάζω ότι δίνει πολλές πληροφορίες... ελπίζω να είναι όλα καλά... δεν θελω να γεννήσω ακόμα...

Όλα μου φαίνονται βουνό όμως... βέβαια θα έχω την μητέρα μου κοντά,  παρολα αυτά ολα φαντάζουν δύσκολα... 

Γεια σου!! Με το καλό τα δίδυμακια σου !Υπομονη για το κρεβάτι είχα μείνει κι εγώ από το β τρίμηνο και μετά και έτσι σταθεροποιήθηκε το μήκος τραχήλου. 

Όλα μια χαρά θα είναι ! Με το καλό να γεννήσεις στην ώρα σου !

Όλα θα τα βρεις αφού θα έχεις και βοηθεια τη μαμά σου ολα τέλεια! Στην αρχή είναι λίγο δύσκολα μέχρι να βρεις τους ρυθμούς σου!

Εμείς όλα καλά οι ζουζούνες μας είναι 2 χρόνων σχεδόν ! Και πολύ ζωηρές..δεν έχουμε ηρεμήσει ακόμα είναι ζορικα άλλου είδους δυσκολίες τώρα βέβαια.στην αρχή είναι το ξενύχτι μετά το κυνήγι χαχα..

Οι υπόλοιπες τι κάνετε ;; 

• Μου αρέσει 2

16 ώρες πρίν, Nansy29 είπε:

Γεια σου!! Με το καλό τα δίδυμακια σου !Υπομονη για το κρεβάτι είχα μείνει κι εγώ από το β τρίμηνο και μετά και έτσι σταθεροποιήθηκε το μήκος τραχήλου. 

Όλα μια χαρά θα είναι ! Με το καλό να γεννήσεις στην ώρα σου !

Όλα θα τα βρεις αφού θα έχεις και βοηθεια τη μαμά σου ολα τέλεια! Στην αρχή είναι λίγο δύσκολα μέχρι να βρεις τους ρυθμούς σου!

Εμείς όλα καλά οι ζουζούνες μας είναι 2 χρόνων σχεδόν ! Και πολύ ζωηρές..δεν έχουμε ηρεμήσει ακόμα είναι ζορικα άλλου είδους δυσκολίες τώρα βέβαια.στην αρχή είναι το ξενύχτι μετά το κυνήγι χαχα..

Οι υπόλοιπες τι κάνετε ;; 

Καλημέρα!!

Να σου ζήσουν οι ζουζουνες σου!!

Φαντάζομαι συνέχεια θα σας τρέχουν, έτσι? Πως τις απασχολείτε? Βόλτες,  παιδική χαρά?

Εγώ εχθές έκανα doppler.  Τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά είπε ο γιατρός,  ο τράχηλος είναι σταθερός,  οι ροές του αίματος όπως πρέπει,  τα αμνιακα υγρά μια χαρά,  τα μωρά παίρνουν βάρος φυσιολογικά!

Πήρα μια μεγάλη ανάσα,  ο στόχος μου να φτασω τις 36 εβδομάδες παραμένει, έχω άλλες 6 εβδομαδες ακόμα... Θεού θέλοντος... θα ξανακάνουμε doppler αργότερα και βλέποντας και κάνοντας...

Εσύ που ήσουν σε παρόμοια φάση,  πότε γεννησες? Σε ποια εβδομάδα?

Κάτι ακόμα, ενημερώνομαι τωρα για τον αναγκαίο εξοπλισμό,  χρησιμοποιησες μόνο ή διπλό θήλαστρο? Σκέφτομαι το διπλό για να εξοικονομώ χρόνο,  αλλά είναι βολικό??

Διαφημίσεις

8 ώρες πρίν, athinaida είπε:

Καλημέρα!!

Φαντάζομαι συνέχεια θα σας τρέχουν, έτσι? Πως τις απασχολείτε? Βόλτες,  παιδική χαρά?

Εγώ εχθές έκανα doppler.  Τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά είπε ο γιατρός,  ο τράχηλος είναι σταθερός,  οι ροές του αίματος όπως πρέπει,  τα αμνιακα υγρά μια χαρά,  τα μωρά παίρνουν βάρος φυσιολογικά!

Πήρα μια μεγάλη ανάσα,  ο στόχος μου να φτασω τις 36 εβδομάδες παραμένει, έχω άλλες 6 εβδομαδες ακόμα... Θεού θέλοντος... θα ξανακάνουμε doppler αργότερα και βλέποντας και κάνοντας...

Κάτι ακόμα, ενημερώνομαι τωρα για τον αναγκαίο εξοπλισμό,  χρησιμοποιησες μόνο ή διπλό θήλαστρο? Σκέφτομαι το διπλό για να εξοικονομώ χρόνο,  αλλά είναι βολικό??

Χαίρομαι που είναι όλα καλά !! Μια χαρά θα τα πας ακολουθησε τις οδηγίες του γιατρού σου !! Ξεκούραση και όλα καλά ! 

Εγώ γέννησα 34 εβδομάδων τελικά όχι όμως λόγω τραχηλου αλλά λόγω χολοστασης με έιχε πιάσει τρομερή φαγούρα σε όλο το σώμα και οι εξετάσεις δεν ήταν καλές οπότε κάναμε καισαρικη πρόωρα...μπήκαν για λίγο καιρό στη θερμοκοιτίδα και μετά τις πήρα σπίτι 

Για θηλάστρο λίγο που το χρησιμοποιησα είχα διπλό νοσοκομείακο.βολεύει εξοικονόμεις χρόνο ..θα σου έλεγα να το δεις όμως στην πορεία αυτό .στο μαιευτήριο θα καταλάβεις τι βολεύει..μπορεί να θηλάζεις απευθειας τα μωρά 

Οσο για τις ζουζουνες ναι μας τρέχουν όλη μέρα ! Πηγαίνουμε παρκα παιδικές χαρές κλπ έχει πολύ κυνήγι παντού και το κακο με τα δίδυμα είναι ότι χρειάζονται πάντα δύο στη βολτα.μονη μου δεν μπορώ να τις βγάλω 

• Μου αρέσει 1

On 4/16/2022 at 11:48 PM, athinaida said:

Καλησπέρα!!

Καλως την! Με το καλο τα μικρουλια σου!! :wub:

Εγω εφτασα 37+ εβδομαδες οποτε σου ευχομαι να τον πιασεις τον στοχο σου, εισαι στην τελικη ευθεια. Χαλαρα τωρα, ξεκουραση, ηρεμες κινησεις και βαζε τον αντρουλη να τρεχει για οτι χρειαζεσαι. :mrgreen:

@Nansy29 Νανσουλι κι εδω τα ιδια, personal trainers! χαχα. :grin: Μονη μου κι εγω δεν τα βγαζω περπατητο μονο με καροτσι, καθονται ακομα ευτυχως. Για βολτα με τα ποδια θελει απο 2 ατομα και πανω.

Σε αλλα νεα μας, κάναμε εγγραφη σε παιδικο σταθμο απο Σεπτεμβρη να πηγαινουν λιγες ωρες σιγα σιγα τα πρωινα. Νομιζω θα τους κανει καλο να ειναι και με αλλα παιδακια. Για να δουμε πως θα παει.. :roll:

• Μου αρέσει 2

Ποτε σταματανε να ξυπνανε το βραδυ ρε κοριτσια ;τα εχουμε παιξει με τον αντρα μου τα βραδια..απο 2 φορες ξυπνανε κ τα δυο κ διαφορετικες ωρες.στη βολτα μια ταλαιπωρια ειναι γενικα.επισης πως τα προλαβαίνετε ολα; Εχετε βοηθεια; Ολη μερα κατι κανω δε σταματαω ποτέ!πονανε μεση πλατη ποδια!

On 19/4/2022 at 8:27 ΠΜ, athinaida είπε:

Καλημέρα!!

Συγχαρητηρια κοριτσι μου με το καλό τα μωρακια σου να ερθουν..Μπραβο για το ντοπλερ κ ο τραχηλος μη σε ανησυχει τοσο ειχα κ εγω κ μου ειχε δωσει μαγνησιο κ ενα ουτρο κολπικο κ γεννησα 37η .οσο για το θηλαστρο ειχα παρει διπλο αλλα μια ταλαιοωρια το εβαζα ανα 2,5 ωρες τη μερα κ το βραδυ ανα 3 κ καταφερα να δωσω 3 μηνες μονο κ παλι καλα .ημουν κ πολυ κουρασμενη κ απο τη καισαρικη πολυ δυσκολο το 1ο πεντάμηνο για μενα.παρα πολυ.και  δεν ειχα γαλα δε κατέβαινε πολυ με τα χιλια ζορια..’μακαρι να θηλασεις κανονικα θα ειναι πολυ πιο ευκολο..

• Μου αρέσει 2

On 21/4/2022 at 10:09 ΜΜ, playbunny είπε:

Καλως την! Με το καλο τα μικρουλια σου!! :wub:

Εγω εφτασα 37+ εβδομαδες οποτε σου ευχομαι να τον πιασεις τον στοχο σου, εισαι στην τελικη ευθεια. Χαλαρα τωρα, ξεκουραση, ηρεμες κινησεις και βαζε τον αντρουλη να τρεχει για οτι χρειαζεσαι. :mrgreen:

@Nansy29 Νανσουλι κι εδω τα ιδια, personal trainers! χαχα. :grin: Μονη μου κι εγω δεν τα βγαζω περπατητο μονο με καροτσι, καθονται ακομα ευτυχως. Για βολτα με τα ποδια θελει απο 2 ατομα και πανω.

Σε αλλα νεα μας, κάναμε εγγραφη σε παιδικο σταθμο απο Σεπτεμβρη να πηγαινουν λιγες ωρες σιγα σιγα τα πρωινα. Νομιζω θα τους κανει καλο να ειναι και με αλλα παιδακια. Για να δουμε πως θα παει.. :roll:

Λαγουδάκι κι εμεις το σκεφτόμαστε για παιδικό !!μάλλον καλο θα τους κάνει για λίγες ώρες και σε εμάς επίσης ! 

Είσαι τυχερή που κάθονται καρότσι ! Εμάς δεν κάθονται πια το δωσαμε το καρότσι! 

On 21/4/2022 at 10:45 ΜΜ, Nephele78 είπε:

Ποτε σταματανε να ξυπνανε το βραδυ ρε κοριτσια ;τα εχουμε παιξει με τον αντρα μου τα βραδια..απο 2 φορες ξυπνανε κ τα δυο κ διαφορετικες ωρες.στη βολτα μια ταλαιπωρια ειναι γενικα.επισης πως τα προλαβαίνετε ολα; Εχετε βοηθεια; Ολη μερα κατι κανω δε σταματαω ποτέ!πονανε μεση πλατη ποδια!

Συγχαρητηρια κοριτσι μου με το καλό τα μωρακια σου να ερθουν..Μπραβο για το ντοπλερ κ ο τραχηλος μη σε ανησυχει τοσο ειχα κ εγω κ μου ειχε δωσει μαγνησιο κ ενα ουτρο κολπικο κ γεννησα 37η .οσο για το θηλαστρο ειχα παρει διπλο αλλα μια ταλαιοωρια το εβαζα ανα 2,5 ωρες τη μερα κ το βραδυ ανα 3 κ καταφερα να δωσω 3 μηνες μονο κ παλι καλα .ημουν κ πολυ κουρασμενη κ απο τη καισαρικη πολυ δυσκολο το 1ο πεντάμηνο για μενα.παρα πολυ.και  δεν ειχα γαλα δε κατέβαινε πολυ με τα χιλια ζορια..’μακαρι να θηλασεις κανονικα θα ειναι πολυ πιο ευκολο..

Κορίτσι μου ακόμα ξυπνάνε οι δικές μου απλά τις παίρνω και κοιμομαστε μαζί ! Και έτσι κοιμάμαι.. εχω στρώσει παπλώματα ανάμεσα στις κούνιες τους έχει γίνει πόλυ μαλακό και τις παίρνω εκεί ..τις μεταφέρω στις κούνιες ξαναξυπνανε οπότε καταλήγουμε να κοιμόμαστε εκεί ..και μάλλον θα πάρω στρώμα να βάλω να είναι καλύτερα!! 

Βοήθεια εγώ έχω τη μαμά μου ναι καθημερινα για λίγες ώρες για δουλειες μαγείρεμα κλπ αλλιώς μονη μου πόλυ δύσκολα . χρειάζεται βοήθεια .

• Μου αρέσει 1

16 ώρες πρίν, Nansy29 είπε:

Λαγουδάκι κι εμεις το σκεφτόμαστε για παιδικό !!μάλλον καλο θα τους κάνει για λίγες ώρες και σε εμάς επίσης ! 

Είσαι τυχερή που κάθονται καρότσι ! Εμάς δεν κάθονται πια το δωσαμε το καρότσι! 

Κορίτσι μου ακόμα ξυπνάνε οι δικές μου απλά τις παίρνω και κοιμομαστε μαζί ! Και έτσι κοιμάμαι.. εχω στρώσει παπλώματα ανάμεσα στις κούνιες τους έχει γίνει πόλυ μαλακό και τις παίρνω εκεί ..τις μεταφέρω στις κούνιες ξαναξυπνανε οπότε καταλήγουμε να κοιμόμαστε εκεί ..και μάλλον θα πάρω στρώμα να βάλω να είναι καλύτερα!! 

Βοήθεια εγώ έχω τη μαμά μου ναι καθημερινα για λίγες ώρες για δουλειες μαγείρεμα κλπ αλλιώς μονη μου πόλυ δύσκολα . χρειάζεται βοήθεια .

Ωχ ταλαιπωρησε και εσυ δηλαδη ..ειναι τοσο σημαντικος ο υπνος ..Ολο υπομονη λεω στον εαυτο μου αλλα πραγματικα δεν αντεχω αλλο.θελουμε χερια βοήθειας οπωσδηποτε.αλλα και μια κοπελα που ειχα για 4 ωρες το απογευμα παλι εκει ημουν κ εγω γιατι ουσιαστικα με ξεκουραζε μονο 2 ωρες  εφοσον μετα θελανε να φανε και δε μπορουσε φυσικα μονη της..και οκ ολη μερα να τρεχω αλλα να μη κοιμαμαι κ το βραδυ;τα νευρα μου !!!! κ τα εχω ξεσπασει κ στο 1 πιο ζωηρό παιδι κ μετα εχω τυψεις ..

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...