Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 1 hour ago, Bubble24 said:

Είσαι άξια για όλη την προσπάθεια που καταβάλλεις και μπράβο για την υπομονή σου. Ωστόσο, να μην αναφέρουμε ακραία και αρρωστημένα παραδείγματα γονέων γιατί υπάρχουν και άπειρα στον αντίποδα. Το οτι κάποιο δεν είναι σωστοί γονείς δεν μπορεί να αναιρέσει το δεδομένο: χωρίς απογόνους φεύγουμε σαν κούτσουρα από τη ζωή..

Άλλο ο σκοπός και άλλο η ολοκλήρωση! Υπάρχει μεγάλη διαφορά..

χωρίς απογόνους φεύγουμε σαν κούτσουρα από τη ζωή..

Διαφωνώ με αυτή την φράση και με αυτήν την νοοτροπία. Άρα θεωρείς ότι κάνοντας παιδί με δωρεά έχεις απόγονο σου? Γιατί εγώ γνωρίζω ότι δεν έχει τίποτα από το DNA σου. Επίσης είναι σαν να μου λες ότι ο επιστήμονας που δεν έκανε παιδιά και αφιέρωσε την ζωή του για να ανακαλύψει πράγματα που μένουν στην ανθρωπότητα φεύγει από την ζωή σαν κούτσουρο? Και είναι σαν να μου λες ότι άμα δεν τα καταφέρουν κάποια ζευγάρια που μπορεί να προσπάθησαν και για χρόνια ότι είναι για λυπηση. Τουλάχιστον έτσι το εκλαμβάνω εγώ. Και δεν παρεξηγουμε ειλικρινά το λέω αλλά είναι πολύ υποτιμητικό αυτό που λες κατά την δική μου άποψη για όλους αυτούς τους ανθρώπους που πάλεψαν με την υπογονιμότητα και για οποίο λόγο δεν τα κατάφεραν. Η για όλους αυτόυς που δεν έκαναν και παιδιά και αφοσιωθηκαν σε κάτι άλλο που προσέφερε στην ανθρωπότητα. Δεν τα λέω για να λογομαχησουμε σε κάτι απλά διαφωνώ πλήρως με αυτό το mindset. 

2 hours ago, Ιουλιέτα said:

Εγώ πιστεύω πως το να γίνεις γονιός είναι ίσως η ύψιστη νοηματοδότηση της ζωής, λόγω της ύψιστης σχέσης αγάπης που δημιουργείται. Ακόμη και μια μάνα που σκοτώνει το παιδί της, πάλι αυτή η σχέση της είναι το πιο σημαντικό πράγμα που σημαδεύει τη ζωή της. Η γονεϊκοτητα δεν εγγυάται την ευτυχία, επουδενί- σε ορισμένους μάλιστα φέρνει και δυστυχία. Όμως σίγουρα δίνει ένταση, βάθος και νόημα στη ζωή. Αυτό το νόημα οι άνθρωποι το ψάχνουν και μέσα από τη γνώση, την τέχνη, την επιστήμη, την κοινωνική προσφορά κλπ. και σίγουρα μπορούν να βρουν την ευτυχία μέσα από όλα αυτά και να ζήσουν πολύ όμορφα και με πληρότητα. Αλλά όποιος έχει γίνει και γονιός, με σχεδόν απόλυτη βεβαιότητα θα σου πει ότι ο κορυφαίος ρόλος του στη ζωή ήταν αυτός.

Εγώ γνωρίζω προσωπικά μεγάλο συνθέτη που δεν έχει παιδια και δεν ήθελε παιδιά. Βλέπει παιδιά και βγάζει σπυριά. Αλλά η μουσική του είναι παιδί τού. Για εκείνον. Εκείνος είναι ευτυχισμένος. Όνομα δεν θα σας πω για κανέναν λόγο. 

Δεν κάνω κάποια επίθεση σε κάποια κοπέλα. Το να διαφωνούμε είναι υγιές.

• Μου αρέσει 1

Μανουλες Οκτωβρίου 2020!!

Renez

Recommended Posts

Just now, LadyP είπε:

Μήπως κορίτσι έφαγες κάτι με πολύ αλάτι χτες και απλά έκανες κατακράτηση? Εγώ όταν τρώω τα αγαπημένα μου ποπ κόρν ξυπνάω μπογος στη μούρη την επόμενη!

Έφαγα σουβλάκι ίσως φταίει αυτό!! Αχαχαχ:mrgreen: 

• Χαχα 4

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 20k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• Anastasia05

3264

• Renez

3176

• Jasmine@

1807

• Christinα

1663

Καλημέρα!

@Annou και @LadyP μπράβο για το ντοπλερ σας! Με το καλό τώρα να υποδεχτειτε τα μωράκια σας! 

Αχ εγώ κορίτσια δεν μπορώ να πω ότι όταν είχα γεννήσει το πρώτο βίωσα την απόλυτη ευτυχία που λέει η @Anastasia05. Δεν είχα ιδέα από μωρά και επειδή τα έβλεπα ωραία στις καφετέριες νόμιζα πως είναι μαμ, κακα κ νανι. Είχα πει μάλιστα σε κάποια φάση έτσι θα είναι η ζωή μου από δω και πέρα; Αλλά η φάση ξεπεράστηκε γρήγορα και όλα μια χαρά! Ειδικά από τότε που ξαναγύρισα στη δουλειά!

Τελικά με τοποθετησαν στην Κορινθία για φέτος!!! Προς το παρόν όμως θα έχω άδεια μέχρι τέλος Μαρτίου! 

• Μου αρέσει 11

l4uHp3.pnghqpcp3.png

Just now, Renez είπε:

Καλημέρα κοριτσουδια μου!!! 

@Jasmine@ που είσαι χαμένη?? καλή επιτυχία!!!!!:mrgreen:

@Marti το θεωρώ τραγικό λάθος όσες το.κανουν αυτό!! Ειλικρινά!! Σίγουρα έχει δυσκολίες κτλ αλλά είναι αδιανόητο σε μια έγκυο γυναίκα κ πρωτομανουλα να τις λένε τοοοσο πράγματα τα οποία την τρομοκρατούν! Κ δεν το δικαιολογώ!!

@Mariamaraki1986

@Mariamaraki μου υπομονή!! Κ εγώ από 32η κ μετά γενικά με το που μπήκα στον 8ο μου έχουν βγει οοοολα όσα δεν είχα ως τώρα..καούρες,πρήξιμο κτλ...πφφφφ

Πφφφφφ κουράγιο φιλενάδα!!!!!!

• Μου αρέσει 1

Καλημερα κορίτσια είμαι στ 30η εβδομάδα.. Ήθελα ν ρωτησω υπάρχει κάποια σ αυτες τις εβδομάδες π ταλαιπωρήθηκε Μ κολπιτιδα απ μύκητες?? Είχα κ πριν τ εγκυμοσυνη κ κατά τη διάρκεια αν έβλεπα ότι παει ν ξεκινήσει έβαζα γαλακτοβακιλους με συμβουλή γιατρου.. Από χθες Μ έπιασε γερά και εχω φουλ συμπτώματα  Μ εδωσε αγωγη αλλα εχω απελπιστεί:roll:

k1S4p3.png

Just now, marianna1986 είπε:

Καλημέρα!

@Annou και @LadyP μπράβο για το ντοπλερ σας! Με το καλό τώρα να υποδεχτειτε τα μωράκια σας! 

Αχ εγώ κορίτσια δεν μπορώ να πω ότι όταν είχα γεννήσει το πρώτο βίωσα την απόλυτη ευτυχία που λέει η @Anastasia05. Δεν είχα ιδέα από μωρά και επειδή τα έβλεπα ωραία στις καφετέριες νόμιζα πως είναι μαμ, κακα κ νανι. Είχα πει μάλιστα σε κάποια φάση έτσι θα είναι η ζωή μου από δω και πέρα; Αλλά η φάση ξεπεράστηκε γρήγορα και όλα μια χαρά! Ειδικά από τότε που ξαναγύρισα στη δουλειά!

Τελικά με τοποθετησαν στην Κορινθία για φέτος!!! Προς το παρόν όμως θα έχω άδεια μέχρι τέλος Μαρτίου! 

Μπράβο κορίτσι μου είναι και σχετικά κοντά σου! Μέχρι το Μάρτη θα έχει ξεπεταχτει κ ο μικρός κ όλα θα πάνε καλά!

Δεν υπάρχει λόγος τρόμου! Όλα είναι μια απόφαση, μέχρι να συντονιστεί το μυαλό κ η ψυχολογία στην ίδια συχνότητα! Να είστε αποφασισμένες κ αποφασιστικές μανούλες, όσο και να πελαγωνουμε στο τέλος όλα θα γίνουν με κάποιον τρόπο! Δυναμικές αλλά όχι κ σούπερ τελιωμανεις...κάτι θα μείνει πίσω, κάτι θα προχωρήσει κι όλα καλά!

Πφφφ εγώ τώρα κάθησα από το πρωί,έτρεχα έξω σε δουλειές μαζί με το παιδί, βάλε βγάλε, περπατα κ κατά τις 10.30 λέω νωρίς είναι ας πάω κ στο παιδικό να γραφτουμε...τι να δω...ουραααα! Ο μικρός ξετρελαθηκε με τα παιχνίδια στον κήπο κ τα άλλα παιδάκια, πήγε για πιπι με τη δασκάλα που δεν είχε ξαναδεί στη ζωή του κ εκατσε:confused:εεεε περίμενα περίμενα δεν τσουλαγε το θέμα κ πάμε να φύγουμε...Ο μικρός κλάμα κ κακο στο σπίτι, κα να μισάωρο μετά ηρέμησε...Έβαλα κ το φαγητό...κ είμαι σίγουρη ότι θα κάνω 3 μέρες να συνέλθω...

• Μου αρέσει 2

IjnUp3.pngscOTp2.png

Διαφημίσεις

Just now, Renez είπε:

Καλημέρα κοριτσουδια μου!!! 

@Jasmine@ που είσαι χαμένη?? καλή επιτυχία!!!!!:mrgreen:

@Marti το θεωρώ τραγικό λάθος όσες το.κανουν αυτό!! Ειλικρινά!! Σίγουρα έχει δυσκολίες κτλ αλλά είναι αδιανόητο σε μια έγκυο γυναίκα κ πρωτομανουλα να τις λένε τοοοσο πράγματα τα οποία την τρομοκρατούν! Κ δεν το δικαιολογώ!!

@Mariamaraki1986

@Mariamaraki μου υπομονή!! Κ εγώ από 32η κ μετά γενικά με το που μπήκα στον 8ο μου έχουν βγει οοοολα όσα δεν είχα ως τώρα..καούρες,πρήξιμο κτλ...πφφφφ

Σύμφωνο και επαυξάνω! Ειχαν και ενα βλέμμα.. :roll: μονο οι αντρες ελεγαν τι ωραια που είναι.. Να ανησυχησω γι αυτο :P??? 

• Χαχα 3

πρίν από 14 λεπτά , Despoina Mar είπε:

Καλημερα κορίτσια είμαι στ 30η εβδομάδα.. Ήθελα ν ρωτησω υπάρχει κάποια σ αυτες τις εβδομάδες π ταλαιπωρήθηκε Μ κολπιτιδα απ μύκητες?? Είχα κ πριν τ εγκυμοσυνη κ κατά τη διάρκεια αν έβλεπα ότι παει ν ξεκινήσει έβαζα γαλακτοβακιλους με συμβουλή γιατρου.. Από χθες Μ έπιασε γερά και εχω φουλ συμπτώματα  Μ εδωσε αγωγη αλλα εχω απελπιστεί:roll:

Δεν έχω ιδέα δεν το έχω περάσει για να σε βοηθήσω .... υπομονή και όλα θα πάνε καλά κορίτσι μου με την καθοδήγηση του γιατρού σου..!

• Ευχαριστώ 1

πρίν από 30 λεπτά , marianna1986 είπε:

Καλημέρα!

Κι εγώ κάπως έτσι ήμουν. Γεννάω, μου το βάζουν πάνω στο στήθος και εγώ ήμουν σε κατάσταση σοκ. Δε μπορούσε να το χωρέσει το μυαλό μου ότι αυτό είναι το παιδί μου. Το έβλεπα αλλά δεν το πίστευα. Με κοιτούσε κι όλος ο κόσμος εκεί μέσα κι ένιωθα άβολα να εκδηλωσω συναισθήματα. Άσε που μετά από κανα δυο μέρες άνοιξαν οι κάνουλες κι όλο έκλαιγα. Θεωρούσα ότι τα κάνω οοοολα λάθος! 

Έχουν βγει τα αποτελέσματα για τους παιδικούς; Εσεις οι δευτερομανουλες θα τα στείλετε τα πρώτα; Εγώ το σκέφτομαι.. Μήπως την στείλω από Γενάρη και μετά. 

• Μου αρέσει 3

Just now, P.L.L. είπε:

Κι εγώ κάπως έτσι ήμουν. Γεννάω, μου το βάζουν πάνω στο στήθος και εγώ ήμουν σε κατάσταση σοκ. Δε μπορούσε να το χωρέσει το μυαλό μου ότι αυτό είναι το παιδί μου. Το έβλεπα αλλά δεν το πίστευα. Με κοιτούσε κι όλος ο κόσμος εκεί μέσα κι ένιωθα άβολα να εκδηλωσω συναισθήματα. Άσε που μετά από κανα δυο μέρες άνοιξαν οι κάνουλες κι όλο έκλαιγα. Θεωρούσα ότι τα κάνω οοοολα λάθος! 

Έχουν βγει τα αποτελέσματα για τους παιδικούς; Εσεις οι δευτερομανουλες θα τα στείλετε τα πρώτα; Εγώ το σκέφτομαι.. Μήπως την στείλω από Γενάρη και μετά. 

Είναι όλες οι πρώτες αντιδράσεις λογικές πιστεύω!  Το μόνο σίγουρο είναι ότι λίγο αργούμε να το συνειδητοποιήσουμε όλες μας!!

Εγώ δεν θα τον στείλω τον πρώτο,δεν τον έγραψα καν.. του χρόνο με το καλό λέω να τον πάω!

• Μου αρέσει 2

Q1jtp2.png

Just now, P.L.L. είπε:

Αχ εγώ ήμουν μέσα στην τρελή χαρά όσο ήμουν στο μαιευτήριο.. Μετά που ήρθα σπίτι και ξεκίνησε ο γολγοθας_γιαμενα_θηλασμος είχα τα θέματα μου.. Παραλίγο να παθω κατάθλιψη.. Έκλαιγα συνέχεια όλη μέρα και μαζί έκλαιγε και το μωρό.. Δεν θυμάμαι τίποτα περα απο τη θλίψη που ένιωθα τους πρωτους μήνες της ζωής του παιδιου μου.. Δεν είναι κρίμα??? 

Κανεις δεν μας έχει προετοιμασει για αυτά.. Κανεις δεν μας είπε ότι θα κλαίμε και θα ποναμε και και και και... Όλα αυτά τα πρωτα.. Ότι αλλάζει τραγικά η ζωή μας? Όλα τα δεδομένα που είχαμε καταρρίπτονται. Εγώ ένιωθα ατρωτη πριν το μωρό. Τώρα με το παραμικρο φοβάμαι.. Εχω φοβίες εγώ που δεν είχα.. Δεν σηκωνα μυγα στο σπαθί μου και τώρα κάνω πισω.. Ασε.. 

Όλα είναι αποδεκτά όταν είσαι μάνα και όλα αλλάζουν.. Απλά η σχέση του ζευγαριού ειβαι το ζητουμενο να μην αλλάξει.. Εμένα όλα αυτά μας έκαναν να αγαπήσουμε πιο πολυ ο ένας τον άλλον..

Αλλά ότι μετά το εξάμηνο όλα είναι παιχνιδακι αυτό είναι γεγονός.. Όλα θα πανε καλα, κκι ας υπάρξουν δυσκολίες φθάνει να ξεπερνάμε υα εμπόδια.. 

Εγώ θα τον στείλω τον Μάρτιο αλλά είναι ιδιωτικός.. 

πρίν από 4 λεπτά , Marti είπε:

Σύμφωνο και επαυξάνω! Ειχαν και ενα βλέμμα.. :roll: μονο οι αντρες ελεγαν τι ωραια που είναι.. Να ανησυχησω γι αυτο :P??? 

Να μην ανησυχείς για τίποτα μα όσα λένε έχουν μια βάση αλήθειας.. Της δικής τους αλήθειας.. Το κάθε μωρό είναι διαφορετικό.. Εγώ είχα ένα μωρό φάγαμε ας πουμε. Θηλάζει ανά μισή ώρα και έκλαιγε συνέχεια λόγω κολικών, ναι ακόμα και με θηλασμό υπάρχουν Κολοκοι

Μα εμένα πεινουσε κιόλας καθώς δεν χορταινει , για να τρώει ανά μισάωρο... Κατάλαβες τι τράβηξα.. Τι συμβουλουσ έφερα.. Τι μαθήματα είχα κάνει.. Τα παντα. Με θηλαστρο.. Άρμεγμα με το χέρι.. Αστα βραστά... 

Δεν μπορουσα να παω έξω καθόλου καθώς το μωρό έκλαιγε συνέχεια.. Τελικά όλα ξεπεράστηκαν αφου ήπιε συμπλήρωμα και αφου εκοψα τον θηλασμό . 

Αλλά ως το εξάμηνο όλα είναι άγνωστα.. Μετά χαλαρώνουμε όλες... Είναι όλα παιχνιδακι.. Γενικά θα ρθουν δυσκολες μα και υπέροχες μέρες.. Εγώ διαγράφω τους τρεις πρωτους μήνες και κοιτάζω τα επόμενα.. Τα ωραία.. Τα γελάκια τις κουβεντουλες τις αγκαλιές τομαμααααα

Και την λατρεία και την αγάπη που κανεις άνθρωπος δεν θα μας δώσει.. Ειναι η αγάπη του παιδιου μας.. Του σπλαχνο μας

• Μου αρέσει 7

DBPwp2.pngPwi7p3.png

Διαφημίσεις

Just now, P.L.L. είπε:

Τον πήραν κι εμένα και θα τον γράψω σε ιδιωτικό(ελπίζω αύριο να τα καταφέρουμε ).  Λέω να τον στείλω λιγο τώρα τον Σεπτέμβρη αλλά δεν κρύβω ότι φοβάμαι πολύ! Όμως αφού εγώ θα γυρίσω στη δουλειά από Τρίτη, σίγουρα αποτελώ εγώ τον μεγαλύτερο κίνδυνο που έρχομαι σε επαφή με πολλά παιδιά κ ηλικιες! Περαν του κορονοιου, οι ιώσεις ξεκινούν από Νοέμβρη έως Απρίλη, τότε θα είναι δύσκολα τα πράγματα για να μην κολλήσουν τα μωρά. Τώρα πριν γεννήσω τον κορονοιο φοβάμαι αλλά θα είμαι ήδη εκτεθειμένη. Μετα απο Μάρτη που θα έχει μεγαλώσει κ η μπέμπα λέω να τον πάω κανονικά. 

Just now, Ninamc είπε:

Αχ εγώ ήμουν μέσα στην τρελή χαρά όσο ήμουν στο μαιευτήριο.. Μετά που ήρθα σπίτι και ξεκίνησε ο γολγοθας_γιαμενα_θηλασμος είχα τα θέματα μου.. Παραλίγο να παθω κατάθλιψη.. Έκλαιγα συνέχεια όλη μέρα και μαζί έκλαιγε και το μωρό.. Δεν θυμάμαι τίποτα περα απο τη θλίψη που ένιωθα τους πρωτους μήνες της ζωής του παιδιου μου.. Δεν είναι κρίμα??? 

Κανεις δεν μας έχει προετοιμασει για αυτά.. Κανεις δεν μας είπε ότι θα κλαίμε και θα ποναμε και και και και... Όλα αυτά τα πρωτα.. Ότι αλλάζει τραγικά η ζωή μας? Όλα τα δεδομένα που είχαμε καταρρίπτονται. Εγώ ένιωθα ατρωτη πριν το μωρό. Τώρα με το παραμικρο φοβάμαι.. Εχω φοβίες εγώ που δεν είχα.. Δεν σηκωνα μυγα στο σπαθί μου και τώρα κάνω πισω.. Ασε.. 

Όλα είναι αποδεκτά όταν είσαι μάνα και όλα αλλάζουν.. Απλά η σχέση του ζευγαριού ειβαι το ζητουμενο να μην αλλάξει.. Εμένα όλα αυτά μας έκαναν να αγαπήσουμε πιο πολυ ο ένας τον άλλον..

Αλλά ότι μετά το εξάμηνο όλα είναι παιχνιδακι αυτό είναι γεγονός.. Όλα θα πανε καλα, κκι ας υπάρξουν δυσκολίες φθάνει να ξεπερνάμε υα εμπόδια.. 

Να μην ανησυχείς για τίποτα μα όσα λένε έχουν μια βάση αλήθειας.. Της δικής τους αλήθειας.. Το κάθε μωρό είναι διαφορετικό.. Εγώ είχα ένα μωρό φάγαμε ας πουμε. Θηλάζει ανά μισή ώρα και έκλαιγε συνέχεια λόγω κολικών, ναι ακόμα και με θηλασμό υπάρχουν Κολοκοι

Μα εμένα πεινουσε κιόλας καθώς δεν χορταινει , για να τρώει ανά μισάωρο... Κατάλαβες τι τράβηξα.. Τι συμβουλουσ έφερα.. Τι μαθήματα είχα κάνει.. Τα παντα. Με θηλαστρο.. Άρμεγμα με το χέρι.. Αστα βραστά... 

Δεν μπορουσα να παω έξω καθόλου καθώς το μωρό έκλαιγε συνέχεια.. Τελικά όλα ξεπεράστηκαν αφου ήπιε συμπλήρωμα και αφου εκοψα τον θηλασμό . 

Αλλά ως το εξάμηνο όλα είναι άγνωστα.. Μετά χαλαρώνουμε όλες... Είναι όλα παιχνιδακι.. Γενικά θα ρθουν δυσκολες μα και υπέροχες μέρες.. Εγώ διαγράφω τους τρεις πρωτους μήνες και κοιτάζω τα επόμενα.. Τα ωραία.. Τα γελάκια τις κουβεντουλες τις αγκαλιές τομαμααααα

Και την λατρεία και την αγάπη που κανεις άνθρωπος δεν θα μας δώσει.. Ειναι η αγάπη του παιδιου μας.. Του σπλαχνο μας

Αχ βρε Νίνα πάντα με αγγίζουν τα λόγια σου! Αυτή είναι η αλήθεια σου κ παράδειγμα για όλα αυτά που ακούμε κατά καιρούς από φανατικές μανούλες! 

Ναι κορίτσια μου θα κλαψουμε για σχετικά κ άσχετα θέματα κ παράπονο θα έχουμε χωρίς λόγο. Μην το αφήσετε να σας καταβάλει όμως! Εγώ το πήρα αψηφιστα κ αντισταθηκα στη θλίψη που με περιτριγυρίζει. Πήγα αμέσως για δουλειά κι αυτό με έτρωγε που άφησα το παιδί μου κ ήθελα να έχω τον έλεγχο αλλά με βοήθησε κιόλας που έφυγα κι από το σπίτι, ξεχνιομουν όσο ήμουν στη τσίτα της δουλειάς κ όταν γύριζα σπίτι ένοιωθα λυτρωση,ηρεμία αλλά κ τύψεις πολλές. Μετά ήθελα το σπίτι να είναι στην εντέλεια κ έχανα στιγμές με το παιδί ή ύπνο ώσπου συνειδητοποίησα ότι δεν μπορώ να είμαι τέλεια σε όλα. Προτίμησα όσο είμαι σπίτι να ασχολουμαι μόνο με το παιδί να χορταινουμε ο ένας τον άλλο κ ολα τ αλλά τα μοιραζομουν με τον άντρα μου με πρόγραμμα στο χαρτί. Όσο αυτή η μαυρίλα γύριζε στο μυαλό μ πεισμωνα κ έβλεπα τη χαρά στο μωρό μ, στα μάτια του άντρα μ κ των γύρω μου κ έλεγα όχι θα τα καταφέρω! Τι σημασία έχουν ολα τα άλλα μπροστά στο μεγαλείο της μητρότητας? Αυτά τα πλασματακια θα κοιτάτε, την ομορφιά όλου του κόσμου!

• Μου αρέσει 6

IjnUp3.pngscOTp2.png

Just now, Christinα είπε:

Αχ βρε Νίνα πάντα με αγγίζουν τα λόγια σου! Αυτή είναι η αλήθεια σου κ παράδειγμα για όλα αυτά που ακούμε κατά καιρούς από φανατικές μανούλες! 

Ναι κορίτσια μου θα κλαψουμε για σχετικά κ άσχετα θέματα κ παράπονο θα έχουμε χωρίς λόγο. Μην το αφήσετε να σας καταβάλει όμως! Εγώ το πήρα αψηφιστα κ αντισταθηκα στη θλίψη που με περιτριγυρίζει. Πήγα αμέσως για δουλειά κι αυτό με έτρωγε που άφησα το παιδί μου κ ήθελα να έχω τον έλεγχο αλλά με βοήθησε κιόλας που έφυγα κι από το σπίτι, ξεχνιομουν όσο ήμουν στη τσίτα της δουλειάς κ όταν γύριζα σπίτι ένοιωθα λυτρωση,ηρεμία αλλά κ τύψεις πολλές. Μετά ήθελα το σπίτι να είναι στην εντέλεια κ έχανα στιγμές με το παιδί ή ύπνο ώσπου συνειδητοποίησα ότι δεν μπορώ να είμαι τέλεια σε όλα. Προτίμησα όσο είμαι σπίτι να ασχολουμαι μόνο με το παιδί να χορταινουμε ο ένας τον άλλο κ ολα τ αλλά τα μοιραζομουν με τον άντρα μου με πρόγραμμα στο χαρτί. Όσο αυτή η μαυρίλα γύριζε στο μυαλό μ πεισμωνα κ έβλεπα τη χαρά στο μωρό μ, στα μάτια του άντρα μ κ των γύρω μου κ έλεγα όχι θα τα καταφέρω! Τι σημασία έχουν ολα τα άλλα μπροστά στο μεγαλείο της μητρότητας? Αυτά τα πλασματακια θα κοιτάτε, την ομορφιά όλου του κόσμου!

Σ'ευχαριστώ γλυκιά μου.. Αν έχεις παθει.. Ξέρεις πως ειναι.. Προφανώς σε κάποιες θα ρθουν λίγο πιο ευκολα ειδικά αν έχουν βοήθεια, σε άλλες όπως εγώ που δεν είχα άνθρωπο στην πολη μου, περαναπο τον συζυγο μου..ερχονται πιο δυσκολα.. 

Επίσης εμείς είχαμε πολλες ατυχίες.. Και μας έπεσαν όλες μαζεμένες όταν γέννησα.. 

Γενικά πιστευω οτι οι φανατισμενες δεν έχουν παθει.. Η αν έχουν παθει είναι τόσο εγωιστριες που δεν θέλουν να το παραδεχτουν και το παιζουν μικρό σπίτι στο λιβάδι.. 

Μα η ζωή μας δεν είναι μικρό σπίτι στο λιβάδι.. Δυσκολίες; υπάρχουν παντου, κι ας εχεισ χρήμα κι ας μην έχεις.. 

Γενικά πισυευω ότι η ζωή έχει τα πανω και τα κάτω της. Έχει δοκιμασίες και εμπόδια ακριβώς για να τα ξεπερνάς και να γίνεσαι καλυτερος.. Αυτό κάνω εγώ.. Γι αυτό δεν θα κάνω τα ίδια λάθη στο δευτερο παιδακιθελω να ζησω εκείνους τους τρεις πρωτους μήνες που στερήθηκε λόγω θλίψης από τον γιο μου.. Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να μου το στερήσει για δευτερη φορα.. Και όλα θα τα κάνω όπως ακριβώς τα θέλω.. Τοτε δεν ήξερα.. Τώρα γνωρίζω καλά όμως και θα προφυλαχθω.. 

Το σπίτι παυει να ναι στην εντέλεια αν ενιαία μάνα με Μ κεφάλαιο.. Και είσαι 24 ωρε; πανω απ το παιδι σου.. Ακόμα κι όταν λείπεις είσαι εκεί.. Αυτή είναι η μάνα

Τα παιδια φέρνουν την χαρά σ ενα σπίτι, αρκεί να το διαχειριστούν σωστά και οι γονείς.. Να ππρευθουν μαζί αγαπημένοι

Εσυ καλά έκανες και γυρισες αφου το είχες ανάγκη.. Το λέω το Ξαναλέω και θα το ξαναπω

Αν η μαμα ει αι χαρουμενη τότε και τα παιδια θα ναι.. 

Εμείς; είμαστε ο κόσμος τους.. Είμαστε εδώ για να τα μεγαλώνουμε με αγαπη και όχι με κλάματα.. Και ενοχές και αμφιβολίες. Όμως όλα αυτά τα βιώνουμε επειδή είναι όλα άγνωστα για μας στην αρχή.. Όλα άγνωστα... 

Μα όπως είπες.. Στο τέλος της ημέρας που έχεις κοιμησει το μωράκι και ξαπλωνεις δίπλα στον άντρα σου.. Λες ποσο σας λείπει το μωράκι σας ενώ εκείνο κοιμάται.. 

Ακόμα και τώρα την ώρα που κοιμάται ο γιος μου.. Μου λείπει ρε παιδι μου... 

Πως γίνεται να αγαπάς ένα πλασματακι τόσο πολυ? Να πεθαινεις για εκείνο? Να σκοτώνεις για εκείνο? Αυτην την αγάπη δεν θα την λάβουμε ποτε από κανέναν. Είναι αληθινή αγάπη, αγάπη απέραντη, αγάπη χωρίς κέρδος και σκοπό.... Είναι το ευχαριστώ του παιδιου στους γονείς.. Είναι αγνη αγάπη.... 

• Μου αρέσει 8

DBPwp2.pngPwi7p3.png

Just now, Ninamc είπε:

Ωωω πόση αλήθεια! Κι εμενα από τον θηλασμο ξεκίνησε το μαρτύριο. Γιατί στην αρχή η μικρή θήλαζε καλά αλλά δεν της έφτανε προφανώς και στην Τρίτη μέρα δεν έπιανε πια τη θηλή γιατί είχε απελπιστει και κουραστεί πολύ. Εγώ μέχρι τότε δεν είχα κλείσει μάτι για να την έχω συνέχεια στο στήθος μου. Μου έλεγαν οι μαίες στο μαιευτήριο μήπως να της δώσουμε λίγο ξένο; Όχι εγώ! Νόμιζα πως θα κάνω έγκλημα! Και όταν επιστρεψαμε στο σπίτι μετά από καμία μέρα έρχεται η γιατρος (ως τότε εγώ βαμπίρ και κλαμα) και βρίσκει το μωρό στο Τσακ για το νοσοκομείο! Μου λέει θα την ξυπνάς και θα της δίνεις κάθε μιαμιση ώρα ξένο γαλα για να γλιτώσουμε την εισαγωγή γιατί έχει αφυδατωθει. Εντάξει... τις τύψεις μου και την τρομάρα μη μου παθει κάτι ακόμα τα θυμάμαι. Κι αφού σε δυο μέρες που της εδινα αβέρτα ξένο συνήλθε το παιδί έπιασε και το στήθος (γιατί πια δεν λιμοκτονουσε και είχε την υπομονή να θηλάσει). Και τελικά θηλασα (μικτό θηλασμο) ως τους 14 μήνες που το έκοψα λόγω της παλινδρομης και της αποξεσης. Παντως όλο τον πρώτο καιρό ήμουν μέσα στο αγχος και τον πανικό. Κλεισμένη μέσα στο σπίτι. Ένιωθα πολλές φορές πνιγμένη και την ανάγκη να πάρει κάποιος την ευθύνη του μωρού από πάνω μου έστω για λίγο. Όσο περνούσε ο καιρός ήμουν όλο και καλυτερα. Βοήθησε πααααρα πολύ το ότι ξεκίνησα να δουλεύω. Αλλά μπορώ να πω πως άρχισα να ευχαριστιέμαι πραγματικά το παιδί μου μετά τον πρώτο χρονο. Κι όσο περνάει ο καιρός όλο και περισσότερο. Τώρα έχω χαλαρώσει πολύ. Και είναι και η μικρή στη φάση που με αγκαλιάζει, μου δείχνει την αγάπη της και την αδυναμια της και λιώνω! Τώρα ανησυχώ πως θα την κάνω «πέρα» για να αφοσιωθώ στο νέο μωρό. Αλλά πιστεύω πως θα πελαγωσω στην αρχή και τελικά θα καταφέρω να βρω την άκρη. 

• Μου αρέσει 4

Just now, Christinα είπε:

Σταματά σκασμένο έχουμε κι ορμόνες σε κορονοπαρτυ!

Αχ ειλικρινά σου μιλάω ωρες ωρες κάθομαι και κοιτάζω όλες τι πρωτες του φωτογραφίες και λέω με καμάρι πως τα κατάφεραμε μια χαρά και η ζωή μας έγινε καλυτερη απο πριν.. Με πιο πολλες δυσκολίες βεβαια, μα δεν με ενοχλουν, τα απολαμβάνω όλα πια.. Τα χαίρομαι. 

Με πιανουν τα ζουμιά που καθόμουν και στεναχωριομουν για ανουσία πραγματα τότε στις αρχές.. Αλλά θα θελα να είχα μια αδερφη, μια μάνα να μου τα πει όλα αυτά τα τραγικά όσο ήμουν έγκυος να προετοιμαστω κάπως, να μην μου πεσουν μαζεμένα.. Αντ αυτου όλοι έλεγαν ότι όλα είναι τέλεια και ονειρεμένα... Καμιά σχέση χαχαχαχα 

Just now, P.L.L. είπε:

Ωωω πόση αλήθεια! Κι εμενα από τον θηλασμο ξεκίνησε το μαρτύριο. Γιατί στην αρχή η μικρή θήλαζε καλά αλλά δεν της έφτανε προφανώς και στην Τρίτη μέρα δεν έπιανε πια τη θηλή γιατί είχε απελπιστει και κουραστεί πολύ. Εγώ μέχρι τότε δεν είχα κλείσει μάτι για να την έχω συνέχεια στο στήθος μου. Μου έλεγαν οι μαίες στο μαιευτήριο μήπως να της δώσουμε λίγο ξένο; Όχι εγώ! Νόμιζα πως θα κάνω έγκλημα! Και όταν επιστρεψαμε στο σπίτι μετά από καμία μέρα έρχεται η γιατρος (ως τότε εγώ βαμπίρ και κλαμα) και βρίσκει το μωρό στο Τσακ για το νοσοκομείο! Μου λέει θα την ξυπνάς και θα της δίνεις κάθε μιαμιση ώρα ξένο γαλα για να γλιτώσουμε την εισαγωγή γιατί έχει αφυδατωθει. Εντάξει... τις τύψεις μου και την τρομάρα μη μου παθει κάτι ακόμα τα θυμάμαι. Κι αφού σε δυο μέρες που της εδινα αβέρτα ξένο συνήλθε το παιδί έπιασε και το στήθος (γιατί πια δεν λιμοκτονουσε και είχε την υπομονή να θηλάσει). Και τελικά θηλασα (μικτό θηλασμο) ως τους 14 μήνες που το έκοψα λόγω της παλινδρομης και της αποξεσης. Παντως όλο τον πρώτο καιρό ήμουν μέσα στο αγχος και τον πανικό. Κλεισμένη μέσα στο σπίτι. Ένιωθα πολλές φορές πνιγμένη και την ανάγκη να πάρει κάποιος την ευθύνη του μωρού από πάνω μου έστω για λίγο. Όσο περνούσε ο καιρός ήμουν όλο και καλυτερα. Βοήθησε πααααρα πολύ το ότι ξεκίνησα να δουλεύω. Αλλά μπορώ να πω πως άρχισα να ευχαριστιέμαι πραγματικά το παιδί μου μετά τον πρώτο χρονο. Κι όσο περνάει ο καιρός όλο και περισσότερο. Τώρα έχω χαλαρώσει πολύ. Και είναι και η μικρή στη φάση που με αγκαλιάζει, μου δείχνει την αγάπη της και την αδυναμια της και λιώνω! Τώρα ανησυχώ πως θα την κάνω «πέρα» για να αφοσιωθώ στο νέο μωρό. Αλλά πιστεύω πως θα πελαγωσω στην αρχή και τελικά θα καταφέρω να βρω την άκρη. 

Αχ μιλάς στην ψυχή μου κ εσυ υυ... 

Εγώ ένιωθα ότι θα παρω βραβείο που έκανα 17 ώρες φριχτές πονων για να γεννήσω.. Και θεωρουσα ότι αν το θηλαζω κάνω το καλυτερο.. Όπως είπες ένιωθα εγκληματίας αν θα έκανα καισαρική η έδινα σκόνη χαχαχαχα

Τραγικεςςςς μανάδες απαράδεκτες.. Ιου

Χαχαχα 

Εγώ ήμουν ένα τρίμηνο μέσα.. Μετά ευτυχώς με έκανε να συνέλθω ο συζυγος και τα ξεπέρασα όλα τα ταμπου.. Ένιωθα ότι αν βγω εξω και κλάψει το μωρό θα με λένε άχρηστη.. Τέτοια εικόνα είχα 

Αστα.. Εγώ στον χρόνο όπως είπες κατάλαβα ότι το μωρό είναι όλος ο κόσμος μας.. Η μοναδική μας περιουσια είναι αυτό το παιδακι. Και σε λίγο και το άλλο.  

Αχ κι εγώ ανησυχώ.. Πως θα τους φανεί που θα μοιράζονται την αγάπη μας? 

• Μου αρέσει 5

DBPwp2.pngPwi7p3.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...