Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 1 hour ago, Blue Velvet είπε:

Τι κάνετε κορίτσια? Εγώ πήγα στο γυναικολόγο,επειδή ξύπνησα τη νύχτα με ροζ αίμα,το οποίο μετά έγινε καφέ και είχα έντονους πόνους στην κοιλιά..ήμουν πεπεισμένη πως απεβαλα,έκλαιγα όλη μερα..όμως τελικά το αίμα ήταν από την εμφύτευση και οι πόνοι λόγω της σπαστικής κολίτιδας.Ολα καλά,είμαι 5+3,ο σάκος βρίσκεται ψηλά στη μητρα και θα ξαναπάω τέλος του μήνα για να έχουμε καλύτερη εικόνα😊

Χαίρομαι κορίτσι μου!!!όλα καλά λοιπόν!!!!είναι συχνά αυτά τα ροζ/καφέ και ξέρω πόσο τρομακτικά είναι...αλλά ορίστε είναι όλα καλά!!!

Μανουλες Οκτωβρίου 2020!!

Renez

Recommended Posts

Just now, OctoberMom είπε:

Ακριβώς επειδή πριν δεν ήμουν στην Ελλάδα και δούλευα σε εκεί νοσοκομεία, τα είχα πολύ συγκεκριμένα τα θέλω μου... Κι εγώ χαίρομαι άπειρα που στην Ελλάδα εκτός απ αυτές τις φάσεις που όλες ακούμε, υπάρχουν και μέθοδοι που σέβονται τη γυναίκα και το νεογέννητο!

Που ήσουν?? Εχεις πει αλλά δε θυμάμαι! Έχω κι εγώ πρεγκνανσι μπρειν;)

Υπάρχουν απλά δεν είμαστε τόσο εξοικειωμένοι κ δεν γνωρίζουμε δυστυχώς τις επιλογές μας!! Είμαστε σε καλό δρόμο όμως!!!

Q1jtp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 20k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• Anastasia05

3264

• Renez

3176

• Jasmine@

1807

• Christinα

1663

Just now, OctoberMom said:

Ακριβώς επειδή πριν δεν ήμουν στην Ελλάδα και δούλευα σε εκεί νοσοκομεία, τα είχα πολύ συγκεκριμένα τα θέλω μου... Κι εγώ χαίρομαι άπειρα που στην Ελλάδα εκτός απ αυτές τις φάσεις που όλες ακούμε, υπάρχουν και μέθοδοι που σέβονται τη γυναίκα και το νεογέννητο!

Πάντως, κορίτσια κι εγώ που μένω εκτός Ελλάδας πρέπει να πω ότι για μαία (να προσλάβεις και να σε βοηθάει σε όλα αυτά που λέτε) πρώτη φορά τώρα από εσάς το ακούω. Κανένας εδώ (ΗΠΑ), ούτε στην κλινική που πάω ούτε από φίλες μου που έχουν γεννήσει σε διάφορες κλινικές εδώ μου έχουν πει κάτι τέτοιο σαν επιλογή.

Σε ποια χώρα δούλευες πριν? Έχει πολύ ενδιαφέρον πόσο διαφορετικές είναι οι διαδικασίες σε διαφορετικές χώρες!

vNpVm5.png

Just now, Eva137 είπε:

Πάντως, κορίτσια κι εγώ που μένω εκτός Ελλάδας πρέπει να πω ότι για μαία (να προσλάβεις και να σε βοηθάει σε όλα αυτά που λέτε) πρώτη φορά τώρα από εσάς το ακούω. Κανένας εδώ (ΗΠΑ), ούτε στην κλινική που πάω ούτε από φίλες μου που έχουν γεννήσει σε διάφορες κλινικές εδώ μου έχουν πει κάτι τέτοιο σαν επιλογή.

Σε ποια χώρα δούλευες πριν? Έχει πολύ ενδιαφέρον πόσο διαφορετικές είναι οι διαδικασίες σε διαφορετικές χώρες!

Ξαδέρφη μου στο Τέξας γέννησε το δεύτερο παιδάκι της στο σπίτι της με μαία! :) 

Q1jtp2.png

Just now, Anastasia05 said:

Ξαδέρφη μου στο Τέξας γέννησε το δεύτερο παιδάκι της στο σπίτι της με μαία! :) 

Α, τέτοιες έχει ναι. Τις λένε doula και τις προσλαμβάνεις εσύ, αλλά ουσιαστικά παίρνουν την θέση του γιατρού, του νοσοκομείου και όλα. Εγώ ρε παιδιά θα φοβόμουν πολύ να γεννήσω έτσι σπίτι πάντως... όσο καλές γνώσεις και να έχει η μαία, δεν μπορείς να αποκλείσεις το ενδεχόμενο να πάει κάτι στραβά, να μην κατεβαίνει το μωρό, να τυλιχτεί με τον ομφάλιο, να στρεσαριστεί και να πρέπει να βγει επειγόντως με καισαρική, να έχεις εσύ καμιά αποκόλληση πλακούντα και να πρέπει επειγόντως να κάνεις καισαρική. Πολύ επικίνδυνο μου φαίνεται. Τουλάχιστον στο νοσοκομείο-κλινική μπορούν να τα αντιμετωπίσουν όλα αυτά.

• Μου αρέσει 1

vNpVm5.png

Just now, Eva137 said:

Α, τέτοιες έχει ναι. Τις λένε doula και τις προσλαμβάνεις εσύ, αλλά ουσιαστικά παίρνουν την θέση του γιατρού, του νοσοκομείου και όλα. Εγώ ρε παιδιά θα φοβόμουν πολύ να γεννήσω έτσι σπίτι πάντως... όσο καλές γνώσεις και να έχει η μαία, δεν μπορείς να αποκλείσεις το ενδεχόμενο να πάει κάτι στραβά, να μην κατεβαίνει το μωρό, να τυλιχτεί με τον ομφάλιο, να στρεσαριστεί και να πρέπει να βγει επειγόντως με καισαρική, να έχεις εσύ καμιά αποκόλληση πλακούντα και να πρέπει επειγόντως να κάνεις καισαρική. Πολύ επικίνδυνο μου φαίνεται. Τουλάχιστον στο νοσοκομείο-κλινική μπορούν να τα αντιμετωπίσουν όλα αυτά.

Έχω την εντύπωση ότι για να γίνει νόμιμα όλη αυτή η διαδικασία πρέπει να βρίσκεται το σπίτι που γεννάς σε συγκεκριμένη χιλιομετρική απόσταση από το μαιευτήριο-νοσοκομειο καθώς κ να είναι ενήμεροι οι γιατροί, γιατί αν πρέπει να μεταφέρθεις επειγόντως πρέπει να είσαι κοντά κ να σε περιμένουν. Τουλάχιστον έτσι μου έχουν πει για τη Σουηδία. 

Διαφημίσεις

Just now, Aurora S said:

Έχω την εντύπωση ότι για να γίνει νόμιμα όλη αυτή η διαδικασία πρέπει να βρίσκεται το σπίτι που γεννάς σε συγκεκριμένη χιλιομετρική απόσταση από το μαιευτήριο-νοσοκομειο καθώς κ να είναι ενήμεροι οι γιατροί, γιατί αν πρέπει να μεταφέρθεις επειγόντως πρέπει να είσαι κοντά κ να σε περιμένουν. Τουλάχιστον έτσι μου έχουν πει για τη Σουηδία. 

Ίσως, και λογικό μου ακούγεται... δεν το έχω ψάξει ποτέ βέβαια.

vNpVm5.png

Καλημέρα!!! Πεινουσα χθες το βράδυ κ αντί να φάω ξινομηλο έφαγα ένα τοστ.... γελάνε τα ξινόμηλα από το ψυγείο! Έχω ξυπνήσει από τις 4 παρα φοβερές καούρες, δε μπορώ να ηρεμήσω! Σκέφτηκα κ τα τις 5.30 να σηκωθώ να καθαρίσω ένα μήλο αλλά λέω δε μπορεί θα περάσει....ποτέ! Ελπίζω να κοιμηθήκατε καλύτερα εσείς

5 ώρες πρίν, Eva137 είπε:

Τα μακαρόνια είναι από τα τρόφιμα με την υψηλότερη περιεκτικότητα σε γλουτένη. Κάποιους δεν τους πειράζει, όπως την Ευγενία μας, αλλά πολλούς τους κάθεται βαριά στο στομάχι επειδή έχει πολύ λαστιχωτή σύνθεση-υφή και χωνεύεται δύσκολα. Αν θες να φας κάτι σε σιτηρά, προτίμησε καλύτερα το ρυζάκι (εκτός και αν σε πειράζει κι αυτό, τότε σηκώνω τα χέρια ψηλά).:P

Ωχ, κι εσύ έχεις Δρακουμέλ στη δουλειά σου! Τί να πω ρε παιδιά, το ξέρω ότι υπάρχουν παντού και κυκλοφορούν ανάμεσά μας, αλλά η αλήθεια είναι ότι πάντα με ξαφνιάζει ειδικά όταν βλέπω γυναίκες να φέρονται έτσι σε άλλες γυναίκες αντί να μπαίνουν στη θέση τους και να δείχνουν κατανόηση.

Χαχα, ναι εγώ ειδικά με την δυσπεψία και τις αλλεργίες μου θα ήμουν η ψυχή του πάρτυ!:P Να σου πω την αλήθεια, τώρα από σένα το έμαθα αυτό... είναι που δε βλέπω και ειδήσεις, και γενικά ό,τι γίνεται στην Αμερική από τους γονείς μου που το βλέπουν στην τηλεόραση το μαθαίνω!!! Στο Τέξας βρε τον Ιούλιο θα μετακομίσω (ακόμα είμαι Φλόριντα) και ομολογώ ότι ένα από τα πράγματα που αντιπαθώ εκεί είναι το ότι όλοι οπλοφορούν... τόσα χρόνια σε αυτή τη χώρα και κάποια πράγματα σαν αυτό δεν μπορώ να τα χωνέψω με τίποτα!

Κορίτσια, μια και συζητούσατε για το βρεφικό ντύσιμο πριν, έχω ακούσει από διαφορετικούς γιατρούς να συμβουλεύουν ότι πρέπει να ντύνουμε τα μωρά/παιδιά μας σύμφωνα με ό,τι φοράμε εμείς. Αν π.χ. έχει ζέστη έξω και εμείς φοράμε κοντομάνικα και σορτς να φοράμε και στα μικρά μας κοντομάνικο μπλουζάκι ή φορμάκι και σορτς (χωρίς έξτρα ζιπουνάκια-εσωρουχάκια από μέσα), ενώ αν έχει ψύχρα τότε να τους φοράμε εσωρουχάκι και μακρυμάνικα/μακριά παντελονάκια. Δε ξέρω πια, κι εγώ έχω μπερδευτεί... βέβαια θα το συζητήσω με τις μαίες/νοσοκόμες στην κλινική και μετά με τον παιδίατρό του, αλλά ήθελα να έχω από τώρα μια ιδέα.

Το ρυζάκι το τρώω μια χαρά δε με ενοχλεί, ευτυχώς!!! Αλλά είμαι μακαρονου τι να κάνουμε;;; Χααχχαχα 

παντού υπάρχει κ κάποιος Δρακουμέλ, απλά έχω παρατηρήσει ότι όταν η γυναίκα παίρνει εξουσία γίνεται πολύ σκυλα χειρότερη από άντρες!

• Λυπημένη/-ος 2

SqfGp3.png

Καλημέρα κορίτσια!!!

@Jasmine@ αχ βρε κορίτσι μου τι να σε κάνω ;;πραγματικά σε νιώθω και στεναχωριέμαι!! Όταν με το καλό γεννησουμε θα πάμε να χλαπακιασουμε ελεύθερα οοοιοοοτι τραβάει η ψυχούλα μας :D 

Τις τελευταίες 2 μέρες έχω βρει για βραδινό ντομάτα,φέτα κ παξιμάδακι κ μου κάθεται καλά ούτε αναγουλα, ούτε καούρα και εννοείται συνεχίζω να τρώω βραδινό το πολύ μέχρι τις 8!! 

@Eva137 με τα ρούχα έχω κατά μπερδευτεί, κάθισα χθες να της παραγγείλω κάτι λίγα κ το ένα μου φαινόταν χειμωνιάτικο το άλλο καλοκαίρινο, κ τελικά τίποτα δεν πήρα!!!

C1JTp3.png

6 ώρες πρίν, OctoberMom είπε:

@MartiΕγώ φαντάσου δεν έχω γιατρό, επέλεξα να έχω μόνο μαία την οποία μου σύστησαν (κι είμαι πολύ ευχαριστημένη!), η οποία μάλιστα θα με ξεγεννήσει κιόλας, αυτά γίνονται μόνο στο ιδιωτικό βέβαια... Η οποία θα μου κάνει τα μαθήματα ανώδυνου, θα ρθει σπίτι μόλις αρχίσουν οι πόνοι κ μετά παρέα στο νοσοκομείο. Μετά θα περνάει να με βλέπει ως λεχώνα για σύμβουλος θηλασμού και για τη δική μου επούλωση + φροντίδα μωρού (μαιευτήριο και σπίτι). 

Πολλοί γιατροί έχουν δική τους μαία στο ιατρείο τους κ τη γνωρίζεις εκεί, καθώς αυτή θα κάνει την πιο πολλή δουλειά στη γέννα, αλλιώς γεννάς με τις μαίες του νοσοκομείου... Εξαρτάται!

Σωπα ρε συ.. Ούτε που το χα ακούσει οτι μπορεί να γινει σαν επιλογή. Πολύ ενδιαφέρουσα επιλογή.. Και όντως θεωρώ οτι ο γιατρός γράφει εξετασεις, ξεγενναει κλπ αλλα εις βάθος συμβουλές δε μπορεί να δώσει.. Θα ρωτησω και γω! 

Καλημέρα κορίτσια! 

Εγώ έχω ραντεβού την Δευτέρα. Περιμένω πως και πως να πάμε να το δούμε :x Δεν αντέχω άλλο! 

@Annou Και εγώ κάθε μηνα κάνω. Το έχει δεδομένο πλέον η γιατρός. Αλλά αφού δεν στο ανέφερε καν λογικά δεν χρειάζεται. 

Από την αδερφή μου στην Γερμανία ξέρω ότι εκεί ξεγεννανε αποκλειστικά μόνο οι μαίες στα δημόσια νοσοκομεία τους. Εκτός και αν η γέννα είναι πολύ δύσκολη και φωνάξει τον γιατρό της βάρδιας. Γενικά τις έχουν πολύ ψηλά σε εκτίμηση. Αν τυχόν έχεις διαλέξει και συγκεκριμένη έρχεται μετά και στο σπίτι κ σε βοηθάει. Δεν ήξερα ότι μπορείς να το κάνεις και στην Ελλάδα αυτό. Πολύ καλή φάση. Πολύ ενδιαφέρον! 

• Μου αρέσει 2

Διαφημίσεις

Just now, EugenJen είπε:

Καλημέρα κορίτσια!!!

@Jasmine@ αχ βρε κορίτσι μου τι να σε κάνω ;;πραγματικά σε νιώθω και στεναχωριέμαι!! Όταν με το καλό γεννησουμε θα πάμε να χλαπακιασουμε ελεύθερα οοοιοοοτι τραβάει η ψυχούλα μας :D 

Τις τελευταίες 2 μέρες έχω βρει για βραδινό ντομάτα,φέτα κ παξιμάδακι κ μου κάθεται καλά ούτε αναγουλα, ούτε καούρα και εννοείται συνεχίζω να τρώω βραδινό το πολύ μέχρι τις 8!! 

@Eva137 με τα ρούχα έχω κατά μπερδευτεί, κάθισα χθες να της παραγγείλω κάτι λίγα κ το ένα μου φαινόταν χειμωνιάτικο το άλλο καλοκαίρινο, κ τελικά τίποτα δεν πήρα!!!

Είχα δοκιμάσει πριν κανα δεκαήμερο περίπου φρυγανιά με τυρί! Παλι τα ίδια. Όταν γεννήσουμε θα ανέβω πάνω, θα πάρουμε τις κόρες μας κ θα πάμε να τα τσακίσουμε όλα! Γλυκά αλμυρά τηγανητά.... χαχαχχαχα 

ουτε εγώ έχω ψωνίσει φορμάκια ακόμα! Θέλω να βεβαιώσω κ το φύλο στο δεύτερο μπεμπακι! Αν κ σήμερα έλεγε ο άντρας μου μήπως πηγαίναμε μια βόλτα στο λητω να πάρουμε μια ιδέα! 

• Μου αρέσει 1

SqfGp3.png

Just now, Jasmine@ είπε:

Είχα δοκιμάσει πριν κανα δεκαήμερο περίπου φρυγανιά με τυρί! Παλι τα ίδια. Όταν γεννήσουμε θα ανέβω πάνω, θα πάρουμε τις κόρες μας κ θα πάμε να τα τσακίσουμε όλα! Γλυκά αλμυρά τηγανητά.... χαχαχχαχα 

ουτε εγώ έχω ψωνίσει φορμάκια ακόμα! Θέλω να βεβαιώσω κ το φύλο στο δεύτερο μπεμπακι! Αν κ σήμερα έλεγε ο άντρας μου μήπως πηγαίναμε μια βόλτα στο λητω να πάρουμε μια ιδέα! 

εσένα τα μικρά σου είναι της υγιεινής διατροφής, θέλουν μηλαράκια, εμένα από την άλλη θέλει μακαρόνια, και μουσακάδες!!που να φάω μήλο ??το βγάζω πριν καν φτάσει στο στομάχι!!:D

να πάτεεεεεεεεε καλά λέει ο άντρας σου!!

C1JTp3.png

Just now, EugenJen είπε:

εσένα τα μικρά σου είναι της υγιεινής διατροφής, θέλουν μηλαράκια, εμένα από την άλλη θέλει μακαρόνια, και μουσακάδες!!που να φάω μήλο ??το βγάζω πριν καν φτάσει στο στομάχι!!:D

να πάτεεεεεεεεε καλά λέει ο άντρας σου!!

Κ με παίρνει η φίλη μου που μπήκε στον 8ο κ χθες το βράδυ είχε φαει 2 πιτόγυρα!!!! Της λέω κλείσε γιατί θα  σε βρίσω και δεν κάνει είσαι έγκυος!

• Χαχα 4

SqfGp3.png

Just now, Jasmine@ είπε:

Να πάτε μια βόλτα!!! Κι αν δεν μπορείς να αντισταθείς υπάρχουν κ όμορφα φορμακια σε ουδέτερα χρώματα, λευκό,γκρι,κόκκινο,κίτρινο,Βεραμαν,εκρου!!!

Θα κάνετε κ τη βόλτα σας χωρίς να έχετε άγχος ότι κάτι πρέπει να πάρετε οπωσδήποτε! Να τα δείτε, να ρωτήσετε κ τη πωλήτρια για την εποχή να σας δείξει! 

Q1jtp2.png

Just now, Jasmine@ είπε:

Κ με παίρνει η φίλη μου που μπήκε στον 8ο κ χθες το βράδυ είχε φαει 2 πιτόγυρα!!!! Της λέω κλείσε γιατί θα  σε βρίσω και δεν κάνει είσαι έγκυος!

είπαμε η παρηγοριά μας είναι τα κιλά μας!!!:mrgreen: τα υπόλοιπα δεν τα σκεφτόμαστε για να μην πάθουμε κατάθλιψη,1 πιτόγυρο χωρίς πατατα με το ζόρι το τρώω και μετά νιώθω σκασμένη!! χθες πήρα  στην δουλειά πρώτη φορά καφέ και δεν τον κατάφερα ολόκληρο , άρχισα τα ρεψίματα από τη πρώτη γουλιά!

C1JTp3.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...