Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 5 ώρες πρίν, *Vasoula είπε:

Χαίρομαι κορίτσι μου!!!όλα καλά λοιπόν!!!!είναι συχνά αυτά τα ροζ/καφέ και ξέρω πόσο τρομακτικά είναι...αλλά ορίστε είναι όλα καλά!!!

Ευχαριστώ πολύ!Τρόμαξα πιο πολύ λόγω του ότι οι πόνοι ήταν πολύ έντονοι και επίσης έχω στο ιστορικό μου και παλινδρομη και βιοχημική,οπότε σε συνδυασμό με το αίμα,λέω πάει..Στην κόρη μου είχα συνέχεια τέτοιους πόνους,απλά δεν είχα καθόλου αίμα,αλλά παρόλα αυτά πήγαινα συχνά στο γιατρό για να επιβεβαιώσουμε ότι προέρχονται από το έντερο.Ευτυχώς όλα καλά🥰

Μανουλες Οκτωβρίου 2020!!

Renez

Recommended Posts

Just now, Anastasia05 said:

Εγω το έχω πει, βέβαια δεν έχω ξεκινήσει καλά καλά στη δουλειά οπότε δεν ξέρω τι θα αντιμετωπίσω όταν γυρίσω, με το καλό, να δουλέψω...:) 

Κ την προηγούμενη φορά ήταν από τους πρώτους που το έμαθε η υπεύθυνη για την εγκυμοσύνη για να προλάβει να βρει άτομο να εκπαιδεύσω επειδή είχαμε φοβερό θέμα στο να βρούμε άτομα.

Είναι αυτό που λένε κ τα κορίτσια.. κάνεις δεν έχει τη δύναμη να σε επηρεάσει αν δεν του το επιτρέψεις.

Αυτό με την φούσκα πολύ μου άρεσε!

Δυο μέρες?? Οπότε γέννας και σε δύο μέρες γυρνάς δουλειά??

Κανονικά έτσι πρέπει, απλά επειδή ο άντρας μου ουσιαστικά θα είναι ο supervisor μου (όπως και τώρα), ελπίζω ότι θα μπορέσω να λείψω λίγες μέρες παραπάνω χωρίς να το καταλάβει κανείς και μετά ίσως να πηγαίνω μόνο για λίγες ώρες την ημέρα (το μωρό ή μαζί μου στο καρότσι ή να το αφήνω για λίγο σε κάποιον άλλον), ίσα ίσα για να μην πει κανείς τίποτα. Βλέποντας και κάνοντας, αλλά εννοείται ότι με προβληματίζει αυτή η κατάσταση. Ακούω την αδερφή μου και άλλες κοπέλες που έχουν επίσημα με τον νόμο 2 μήνες άδεια λοχείας και μετά άλλους πόσους μήνες άδεια ανατροφής και ζηλεύω!

• Μου αρέσει 2

vNpVm5.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 20k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• Anastasia05

3264

• Renez

3176

• Jasmine@

1807

• Christinα

1663

Just now, Eva137 είπε:

Κανονικά έτσι πρέπει, απλά επειδή ο άντρας μου ουσιαστικά θα είναι ο supervisor μου (όπως και τώρα), ελπίζω ότι θα μπορέσω να λείψω λίγες μέρες παραπάνω χωρίς να το καταλάβει κανείς και μετά ίσως να πηγαίνω μόνο για λίγες ώρες την ημέρα (το μωρό ή μαζί μου στο καρότσι ή να το αφήνω για λίγο σε κάποιον άλλον), ίσα ίσα για να μην πει κανείς τίποτα. Βλέποντας και κάνοντας, αλλά εννοείται ότι με προβληματίζει αυτή η κατάσταση. Ακούω την αδερφή μου και άλλες κοπέλες που έχουν επίσημα με τον νόμο 2 μήνες άδεια λοχείας και μετά άλλους πόσους μήνες άδεια ανατροφής και ζηλεύω!

Λογικό να ζηλεύεις! Σκέψου όμως ότι θα υπάρχει έστω κι αυτή η ευκολία. Όλα καλά να σας πάνε εύχομαι κ να μην αντιμετωπίσετε προβλημα

• Μου αρέσει 1

Q1jtp2.png

Just now, Renez είπε:

Όντως?????? 

Πφφφ τι να πω τώρα... σύμπτωση? Ίσως αλλά...με τσακισες τώρα!!!:blink:

Ναι απέβαλε δυστυχώς.... κ όταν ξανά έμεινε της το είπε στον 4ο, είναι η συνάδελφος που σας λέω ότι γέννησε το Μάρτιο! 
Η γυναίκα είναι πολύ κακια δε μπορώ να σας το περιγράψω. Φυσικά δεν έχει παιδιά, από επιλογή και είναι από αυτές τις vegan 

• Λυπημένη/-ος 1

SqfGp3.png

Just now, Jasmine@ said:

Απέβαλε....

Τι εννοείς 2 μερες;;;;

Όχι ρε, η καημένη η κοπέλα. Πραγματικά, αν και το αποτέλεσμα είναι το ίδιο, ελπίζω τουλάχιστον ο λόγος που απέβαλε να ήταν ότι είχε κάποιο χρωμοσωμικό θέμα το έμβρυο και όχι ότι ταλαιπωρήθηκε από τέτοιες βλακείες. Ούτε να το σκέφτομαι δε θέλω.

Εδώ για να δικαιούσαι άδεια λοχείας (που είναι συνήθως 1,5-2 μήνες) πρέπει να έχεις συμπληρώσει τουλάχιστον 1 χρόνο στην δουλειά και μετά από την λήξη της άδειας να δουλέψεις τουλάχιστον 1 χρόνο ακόμα στην δουλειά. Οπότε εγώ δυστυχώς δεν θα πληρώ αυτές τις προϋποθέσεις, μια και θα είμαι ακόμα καινούργια, και αναγκαστικά θα πρέπει να χρησιμοποιήσω άδεια διακοπών. Την άδεια διακοπών πρέπει να την κερδίσεις πριν την πάρεις και είναι περίπου μια μέρα για κάθε μήνα δουλειάς που συμπληρώνεις, οπότε εγώ που θα έχω συμπληρώσει μόλις 2 μήνες δουλειάς μέχρι τον Οκτώβριο θα δικαιούμαι 2 μέρες άδεια μόνο. 

• Λυπημένη/-ος 1

vNpVm5.png

Διαφημίσεις

Just now, Jasmine@ είπε:

Ναι απέβαλε δυστυχώς.... κ όταν ξανά έμεινε της το είπε στον 4ο, είναι η συνάδελφος που σας λέω ότι γέννησε το Μάρτιο! 
Η γυναίκα είναι πολύ κακια δε μπορώ να σας το περιγράψω. Φυσικά δεν έχει παιδιά, από επιλογή και είναι από αυτές τις vegan 

Αυτοί οι άνθρωποι ζούνε για να 'τρωνε' την ενέργεια των άλλων. Μην της δίνεις τη χαρά να σε νευριάζει,αυτό θελει.

Μην αφήνεις αυτά που λέει να σε αγγίζουν,αγνόησε την

• Μου αρέσει 1
  • Ευχαριστώ 1

Q1jtp2.png

Just now, Eva137 είπε:

Όχι ρε, η καημένη η κοπέλα. Πραγματικά, αν και το αποτέλεσμα είναι το ίδιο, ελπίζω τουλάχιστον ο λόγος που απέβαλε να ήταν ότι είχε κάποιο χρωμοσωμικό θέμα το έμβρυο και όχι ότι ταλαιπωρήθηκε από τέτοιες βλακείες. Ούτε να το σκέφτομαι δε θέλω.

Εδώ για να δικαιούσαι άδεια λοχείας (που είναι συνήθως 1,5-2 μήνες) πρέπει να έχεις συμπληρώσει τουλάχιστον 1 χρόνο στην δουλειά και μετά από την λήξη της άδειας να δουλέψεις ακόμα τουλάχιστον 1 χρόνο ακόμα στην δουλειά. Οπότε εγώ δυστυχώς δεν θα πληρώ αυτές τις προϋποθέσεις, μια και θα είμαι ακόμα καινούργια, και αναγκαστικά θα πρέπει να χρησιμοποιήσω άδεια διακοπών. Την άδεια διακοπών πρέπει να την κερδίσεις πριν την πάρεις και είναι περίπου μια μέρα για κάθε μήνα δουλειάς που συμπληρώνεις, οπότε εγώ που θα έχω συμπληρώσει μόλις 2 μήνες δουλειάς μέχρι τον Οκτώβριο θα δικαιούμαι 2 μέρες άδεια μόνο. 

Όπως κ να το κανείς αν σου φέρονται έτσι στη δουλειά βάζεις πολλά με το μυαλό σου! Τώρα που γέννησε, δεν την πήρε τηλέφωνο ούτε από τακτ να της ευχηθεί για τα μάτια τογ κόσμου! 
Εδώ νομίζω από τη στιγμή που γίνεται η πρόσληψη δικαιούσαι κανονικά την άδεια 2 μήνες πριν κ 3 μετά. Ανάλογα κ το ασφαλιστικό ταμείο.  Περίεργα τα εχετε εκεί στην Αμερική... είναι σε όλες τις πολιτείες το ίδιο;

SqfGp3.png

Just now, Jasmine@ said:

Όπως κ να το κανείς αν σου φέρονται έτσι στη δουλειά βάζεις πολλά με το μυαλό σου! Τώρα που γέννησε, δεν την πήρε τηλέφωνο ούτε από τακτ να της ευχηθεί για τα μάτια τογ κόσμου! 
Εδώ νομίζω από τη στιγμή που γίνεται η πρόσληψη δικαιούσαι κανονικά την άδεια 2 μήνες πριν κ 3 μετά. Ανάλογα κ το ασφαλιστικό ταμείο.  Περίεργα τα εχετε εκεί στην Αμερική... είναι σε όλες τις πολιτείες το ίδιο;

Εδώ δεν υπάρχει κάποιος νόμος για να προστατεύει τις εγκύους-μητέρες δυστυχώς. Είναι από τα μεγαλύτερα προβλήματα που έχει αυτή η χώρα (η άδεια μητρότητας και το σύστημα υγείας τους γενικά). Όλα εξαρτώνται από την εταιρία/οργανισμό που δουλεύεις, αλλά σε όλες ισχύουν αυτοί οι περιορισμοί, απλά η άδεια κυμαίνεται από 6-12 εβδομάδες (όταν βέβαια μπορείς να την πάρεις και αυτήν). Αμέσως μετά το μωρό πάει στον παιδικό σταθμό (daycare όπως τα λένε εδώ).

• Μπερδεμένη/-ος 1
  • Λυπημένη/-ος 1

vNpVm5.png

Just now, Jasmine@ είπε:

8 εβδομάδες πριν την πητ και 9 εβδομάδες μετά είναι εδω(αν δεν κάνω λάθος)

• Μου αρέσει 2

Q1jtp2.png

Just now, Eva137 είπε:

Εδώ δεν υπάρχει κάποιος νόμος για να προστατεύει τις εγκύους-μητέρες δυστυχώς. Είναι από τα μεγαλύτερα προβλήματα που έχει αυτή η χώρα (η άδεια μητρότητας και το σύστημα υγείας τους γενικά). Όλα εξαρτώνται από την εταιρία/οργανισμό που δουλεύεις, αλλά σε όλες ισχύουν αυτοί οι περιορισμοί, απλά η άδεια κυμαίνεται από 6-12 εβδομάδες (όταν βέβαια μπορείς να την πάρεις και αυτήν). Αμέσως μετά το μωρό πάει στον παιδικό σταθμό (daycare όπως τα λένε εδώ).

Έλα ρε μου κάνει πολύ εντύπωση ότι είναι τόσο πίσω σε τέτοια θέματα αυτη η χώρα! Πολύ άδικο... Τον παιδικό σταθμό που αφήνεις το μωρό τον πληρώνεις εσυ η είναι κρατικό;

SqfGp3.png

Διαφημίσεις

Just now, Eva137 said:

Τί λες τώρα... Αν έχω καταλάβει καλά εργάζεσαι τώρα και δε θα έχεις κενά στο ιστορικό απασχόλησης σου; Έστω και αν αλλάζεις εργοδότη;

Just now, Eva137 είπε:

Βρε κορίτσια νομίζω κ σε μας κάπως έτσι είναι το τυπικό στον ιδιωτικό τομέα!? Χωρίς αναρωτικες κ του ΟΑΕΔ. Συγχωρέστε με αν κάνω λάθος αλλά δν το έχω ψαξει γτ δν τα δικαιούμαι. 

IjnUp3.pngscOTp2.png

Just now, Jasmine@ said:

Έλα ρε μου κάνει πολύ εντύπωση ότι είναι τόσο πίσω σε τέτοια θέματα αυτη η χώρα! Πολύ άδικο... Τον παιδικό σταθμό που αφήνεις το μωρό τον πληρώνεις εσυ η είναι κρατικό;

Είναι άδικο πραγματικά, σε τέτοια θέματα ζουν στον μεσαίωνα (και τώρα που μένω εδώ δε μου κάνει εντύπωση γιατί στην δουλειά σε αντιμετωπίζουν πραγματικά σαν μηχανή, όχι σαν άνθρωπο). Τον παιδικό σταθμό τον διαλέγεις και τον πληρώνεις εσύ ακριβά (συνήθως γύρω στα 1000/μήνα) και μερικές φορές πρέπει να κάνεις κράτηση από πολλούς μήνες πριν. Κι εγώ πρέπει να το κοιτάξω τώρα σιγά-σιγά.

• Μπερδεμένη/-ος 1
  • Λυπημένη/-ος 1

vNpVm5.png

Just now, Christinα είπε:

Βρε κορίτσια νομίζω κ σε μας κάπως έτσι είναι το τυπικό στον ιδιωτικό τομέα!? Χωρίς αναρωτικες κ του ΟΑΕΔ. Συγχωρέστε με αν κάνω λάθος αλλά δν το έχω ψαξει γτ δν τα δικαιούμαι. 

Καλε εγω σε ιδιωτικη εταιρεια ειμαι. Ολα τα δικαιουμαι.

Και τα πηρα κ στην 1η.

1ον 53 ημερες πριν τη Πητ

2ον 63 ημερες μετα τν τοκετο

3ον την ετησια αδεια που δικαιουσαι

4ον το Εξαμηνο απο Οαεδ.

@Eva137

• Μου αρέσει 2

DBPwp2.pngPwi7p3.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...